Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 503 din 28 decembrie 2001  privind procedura de inregistrare a producatorilor, depozitelor colective, centrelor de expediere si a importatorilor de plante, produse vegetale sau articole reglementate    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 503 din 28 decembrie 2001 privind procedura de inregistrare a producatorilor, depozitelor colective, centrelor de expediere si a importatorilor de plante, produse vegetale sau articole reglementate

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 61 din 29 ianuarie 2002

Ministrul agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor,
în baza prevederilor <>art. 9 alin. (1) din Ordonanta Guvernului nr. 136/2000 privind mãsurile de protecţie impotriva introducerii şi rãspândirii organismelor de carantina dãunãtoare plantelor sau produselor vegetale în România, aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 214/2001 ,
în temeiul <>Hotãrârii Guvernului nr. 12/2001 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, cu modificãrile ulterioare,
emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Prezentul ordin stabileşte procedura de înregistrare a producãtorilor, depozitelor colective, centrelor de expediere, precum şi a importatorilor de plante, produse vegetale sau articole reglementate, prevãzute în partea A, respectiv partea B, a anexei nr. 5 la Normele metodologice de aplicare a <>Ordonanţei Guvernului nr. 136/2000 privind mãsurile de protecţie impotriva introducerii şi rãspândirii organismelor de carantina dãunãtoare plantelor sau produselor vegetale în România, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.030/2001 .
ART. 2
(1) Persoanele juridice şi fizice prevãzute la art. 1 vor depune o cerere în baza cãreia sunt înregistrate cu un numãr individual într-un registru oficial al direcţiei fitosanitare judeţene sau a municipiului Bucureşti în a carei raza teritorialã îşi desfãşoarã activitatea.
(2) Numãrul individual de înregistrare va fi format astfel:
a) prima parte se constituie din initialele judeţului, utilizându-se codul naţional pentru automobile;
b) a doua parte va fi formatã din 4 cifre începând de la 0001, identificand persoana juridicã/fizica în ordinea înregistrãrii;
c) a treia parte va fi formatã prin folosirea literelor P, D, C şi I, astfel: litera P pentru producãtor de plante, produse vegetale sau articole reglementate (de exemplu: P000), litera D pentru depozit colectiv de plante, produse vegetale sau articole reglementate (de exemplu: 0D00), litera C pentru centru de expediere a plantelor, produselor vegetale sau articolelor reglementate (de exemplu: 00C0) şi litera l pentru importator de plante, produse vegetale sau articole reglementate (de exemplu: 000I).
(3) Modelul cererii de înregistrare este prezentat în anexa nr. 1.
(4) Modelul registrului oficial de înregistrare este prezentat în anexa nr. 2.
(5) În urma înregistrãrii direcţia fitosanitara judeteana sau a municipiului Bucureşti elibereazã un certificat de înregistrare care se vizeazã anual, al cãrui model este prezentat în anexa nr. 3.
(6) Înregistrarea se face numai dupã ce direcţia fitosanitara judeteana sau a municipiului Bucureşti constata ca persoana juridicã sau fizica solicitanta respecta prevederile prezentului ordin.
(7) Direcţia fitosanitara judeteana sau a municipiului Bucureşti tine evidenta informaţiilor furnizate de fiecare persoana juridicã sau fizica înregistratã.
(8) Direcţia fitosanitara din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor verifica periodic registrul oficial de înregistrare.
ART. 3
Înregistrarea este actualizatã dacã persoanele juridice sau fizice decid sa desfãşoare activitãţi în plus fata de sau în locul celor pentru care au fost înregistrate iniţial.
ART. 4
(1) Persoanele juridice sau fizice înregistrate au obligaţiile prevãzute în <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.030/2001 .
(2) Producãtorii, depozitele colective sau centrele de expediere înregistrate îndeplinesc, la solicitarea direcţiei fitosanitare judeţene sau a municipiului Bucureşti, obligaţii legate de evaluarea sau îmbunãtãţirea stãrii fitosanitare şi de garantarea identitãţii plantelor, produselor vegetale sau articolelor reglementate, pana la atasarea pasaportului fitosanitar.
ART. 5
În cazul în care persoanele juridice sau fizice înregistrate nu respecta obligaţiile prevãzute la art. 4, direcţiile fitosanitare judeţene sau a municipiului Bucureşti pot suspenda total sau parţial înregistrarea sau, dupã caz, activitãţile pentru care acestea au fost înregistrate.
ART. 6
(1) Pentru efectuarea fiecãrui import importatorii prevãzuţi la art. 1 sunt obligaţi sa comunice în scris direcţiei fitosanitare judeţene sau a municipiului Bucureşti informaţiile cuprinse în formularul prevãzut în anexa nr. 4.
(2) În cazul seminţelor şi materialului sãditor importatorii înregistraţi prezintã direcţiei fitosanitare judeţene sau a municipiului Bucureşti şi o copie de pe avizul de import eliberat de autoritatea de specialitate din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor.
ART. 7
Direcţiile fitosanitare judeţene sau a municipiului Bucureşti verifica cel puţin o data pe an îndeplinirea obligaţiilor prevãzute la art. 4.
ART. 8
În cazul în care persoanele juridice sau fizice înregistrate primesc plante, produse vegetale sau articole reglementate, care au atasat pasaportul fitosanitar, acestea au obligaţia sa pãstreze pasaportul fitosanitar cel puţin un an.
ART. 9
Anexele nr. 1-4 fac parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 10
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va intra în vigoare la data de 12 februarie 2002.


