Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 391 din 22 decembrie 2003  privind marfurile supuse licentelor automate la export si import    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 391 din 22 decembrie 2003 privind marfurile supuse licentelor automate la export si import

EMITENT: MINISTERUL ECONOMIEI SI COMERTULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 26 din 13 ianuarie 2004
În temeiul <>Hotãrârii Guvernului nr. 738/2003 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Economiei şi Comerţului, cu modificãrile ulterioare,
în baza <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.526/2003 privind regimul general de export şi de import,
având în vedere prevederile <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.527/2003 privind regulile şi procedurile în materie de licenţe de export şi de import,

ministrul economiei şi comerţului emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Licenţele de export şi de import automate aferente mãrfurilor care fac obiectul prezentului ordin se elibereazã de Ministerul Economiei şi Comerţului prin Direcţia generalã politici comerciale.
ART. 2
Eliberarea licenţelor de export automate pentru mãrfurile menţionate în anexa nr. 1 se efectueazã dupã cum urmeazã:
a) Pentru exportul minereurilor şi concentratelor neferoase, precum şi al celor de metale preţioase, la eliberarea licenţelor de export automate operatorul economic va ataşa la cererea pentru licenţã de export automatã urmãtoarele documente:
- declaraţie pe propria rãspundere privind provenienţa mãrfii;
- copia buletinului de analizã efectuatã de un organ neutru de control (pentru minereurile şi concentratele metalelor preţioase, analiza se efectueazã de cãtre Autoritatea Naţionalã pentru Protecţia Consumatorilor).
b) Pentru exportul cenuşilor şi reziduurilor care conţin arsen, metale sau compuşi ai metalelor neferoase, operatorul economic va ataşa urmãtoarele documente:
- declaraţie pe propria rãspundere privind provenienţa mãrfii;
- copia autorizaţiei de valorificare a metalelor neferoase a furnizorului nominalizat în cererea de licenţã, conform <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 16/2001 privind gestionarea deşeurilor industriale reciclabile, republicatã, cu modificãrile ulterioare;
- copia buletinului de analizã efectuatã de un organ neutru de control.
c) În vederea eliberãrii licenţelor de export automate pentru produse lemnoase, cu excepţia celor pentru export de masã lemnoasã în stare brutã (buşteni) sau prelucratã sumar (lemn brut supus unor operaţiuni mecanice, obţinându-se piese semirotunde, sferturi, stâlpi şi grinzi), cererile pentru licenţã automatã vor fi însoţite de unul dintre urmãtoarele documente (în fotocopie lizibilã), care sã ateste provenienţa mãrfii: contract intern sau facturã fiscalã ori borderou de achiziţie a masei lemnoase, avizat de filiala silvicã localã sau primãria localã, dupã caz, aviz de expediţie ori foaie de însoţire, precum şi de declaraţia scrisã pe propria rãspundere a exportatorului, atestând faptul cã documentul respectiv nu a mai fost utilizat pentru obţinerea unei alte licenţe de export automate.
d) Pentru exportul de masã lemnoasã în stare brutã (buşteni) sau prelucratã sumar (lemn brut supus unor operaţiuni mecanice, obţinându-se piese semirotunde, sferturi, stâlpi şi grinzi), cererile pentru licenţã automatã de export vor fi însoţite de avizul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor, Apelor şi Mediului privind provenienţa mãrfii şi respectarea reglementãrilor în domeniu, precum şi de declaraţia scrisã pe propria rãspundere a exportatorului, atestând faptul cã documentul respectiv nu a mai fost utilizat pentru obţinerea unei alte licenţe de export automate.
e) Pentru hârtii sau cartoane reciclabile (deşeuri şi maculaturã), deşeuri feroase şi neferoase, acumulatori electrici uzaţi, în vederea eliberãrii licenţelor de export automate, cererile de licenţã automatã vor fi însoţite de:
- copia autorizaţiei de valorificare a furnizorului nominalizat în cererea de licenţã, conform prevederilor <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 16/2001 , republicatã, cu modificãrile ulterioare;
- declaraţie pe propria rãspundere privind provenienţa mãrfii.
ART. 3
(1) În vederea eliberãrii licenţelor de export automate pentru mãrfurile cu conţinut de metale preţioase şi obiectele din acestea, cererile de licenţã de export automatã vor fi însoţite de:
- declaraţie pe propria rãspundere a operatorului economic privind provenienţa licitã a mãrfii;
- copie de pe autorizaţia de comercializare şi de pe buletinul de analizã, emise de Autoritatea Naţionalã pentru Protecţia Consumatorilor.
(2) Exportul metalelor preţioase efectuat de Banca Naţionalã a României, potrivit statutului sãu de funcţionare, se realizeazã fãrã licenţã de export.
ART. 4
