Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 510 din 16 iunie 2008  privind modificarea si completarea Normelor metodologice pentru punerea in aplicare a Programului national privind sprijinirea construirii de locuinte proprietate personala, aprobate prin Ordinul ministrului dezvoltarii, lucrarilor publice si locuintelor si al ministrului internelor si reformei administrative nr. 166/216/2007    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 510 din 16 iunie 2008 privind modificarea si completarea Normelor metodologice pentru punerea in aplicare a Programului national privind sprijinirea construirii de locuinte proprietate personala, aprobate prin Ordinul ministrului dezvoltarii, lucrarilor publice si locuintelor si al ministrului internelor si reformei administrative nr. 166/216/2007

EMITENT: MINISTERUL INTERNELOR SI REFORMEI ADMINISTRATIVE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 503 din 3 iulie 2008
În temeiul prevederilor <>art. II din Legea nr. 351/2007 pentru modificarea Programului naţional privind sprijinirea construirii de locuinţe proprietate personalã, aprobat prin <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 51/2006 , şi ale <>art. 10 alin. (5) din Hotãrârea Guvernului nr. 361/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Dezvoltãrii, lucrãrilor Publice şi Locuinţelor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi ale <>art. 7 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, cu modificãrile ulterioare,

ministrul dezvoltãrii, lucrãrilor publice şi locuinţelor şi ministrul internelor şi reformei administrative emit urmãtorul ordin:

ART. I
Normele metodologice pentru punerea în aplicare a Programului naţional privind sprijinirea construirii de locuinţe proprietate personalã, aprobate prin Ordinul ministrului dezvoltãrii, lucrãrilor publice şi locuinţelor şi al ministrului internelor şi reformei administrative nr. 166/216/2007, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 398 din 13 iunie 2007, cu modificãrile ulterioare, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. La articolul 3, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 3. - (1) Consiliile locale vor stabili şi vor aproba, în condiţiile art. 1, o singurã datã, lista cu persoanele care sunt solicitanţi eligibili de subvenţii de la bugetul de stat pentru realizarea locuinţelor proprietate personalã."
2. La articolul 4 alineatul (1), litera a) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"a) o copie a contractului de împrumut încheiat cu o instituţie financiar-bancarã specializatã în acordarea de credite ipotecare, împrumut destinat finanţãrii construcţiei locuinţei pentru care primeşte subvenţia de la bugetul de stat, sau, dupã caz, un document care sã ateste încheierea unui contract de împrumut, precum şi cuantumul respectivului împrumut pentru finanţarea construcţiei locuinţei;".
3. La articolul 4 alineatul (1), litera b) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"b) o scrisoare bancarã emisã de instituţia financiar-bancarã cu care a încheiat sau urmeazã sã încheie contractul de împrumut, în care sã se specifice:
1. acordul ca suma reprezentând subvenţia de la bugetul de stat sã fie acceptatã ca ratã de platã a împrumutului, cu scadenţã dupã data recepţiei la terminarea lucrãrilor de construcţie a locuinţei, şi contul în care aceasta poate fi viratã;
2. obligaţia de a nu aproba titularului contractului de împrumut cesionarea parţialã sau totalã a contractului cãtre alte persoane fizice sau juridice, în cazul în care acesta nu face dovada returnãrii cãtre bugetul de stat, în condiţiile prevãzute de lege, a subvenţiei primite pentru construcţia locuinţei finanţate din împrumutul respectiv;".
4. La articolul 4, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Nedepunerea în totalitate a documentelor prevãzute la alin. (1), prezentarea acestora dupã expirarea termenului de valabilitate a adeverinţei emise conform art. 3 alin. (2) şi neacceptarea parţialã sau totalã de cãtre instituţia financiarbancarã a cerinţelor prevãzute la alin. (1) lit. b) exonereazã ordonatorii de credite de obligaţia asigurãrii alocaţiilor de la bugetul de stat pentru acordarea subvenţiilor respective."
5. La articolul 5, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Propunerile anuale de subvenţie stabilite conform alin. (1), întocmite potrivit modelului prevãzut în anexa nr. 3 la prezentele norme metodologice, se transmit, atât pe suport hârtie, cât şi în format electronic, de cãtre consiliile locale Ministerului Dezvoltãrii, lucrãrilor Publice şi Locuinţelor pânã la sfârşitul anului, pentru fundamentarea programului anual."
6. La articolul 6 alineatul (2), litera a) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"a) consiliile locale solicitã lunar, în scris, Ministerului Dezvoltãrii, lucrãrilor Publice şi Locuinţelor, pânã la data de 6 a lunii în curs, necesarul de fonduri pentru plata subvenţiilor cãtre solicitanţii prevãzuţi la alin. (1), conform modelului prevãzut în anexa nr. 4 la prezentele norme metodologice, ale cãror locuinţe au fost executate, recepţionate şi date în folosinţã pânã la finele lunii anterioare. Solicitarea va fi însoţitã de câte o copie a procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrãrilor pentru fiecare locuinţã, o copie a procesului-verbal de predare-primire a locuinţei şi o copie de pe extrasul la zi al contului precizat în scrisoarea bancarã;".
7. La articolul 6 alineatul (2), dupã litera a) se introduce o nouã literã, litera a^1), cu urmãtorul cuprins:
"a^1) Ministerul Dezvoltãrii, lucrãrilor Publice şi Locuinţelor va departaja solicitanţii de subvenţie ale cãror cereri nu se încadreazã în limita alocaţiilor de la bugetul de stat aprobat pentru anul în curs în funcţie de data punerii în funcţiune a locuinţelor şi, respectiv, de data aprobãrii de cãtre consiliile locale a solicitãrii de subvenţie."
8. La articolul 7, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 7. - (1) Sumele constituite conform art. 6 alin. (2) lit. c) şi rãmase disponibile în condiţiile neutilizãrii acestora pânã la data de 10 decembrie a anului bugetar se returneazã la bugetul de stat, la propunerea ordonatorului principal de credite. Cu aceste sume se reîntregeşte Fondul de rezervã la dispoziţia Guvernului."
9. Anexa nr. 3 la normele metodologice se modificã şi se înlocuieşte cu anexa nr. 1, care face parte integrantã din prezentul ordin.
10. Dupã anexa nr. 3 la normele metodologice se introduce o nouã anexã, anexa nr. 4, având cuprinsul prevãzut în anexa nr. 2, care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. II
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.


