Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 5 din 23 iunie 2004  privind modificarea si completarea Ordinului ministrului finantelor publice si al guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei nr. 999/3/2003 pentru aprobarea Sistemului de raportare contabila semestriala a institutiilor de credit    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 5 din 23 iunie 2004 privind modificarea si completarea Ordinului ministrului finantelor publice si al guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei nr. 999/3/2003 pentru aprobarea Sistemului de raportare contabila semestriala a institutiilor de credit

EMITENT: BANCA NATIONALA A ROMANIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 723 din 11 august 2004
Având în vedere prevederile <>art. 181 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 97/2000 privind organizaţiile cooperatiste de credit, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 200/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, ale <>art. 4 alin. (2) din Legea nr. 541/2002 privind economisirea şi creditarea în sistem colectiv pentru domeniul locativ, modificatã şi completatã prin <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 99/2003 , şi ale <>Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 947/2004 pentru aprobarea Sistemului de raportare contabilã la 30 iunie 2004 a agenţilor economici,
în temeiul prevederilor <>art. 4 din Legea contabilitãţii nr. 82/1991 , republicatã, şi ale <>art. 50 din Legea nr. 101/1998 privind Statutul Bãncii Naţionale a României, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

Banca Naţionalã a României emite urmãtorul ordin:

ART. I
Alineatul (2) al articolului 1 din Ordinul ministrului finanţelor publice şi al guvernatorului Bãncii Naţionale a României nr. 999/3/2003 pentru aprobarea Sistemului de raportare contabilã semestrialã a instituţiilor de credit, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 578 din 13 august 2003, se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Sistemul de raportare contabilã semestrialã a instituţiilor de credit, aprobat prin prezentul ordin, este obligatoriu pentru bãnci, persoane juridice române, sucursalele din România ale bãncilor strãine, pentru organizaţiile cooperatiste de credit şi pentru casele de economii pentru domeniul locativ, denumite în continuare instituţii de credit."
ART. II
Sistemul de raportare contabilã semestrialã a instituţiilor de credit, aprobat prin Ordinul ministrului finanţelor publice şi al guvernatorului Bãncii Naţionale a României nr. 999/3/2003, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 578 din 13 august 2003, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. În cadrul capitolului I "Norme metodologice privind întocmirea, semnarea, verificarea şi depunerea raportãrilor contabile semestriale ale instituţiilor de credit", la punctul 1 "Generalitãţi", alineatul 1 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Instituţiile de credit, indiferent de forma de organizare, de tipul de proprietate şi de reglementãrile contabile aplicate, inclusiv instituţiile de credit aflate în curs de lichidare, pânã la terminarea lichidãrii, au obligaţia sã întocmeascã şi sã depunã raportãri contabile semestriale la Direcţia supraveghere din cadrul Bãncii Naţionale a României şi la unitãţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice unde acestea îşi au sediul social."
2. Referirile cu privire la depunerea de cãtre instituţiile de credit a raportãrilor contabile semestriale la Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili din municipiul Bucureşti şi din judeţul Ilfov se abrogã.
3. În cadrul capitolului I "Norme metodologice privind întocmirea, semnarea, verificarea şi depunerea raportãrilor contabile semestriale ale instituţiilor de credit", la punctul 2 "Prezentarea, semnarea, depunerea raportãrilor contabile semestriale, precum şi reguli generale referitoare la modul de completare a acestora", alineatul 1 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Instituţiile de credit vor întocmi urmãtoarele formulare:
a) Bilanţ (cod 10);
b) Contul de profit şi pierdere (cod 20);
c) Date informative (cod 30)."
4. Referirile la formularul "Notã explicativã (cod 30)" se vor citi ca referiri la formularul "Date informative (cod 30)".
5. În cadrul capitolului I "Norme metodologice privind întocmirea, semnarea, verificarea şi depunerea raportãrilor contabile semestriale ale instituţiilor de credit", la punctul 3 "Termenul pentru depunerea raportãrilor contabile semestriale ", alineatul 1 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Depunerea raportãrilor contabile semestriale sau, dupã caz, a declaraţiilor instituţiilor de credit care nu au desfãşurat activitate pânã la data de 30 iunie a anului de raportare, cãtre Direcţia supraveghere din cadrul Bãncii Naţionale a României şi unitãţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice, se va efectua pânã la data de 20 august a anului de raportare."
6. În cadrul capitolului I "Norme metodologice privind întocmirea, semnarea, verificarea şi depunerea raportãrilor contabile semestriale ale instituţiilor de credit", la punctul 4 "Informaţii privind completarea raportãrilor contabile semestriale" -"Contul de profit şi pierdere (cod 20)", alineatul 1 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins: "Formularul cuprinde totalitatea veniturilor realizate, cheltuielilor efectuate şi a rezultatelor financiare obţinute (profit şi pierdere), preluate din conturile de venituri şi cheltuieli cuprinse în balanţa de verificare la 30 iunie a anului de raportare."
7. În cadrul capitolului I "Norme metodologice privind întocmirea, semnarea, verificarea şi depunerea raportãrilor contabile semestriale ale instituţiilor de credit", la punctul 4 "Informaţii privind completarea raportãrilor contabile semestriale" - "Contul de profit şi pierdere (cod 20)", prima liniuţã a alineatului 3 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"- datele care se raporteazã în formularul «Contul de profit şi pierdere» sunt cumulate de la începutul anului pânã la sfârşitul perioadei de raportare."
8. În cadrul capitolului I "Norme metodologice privind întocmirea, semnarea, verificarea şi depunerea raportãrilor contabile semestriale ale instituţiilor de credit", la punctul 4 "Informaţii privind completarea raportãrilor contabile semestriale" - "Date informative (cod 30)", alineatul 1 al punctului II "Date privind plãţile restante" se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Se completeazã de cãtre instituţiile de credit cu sumele de la sfârşitul perioadei de raportare care au depãşit termenele de platã prevãzute în contracte sau în acte normative."
9. În cadrul capitolului I "Norme metodologice privind întocmirea, semnarea, verificarea şi depunerea raportãrilor contabile semestriale ale instituţiilor de credit", la punctul 4 "Informaţii privind completarea raportãrilor contabile semestriale" - "Date informative (cod 30)", punctul IV se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"IV. Date privind investiţiile strãine Datele privind investiţiile strãine în România se completeazã de toate instituţiile de credit cu participare de capital strãin şi servesc la culegerea de informaţii cu privire la investiţiile strãine în România. Datele se vor completa în euro, iar transformarea celorlalte valute în euro se va face la cursul de schimb de la data când a avut loc operaţiunea."
10. Modelele formularelor de raportare semestrialã a instituţiilor de credit prevãzute la capitolul II se modificã şi sunt cele prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
11. Concordanţele între Planul de conturi al instituţiilor de credit şi Planul de conturi bancar cu formatele de Bilanţ şi Cont de profit şi pierdere, prevãzute la capitolul III şi, respectiv, capitolul IV, se modificã astfel:
- în locul concordanţelor aferente poziţiilor "410 Rezultatul reportat" şi 420 - Rezultatul exerciţiului financiar din Bilanţ se introduc urmãtoarele rânduri":


┌──────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────────┐
│ "413 - Rezultatul reportat - sold creditor │ 581 (sold creditor) │
├──────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────┤
│ 416 - Rezultatul reportat - sold debitor │ 581 (sold debitor) │
├──────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────┤
│ 423 - Rezultatul exerciţiului financiar - sold │ │
│ creditor │ 591 (sold creditor) │
├──────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────┤
│ 426 - Rezultatul exerciţiului financiar - sold │ │
│ debitor │ 591 (sold debitor)" │
└──────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────────┘


- concordanţele aferente poziţiilor "083 - Cheltuieli cu personalul", "084 - Salarii" şi "087 - Alte cheltuieli administrative" din Contul de profit şi pierdere se modificã şi sunt urmãtoarele:


┌───────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────┐
│ "083 - cheltuieli cu personalul │ 611 + 612 + 617 + ex. 6344 - ex. 7493 │
├───────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────┤
│ 084 - Salarii │ 611 + ex. 6344 - ex. 7493 │
├───────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────┤
│ 087 - alte cheltuieli adminis- │ 631 + 632 + 633 + ex. 634 + 635" │
│ trative │ │
└───────────────────────────────────┴────────────────────────────────────────┘


12. În cadrul concordanţelor între Planul de conturi al instituţiilor de credit cu formatul Contului de profit şi pierdere, prevãzute la capitolul III, dupã poziţia "260 Impozitul pe profit" se introduc urmãtoarele rânduri:


┌─────────────────────────────────────────────────────┬──────────────────────┐
│ "263 - Cheltuieli cu impozitul pe profit curent │ 6911 │
├─────────────────────────────────────────────────────┼──────────────────────┤
│ 265 - Cheltuieli cu impozitul pe profit amânat │ 6912 │
├─────────────────────────────────────────────────────┼──────────────────────┤
│ 267 - Venituri din impozitul pe profit amânat │ 791" │
└─────────────────────────────────────────────────────┴──────────────────────┘


13. La capitolul V "Controlul raportãrilor contabile semestriale ale instituţiilor de credit", punctul A "Corelaţii din cadrul formularelor de raportare contabilã semestrialã"
- "Contul de profit şi pierdere (cod 20)", dupã corelaţiile aferente poziţiei 256 se introduce urmãtoarea corelaţie:
"260 = 263 + 265 - 267"
14. La capitolul V "Controlul raportãrilor contabile semestriale ale instituţiilor de credit", punctul B "Corelaţii dintre formularele de raportãri contabile semestriale ale instituţiilor de credit", în locul corelaţiei dintre poziţia 420 din Formularul cod 10, coloana 2, şi poziţia 283 sau 286 din Formularul cod 20, coloana 2, se introduc urmãtoarele corelaţii:


┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ "Formular cod 10 Relaţia Formular cod 20 │
│ coloana 2 coloana 2 │
│ 423 = 283 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 426 = 286" │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


ART. III
Prezentul ordin intrã în vigoare începând cu raportarea contabilã semestrialã a anului 2004, al cãrei termen de depunere este pânã la data de 20 august 2004.

GUVERNATORUL BĂNCII NAŢIONALE A ROMÂNIEI,
MUGUR ISĂRESCU

Bucureşti, 23 iunie 2004.
Nr. 5.


ANEXĂ



JUDEŢUL_____________________[][] FORMA DE PROPRIETATE ___________[][]
DENUMIREA INSTITUŢIEI DE ACTIVITATEA PREPONDERENTĂ
CREDIT:________________________ (denumire clasã CAEN)_____________
ADRESA LOC: _______, sector____ Cod clasã CAEN _____________[][][][]
STR.:__________________nr.:____ codul fiscal ___[][][][][][][][][][]
bl.: ______sc.:_____ap.:_______
TELEFONUL: ________FAXUL: _____
NUMĂRUL DIN REGISTRUL
COMERŢULUI ____________________

BILANŢ
la data de 30 iunie............
┌───┐
│ 10│ - mii lei -
├───┴─────────────────────────────────────┬──────────┬───────────────────────┐
│ │ Cod │ Sold la: │
│ ACTIV │ poziţie ├───────────┬───────────┤
│ │ │ Începutul │ Sfârşitul │
│ │ │ anului │ perioadei │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Casa, disponibilitãţi la bãnci centrale │ 010 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Efecte publice şi alte titluri acceptate │ │ │ │
│pentru refinanţare la bãncile centrale │ 020 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- Efecte publice şi valori asimilate │ 023 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- Alte titluri acceptate pentru refinan- │ │ │ │
│ţare la bãncile centrale │ 026 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Creanţe asupra instituţiilor de credit │ 030 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- la vedere │ 033 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- alte creanţe │ 036 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Creanţe asupra clientelei │ 040 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Obligaţiuni şi alte titluri cu venit fix │ 050 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- emise de organisme publice │ 053 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- emise de alţi emitenţi, din care: │ 056 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- obligaţiuni proprii │ 058 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Acţiuni şi alte titluri cu venit variabil│ 060 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Participaţii, din care: │ 070 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- participaţii la instituţii de credit │ 075 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Pãrţi în cadrul societãţilor comerciale │ │ │ │
│legate, din care: │ 080 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- pãrţi în cadrul instituţiilor de credit│ 085 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Imobilizãri necorporale, din care: │ 090 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- cheltuieli de constituire │ 093 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- fondul comercial, în mãsura în care a │ │ │ │
│fost achiziţionat cu titlu oneros │ 096 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Imobilizãri corporale, din care: │ 100 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- terenuri şi clãdiri utilizate în scopul│ │ │ │
│desfãşurãrii activitãţilor proprii │ 105 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Capital subscris nevãrsat │ 110 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Acţiuni şi pãrţi proprii │ 120 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Alte active │ 130 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Cheltuieli înregistrate în avans şi │ │ │ │
│venituri angajate │ 140 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Total activ │ 150 │ │ │
└─────────────────────────────────────────┴──────────┴───────────┴───────────┘

