Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 478 din 16 octombrie 2002  privind aprobarea Normelor de intocmire a studiilor de specialitate pentru gestionarea durabila a vanatului si a Instructiunilor de aplicare a Normelor de intocmire a studiilor de specialitate pentru gestionarea durabila a vanatului    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 478 din 16 octombrie 2002 privind aprobarea Normelor de intocmire a studiilor de specialitate pentru gestionarea durabila a vanatului si a Instructiunilor de aplicare a Normelor de intocmire a studiilor de specialitate pentru gestionarea durabila a vanatului

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 780 din 25 octombrie 2002
În conformitate cu prevederile art. 17, 48 şi 51 din <>Legea fondului cinegetic şi a protecţiei vânatului nr. 103/1996 , republicatã,
în temeiul prevederilor art. 5 alin. (1) lit. B.m) şi ale <>art. 9 alin. (6) din Hotãrârea Guvernului nr. 362/2002 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor,
având în vedere studiul elaborat conform Contractului de achiziţie publica încheiat între Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor şi Institutul de Cercetãri şi Amenajãri Silvice nr. 29.037 din 14 iunie 2002,

ministrul agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aproba Normele de întocmire a studiilor de specialitate pentru gestionarea durabila a vânatului, prevãzute în anexa nr. 1.
ART. 2
Se aproba Instrucţiunile de aplicare a Normelor de întocmire a studiilor de specialitate pentru gestionarea durabila a vânatului, prevãzute în anexa nr. 2.
ART. 3
(1) Studiile de specialitate pentru gestionarea durabila a vânatului, întocmite pentru fiecare fond de vanatoare de cãtre persoanele fizice şi juridice atestate, se întocmesc în 3 exemplare şi se depun, pe suport hârtie, la inspectoratele teritoriale de regim silvic şi cinegetic în a cãror raza de activitate se afla fondurile de vanatoare pentru care s-au întocmit studiile.
(2) Studiile de specialitate pentru gestionarea durabila a vânatului se depun însoţite de o copie de pe certificatul de atestare a persoanei fizice sau juridice care a realizat studiul.
ART. 4
(1) Inspectoratele teritoriale de regim silvic şi cinegetic verifica modul în care au fost întocmite studiile de specialitate pentru gestionarea durabila a vânatului, le vizeazã pe cele întocmite corespunzãtor şi le transmit, în termen de maximum 15 zile de la primirea lor, direcţiei de specialitate din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, în vederea aprobãrii lor.
(2) În cazul în care studiile de specialitate sunt întocmite necorespunzãtor, acestea se returneazã gestionarilor fondurilor de vanatoare, în vederea asigurãrii întocmirii corespunzãtoare a lor.
ART. 5
Direcţia de specialitate din cadrul autoritãţii publice centrale care rãspunde de silvicultura, inspectoratele teritoriale de regim silvic şi cinegetic, precum şi gestionãrii fondurilor de vanatoare vor aduce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 6
(1) La data intrãrii în vigoare a studiilor de specialitate pentru gestionarea durabila a vânatului, pentru fiecare fond de vanatoare, fişa acestuia se desfiinţeazã, datele cuprinse în aceasta fiind preluate în cuprinsul studiului.
(2) În scopul aplicãrii prevederilor alin. (1), de la data intrãrii în vigoare a studiilor, pentru fiecare fond de vanatoare pentru care exista studiu de specialitate pentru gestionarea durabila a vânatului, aprobat de cãtre direcţia de specialitate din Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, se întocmeşte un act adiţional la contractul de gestionare.
ART. 7
Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 8
Prezentul ordin şi anexa nr. 1 se publica în Monitorul Oficial al României, Partea I, iar anexa nr. 2 se transmite de cãtre Direcţia fond forestier şi cinegetic din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor inspectoratelor teritoriale de regim silvic şi cinegetic, care o pun la dispoziţie gestionarilor fondurilor de vanatoare şi persoanelor fizice şi juridice atestate pentru întocmirea studiilor de specialitate pentru gestionarea durabila a fondurilor de vanatoare.

Ministrul agriculturii,
alimentaţiei şi pãdurilor,
Ilie Sarbu

Bucureşti, 16 octombrie 2002.
Nr. 478.


ANEXA 1

NORME
de întocmire a studiilor de specialitate pentru gestionarea durabila a vânatului

