Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 371 din 27 decembrie 2007  privind aprobarea tarifelor pentru serviciile furnizate de Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara si unitatile sale subordonate    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 371 din 27 decembrie 2007 privind aprobarea tarifelor pentru serviciile furnizate de Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara si unitatile sale subordonate

EMITENT: MINISTERUL INTERNELOR SI REFORMEI ADMINISTRATIVE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 7 din 4 ianuarie 2008

Având în vedere prevederile art. 8 alin. (2) lit. b) şi alin. (7) din <>Legea cadastrului şi a publicitãţii imobiliare nr. 7/1996 , republicatã, ale <>art. 6 alin. (7) lit. f) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.210/2004 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã, republicatã, şi ale Hotãrârii nr. 39 din 13 decembrie 2007 a Consiliului de administraţie al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã, prin care s-au aprobat propunerile de tarife pentru activitãţile desfãşurate de Agenţia Naţionalã de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã şi instituţiile sale subordonate,
în temeiul <>art. 7 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Internelor şi Reformei Administrative,

ministrul internelor şi reformei administrative emite urmãtorul ordin:

ART. 1
(1) Se aprobã tarifele pentru serviciile furnizate de Agenţia Naţionalã de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã şi de unitãţile sale subordonate, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
(2) Persoanele fizice şi juridice care solicitã prestarea serviciilor prevãzute de prezentul ordin au obligaţia de platã a tarifelor, cu excepţia situaţiilor în care prin lege se prevede în mod expres exceptarea de la plata tarifelor.
(3) Serviciile care se referã la înscrieri în cartea funciarã, prevãzute la cap. 7 din anexã, includ şi eliberarea gratuitã a unui extras de carte funciarã pentru informare, care atestã modalitatea de efectuare a înscrierii.
(4) Sunt scutite de la plata tarifelor serviciile prevãzute la pct. 7.1 din anexã, în cazul primei înregistrãri în cadastru şi cartea funciarã a terenurilor agricole situate în extravilanul localitãţilor, dobândite prin titlurile de proprietate emise în baza <>Legii fondului funciar nr. 18/1991 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi a <>Legii nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor <>Legii fondului funciar nr. 18/1991 şi ale <>Legii nr. 169/1997 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare. Furnizarea în regim de urgenţã a acestor servicii presupune plata unui tarif de urgenţã în cuantum de 480 lei.
(5) La cerere, Agenţia Naţionalã de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã, prin unitãţile sale subordonate, poate presta în regim de urgenţã serviciile prevãzute la cap. 7 din anexã.
(6) Plata tarifelor de urgenţã presupune furnizarea serviciilor solicitate în termen de o treime din termenul normal de soluţionare pentru serviciul respectiv, stabilit prin ordin al directorului general al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã. Fracţiunile de zi rezultate prin reducerea termenului normal de soluţionare se vor rotunji la o zi întreagã.
(7) Furnizarea serviciilor în regim de urgenţã presupune, pe lângã plata tarifelor pentru furnizarea serviciilor la termen, şi plata unui tarif suplimentar, al cãrui cuantum este de patru ori valoarea tarifului normal, dar nu mai mult de 5.000 lei.
(8) Soluţionarea cererilor de înscriere în cartea funciarã în regim de urgenţã nu poate deroga de la principiul prioritãţii înscrierilor în cartea funciarã, prevãzut la art. 25, 26, 28 şi 29, la art. 47 alin. (4) şi la <>art. 55 alin. (5) din Legea cadastrului şi a publicitãţii imobiliare nr. 7/1996 , republicatã, în cazul existenţei unor cereri multiple cu privire la acelaşi imobil. În cazul în care respectarea principiului de mai sus nu permite soluţionarea cererii în regim de urgenţã, tariful de urgenţã va fi returnat solicitantului.
(9) În situaţia în care serviciul solicitat nu poate fi furnizat în regim de urgenţã din cauza lipsei unor documente necesare soluţionãrii cererii, termenul de soluţionare se va prelungi cu termenul acordat prin nota de completare a dosarului.
ART. 2
(1) Tarifele prevãzute în anexã se achitã de cãtre solicitant sau de cãtre orice altã persoanã interesatã, dacã pãrţile convin astfel.
