Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 391 din 29 august 2002  pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind conditiile de sanatate animala care reglementeaza comertul Romaniei cu statele membre ale Uniunii Europene si importul din tari terte de carne proaspata de pasare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 391 din 29 august 2002 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind conditiile de sanatate animala care reglementeaza comertul Romaniei cu statele membre ale Uniunii Europene si importul din tari terte de carne proaspata de pasare

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 739 din 9 octombrie 2002
În temeiul prevederilor <>art. 31 alin. 1 din Legea sanitarã veterinara nr. 60/1974 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în baza prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 362/2002 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor,
vazand Referatul de aprobare nr. 158.292 din 5 august 2002, întocmit de Agenţia Nationala Sanitarã Veterinara,

ministrul agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aproba Norma sanitarã veterinara privind condiţiile de sãnãtate animala care reglementeazã comerţul României cu statele membre ale Uniunii Europene şi importul din tari terţe de carne proaspãta de pasare, prevãzutã în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Agenţia Nationala Sanitarã Veterinara, institutele centrale de profil şi direcţiile sanitare veterinare judeţene şi a municipiului Bucureşti vor aduce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 3
Agenţia Nationala Sanitarã Veterinara va controla modul de aplicare a prevederilor prezentului ordin.
ART. 4
La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se abroga orice alta dispoziţie contrarã.
ART. 5
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul agriculturii,
alimentaţiei şi pãdurilor,
Ilie Sarbu

Bucureşti, 29 august 2002.
Nr. 391.

ANEXA 1

NORMA SANITARĂ VETERINARA
privind condiţiile de sãnãtate animala care reglementeazã
comerţul României cu statele membre ale Uniunii Europene
şi importul din tari terţe de carne proaspãta de pasare

CAP. 1
Condiţii generale

ART. 1
Prezenta norma sanitarã veterinara stabileşte condiţiile de sãnãtate animala care reglementeazã comerţul României cu statele membre ale Uniunii Europene şi importul din tari terţe de carne proaspãta de pasare.
ART. 2
(1) În sensul prezentei norme sanitare veterinare, se aplica definiţiile pentru pãsãri cuprinse în art. 2 din Norma sanitarã veterinara privind condiţiile de sãnãtate a animalelor, care reglementeazã comerţul României cu statele membre ale Uniunii Europene şi importul din tari terţe de pãsãri şi oua de incubatie, aprobatã prin <>Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 474/2001 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 199 din 25 martie 2002.
(2) În sensul prezentei norme sanitare veterinare, se înţelege prin:
a) carne - pãrţile din pasare care sunt proprii pentru consumul uman;
b) carne proaspãta - carnea care nu a fost supusã nici unui tratament decât tratamentul prin frig, pentru a asigura conservarea ei, inclusiv carnea ambalata în vid sau ambalata într-o atmosfera controlatã.

CAP. 2
Condiţii care reglementeazã comerţul României cu statele membre ale Uniunii Europene

