Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 454 din 6 iulie 2006  privind aprobarea Metodologiei de decontare a cheltuielilor prevazute la   art. 35 din Legea nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole si celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor   Legii fondului funciar nr. 18/1991 si ale   Legii nr. 169/1997 , cu modificarile si completarile ulterioare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 454 din 6 iulie 2006 privind aprobarea Metodologiei de decontare a cheltuielilor prevazute la art. 35 din Legea nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole si celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor Legii fondului funciar nr. 18/1991 si ale Legii nr. 169/1997 , cu modificarile si completarile ulterioare

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 608 din 13 iulie 2006
În temeiul <>art. 6 alin. (2) din Hotãrârea Guvernului nr. 483/2006 pentru aprobarea atribuţiilor ocoalelor silvice de stat şi ale celor constituite ca structuri proprii, a obligaţiilor ce revin deţinãtorilor de pãduri, în vederea respectãrii regimului silvic, precum şi a Regulamentului de aplicare a <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 139/2005 privind administrarea pãdurilor din România,
vãzând Referatul de aprobare nr. 165.155 din 9 mai 2006,
în baza <>art. 9 alin. (6) din Hotãrârea Guvernului nr. 155/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

ministrul agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aprobã Metodologia de decontare a cheltuielilor prevãzute la <>art. 35 din Legea nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor <>Legii fondului funciar nr. 18/1991 şi ale <>Legii nr. 169/1997 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, prevãzutã în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

p. Ministrul agriculturii,
pãdurilor şi dezvoltãrii rurale,
Vasile Lupu,
secretar de stat

Bucureşti, 6 iulie 2006.
Nr. 454.

ANEXĂ

METODOLOGIA
de decontare a cheltuielilor prevãzute la <>art. 35 din Legea nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor <>Legii fondului funciar nr. 18/1991 şi ale <>Legii nr. 169/1997 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare

ART. 1
Prezenta metodologie reglementeazã procedura de decontare a cheltuielilor prevãzute la <>art. 35 din Legea nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor <>Legii fondului funciar nr. 18/1991 şi ale <>Legii nr. 169/1997 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 2
(1) Serviciile de pazã şi protecţie a vegetaţiei forestiere de pe terenurile retrocedate se asigurã în condiţiile legii de ocoalele silvice din structura Regiei Naţionale a Pãdurilor - Romsilva şi dupã punerea în posesie a proprietarilor de terenuri forestiere, persoane fizice şi juridice, denumiţi în continuare proprietari, pânã la formarea de cãtre aceştia a structurilor proprii de administrare/prestãri de servicii silvice ori pânã la încheierea contractelor de administrare/prestãri de servicii silvice cu un ocol silvic existent, dar nu mai mult de 180 de zile de la data întocmirii procesului-verbal de punere în posesie.
(2) Perioada pentru care este admisã decontarea de la bugetul de stat a cheltuielilor rezultate din prestarea serviciilor de pazã şi protecţie a vegetaţiei forestiere este perioada cuprinsã între data încheierii procesului-verbal de punere în posesie şi data preluãrii pãdurii de ocolul silvic propriu pentru administrare/prestãri de servicii silvice sau data intrãrii în vigoare a contractelor de administrare/prestãri de servicii silvice încheiate de proprietari cu ocoale silvice autorizate în condiţiile legii, pe baza inspecţiei de fond, sau la data expirãrii celor 180 de zile de la data punerii în posesie, dacã proprietarul nu asigurã administrarea/serviciile silvice printr-un ocol silvic care funcţioneazã în condiţiile legii.
ART. 3
(1) Ocolul silvic din structura Regiei Naţionale a Pãdurilor - Romsilva întocmeşte lunar tabelul nominal al tuturor proprietarilor care se gãsesc în una dintre situaţiile:
a) în cursul lunii de referinţã a expirat perioada de 180 de zile prevãzutã la <>art. 35 din Legea nr. 1/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi nu au angajat administrarea/serviciile silvice printr-un ocol silvic care funcţioneazã în condiţiile legii;
b) în cursul lunii de referinţã au încheiat contracte de administrare/servicii silvice, înainte sau la expirarea perioadei de 180 de zile, cu ocoale silvice din structura Regiei Naţionale a Pãdurilor - Romsilva;
c) în cursul lunii de referinţã au asigurat administrarea/serviciile silvice, înainte sau la expirarea perioadei de 180 de zile, cu alte ocoale silvice decât cele din structura Regiei Naţionale a Pãdurilor - Romsilva, care funcţioneazã în condiţiile legii.
(2) Pentru fiecare dintre situaţiile prevãzute la alin. (1) se întocmeşte câte un tabel nominal conform modelului prevãzut în anexa nr. 1.
(3) Pentru situaţiile prevãzute la alin. (1) lit. c), tabelele nominale vor fi însoţite de copiile proceselor-verbale de predare-primire a terenurilor forestiere, încheiate între ocolul silvic predãtor şi ocolul silvic primitor.
(4) Tabelele nominale prevãzute la alin. (2) se avizeazã pentru decontare şi se înregistreazã de inspectoratul teritorial de regim silvic şi de vânãtoare.
ART. 4
(1) Cu cel puţin 15 zile înainte de expirarea perioadei de 180 de zile, prevãzutã în situaţia menţionatã la art. 3 alin. (1) lit. a), ocolul silvic notificã în scris proprietarului sã se prezinte la data expirãrii celor 180 de zile la terenul forestier, în vederea verificãrii modului în care au fost asigurate paza şi protecţia pãdurii şi pentru constatarea existenţei/inexistenţei eventualelor pagube.
(2) O copie a notificãrii prevãzute la alin. (1) se înainteazã cu cel puţin 15 zile înainte, de cãtre ocol la inspectoratul teritorial de regim silvic şi de vânãtoare, acesta fiind obligat sã asigure la data stabilitã prezenţa unui delegat în scopul constatãrii modului în care au fost asigurate paza şi protecţia pãdurii.
(3) Verificarea prevãzutã la alin. (1) se realizeazã în prezenţa proprietarului ori a împuternicitului legal al acestuia, iar, dacã aceştia nu se prezintã la data stabilitã în notificare, verificarea se realizeazã în prezenţa delegatului inspectoratului teritorial de regim silvic şi de vânãtoare.
ART. 5
(1) În tabelele nominale prevãzute la art. 3 alin. (2) nu se incud proprietarii în ale cãror pãduri s-au înregistrat pagube pentru care existã divergenţã în ceea ce priveşte cuantumul şi modul de recuperare a pagubelor între ocolul silvic predãtor şi ocolul silvic primitor sau proprietar, dupã caz.
(2) Pentru proprietarii în ale cãror pãduri s-au înregistrat pagube pentru care existã divergenţã în ceea ce priveşte cuantumul şi modul de recuperare a pagubelor între aceştia sau ocolul silvic primitor, dupã caz, şi ocolul silvic predãtor, tabelele nominale prevãzute la art. 3 alin. (2) se întocmesc numai dupã eliminarea divergenţelor.
ART. 6
(1) Ocoalele silvice din structura Regiei Naţionale a Pãdurilor - Romsilva sunt obligate sã fundamenteze preţul unitar mediu pentru asigurarea serviciului de pazã a pãdurii, exprimat în lei/zi/ha, care se supune aprobãrii, conform competenţelor legale.
(2) Deconturile aferente serviciului de pazã şi protecţie a pãdurii prestat se întocmesc lunar, pânã la data de 5 a lunii urmãtoare celei la care se referã, de unitãţile/subunitãţile din structura Regiei Naţionale a Pãdurilor - Romsilva cãrora li s-au acordat competenţe în acest sens, dupã modelul prevãzut în anexa nr. 2.
ART. 7
(1) Regia Naţionalã a Pãdurilor - Romsilva centralizeazã deconturile pe cele 3 categorii de situaţii prevãzute la art. 3 alin. (1) şi depune centralizatorul la Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale pânã la data de 20 a lunii în curs, însoţit de decontul privind serviciul de pazã şi protecţie a pãdurii asigurat pânã la sfârşitul lunii precedente, al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 3.
(2) Decontul prevãzut la alin. (1) se supune spre analizã şi aprobare secretarului de stat pentru pãduri.
(3) Dupã aprobare, decontul se depune la Direcţia buget-finanţe din cadrul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, care realizeazã operaţiunea de decontare în termen de 5 zile de la data primirii decontului aprobat.
ART. 8
Anexele 1-3 fac parte integrantã din prezenta metodologie.