p. Ministrul dezvoltãrii,
lucrãrilor publice şi locuinţelor,
Anna Horvath,
secretar de stat

p. Ministrul internelor şi reformei administrative,
Liviu Radu,
secretar de stat

ANEXA 1
(Anexa nr. 3 la normele metodologice)





Consiliul Local al ........................
Primãria ..................................


LISTA

beneficiarilor de subvenţii pentru construcţia de
locuinţe proprietate personalã prin credit ipotecar,
conform prevederilor <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 51/2006

┌──────┬─────────────────────────┬────────────────┬────────────┬────────────┬───────────┐
│ Nr. │ Categoria │ Numele şi │ Valoarea │ Data │ Data │
│ crt. │ de beneficiari*) │ prenumele │ subvenţiei│ aprobãrii │ de punere │
│ │ │ beneficiarului │ -lei- │ subvenţiei│ în │
│ │ │ │ │-zi/lunã/an-│ funcţiune │
│ │ │ │ │ │a locuinţei│
│ │ │ │ │ │ -lunã/an- │
├──────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────────┼────────────┼───────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────────┼────────────┼───────────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────────┼────────────┼───────────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────────┼────────────┼───────────┤
│ 3 │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────────┼────────────┼───────────┤
│ 4 │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────────┼────────────┼───────────┤
│ 5 │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────────┼────────────┼───────────┤
│ 6 │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────────┼────────────┼───────────┤
│ 7 │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────────┼────────────┼───────────┤
│ 8 │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────────┼────────────┼───────────┤
│ 9 │ │ │ │ │ │
├──────┴─────────────────────────┴────────────────┼────────────┼────────────┼───────────┤
│ TOTAL GENERAL: │ │ │ │
└─────────────────────────────────────────────────┴────────────┴────────────┴───────────┘


*) În coloana 1 se va înscrie:
"1" pentru tinerii care la data depunerii cererii de subvenţionare au vârsta de pânã
la 35 de ani;
"2" pentru persoanele sau familiile rãmase fãrã adãpost în urma avarierii grave sau
distrugerii locuinţelor proprii, din cauza unor calamitãţi naturale sau a unor
dezastre ori accidente de care nu se fac vinovate;
"3" pentru persoanele şi familiile evacuate din locuinţe situate în construcţii expuse
unui risc major, cum ar fi alunecãrile de teren, seismele, inundaţiile;
"4" pentru persoanele sau familiile evacuate şi chiriaşii din locuinţe ce fac obiectul
unor legi de restituire cãtre
Ne asumãm întreaga rãspundere pentru exactitatea datelor cuprinse în prezentul document.

Primar,
.................

L.S.

Director economic,
......................



ANEXA 2
(Anexa nr. 4 la normele metodologice)





Consiliul Local al ........................
Primãria ..................................

LISTA

beneficiarilor de subvenţii conform
<>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 51/2006
pe luna ...................

┌──────┬─────────────────────────┬────────────────┬────────────┬────────────┬───────────┐
│ Nr. │ Categoria │ Numele şi │ Valoarea │ Data │ Data │
│ crt. │ de beneficiari*) │ prenumele │ subvenţiei │ aprobãrii │ de punere │
│ │ │ beneficiarului │ -lei- │ subvenţiei │ în │
│ │ │ │ │-zi/lunã/an-│ funcţiune │
│ │ │ │ │ │a locuinţei│
│ │ │ │ │ │ -lunã/an- │
├──────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────────┼────────────┼───────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────────┼────────────┼───────────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────────┼────────────┼───────────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────────┼────────────┼───────────┤
│ 3 │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────────┼────────────┼───────────┤
│ 4 │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────────┼────────────┼───────────┤
│ 5 │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────────┼────────────┼───────────┤
│ 6 │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────────┼────────────┼───────────┤
│ 7 │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────────┼────────────┼───────────┤
│ 8 │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────────┼────────────┼───────────┤
│ 9 │ │ │ │ │ │
├──────┴─────────────────────────┴────────────────┼────────────┼────────────┼───────────┤
│ TOTAL GENERAL: │ │ │ │
└─────────────────────────────────────────────────┴────────────┴────────────┴───────────┘


*) În coloana 1 se va înscrie:
"1" pentru tinerii care la data depunerii cererii de subvenţionare au vârsta de pânã
la 35 de ani;
"2" pentru persoanele sau familiile rãmase fãrã adãpost în urma avarierii grave sau
distrugerii locuinţelor proprii, din cauza unor calamitãţi naturale sau a unor
dezastre ori accidente de care nu se fac vinovate;
"3" pentru persoanele şi familiile evacuate din locuinţe situate în construcţii expuse
unui risc major, cum ar fi alunecãrile de teren, seismele, inundaţiile;
"4" pentru persoanele sau familiile evacuate şi chiriaşii din locuinţe ce fac obiectul
unor legi de restituire cãtre

Ne asumãm întreaga rãspundere pentru exactitatea datelor cuprinse în prezentul document.

Primar,
.................

L.S.

Director economic,
......................

-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016