Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 4.848 bis din 1 octombrie 2004  pentru aprobarea Metodologiei de calcul al drepturilor salariale pentru personalul didactic incadrat pe functiile prevazute in anexele nr. 1 si 2 la   Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 68/2004 , precum si a Machetei de calcul al salariului pentru personalul didactic incadrat pe functiile prevazute in anexele nr. 1 si 2 la   Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 68/2004     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 4.848 bis din 1 octombrie 2004 pentru aprobarea Metodologiei de calcul al drepturilor salariale pentru personalul didactic incadrat pe functiile prevazute in anexele nr. 1 si 2 la Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 68/2004 , precum si a Machetei de calcul al salariului pentru personalul didactic incadrat pe functiile prevazute in anexele nr. 1 si 2 la Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 68/2004

EMITENT: MINISTERUL EDUCATIEI SI CERCETARII
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 925 din 11 octombrie 2004
În conformitate cu prevederile <>art. 1 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 68/2004 privind unele mãsuri în domeniul învãţãmântului,
în temeiul <>Hotãrârii Guvernului nr. 410/2004 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei şi Cercetãrii,

ministrul educaţiei şi cercetãrii emite prezentul ordin.

ART. 1
Se aprobã Metodologia de calcul al drepturilor salariale pentru personalul didactic încadrat pe funcţiile prevãzute în anexele nr. 1 şi 2 la <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 68/2004 , precum şi Macheta de calcul al salariului pentru personalul didactic încadrat pe funcţiile prevãzute în anexele nr. 1 şi 2 la <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 68/2004 , prezentate în anexele nr. 1 şi 2 care fac parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Prevederile prezentului ordin intrã în vigoare cu data aplicãrii <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 68/2004 .
ART. 3
Direcţiile generale din Ministerul Educaţiei şi Cercetãrii, inspectoratele şcolare judeţene şi al municipiului Bucureşti, instituţiile de învãţãmânt superior de stat, unitãţile de învãţãmânt de stat şi alte unitãţi subordonate vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 4
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul educaţiei şi cercetãrii,
Alexandru Athanasiu

Bucureşti, 1 octombrie 2004.
Nr. 4.848 bis.

ANEXA 1

METODOLOGIA
de calcul al drepturilor salariale pentru personalul
didactic încadrat pe funcţiile prevãzute în anexele nr. 1 şi 2
la <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 68/2004

