Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 452 din 4 mai 2001  pentru aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a Comisiei si a Grupului de sprijin pentru aplicarea Planului de actiune pentru protectia apelor impotriva poluarii cu nitrati proveniti din surse agricole    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 452 din 4 mai 2001 pentru aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a Comisiei si a Grupului de sprijin pentru aplicarea Planului de actiune pentru protectia apelor impotriva poluarii cu nitrati proveniti din surse agricole

EMITENT: MINISTERUL APELOR SI PROTECTIEI MEDIULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 296 din 6 iunie 2001
Ministrul apelor şi protecţiei mediului şi ministrul agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor,
în vederea infiintarii Comisiei şi a Grupului de sprijin pentru aplicarea Planului de acţiune pentru protecţia apelor impotriva poluarii cu nitrati proveniţi din surse agricole,
având în vedere prevederile <>Hotãrârii Guvernului nr. 964/2000 privind aprobarea Planului de acţiune pentru protecţia apelor impotriva poluarii cu nitrati proveniţi din surse agricole,
în temeiul prevederilor <>art. 7 din Hotãrârea Guvernului nr. 17/2001 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apelor şi Protecţiei Mediului şi ale <>art. 8 alin. (10) din Hotãrârea Guvernului nr. 12/2001 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor,
emit prezentul ordin.

ART. 1
Se aproba Regulamentul de organizare şi funcţionare a Comisiei şi a Grupului de sprijin pentru aplicarea Planului de acţiune pentru protecţia apelor impotriva poluarii cu nitrati proveniţi din surse agricole, prevãzut în anexa nr. 1.
ART. 2
Atribuţiile Comisiei şi ale Grupului de sprijin pentru aplicarea Planului de acţiune pentru protecţia apelor impotriva poluarii cu nitrati proveniţi din surse agricole sunt prezentate în Regulamentul de organizare şi funcţionare a Comisiei şi a Grupului de sprijin pentru aplicarea Planului de acţiune pentru protecţia apelor impotriva poluarii cu nitrati proveniţi din surse agricole.
ART. 3
Componenta Comisiei pentru aplicarea Planului de acţiune pentru protecţia apelor impotriva poluarii cu nitrati proveniţi din surse agricole şi componenta Grupului de sprijin de pe lângã aceasta sunt prezentate în anexele nr. 2 şi 3.
ART. 4
Anexele nr. 1-3 fac parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 5
Direcţia generalã de gospodãrire a apelor din cadrul Ministerului Apelor şi Protecţiei Mediului şi Direcţia cadastru şi îmbunãtãţiri funciare din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor vor aduce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 6
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul apelor şi
protecţiei mediului,
Aurel Constantin Ilie

Ministrul agriculturii,
alimentaţiei şi pãdurilor,
Ilie Sarbu

ANEXA 1

REGULAMENT
de organizare şi funcţionare a Comisiei şi a Grupului
de sprijin pentru aplicarea Planului de acţiune pentru
protecţia apelor impotriva poluarii cu nitrati proveniţi
din surse agricole

CAP. 1
Organizarea şi funcţionarea Comisiei pentru aplicarea Planului de acţiune pentru protecţia apelor impotriva poluarii cu nitrati proveniţi din surse agricole