ART. 3
(1) Pentru a fi comercializata carnea proaspãta trebuie sa fi fost obţinutã de la pãsãri care:
1. au fost crescute pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene sau al României de la eclozionare sau au fost importate din tari terţe în conformitate cu cerinţele cap. III din Norma sanitarã veterinara privind condiţiile de sãnãtate a animalelor, care reglementeazã comerţul României cu statele membre ale Uniunii Europene şi importul din tari terţe de pãsãri şi oua de incubatie;
2. provin dintr-o exploatatie care:
a) nu a fost pusã sub restrictii de sãnãtate a animalelor în legatura cu o boala la pãsãri;
b) nu este situata într-o zona care din motive de sãnãtate a animalelor este supusã mãsurilor de restrictie, implicând controale ale carnii de pasare în conformitate cu legislaţia sanitarã veterinara nationala, ca rezultat al evoluţiei unei boli la care pasarile sunt susceptibile;
3. în timpul transportului spre abator nu au venit în contact cu pãsãri bolnave de influenta aviara sau boala de Newcastle; un astfel de transport printr-o zona care a fost declarata zona infectata cu influenta aviara sau boala de Newcastle trebuie sa fie interzis, cu excepţia cazului în care sunt utilizate legãturi rutiere sau feroviare principale;
4. provin din abatoare în care, în timpul tãierii, nu a fost înregistrat nici un caz de influenta aviara sau boala de Newcastle. Carnea proaspãta suspectata ca s-a infectat la abator, în unitatea de transare sau în spaţii de depozitare ori în timpul transportului trebuie sa fie exclusa de la comercializare;
5. sunt comercializate în conformitate cu art. 4 şi 5.
(2) Prevederile prezentului capitol nu se aplica în cazul carnii care:
a) face parte din bagajul personal al cãlãtorilor şi este destinatã consumului lor personal;
b) este expediatã în pachete mici pentru persoane particulare, cu condiţia ca acestea sa nu fie destinate comercializãrii;
c) este destinatã pentru consumul echipajului şi pasagerilor de la bordul mijloacelor de transport internaţional.
ART. 4
Carnea proaspãta la care face referire prezenta norma sanitarã veterinara trebuie sa poarte marca de sãnãtate menţionatã la art. 3 alin. 1.A lit. e) din Norma sanitarã veterinara privind problemele de sãnãtate care reglementeazã producerea şi comerţul cu carne proaspãta de pasare, cu condiţia sa respecte cerinţele stabilite la art. 3 pct. 1 din prezenta norma sanitarã veterinara şi sa provinã de la pãsãri tãiate conform cerinţelor de igiena stabilite în norma sanitarã veterinara menţionatã anterior.
ART. 5
(1) Carnea proaspãta de pasare care nu satisface cerinţele stabilite la art. 3 pct. 2, 3 şi 4, fãrã a aduce atingere prevederilor art. 4 şi în mãsura în care nu este destinatã comerţului României cu statele membre ale Uniunii Europene cu carne proaspãta, poate purta o marca de sãnãtate în conformitate cu art. 3 alin. 1. A lit. e) din Norma sanitarã veterinara privind problemele de sãnãtate care reglementeazã producerea şi comerţul cu carne proaspãta de pasare, cu condiţia ca imediat marca de sãnãtate sa fie aplicatã:
a) fie imprimata astfel încât marca de sãnãtate definitã la pct. 44.1 lit. a) şi b) din cap. X al anexei nr. 1 la Norma sanitarã veterinara privind problemele de sãnãtate care reglementeazã producerea şi comerţul cu carne proaspãta de pasare sa fie acoperitã de o cruce diagonala constând în doua linii drepte ce se incruciseaza în unghi drept, cu punctul de intersectie în centrul ştampilei, iar informaţiile de pe aceasta sa rãmânã lizibile;
b) fie înlocuitã de o singura marca de sãnãtate specialã care consta în marca de sãnãtate definitã la pct. 44 lit. a) şi b) din cap. X al anexei nr. 1 la Norma sanitarã veterinara privind problemele de sãnãtate care reglementeazã producerea şi comerţul cu carne proaspãta de pasare, supraimprimata în conformitate cu lit. a);
c) fie pentru deţinerea şi utilizarea instrumentelor de marcat se aplica prevederile pct. 43 din cap. X al anexei nr. 1 la Norma sanitarã veterinara privind problemele de sãnãtate care reglementeazã producerea şi comerţul cu carne proaspãta de pasare.
