Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 524 din 30 iunie 2008  privind depunerea si gestionarea declaratiilor de avere si a declaratiilor de interese in cadrul Ministerului Internelor si Reformei Administrative    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 524 din 30 iunie 2008 privind depunerea si gestionarea declaratiilor de avere si a declaratiilor de interese in cadrul Ministerului Internelor si Reformei Administrative

EMITENT: MINISTERUL INTERNELOR SI REFORMEI ADMINISTRATIVE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 514 din 8 iulie 2008

Având în vedere prevederile <>Legii nr. 115/1996 pentru declararea şi controlul averii demnitarilor, magistraţilor, a unor persoane cu funcţii de conducere şi de control şi a funcţionarilor publici, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, ale <>art. 4 alin. (1) din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, ale <>art. 111 din Legea nr. 161/2003 privind unele mãsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnitãţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale <>art. 9-11, 39, 41, 42 şi 57 din Legea nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în temeiul dispoziţiilor <>art. 7 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 15/2008 ,

ministrul internelor şi reformei administrative emite urmãtorul ordin:

ART. 1
(1) În Ministerul Internelor şi Reformei Administrative completeazã şi depun declaraţii de avere şi declaraţii de interese în termen de 15 zile de la data numirii sau alegerii în funcţie ori de la data începerii sau încetãrii activitãţii:
a) ministrul;
b) secretarii de stat şi asimilaţii acestora;
c) prefecţii şi subprefecţii;
d) personalul care îndeplineşte funcţii de conducere/ comandã şi/sau de control;
e) funcţionarii publici;
f) funcţionarii publici cu statut special - poliţiştii;
g) membrii consiliilor de administraţie, ai consiliilor de conducere sau ai consiliilor de supraveghere şi persoanele care ocupã funcţii de conducere în cadrul regiilor autonome de interes naţional ori local, companiilor şi societãţilor naţionale sau, dupã caz, al societãţilor comerciale la care statul ori o autoritate a administraţiei publice locale este acţionar majoritar sau semnificativ;
h) personalul încadrat la cabinetul demnitarului;
i) personalul încadrat la cancelaria prefectului.
(2) În sensul alin. (1) lit. d), prin funcţii de conducere/comandã se înţelege acele funcţii prevãzute cu indemnizaţii de conducere/comandã, iar funcţiile de control sunt cele pentru care sunt prevãzute în fişele posturilor atribuţii de inspecţie şi/sau control.
(3) Personalul prevãzut la alin. (1) are obligaţia sã actualizeze declaraţiile de avere şi de interese anual, cel mai târziu la data de 15 iunie, pentru anul fiscal anterior.
(4) Personalul prevãzut la art. 1 alin. (1) lit. a)-f) are obligaţia sã declare şi sã actualizeze în declaraţia de avere, în termen de 30 de zile de la primire, orice donaţie directã ori indirectã sau daruri manuale primite în legãturã cu exercitarea funcţiilor sau atribuţiilor lor, cu excepţia celor care au o valoare simbolicã.
ART. 2
Funcţiile şi activitãţile care se includ în declaraţia de interese sunt:
a) calitatea de asociat sau acţionar la societãţi comerciale, companii/societãţi naţionale, instituţii de credit, grupuri de interes economic, precum şi membru în asociaţii, fundaţii sau alte organizaţii neguvernamentale;
b) funcţia de membru în organele de conducere, administrare şi control ale societãţilor comerciale, regiilor autonome, companiilor/societãţilor naţionale, instituţiilor de credit, grupurilor de interes economic, asociaţiilor sau fundaţiilor ori ale altor organizaţii neguvernamentale;
c) calitatea de membru în cadrul asociaţiilor profesionale şi/sau sindicale;
d) calitatea de membru în organele de conducere, administrare şi control, retribuite sau neretribuite, deţinute în cadrul partidelor politice, funcţia deţinutã şi denumirea partidului politic.
ART. 3
