Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 535 din 29 iulie 2004  pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor   Legii nr. 277/2004 privind constituirea, recunoasterea si functionarea grupurilor de producatori, pentru comercializarea produselor agricole, silvice si piscicole    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 535 din 29 iulie 2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 277/2004 privind constituirea, recunoasterea si functionarea grupurilor de producatori, pentru comercializarea produselor agricole, silvice si piscicole

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 762 din 20 august 2004
În conformitate cu <>art. 17 din Legea nr. 277/2004 privind constituirea, recunoaşterea şi funcţionarea grupurilor de producãtori, pentru comercializarea produselor agricole, silvice şi piscicole,
în temeiul prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 409/2004 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, cu modificãrile ulterioare,

ministrul agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aprobã Normele metodologice de aplicare a prevederilor <>Legii nr. 277/2004 privind constituirea, recunoaşterea şi funcţionarea grupurilor de producãtori, pentru comercializarea produselor agricole, silvice şi piscicole, prevãzute în anexa la prezentul ordin.
ART. 2
Constituirea şi recunoaşterea grupurilor de producãtori pentru valorificarea produselor horticole se vor face pe baza <>Ordinului ministrului agriculturii, pãdurilor, apelor şi mediului nr. 174 din 3 martie 2004 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 254 din 23 martie 2004.
ART. 3
Pentru producãtorii din sectorul pescuitului şi acvaculturii, recunoaşterea se va face în baza <>Ordinului ministrului agriculturii, pãdurilor, apelor şi mediului nr. 418 din 24 iunie 2003 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 503 din 11 iulie 2003.
ART. 4
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale,
Petre Daea

Bucureşti, 29 iulie 2004.
Nr. 535.


ANEXĂ

NORME METODOLOGICE
de aplicare a prevederilor Legii nr.
277/2004 privind constituirea, recunoaşterea
şi funcţionarea grupurilor de producãtori, pentru
comercializarea produselor agricole, silvice şi piscicole