ART. 1
Prezenta metodologie se aplicã personalului didactic încadrat pe funcţiile prevãzute în anexele nr. 1 şi 2 la <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 68/2004 .
ART. 2
Salariul personalului didactic încadrat pe funcţiile prevãzute în anexele nr. 1 şi 2 la <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 68/2004 este compus din salariul de bazã al funcţiei didactice conform grilei de salarizare, care include sporul de stabilitate numai la tranşele de vechime de peste 10 ani, prevãzute în <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 68/2004 , şi sporul de suprasolicitare neuropsihicã existent la toate tranşele de vechime, la care se adaugã sporurile şi alte drepturi salariale rezultate din lege.
ART. 3
Metodologia de calcul pentru salarizarea personalului didactic încadrat pe funcţiile prevãzute în anexele nr. 1 şi 2 la <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 68/2004 , rezultatã în baza prevederilor <>art. 1 din aceeaşi ordonanţã şi a prevederilor Legii nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, este urmãtoarea:
A. Salariul de bazã este format din:
a) salariul funcţiei didactice conform grilei de salarizare, care se va stabili prin înmulţirea coeficientului 1 cu coeficienţii de multiplicare obţinuţi dupã cum urmeazã:
- pentru personalul didactic de predare încadrat la tranşele de vechime de pânã la 10 ani, coeficienţii de multiplicare prevãzuţi în anexele nr. 1 şi 2 la <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 68/2004 conţin numai sporul pentru suprasolicitare neuropsihicã şi rãmân neschimbaţi. În cazul când existã situaţii în care acest personal didactic are vechime neîntreruptã în învãţãmânt de peste 10 ani, va primi şi sporul de stabilitate, calculat în baza coeficienţilor prevãzuţi în ordonanţa menţionatã, înmulţiţi cu 1,15, fãrã a se rotunji dupã cele 3 zecimale rezultate;
- pentru personalul didactic de predare încadrat la tranşele de vechime de peste 10 ani, care îndeplineşte condiţia de vechime neîntreruptã în învãţãmânt de peste 10 ani, conform legii, coeficienţii de multiplicare prevãzuţi în anexele nr. 1 şi 2 la <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 68/2004 vor rãmâne nemodificaţi;
- pentru personalul didactic de predare încadrat la tranşele de vechime de peste 10 ani, care nu îndeplineşte condiţia de vechime în învãţãmânt de peste 10 ani neîntrerupţi, conform legii, coeficienţii de multiplicare pentru tranşele de peste 10 ani, prevãzuţi în anexele nr. 1 şi 2 la <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 68/2004 , se vor împãrţi la 1,15, fãrã a se rotunji dupã cele 3 zecimale rezultate;
b) indemnizaţia de conducere, care se calculeazã ca procent la salariul funcţiei didactice din grila de salarizare, stabilit conform situaţiilor prezentate la lit. a);
c) salariul de merit/gradaţia de merit, care se calculeazã astfel:
- pentru personalul de execuţie, ca procent la salariul funcţiei didactice din grila de salarizare, stabilit conform situaţiilor prezentate la lit. a);
- pentru personalul de conducere, îndrumare şi control, ca procent la salariul funcţiei didactice din grila de salarizare, stabilit conform situaţiilor prezentate la lit. a), cumulat cu indemnizaţia de conducere.
B. Baza de calcul pentru sporul de vechime este formatã din:
a) salariul de bazã, calculat conform lit. A;
b) indemnizaţia pentru activitatea de diriginte, învãţãtor, institutor şi educatoare, prevãzutã la <>art. 51 alin. (4) din Legea nr. 128/1997 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, calculatã la salariul de bazã;
c) indemnizaţia pentru personalul didactic din învãţãmântul special, prevãzutã la <>art. 49 alin. (3) din Legea nr. 128/1997 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, care se calculeazã ca procent la salariul funcţiei didactice din grila de salarizare, stabilit conform situaţiilor prezentate la lit. A.a).
C. Sporul de vechime în muncã se calculeazã ca procent la baza de calcul stabilitã la lit. B.
Sporul de vechime în muncã se acordã şi personalului didactic pensionat pentru limitã de vârstã, corespunzãtor vechimii în muncã dobândite în întreaga activitate, numai dacã acesta este angajat în baza unui nou contract individual de muncã. În cazul în care acesta presteazã activitate didacticã la plata cu ora, în baza deciziilor încheiate în conformitate cu <>Legea nr. 128/1997 , nu beneficiazã de sporul de vechime în muncã prevãzut de <>art. 45 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 123/2003 .
D. Indemnizaţia pentru desfãşurarea activitãţii didactice în mediul rural sau în localitãţi izolate şi sporul pentru practicã pedagogicã se vor calcula potrivit prevederilor art. 49 alin. (2) şi ale <>art. 51 alin. (5) din Legea nr. 128/1997 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, ca procent la salariul funcţiei didactice din grila de salarizare, stabilit conform situaţiilor prezentate la lit. A.a).
E. Toate celelalte sporuri care nu fac parte din baza de calcul pentru sporul de vechime, respectiv sporul pentru titlu ştiinţific, sporurile pentru condiţii deosebite de muncã etc., se calculeazã conform Machetei de calcul al salariului pentru personalul didactic încadrat pe funcţiile prevãzute în anexele nr. 1 şi 2 la <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 68/2004 , prezentatã în anexa nr. 2 din ordin.
ART. 4
În macheta prezentatã în anexa nr. 2 la ordin este redatã metodologia de calcul al salariilor personalului didactic încadrat pe funcţiile prevãzute în anexele nr. 1 şi 2 la <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 68/2004 , din unitãţile, instituţiile de învãţãmânt şi alte unitãţi din structura Ministerului Educaţiei şi Cercetãrii.
ART. 5
În cadrul instituţiilor de învãţãmânt superior, modul de calcul al salariilor personalului didactic încadrat pe funcţiile prevãzute în anexa nr. 1 la <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 68/2004 , prezentat în machetã, se completeazã cu reglementãrile legale specifice în cadrul autonomiei universitare şi în limitele legii.
ART. 6
Activitãţile efectuate prin cumul şi platã cu ora de personalul didactic încadrat pe funcţiile prevãzute în anexele nr. 1 şi 2 la <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 68/2004 şi de personalul didactic asociat, inclusiv cadrele didactice pensionate pentru limitã de vârstã, care funcţioneazã pe posturile didactice prevãzute în anexele nr. 1 şi 2 la <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 68/2004 , sunt salarizate pentru aceste activitãţi în funcţie de condiţiile pe care le îndeplinesc pentru încadrarea în una dintre situaţiile prezentate la art. 3 lit. A.a), şi cu sporurile şi indemnizaţiile prevãzute de art. 49 alin. (2) şi (3) şi art. 50 alin. (10), în conformitate cu prevederile <>art. 51 alin. (8) din Legea nr. 128/1997 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 7
În învãţãmântul superior salarizarea prin plata cu ora a activitãţilor didactice din posturile de preparator se face pe baza unui tarif orar 1/44 din salariul funcţiei didactice din grila de salarizare, stabilit conform situaţiilor prezentate la art. 3 lit. A.a).