(1) Directorul general al Direcţiei generale management resurse umane desemneazã, pentru direcţiile generale/direcţiile fãrã structuri de resurse umane din aparatul central (propriu) al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative şi unitãţile subordonate acestora, personalul care asigurã implementarea prevederilor legale privind declaraţiile de avere şi de interese.
(2) Şefii structurilor de resurse umane din direcţiile generale/direcţiile aparatului central (propriu) al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, precum şi din unitãţile subordonate acestora desemneazã personalul care asigurã implementarea prevederilor legale privind declaraţiile de avere şi de interese.
(3) Şefii structurilor de resurse umane din cadrul instituţiilor şi structurilor aflate în subordinea/coordonarea Ministerului Internelor şi Reformei Administrative desemneazã, pentru aparatele centrale ale acestora, personalul care asigurã implementarea prevederilor legale privind declaraţiile de avere şi de interese.
(4) Pentru unitãţile din subordinea instituţiilor şi structurilor aflate în subordinea/coordonarea Ministerului Internelor şi Reformei Administrative competenţa desemnãrii personalului care asigurã implementarea prevederilor legale privind declaraţiile de avere şi de interese revine şefilor structurilor de resurse umane.
(5) Şefii structurilor Ministerului Internelor şi Reformei Administrative rãspund pentru desfãşurarea în bune condiţii a activitãţii persoanelor desemnate cu implementarea prevederilor legale privind declaraţiile de avere şi de interese.
ART. 4
(1) Personalul prevãzut la art. 1 alin. (1) lit. a)-c) depune declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese la persoanele desemnate, în mod corespunzãtor, la <>art. 9 alin. (2) din Legea nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(2) Personalul prevãzut la art. 1 alin. (1) lit. d)-h) depune declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese, în unitãţile în care îşi desfãşoarã activitatea, la persoanele desemnate potrivit art. 3.
(3) Personalul încadrat la cabinetele demnitarilor din conducerea ministerului depune declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese la persoana desemnatã din cadrul Direcţiei generale management resurse umane.
(4) Personalul prevãzut la art. 1 alin. (1) lit. i) depune declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese la persoana desemnatã de secretarul cancelariei prefectului.
(5) Personalul prevãzut la art. 1 alin. (1) detaşat la instituţii din afara Ministerului Internelor şi Reformei Administrative sau cel care executã misiuni internaţionale gestionate de Direcţia generalã management resurse umane depune declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese la persoana desemnatã din cadrul Direcţiei generale management resurse umane.
ART. 5
Persoanele desemnate potrivit art. 3 îndeplinesc atribuţiile prevãzute la <>art. 10 din Legea nr. 144/2007 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 6
(1) Dacã în termen de 10 zile de la primirea declaraţiei persoanele desemnate potrivit prevederilor art. 3 sau persoana care semneazã declaraţia sesizeazã deficienţe în completarea acesteia, vor recomanda, în scris, persoanei în cauzã rectificarea declaraţiei, în termen de cel mult 20 de zile. Declaraţia rectificatã poate fi însoţitã de documente justificative.
(2) Declaraţia rectificatã depusã împreunã cu eventualele documente se trimit de îndatã Agenţiei Naţionale de Integritate în copii certificate.
ART. 7
Formularele declaraţiilor de avere, ale celor de interese, precum şi Registrul declaraţiilor de avere şi Registrul declaraţiilor de interese se asigurã de cãtre tipografia Ministerului Internelor şi Reformei Administrative pentru fiecare unitate/instituţie/structurã/inspectorat, care are obligaţia de a le ridica în timp util de la sediul acesteia.
ART. 8