1. Producãtorii agricoli, silvici şi piscicoli, la libera lor iniţiativã, se pot asocia şi pot constitui grupuri de producãtori, cu personalitate juridicã, bazate pe unitatea de interes şi acţiune a grupului, pentru comercializarea produselor agricole/silvice/piscicole.
2. Grupurile de producãtori se pot constitui în baza <>Legii nr. 277/2004 privind constituirea, recunoaşterea şi funcţionarea grupurilor de producãtori, pentru comercializarea produselor agricole, silvice şi piscicole.
3. Grupurile de producãtori sunt persoane juridice cu scop lucrativ şi gestiune economicã proprie care se constituie şi funcţioneazã conform legislaţiei în vigoare.
4. Produsele agricole, silvice şi piscicole pentru care se pot constitui grupuri de producãtori sunt stabilite prin <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 536/2004 .
5. Activitatea de constituire şi funcţionare a grupurilor de producãtori poate fi sprijinitã prin surse financiare interne şi externe (Programul SAPARD şi alte programe). Grupurile de producãtori nu pot beneficia de dublã finanţare publicã pentru aceeaşi activitate.
6. Dimensiunile şi criteriile minime pentru constituirea grupurilor de producãtori sunt cele prezentate în anexa nr. 1 la prezentele norme metodologice.
7. Grupurile de producãtori se conduc pe baza unui statut propriu aprobat de adunarea generalã. Statutul-cadru al grupurilor de producãtori a fost stabilit prin <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 537/2004 .
8. Calitatea de membru al unui grup de producãtori poate fi dobânditã de cãtre orice producãtor agricol, silvic, piscicol, care este deţinãtor legal al bazei de producţie şi îşi declarã în scris intenţia de a comercializa producţia proprie agricolã, silvicã, piscicolã, ca grup de producãtori, în conformitate cu prevederile statutului acestuia.
9. Producãtorii care au dobândit calitatea de membru al grupului de producãtori se pot retrage din grup, renunţând la calitatea de membru, cu respectarea unui termen de preaviz, a cãrui duratã, pentru a conferi stabilitate grupului, se stabileşte în funcţie de produs sau grupa de produse, prin statutul grupului de producãtori.
10. Îndatoririle şi drepturile membrilor grupului de producãtori sunt prevãzute în statut.
11. În vederea dobândirii personalitãţii juridice şi a înmatriculãrii în registrul comerţului, se acordã un aviz de recunoaştere a grupului de producãtori, în funcţie de grupa de produse pentru care solicitã recunoaşterea, de cãtre autoritãţile teritoriale competente ale Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale în a cãror razã de competenţã îşi au sediul administrativ şi îşi desfãşoarã activitatea grupurile de producãtori, denumite în continuare autoritãţi emitente, astfel:
a) direcţia pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã, pentru urmãtoarele grupe de produse:
- cereale;
- plante tehnice;
- hamei;
- tutun;
- produse horticole;
- struguri de vin;
- plante medicinale şi aromatice;
- flori şi plante ornamentale;
- lapte;
- carne de bovine, ovine şi/sau caprine, porcine şi pasãre;
- miere de albine şi produse apicole;
- lânã, pãr, piei, blãnuri şi alte subproduse animaliere;
b) filiala teritorialã a Inspecţiei piscicole, pentru:
- produse pescãreşti;
c) direcţia teritorialã de regim silvic şi de vânãtoare, pentru:
- produse silvice lemnoase şi nelemnoase:
● buşteni pentru furnir;
● buşteni pentru cherestea;
● lemn pentru celulozã;
● lemn pentru PAL;
● lemn pentru construcţii;
● lemn pentru foc;
● rãchitã;
● puieţi forestieri;
● fructe de pãdure;
● seminţe forestiere;
● ciuperci din florã spontanã;
● plante medicinale şi aromatice;
● vânat (carne, blãnuri şi produse cornoase).
12. Cererile de recunoaştere întocmite conform formularului prezentat în anexa nr. 2 la prezentele norme metodologice vor fi însoţite de urmãtoarele documente:
a) mandatul de împuternicire, acordat de cãtre grupul de producãtori persoanei care semneazã şi depune cererea de recunoaştere, conform formularului prezentat în anexa nr. 3 la prezentele norme metodologice;
b) statutul grupului de producãtori;
c) lista membrilor titulari ai grupului de producãtori, întocmitã conform formularului prezentat în anexa nr. 4 la prezentele norme metodologice, aprobatã de adunarea generalã de constituire;
d) structura bazei de producţie a grupului de producãtori, întocmitã conform formularului prezentat în anexa nr. 5 la prezentele norme metodologice;
e) copia, autentificatã notarial, a procesului-verbal al adunãrii generale de constituire a grupului de producãtori, prin care se atestã aprobarea actului constitutiv, componenţa structurii de conducere şi schema administrativã a grupului de producãtori.
13. În vederea obţinerii avizului de recunoaştere, grupul de producãtori trebuie sã îndeplineascã urmãtoarele condiţii:
- sediul administrativ al grupului de producãtori trebuie sã fie legal deţinut de cãtre acesta;
- statul trebuie sã prevadã clar şi fãrã echivoc faptul cã grupul de producãtori:
a) stabileşte o strategie de piaţã, în scopul echilibrãrii raportului cerere-ofertã, al eliminãrii marilor variaţii de preţ al produselor pe piaţã, precum şi al garantãrii unor venituri certe şi echitabile membrilor sãi;
b) adapteazã în comun structura producţiei la cerinţele pieţei;
c) stabileşte reguli unitare de producţie, obligatorii pentru toţi membrii producãtori ai grupului, prin care sã se asigure un nivel de calitate a produselor, potrivit cerinţelor pieţei, precum şi protecţia şi conservarea calitãţii mediului;
d) elaboreazã şi aplicã unitar regulile comerciale specifice fiecãrei categorii de produs/grupe de produse;
e) comercializeazã producţia membrilor grupului de producãtori;
f) preia întreaga cantitate de produse realizatã de membrii grupului de producãtori pentru valorificare;
g) stabileşte reguli unitare pentru sortarea, ambalarea, depozitarea, transportul şi comercializarea produselor;