(1) În vederea eliberãrii licenţelor de export şi de import automate pentru precursorii (anexa nr. 2) care fac parte din categoriile I şi II, prevãzuţi în anexa nr. 1 la <>Legea nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folosiţi la fabricarea ilicitã a drogurilor, cererile pentru licenţã automatã vor fi însoţite de urmãtoarele documente:
a) autorizaţia, în fotocopie lizibilã, eliberatã de compartimentul de specialitate din cadrul Ministerului Sãnãtãţii, pentru efectuarea de operaţiuni de export şi de import cu precursori din categoriile respective;
b) certificatul de export, în fotocopie lizibilã, eliberat de Direcţia generalã farmaceuticã, inspecţia de farmacie şi aparaturã medicalã din cadrul Ministerului Sãnãtãţii, pentru exportul de precursori din categoriile respective;
c) avizul, în fotocopie, al Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia generalã de combatere a crimei organizate şi antidrog, pentru efectuarea operaţiunii de export sau de import cu precursorii respectivi;
d) declaraţia scrisã pe propria rãspundere a exportatorului sau importatorului, dupã caz, atestând faptul cã avizul Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia generalã de combatere a crimei organizate şi antidrog nu a mai fost utilizat pentru obţinerea unei alte licenţe de export sau de import automate pentru produsul respectiv.
(2) În vederea eliberãrii licenţelor de export şi de import automate pentru precursorii care fac parte din categoria a III-a (anexa nr. 2), prevãzuţi în anexa nr. 1 la <>Legea nr. 300/2002 , cererile pentru licenţã automatã vor fi însoţite de: avizul de funcţionare pentru operaţiuni cu precursori din categoria a III-a, în fotocopie lizibilã, emis de Agenţia Naţionalã pentru Substanţe şi Preparate Chimice Periculoase, avizul, în fotocopie lizibilã, emis de Inspectoratul General al Poliţiei Române sau de inspectoratele de poliţie judeţene - Direcţia de combatere a crimei organizate şi antidrog, precum şi de declaraţia scrisã pe propria rãspundere a exportatorului sau importatorului, dupã caz, atestând faptul cã acest aviz nu a mai fost utilizat pentru obţinerea unei alte licenţe de export sau de import automate pentru produsul respectiv.
ART. 5
În vederea eliberãrii licenţelor de export sau de import automate pentru materiale radioactive, instalaţii nucleare, aparate cu raze X, alfa, beta sau gama, altele decât cele considerate strategice (anexa nr. 3), la care importul sau exportul este autorizat în prealabil de Comisia Naţionalã pentru Controlul Activitãţilor Nucleare, conform prevederilor <>Legii nr. 111/1996 privind desfãşurarea în siguranţã a activitãţilor nucleare, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, cererile pentru licenţã automatã vor fi însoţite de urmãtoarele documente:
a) autorizaţia pentru desfãşurarea de activitãţi în domeniul nuclear, în fotocopie lizibilã, eliberatã de Comisia Naţionalã pentru Controlul Activitãţilor Nucleare;
b) declaraţia scrisã pe propria rãspundere a exportatorului sau a importatorului, dupã caz, atestând faptul cã autorizaţia respectivã nu a mai fost utilizatã pentru obţinerea unei alte licenţe de export sau de import automate pentru produsul/produsele respectiv/respective.
ART. 6
(1) În vederea eliberãrii licenţelor de export automate pentru mãrfurile supuse licenţierii conform anexelor nr. 1, 2 şi 3, care sunt rezultate din operaţiuni de perfecţionare activã a unor mãrfuri în regim de admitere temporarã în România, o datã cu cererile pentru licenţã de export automatã se prezintã şi urmãtoarele documente:
a) declaraţia/declaraţiile vamalã/vamale de import, din care sã rezulte cã operaţiunea este efectuatã în regim de admitere temporarã, în fotocopie lizibilã;
b) declaraţia scrisã pe propia rãspundere a exportatorului, din care sã rezulte cã din materialele importate s-au obţinut cantitãţile pentru care se solicitã licenţa de export automatã;
c) declaraţia scrisã pe propria rãspundere a exportatorului, atestând faptul cã declaraţiile vamale în regim de admitere temporarã în România nu au mai fost utilizate pentru obţinerea unei alte licenţe de export automate sau, dacã declaraţiile vamale în regim de admitere temporarã în România au mai fost folosite parţial, declaraţie din care sã rezulte cã licenţa de export automatã care se solicitã este numai pentru soldul de marfã rãmasã neexportatã;
d) dupã caz, avizul ministerului sau al instituţiei de specialitate.
(2) Pe cererea de licenţã de export automatã, la rubrica "Alte precizãri ale solicitantului", acesta va înscrie în mod obligatoriu menţiunea urmãtoare: "Export în cadrul operaţiunii de perfecţionare activã în baza declaraţiilor vamale în regim de admitere temporarã în România nr. .... din data ...... şi a scrisorii nr. ..... din data ..... a ..... (se va înscrie operatorul economic care a efectuat prelucrarea) şi a autorizaţiei de perfecţionare activã nr. ....... din data ............, emisã de Autoritatea Naţionalã a Vãmilor".