ANEXA 1
-------
la metodologie
--------------

REGIA NAŢIONALĂ A PĂDURILOR - ROMSILVA
DIRECTIA SILVICA .............. AVIZ ITRSV .......
OCOLUL SILVIC .................
NR. ..../DATA.......

TABEL NOMINAL*
privind proprietatile forestiere în care s-au prestat serviciile de pazã şi protecţie a pãdurilor, în aplicarea prevederilor <>art. 35 din Legea nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor <>Legii fondului funciar nr. 18/1991 şi ale <>Legii nr. 169/1997 , cu modificarile şi completãrile ulterioare




┌───┬────────────────┬─────────┬───┬───┬───────────┬────────────┬─────────────┬────────────┐
│Nr.│ │ │ │ │ │ │ │ │
│crt│ │ │ │ │ │ Durata de │ │ Suprafaţa │
│ │Nume şi prenume │Suprafaţa│ │ │ Nr şi data│ prestare a │ │parcursã cu │
│ │ proprietar │terenului│ UP│u.a│ procesului│ serviciilor│ Zile-ha pazã│lucrãri de │
│ │ │forestier│ │ │ verbal de │ de pazã şi │ a pãdurii │ protecţie │
│ │ │ (ha) │ │ │ punere în │ protecţie │ (fãrã │a pãdurii**)│
│ │ │ │ │ │ posesie │ (zile │ divergenţã)│ (ha) │
│ │ │ │ │ │ │ calend.) │ │ │
├───┼────────────────┼─────────┼───┼───┼───────────┼────────────┼─────────────┼────────────┤
│0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │7=col.2Xcol.6│ 8 │
├───┼────────────────┼─────────┼───┼───┼───────────┼────────────┼─────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ TOTAL GENERAL │ │ X │ X │ X │ X │ │ │
└───┴────────────────┴─────────┴───┴───┴───────────┴────────────┴─────────────┴────────────┘

*) Ocolul silvic din structura Regiei Naţionale a Pãdurilor - ROMSILVA întocmeşte câte
un tabel pentru fiecare din cazurile prevãzute la art. 3 alin. (1) din Metodologie;
**) Se completeazã numai pentru situaţiile in care fondurile necesare nu sunt alocate
în temeiul <>H.G. nr. 163/2000 .



ŞEF OCOL, C0NTABIL ŞEF,


ANEXA 2
-------
la metodologie
--------------

REGIA NAŢIONALĂ A PĂDURILOR - ROMSILVA
.......................................
(unitatea / subunitatea din structura Regiei Nationale a Pãdurilor)

DECONT
NR. .... din ..... 2006

privind calculul cheltuielilor aferente serviciului de pazã şi protectie a pãdurilor prestat, în aplicarea prevederilor <>art. 35 din Legea nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi celor forestiere solicitate potrivit prevederilor <>Legii fondului funciar nr. 18/1991 şi ale <>Legii nr. 169/1997 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare




┌───┬────────────────────────────┬───────┬────────┬───────────┬─────────────┬──────────────┐
│ │ │ │ │ │ │ │
│Nr │ SPECIFICAŢII │Zile-ha│ Preţ │ Cheltuieli│ Cheltuieli │ TOTAL │
│crt│ │pazã a │ unitar│ de pazã a │ de protecţie│ cheltuieli │
│ │ │padurii│ │ pãdurilor │ a pãdurilor*│ de pazã şi │
│ │ │(fara │ │ │ │ protecţie a │
│ │ │diver- │ (lei/ │ │ │ pãdurilor │
│ │ │gente) │ zi/ha │ (lei) │ (lei) │ (lei) │
├───┼────────────────────────────┼───────┼────────┼───────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │4 = col.2x │ 5 │6=col.4+ │
│ │ │ │ │ col.3 │ │ col.5 │
├───┼────────────────────────────┼───────┼────────┼───────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 1.│Cheltuieli de pazã si │ │ │ │ │ │
│ │protecţie a pãdurilor │ │ │ │ │ │
│ │înregistrate la expirarea │ │ │ │ │ │
│ │perioadei de 180 de zile, │ │ │ │ │ │
│ │fãrã ca proprietarii sã │ │ │ │ │ │
│ │asigure în continuare │ │ │ │ │ │
│ │administrarea/serviciile │ │ │ │ │ │
│ │silvice prin ocoale silvice │ │ │ │ │ │
│ │proprii sau pe baze │ │ │ │ │ │
│ │contractuale │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────────┼───────┼────────┼───────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 2.│Cheltuieli de pazã şi │ │ │ │ │ │
│ │protecţie a pãdurilor │ │ │ │ │ │
│ │înregistrate pânã la data │ │ │ │ │ │
│ │preluãrii acestora pe baze │ │ │ │ │ │
│ │contractuale de cãtre ocoale│ │ │ │ │ │
│ │silvice din structura Regiei│ │ │ │ │ │
│ │Naţionale a Pãdurilor │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────────┼───────┼────────┼───────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 3.│Cheltuieli de pazã şi │ │ │ │ │ │
│ │protecţie a pãdurilor │ │ │ │ │ │
│ │inregistrate pânã la │ │ │ │ │ │
│ │data predãrii acestora │ │ │ │ │ │
│ │cãtre ocoale silvice │ │ │ │ │ │
│ │altele decât cele din │ │ │ │ │ │
│ │structura Regiei Naţionale │ │ │ │ │ │
│ │a Padurilor │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────────┼───────┼────────┼───────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │TOTAL GENERAL │ │ │ │ │ │
└───┴────────────────────────────┴───────┴────────┴───────────┴─────────────┴──────────────┘