ART. 1
(1) Comisia pentru aplicarea Planului de acţiune pentru protecţia apelor impotriva poluarii cu nitrati proveniţi din surse agricole, denumit în continuare Plan de acţiune, înfiinţatã prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 964/2000 , denumita în continuare Comisie, este formatã din 12 membri şi are structura, componenta şi modul de reprezentare cuprinse în anexa nr. 2 la ordin.
(2) Secretariatul tehnic al Comisiei este asigurat de personalul Direcţiei generale de gospodãrire a apelor din cadrul Ministerului Apelor şi Protecţiei Mediului, iar secretarul Comisiei şi al Grupului de sprijin este directorul Direcţiei strategii, reglementãri şi autorizari din cadrul aceluiaşi minister.
(3) Componenta nominalã a Comisiei se stabileşte pe baza nominalizarilor primite din partea ministerelor reprezentate şi se aproba prin ordin al ministrului apelor şi protecţiei mediului.
(4) Calitatea de membru al Comisiei înceteazã fie la solicitarea scrisã a ministerelor care au fãcut nominalizarea, fie pentru 4 absente consecutive de la şedinţele Comisiei, urmând ca instituţia responsabilã sa facã o noua nominalizare în termen de 15 zile.
(5) O noua nominalizare a preşedintelui Comisiei se aproba prin ordin al ministrului apelor şi protecţiei mediului.
ART. 2
(1) Comisia îşi desfãşoarã activitatea prin şedinţe de lucru sau prin dezbateri publice ţinute la sediul Ministerului Apelor şi Protecţiei Mediului, Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor sau al altor instituţii publice, la convocarea propusã de secretar şi aprobatã de preşedintele Comisiei sau la solicitarea unuia dintre cele doua ministere.
(2) Anual se desfãşoarã cel puţin doua şedinţe de lucru.
(3) Lucrãrile şedinţei de lucru sunt conduse de preşedinte sau, în lipsa acestuia, de unul dintre vicepreşedinţi.
(4) Şedinţa de lucru se desfãşoarã valabil în prezenta a cel puţin doua treimi din numãrul membrilor Comisiei.
(5) Membrii Comisiei sunt convocaţi individual prin grija secretarului acesteia.
(6) Data, ordinea de zi şi locul de desfãşurare ale şedinţelor de lucru şi ale dezbaterilor publice sunt anunţate public cu cel puţin 15 zile calendaristice înainte de desfãşurarea acestora.
(7) La şedinţele Comisiei pot participa invitaţi, precum şi persoane fizice şi juridice interesate sau implicate în realizarea Planului de acţiune.
(8) Adoptarea deciziilor în cadrul şedinţelor Comisiei se face cu votul majoritãţii simple a membrilor prezenţi, dar nu mai puţin de jumãtate plus unul din numãrul total al membrilor. În caz de egalitate votul preşedintelui este hotarator.
(9) Fiecare membru al Comisiei are dreptul la un singur vot.
ART. 3
(1) Hotãrârile lucrãrilor Comisiei se consemneazã în procesul-verbal al şedinţei, care se semneazã de membrii care au participat la şedinţa şi care este redactat prin grija secretarului.
(2) Procesele-verbale ale fiecãrei şedinţe sunt puse la dispoziţie persoanelor fizice şi juridice interesate pentru consultare, pe parcursul unei perioade de 15 zile de la data întocmirii acestora.
ART. 4