Ministrul agriculturii,
alimentaţiei şi pãdurilor,
Ilie Sarbu


ANEXA 1

CERERE
pentru înregistrarea producãtorilor, depozitelor colective, centrelor de expediere şi a importatorilor de plante, produse vegetale sau articole reglementate
.............................................................
(denumirea/numele persoanei juridice/fizice)
cu sediul/domiciliul în localitatea ........., str. ........ nr. .........., judeţul ........, telefon ......., fax ......., înmatriculatã la registrul comerţului*) cu nr. .............. din ......, reprezentatã prin ......../(numele şi prenumele) ......, având funcţia de .........., solicit înregistrarea ca:
1. [] producãtor [] depozit colectiv [] centru de expediere
al (a) urmãtoarelor plante, produse vegetale sau articole reglementate:
..........................................................................
2. [] importator de plante, produse vegetale sau articole reglementate.
Anexãm la prezenta cerere, în copie, urmãtoarele documente:
1. actul constitutiv*);
2. certificatul de înmatriculare la oficiul registrului comerţului*);
3. în cazul seminţelor şi materialului sãditor, autorizaţia de producere, prelucrare sau comercializare, dupã caz, eliberata de autoritãţile de specialitate teritoriale;
4. codul fiscal*);
5. în cazul producãtorilor, titlul de folosinta (proprietate, arenda, închiriere etc.), schita de amplasare a culturilor, suprafata pe fiecare cultura, specificarea plantei premergãtoare pentru fiecare cultura şi alte detalii (irigat, asolament etc.).
Declar pe propria rãspundere ca mi-am insusit prevederile legislaţiei în vigoare privind desfãşurarea activitãţilor pentru care solicit înregistrarea.
Ma oblig sa anunţ orice modificare intervenita în documentaţia depusa pentru înregistrare, în termen de 15 zile de la data producerii modificãrii.



────────────────
*) Numai în cazul persoanelor juridice.

Data ................ Semnatura şi ştampila solicitantului
....................................