(3) Licenţa de export automatã va fi eliberatã în acest caz cu un termen de valabilitate care sã nu depãşeascã termenul stabilit în declaraţia vamalã de admitere temporarã şi/sau în autorizaţia de perfecţionare activã emisã de Autoritatea Naţionalã a Vãmilor.
ART. 7
(1) Licenţele de export automate pentru metale preţioase, pietre preţioase, precum şi pentru obiecte confecţionate din acestea, rezultate din operaţiuni de perfecţionare activã în România, se acordã pentru cantitãţile rezultate din aplicarea ratei de randament la cantitatea admisã temporar, pe baza declaraţiei pe propria rãspundere a operatorului economic exportator şi pe baza declaraţiilor vamale în regim de admitere temporarã în România, anexate în fotocopie.
(2) Totodatã, la cererea de licenţã de export automatã se va anexa şi copie lizibilã de pe autorizaţia de comercializare şi prelucrare emisã de Agenţia Naţionalã pentru Protecţia Consumatorilor.
ART. 8
(1) În vederea eliberãrii licenţelor de export pentru mãrfurile supuse licenţierii, care sunt trimise temporar în strãinãtate pentru operaţiuni de perfecţionare pasivã, o datã cu cererile pentru licenţã este necesar sã se prezinte copia de pe autorizaţia de perfecţionare pasivã emisã de Autoritatea Naţionalã a Vãmilor, alãturi de celelalte documente însoţitoare prevãzute pentru exporturile definitive.
(2) Licenţele de export automate pentru operaţiuni de perfecţionare pasivã se elibereazã condiţionat de returnarea în ţarã a produsului sau produselor rezultate, menţionându-se la rubrica "Alte precizãri ale solicitantului": "Export în cadrul operaţiunii de perfecţionare pasivã".
(3) Pentru mãrfurile rezultate din operaţiuni de perfecţionare pasivã, care sunt supuse licenţelor automate la export, la cererea titularului operaţiunii, motivatã din punct de vedere economic, Ministerul Economiei şi Comerţului poate aproba exportul definitiv al acestora pe bazã de licenţã de export automatã.
(4) În acest caz, pe cererea de licenţã de export automatã, la rubrica "Alte precizãri ale solicitantului", se va menţiona: "Export definitiv rezultat din operaţiune de perfecţionare pasivã".
ART. 9
În cazul operaţiunilor de perfecţionare pasivã cu produse cu conţinut de metale preţioase, pietre preţioase şi cu obiecte confecţionate din acestea, metodologia de eliberare a licenţelor de export automate este cea prevãzutã pentru exporturile definitive, la care se anexeazã şi copie de pe autorizaţia de perfecţionare pasivã eliberatã de Autoritatea Naţionalã a Vãmilor.
ART. 10
Face excepţie de la prevederile art. 1 exportul mãrfurilor utilizate pentru amarare şi separare pe nave.
ART. 11
Exportul şi importul de arme de vânãtoare şi tir sportiv, arme de foc pentru împrãştierea gazelor nocive, iritante sau de neutralizare, arme de recuzitã, arme de panoplie, arme cu aer sau alte gaze comprimate, ansambluri, subansambluri ori dispozitive ce pot constitui sau funcţiona ca arme de foc, muniţiile pentru aceste tipuri de arme, materiale explozibile folosite în economie (altele decât cele strategice) se realizeazã pe bazã de licenţe de export şi de import automate, cu avizul prealabil al Inspectoratului General al Poliţiei Române.
ART. 12
Cererile pentru licenţã de export şi de import automatã se depun la Biroul primiri-eliberãri licenţe din cadrul Centrului Român de Comerţ Exterior din str. Ion Câmpineanu nr. 16, sectorul 1, Bucureşti.
ART. 13
(1) Întreaga rãspundere privind operaţiunea de comerţ exterior, eficienţa acesteia, condiţiile de realizare, corectitudinea preţului, respectarea reglementãrilor naţionale, a celor din ţãrile partenere şi de tranzit, inclusiv a celor referitoare la standarde, reguli fitosanitare şi sanitare veterinare şi a altor reglementãri în domeniu, revine solicitantului de licenţã.
(2) Titularul licenţei este rãspunzãtor de utilizarea licenţei în conformitate cu condiţiile stabilite la eliberarea acesteia.
(3) Preţul sau valoarea totalã pot diferi de cele menţionate în licenţã şi nu afecteazã libera circulaţie a mãrfii, respectiv vãmuirea, numai dacã acestea sunt mai mici cu pânã la 5% pentru export sau mai mari cu pânã la 5% pentru import.
ART. 14
Anexele nr. 1-3 fac parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 15
La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se abrogã: <>Ordinul ministrului industriei şi comerţului nr. 36C/1999 privind regimul de export şi import al mãrfurilor, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 141 din 7 aprilie 1999, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, <>Ordinul ministrului afacerilor externe nr. 114C/2001 privind monitorizarea pe bazã de licenţã de import automatã a importului de mãrfuri folosite, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 258 din 18 mai 2001, şi <>Ordinul ministrului afacerilor externe nr. 104C/2002 privind instituirea sistemului de licenţe de import automate, emise în scop statistic, la importurile de ouã de pãsãri pentru consum, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 224 din 3 aprilie 2002.

