Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 487 din 25 iulie 2003  privind modificarea si completarea anexei la   Ordinul ministrului agriculturii si alimentatiei nr. 70/1998 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind conditiile si procedura de avizare sanitara veterinara a importului, exportului, tranzitului cu animale, produse si subproduse de origine animala, furaje si alte produse si materii care pot influenta starea de sanatate a animalelor si sanatatea publica    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 487 din 25 iulie 2003 privind modificarea si completarea anexei la Ordinul ministrului agriculturii si alimentatiei nr. 70/1998 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind conditiile si procedura de avizare sanitara veterinara a importului, exportului, tranzitului cu animale, produse si subproduse de origine animala, furaje si alte produse si materii care pot influenta starea de sanatate a animalelor si sanatatea publica

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR, APELOR SI MEDIULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 579 din 13 august 2003

În temeiul prevederilor <>art. 31 alin. 1 din Legea sanitarã veterinara nr. 60/1974 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în temeiul <>Hotãrârii Guvernului nr. 739/2003 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Pãdurilor, Apelor şi Mediului,
în baza <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 64/2003 pentru stabilirea unor mãsuri privind înfiinţarea, organizarea, reorganizarea sau funcţionarea unor structuri din cadrul aparatului de lucru al Guvernului, a ministerelor, a altor organe de specialitate ale administraţiei publice şi a unor instituţii publice,
vazand Referatul de aprobare nr. 155.156 din 16 iulie 2003, întocmit de Agenţia Nationala Sanitarã Veterinara,

ministrul agriculturii, pãdurilor, apelor şi mediului emite urmãtorul ordin:

ART. I
Anexa la <>Ordinul ministrului agriculturii şi alimentaţiei nr. 70/1998 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind condiţiile şi procedura de avizare sanitarã veterinara a importului, exportului, tranzitului cu animale, produse şi subproduse de origine animala, furaje şi alte produse şi materii care pot influenta starea de sãnãtate a animalelor şi sãnãtatea publica, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 369 din 29 septembrie 1998, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modifica şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. La punctul I definiţiile prevãzute mai jos se modifica şi vor avea urmãtorul cuprins:
"● prenotificarea:
- pentru export - transmiterea de cãtre medicul veterinar emitent a certificatului de transport internaţional cãtre administraţia veterinara centrala a tarii de destinaţie şi autoritatea veterinara de la punctul de trecere a frontierei de intrare în Uniunea Europeanã;
- pentru import - monitorizarea de cãtre autoritatea veterinara centrala a datelor comunicate de cãtre direcţia sanitarã veterinara judeteana şi a municipiului Bucureşti referitor la avizele sanitare veterinare emise;
● certificat sanitar veterinar internaţional - certificatul emis de cãtre medicul veterinar oficial, care atesta ca produsele de origine animala destinate alimentaţiei umane sunt conforme normelor internaţionale în vigoare privind igiena veterinara a produselor alimentare şi/sau sãnãtatea animala;
● certificat zoosanitar internaţional - certificatul emis de cãtre un medic veterinar oficial din ţara exportatoare, care atesta starea de sãnãtate a animalelor şi precizeazã vaccinarile la care acestea au fost supuse."
2. La punctul II "Dispoziţii generale", dupã punctul 10 se introduc punctele 11, 12, 13, 14, 15 şi 16 care vor avea urmãtorul cuprins:
"11. Mãrfurile şi bunurile care intra pe orice cale în zonele libere, conform prevederilor legislative cu privire la regimul zonelor libere, trebuie sa fie însoţite de documentele prevãzute de legislaţia sanitarã veterinara nationala pentru animalele şi produsele supuse controlului sanitar veterinar.
12. Din zona libera produsele pot fi acceptate pentru intrare în ţara în baza avizului de import obţinut în condiţiile legii. În aceasta situaţie produsele vor fi însoţite de certificat sanitar veterinar emis de medicul veterinar oficial care asigura supravegherea în zona libera, precum şi de copia certificatului sanitar veterinar de la origine.
13. Direcţia sanitarã veterinara acorda avizul sanitar veterinar de import numai pentru loturile care îndeplinesc condiţiile prevãzute de legislaţia nationala în vigoare.
14. Produsele aflate în zona libera se pot expedia cu alte destinaţii, însoţite de certificat de transport internaţional emis de medicul veterinar oficial al zonei libere, conform modelului agreat de ţara destinatara.
15. Produsele aflate în custodie vamalã se pot valorifica pe piata interna în condiţiile respectãrii prevederilor legale în vigoare.
16. Produsele aflate în custodie vamalã se pot expedia ca tranzit cu alte destinaţii, însoţite de copia certificatului de origine şi o declaraţie de nonmanipulare emisã de medicul veterinar oficial în a cãrui raza de activitate se afla unitatea de depozitare."
3. La punctul III "Obligaţiile agenţilor economici, persoane fizice şi juridice, care deruleazã operaţiuni de import, export şi tranzit de animale, produse, subproduse de origine animala, furaje şi de alte produse şi materii care pot influenta starea de sãnãtate a animalelor şi sãnãtatea publica", partea introductivã a punctului 3 se modifica şi va avea urmãtorul cuprins:
"3. Agenţii economici, persoane fizice sau juridice, au obligaţia de a prezenta avizul sanitar veterinar de import sau de export, în copie, la:"
4. La punctul IV "Obligaţiile medicilor veterinari de stat din cadrul circumscriptiilor sanitare veterinare teritoriale şi al inspectoratelor de poliţie sanitarã veterinara de frontiera" punctul 2 literele a), b) şi c), referirile la "avizul sanitar veterinar de import, în original", respectiv "avizul sanitar veterinar de export, în original", se înlocuiesc cu "avizul sanitar veterinar de import, în copie", respectiv "avizul sanitar veterinar de export, în copie".
5. Anexa cuprinzând modelul de aviz sanitar veterinar de import/export se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. II
Direcţiile sanitare veterinare judeţene şi a municipiului Bucureşti vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. III
Agenţia Nationala Sanitarã Veterinara va controla modul de ducere la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin.
ART. IV
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul agriculturii,
pãdurilor, apelor şi mediului,
Ilie Sarbu