┌───┐
│ 10│ - mii lei -
├───┴─────────────────────────────────────┬──────────┬───────────────────────┐
│ │ Cod │ Sold la: │
│ PASIV │ poziţie ├───────────┬───────────┤
│ │ │ Începutul │ Sfârşitul │
│ │ │ anului │ perioadei │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Datorii privind instituţiile de credit │ 300 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- la vedere │ 303 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- la termen │ 306 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Datorii privind clientela │ 310 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- depozite, din care: │ 313 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│ - la vedere │ 314 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│ - la termen │ 315 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- alte datorii, din care: │ 316 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│ - la vedere │ 317 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│ - la termen │ 318 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Datorii constituite prin titluri │ 320 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- titluri de piaţã interbancarã, obliga- │ 323 │ │ │
│gaţiuni, titluri de creanţã negociabile │ │ │ │
│în circulaţie │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- alte titluri │ 326 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Alte pasive │ 330 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Venituri înregistrate în avans şi datorii│ 340 │ │ │
│angajate │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Provizioane pentru riscuri şi cheltuieli,│ 350 │ │ │
│din care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- provizioane pentru pensii şi obligaţii │ 353 │ │ │
│similare │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- alte provizioane │ 356 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Datorii subordonate │ 360 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Capital social subscris │ 370 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Prime legate de capital │ 380 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Rezerve │ 390 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- rezerve legale │ 392 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- rezerve statutare sau contractuale │ 394 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- rezerve pentru riscuri bancare │ 396 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- alte rezerve │ 398 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Rezerve din reevaluare │ 400 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Rezultatul reportat │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- sold creditor │ 413 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- sold debitor │ 416 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Rezultatul exerciţiului financiar │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- sold creditor │ 423 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- sold debitor │ 426 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Repartizarea profitului │ 430 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Total pasiv │ 440 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┴───────────┤
│ │ Cod │ Sold la: │
│ ELEMENTE ÎN AFARA BILANŢULUI │ poziţie ├───────────┬───────────┤
│ │ │ începutul │ sfârşitul │
│ │ │ anului │ perioadei │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Datorii contingente, din care: │ 600 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- acceptãri şi andosãri │ 603 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- garanţii şi active gajate │ 606 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Angajamente, din care: │ 610 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- angajamente aferente tranzacţiilor de │ 615 │ │ │
│vânzare cu posibilitate de rãscumpãrare │ │ │ │
└─────────────────────────────────────────┴──────────┴───────────┴───────────┘

ADMINISTRATOR, CONDUCĂTORUL COMPARTIMENTULUI
(CONDUCĂTORUL INSTITUŢIEI DE CREDIT) FINANCIAR-CONTABIL,
Numele, prenumele, semnãtura Numele, prenumele şi
şi stampila instituţiei de credit semnãtura



CONTUL DE PROFIT ŞI PIERDERE
la data de 30 iunie..............