ART. 1
(1) Studiile de specialitate pentru gestionarea durabila a vânatului se întocmesc pentru fiecare fond de vanatoare, în conformitate cu prezentele norme.
(2) Informaţiile necesare în vederea întocmirii studiilor de specialitate pentru gestionarea durabila a vânatului se preiau din urmãtoarele surse:
a) evidentele statistice aflate la gestionãrii fondurilor de vanatoare, referitoare la gospodãrirea vânatului, existente în documentele deţinute de aceştia, respectiv: fişa fondului de vanatoare, lucrãrile de evaluare anuala a efectivelor de vanat etc.;
b) evidentele referitoare la situaţia administrativã, condiţiile naturale din cuprinsul fondurilor de vanatoare (care pot fi preluate cu operativitate din amenajamentele silvice), studii şi lucrãri tehnice de specialitate (atlase climatologice, studii geomorfologice, studii ale vegetatiei);
c) lucrarea de bonitare a fondurilor de vanatoare, întocmitã pentru principalele specii de fauna salbatica de interes cinegetic;
d) instrucţiunile de aplicare a prezentelor norme şi anexele la acestea.
ART. 2
Studiile de specialitate pentru gestionarea durabila a vânatului vor avea structura şi cuprinsul prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezentele norme.
ART. 3
Studiile de specialitate pentru gestionarea durabila a vânatului se întocmesc în 3 exemplare şi vor fi însuşite, prin aplicarea ştampilei, de cãtre gestionãrii fondurilor de vanatoare.
ART. 4
(1) Studiile de specialitate pentru gestionarea durabila a vânatului se întocmesc şi sunt valabile pe perioada de valabilitate a contractelor de gestionare.
(2) În situaţia în care, în interiorul perioadei de valabilitate a studiului de specialitate pentru gestionarea durabila a vânatului, elementele care au stat la baza întocmirii lui se modifica, studiul se va reactualiza corespunzãtor, cu operativitate, prin grija gestionarului fondului de vanatoare, de cãtre persoane atestate.
(3) Studiul reactualizat în condiţiile prevãzute la alin. (2) se înainteazã în vederea avizãrii la structura teritorialã în domeniul cinegetic a autoritãţii publice centrale care rãspunde de silvicultura, în a carei raza de activitate se gãseşte fondul de vanatoare respectiv, care, dupã avizare, îl transmite pentru aprobare autoritãţii publice centrale care rãspunde de silvicultura.
(4) Personalul împuternicit al gestionarilor fondurilor de vanatoare are obligaţia ca în fiecare an sa completeze evidentele care necesita actualizare cu date din studiile de specialitate pentru gospodãrirea durabila a vânatului care au fost aprobate.
(5) La încheierea unui nou contract de gestionare a unui fond de vanatoare, ca urmare a rezilierii contractului de gestionare anterior, studiul de specialitate pentru gestionarea durabila a vânatului se reface de cãtre noul gestionar al fondului de vanatoare în condiţiile prezentelor norme.
ART. 5
(1) Studiile de specialitate pentru gestionarea durabila a vânatului se vor întocmi atât pe suport hârtie (A4), cat şi pe suport magnetic, în programul Microsoft Word, iar textele vor fi editate în fontul "Times New Roman", caractere de 12 (exclusiv tabelele, care se dimensioneaza corespunzãtor în condiţiile în care cu aceste caractere nu se pot încadra în formatul A 4), cu spaţiu de un rând, pe câte o singura pagina.
(2) Titlurile se redacteazã cu aceleaşi caractere, cu litere bolduite.


ANEXA 1
-------
la norme
--------

CONŢINUTUL - CADRU
al studiului de specialitate pentru gestionarea durabila a vânatului

Partea I - Cadrul administrativ şi natural

Cap. 1. - Situaţia administrativ-teritorialã
Cap. 2. - Prezentarea condiţiilor stationale
2.1. Condiţii geomorfologice
2.2. Condiţii climatice
2.3. Condiţii edafice
2.4. Condiţii hidrologice
2.5. Condiţii de vegetaţie
Cap. 3. - Studiul faunei sãlbatice de interes cinegetic
3.1. Prezentarea faunei cinegetice
3.2. Studiul efectivelor reale în raport cu efectivele optime
3.3. Calculul teoretic al cotelor de recolta
Cap. 4. - Influenta factorilor antropici reflectati prin modul de gospodãrire a fondului de vanatoare
4.1. Consideratii istorice
4.2. Construcţii, instalaţii şi amenajãri vanatoresti existente
4.3. Zona de refugiu
4.4. Influenta factorului antropic reflectat prin activitãţi care dauneaza vânatului
4.5. Principalele trofee dobândite
4.6. Vanat gãsit mort şi cauzele

Partea a II-a - Programul de gospodãrire a efectivelor de vanat şi de amenajare a fondului de vanatoare, în perspectiva perioadei de valabilitate a contractului de gestionare

Cap. 1. - Prioritati în promovarea speciilor de vanat
1.1. Acţiuni necesare refacerii potenţialului biogenic al fondului de vanatoare prin reintroducerea unor specii de fauna salbatica de interes cinegetic dispãrute sau prin introducerea unor specii noi de vanat ce pot valorifica nisele ecologice libere
1.2. Revigorarea populatiilor existente prin acţiuni de "reimprospatare de sânge"
1.3. Creşterea potenţialului nutritiv al fondului de vanatoare
1.4. Îmbunãtãţirea reţelei de amenajãri, construcţii şi instalaţii vanatoresti
1.5. Calculul necesarului de hrana complementara
1.6. Terenuri de hrana pentru vanat
1.7. Combaterea dãunãtorilor vânatului
Cap. 2. - Concluzii
2.1. Concluzii economice
2.2. Concluzii sintetice privind aplicabilitatea şi rezultatele studiului
2.3. Indicatori cantitativi, calitativi şi valorici

BIBLIOGRAFIE

Partea a III-a - Date statistice
3.1. Harta fondurilor de vanatoare (anexa nr. 3 la <>Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 193/2002 privind reactualizarea delimitãrii fondului cinegetic al României în fonduri de vanatoare)
3.2. Situaţia efectivelor, a cotelor de recolta şi a realizarilor cotelor de recolta
3.3. Hrana complementara, administratã pe sezoane de vanatoare
3.4. Culturi speciale pentru hrana vânatului
3.5. Vanat gãsit mort şi cauzele
3.6. Populari sau repopulari cu specii de vanat
3.7. Trofee extrase de pe fond
3.8. Numãrul de exemplare braconate pe sezoane de vanatoare

--------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016