ANEXA 2
REGISTRUL OFICIAL DE ÎNREGISTRARE
┌───┬─────────────────┬────────────┬──────────┬───────────┬─────────┬──────────┐
│Nr │ Denumirea/numele│ Numãrul de │ Tipul de │ Adresele │ Numãrul │ │
│crt│ persoanei │înregistrare│activitate│ la care │dosarului│ │
│ │ juridice/fizice │ │ │îşi desfa- │de evi- │ │
│ │ │ │ │soara acti-│denta în │Observaţii│
│ │ │ │ │vitatile │arhiva │ │
├───┼─────────────────┼────────────┼──────────┼───────────┼─────────┼──────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├───┼─────────────────┼────────────┼──────────┼───────────┼─────────┼──────────┤
├───┼─────────────────┼────────────┼──────────┼───────────┼─────────┼──────────┤
├───┼─────────────────┼────────────┼──────────┼───────────┼─────────┼──────────┤
├───┼─────────────────┼────────────┼──────────┼───────────┼─────────┼──────────┤
├───┼─────────────────┼────────────┼──────────┼───────────┼─────────┼──────────┤
├───┼─────────────────┼────────────┼──────────┼───────────┼─────────┼──────────┤
├───┼─────────────────┼────────────┼──────────┼───────────┼─────────┼──────────┤
├───┼─────────────────┼────────────┼──────────┼───────────┼─────────┼──────────┤
└───┴─────────────────┴────────────┴──────────┴───────────┴─────────┴──────────┘



ANEXA 3

ROMÂNIA
MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTAŢIEI ŞI PĂDURILOR
Direcţia fitosanitara ..........................................

Seria .......... nr. .............

CERTIFICAT DE ÎNREGISTRARE
În temeiul <>art. 9 alin. (1) din Ordonanta Guvernului nr. 136/2000 privind mãsurile de protecţie impotriva introducerii şi rãspândirii organismelor de carantina dãunãtoare plantelor sau produselor vegetale în România, se înregistreazã persoana juridicã/fizica: .................. cu nr. ............, pentru ................ plantelor, produselor vegetale sau articolelor reglementate, cu sediul/domiciliul în localitatea ......., str. ..... nr. ......., judeţul .............., înmatriculatã la registrul comerţului*) cu nr. ........... din ............. .
Prezentul certificat poate fi suspendat dacã au fost incalcate obligaţiile prevãzute de legislaţia în vigoare.
Persoana juridicã/fizica înregistratã este obligatã sa anunţe emitentul prezentului certificat de înregistrare despre orice modificare intervenita în documentaţia depusa la înregistrare.



────────────────
*) Numai în cazul persoanelor juridice.


Director,
..........................................
(numele, prenumele, semnatura şi ştampila)

Data eliberãrii .......................

VIZA ANUALA

Data .................... Data............................
L.S. .................... L.S. ............................
Modificãri intervenite Modificãri intervenite
.............................. .................................
.............................. .................................
.............................. .................................

Data .................... Data............................
L.S. .................... L.S. ............................
Modificãri intervenite Modificãri intervenite
.............................. .................................
.............................. .................................
.............................. .................................

Data .................... Data............................
L.S. .................... L.S. ............................
Modificãri intervenite Modificãri intervenite
.............................. .................................
.............................. .................................
.............................. .................................

Data .................... Data............................
L.S. .................... L.S. ............................
Modificãri intervenite Modificãri intervenite
.............................. .................................
.............................. .................................
.............................. .................................

Data .................... Data............................
L.S. .................... L.S. ............................
Modificãri intervenite Modificãri intervenite
.............................. .................................
.............................. .................................
.............................. .................................


ANEXA 4

COMUNICARE
privind importul de plante, produse vegetale sau articole reglementate

...........................................................................,
(importator)
înregistrat la Direcţia fitosanitara ............. cu nr. .........., va comunic efectuarea urmatorului import:
● plante, produse vegetale sau articole reglementate ........................;
● cantitatea ................................................................;
● ţara de origine/exportatoare ..............................................;
● punctul de control pentru trecerea frontierei în care este organizat control fitosanitar .....................................................................;
● data probabila de intrare în ţara .........................................;
● modul de folosire a produselor ............................................;
● destinatarul ..............................................................;

Data ................... Semnatura
.....................


────────────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016