- numãrul membrilor grupului de producãtori, în funcţie de produsul/grupa de produse pe care le valorificã, este egal sau mai mare decât numãrul minim prevãzut în anexa nr. 1 - Dimensiunile şi criteriile minime ale grupurilor de producãtori - la prezentele norme metodologice;
- are în proprietate ori în administrare legalã baza de producţie necesarã desfãşurãrii activitãţii.
14. Cererile de recunoaştere se înregistreazã în Registrul special de evidenţã a grupurilor de producãtori constituite pentru comercializarea produselor agricole, piscicole şi silvice al autoritãţii emitente, întocmit în conformitate cu formularul prezentat în anexa nr. 6 la prezentele norme metodologice.
15. Autoritãţile emitente, aşa cum sunt ele nominalizate la pct. 11, în termen de 5 zile calendaristice, efectueazã verificarea conformitãţii şi a completãrii în totalitate a cererii şi a documentaţiei anexate acesteia.
16. În situaţia în care cererea şi/sau documentaţia anexatã la aceasta nu sunt conforme sau nu îndeplinesc una sau mai multe dintre condiţiile prevãzute de lege, autoritatea emitentã va întocmi o notificare în conformitate cu formularul prezentat în anexa nr. 7 la prezentele norme metodologice, prin care face cunoscut grupului de producãtori cauzele datoritã cãrora nu poate sã fie emis avizul de recunoaştere şi îi acordã o perioadã de 10 zile calendaristice pentru rezolvarea acestora.
17. În cazul în care cererea şi/sau documentaţia sunt corect întocmite sau dupã primirea rãspunsului la notificare din partea grupului de producãtori, în termen de 5 zile calendaristice, cererea şi documentaţia se verificã la faţa locului, respectiv la sediul social al grupului de producãtori şi la locul de desfãşurare a activitãţii de producţie a fiecãrui membru al grupului de producãtori.
18. Verificãrile prevãzute la pct. 17 se efectueazã în prezenţa reprezentantului legal al grupului de producãtori şi, respectiv, a membrilor grupului de producãtori, de cãtre un expert desemnat de conducerea autoritãţii emitente.
19. Verificarea se încheie printr-un raport de constatare întocmit în conformitate cu formularul prezentat în anexa nr. 8 la prezentele norme metodologice, semnat pentru luare la cunoştinţã de cãtre reprezentantul legal al grupului de producãtori şi care va sta, dupã caz, la baza acordãrii sau respingerii ori retragerii avizului de recunoaştere.
20. Avizul de recunoaştere, pentru toate autoritãţile emitente prevãzute la pct. 11, va fi conform formularului prezentat în anexa nr. 9 la prezentele norme metodologice.
21. Durata totalã a verificãrilor, de la data înregistrãrii unei cereri de recunoaştere ca fiind conformã şi completã pânã la acordarea sau respingerea recunoaşterii, nu va depãşi 15 zile calendaristice.
22. Autoritãţile emitente au obligaţia sã efectueze, conform aceleiaşi proceduri, verificãri periodice privind respectarea de cãtre grupurile de producãtori a condiţiilor de acordare a recunoaşterii. Neîncadrarea în condiţiile minime de recunoaştere a grupului de producãtori conduce la retragerea recunoaştere şi la emiterea deciziei de retragere a avizului de recunoaştere, întocmitã în conformitate cu formularul prezentat în anexa nr. 10 la prezentele norme metodologice.
23. Dupã finalizarea verificãrilor, autoritãţile emitente, în termen de 5 zile, întocmesc şi transmit grupului de producãtori, în funcţie de rezultat:
- avizul de recunoaştere; sau
- notificarea prezentatã la pct. 16, însoţitã de o copie a raportului de constatare prezentat la pct. 19, prin care se face cunoscutã grupului de producãtori respingerea cererii sale de recunoaştere; sau
- decizia de retragere a avizului de recunoaştere, prezentatã la pct. 22, însoţitã de o copie a raportului de constatare prezentat la pct. 19.
24. Concomitent cu înştiinţarea grupurilor de producãtori, documentele prezentate la pct. 23 se transmit, în copie, fiecãrei direcţii de specialitate şi Direcţiei de dezvoltare ruralã din Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, Agenţiei SAPARD, precum şi la registrul comerţului din judeţul respectiv.
25. Împotriva respingerii sau retragerii recunoaşterii grupurile de producãtori pot îndrepta acţiuni în justiţie, potrivit legislaţiei în vigoare.
26. Toate documentele pentru recunoaşterea sau retragerea recunoaşterii grupurilor de producãtori se înregistreazã de fiecare autoritate emitentã în Registrul special de evidenţã a grupurilor de producãtori constituite pentru comercializarea produselor agricole, piscicole şi silvice, prezentat la pct. 14.
27. Avizele de recunoaştere şi deciziile de retragere a recunoaşterii grupurilor de producãtori se editeazã de cãtre Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale prin direcţiile de specialitate şi se vor distribui autoritãţilor emitente, la cererea justificatã a acestora.
28. Autoritãţile emitente au obligaţia sã utilizeze pentru restul documentelor numai formularele prezentate în anexele nr. 2-8 la prezentele norme metodologice.
29. Grupurile de producãtori care valorificã douã sau mai multe produse pot fi recunoscute dacã realizeazã cumulativ dimensiunile şi criteriile stabilite.
30. Grupurile de producãtori pot fuziona sau se pot diviza pãstrându-şi recunoaşterea ca grup de producãtori, cu respectarea dimensiunilor şi criteriilor stabilite conform anexei nr. 1.
31. Grupul de producãtori care a beneficiat, conform <>art. 4 din Legea nr. 277/2004 , de sprijin financiar şi a utilizat acest sprijin în alt scop decât cel pentru care i-a fost acordat este obligat la restituirea integralã a sprijinului financiar de care a beneficiat, inclusiv a dobânzilor legale aferente.
32. Responsabilitatea verificãrii îndeplinirii condiţiilor de recunoaştere a grupului de producãtori, precum şi a modului de utilizare a sprijinului financiar revine personalului autoritãţilor emitente desemnate pentru eliberarea avizului de recunoaştere, conform pct. 11 din prezentele norme metodologice.
33. Activitatea autoritãţilor emitente menţionate la pct. 11 este controlatã, prin sondaj, de Departamentul de inspecţii şi control din cadrul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale.


