Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 537 din 3 august 2004  privind mandatarea Directiei generale resurse minerale, prin Grupul pentru Coordonarea Programului de Inchidere si Ecologizare a Minelor, sa preia in numele statului, anexele tehnice si dependintele a caror demontare poate periclita securitatea lucrarilor, de la agentii economici care au avut in administrare sau in concesiune minele si carierele pentru care s-a aprobat inchiderea definitiva prin hotarare a Guvernului, incepand cu data intrarii in vigoare a   Hotararii Guvernului nr. 926/2003     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 537 din 3 august 2004 privind mandatarea Directiei generale resurse minerale, prin Grupul pentru Coordonarea Programului de Inchidere si Ecologizare a Minelor, sa preia in numele statului, anexele tehnice si dependintele a caror demontare poate periclita securitatea lucrarilor, de la agentii economici care au avut in administrare sau in concesiune minele si carierele pentru care s-a aprobat inchiderea definitiva prin hotarare a Guvernului, incepand cu data intrarii in vigoare a Hotararii Guvernului nr. 926/2003

EMITENT: MINISTERUL ECONOMIEI SI COMERTULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 771 din 23 august 2004
Având în vedere dispoziţiile <>art. 37 alin. (2) din Legea minelor nr. 85/2003 şi ale <>art. 135-137 din normele aprobate prin Hotãrârea Guvernului nr. 1.208/2003 ,
pentru ca agenţii economici care au avut în administrare/exploatare minele aprobate a fi închise definitiv prin hotãrâri ale Guvernului începând cu data intrãrii în vigoare a <>Hotãrârii Guvernului nr. 926/2003 privind aprobarea conservãrii, închiderii definitive şi monitorizãrii factorilor de mediu postînchidere a unor mine şi cariere, etapa a VII-a, sã predea în proprietatea statului, iar Ministerul Economiei şi Comerţului sã preia în numele statului anexele tehnice şi dependinţele a cãror demontare poate periclita securitatea lucrãrilor, fãrã nici o indemnizaţie şi libere de orice sarcini, indiferent de natura acestora,
în temeiul <>Hotãrârii Guvernului nr. 738/2003 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Economiei şi Comerţului, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 485 din 7 iulie 2003, cu modificãrile ulterioare,

ministrul de stat, ministrul economiei şi comerţului, emite urmãtorul ordin:

ART. 1
(1) Se mandateazã Direcţia generalã resurse minerale, prin Grupul pentru Coordonarea Programului de Închidere şi Ecologizare a Minelor, sã preia în numele statului, pe baza unui protocol de predare-preluare, conform modelului prezentat în anexa nr. 1, anexele tehnice şi dependinţele a cãror demontare poate periclita securitatea lucrãrilor, de la agenţii economici care au avut în administrare sau în concesiune minele şi carierele pentru care s-a aprobat închiderea definitivã prin hotãrâre a Guvernului, începând cu data intrãrii în vigoare a <>Hotãrârii Guvernului nr. 926/2003 privind aprobarea conservãrii, închiderii definitive şi monitorizãrii factorilor de mediu postînchidere a unor mine şi cariere, etapa a VII-a.
(2) Cheltuielile privind paza şi conservarea anexelor tehnice şi dependinţelor prevãzute la alineatul (1) vor fi suportate în conformitate cu prevederile <>art. 37 alin. (4) din Legea minelor nr. 85/2003 şi ale <>art. 137 din normele aprobate prin Hotãrârea Guvernului nr. 1.208/2003 de cãtre titularul licenţei pe o perioadã de 3 luni de la data încetãrii concesiunii sau administrãrii. Dacã dupã aceastã perioadã nu se începe executarea lucrãrilor de închidere, se va continua asigurarea pazei şi conservãrii anexelor tehnice şi dependinţelor de cãtre Ministerul Economiei şi Comerţului, prin Societatea Comercialã "Conversmin" - S.A. Bucureşti.
ART. 2
Anexele tehnice şi dependinţele prevãzute la art. 1 alin. (1) sunt bunurile de natura celor definite în anexa nr. 2 şi vor fi enumerate în concret în programul tehnic de închidere a minelor/carierelor.
ART. 3
(1) Pânã la încheierea protocoalelor de predare-preluare a acestor bunuri de cãtre Grupul pentru Coordonarea Programului de Închidere şi Ecologizare a Minelor, companiile naţionale/societãţile naţionale şi societãţile comerciale din domeniul de activitate geologic şi minier vor rãmâne rãspunzãtoare de asigurarea integritãţii lor, în conformitate cu prevederile <>art. 136 din normele aprobate prin Hotãrârea Guvernului nr. 1.208/2003 .
(2) În situaţia în care închiderea unei mine se va realiza în douã etape - mai întâi lucrãrile din subteran şi apoi lucrãrile de legãturã cu suprafaţa şi de reconstrucţie ecologicã - societatea care executã lucrãrile de închidere subteranã, respectiv Societatea Comercialã "Conversmin" - S.A. Bucureşti, va asigura paza şi conservarea acestor bunuri în perioada dintre cele douã etape.
ART. 4
(1) Dupã preluarea obiectivelor miniere de cãtre Grupul pentru Coordonarea Programului de Închidere şi Ecologizare a Minelor şi finalizarea executãrii lucrãrilor de închidere şi refacere ecologicã a minelor/carierelor, bunurile definite în anexa nr. 2 vor fi valorificate conform urmãtoarelor proceduri:
a) transmiterea în folosinţa consiliilor locale din zonele miniere în scopul utilizãrii acestora ca spaţii de lucru necesare pentru dezvoltarea de activitãţi alternative şi crearea de noi locuri de muncã;
b) transmiterea în folosinţa autoritãţilor administraţiei publice locale sau cãtre instituţiile publice în scopul dezvoltãrii de activitãţi alternative;
c) vânzarea în condiţiile legii.
(2) Bunurile care nu au fost valorificate prin procedurile prevãzute la alin. (1) şi nu prezintã interes pentru instituţiile publice şi nici pentru alte persoane fizice sau juridice vor fi dezafectate, urmând ca, dupã caz, materialele rezultate sã fie valorificate, conform legii, de cãtre Societatea Comercialã "Conversmin" - S.A. Bucureşti.
ART. 5
(1) Terenurile dobândite de unitãţile miniere spre administrare înainte de anul 1990, altele decât cele cu folosinţã silvicã sau proprietate privatã, disponibilizate din activitãţile miniere, care au fost redate în circuitul agricol şi înscrise în evidenţa cadastrului funciar general, conform <>art. 3 din Ordonanţa Guvernului nr. 36/1994 , aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 19/1995 , vor fi puse de administrator la dispoziţia comisiilor locale de aplicare a <>Legii nr. 18/1991 din localitãţile afectate, urmând ca acestea sã reconstituie dreptul de proprietate asupra terenurilor.
(2) Terenurile dobândite de cãtre unitãţile miniere dupã anul 1990, disponibilizate din activitãţile miniere, care au fost redate în circuitul agricol şi înscrise în evidenţa cadastrului funciar general, vor fi valorificate de cãtre Ministerul Economiei şi Comerţului.
ART. 6
Pentru situaţiile care excedeazã cazului prezentelor proceduri, Grupul pentru Coordonarea Programului de Închidere şi Ecologizare a Minelor va iniţia alte proceduri specifice în completare, care vor fi supuse spre aprobare prin ordin al ministrului economiei şi comerţului.
ART. 7
La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin îşi înceteazã aplicabilitatea Ordinul ministrului economiei şi comerţului nr. 227/2003 .
ART. 8
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va intra în vigoare la data publicãrii.
ART. 9
Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezentul ordin.

p. Ministrul de stat,
ministrul economiei şi comerţului,

Bucureşti, 3 august 2004.
Nr. 537.