* Se stabileşte ca produs între cheltuielile totale realizate de ocolul silvic pentru
realizarea lucrãrilor de protecţie a pãdurii din categoria respectivã şi raportul dintre
suprafaţa prevãzutã la coloana 8 din Anexa nr. 1 şi suprafata totalã pentru care s-au
realizat lucrãrile de protecţie a padurii din categoria respectivã;

DIRECTOR/ŞEF OCOL, DIRECTOR ECONOMIC/CONTABIL ŞEF,




ANEXA 3
-------
la metodologie
--------------

MINISTERUL AGRICULTURII, PĂDURILOR
REGIA NAŢIONALĂ A PĂDURILOR - ŞI DEZVOLTĂRII RURALE
ROMSILVA
APROBAT,
SECRETAR DE STAT,

DECONT
privind calculul cheltuielilor aferente serviciului de pazã şi protectie a pãdurilor prestat, în aplicarea prevederilor <>art. 35 din Legea nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor <>Legii fondului funciar nr. 18/1991 şi ale <>Legii nr. 169/1997 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare




┌───┬────────────────────────────┬──────────────────────┬──────────────────┬───────────────┐
│Nr │ │ Cheltuieli │ Cheltuieli │ TOTAL │
│crt│ SPECIFICAŢII │ de pazã a │ de protecţie │ │
│ │ │ pãdurilor │ a pãdurilor │ │
│ │ │ (lei) │ (lei) │ (lei) │
├───┼────────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────┼───────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4=col.2+ │
│ │ │ │ │ col.3 │
├───┼────────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────┼───────────────┤
│ 1.│Cheltuieli de pazã si │ │ │ │
│ │protecţie a pãdurilor │ │ │ │
│ │înregistrate la expirarea │ │ │ │
│ │perioadei de 180 de zile, │ │ │ │
│ │fãrã ca proprietarii sã │ │ │ │
│ │asigure în continuare │ │ │ │
│ │administrarea/serviciile │ │ │ │
│ │silvice prin ocoale silvice │ │ │ │
│ │proprii sau pe baze │ │ │ │
│ │contractuale │ │ │ │
├───┼────────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────┼───────────────┤
│ 2.│Cheltuieli de pazã şi │ │ │ │
│ │protecţie a pãdurilor │ │ │ │
│ │înregistrate pânã la data │ │ │ │
│ │preluãrii acestora pe baze │ │ │ │
│ │contractuale de cãtre ocoale│ │ │ │
│ │silvice din structura Regiei│ │ │ │
│ │Naţionale a Pãdurilor │ │ │ │
├───┼────────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────┼───────────────┤
│ 3.│Cheltuieli de pazã şi │ │ │ │
│ │protecţie a pãdurilor │ │ │ │
│ │inregistrate pânã la │ │ │ │
│ │data predãrii acestora │ │ │ │
│ │cãtre ocoale silvice │ │ │ │
│ │altele decât cele din │ │ │ │
│ │structura Regiei Naţionale │ │ │ │
│ │a Padurilor │ │ │ │
├───┼────────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────┼───────────────┤
│ │TOTAL GENERAL │ │ │ │
└───┴────────────────────────────┴──────────────────────┴──────────────────┴───────────────┘


-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016