───────────────────────────────────────────────────────────────────────────
"II. transarea şi/sau prelucrarea carnii în unitãţi independente:
3 euro/tona carne şi/sau alte materii prime de origine animala recepţionate
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────
- dacã operaţiunile de transare şi/sau de prelucrare se efectueazã în unitãţi în care s-a obţinut carnea (abatoare), la tarifele prevãzute la pct. II se adauga 0,5 euro/tona carne intrata la transare şi/sau prelucrare
- dacã în unitãţile cu abatorizare se receptioneaza pentru transare şi/sau prelucrare carne din alte surse decât abatorizarea proprie, pentru aceasta carne se percep tarifele precizate la pct. II"
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5. Punctul IV devine punctul III şi va avea urmãtorul cuprins:
"III. unitãţi independente de prelucrare membrane naturale: 3 euro/tona/produs materie prima de origine animala receptionat"
6. Punctul V devine punctul IV şi va avea urmãtorul cuprins:
"IV. - depozite/antrepozite frigorifice: 2 euro/tona produs de origine animala receptionat
- depozite alimentare: 2 euro/tona produs de origine animala receptionat/10.000 oua recepţionate"
7. Punctul VI devine punctul V şi va avea urmãtorul cuprins:
"V. antrepozite frigorifice cu sala de transare: 2 euro/tona de produs de origine animala receptionat pentru depozitare şi 3 euro/tona de materie prima de origine animala introdusã la transare"
8. Punctul VII devine punctul VI şi va avea urmãtorul cuprins:
"VI. unitãţi de prelucrare a laptelui/produselor lactate: 0,05 euro/hl lapte crud receptionat, 1 euro/tona alte materii prime de origine animala recepţionate"
9. Punctul VIII devine punctul VII.
10. Punctul IX devine punctul VIII.
11. Punctul X devine punctul IX şi va avea urmãtorul cuprins:
"IX. unitãţi de comercializare incluzând activitatea de transare carne şi/sau prelucrare produse de origine animala: 3 euro/tona de produs materie prima introdusã la transare şi/sau prelucrare"
12. Punctul XI devine punctul X.
13. Precizãrile din anexa nr. 3 vor avea urmãtorul cuprins:
"a) Tariful pentru unitãţile care taie animale şi pãsãri, precum şi pentru cele care prelucreaza produse de origine animala nu poate fi mai mic de 150 euro/luna şi nu poate depãşi 5.000 euro/luna.
b) Pentru abatoarele de pãsãri se aplica numai tariful prevãzut la pct. I lit. e).
c) Produsele de origine animala depozitate în depozite integrate în unitãţile producãtoare, precum şi în alte depozite autorizate aparţinând aceleiaşi unitãţi, aflate în aceeaşi localitate sau în alta, nu sunt supuse prevederilor prezentului ordin."
ART. 2
Direcţiile sanitare veterinare judeţene şi a municipiului Bucureşti vor aduce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 3
Agenţia Nationala Sanitarã Veterinara va controla modul de aducere la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin.
ART. 4
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Ministrul agriculturii,
alimentaţiei şi pãdurilor,
Ilie Sarbu