ANEXA 1

PROTOCOL DE PREDARE-PRELUARE

încheiat între Compania
Naţionalã/Societatea Naţionalã/Societatea Comercialã ........
şi Ministerul Economiei şi Comerţului, reprezentat
prin Grupul pentru Coordonarea Programului de Închidere
şi Ecologizare a Minelor (GCPIEM), în baza Legii
minelor nr. 85/2003, a Hotãrârii Guvernului nr. ...........,
a Ordinului ministrului industriei şi resurselor nr.
273/2001 şi a Ordinului ministrului economiei şi comerţului
nr. 172/2003.

Azi, ........, între pãrţile precizate s-a procedat la predarea-preluarea obiectivului ........, situat în judeţul ......., acesta fiind compus din ansamblul construcţiilor subterane şi de suprafaţã, instalaţiilor şi utilajelor, conform anexei la prezentul protocol.
În baza <>art. 37 alin. (2) din Legea minelor nr. 85/2003 , exploatarea (mina), cu anexele tehnice şi dependinţele, a cãror demontare poate periclita securitatea lucrãrilor, definite de Ordinul ministrului economiei şi comerţului nr. 537/2004, prevãzute în anexa la prezentul protocol, ca urmare a încetãrii concesiunii sau administrãrii, trec în proprietatea statului, fãrã nici o indemnizaţie şi libere de orice sarcini, indiferent de natura acestora.
Predarea-preluarea s-a efectuat conform listelor de inventar anexate.
Terenul aferent obiectivului sus-menţionat, în suprafaţã de ..... mp, se va pune la dispoziţie contractorului desemnat de cãtre Ministerul Economiei şi Comerţului - GCPIEM pentru realizarea lucrãrilor de dezafectare - ecologizare, dupã care se va proceda la utilizarea şi valorificarea lui în condiţiile legii.
În conformitate cu instrucţiunile de aplicare a prevederilor <>Ordinului ministrului industriei şi resurselor nr. 273/2001 , aprobate prin <>Ordinul ministrului economiei şi comerţului nr. 172/2003 , compania naţionalã/societatea naţionalã/societatea comercialã are obligaţia de pãstrare şi întreţinere a acestor bunuri (prevãzute în anexa la prezentul protocol) în limitele procedurilor de conservare alocate, pânã la finalizarea procedurilor de valorificare sau pânã la începerea lucrãrilor de închidere şi reconstrucţie ecologicã.
Prezentul protocol s-a încheiat în douã exemplare, câte unul pentru fiecare parte.

Am predat,
Compania Naţionalã/Societatea Naţionalã/
Societatea Comercialã
Director general,
........................
Director economic,
........................

Am preluat,
Ministerul Economiei şi Comerţului - GCPIEM
Director,
..................
Membrii comisiei,
..................

Proiectantul obiectivului,
..........................


ANEXĂ
-----
la protocol
-----------

Compania Naţionalã/Societatea Naţionalã/
Societatea Comercialã ............................

MIJLOACE FIXE
rãmase la mina ...... [<>art. 37 alin. (2) din Legea minelor nr. 85/2003 ]


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Numãrul Denumirea Valoarea Valoarea Suprafaţa
crt. de inventar mijlocului fix Codul de inventar amortizatã aferentã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
n
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



Am predat,
Compania Naţionalã/Societatea Naţionalã/
Societatea Comercialã
Director general,
.........................
Director economic,
.........................

Am preluat,
Ministerul Economiei şi Comerţului - GCPIEM
Director,
........................
Membrii comisiei,
........................

Proiectantul obiectivului,
..........................

ANEXA 2

LISTA
anexelor tehnice şi dependinţelor care revin în proprietatea statului
[conform art. 37 alin. (2) din Legea minelor 85/2003]