┌───┐
│ 20│ - mii lei -
├───┴─────────────────────────────────────┬──────────┬───────────────────────┐
│ │ Cod │ Realizãri aferente │
│ Denumirea indicatorului │ poziţie │ perioadei de raportare│
│ │ ├───────────┬───────────┤
│ │ │ precedentã│ curentã │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Dobânzi de primit şi venituri asimilate, │ 010 │ │ │
│din care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- aferente obligaţiunilor şi altor ti- │ 015 │ │ │
│puri cu venit fix │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Dobânzi de plãtit şi cheltuieli asimilate│ 020 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Venituri privind titlurile │ 030 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- Venituri din acţiuni şi alte titluri │ 033 │ │ │
│cu venit variabil │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- Venituri din participaţii │ 035 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- Venituri din pãrţi în cadrul societã- │ 037 │ │ │
│ţilor comerciale legate │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Venituri din comisioane │ 040 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Cheltuieli cu comisioane │ 050 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Profit sau pierdere netã din operaţiuni │ 060 │ │ │
│financiare │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Alte venituri din exploatare │ 070 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Cheltuieli administrative generale │ 080 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- Cheltuieli cu personalul, din care: │ 083 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│ - Salarii │ 084 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│ - Cheltuieli cu asigurãrile sociale, │ 085 │ │ │
│din care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│ - Cheltuieli aferente pensiilor │ 086 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- Alte cheltuieli administrative │ 087 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Corecţii asupra valorii imobilizãrilor │ 090 │ │ │
│necorporale şi corporale │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Alte cheltuieli de exploatare │ 100 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Corecţii asupra valorii creanţelor şi │ 110 │ │ │
│provizioanelor pentru datorii contingente│ │ │ │
│şi angajamente │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Reluãri din corecţii asupra valorii cre- │ 120 │ │ │
│anţelor şi provizioanelor pentru datorii │ │ │ │
│contingente şi angajamente │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Corecţii asupra valorii titlurilor trans-│ 130 │ │ │
│ferabile care au caracter de imobilizãri │ │ │ │
│financiare, a participaţiilor şi a pãr- │ │ │ │
│ţilor în cadrul societãţilor comerciale │ │ │ │
│legate │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Reluãri din corecţii asupra valorii ti- │ 140 │ │ │
│tlurilor transferabile care au caracter │ │ │ │
│de imobilizãri financiare, a participa- │ │ │ │
│ţiilor şi a pãrţilor în cadrul societãţi-│ │ │ │
│lor comerciale legate │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Rezultatul activitãţii curente │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- Profit │ 153 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- Pierdere │ 156 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Impozitul pe rezultatul activitãţii cu- │ 160 │ │ │
│rente │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Rezultatul activitãţii curente dupã │ │ │ │
│impozitare │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- Profit │ 173 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- Pierdere │ 176 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Venituri extraordinare │ 180 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Cheltuieli extraordinare │ 190 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Rezultatul activitãţii extraordinare │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- Profit │ 203 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- Pierdere │ 206 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Impozitul pe rezultatul activitãţii │ 210 │ │ │
│extraordinare │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Rezultatul activitãţii extraordinare │ │ │ │
│dupã impozitare │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- Profit │ 223 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- Pierdere │ 226 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Venituri totale │ 230 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Cheltuieli totale │ 240 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Rezultatul brut │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- Profit │ 253 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- Pierdere │ 256 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Impozitul pe profit │ 260 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- Cheltuieli cu impozitul pe profit │ 263 │ │ │
│curent │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- Cheltuieli cu impozitul pe profit │ 265 │ │ │
│amânat │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- Venituri din impozitul pe profit │ 267 │ │ │
│amânat │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Alte impozite ce nu apar în elementele │ 270 │ │ │
│de mai sus │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Rezultatul net al exerciţiului financiar │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- Profit │ 283 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│- Pierdere │ 286 │ │ │
└─────────────────────────────────────────┴──────────┴───────────┴───────────┘

ADMINISTRATOR, CONDUCĂTORUL COMPARTIMENTULUI
(CONDUCĂTORUL INSTITUŢIEI DE CREDIT) FINANCIAR-CONTABIL,
Numele, prenumele, semnãtura Numele, prenumele şi
şi stampila instituţiei de credit semnãtura



