Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 479 din 10 iulie 2006  privind asigurarea conditiilor de derulare a activitatilor convenite cu Banca Mondiala in baza acordurilor de imprumut dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare pentru finantarea celor doua proiecte, inchiderea minelor si atenuarea impactului social, respectiv inchiderea minelor, refacerea mediului si regenerarea socioeconomica    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 479 din 10 iulie 2006 privind asigurarea conditiilor de derulare a activitatilor convenite cu Banca Mondiala in baza acordurilor de imprumut dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare pentru finantarea celor doua proiecte, inchiderea minelor si atenuarea impactului social, respectiv inchiderea minelor, refacerea mediului si regenerarea socioeconomica

EMITENT: MINISTERUL ECONOMIEI SI COMERTULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 676 din 7 august 2006
Având în vedere:
- <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 64/1997 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Dezvoltarea şi Implementarea Programelor de Reconstrucţie a Zonelor Miniere, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
- <>Legea nr. 167/2005 privind ratificarea Acordului de împrumut dintre România şi Banca Internaţionalã pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare pentru finanţarea Proiectului privind închiderea minelor, refacerea mediului şi regenerarea socioeconomicã, semnat la Bucureşti la 28 ianuarie 2005;
- <>Hotãrârea Guvernului nr. 347/2005 privind asigurarea condiţiilor de implementare a prevederilor Proiectului de închidere a minelor, refacere a mediului şi regenerare socioeconomicã;
- <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.059/2005 privind asigurarea de sprijin prin Agenţia Naţionalã pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere autoritãţilor publice locale din regiunile miniere, pe bazã de grant, pentru implementarea programului de infrastructurã prevãzut în <>Legea nr. 167/2005 privind ratificarea Acordului de împrumut dintre România şi Banca Internaţionalã pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare pentru finanţarea Proiectului privind închiderea minelor, refacerea mediului şi regenerarea socioeconomicã, semnat la Bucureşti la 28 ianuarie 2005,
în temeiul <>Hotãrârii Guvernului nr. 738/2003 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Economiei şi Comerţului,

ministrul economiei şi comerţului emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aprobã Manualul operaţional pentru Programul de creare a capacitãţii instituţionale la nivelul comunitãţilor (Dezvoltarea capacitãţii comunitãţilor miniere), prevãzut în anexa*) care face parte integrantã din prezentul ordin.
_________
*) Anexa se publicã ulterior în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 676 bis în afara abonamentului, care se poate achiţiziona de la Centrul pentru relaţii cu publicul al Regiei Autonome "Monitorul Oficial", Bucureşti, şos. Panduri nr. 1.