(2) Tarifele prevãzute în anexã se încaseazã anticipat înregistrãrii cererilor pentru furnizarea serviciilor solicitate.
(3) Neplata tarifului corespunzãtor serviciilor solicitate, în termenul legal, sau plata parţialã a acestuia atrage respingerea cererii.
(4) Tarifele plãtite pentru cererile respinse nu se restituie. Cererile respinse pot fi redepuse, în limita cererii iniţiale, fãrã plata unui tarif suplimentar, în termen de maximum 30 de zile calendaristice de la data comunicãrii încheierii. Ulterior împlinirii acestui termen, redepunerea cererii se tarifeazã cu 60 lei, iar în cazul în care se solicitã furnizarea serviciului în regim de urgenţã, se aplicã prevederile art. 1 alin. (7).
(5) Când printr-o singurã cerere se solicitã furnizarea mai multor servicii diferite, tariful se datoreazã pentru fiecare serviciu solicitat, dupã natura lui.
(6) Împotriva modului de stabilire a tarifului se poate face cerere de reexaminare, la oficiul de cadastru şi publicitate imobiliarã. Directorul oficiului de cadastru şi publicitate imobiliarã, în urma analizei cererii de reexaminare, poate dispune restituirea totalã sau parţialã a tarifului contestat.
ART. 3
Sunt scutite de plata tarifelor serviciile de recepţie a lucrãrilor de cadastru şi cele de publicitate imobiliarã solicitate în regim normal sau de urgenţã de Agenţia Naţionalã de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã, de unitãţile sale subordonate şi de persoanele care au calitatea de angajat al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã ori al unitãţilor subordonate, în cazul în care acestea sunt titulari ai unui drept real asupra imobilului ce face obiectul cererii.
ART. 4
Pentru serviciile prevãzute la pct. 3.7, 3.8, 3.9, 3.10 şi 3.11 din anexã se acordã urmãtoarele reduceri:
a) 10% din tarif, pentru mai mult de 5 ore de înregistrãri achiziţionate;
b) 20% din tarif, pentru mai mult de 10 ore de înregistrãri achiziţionate;
c) 30% din tarif, pentru mai mult de 24 de ore de înregistrãri achiziţionate.
ART. 5
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I, intrã în vigoare la data publicãrii.
ART. 6
La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se abrogã <>Ordinul ministrului administraţiei şi internelor nr. 128/2007 privind aprobarea tarifelor pentru activitãţile desfãşurate de Agenţia Naţionalã de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã şi unitãţile sale subordonate, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 68 din 29 ianuarie 2007, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

Ministrul internelor şi
reformei administrative,
Cristian David

Bucureşti, 27 decembrie 2007.
Nr. 371.

ANEXĂ


LISTA
cuprinzând tarifele pentru serviciile furnizate de Agenţia Naţionalã de
Cadastru şi Publicitate Imobiliarã şi de unitãţile sale subordonate

┌─────┬─────────────────────────────────────────────────┬──────────┬─────────┐
│Nr. │ Denumirea serviciului │ Unitatea │ Tariful │
│crt. │ │de mãsurã │(lei/uni-│
│ │ │ │tate de │
│ │ │ │mãsurã) │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┴──────────┴─────────┤
│ 1.│Emiterea avizului de începere a lucrãrilor de cadastru, geodezie şi │
│ │cartografie pentru: │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┬──────────┬─────────┤
│ 1.1.│Executarea, modernizarea şi completarea reţelelor│ lucrare │ 50│
│ │de sprijin, de îndesire şi de ridicare pe │ │ │
│ │suprafeţe mai mari de 100 kmp │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│ 1.2.│Executarea planurilor şi hãrţilor analogice sau │ lucrare │ 100│
│ │digitale şi ortofotoplanurilor pe suprafeţe mai │ │ │
│ │mari de 100 ha │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│ 1.3.│Aerofotografiere │ lucrare │ 100│
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│ 1.4.│Întocmirea documentaţiilor topografice conform │ lucrare │ 50│
│ │<>Hotãrârii Guvernului nr. 834/1991 , cu │ │ │