(1) Pentru structurile Ministerului Internelor şi Reformei Administrative care deţin pagini de internet pe site propriu, persoanele desemnate potrivit art. 3 vor lua mãsurile necesare pentru publicarea declaraţiilor de avere şi a declaraţiilor de interese pe aceste pagini, cu respectarea termenelor şi condiţiilor legale.
(2) Pentru structurile Ministerului Internelor şi Reformei Administrative prevãzute la art. 3 alin. (1), (2) şi (3) care nu deţin pagini de internet pe site propriu, persoanele desemnate potrivit art. 3, împreunã cu Direcţia generalã pentru comunicaţii şi tehnologia informaţiei, vor lua mãsurile necesare pentru publicarea declaraţiilor de avere şi a declaraţiilor de interese pe pagina de internet a Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, cu respectarea termenelor şi condiţiilor legale.
(3) Pentru structurile Ministerului Internelor şi Reformei Administrative prevãzute la art. 3 alin. (4) care nu deţin pagini de internet, persoanele desemnate potrivit art. 3 vor lua mãsurile necesare pentru publicarea declaraţiilor de avere şi a declaraţiilor de interese pe pagina de internet a instituţiei/structurii în subordinea cãreia se aflã.
ART. 9
Declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese se pãstreazã pe pagina de internet cel puţin 5 ani de la publicare.
ART. 10
(1) Dupã îndeplinirea cerinţelor legale prevãzute la <>art. 10 din Legea nr. 144/2007 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, persoanele desemnate potrivit art. 3 depun originalele declaraţiilor de avere şi ale declaraţiilor de interese, în vederea pãstrãrii, la dosarul personal/profesional.
(2) Declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese ale persoanelor prevãzute la art. 1 alin. (1) lit. h) se pãstreazã la Direcţia generalã management resurse umane din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, iar cele ale persoanelor prevãzute la lit. i) se pãstreazã la persoana desemnatã de secretarul cancelariei prefectului.
ART. 11
(1) Formularul declaraţiei de avere este prevãzut de anexa nr. 1 la <>Legea nr. 115/1996 pentru declararea şi controlul averii demnitarilor, magistraţilor, a unor persoane cu funcţii de conducere şi de control şi a funcţionarilor publici, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(2) Formularul declaraţiei de interese este prevãzut în anexa la <>Hotãrârea Guvernului nr. 506/2003 privind stabilirea modelului Registrului declaraţiilor de interese, astfel cum a fost modificatã prin <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 14/2005 privind modificarea formularelor pentru declaraţia de avere şi pentru declaraţia de interese.
(3) Modelul dovezii eliberate potrivit <>art. 10 lit. a) din Legea nr. 144/2007 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, este cel prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 12
Personalului desemnat potrivit prevederilor art. 3 i se modificã fişa postului în mod corespunzãtor, prin înscrierea atribuţiilor pe care le îndeplineşte, în vederea asigurãrii implementãrii prevederilor legale privind declaraţiile de avere şi de interese.
ART. 13
Declaraţiile de avere depuse pânã la data de 24 aprilie 2003 îşi pãstreazã caracterul confidenţial.
ART. 14
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul internelor
şi reformei administrative,
Cristian David

Bucureşti, 30 iunie 2008.
Nr. 524.

ANEXĂ
Ex. .......

MINISTERUL INTERNELOR ŞI REFORMEI ADMINISTRATIVE
Unitatea
Data

DOVADĂ
- model -


....../(gradul profesional/gradul, numele şi ..../(funcţia)....
prenumele persoanei care elibereazã dovada)....



În temeiul <>art. 10 lit. a) din Legea nr. 144/2007 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, am primit de la ......./(numele şi prenumele persoanei de la care se primeşte declaraţia)....... declaraţia de avere/de interese a/ale acestuia/acesteia.
Prezenta dovadã s-a întocmit în douã exemplare, din care unul s-a înmânat domnului/doamnei ...../(numele şi prenumele persoanei de la care se primeşte declaraţia)........


Am primit Am predat
.../(numele şi prenumele).... .../(numele şi prenumele)...


-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016