Ministrul economiei şi comerţului,
Dan Ioan Popescu

Bucureşti, 22 decembrie 2003.
Nr. 391.



ANEXA 1

LISTA
mãrfurilor supuse licenţierii automate la export

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Codul tarifar Denumirea produsului
crt.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. 2603.00.00 Minereuri de cupru şi concentratele lor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. 2607.00.00 Minereuri de plumb şi concentratele lor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3. 2608.00.00 Minereuri de zinc şi concentratele lor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
26.16 Minereuri de metale preţioase şi concentratele lor;
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4. 2616.10.00 Minereuri de argint şi concentratele lor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5. 2616.90.00 Altele
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
26.20 Cenuşã şi reziduuri (altele decât cele rezultate de la
fabricarea fontei, fierului sau oţelului) care conţin
arsen, metale sau compuşi ai metalelor;
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Care conţin în principal zinc:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
6. 2620.11.00 Mate de galvanizare
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
7. 2620.19.00 Altele
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Care conţin în principal plumb:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
8. 2620.21.00 Nãmoluri de benzin [cu plumb si nãmoluri de compuşi
antidetonanţi care conţin plumb
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
9. 2620.29.00 Altele
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10. 2620.30.00 Care conţin în principal cupru
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
11. 2620.40.00 Care conţin în principal aluminiu
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
41.01 Piei brute de bovine (inclusiv de bivoli) sau de
cabaline (proaspete sau sãrate, uscate, cenuserite,
piclate sau altfel conservate, dar netãbãcite,
nepergamentate sau altfel preparate), chiar epilate
sau spãltuite:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4101.20 Piei întregi, cu o greutate unitarã de maximum 8 kg
dacã sunt numai uscate, 10 kg dacã sunt sarate uscate
şi 16 kg dacã sunt proaspete, sãrate umed sau altfel
conservate:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
12. 4101.20.10 Proaspete
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
13. 4101.20.30 Sãrate umed
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
14. 4101.20.50 Uscate sau sãrate uscat
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
15. 4101.20.90 Altele
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16. 4101.50 Piei întregi, cu o greutate unitarã de peste 16 kg
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
17. 4105.50.10 Proaspete
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
18. 4101.50.30 Sãrate umed
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19. 4101.50.50 Uscate sau sãrate uscat
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20. 4101.50.90 Altele
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
21. 4101.90.00 Altele, inclusiv crupoane, semicrupoane şi flancuri
(poale)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
41.02 Piei brute de ovine (proaspete sau sãrate, uscate,
cenusãrite, piclate sau altfel conservate, dar
netãbãcite, nepergamentate nici altfel preparate), chiar
epilate sau spãltuite, altele decât cele excluse prin
Nota 1 c) a acestui Capitol;
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4102.10 Cu lâna:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
22. 4102.10.10 De miel
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
23. 4102.10.90 De alte ovine
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Epilate sau fãrã lânã:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
24. 4102.21.00 Piclate
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
25. 4102.29.00 Altele
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
41.03 Alte piei brute (proaspete sau sãrate, uscate,
cenusãrite, piclate sau altfel conservate, dar
netãbãcite, nepergamentate nici altfel preparate), chiar
epilate sau spãltuite, altele decât cele excluse prin
Nota 1b) sau 1c) a acestui Capitol:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4103.10 De caprine:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
26. 4103.10.20 Proaspete
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
27. 4103.10.50 Sãrate sau uscate
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
28. 4103.10.90 Altele
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
29. 4103.30.00 De porcine
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
44.03 Lemn brut, chiar cojit, curãţat de ramuri sau ecarisat;
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
30. 4403.10.00 Tratat cu vopsea, baiţ, creozot sau alţi agenţi de
conservare
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4403.20 Altele, din conifere:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
De molid din specia Picea abies Karst sau de brad
argintat (Abies alba Mill):
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