│ │modificãrile ulterioare, sau a documentaţiilor │ │ │
│ │pentru inventarierea bunurilor imobile aflate în │ │ │
│ │administrarea unor instituţii sau autoritãţi │ │ │
│ │publice │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│ 1.5.│Realizarea produselor cartografice analogice sau │ lucrare │ 50│
│ │digitale destinate uzului public (ghiduri, hãrţi,│ │ │
│ │atlase etc.) │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│ 1.6.│Executarea lucrãrilor necesare pentru realizarea │ lucrare │ 50│
│ │sistemelor informaţionale specifice domeniului de│ │ │
│ │activitate │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│ 1.7.│Executarea lucrãrilor de cadastru pe suprafeţe │ lucrare │ 60│
│ │mai mari de 100 ha │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┴──────────┴─────────┤
│ 2.│Recepţia lucrãrilor de cadastru, geodezie şi cartografie pentru: │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┬──────────┬─────────┤
│ 2.1.│Reţele de sprijin şi/sau de îndesire pe suprafeţe│ lucrare │ 800│
│ │mai mari de 100 kmp │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│ 2.2.│Ortofotohãrţi/ortofotoplanuri şi lucrãri de │ lucrare │ 1.500│
│ │aerofotografiere │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│ 2.3.│Planuri şi hãrţi analogice sau digitale pe │ lucrare │ 400│
│ │suprafeţe mai mari de 100 ha │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│ 2.4.│Elemente de geodezie, cartografie şi cadastru │ lucrare │200+ (4 x│
│ │general pentru realizarea sistemelor │ │numãrul │
│ │informaţionale specifice domeniului de activitate│ │de │
│ │ │ │hectare) │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│ 2.5.│Conţinutul topografic al documentelor │ lucrare │ 200│
│ │cartografice analogice sau digitale destinate │ │ │
│ │uzului public (ghiduri, hãrţi, atlase etc.) │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│ 2.6.│Documentaţii topografice, conform Hotãrârii │lucrare*1)│100+(50 x│
│ │Guvernului nr. 834/1991, cu modificãrile │ │numãrul │
│ │ulterioare, sau pentru inventarierea bunurilor │ │de │
│ │imobile aflate în administrarea unor instituţii │ │hectare) │
│ │ori autoritãţi publice │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│ 2.7.│Conţinutul topografic al documentaţiilor de │ lucrare │200 + │
│ │urbanism (PUG, PUZ) şi studii de fezabilitate │ │(100 x │
│ │ │ │kmp) │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│ 2.8.│Planuri de încadrare în teritoriu şi planuri de │ ha │100 + 100│
│ │situaţie necesare proiectelor pentru autorizarea │(sub 9 ha)│* S[ha] │
│ │lucrãrilor de construire (PAC) sau desfiinţare │ │(S se va │
│ │(PAD), planuri urbanistice de detaliu (PUD), │ │rotunji │
│ │precum şi a altor planuri cu suprafaţa mai micã │ │la │
│ │de 100 ha │ │valoarea │
│ │ │ │întreagã)│
│ │ ├──────────┼─────────┤
│ │ │ lucrare │ 1000│
│ │ │ (peste │ │
│ │ │ 9 ha) │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│ 2.9.│În vederea avizãrii tehnice a expertizelor │ lucrare │ 100│
│ │judiciare în specialitatea topografie, geodezie │ │ │
│ │şi cadastru │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│2.10.│Recepţie tehnicã pentru exproprieri │ imobil │ 10│
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┴──────────┴─────────┤
│ 3.│Furnizarea de date privind reţelele de referinţã şi punctele de │
│ │detaliu: │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┬──────────┬─────────┤
│ 3.1.│Furnizarea coordonatelor punctelor de detaliu şi │ punct │ 5│
│ │a coordonatelor punctelor din reţelele de │ │ │
│ │ridicare din documentaţiile cadastrale existente │ │ │
│ │în arhivã şi din reţelele de îndesire │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│ 3.2.│Furnizarea coordonatelor punctelor din reţeaua │ punct │ 10│
│ │geodezicã de stat în plan de proiecţie │ │ │
│ │Stereografic 1970 │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│ 3.3.│Furnizarea altitudinilor din reţelele de │ punct │ 15│