Preşedintele Comisiei are urmãtoarele atribuţii principale:
● semneazã deciziile Comisiei, adoptate în şedinţele de lucru, şi emite decizii în vederea adoptãrii şi îndeplinirii, în conformitate cu prevederile legale, a programelor, mãsurilor, sarcinilor, procedurilor şi instrucţiunilor stabilite şi elaborate de Comisie;
● convoacã, deschide, conduce şi închide şedinţele Comisiei;
● verifica la deschiderea şedinţelor valabilitatea acestora, astfel încât sa se poatã adopta decizii prin întrunirea cvorumului corespunzãtor;
● aduce la cunostinta membrilor Comisiei şi supune aprobãrii acestora ordinea de zi;
● conduce dezbaterile şedinţelor, supune la vot propunerile şi deciziile adoptate, anunta rezultatele scrutinurilor şi asigura buna desfãşurare a şedinţelor;
● dispune mãsuri pentru îndeplinirea deciziilor adoptate;
● transmite în scris Secretariatului tehnic permanent sarcinile stabilite de Comisie în vederea aducerii acestora la îndeplinire.
ART. 5
(1) Pe lângã Comisie funcţioneazã un Grup de sprijin alcãtuit din 33 de membri, având structura, componenta şi modul de reprezentare stabilite în anexa nr. 3 la ordin.
(2) Grupul de sprijin este condus de un reprezentant al Comisiei, ales prin vot deschis din rândul membrilor acesteia pentru o perioada de un an. Conducãtorul Grupului de sprijin nu poate ocupa doua mandate consecutive şi nu are drept de vot în cadrul Grupului de sprijin.
(3) Componenta nominalã a Grupului de sprijin este aprobatã prin decizie a Comisiei, în baza nominalizarilor primite din partea instituţiilor reprezentate.
(4) Grupul de sprijin desemneazã din rândul membrilor sãi raportorii şi poate apela, în baza unui contract de colaborare, la experţi locali din zonele declarate vulnerabile sau care pot sa fie declarate zone vulnerabile.
ART. 6
(1) Grupul de sprijin îşi desfãşoarã activitatea prin şedinţe de lucru sau întruniri, periodice sau convocate la initiativa Comisiei, în plen sau numai cu membrii reprezentativi pentru anumite bazine hidrografice.
(2) Anual se desfãşoarã cel puţin doua şedinţe de lucru.
(3) Lucrãrile şedinţelor de lucru sau ale întrunirilor sunt conduse de conducãtorul Grupului de sprijin sau, în lipsa acestuia, de unul dintre vicepreşedinţii Comisiei.
(4) Membrii Grupului de sprijin sunt convocaţi individual prin grija secretarului Comisiei.
(5) Data, ordinea de zi şi locul de desfãşurare ale şedinţelor de lucru şi ale întrunirilor sunt anunţate membrilor Grupului de sprijin, precum şi Comisiei cu cel puţin 15 zile calendaristice înainte de data desfãşurãrii acestora.
(6) La şedinţele şi întrunirile Grupului de sprijin pot participa membrii Comisiei şi pot fi invitate persoane fizice şi juridice interesate sau implicate în realizarea Planului de acţiune.
(7) Adoptarea deciziilor în cadrul şedinţelor şi întrunirilor Grupului de sprijin se face cu votul majoritãţii simple a membrilor prezenţi, dar nu mai puţin de jumãtate plus unul din numãrul membrilor.
(8) Fiecare membru al Grupului de sprijin are dreptul la un singur vot.
(9) Secretarul Comisiei preia şi atribuţiile secretarului Grupului de sprijin.