I. Exploatãri de minereuri
a) subteran (minã):
● drumuri de acces, cale feratã;
● construcţii miniere speciale (galerii magistrale, galerii de transport, puţuri, planuri înclinate, galerii de acces la utilitãţi subterane, bazine de colectare a apelor, iazuri, hãlzi de steril şi/sau minereu, camere speciale pentru pompe şi staţii TRAFO);
● construcţii miniere de suprafaţã (staţie compresoare, staţie TRAFO, staţie de ventilatoare);
● instalaţii, utilaje şi echipamente de transformare, transport şi distribuţie a energiei electrice;
● instalaţii, utilaje şi echipamente pentru aeraj;
● instalaţii, utilaje şi echipamente pentru aer comprimat;
● instalaţii, utilaje şi echipamente pentru evacuarea apelor industriale uzate;
● instalaţii, utilaje şi echipamente de alimentare cu apã potabilã şi industrialã;
● instalaţii, utilaje şi echipamente ale instalaţiilor de extracţie;
b) suprafaţã (cariere):
● drumuri de acces, cale feratã;
● construcţii miniere speciale (silozuri, rostogoale, planuri înclinate, cãi de acces la utilitãţi, bazine de colectare a apelor, iazuri, hãlzi de steril şi/sau minereu);
● construcţii miniere de suprafaţã (staţie compresoare, staţie TRAFO, staţie de ventilatoare);
● instalaţii, utilaje şi echipamente de transformare, transport şi distribuţie a energiei electrice;
● instalaţii, utilaje şi echipamente pentru aer comprimat;
● instalaţii, utilaje şi echipamente pentru evacuarea apelor industriale uzate
● instalaţii, utilaje şi echipamente de alimentare cu apã potabilã şi industrialã.
II. Exploatãri de cãrbuni
a) subteran (minã):
● drumuri de acces, cale feratã;
● construcţii miniere speciale (galerii magistrale, galerii de transport, puţuri, planuri înclinate, galerii de acces la utilitãţi subterane, bazine de colectare a apelor, iazuri, hãlzi de steril şi/sau minereu, camere speciale pentru pompe şi staţii TRAFO);
● construcţii miniere de suprafaţã (staţie compresoare, staţie TRAFO, staţie de ventilatoare);
● instalaţii, utilaje şi echipamente de transformare, transport şi distribuţie a energiei electrice;
● instalaţii, utilaje şi echipamente pentru aeraj;
● instalaţii, utilaje şi echipamente pentru aer comprimat;
● instalaţii, utilaje şi echipamente pentru evacuarea apelor industriale uzate;
● instalaţii, utilaje şi echipamente de alimentare cu apã potabilã şi industrialã;
● instalaţii, utilaje şi echipamente telegrizumetrice;
● instalaţii, utilaje şi echipamente de înnãmolire;
● instalaţii, utilaje şi echipamente pentru degazare localã şi generalã;
● instalaţii, utilaje şi echipamente ale instalaţiilor de extracţie;
b) suprafaţã (cariere):
● drumuri de acces, cale feratã;
● construcţii miniere speciale (silozuri, rostogoale, planuri înclinate, cãi de acces la utilitãţi, bazine de colectare a apelor, iazuri, hãlzi de steril şi/sau minereu);
● construcţii miniere de suprafaţã (staţie compresoare, staţie TRAFO, staţie de ventilatoare);
● instalaţii, utilaje şi echipamente de transformare, transport şi distribuţie a energiei electrice;
● instalaţii, utilaje şi echipamente pentru aer comprimat;
● instalaţii, utilaje şi echipamente pentru evacuarea apelor industriale uzate;
● instalaţii, utilaje şi echipamente de alimentare cu apã potabilã şi industrialã.
III. Exploatãri de roci utile
- cariere, balastiere, dupã caz:
● drumuri de acces, cale feratã;
● construcţii miniere speciale (silozuri, rostogoale, planuri înclinate, cãi de acces la utilitãţi, bazine de colectare a apelor, iazuri, hãlzi de steril);
● construcţii miniere de suprafaţã (staţie compresoare, staţie TRAFO);
● instalaţii, utilaje şi echipamente de transformare, transport şi distribuţie a energiei electrice;
● instalaţii, utilaje şi echipamente pentru aer comprimat;
● instalaţii, utilaje şi echipamente pentru evacuarea apelor industriale uzate;
● instalaţii, utilaje şi echipamente de alimentare cu apã potabilã şi industrialã.

-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016