───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Tipul microorganismului Produsul Standardul
(ml,g)*a)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Listeria monocytogens Branzeturi, altele decât Absent la 25 g*c)
branza tare
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
- alte produse*b) n = 5, c = 0
Absent la 1 g
Salmonella spp - toate produsele, cu Absent la 1 g
excepţia laptelui praf
- lapte praf m = 5, c = 0
Absent la 1 g
n = 10, c = 0
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Tipul microorganismului Produsul Standardul
(ml,g)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Staphylococcus aureus Branza obţinutã din lapte m = 1.000
crud şi lapte termizat M = 10.000
n = 5
c = 2
Branza moale (preparata m = 100
din lapte tratat termic) M = 1.000
n = 5
c = 2
Branza proaspãta m = 10
Lapte praf M = 100
Produse pe baza de lapte, n = 5
congelate (inclusiv inghetata) c = 2
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Escherichia coli Branza preparata din lapte m = 10.000
crud şi din lapte termizat M = 100.000
n = 5
c = 2
Branza moale (preparata din m = 100
lapte tratat termic) M = 100
n = 5
c = 2
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Tipul microorganismului Produsul Standardul
(ml,g)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Produse lichide pe baza de lapte m = 0
M = 5
n = 5
c = 2
Unt obţinut din lapte pasteurizat m = 0
sau smantana M = 10
n = 5
c = 2
Bacterii coliforme la Branza moale (obţinutã din lapte m = 10.000
temperatura de 30°C tratat termic) M = 100.000
n = 5
c = 2
Produse pe baza de lapte praf m = 0
M = 10
n = 5
c = 2
Produse pe baza de lapte, congelate m = 10
(inclusiv inghetata) M = 100
n = 5
c = 2
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Produse lichide nefermentate, pe baza m = 50.000
de lapte tratat termic*a) M = 100.000
n = 5
c = 2
Numãr total de germeni Produse pe baza de lapte, congelate m = 100.000
(inclusiv inghetata)*b) M = 500.000
n = 5
c = 2
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────