31. 4403.20.11 Buşteni pentru gater (pentru cherestea)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
32. 4403.20.19 Altele
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
De pin din specia Pinus sylvestris L:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
33. 4403.20.31 Buşteni pentru gater (pentru cherestea)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
34. 4403.20.39 Altele
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Altele:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
35. 4403.20.91 Buşteni pentru gater (pentru cherestea)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
36. 4403.20.99 Altele
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Altele:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4403.91 De stejar (Quercus spp)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
37. 4403.91.10 Buşteni pentru gater (pentru cherestea)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
38. 4403.91.90 Altele
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4403.92 De fag (Fagus spp):
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
39. 4403.92.10 Buşteni de gater (pentru cherestea)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
40. 4403.92.90 Altele
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4403.99 Altele:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
41. 4403.99.10 De plop
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
De mesteacãn:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
42. 4403.99.51 Buşteni pentru gater (pentru cherestea)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
43. 4403.99.59 Altele
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
44. 4403.99.95 Altele
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
44.07 Lemn tãiat sau cioplit longitudinal, spintecat sau
cojit, chiar geluit, şlefuit sau lipit prin asamblare
cap la cap, cu o grosime de peste 6 mm;
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4407.10 Din conifere:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
45. 4407.10.15 Şlefuite; lipite prin asamblare cap la cap, chiar
geluite sau şlefuite
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Altele:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Geluite:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
46. 4407.10.31 De molid din specia Picea abies Karst sau din brad
argintat (Abies alba Mill)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
47. 4407.10.33 Din pin din specia Pinus sylvestris L
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
48. 4407.10.38 Altele
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Altele:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
49. 4407.10.91 De molid din specia "Picea abies Karst" sau brad
argintat (Abies alba Mill)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
50. 4407.10.93 De pin din specia Pinus sylvestris L
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
51. 4407.10.98 Altele
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4407.91 De stejar (Quercus spp):
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
52. 4407.91.15 Şlefuite; lipite prin asamblare cap la cap, chiar
geluite sau şlefuite
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
53. 4407.91.31 Lame si frize pentru parchet, neasamblate
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
54. 4407.91.39 Altele
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
55. 4407.91.90 Altele
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
56. 4407.92.00 De fag (Fagus spp)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4407.99 Altele:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
57. 4407.99.10 Lipite prin îmbinare cap la cap, chiar geluite sau
şlefuite
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Altele:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
58. 4407.99.30 Geluite
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
59. 4407.99.50 Şlefuite
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Altele:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
60. 4407.99.91 De plop
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
61. 4407.99.97 Altele
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
62. ex. Altele, din lemn lamelar (pãrţi de şarpantã pentru
4418.90.10 construcţii, cãpriori, bile, manele)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
63. ex. Altele (pãrţi de şarpantã pentru construcţii,
4418.90.90 cãpriori, bile, manele)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
47.07 Hârtie sau carton reciclabile (deşeuri si maculatura):
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
64. 4707.10.00 Hârtii sau carton Kraft nealbite sau hârtie, sau
cartoane ondulate
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
65. 4707.20.00 Alte hârtii sau cartoane obţinute în principal din
pastã chimicã albitã, necolorate în masã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
66. 4707.30 Hârtii sau cartoane obţinute în principal din pastã
mecanicã (de exemplu: ziare periodice şi imprimante
similare):
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
67. 4707.30.10 Obţinutã din numere vechi de ziare sau nevândute, din