│ │nivelment, a cãror existenţã este confirmatã de │ │ │
│ │oficiul de cadastru şi publicitate imobiliarã - │ │ │
│ │ordinul I │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│ 3.4.│Furnizarea altitudinilor din reţelele de │ punct │ 10│
│ │nivelment, a cãror existenţã este confirmatã de │ │ │
│ │oficiul de cadastru şi publicitate imobiliarã - │ │ │
│ │ordinul II-V │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│ 3.5.│Furnizarea descrierilor topografice ale punctelor│ punct │ 10│
│ │a cãror existenţã este confirmatã de oficiul de │ │ │
│ │cadastru şi publicitate imobiliarã │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│ 3.6.│Inventar de coordonate pentru puncte aparţinând │ punct │ 20│
│ │reţelelor de referinţã 3D (inclusiv staţii │ │ │
│ │permanente GPS) - în plan de proiecţie │ │ │
│ │Stereografic 1970 şi în sistem de coordonate │ │ │
│ │geocentrice │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│ 3.7.│Furnizarea înregistrãrilor de la o staţie │ orã de │ 8│
│ │permanentã*2)- date GPS la 30s (120 înregistrãri/│ înregis- │ │
│ │orã) - minimum 1h (fişier)*3) │ trare │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│ 3.8.│Furnizarea înregistrãrilor de la o staţie │ orã de │ 10│
│ │permanentã*2) - date GPS la 15s (240 │ înregis- │ │
│ │înregistrãri/orã) - minimum 1h (fişier)*3) │ trare │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│ 3.9.│Furnizarea înregistrãrilor de la o staţie │ orã de │ 12│
│ │permanentã*2) - date GPS la 10s (360 │ înregis- │ │
│ │înregistrãri/orã) - minimum 1h (fişier)*3) │ trare │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│3.10.│Furnizarea înregistrãrilor de la o staţie │ orã de │ 15│
│ │permanentã*2) - date GPS la 5s (720 înregistrãri/│ înregis- │ │
│ │orã) - minimum 0,5h (fişier)*3) │ trare │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│3.11.│Furnizarea înregistrãrilor de la o staţie │ orã de │ 20│
│ │permanentã*2) - date GPS la 1s (3.600 │ înregis- │ │
│ │înregistrãri/orã) sau <1s, minimum 0,5h │ trare │ │
│ │(fişier)*4) │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┴──────────┴─────────┤
│ 4.│Furnizare de produse cartografice analogice: │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┬──────────┬─────────┤
│ 4.1.│Furnizarea planului cadastral actualizat │ foaie de │ 60│
│ │ │ plan │ │
│ │ ├──────────┼─────────┤
│ │ │format A3 │ 30│
│ │ ├──────────┼─────────┤
│ │ │format A4 │ 15│
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│ 4.2.│Furnizarea planului de amplasament şi delimitare,│format A3 │ 30│
│ │pe ortofotoplan ├──────────┼─────────┤
│ │ │format A4 │ 15│
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│ 4.3.│Furnizare de copii ale planurilor şi hãrţilor │ foaie de │ 30│
│ │ │plan/hartã│ │
│ │ ├──────────┼─────────┤
│ │ │format A4 │ 12│
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│ 4.4.│Furnizare de hãrţi administrative │ foaie de │ 30│
│ │ │ hartã │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│ 4.5.│Furnizarea hãrţii României (diverse scãri şi │ foaie de │ 50│
│ │formate) │ hartã │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│ 4.6.│Furnizare de hãrţi şi planuri cadastrale şi │ foaie de │ 35│
│ │topografice, indiferent de scarã şi ediţie │hartã/plan│ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│ 4.7.│Furnizare de extras plan parcelar │format A4 │ 15│
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┴──────────┴─────────┤
│ 5.│Furnizare de date şi informaţii cartografice digitale: │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┬──────────┬─────────┤
│ 5.1.│Furnizare de planuri şi hãrţi digitale pe │ fişier │ 40│
│ │suporturi magnetice (informaţii raster) │plan/hartã│ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│ 5.2.│Furnizare de planuri şi hãrţi digitale pe │ fişier │ 50│
│ │suporturi magnetice (informaţii raster │plan/hartã│ │