ANEXA 1
la normele metodologice



DIMENSIUNILE ŞI CRITERIILE MINIME ALE GRUPURILOR DE PRODUCĂTORI
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Produsul Numãrul minim Producţia minimã
de membri pentru valorificare
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
a) Cereale 20 900 t/an
b) Plante tehnice 20 300 t/an
c) Hamei 7 50 t/an
d) Tutun 10 25 t/an
e) Legume 5 125 t/an
f) Cartofi timpurii şi de varã 20 300 t/an
g) Fructe 10 100 t/an
h) Struguri de masã 10 100 t/an
i) Struguri de vin 30 350 t/an
j) Ciuperci 5 50 t/an
k) Plante medicinale şi aromatice 15 10 t/an
l) Flori şi plante ornamentale 15 750.000 fire
m) Lapte 20 6.500 hl/an
n) Carne:
- bovine 20 100 t/an
- ovine 20 80 t/an
- porc 20 200 t/an
- pasãre 20 100 t/an
o) Miere de albine şi produse apicole 10 10 t/an
p) Lânã, pãr, piei, blãnuri şi alte 15 (circa 3,5
subproduse animaliere miliarde lei
producţie)
q) Produse silvice
- lemnoase 10 10.000 mc/an
- nelemnoase 15 (circa 2,5
miliarde lei
producţie)
r) Produse pescãreşti 3 25% din
producţia zonei
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



ANEXA 2
la normele metodologice

Grupul de producãtori .............................
...................................................
Nr. ........... din ...../...../........

Cãtre*)
...................................................
...................................................

CERERE

Subsemnatul .................................., domiciliat în localitatea
................................, str. ........................................
nr. ......., judeţul ....................., posesor al B.I./CI seria ......,
nr. .........., eliberat/eliberatã de ........................................
la data de ................, potrivit mandatului acodat de adunarea generalã a
grupului de producãtori, vã rog ca, în conformitate cu prevederile Legii nr.
277/2004 şi ale Ordinului ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii
rurale nr. 535/2004, sã ne eliberaţi, în termen legal, avizul de recunoaştere.
Pentru aceasta, anexez în copie:
a) Mandatul nr. ............/................................ al Adunãrii
generale a membrilor grupului de producãtori .................................;
b) Lista membrilor titulari ai grupului de producãtori, aprobatã de adunarea
generalã de constituire;
c) Statutul grupului de producãtori;
d) Structura şi volumul programului de producţie destinatã comercializãrii
prin grupul de producãtori (anexa nr. 5).

Semnãtura .....................
Data ..........................

-----------
*) Autoritatea teritorialã competentã, conform prevederilor Ordinului
ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 535/2004.


ANEXA 3
la normele metodologice

Grupul de producãtori .............................
...................................................
Nr. ........... din ...../...../........


MANDAT

În conformitate cu votul membrilor grupului de producãtori, întruniţi în
adunarea generalã de constituire din data de ......../......./.............,
consemnat în procesul-verbal de şedinţã, din aceeaşi datã (pagina nr. ......),
prin prezentul mandat acordãm domnului/doamnei ..............................,
domiciliat/domiciliatã în localitatea .................................., str.
................................. nr. ......., judeţul ......................,
posesor/posesoare al/a B.I./CI seria ....... nr. ........., toate drepturile
pentru a ne reprezenta şi a acţiona în numele şi interesul nostru, în activitatea
impusã de procedura legalã de obţinere a avizului de recunoaştere a grupului
de producãtori.


Preşedinte,

Numele şi prenumele ........................
Semnãtura ..................................
Data .......................................