ART. 2
Programul de creare a capacitãţii instituţionale la nivelul comunitãţilor se aplicã în zona de operare a Agenţiei Naţionale pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere (ANDZM), astfel cum este definitã în manualul operaţional prevãzut la art. 1.
ART. 3
(1) ANDZM gestioneazã fondurile operaţionale, astfel cum este prevãzut în <>art. 2 din Hotãrârea Guvernului nr. 1.059/2005 privind asigurarea de sprijin prin Agenţia Naţionalã pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere autoritãţilor administraţiei publice locale din regiunile miniere, pe bazã de grant, pentru implementarea programului de infrastructurã prevãzut în <>Legea nr. 167/2005 privind ratificarea Acordului de împrumut dintre România şi Banca Internaţionalã pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare pentru finanţarea Proiectului privind închiderea minelor, refacerea mediului şi regenerarea socioeconomicã, semnat la Bucureşti la 28 ianuarie 2005, pentru implementarea programului prevãzut la art. 2.
(2) Pentru implementarea Programului de creare a capacitãţii instituţionale la nivelul comunitãţilor, ANDZM este autorizat sã cheltuiascã sume constând în costuri operaţionale adiţionale conform anexei nr. 1 la acordul de împrumut, precum şi cheltuieli efectuate de ANDZM, cuprinse în cadrul pãrţii C2 a Proiectului privind închiderea minelor, refacerea mediului şi regenerarea socioeconomicã, incluzând costuri de exploatare a vehiculelor, comunicaţii (incluzând telefon şi internet) şi costuri de deplasare în ţarã (incluzând diurna şi cazarea).
(3) Cheltuielile se vor face cu respectarea prevederilor legale, la propunerea coordonatorului de program din cadrul Unitãţii de management al Proiectului privind închiderea minelor, refacerea mediului şi regenerarea socioeconomicã (UMP-RSE), pentru sumele din împrumut şi a coordonatorului de program ANDZM, numit prin decizie a directorului general al ANDZM, pentru sumele din componenta localã.
(4) Cheltuielile se vor face în limita bugetului operaţional aprobat de coordonatorul Proiectului, care este format din sumele incluse în anexa nr. 2.b la acordul de împrumut subsidiar şi în bugetul propriu al ANDZM.
ART. 4
(1) Se împuterniceşte ANDZM, cu asistenţa UMP-RSE, sã acorde sprijin comunitãţilor minere eligibile, conform programului anual de derulare, aprobat de coordonatorul Proiectului.
(2) Sprijinul constã în servicii de asistenţã tehnicã, consultanţã directã, consiliere, instruire, vizite de studii în ţarã şi în strãinãtate, schimb de experienţã, conform manualului operaţional prevãzut la art. 1, pentru dezvoltare localã prin mecanisme participative.
(3) ANDZM, cu asistenţa UMP-RSE, va organiza comisii de lucru pentru diverse etape de evaluare, verificare şi monitorizare a implementãrii programului.
(4) ANDZM poate angaja firme de specialitate sau consultanţi individuali pentru prestarea unor servicii conform programului anual de derulare şi manualului operaţional prevãzut la art. 1.
ART. 5
(1) Se autorizeazã ANDZM, cu asistenţa UMP-RSE, sã încheie protocoale de colaborare cu autoritãţile locale din comunitãţile miniere eligibile, pentru o duratã de 48 de luni.
(2) Protocoalele cu autoritãţile locale vor fi vizate de reprezentanţii consiliilor judeţene privind angajarea acestora în asumarea responsabilitãţilor ce rezultã din manualul operaţional prevãzut la art. 1.
ART. 6
(1) În cadrul sprijinului acordat ca parteneri ai comunitãţilor miniere eligibile, ANDZM, cu asistenţa UMP-RSE, va urmãri realizarea planurilor strategice de dezvoltare socioeconomicã, elaborate participativ.
(2) ANDZM va considera eligibile numai acele solicitãri, depuse de comunitãţile miniere, care prezintã şi planul strategic de dezvoltare socioeconomicã elaborat în mod participativ, conform cerinţelor manualului operaţional al fiecãrui program al componentei de regenerare socioeconomicã, subcomponenta de dezvoltare localã.
(3) ANDZM, cu asistenţa UMP-RSE, pentru comunitãţile care prezintã planuri de dezvoltare elaborate anterior începerii implementãrii programului, va urmãri ca 75% din propunerile de mãsuri/proiecte pentru finanţarea din bugetul local sã se regãseascã pe lista de prioritãţi rezultatã din procesul participativ de elaborare a planului strategic de dezvoltare socioeconomicã.
(4) ANDZM, cu asistenţa UMP-RSE, va urmãri ca autoritãţile publice locale sã organizeze cel puţin o datã pe an audieri publice cu cetãţenii, în vederea actualizãrii planurilor strategice de dezvoltare socioeconomicã.
ART. 7
ANDZM nu va lua în considerare propunerile comunitãţilor miniere care nu respectã prevederile legate de responsabilitãţi, termene şi alte condiţii din manualul operaţional prevãzut la art. 1 sau care nu îndeplinesc mãsurile incluse în planul de lucru pentru implementarea programului, conform protocolului semnat între ANDZM şi reprezentanţii comunitãţilor.
ART. 8
(1) Coordonatorii regionali de program din cadrul birourilor regionale/reprezentanţelor locale vor transmite: (i) lunar şi trimestrial, coordonatorilor de program ANDZM şi UMP-RSE rapoarte de urmãrire a progresului implementãrii programului de stimulente financiare; şi (ii) lunar/trimestrial, coordonatorilor de monitorizare şi evaluare ANDZM şi UMP-RSE rapoarte de monitorizare socioeconomicã şi de evaluare a efectelor Programului de creare a capacitãţii instituţionale la nivelul comunitãţilor, însoţite de propuneri de îmbunãtãţire a manualului operaţional prevãzut la art. 1.
(2) Directorul general al ANDZM va prezenta semestrial coordonatorului Proiectului sinteza rapoartelor coordonatorilor de program ANDZM şi UMP-RSE şi va supune aprobãrii acestuia propunerile de îmbunãtãţire a manualului operaţional prevãzut la art. 1.
ART. 9
(1) Se autorizeazã ANDZM ca pentru demararea componentei de regenerare socioeconomicã, subcomponenta de dezvoltare localã, prin programele: Schema de dezvoltare socialã a comunitãţilor miniere, Schema de granturi mici şi infrastructurã municipalã (localã), sã deruleze o etapã-pilot de implementare a Programului de creare a capacitãţii instituţionale la nivelul comunitãţilor.
(2) Pentru implementarea programului-pilot vor fi selectate, cu aprobarea coordonatorului Proiectului, acele comunitãţi care prezintã un plan de dezvoltare localã.
ART. 10
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.
ART. 11
ANDZM, UMP-RSE şi Direcţia generalã buget, economico-financiarã şi administrativ vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

Ministrul economiei şi comerţului,
Codruţ Ioan Şereş

Bucureşti, 10 iulie 2006.
Nr. 479.
_________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016