(2) Carnea menţionatã la alin. (1) trebuie sa fie obţinutã, transata, transportatã şi depozitata separat, nu în acelaşi timp cu carnea destinatã comerţului României cu statele membre ale Uniunii Europene, şi trebuie sa fie utilizata astfel încât sa se evite introducerea ei în produsele din carne destinate comerţului României cu statele membre ale Uniunii Europene, cu excepţia cazului în care a fost supusã tratamentului termic menţionat în legislaţia româneascã referitoare la problemele de sãnãtate a animalelor care afecteazã comerţul intracomunitar cu produse din carne.
(3) Prin derogare de la prevederile alin. (1) şi (2) şi în cazul unei epizootii de boala de Newcastle carnea proaspãta de pasare poate sa fie marcata, în conformitate cu art. 3 lit. a) şi e) din Norma sanitarã veterinara privind problemele de sãnãtate care afecteazã comerţul cu carne proaspãta de pasare, cu marca de sãnãtate descrisã în cap. X pct. 44 lit. a) şi b) din anexa nr. 2 la Norma sanitarã veterinara privind problemele de sãnãtate care reglementeazã producerea şi comerţul cu carne proaspãta de pasare, cu condiţia ca aceasta carne sa fie de la pãsãri care:
a) provin dintr-o exploatatie situata în zona de supraveghere, astfel cum este definitã la art. 2 lit. g) din Norma sanitarã veterinara privind mãsurile de profilaxie, supraveghere şi combatere a bolii de Newcastle (pseudopesta aviara), aprobatã prin <>Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 312/2001 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 628 din 5 octombrie 2001, dar nu în zona de protecţie definitã la art. 2 lit. f) din aceeaşi norma, şi pentru care, în urma unei anchete epidemiologice, nu a fost înregistrat nici un contact cu o exploatatie infectata;
b) provin dintr-un efectiv în care examenul virusologic efectuat pe un esantion de probe reprezentativ pentru efectiv cu 5 zile înaintea expedierii pasarilor a avut un rezultat negativ; prelevarea de probe trebuie sa fie efectuatã de un medic veterinar desemnat de autoritatea veterinara competenta;
c) provin dintr-o exploatatie în care nu au fost depistate semne sau simptome clinice care ar putea indica prezenta bolii de Newcastle în urma examinãrii clinice efectuate de un veterinar desemnat de autoritatea veterinara competenta; o asemenea examinare trebuie sa fie realizatã cu maximum 24 de ore înaintea transportului pasarilor;
d) fãrã a aduce atingere prevederilor art. 3 alin. (1) pct. 1, sunt transportate direct de la exploatatia de origine la abator; mijloacele de transport utilizate trebuie sa fie sigilate de medicul veterinar oficial, curatate şi dezinfectate înainte şi dupã fiecare transport;
e) sunt examinate în abator în timpul inspecţiei ante- şi post-mortem, în vederea detectarii simptomelor bolii de Newcastle. Atunci când autoritatea veterinara centrala invoca aceste prevederi, ea trebuie sa informeze alte state membre şi Comisia Europeanã despre mãsurile pe care le adopta în acest sens. Criteriile generale pentru prelevarea de probe, frecventa prelevarii şi orice alte condiţii care trebuie respectate pentru aplicarea prevederilor lit. a), b) şi c) se stabilesc de autoritatea veterinara centrala conform procedurii naţionale.
ART. 6
Prevederile menţionate în Norma sanitarã veterinara privind controalele veterinare referitoare la comerţul României cu statele membre ale Uniunii Europene cu produse animale şi de origine animala trebuie sa se aplice în special cu privire la organizarea şi urmãrirea controalelor efectuate de România ca ţara de destinaţie şi cu privire la mãsurile de protecţie ce urmeazã sa fie aplicate.
ART. 7
(1) Experţii veterinari ai Comisiei Europene pot sa efectueze inspecţii la fata locului în România, în mãsura necesitãţii de a asigura aplicarea uniforma a prevederilor prezentei norme sanitare veterinare, în colaborare cu autoritatea veterinara centrala. Comisia Europeanã va informa autoritatea veterinara centrala asupra rezultatului acestor inspecţii.
(2) Autoritatea sanitarã veterinara trebuie sa acorde experţilor toatã asistenta necesarã pentru îndeplinirea sarcinilor acestora, în cazul inspectiilor efectuate pe teritoriul naţional.
(3) Condiţiile pentru aplicarea prezentului articol trebuie sa fie adoptate în conformitate cu procedura nationala. Regulile care trebuie urmate pentru efectuarea inspectiilor prevãzute în prezentul articol trebuie sa fie adoptate conform aceleiaşi proceduri.