ANEXA 4
la normele metodologice




LISTA
membrilor titulari ai grupului de producãtori, aprobatã
în adunarea generalã de constituire din ..../..../.........
┌────┬──────────┬──────────────┬────────────┬────────────┬──────────┬──────────────────────────────────┬──────┐
│ │ │ Data naşterii│ Locul │ Domiciliul │ Document │ Baza de producţie înscrisã în │ │
│ │ │ │ naşterii │ stabil │identitate│ grupul de producãtori │ Sem- │
│ Nr.│ ├────┬────┬────┼───────┬────┼───────┬────┤ │(conform titlului şi/sau adeverin-│ nãtu-│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ Serie/ │ ţei de proprietate) │ ra │
│crt.│ Nume - │ │ │ │ │ │ │ │ Numãr ├────┬──────┬───────┬──────┬───────┤ │
│ │(iniţiala │ zi │luna│ an │Locali-│Ju- │Locali-│Ju- │Cod nume- │nr. │cate- │ nr. │ │ cate- │ │
│ │tatãlui)- │ │ │ │ tate │deţ │ tate │deţ │ric perso-│Ha │gorie │capete │specia│goria │ │
│ │ Prenume │ │ │ │ │ │ │ │ nal │ │folo- │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │sinţã │ │ │ │ │
├────┼──────────┼────┼────┼────┼───────┼────┼───────┼────┼──────────┼────┼──────┼───────┼──────┼───────┼──────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │ 14 │ 15 │
├────┼──────────┼────┼────┼────┼───────┼────┼───────┼────┼──────────┼────┼──────┼───────┼──────┼───────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼────┼────┼────┼───────┼────┼───────┼────┼──────────┼────┼──────┼───────┼──────┼───────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼────┼────┼────┼───────┼────┼───────┼────┼──────────┼────┼──────┼───────┼──────┼───────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼────┼────┼────┼───────┼────┼───────┼────┼──────────┼────┼──────┼───────┼──────┼───────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼────┼────┼────┼───────┼────┼───────┼────┼──────────┼────┼──────┼───────┼──────┼───────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼────┼────┼────┼───────┼────┼───────┼────┼──────────┼────┼──────┼───────┼──────┼───────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼────┼────┼────┼───────┼────┼───────┼────┼──────────┼────┼──────┼───────┼──────┼───────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼────┼────┼────┼───────┼────┼───────┼────┼──────────┼────┼──────┼───────┼──────┼───────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼────┼────┼────┼───────┼────┼───────┼────┼──────────┼────┼──────┼───────┼──────┼───────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼────┼────┼────┼───────┼────┼───────┼────┼──────────┼────┼──────┼───────┼──────┼───────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼────┼────┼────┼───────┼────┼───────┼────┼──────────┼────┼──────┼───────┼──────┼───────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴──────────┼────┼────┼────┼───────┼────┼───────┼────┼──────────┼────┼──────┼───────┼──────┼───────┼──────┤
│ TOTAL │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ │ │ │ │ │ │
└───────────────┴────┴────┴────┴───────┴────┴───────┴────┴──────────┴────┴──────┴───────┴──────┴───────┴──────┘


Aprobat Verificat Întocmit
Nume - Prenume......... Nume - Prenume......... Nume - Prenume.........
Funcţia ............... Funcţia ............... Funcţia ...............
Semnãtura ............. Semnãtura ............. Semnatura .............
Data .................. Data .................. Data ..................


ANEXA 5
la normele metodologice





STRUCTURA ŞI VOLUMUL
bazei de producţie destinatã comercializãrii
prin grupul de producãtori în anul .........
┌─────┬─────────┬─────────────┬──────┬──────────────────────┬─────────┬─────────┬─────────┐
│ │ │ Baza de │ │ Producţie care se │ Preţ │ Valoare │ │
│ Nr. │Nume - │ producţie │Denu- │ valorificã prin grup │ mediu │ totalã │Semnãtura│
│ crt.│(iniţiala├──────┬──────┤ mire ├─────┬──────┬─────────┤de livra-│-mii lei-│ producã-│
│ │tatãlui) │ │ nr. │produs│ │ Medie│ Totalã │ re │col.7 x 8│ torului │
│ │- prenume│ Ha │capete│comer-│ UM │anualã│(col. 2 │-lei/UM- │ │ │
│ │ │ │ │ cial │ │ │sau 3)x6 │ │ │ │
├─────┼─────────┼──────┼──────┼──────┼─────┼──────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │
├─────┼─────────┼──────┼──────┼──────┼─────┼──────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼──────┼──────┼──────┼─────┼──────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼──────┼──────┼──────┼─────┼──────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼──────┼──────┼──────┼─────┼──────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼──────┼──────┼──────┼─────┼──────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼──────┼──────┼──────┼─────┼──────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼──────┼──────┼──────┼─────┼──────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼──────┼──────┼──────┼─────┼──────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼──────┼──────┼──────┼─────┼──────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼──────┼──────┼──────┼─────┼──────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼──────┼──────┼──────┼─────┼──────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼──────┼──────┼──────┼─────┼──────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼──────┼──────┼──────┼─────┼──────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼──────┼──────┼──────┼─────┼──────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼──────┼──────┼──────┼─────┼──────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼──────┼──────┼──────┼─────┼──────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼──────┼──────┼──────┼─────┼──────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼──────┼──────┼──────┼─────┼──────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼──────┼──────┼──────┼─────┼──────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼──────┼──────┼──────┼─────┼──────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼──────┼──────┼──────┼─────┼──────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼──────┼──────┼──────┼─────┼──────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼──────┼──────┼──────┼─────┼──────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────┴─────────┴──────┴──────┴──────┴─────┴──────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┘