DATE INFORMATIVE

┌───┐
│ 30│ - mii lei -
├───┴─────────────────────────────────────┬──────────┬───────────┬───────────┐
│ │ Cod │ Numãr │ Sume │
│I. DATE PRIVIND REZULTATUL ÎNREGISTRAT │ poziţie │ unitãţi │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Unitãţi care au înregistrat profit │ 101 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Unitãţi care au înregistrat pierderi │ 102 │ │ │
└─────────────────────────────────────────┴──────────┴───────────┴───────────┘

┌─────────────────────────────────────────┬─────────┬───────┬────────────────┐
│ │ Cod │ Total │ din care: │
│II. DATE PRIVIND PLĂŢILE RESTANTE │ poziţie │ col. ├───────┬────────┤
│ │ │2 + 3 │Pentru │Pentru │
│ │ │ │activi-│activi- │
│ │ │ │tatea │tatea │
│ │ │ │curentã│de in- │
│ │ │ │ │vestiţii│
├─────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼───────┼────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │ 3 │
├─────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼───────┼────────┤
│PLĂŢI RESTANTE - TOTAL │ 201 │ │ │ │
│(poz.202+206+212 la 216+221+222+227), │ │ │ │ │
│din care: │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼───────┼────────┤
│ Furnizori restanţi - TOTAL (poz.203 la │ 202 │ │ │ │
│ 205), din care: │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼───────┼────────┤
│ - peste 30 zile │ 203 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼───────┼────────┤
│ - peste 90 zile │ 204 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼───────┼────────┤
│ - peste 1 an │ 205 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼───────┼────────┤
│ Obligaţii restante faţã de bugetul asi- │ 206 │ │ │ │
│ gurãrilor sociale - TOTAL (poz.207 la │ │ │ │ │
│ 211), din care: │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼───────┼────────┤
│ - contribuţii pentru asigurãri sociale│ 207 │ │ │ │
│ de stat datorate de angajatori, sa- │ │ │ │ │
│ lariaţi şi alte persoane asimilate │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼───────┼────────┤
│ - contribuţii pentru fondul asigurãri-│ 208 │ │ │ │
│ lor sociale de sãnãtate │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼───────┼────────┤
│ - contribuţii pentru pensia suplimen- │ 209 │ │ │ │
│ tarã │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼───────┼────────┤
│ - contribuţii pentru bugetul asigurã- │ 210 │ │ │ │
│ rilor de şomaj │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼───────┼────────┤
│ - alte datorii sociale │ 211 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼───────┼────────┤
│ Obligaţii restante faţã de bugetele │ 212 │ │ │ │
│ fondurilor speciale şi alte fonduri │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼───────┼────────┤
│ Obligaţii restante faţã de alţi credi- │ 213 │ │ │ │
│ tori │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼───────┼────────┤
│ Impozite şi taxe neplãtite la termenul │ 214 │ │ │ │
│ stabilit la bugetul de stat │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼───────┼────────┤
│ Impozite şi taxe neplãtite la termenul │ 215 │ │ │ │
│ stabilit la bugetele locale │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼───────┼────────┤
│ Împrumuturi primite nerambursabile la │ 216 │ │ │ │
│ scadenţã TOTAL (poz.217 la 220), din │ │ │ │ │
│ care: │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼───────┼────────┤
│ - restanţe pânã la 30 de zile │ 217 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼───────┼────────┤
│ - restanţe dupã 30 de zile │ 218 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼───────┼────────┤
│ - restanţe dupã 90 de zile │ 219 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼───────┼────────┤
│ - restanţe dupã 1 an │ 220 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼───────┼────────┤
│ Dobânzi neplãtite aferente împrumutu- │ 221 │ │ │ │
│ rilor primite │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼───────┼────────┤
│ Depozite bãneşti primite nerambursate la│ 222 │ │ │ │
│ scadenţã TOTAL (poz.223 la 226), din │ │ │ │ │
│ care: │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼───────┼────────┤
│ - restanţe pânã la 30 de zile │ 223 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼───────┼────────┤
│ - restanţe dupã 30 de zile │ 224 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼───────┼────────┤
│ - restanţe dupã 90 de zile │ 225 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼───────┼────────┤
│ - restanţe dupã 1 an │ 226 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼───────┼────────┤
│ Dobânzi neplãtite aferente depozitelor │ 227 │ │ │ │
│ bãneşti primite │ │ │ │ │
└─────────────────────────────────────────┴─────────┴───────┴───────┴────────┘