│ │georeferenţiate) │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│ 5.3.│Furnizare de planuri şi hãrţi vectoriale pe │ fişier │ 120│
│ │suport magnetic │ secţiune │ │
│ │ │plan/strat│ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│ 5.4.│Furnizare de ortofotoplanuri alb-negru │ fişier │ 40│
│ │ │plan/hartã│ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│ 5.5.│Furnizare de ortofotoplanuri color - scara │ fişier │ 80│
│ │1:5.000 │plan/hartã│ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│ 5.6.│Furnizare de ortofotoplanuri color - scara │ kmp │ 100│
│ │1:2.000 │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│ 5.7.│Furnizare de ortofotoplanuri color - scara │ kmp │ 600│
│ │1:1.000 │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│ 5.8.│Furnizare de ortofotoplanuri color - scara 1:500 │ 100 mp │ 10│
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│ 5.9.│Furnizare de fotograme aeriene alb-negru obţinute│fotogramã │ 150│
│ │prin scanarea filmului │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│5.10.│Furnizare de fotograme aeriene color sau │fotogramã │ 110│
│ │alb-negru │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│5.11.│Furnizare de model numeric al terenului, cu │ kmp │ 50│
│ │densitatea punctelor cuprinsã între 1-5 m │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│5.12.│Furnizare de model numeric al terenului, cu │ kmp │ 30│
│ │densitatea punctelor cuprinsã între 6-10 m │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│5.13.│Furnizare de model numeric al terenului, cu │ kmp │ 20│
│ │densitatea punctelor cuprinsã între 11-30 m │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│5.14.│Furnizare de model numeric al terenului, cu │ kmp │ 10│
│ │densitatea punctelor între 31-50 m │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│5.15.│Furnizare de model numeric al terenului, cu │ kmp │ 5│
│ │densitatea punctelor mai mare de 50 m │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┴──────────┴─────────┤
│ 6.│Servicii de consultanţã şi asistenţã tehnicã: │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┬──────────┬─────────┤
│ 6.1.│Operaţii de asamblare/montaj produse cartografice│ lucrare │ 300│
│ │analogice │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│ 6.2.│Operaţii de racordare/mozaicare produse │ km │ 10│
│ │cartografice digitale │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│ 6.3.│Consultanţã de specialitate şi asistenţã │ orã │ 50│
│ │tehnicã*5) │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│ 6.4.│Verificãri şi rectificãri de aparaturã clasicã │ bucatã │ 600│
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│ 6.5.│Verificãri şi rectificãri de aparaturã │ bucatã │ 800│
│ │electro-opticã │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│ 6.6.│Verificãri şi rectificãri de aparaturã │ bucatã │ 2.000│
│ │fotogrammetricã analogicã │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│ 6.7.│Serviciul de consultare baze de date de cadastru │ imobil │ 10│
│ │şi carte funciarã prin internet*6) │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│ 6.8.│Eliberare duplicate din carnetele cu titluri de │ pag. A4 │ 15│
│ │proprietate │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┤
│ 6.9.│Serviciu de furnizare informaţii prin internet │ dosar │ 0│
│ │privind stadiul înscrierilor*6) │ │ │
└─────┴─────────────────────────────────────────────────┴──────────┴─────────┘

7. Servicii de cadastru şi publicitate imobiliarã
┌────┬───────────────────┬──────┬───────────────────────┬──────────┬─────────┐
│Nr. │ Grupe de servicii │ │ Denumirea serviciului │ Unitatea │ Tariful │
│crt.│ │ │ │de mãsurã │(lei/uni-│
│ │ │ │ │ │tate de │
│ │ │ │ │ │mãsurã) │
├────┼───────────────────┼──────┼───────────────────────┼──────────┼─────────┤
│7.1.│Prima înregistrare │7.1.1.│Recepţie şi înfiinţare │ │ 120│
│ │a imobilelor/ │ │carte funciarã │ │ │
│ │unitãţilor ├──────┼───────────────────────┤ ├─────────┤