reviste, anuare telefonice, broşuri şi imprimante
publicitare
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
72.04 Deşeuri şi resturi de fonta, de fier sau de oţel
(fier vechi); deşeuri lingotate din fier sau oţel;
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
68. 7204.10.00 Deşeuri şi resturi de fontã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deşeuri şi resturi de oţeluri aliate:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
7204.21 De oţeluri inoxidabile:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
69. 7204.21.10 Cu un conţinut de nichel de minimum 8% din greutate
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
70. 7204.21.90 Altele
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
71. 7204.29.00 Altele
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
72. 7204.30.00 Deşeuri şi resturi de fier sau de oţel cositorit
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Alte deşeuri şi resturi:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
7204.41 Deşeuri de aşchiere, şpan, deşeuri de mãcinare, piliturã
şi resturi de stanţare sau decupare, chiar sub formã de
baloturi:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
73. 7204.41.10 Deşeuri de aşchiere, şpan, deşeuri de mãcinare, piliturã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deşeuri de stanţare sau decupare:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
74. 7204.41.91 Sub formã de baloturi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
75. 7204.41.99 Altele
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
7204.49 Altele:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
76. 7204.49.10 Fragmentate
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Altele:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
77. 7204.49.30 Sub formã de baloturi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
78. 7204.49.90 Altele
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
79. 7204.50.00 Deşeuri lingotate
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
73.02 Materiale de construcţie pentru liniile ferate,
din fontã, din fier sau din oţel: sine, contraşine şi
cremaliere, ace şi inimi de macaz, macazuri şi alte
elemente de încrucişare sau de schimbare de cale,
traverse, eclise de îmbinare, cuzineţi, pene de fixare,
plãci de bazã, plãci de aşezare, plãci de strângere,
plãci şi bare de ecartament şi alte piese special
concepute pentru aşezare, plãci de strângere, plãci
şi bare de ecartament şi alte piese special concepute
pentru aşezarea, îmbinarea sau fixarea şinelor:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
7302.10 Şine:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Altele:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
80. 7302.10.90 Uzate
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
7404.00 Deşeuri şi resturi de cupru:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
81. 7404.00.10 Din cupru rafinat;
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Din aliaje de cupru:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
82. 7404.00.91 Pe bazã de cupru-zinc (alama)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
83. 7404.00.99 Altele
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
7503.00 Deşeuri şi resturi de nichel:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
84. 7503.00.10 Din nichel nealiat (tehnic)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
85. 7503.00.90 Din aliaje de nichel
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
7602.00 Deşeuri şi resturi de aluminiu:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deşeuri:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
86. 7602.00.11 Deşeuri de aşchiere, şpan, deşeuri de mãcinare, piliturã;
deşeuri de foi şi de benzi subţiri, colorate, acoperite
sau lipite intre ele, cu o grosime ce nu depãşeşte
0,2 mm (fãrã suport)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
87. 7602.00.19 Altele (inclusiv rebuturile de fabricaţie)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
88. 7602.00.90 Resturi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
89. 7802.00.00 Deşeuri si resturi din plumb
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
90. 7902.00.00 Deşeuri şi resturi de zinc
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
91. 8002.00.00 Deşeuri şi resturi de staniu
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
8548.10 Deşeuri şi resturi de pile, de baterii de pile şi de
acumulatoare electrice; pile şi baterii de pile electrice
scoase din uz şi acumulatoare electrice scoase din uz:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Acumulatoare electrice scoase din uz:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
92. 8548.10.21 Acumulatoare plumb-acid
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
93. 8548.10.29 Altele
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deşeuri şi resturi de pile, de baterii de pile şi de
acumulatoare electrice:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
94. 8548.10.91 Conţinând plumb
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
95. 8548.10.99 Altele
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