CAP. 2
Atribuţiile Comisiei

ART. 7
Comisia are urmãtoarele atribuţii principale:
a) preia, în termen de un an de la data intrãrii în vigoare a Planului de acţiune şi apoi periodic la 4 ani, de la Ministerul Apelor şi Protecţiei Mediului cadastrul apelor afectate de poluarea cu nitrati şi al apelor susceptibile sa fie poluate cu nitrati, întocmit conform art. 3 alin. (1) din Planul de acţiune;
b) preia, în termen de 2 ani de la data intrãrii în vigoare a Planului de acţiune şi apoi periodic la 4 ani, de la Ministerul Apelor şi Protecţiei Mediului şi de la Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor lista cuprinzând zonele vulnerabile desemnate conform art. 3 alin. (2) din Planul de acţiune;
c) elaboreazã şi avizeazã Codul bunelor practici agricole pentru uzul fermierilor şi producãtorilor agricoli, conform art. 5 alin. (1) lit. a) şi alin. (2) din Planul de acţiune, care va fi reactualizat atunci când Comisia considera necesar, dar nu mai târziu de 4 ani;
d) elaboreazã, conform art. 5 alin. (1) lit. b) din Planul de acţiune, un program privind instruirea şi informarea fermierilor şi a producãtorilor agricoli în scopul promovãrii Codului bunelor practici agricole;
e) stabileşte programe de acţiune referitoare la zonele vulnerabile, conform art. 6 alin. (1)-(4) din Planul de acţiune;
f) ia mãsuri suplimentare, conform art. 6 alin. (5) din Planul de acţiune, cel puţin o data la 4 ani, în scopul implementarii programelor de acţiune;
g) propune realizarea şi punerea în practica de cãtre sistemul de supraveghere şi control şi de alţi factori abilitaţi a unor programe de supraveghere şi control pentru evaluarea eficientei programelor de acţiune;
h) elaboreazã proiectul seturilor de mãsuri pentru implementarea Planului de acţiune, care va cuprinde şi procedurile şi instrucţiunile pentru sistemul de supraveghere şi control prevãzute la art. 4 şi 6 din Planul de acţiune;
i) întocmeşte, conform art. 8 alin. (1) din Planul de acţiune, la fiecare 4 ani, un raport pe care îl înainteazã Ministerului Apelor şi Protecţiei Mediului şi Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor şi pe care îl publica;
j) propune Ministerului Apelor şi Protecţiei Mediului, Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor şi Ministerului Sãnãtãţii şi Familiei elaborarea regulamentelor, metodologiilor şi procedurilor necesare în vederea implementarii Planului de acţiune;
k) colaboreazã cu ministerele şi cu instituţiile implicate în realizarea Planului de acţiune, precum şi cu comitetele de bazin;
l) decide asupra componentei nominale a Grupului de sprijin;
m) coordoneazã activitatea Grupului de sprijin;
n) dispune mãsuri pentru ca toate sarcinile ce revin Grupului de sprijin sa fie realizate în termenele stabilite;
o) elaboreazã şi aproba documentele specifice interne pe care le considera necesare pentru asigurarea desfãşurãrii activitãţii sale în bune condiţii;
p) asigura dezbateri şi audieri publice asupra tuturor aspectelor referitoare la derularea şi la punerea în practica a Planului de acţiune;
q) asigura informarea şi accesul publicului privind acţiunile organizate, dezbaterile şi audierile publice, şedinţele de lucru, prevederile Codului bunelor practici agricole, documentele sale oficiale şi ale Grupului de sprijin.
ART. 8
Pentru activitatea curenta, reprezentând participarea la şedinţele de lucru, dezbaterile publice şi întrunirile Grupului de sprijin, membrii Comisiei sunt salarizaţi de instituţiile la care sunt angajaţi.
ART. 9
În îndeplinirea atribuţiilor sale Comisia are urmãtoarele drepturi:
a) sa solicite, în condiţii legale, sprijinul oricãrei instituţii publice în vederea obţinerii informaţiilor, rapoartelor şi auditurilor pe care le considera necesare, precum şi în legatura cu sãlile necesare în vederea desfãşurãrii şedinţelor de lucru şi a dezbaterilor publice;
b) sa solicite, ori de câte ori este necesar, de la unitãţile şi complexele agricole, de la unitãţile de gospodãrire comunalã, de la Compania Nationala "Apele Romane" - S.A., de la utilizatori şi evacuatori de ape uzate şi de îngrãşãminte de origine animala, precum şi de la alţi factori abilitaţi întocmirea de audituri independente privind cantitãţile evacuate sau utilizate, starea calitãţii resurselor de apa, starea tehnica şi funcţionarea sistemelor de canalizare-epurare şi a utilajelor la parametrii avizaţi etc.;
c) sa solicite Grupului de sprijin sa analizeze şi sa se pronunţe printr-un punct de vedere în legatura cu orice problema aparuta în desfãşurarea activitãţii sale şi a Planului de acţiune;
d) sa fie instiintata de Ministerul Apelor şi Protecţiei Mediului şi de Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor despre orice modificare sau completare a cadastrului apelor afectate de poluarea cu nitrati şi al celor susceptibile sa fie expuse acestei poluari, precum şi a listei cuprinzând zonele vulnerabile, în termen de 3 luni de la data operarii;
e) sa solicite de la Ministerul Apelor şi Protecţiei Mediului rapoartele întocmite conform art. 4 alin. (1) din Planul de acţiune;
f) sa solicite Grupului de sprijin analiza şi punctul sau de vedere asupra proiectului setului de mãsuri prevãzut la art. 7 alin. (1) din Planul de acţiune;
g) sa sesizeze organele cu atribuţii de control din cadrul Ministerului Apelor şi Protecţiei Mediului asupra eventualelor încãlcãri ale prevederilor Legii apelor nr. 107/1996, sãvârşite prin poluarea în mod repetat a apelor subterane şi de suprafata cu nitrati;
h) sa solicite Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, Ministerului Apelor şi Protecţiei Mediului, Ministerului Sãnãtãţii şi Familiei şi Ministerului Educaţiei şi Cercetãrii finanţarea din bugetul acestora a temelor şi studiilor de cercetare-dezvoltare, necesare pentru desfãşurarea şi aplicarea Planului de acţiune şi a programelor de acţiune referitoare la zonele vulnerabile;
i) sa întreprindã demersurile necesare şi sa propunã factorilor abilitaţi elaborarea, finanţarea şi realizarea programelor de reabilitare şi/sau de construcţie a sistemelor de canalizare-epurare şi de irigaţii în zonele declarate vulnerabile sau susceptibile sa devinã vulnerabile.