│ │individuale │7.1.2.│Recepţie (nr. │ imobil/ │ 60│
│ │(u.i.)*7) │ │cadastral) │ u.i. │ │
│ │ ├──────┼───────────────────────┤ ├─────────┤
│ │ │7.1.3.│Înfiinţare carte │ │ 60│
│ │ │ │funciarã │ │ │
├────┼───────────────────┼──────┼───────────────────────┼──────────┼─────────┤
│7.2.│Dezmembrare/ │7.2.1.│Recepţie dezmembrare │ │ 60│
│ │Comasare*8) ├──────┼───────────────────────┤ ├─────────┤
│ │ │7.2.2.│Înscriere dezmembrare │ │ 60│
│ │ │ │în cartea funciarã │ │ │
│ │ ├──────┼───────────────────────┤ imobil/ ├─────────┤
│ │ │7.2.3.│Dezmembrare pentru │ u.i. │ 10│
│ │ │ │exproprieri │ rezultat │ │
│ │ ├──────┼───────────────────────┤ ├─────────┤
│ │ │7.2.4.│Recepţie comasare │ │ 60│
│ │ ├──────┼───────────────────────┤ ├─────────┤
│ │ │7.2.5.│Înscriere comasare în │ │ 60│
│ │ │ │cartea funciarã │ │ │
├────┼───────────────────┼──────┼───────────────────────┼──────────┼─────────┤
│7.3.│Intabulare sau │7.3.1.│Drept de proprietate │ │ 0,5%*9)│
│ │înscriere │ │sau dezmembrãminte, în │ │ │
│ │provizorie │ │favoarea persoanelor │ │ │
│ │ │ │juridice │ │ │
│ │ ├──────┼───────────────────────┤ ├─────────┤
│ │ │7.3.2.│Drept de proprietate │ │ 0,15%*9)│
│ │ │ │sau dezmembrãminte, în │ imobil │ │
│ │ │ │favoarea persoanelor │ │ │
│ │ │ │fizice │ │ │
│ │ ├──────┼───────────────────────┤ ├─────────┤
│ │ │7.3.3.│Ipotecã/privilegiu*10) │ │100+ │
│ │ │ │ │ │0,1%*11) │
│ │ ├──────┼───────────────────────┤ ├─────────┤
│ │ │7.3.4.│Imobile expropriate*12)│ │ 50│
├────┼───────────────────┼──────┼───────────────────────┼──────────┼─────────┤
│7.4.│Notare │7.4.1.│Fuziune/divizare │ imobil │ 0,5%*9)│
│ │ ├──────┼───────────────────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │7.4.2.│Alte notãri (inclusiv │ operaţi- │ 60│
│ │ │ │radierea)*13) │ une*14) │ │
├────┼───────────────────┼──────┼───────────────────────┼──────────┼─────────┤
│7.5.│Rectificare │7.5.1.│Îndreptare eroare │ │ 0│
│ │ │ │materialã │ │ │
│ │ ├──────┼───────────────────────┤ ├─────────┤
│ │ │7.5.2.│Rectificare limite │ │ 120│
│ │ │ │imobil │ │ │
│ │ ├──────┼───────────────────────┤ imobil ├─────────┤
│ │ │7.5.3.│Modificare suprafaţã │ │ 120│
│ │ ├──────┼───────────────────────┤ ├─────────┤
│ │ │7.5.4.│Repoziţionare imobil │ │ 0│
│ │ ├──────┼───────────────────────┤ ├─────────┤
│ │ │7.5.5.│Reconstituire carte │ │ 0│
│ │ │ │funciarã carte funciarã│ │ │
├────┼───────────────────┼──────┼───────────────────────┼──────────┼─────────┤
│7.6.│Actualizare │7.6.1.│Înscriere construcţii │ │60+ │
│ │informaţii tehnice │ │ │ │0,05%*15)│
│ │ ├──────┼───────────────────────┤ ├─────────┤
│ │ │7.6.2.│Extindere construcţii │ │ 120│
│ │ ├──────┼───────────────────────┤ imobil ├─────────┤
│ │ │7.6.3.│Desfiinţare construcţii│ │ 60│
│ │ ├──────┼───────────────────────┤ ├─────────┤
│ │ │7.6.4.│Categorie de folosinţã,│ │ 60│
│ │ │ │destinaţie sau alte │ │ │
│ │ │ │informaţii tehnice │ │ │
├────┼───────────────────┼──────┼───────────────────────┼──────────┼─────────┤
│7.7.│Consultare/ │7.7.1.│Consultare carte │ carte │ 5│
│ │Informare │ │funciarã │ funciarã │ │
│ │ ├──────┼───────────────────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │7.7.2.│Consultare documente │ ora*16) │ 60│
│ │ │ │din arhivã │ │ │
│ │ ├──────┼───────────────────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │7.7.3.│Extras de carte │ │ 20│
│ │ │ │funciarã pentru │ │ │
│ │ │ │informare │ imobil │ │
│ │ ├──────┼───────────────────────┤ ├─────────┤
│ │ │7.7.4.│Extras de carte │ │ 40│
│ │ │ │funciarã pentru │ │ │
│ │ │ │autentificare │ │ │
│ │ ├──────┼───────────────────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │7.7.5.│Certificat de sarcini │certificat│ 100│
│ │ ├──────┼───────────────────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │7.7.6.│Eliberare de copii │ pagina │ 5│
│ │ │ │certificate │ │ │
└────┴───────────────────┴──────┴───────────────────────┴──────────┴─────────┘



NOTE.