Aprobat Verificat Întocmit
Nume - Prenume......... Nume - Prenume......... Nume - Prenume.........
Funcţia ............... Funcţia ............... Funcţia ...............
Semnãtura ............. Semnãtura ............. Semnatura .............
Data .................. Data .................. Data ..................


ANEXA 6
la normele metodologice



REGISTRU SPECIAL
de evidenţã a grupurilor de producãtori constituite pentru
comercializarea produselor agricole, piscicole şi silvice,
în conformitate cu <>Legea nr. 277/2004
┌─────┬────────┬──────────┬───────────┬─────────┬────────┬───────────────────┬───────────────────┐
│ │Numãr/ │Data înre-│ Denumirea │ Sediul │ │ Rezultat al veri- │ Nr. şi data │
│Nr. │datã do-│ gistrare │grupului de│adminis- │Produse │ ficãrii ef. Rapor-│ documentului de: │
│crt. │cument │ document │producãtori│trativ al│ comer- │tului de constatare│ │
│ │intrare │(zi/lunã/ │ │grupului │ ciali- │ │ │ │ │ │ │
│ │(zi,lunã│ an) │ │de produ-│ zate │ Res- │Recu-│Retra-│ Res-│Recu- │Retra-│
│ │ an) │ │ │cãtori │ │ pin- │noaş-│gerea │ pin-│noaş- │gerea │
│ │ │ │ │(locali- │ │ gere │tere │recu- │gere │tere │recu- │
│ │ │ │ │tatea,ju-│ │ │ │noaş- │ │ │noaş- │
│ │ │ │ │ deţul) │ │ │ │terii │ │ │terii │
├─────┼────────┼──────────┼───────────┼─────────┼────────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼──────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │
├─────┼────────┼──────────┼───────────┼─────────┼────────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────┼──────────┼───────────┼─────────┼────────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────┼──────────┼───────────┼─────────┼────────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────┼──────────┼───────────┼─────────┼────────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────┼──────────┼───────────┼─────────┼────────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────┼──────────┼───────────┼─────────┼────────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────┼──────────┼───────────┼─────────┼────────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────┼──────────┼───────────┼─────────┼────────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────┼──────────┼───────────┼─────────┼────────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────┼──────────┼───────────┼─────────┼────────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────┼──────────┼───────────┼─────────┼────────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────┼──────────┼───────────┼─────────┼────────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────┼──────────┼───────────┼─────────┼────────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────┼──────────┼───────────┼─────────┼────────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────┼──────────┼───────────┼─────────┼────────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────┼──────────┼───────────┼─────────┼────────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────┼──────────┼───────────┼─────────┼────────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────┼──────────┼───────────┼─────────┼────────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────┴────────┴──────────┴───────────┴─────────┴────────┴──────┴─────┴──────┴─────┴──────┴──────┘




ANEXA 7
la normele metodologice


┌────────────────────────────────────────┐
│ Autoritatea competentã │
│ ...................................... │
│ ...................................... │
│ Nr. ........./........../2004 │
└────────────────────────────────────────┘

NOTIFICARE

Cãtre*):
...................................................................
...................................................................
Ca urmare a verificãrii efectuate în conformitate cu prevederile Legii nr.
277/2004 privind acordarea avizului de recunoaştere, vã facem cunoscut cã, în
urma verificãrilor efectuate şi consemnate în Raportul de constatare, a fost
luatã decizia de a/nu acorda/retrage avizul de recunoaştere, din urmãtoarele
cauze:
............................................................................
............................................................................
............................................................................
............................................................................
............................................................................
............................................................................
............................................................................
............................................................................