CAP. 3
Condiţii aplicabile importului din tari terţe

ART. 8
(1) Carnea proaspãta de pasare importata în România trebuie sa corespundã condiţiilor stabilite la art. 9-12.
(2) Acest capitol nu se aplica pentru:
a) carnea de pasare care face parte din bagajul personal al cãlãtorilor şi este destinatã consumului lor personal, cu condiţia ca aceasta cantitate transportatã sa nu depãşeascã un kilogram de persoana şi sa provinã dintr-o ţara terta sau parte a acesteia care este înscrisã în lista elaborata în conformitate cu art. 9 şi din care importul nu este interzis, în condiţiile art. 14;
b) carnea de pasare expediatã în loturi mici persoanelor fizice, cu condiţia ca aceasta carne sa nu fie destinatã comercializãrii, cantitatea sa nu depãşeascã un kilogram şi sa provinã dintr-o ţara terta sau parte a acesteia care este înscrisã în lista elaborata conform art. 9 şi din care importul nu este interzis, în condiţiile art. 14;
c) carnea pentru consumul echipajului şi pasagerilor de la bordul mijloacelor de transport internaţional. Când o astfel de carne sau deşeurile alimentare sunt descãrcate, acestea trebuie distruse. Nu este necesar sa fie distrusa carnea când aceasta este transferata, direct sau dupã ce a fost plasata provizoriu sub supraveghere vamalã, dintr-un mijloc de transport în altul.
ART. 9
(1) Carnea proaspãta trebuie sa provinã dintr-o ţara terta sau parte a unei tari terţe care este înscrisã în lista cuprinsã în anexa la prezenta norma sanitarã veterinara. Aceasta lista poate fi completatã sau amendata de autoritatea veterinara centrala, în conformitate cu procedura nationala, ori de câte ori este necesar.
(2) La luarea deciziei dacã o ţara terta sau parte a acesteia poate fi inclusã pe lista menţionatã la alin. (1) trebuie sa se ţinã seama în special de:
a) starea sãnãtãţii pasarilor, a altor animale domestice şi sãlbatice din ţara terta, o atentie specialã fiind acordatã bolilor exotice ale animalelor, precum şi de starea sãnãtãţii mediului din acea ţara, când acestea pot sa pericliteze sãnãtatea publica şi a animalelor din România;
b) frecventa şi rapiditatea furnizarii informaţiilor de cãtre ţara terta cu privire la existenta bolilor contagioase ale animalelor de pe teritoriul sau, în special a bolilor prevãzute în listele A şi B ale Oficiului Internaţional de Epizootii;
c) reglementãrile acelei tari terţe cu privire la prevenirea şi controlul bolilor;
d) structura serviciilor veterinare din ţara terta şi competentele acestora;
e) organizarea şi aplicarea mãsurilor de prevenire şi control al bolilor contagioase ale animalelor;
f) legislaţia tarii cu privire la utilizarea substanţelor interzise, în special legislaţia referitoare la interzicerea sau autorizarea de substanţe, distribuirea lor, comercializarea şi regulile cu privire la administrarea şi controlul acestora;
g) garanţiile pe care ţara terta le poate da cu privire la regulile stabilite de prezenta norma sanitarã veterinara.
ART. 10
(1) Carnea proaspãta de pasare trebuie sa provinã din tari:
a) în care influenta aviara şi boala de Newcastle sunt boli notificabile prin lege pe întreg teritoriul tarii, în conformitate cu standardele internaţionale;
b) libere de influenta aviara şi boala de Newcastle sau care, deşi nu sunt libere de aceste boli, aplica mãsurile de control al acestora care sunt cel puţin echivalente cu cele stabilite în Norma sanitarã veterinara privind mãsurile de profilaxie, supraveghere şi combatere a influentei aviare (pesta aviara clasica), aprobatã prin <>Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 312/2001 .
(2) Criteriile suplimentare pentru clasificarea ţãrilor terţe din punct de vedere al alin. (1) trebuie sa fie adoptate în conformitate cu procedura nationala.
(3) Autoritatea veterinara centrala, în conformitate cu procedura nationala, poate decide în ce condiţii prevederile alin. (1) urmeazã sa se aplice unei pãrţi a teritoriului tarii terţe.
ART. 11
(1) Carnea proaspãta de pasare trebuie:
a) sa satisfacã cerinţele de sãnãtate a animalelor, adoptate în conformitate cu procedura nationala. Aceste cerinţe pot sa difere în funcţie de speciile de pãsãri;
b) sa provinã din efective care, înaintea transportului, fãrã întrerupere, au fost crescute în ţara terta sau o parte a acesteia pentru o perioada ce urmeazã sa fie stabilitã în conformitate cu procedura nationala.
(2) Condiţiile de sãnãtate a animalelor trebuie sa fie stabilite pe baza cerinţelor prevãzute la cap. II şi în anexele la Norma sanitarã veterinara privind condiţiile de sãnãtate a animalelor, care reglementeazã comerţul României cu statele membre ale Uniunii Europene şi importul din tari terţe de pãsãri şi oua de incubatie, aprobatã prin <>Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 474/2001 . Conform procedurii naţionale, pot fi acordate derogãri de la caz la caz dacã ţara terta vizata oferã garanţii similare de sãnãtate a animalelor care sunt cel puţin la un standard echivalent.