Bucureşti, 25 iulie 2003.
Nr. 487.

ANEXA



┌────────────────┐
│ ┌────┐ │
│ │ │ │ ROMÂNIA
│ ┌───┘ └───┐ │ MINISTERUL AGRICULTURII, PĂDURILOR,
│ │ │ │ APELOR ŞI MEDIULUI
│ └───┐ ┌───┘ │
│ │ │ │ AGENŢIA NATIONALA SANITARĂ VETERINARA
│ └────┘ │ Direcţia sanitarã veterinara. ............
│ SANVET │
└────────────────┘

Nr. ................
Data ...............


AVIZ
sanitar veterinar de import/export

În baza solicitãrii nr. ........... din data de ......... formulatã de Societatea Comercialã ........... Direcţia sanitarã veterinara ............acorda Aviz sanitar veterinar de import/export, valabil pana la ............... pentru:
1. Identificarea produselor şi cantitatea:
2. Originea produselor:
- Ţara: .................................
- Firma exportatoare ....................
- Unitatea producãtoare: ................
3. Destinaţia produselor:
- Ţara: .................................
- Punctul de control pentru trecerea frontierei intrare/ieşire ............
- Unitatea de depozitare ......................................
4. Modul de valorificare:
...........................................................................
Produsele importate trebuie sa se încadreze în parametrii de calitate şi salubritate stabiliţi prin reglementãrile naţionale în vigoare.
Produsele destinate exportului trebuie sa se încadreze în parametrii de calitate şi salubritate stabiliţi de autoritatea centrala a tarii destinatare şi atestate prin buletine oficiale de analiza emise de laboratoare de stat autorizate pentru probele examinate şi recoltate de medicii veterinari oficiali.

DIRECTOR
........................
(numele, prenumele şi ştampila)

Taxa: ..............................
Ordinul de plata nr. ...............

Întocmit
..............


Condiţii sanitare veterinare obligatorii
pentru efectuarea operaţiunilor de import-export de
produse de origine animala

1. Insotirea la import a fiecãrui transport de urmãtoarele documente:
- certificatul sanitar veterinar în original, conform modelului stabilit de cãtre Agenţia Nationala Sanitarã Veterinara;
- declaraţia de conformitate
În cazul exportului, insotirea fiecãrui lot de transport de certificatul de sãnãtate internaţional emis în baza buletinului de analiza de cãtre medicul veterinar oficial din unitãţile de origine, conform modelului difuzat de cãtre Agenţia Nationala Sanitarã Veterinara
2. Prezentarea avizului sanitar veterinar de import/export în copie la punctul de trecere a frontierei de intrare/ieşire, precum şi la medicul veterinar oficial în a cãrui raza de activitate se afla unitatea beneficiara a importului sau din care se realizeazã exportul
3. Depozitarea produselor numai în depozitul precizat în avizul sanitar veterinar de import
4. În cazul importului, solicitarea medicului veterinar oficial în a cãrui raza de activitate se afla unitatea de depozitare, la intrarea produselor în depozit, pentru verificarea documentelor, identitãţii produselor şi aplicarea mãsurilor stabilite de reglementãrile în vigoare referitoare la recoltarea de probe pentru examen de laborator
5. Trimiterea probelor prin grija importatorului la laboratorul veterinar autorizat, precum şi a fisei tehnice, în cazul produselor prelucrate
6. Valorificarea produselor este permisã numai în baza deciziei medicului veterinar oficial care a examinat produsele importate.
7. Respectarea prevederilor legale cu privire la ambalarea, marcarea şi etichetarea produselor
Aplicarea ştampilei "liber import/export" de cãtre medicii veterinari oficiali de la punctele de trecere a frontierei de stat numai dupã achitarea de cãtre importator/exportator a tarifelor aferente controlului sanitar veterinar de frontiera, conform prevederilor legale în vigoare
Nerespectarea prevederilor legale cu privire la operaţiunile de import/export de produse de origine animala şi a condiţiilor stabilite prin prezentul aviz atrage sancţionarea în conformitate cu prevederile legale în vigoare şi exonereaza în acest sens de orice responsabilitate autoritatea sanitarã veterinara de stat.
În scopul apãrãrii teritoriului fata de boli majore transmisibile la animale, în raport cu situaţia epizootologica a tarii exportatoare, Agenţia Nationala Sanitarã Veterinara poate limita sau poate interzice derularea importului de produse de origine animala, agentul economic urmând sa fie atentionat imediat asupra mãsurilor dispuse.



────────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016