NOTA:
■ Cu "ex" s-au marcat situaţiile în care, din întregul cod tarifar, este supus licenţierii automate, cu scop statistic, numai produsul sau grupa de produse menţionate.



ANEXA 2

LISTA

cuprinzând substanţele care sunt folosite în mod
frecvent la fabricarea ilicita a drogurilor (precursori)

Categoria I
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Codul tarifar Denumirea produsului
crt.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. 2841.61.00 Permanganat de potasiu
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. 2914.31.00 Fenilacetonã (1 Fenilpropan-2-ona)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3. 2924.23.00 Acid 2-acetomidobenzoic (Acid N-acetil antranilic)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4. 2932.91.00 Izosafrol
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5. 2932.92.00 1-(1,3-benzodioxal-5,1)propan-2-ona
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
6. 2932.93.00 Piperonal
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
7. 2932.94.00 Safrol
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
8. 2939.41.00 Efedrina
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
9. 2939.41.00 Clorhidrat de efedrina
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10. 2939.41.00 Nitrat de efedrina
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
11. 2939.41.00 Sulfat de efedrina
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
12. 2939.41.00 Norefedrinã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
13. 2939.42.00 Pseudoefedrinã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
14. 2939.42.00 Clorhidrat de pseudoefedrinã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
15. 2939.42.00 Sulfat de pseudoefedrinã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16. 2939.61.00 Ergometrinã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
17. 2939.61.00 Clorhidrat de ergometrinã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
18. 2939.61.00 Hidrogenomaleat de ergometrinã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19. 2939.61.00 Oxalat de ergometrinã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20. 2939.61.00 Tartrat de ergometrinã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
21. 2939.62.00 Ergotaminã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
22. 2939.62.00 Clorhidrat de ergotaminã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
23. 2939.62.00 Succinat de ergotaminã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
24. 2939.62.00 Tartrat de ergotaminã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
25. 2939.63.00 Acid lysergic
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Categoria a II-a
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Codul tarifar Denumirea produsului
crt.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. 2915.24.00 Anhidrida aceticã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. 2916.34.00 Acid fenil acetic
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3. 2922.43.00 Acid antranilic
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4. 2933.32.00 Piperidinã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5. 2843.30.00 Auriclorurã de piperidinã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
6. 2933.32.00 Clorhidrat de piperidinã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
7. 2933.32.00 Hidrogen tartrat de piperidinã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
8. 2933.32.00 Nitrat de piperidinã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
9. 2933.32.00 Fosfat de piperidinã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10. 2933.32.00 Picrat de piperidinã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
11. 2843.90.90 Platinoclorurã de piperidinã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
12. 2933.32.00 Tiocianat de piperidinã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Categoria a III-a
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Codul tarifar Denumirea produsului
crt.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. 2806.10.00 Acid clorhidric
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. 2807.00.10 Acid sulfuric
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3. 2902.30.00 Toluen
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4. 2909.11.00 Eter etilic (oxid de dietil)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5. 2914.11.00 Acetonã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
6. 2914.12.00 Metiletilcetonã (MEK) butanonã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



NOTA 1:
Codurile tarifare sunt conform Sistemului armonizat de denumire şi codificare a mãrfurilor şi Tariful vamal de import al României.

NOTA 2:
Se includ si alte sãruri ale substanţelor clasificate in aceste 3 categorii, cu excepţia sãrurilor acidului clorhidric si ale acidului sulfuric, ori de cate ori existenţa unor astfel de sãruri este posibilã.