CAP. 3
Atribuţiile Grupului de sprijin

ART. 10
Grupul de sprijin are urmãtoarele atribuţii principale:
a) aplica şi implementeaza programele de acţiune stabilite de Comisie, referitoare la ansamblul zonelor vulnerabile de pe teritoriul tarii, pentru anumite zone vulnerabile sau pentru anumite porţiuni din zonele vulnerabile;
b) participa alãturi de Comisie la elaborarea Codului bunelor practici agricole şi face propuneri de completare şi reactualizare a acestuia, ţinând seama de progresele în domeniu şi de apariţia de noi tehnologii şi practici agricole cu impact redus asupra mediului;
c) îndeplineşte sarcinile ce îi revin în cadrul programului privind instruirea şi informarea fermierilor în scopul promovãrii Codului bunelor practici agricole;
d) realizeazã, la propunerea Comisiei, şi pune în practica, alãturi de factorii abilitaţi, programe corespunzãtoare de supraveghere şi control pentru evaluarea programelor de acţiune;
e) furnizeazã Comisiei, în scopul stabilirii programelor de acţiune referitoare la zonele vulnerabile, date ştiinţifice şi tehnice necesare din aceste zone şi din zonele alãturate, în special cele referitoare la aportul de nitrati din surse agricole şi din alte surse;
f) furnizeazã Comisiei date privind condiţiile specifice de mediu din regiunile vizate;
g) sprijinã Comisia la întocmirea raportului prevãzut la art. 8 alin. (1) din Planul de acţiune;
h) analizeazã şi dezbate orice aspecte noi ce apar în derularea Planului de acţiune şi în aplicarea şi implementarea programelor de acţiune pentru zonele vulnerabile;
i) sesizeazã Comisia asupra oricãror aspecte noi sau probleme apãrute în derularea Planului de acţiune şi în aplicarea şi implementarea programelor de acţiune pentru zonele vulnerabile.
ART. 11
În îndeplinirea atribuţiilor sale Grupul de sprijin are urmãtoarele drepturi:
a) sa solicite, în condiţii legale, sprijinul oricãrei instituţii publice în vederea obţinerii informaţiilor, rapoartelor şi datelor tehnice pe care le considera necesare, precum şi în legatura cu sãlile necesare în vederea desfãşurãrii şedinţelor de lucru şi a întrunirilor sale;
b) sa solicite, ori de câte ori este necesar, unitãţilor şi complexelor agricole, unitãţilor de gospodãrire comunalã, Companiei Naţionale "Apele Romane" - S.A., utilizatorilor şi evacuatorilor de ape uzate şi de îngrãşãminte de origine animala, precum şi altor factori abilitaţi aplicarea mãsurilor prevãzute în programele de acţiune referitoare la zonele vulnerabile, care se referã la cantitãţi evacuate sau utilizate, starea calitãţii resurselor de apa, starea tehnica şi funcţionarea sistemelor de canalizare-epurare şi a utilajelor la parametrii avizaţi, perioadele de aplicare a ingrasamintelor etc.;
c) sa elaboreze şi sa înainteze Comisiei propuneri de teme şi studii de cercetare-dezvoltare, necesare în vederea desfãşurãrii şi aplicãrii Planului de acţiune şi a programelor de acţiune referitoare la zonele vulnerabile, şi sa solicite Comisiei desfãşurarea acţiunilor în vederea finanţãrii şi realizãrii acestora;
d) sa sesizeze Comisia despre localitãţile, unitãţile şi complexele agricole din zonele declarate vulnerabile sau susceptibile sa devinã vulnerabile, în care este necesarã reabilitarea şi/sau construcţia sistemelor de canalizare-epurare şi de irigaţii;
e) sa sesizeze Comisia asupra eventualelor contravenţii prevãzute de Legea apelor nr. 107/1996, constatate a fi fost sãvârşite prin poluarea în mod repetat a apelor subterane şi de suprafata cu nitrati;
f) sa angajeze pe baza de contracte de colaborare experţi locali, în situaţiile în care este necesar sa se apeleze la serviciile acestora.
ART. 12
Pentru activitatea curenta reprezentând participarea la şedinţele de lucru şi la întruniri membrii Grupului de sprijin sunt salarizaţi de instituţiile la care sunt angajaţi.