În cazul în care, în termen de 10 zile calendaristice, nu veţi înlãtura
cauzele menţionate, prezenta decizie rãmâne definitivã.

Director executiv,

Numele şi prenumele ...................
Semnãtura .............................

( )


*) Reprezentantul legal al grupului de producãtori sau mandatatul acestuia.


ANEXA 8
la normele metodologice



┌────────────────────────────────────────┐
│ Autoritatea competentã │
│ ...................................... │
│ ...................................... │
│ Nr. ........./........../2004 │
└────────────────────────────────────────┘


RAPORT DE CONSTATARE
Încheiat azi ....../....../............

Subsemnatul .............................................., având funcţia de ............................................. în cadrul*1) ......................
verificând îndeplinirea criteriilor şi a dimensiunilor de recunoaştere în confor-
mitate cu <>Legea nr. 277/2004 şi cu Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor
şi dezvoltãrii rurale nr. 535/2004 de cãtre grupul de producãtori ...............
.................................................................................,
am constatat urmãtoarele:
1. Cererea (nu) îndeplineşte condiţiile de completitudine şi conformitate,
prin aceea cã ........... .......................................................
.................................................................................
.................................................................................
.................................................................................
.................................................................................
.................................................................................
.................................................................................
---------
*1) Denumirea autoritãţii competente.

2. Sediul social al administraţiei grupului de producãtori se aflã în locali-
tatea ............................, judeţul ........................., la adresa:
str. ............................... nr. ........, care corespunde/nu corespunde
localitãţilor de rang IV sau V, conform ierarhizãrii prevãzute de art. 2 alin.
(2) din <>Legea nr. 351/2001 .
3. Obiectul de activitate al grupului de producãtori, conform statutului şi
situaţiilor privind programul de producţie (anexa nr. 5), corespunde/nu cores-
punde prevederilor Ordinului ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii
rurale nr. 535/2004, grupa de produse .............. declarate de cãtre grupul
de producãtori ca fãcând obiectul activitãţii comerciale de bazã.
4. Grupul de producãtori este format dintr-un numãr de ......... producãtori,
(în litere)
aşa cum rezultã din Lista membrilor titulari ai grupului de producãtori aprobatã
în adunarea generalã de constituire (anexa nr. 4), numãr care este/nu este mai
mic decât numãrul minim de membri ai grupului de producãtori, prevãzut prin
Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 535/2004.
5. Baza de producţie, specificatã în anexa nr. 4 (col. 10-14), a fost
verificatã potrivit titlurilor şi/sau adeverinţelor de proprietate ale membrilor
grupului şi cumulat se prezintã astfel:
A. Fond funciar: Total ................... ha, din care:
● agricol productiv: ..................... ha, din care:
- arabil ................................. ha;
- vii pe rod ............................. ha, din care:
● struguri de masã ....................... ha;
● struguri de vin ........................ ha;
- livezi pe rod .......................... ha;
- sere ................................... ha;
- solarii ................................ ha;
- rãsadniţe .............................. ha;
- luciu de apã ........................... ha, din care:
● amenajãri piscicole .................... ha;
- teren forestier ........................ ha, din care:
● suprafaţã împãduritã ................... ha.
B. Animale: Total ........................ capete, din care:
● animale pentru lapte: Total ............ capete, din care:
- bovine ................................. capete;
- bubaline ............................... capete;
- ovine şi caprine ....................... capete;
● animale pentru carne: Total ............ capete, din care:
- taurine ................................ capete;
- porcine ................................ capete;
- ovine şi caprine ....................... capete;
- pãsãri ................................. capete;
● albine ................................. familii;
● animale pentru lânã, pãr, piei şi blãnuri ...... capete.
6. Pe baza producţiilor medii anuale ale zonei în care îşi desfãşoarã
activitatea de producţie şi a bazei de producţie, proprietate a membrilor
grupului, aşa cum este prezentatã la pct. 5, s-a estimat obţinerea în anul ....
a urmãtoarelor cantitãţi de produse:
- cereale .................................. t;
- plante tehnice ........................... t;
- hamei .................................... t;
- tutun .................................... t;
- legume ................................... t;
- ciuperci ................................. t;
- cartofi timpurii şi de varã .............. t;
- fructe ................................... t;
- struguri de masã ......................... t;
- struguri pentru vin ...................... t;
- plante medicinale şi aromatice ........... t;
- flori şi plante ornamentale .............. mii fire;
- lapte ..................................... hl;
- carne .................................... t;
- animale de reproducţie ................... capete;
- produse silvice:
● buşteni pentru furnir ..................... mc;
● buşteni pentru cherestea .................. mc;
● lemn pentru celulozã ...................... mc;
● lemn pentru PAL ........................... mc;
● lemn pentru construcţii ................... mc;
● lemn pentru foc ........................... mc;
● rãchitã .................................... t;
● puieţi forestieri ......................... bucãţi;
● fructe de pãdure .......................... t;
● seminţe forestiere ......................... t;
● ciuperci din florã spontanã ................ t;
● plante medicinale şi aromatice ............. t;
● vânat (carne, blãnuri şi produse cornoase)..... t;
- produse pescãreşti ......................... t.
7. Potrivit producţiilor estimate la pct. 6 şi conform preţurilor de con-
tractare estimate, anexate sub semnãtura conducerii grupului de producãtori,
rezultã o valoare totalã estimatã a producţiei marfã de .............. lei
(inclusiv T.V.A.), care la cursul Rol/Euro (B.N.R.) din ziua de .../.../2004,
reprezintã ..... euro.
La data efectuãrii verificãrilor a rezultat cã din producţia totalã de
...................... (unitatea de mãsurã) a grupului de producãtori, cantitatea
de ....................... (unitatea de mãsurã), adicã .......... %, este ferm
contractatã.
Faţã de cele prezentate şi în baza prevederilor Ordinului ministrului agri-
culturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 535/2004, am constatat cã grupul
de producãtori ...............................................................
..............................................................................