ART. 12
(1) Carnea proaspãta de pasare trebuie sa fie însoţitã de un certificat de sãnãtate întocmit de un medic veterinar oficial al tarii terţe exportatoare, care trebuie:
a) sa fie eliberat în ziua încãrcãrii pentru transportul spre ţara de destinaţie;
b) sa fie redactat în limba oficialã a tarii de expediere, a tarii de destinaţie şi în una dintre limbile oficiale de circulaţie internationala;
c) exemplarul în original trebuie sa însoţeascã lotul de produse;
d) sa ateste ca acea carne proaspãta corespunde condiţiilor prezentei norme sanitare veterinare şi celor adoptate conform acesteia cu privire la importul din tari terţe;
e) sa fie întocmit într-o singura fila ce poate conţine una sau mai multe pagini;
f) sa fie eliberat pentru un singur destinatar.
(2) Certificatul de sãnãtate trebuie sa respecte modelul stabilit în conformitate cu procedura nationala.
ART. 13
(1) Inspectiile la fata locului în ţãrile terţe trebuie sa fie efectuate de experţi veterinari desemnaţi de autoritatea veterinara centrala, pentru a se asigura ca toate prevederile prezentei norme sanitare veterinare sunt aplicate efectiv.
(2) Experţii romani responsabili de aceste inspecţii trebuie sa fie desemnaţi la propunerea autoritãţii veterinare centrale a României.
(3) Inspectiile trebuie sa se efectueze în numele autoritãţii veterinare centrale din România, care suporta cheltuielile ocazionate de vizita experţilor veterinari.
(4) Frecventa inspectiilor şi procedura de inspecţie se stabilesc de cãtre autoritatea veterinara centrala în conformitate cu procedura nationala.
ART. 14
(1) Autoritatea veterinara centrala poate, în conformitate cu procedura nationala, sa decidã dacã importurile dintr-o ţara terta sau dintr-o parte a acesteia urmeazã sa fie limitate la carnea proaspãta de pasare de la anumite specii.
(2) Autoritatea veterinara centrala poate decide ca, în conformitate cu procedura nationala, sa se aplice când este necesar restrictii de sãnãtate a animalelor dupã import.
ART. 15
Fãrã a aduce atingere prevederilor art. 8, 10, 11, 12, 13 şi 14, autoritatea veterinara centrala poate decide, în conformitate cu procedura nationala, sa permitã de la caz la caz importul de carne proaspãta de pasare din tari terţe. Când un astfel de import nu respecta dispoziţiile art. 8, 10, 11, 12, 13 şi 14 condiţiile detaliate pentru derularea unui astfel de import trebuie sa fie stabilite în acelaşi timp şi prin aceeaşi procedura. Astfel trebuie sa fie oferite garanţii de sãnãtate a animalelor cel puţin echivalente garanţiilor de sãnãtate a animalelor, precizate la cap. II.
ART. 16
Condiţiile şi principiile generale aplicabile în timpul inspectiilor în ţãrile terţe sau în timpul inspectiilor carnii de pasare importate din tari terţe şi mãsurile de protecţie care urmeazã sa fie aplicate trebuie sa fie cele stabilite în norma sanitarã veterinara care prevede principiile care reglementeazã organizarea controalelor veterinare pentru produsele de origine animala importate din ţãrile terţe în România.
ART. 17
(1) Pana la aplicarea condiţiilor de sãnãtate a animalelor cu privire la importul de carne de pasare din tari terţe autoritatea veterinara centrala trebuie sa aplice acestor activitãţi de import prevederi cel puţin echivalente cu cele care reglementeazã comerţul României cu statele membre ale Uniunii Europene, în concordanta cu Norma sanitarã veterinara privind problemele de sãnãtate care reglementeazã producerea şi comerţul cu carne proaspãta de pasare, şi trebuie sa supunã comerţul cu carne de pasare cerinţelor stabilite la art. 6 din Norma sanitarã veterinara privind controalele veterinare în comerţul dintre România şi statele membre cu produse animaliere şi de origine animala.
(2) Pentru a asigura aplicarea acestor prevederi pot fi efectuate inspecţii la fata locului de cãtre experţi veterinari ai României şi Comisiei Europene.
(3) Experţii romani responsabili de aceste inspecţii trebuie sa fie desemnaţi de autoritatea veterinara centrala.
(4) Inspectiile trebuie sa se efectueze în numele autoritãţii sanitare veterinare centrale care va suporta cheltuielile fãcute de cãtre experţii romani.
(5) Autoritatea veterinara centrala are dreptul sa continue inspectiile, în condiţiile unor prevederi legale naţionale, pentru orice unitate din ţãrile terţe care nu a fost inspectata în condiţiile procedurii naţionale.
(6) O lista a unitãţilor care întrunesc condiţiile menţionate în anexa nr. 1 la Norma sanitarã veterinara privind problemele de sãnãtate care afecteazã comerţul cu carne proaspãta de pasare trebuie sa fie elaborata în conformitate cu procedura nationala.
(7) Certificatul de sãnãtate care însoţeşte produsele la import, precum şi forma şi natura marcii de sãnãtate pe care produsele trebuie sa o poarte trebuie sa corespundã modelului ce urmeazã sa fie stabilit în conformitate cu procedura nationala.