CAP. 4
Atribuţiile Secretariatului tehnic al Comisiei

ART. 13
(1) Secretariatul tehnic este subordonat Comisiei şi are ca atribuţie principala îndeplinirea sarcinilor şi responsabilitãţilor stabilite de Comisie privind colectarea, analizarea şi raportarea datelor şi informaţiilor necesare în vederea exercitãrii atribuţiilor acesteia, precum şi transmiterea deciziilor acesteia cãtre factorii implicaţi sau interesaţi.
(2) Personalul Secretariatului tehnic este subordonat Comisiei numai în ceea ce priveşte sarcinile stabilite de aceasta.
(3) Secretariatul tehnic al Comisiei are urmãtoarele atribuţii:
a) pune la dispoziţie Comisiei documentele necesare în vederea adoptãrii deciziilor;
b) participa fãrã drept de vot la şedinţele de lucru ale Comisiei;
c) are acces în numele Comisiei, în condiţii legale, la sprijinul oricãrei instituţii publice în vederea obţinerii informaţiilor, rapoartelor şi auditurilor pe care le considera necesare, precum şi în legatura cu sãlile necesare în vederea desfãşurãrii şedinţelor de lucru şi a dezbaterilor publice;
d) pregãteşte corespondenta, asigura pãstrarea şi înregistrarea documentelor Comisiei şi ale preşedintelui acesteia;
e) asigura pregãtirea şi organizarea şedinţelor de lucru, dezbaterilor publice şi întrunirilor Comisiei şi ale Grupului de sprijin, precum şi a altor acţiuni iniţiate de Comisie;
f) asigura întocmirea proceselor-verbale ale fiecãrei şedinţe, întruniri sau dezbateri publice;
g) propune Comisiei şi preşedintelui acesteia numirea sau înlocuirea membrilor acesteia şi ai Grupului de sprijin;
h) elaboreazã proiectele programului anual de lucru privind activitatea Comisiei şi a Grupului de sprijin;
i) elaboreazã proiectul ordinii de zi a şedinţelor şi propune data desfãşurãrii acestora;
j) convoacã membrii Comisiei şi/sau ai Grupului de sprijin, dupã caz; comunica ordinea de zi cu cel puţin 15 zile înainte de data desfãşurãrii şedinţelor şi asigura pregãtirea materialelor care vor fi examinate în timpul şedinţelor şi întrunirilor;
k) rãspunde intrebarilor sau solicitãrilor persoanelor interesate în probleme care fac obiectul atribuţiilor Comisiei, cu excepţia acelora pentru care Comisia nu a adoptat o decizie sau pe care le considera confidenţiale.

CAP. 5
Dispoziţii finale

ART. 14
În termen de 30 de zile de la data aprobãrii prezentului regulament Ministerul Apelor şi Protecţiei Mediului va stabili şi va solicita celorlalte ministere implicate lista cuprinzând membrii nominalizaţi pentru a face parte din Comisie.
ART. 15
În termen de 30 de zile de la data constituirii Comisia va solicita celorlalte ministere şi instituţii implicate lista cuprinzând membrii nominalizaţi pentru a face parte din Grupul de sprijin.

ANEXA 2

COMPONENTA
Comisiei pentru aplicarea Planului de acţiune pentru
protecţia apelor impotriva poluarii
cu nitrati proveniţi din surse agricole

a) preşedinte - secretarul de stat pentru ape din cadrul Ministerului Apelor şi Protecţiei Mediului;
b) vicepreşedinţi:
- directorul general al Direcţiei generale de gospodãrire a apelor din cadrul Ministerului Apelor şi Protecţiei Mediului;
- directorul Direcţiei îmbunãtãţiri funciare din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor;
c) secretar - directorul Direcţiei strategii, reglementãri şi autorizari din cadrul Ministerului Apelor şi Protecţiei Mediului;
d) membri:
● 3 reprezentanţi ai Ministerului Apelor şi Protecţiei Mediului;
● 3 reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor;
● 2 reprezentanţi ai Ministerului Sãnãtãţii şi Familiei.

ANEXA 3


COMPONENTA
Grupului de sprijin de pe lângã Comisia pentru aplicarea
Planului de acţiune pentru protecţia apelor impotriva
poluarii cu nitrati proveniţi din surse agricole

a) conducãtorul Grupului de sprijin;
b) membri:
● 11 reprezentanţi ai comitetelor de bazin (presedinti sau vicepreşedinţi);
● 3 reprezentanţi ai Companiei Naţionale "Apele Romane" - S.A.;
● 2 reprezentanţi ai Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecţia Mediului - I.N.C.D.P.M. Bucureşti;
● 1 reprezentant al Companiei Naţionale "Institutul Naţional de Meteorologie, Hidrologie şi Gospodãrire a Apelor" - S.A.;
● 2 reprezentanţi ai Institutului de Igiena şi Sãnãtate Publica Bucureşti;
● 2 reprezentanţi ai Institutului de Cercetãri Pedologice şi Agrochimie;
● 2 reprezentanţi ai Institutului de Cercetãri pentru Cereale şi Plante Tehnice Fundulea;
● 2 reprezentanţi ai Asociaţiei Romane a Apei;
● 2 reprezentanţi ai Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti";
● 1 reprezentant al Agenţiei Naţionale de Consultanţa Agricolã;
● 1 reprezentant al Societãţii Naţionale "Îmbunãtãţiri Funciare" - S.A.;
● 2 reprezentanţi ai Asociaţiei Romane a Producãtorilor Agricoli;
● 2 reprezentanţi ai Institutului de Cadastru şi Organizarea Teritoriului Agricol.

-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016