1) Indiferent de numãrul de amplasamente/UAT.
2) Datele GPS livrate de la staţiile permanente vor conţine cel puţin urmãtoarele tipuri de înregistrãri pe douã frecvenţe (L1,L2): momentul înregistrãrii, cod C/A, obs. fazã L1, obs. fazã L2, cod P/L2. Formatul datelor livrate este RINEX (Receiver Independent Exchange format);
- Fişierele cu înregistrãri vor începe şi se vor încheia la momente de timp multiple de 30 de minute;
- Tariful include şi furnizarea coordonatelor geocentrice ale staţiei permanente;
- Se va percepe suplimentar costul suportului pe care se va face livrarea. Livrarea datelor se poate face şi prin poşta electronicã pentru fişiere sub 10 Mb, dupã ce cumpãrãtorul a fãcut dovada plãţii contravalorii datelor.
3) Anunţ prealabil cu 24 de ore privind datele cerute.
4) Anunţ prealabil cu 72 de ore privind datele cerute.
5) Pânã în 60 de minute, tarifarea se face pentru o orã întreagã; dupã depãşirea primei ore, tarifarea se efectueazã la fracţiuni de 15 minute.
6) Tariful nu include costul serviciilor prestate de terţi (de exemplu: comisioane bancare, servicii de telecomunicaţii şi transmitere de date etc.).
7) Tarifele includ furnizarea la cerere a datelor cadastrale şi produselor cartografice de la pct. 3.1, 3.2 şi 4.1 (format A4) şi pct. 4.6 (format A4) şi a datelor de publicitate imobiliarã necesare realizãrii lucrãrii (consultare carte funciarã şi copii de pe planul topografic de carte funciarã).
8) Inclusiv operaţiunile de apartamentare, respectiv înscriere condominiu.
9) Din valoarea din act, dar nu mai puţin de 100 lei; dacã valoarea din act este mai micã decât valoarea de circulaţie a bunurilor imobile stabilitã prin expertizã de camerele notarilor publici sau nu este disponibilã, procentul se aplicã la aceasta din urmã. Dacã valoarea nu poate fi determinatã, tariful minim este de 100 lei.
10) Include şi notarea interdicţiilor. Intabularea ipotecii în baza actelor adiţionale la contractul de ipotecã, precum şi a privilegiului imobiliar în favoarea asociaţiilor de proprietari se încadreazã la acest serviciu. Nu se percepe tarif pentru înscrierea dreptului de ipotecã legalã sau privilegiul pentru rest de platã. Nu se percepe tarif pentru înscrierea privilegiului finanţatorului constituit prin contractul de ipotecã.
11) Tariful fix de 100 lei se percepe pentru fiecare imobil grevat, iar procentul de 0,1% se raporteazã la valoarea creanţei garantate.
12) Recepţia documentaţiei cadastrale pentru întregul imobil din care se dezmembreazã suprafaţa supusã exproprierii, recepţia propunerii de dezmembrare, intabularea dreptului de proprietate asupra întregului imobil, înfiinţarea cãrţii funciare pentru imobilele rezultate din dezmembrare, intabularea dreptului de proprietate al statului dobândit prin expropriere şi a dreptului de administrare.
13) Notarea în cartea funciarã a litigiului, la solicitarea instanţei, nu se tarifeazã.
14) Notarea sau radierea unei singure înscrieri în cartea funciarã reprezintã o operaţiune. Radierea ipotecii include şi radierea interdicţiilor.
15) Din valoarea de impozitare a construcţiei.
16) Tariful de 60 lei se percepe pentru o orã întreagã, chiar dacã consultarea se face într-un interval mai scurt. Dacã se depãşeşte o orã de consultare, tarifarea se efectueazã pe fracţiuni de 15 minute.




Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016