ANEXA 2

MACHETĂ
de calcul al salariului pentru personalul didactic
încadrat pe funcţiile prevãzute în anexele nr. 1 şi 2
la <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 68/2004






|┌...............................................┐ |
|:┌─────────────────────────────────────────────┐: |
|:│Salariul functiei didactice conform grilei*1)│: | ┌─────────────────────┐
|:│ din anexele 1 si 2 la OUG nr. 68/2004 ├──────>│ A. Salariul de baza│
|:└─────────────────────────────────────────────┘: | └─────────────────────┘
|:┌────────────────────────────────────────────┐ : |
|:│ Indemnizatie de conducere │ : | = procentul aferent *
|:└────────────────────────────────────────────┘ : | Sal. funct. didactice
|:┌────────────────────────────────────────────┐ : | conform grilei*1)
|:│ Salariul de merit/Gradatie de merit │ : |
|:└────────────────────────────────────────────┘ : | = pana la 15% (ind.
|└...............................................┘ | cond. + Sal. func. did
| | conform grilei*1))/
| | 20% (ind. cond. + Sal.
| | func. did conform
| | grilei*1))




| ┌────────────────────────────────────────────┐ | |B. Baza de calcul pentru|
| │ Indemnizatie dirigentie, invatatori, │ | | sporul de vechime |




| └────────────────────────────────────────────┘ | = 10% * Salariul de baza
| ┌────────────────────────────────────────────┐ |
| │ Indemnizatie pentru invatamant special │ |
| │ (art. 49(3) L 128/97) │ | = 15% * Salariul functiei
| └────────────────────────────────────────────┘ | didactice conform




┌─────────────────────────────────────────────┐
│ Spor de vechime in munca │ = 5-25% * Bazã de calcul
└─────────────────────────────────────────────┘ pentru sporul de vechime
┌─────────────────────────────────────────────┐
│ Spor titlu stiintific (art. 50(10) L 128/97)│ = 15% * Salariul de baza
└─────────────────────────────────────────────┘
┌──────────────────────────────────────────────┐
│Spor practica pedagogica (art. 51(5) L 128/97)│ = 10-25% * Salariul
└──────────────────────────────────────────────┘ functiei didactice
conform grilei*1)

┌────────────────────────────────────────────┐ = 5-80% * Salariul
│ Indemnizatie mediu rural sau localitati │ functiei didactice
│izolate (art. 49(2) L 128/97, modificatã) │ conform grilei*1)
└────────────────────────────────────────────┘
┌────────────────────────────────────────────┐
│ Spor conditii periculoase si vatamatoare │ = % * Salariul de baza
│ (art. 8a HG 281/93) │
└────────────────────────────────────────────┘
┌────────────────────────────────────────────┐
│ Spor conditii grele de munca │ = % * Salariul de baza
│ (art. 8c HG 281/93) │
└────────────────────────────────────────────┘
┌────────────────────────────────────────────┐
│ Spor predare simultana │
│ (art. 8b HG 281/93) │ = 7, 10, 15% *
└────────────────────────────────────────────┘ Salariul de baza


------------
*1) Se va stabili în funcţie de condiţiile îndeplinite de fiecare cadru didactic, conform art. 3 lit. A.a) din metodologia prezentatã în anexa nr. 1 la ordin.
---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016