CAP. 4
Dispoziţii finale

ART. 18
(1) Autoritatea veterinara centrala poate adopta acte legislative sau prevederi administrative suplimentare prezentei norme sanitare veterinare pentru a se asigura implementarea şi conformitatea cu prevederile prezentei norme sanitare veterinare.
(2) Autoritatea veterinara centrala va lua mãsurile administrative sau penale adecvate pentru a pedepsi orice încãlcare a prevederilor prezentei norme sanitare veterinare.
(3) Autoritatea veterinara centrala a României poate modifica, completa sau abroga total ori parţial prevederile prezentei norme sanitare veterinare.
(4) Atunci când autoritatea veterinara centrala adopta mãsurile menţionate la alineatele precedente, trebuie sa facã o referire expresã la prezenta norma sanitarã veterinara.
ART. 19
Anexa face parte integrantã din prezenta norma sanitarã veterinara.




ANEXA 1


la norma sanitarã veterinara
----------------------------

LISTA
cuprinzând ţãrile terţe din care se autorizeaza
importul de carne proaspãta de pasare cu condiţia
respectãrii cerinţelor de sãnãtate animala şi publica


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Carne proaspãta
ISO Ţara de pasare Observaţii
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
AR Argentina x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
AU Australia x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
BG Bulgaria x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
BR Brazilia x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
CA Canada x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
CH Elvetia x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
CL Chile x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
CN Republica Populara Chineza x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
CY Cipru x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
CZ Republica Ceha x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
HR Croatia x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
HU Ungaria x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ÎL Israel x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
IS Islanda x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
KR Republica Coreeana x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
LT Lituania x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
LV Letonia x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
MG Madagascar x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
MT Malta x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
MY Malaezia x Doar regiunea peninsulara
vestica
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
NZ Noua Zeelanda x Numai pentru carne de strut
(ratite)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
PL Polonia x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
SL Slovenia x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
SK Republica Slovacia x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TH Thailanda x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TN Tunisia x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TR Turcia x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
SUA Statele Unite ale Americii x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
UY Uruguay x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ZA Africa de Sud x Numai pentru carne de strut
(ratite)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ZW Zimbabwe x Numai pentru carne de strut
(ratite)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016