ANEXA 3

LISTA

materialelor radioactive şi aparatelor cu raze X, alfa,
beta sau gama, altele decât cele considerate produse strategice,
la care importul sau exportul este autorizat în prealabil
de cãtre Comisia Naţionalã pentru Controlul
Activitãţilor Nucleare, conform prevederilor <>Legii nr. 111/1996
privind desfãşurarea în siguranţã a activitãţilor nucleare, republicatã,
cu modificãrile ulterioare

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Subdiviziune Denumirea marfii
tarifar TARIF
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2844.40 Elemente şi izotopi radioactivi şi compuşi
radioactivi, alţii decât cele de la subpoziţiile
2844.10, 2844.20 sau 2844.30; aliaje, dispersii
(inclusiv metaloceramice), produse ceramice şi
amestecuri care conţin aceste elemente, izotopi sau
compuşi: reziduuri radioactive:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2844.40.10 00/80 Uraniu conţinând U(233) şi compuşii lui; aliaje,
dispersii (inclusiv metaloceramice), produse
ceramice, amestecuri şi compuşi conţinând U(233)
sau compuşi ai acestui produs
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2844.40.20 00/80 Izotopi radioactivi artificiali
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2844.40.30 00/80 Compuşi ai izotopilor radioactivi artificiali
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2844.40.80 00/80 Altele
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2844.50.00 00/80 Elemente combustibile (cartuşe) uzate (iradiate) ale
reactoarelor nucleare
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
9022 Aparate cu raze X şi aparate care utilizeazã raze
alfa, beta si gama, chiar de utilizare medicalã,
chirurgicalã, stomatologicã sau veterinarã, inclusiv
aparate de radiofotografie sau de radioterapie,
tuburi cu raze X si dispozitive generatoare de
raze X, generatoare de tensiune, pupitre de comandã,
ecrane, mese, fotolii şi suporturi similare
pentru examinare sau tratament:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
- Aparate cu raze X, chiar de utilizare medicalã,
chirurgicalã, stomatologicã sau veterinarã,
inclusiv aparatele de radiografie sau de
radioterapie:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
9022.12.00 00/80 Aparate de tomografie computerizatã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
9022.13.00 00/10 Altele, pentru stomatologie
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
9022.14.00 00/80 Altele, de utilizare medicalã, chirurgicalã sau
veterinarã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
9022.19.00 00/80 Pentru alte întrebuinţãri
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
- Aparate cu raze alfa, beta sau gama, de utilizare
medicalã chirurgicalã, stomatologicã sau veterinarã,
inclusiv aparatele de radiofotografie sau de
radioterapie:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
9022.21.00 00/10 De utilizare medicalã, chirurgicalã, stomatologicã
sau veterinarã
9022.29.00 00/80 Pentru alte întrebuinţãri
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
9022.30.00 00/80 Tuburi cu raxe X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
9022.90 - Altele, inclusiv pãrţi şi accesorii:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
9022.90.10 00/80 Ecrane radiologice, inclusiv ecrane
intensificatoare; grile de protecţie
antidisipatoare
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
9022.90.90 00/80 Altele
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
9030.10 Instrumente şi aparate pentru mãsurarea sau
detectarea radiaţiilor ionizante;
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
9030.10.10 00/80 Destinate aeronavelor civile*)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
9030.10.90 00/80 Altele
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


-------------
*)Clasificarea la acest cod tarifar este condiţionatã de pevederile Acordului privind comerţul cu aeronave civile şi de Protocolului privind comerţul cu aeronave civile.

NOTĂ:
1. Eliberarea licenţelor pentru importul sau exportul materialelor radioactive ori al instalaţiilor nucleare este condiţionatã de prezentarea de cãtre solicitantul licenţei a autorizaţiei de import/export, emisã conform prevederilor <>Legii nr. 111/1996 , republicatã, cu modificãrile ulterioare, de cãtre Comisia Naţionalã pentru Controlul Activitãţilor Nucleare.
2. Direcţia generalã politici comerciale din Ministerul Economiei şi Comerţului nu elibereazã licenţe de export sau de import la mãrfurile pentru care Comisia Naţionalã pentru Controlul Activitãţilor Nucleare emite aviz preliminar de exceptare de la regimul de autorizare, conform prevederilor <>Legii nr. 111/1996 , republicatã, cu modificãrile ulterioare, operaţiunile vamale efectuându-se în baza avizului respectiv.

--------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016