[ ] ÎNDEPLINEŞTE

[ ] NU ÎNDEPLINEŞTE

cerinţele minime necesare obţinerii/menţinerii avizului de recunoaştere.

Avizat,
Director executiv/Director/Inspector-şef
Numele şi prenumele ..................
Semnãtura ............................
( )


Verificat, Întocmit,
Numele şi prenumele .............. Numele şi prenumele ............
Funcţia .......................... Funcţia ........................
Semnãtura ........................ Semnãtura ......................

Luat la cunoştinţã:

Reprezentant legal al grupului de producãtori,
Numele şi prenumele..................
Semnãtura ...........................


ANEXA 9
la normele metodologice

MINISTERUL AGRICULTURII, PĂDURILOR ŞI DEZVOLTĂRII RURALE

AVIZ DE RECUNOAŞTERE
Nr. ............../................

Eliberat în temeiul prevederilor <>art. 9 alin. (1) din Legea nr. 277/2004
privind constituirea, recunoaşterea şi funcţionarea grupurilor de producãtori,
pentru comercializarea produselor agricole, silvice şi piscicole şi ale Rapor-
tului de constatare nr. ............/.........
Acordat grupului de producãtori .......................................
...............................................................................
Prezentul aviz de recunoaştere a fost înregistrat sub nr. ......... din data
de ................ în Registrul special de evidenţã a grupurilor de producãtori
constituite pentru comercializarea produselor agricole, piscicole şi silvice şi
asigurã grupului toate drepturile conferite de lege pentru comercializarea
urmãtoarelor produse: .........................................................
...............................................................................
în condiţiile respectãrii de cãtre grupul de producãtori a condiţiilor şi dimen-
siunilor de recunoaştere.
Avizul de recunoaştere îşi pãstreazã valabilitatea pe durata cât grupul de
producãtori îndeplineşte criteriile şi dimensiunile pentru care a primit avizul.

Ministrul agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale,


ANEXA 10
la normele metodologice

MINISTERUL AGRICULTURII, PĂDURILOR ŞI DEZVOLTĂRII RURALE

DECIZIE DE RETRAGERE A AVIZULUI DE RECUNOAŞTERE

Eliberatã în temeiul prevederilor <>art. 12 din Legea nr. 277/2004 privind
constituirea, recunoaşterea şi funcţionarea grupurilor de producãtori, pentru
comercializarea produselor agricole, silvice şi piscicole şi ale Raportului de
constatare nr. ........ / ...........
Acordatã grupului de producãtori ...........................................
Prezenta decizie de retragere a avizului de recunoaştere a fost înregistratã
sub nr. ....... din data de .............. în Registrul special de evidenţã a
grupurilor de producãtori constituite pentru comercializarea produselor agricole,
piscicole şi silvice şi anuleazã grupului toate drepturile conferite de lege,
pentru comercializarea urmãtoarelor produse: ..................................
...............................................................................,
întrucât grupul de producãtori nu a respectat condiţiile şi dimensiunile de
recunoaştere.

Ministrul agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale,

-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016