┌───┐
│ 30│ - mii lei -
├───┴─────────────────────────────────────┬──────────┬───────────┬───────────┐
│ │ Cod │30 iunie an│ 30 iunie │
│III. NUMĂR MEDIU DE SALARIAŢI │ poziţie │ precedent │ an curent │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Numãr mediu de salariaţi │ 301 │ │ │
└─────────────────────────────────────────┴──────────┴───────────┴───────────┘

┌─────────────────────────────────────────┬──────────┬───────────────────────┐
│IV. DATE PRIVIND INVESTIŢIILE STRĂINE │ Cod │ Sume │
│ ÎN ROMÂNIA │ poziţie │ - Euro - │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────────────────┤
│ A │ B │ 1 │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────────────────┤
│Total capital social vãrsat de investi- │ │ │
│torul strãin la data de 1 ianuarie a anu-│ │ │
│lui curent │ 401 │ │
│(poz.402+403), din care: │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────────────────┤
│ - în valutã │ 402 │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────────────────┤
│ - în naturã │ 403 │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────────────────┤
│Creşterea capitalului social vãrsat de │ │ │
│investitorul strãin în cursul anului │ │ │
│curent (poz.402+403) │ 404 │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────────────────┤
│ - achiziţionãri de pãrţi sociale sau │ │ │
│ cumpãrãri de acţiuni │ 405 │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────────────────┤
│ - dividente reinvestite │ 406 │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────────────────┤
│ - conversii de împrumuturi în acţiuni │ 407 │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────────────────┤
│ - alte cauze │ 408 │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────────────────┤
│Descreşterea capitalului social vãrsat │ │ │
│de investitorul strãin în cursul anului │ │ │
│curent │ 409 │ │
│(poz.410 la 412), din care: │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────────────────┤
│ - cedãri de pãrţi sociale sau vânzãri │ │ │
│ de acţiuni │ 410 │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────────────────┤
│ - restituiri de capital │ 411 │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────────────────┤
│ - alte cauze │ 412 │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────────────────┤
│Total capital social vãrsat de investi- │ │ │
│torul strãin │ 413 │ │
│(poz.401+404-409) │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────────────────┤
│Cota de participare a investitorului │ │ │
│strãin (%) │ 414 │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────────────────┤
│Împrumuturi acordate de investitorul │ │ │
│strãin │ 415 │ │
└─────────────────────────────────────────┴──────────┴───────────────────────┘

┌─────────────────────────────────────────┬──────────┬───────────────────────┐
│ V. PLĂŢI DE DOBÂNZI ŞI REDEVENŢE │ Cod │ Sume │
│ │ poziţie │ - mii lei - │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────────────────┤
│Plãţile de dobânzi efectuate de persoa- │ │ │
│nele juridice române cãtre persoanele │ 501 │ │
│fizice nerezidente din statele membre │ │ │
│ale Uniunii Europene │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────────────────┤
│Plãţile de dobânzi şi redevenţe efectuate│ │ │
│de persoanele române cãtre persoanele │ 502 │ │
│juridice nerezidente afiliate*) din sta- │ │ │
│tele membre ale Uniunii Europene │ │ │
└─────────────────────────────────────────┴──────────┴───────────────────────┘


*) Pentru statutul de "parte afiliatã" se vor avea în vedere prevederile
art.7 pct.21 din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal.


ADMINISTRATOR, CONDUCĂTORUL COMPARTIMENTULUI
(CONDUCĂTORUL INSTITUŢIEI DE CREDIT) FINANCIAR-CONTABIL,
Numele, prenumele, semnãtura Numele, prenumele şi
şi stampila instituţiei de credit semnãtura



----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016