Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 367 din 31 august 2004  pentru modificarea anexei la   Ordinul ministrului mediului si gospodaririi apelor nr. 117/2004 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a   Hotararii Guvernului nr. 166/2004 pentru aprobarea proiectului Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 367 din 31 august 2004 pentru modificarea anexei la Ordinul ministrului mediului si gospodaririi apelor nr. 117/2004 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Hotararii Guvernului nr. 166/2004 pentru aprobarea proiectului "Dezvoltarea sistemului de colectare a deseurilor de ambalaje PET postconsum in vederea reciclarii"

EMITENT: MINISTERUL MEDIULUI SI GOSPODARIRII APELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 822 din 7 septembrie 2004
În temeiul <>art. 7 din Hotãrârea Guvernului nr. 166/2004 pentru aprobarea proiectului "Dezvoltarea sistemului de colectare a deşeurilor de ambalaje PET postconsum în vederea reciclãrii", publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 148 din 19 februarie 2004,
în baza <>art. 5 alin. (8) din Hotãrârea Guvernului nr. 408/2004 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Mediului şi Gospodãririi Apelor, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 285 din 31 martie 2004,

ministrul mediului şi gospodãririi apelor emite urmãtorul ordin:

ART. I
Se aprobã modificarea anexei la <>Ordinul ministrului mediului şi gospodãririi apelor nr. 117/2004 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a <>Hotãrârii Guvernului nr. 166/2004 pentru aprobarea proiectului "Dezvoltarea sistemului de colectare a deşeurilor de ambalaje PET postconsum în vederea reciclãrii", publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 490 din 1 iunie 2004, conform anexei care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. II
Administraţia Fondului pentru Mediu, aflatã în coordonarea Ministerului Mediului şi Gospodãririi Apelor, va duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. III
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul mediului şi gospodãririi apelor,
Speranţa Maria Ianculescu

Bucureşti, 31 august 2004.
Nr. 367.


ANEXĂ

I. Anexa la <>Ordinul ministrului mediului şi gospodãririi apelor nr. 117/2004 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a <>Hotãrârii Guvernului nr. 166/2004 pentru aprobarea proiectului "Dezvoltarea sistemului de colectare a deşeurilor de ambalaje PET postconsum în vederea reciclãrii" se modificã astfel:
1. Articolul 3 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 3. - (1) Agenţii economici care realizeazã operaţiuni de reciclare a deşeurilor de ambalaje PET postconsum sunt finanţaţi nerambursabil din bugetul Fondului pentru mediu cu 9.600 lei pentru fiecare kilogram de deşeuri de ambalaje PET postconsum, exclusiv TVA, colectat în vederea reciclãrii.
(2) Solicitanţii sunt finanţaţi numai dupã ce prezintã dovada cantitãţilor de deşeuri de ambalaje PET postconsum care au fost introduse în procesul de producţie şi au fost prelucrate şi transformate prin reciclare în materie primã secundarã sub formã de fulgi, granule şi alte produse."
2. Articolul 5 se abrogã.
3. Restul articolelor, respectiv articolele 6-20, se renumeroteazã, devenind articolele 5-19.
4. Articolul 10 devine articolul 9 cu urmãtorul cuprins:
"Art. 9. - Nu se finanţeazã agenţii economici care introduc pe piaţã bunuri ambalate în ambalaje din PET, pentru cantitãţile colectate în vederea reciclãrii, individual sau prin transfer de responsabilitate, în vederea atingerii obiectivelor de recuperare şi reciclare ce le revin conform <>Hotãrârii Guvernului nr. 349/2002 privind gestionarea ambalajelor şi deşeurilor de ambalaje, cu modificãrile ulterioare."
5. Articolul 11 devine articolul 10 cu urmãtorul cuprins:
"Art. 10. - Administraţia Fondului pentru Mediu acordã finanţare beneficiarului numai pentru cantitãţile de deşeuri de ambalaje PET postconsum achiziţionate de la colectori, începând cu data intrãrii în vigoare a contractului de finanţare nerambursabilã, cantitãţi pentru care se face dovada prelucrãrii şi transformãrii prin reciclare în materie primã secundarã."
6. Articolul 14 devine articolul 13, iar alineatele (1), (7), (8) şi (9) vor avea urmãtorul cuprins:
"Art. 13. - (1) Dupã aprobarea cererii, finanţarea beneficiarului se realizeazã sub forma unui plafon de finanţare, pe baza contractului de finanţare nerambursabilã, însoţit de graficul de finanţare nerambursabilã, încheiat cu Administraţia Fondului pentru Mediu.
..............................................................................................
(7) Verificarea datelor înscrise în centralizatorul prevãzut în anexa nr. 4.3 la cererea de tragere, precum şi a documentelor care dovedesc cantitãţile de deşeuri de ambalaje PET postconsum introduse în procesul de producţie, prelucrate şi transformate de cãtre beneficiar în materie primã secundarã, se face la sediul beneficiarului de cãtre personalul Administraţiei Fondului pentru Mediu, concluziile fiind înscrise într-o notã de control.
(8) Tragerile lunare din plafonul de finanţare respectã graficul de finanţare nerambursabilã, anexã la contract.
(9) Ultima tragere de finanţare aferentã anului în curs se efectueazã pânã la data limitã de 15 decembrie."
7. Dupã alineatul (10) al articolului 13 (fost articol 14) se introduc trei alineate noi, alineatele (11), (12) şi (13), cu urmãtorul cuprins:
"(11) Îndeplinirea obligaţiilor beneficiarului rezultate din contractul de finanţare nerambursabilã este garantatã prin constituirea de cãtre acesta a unei scrisori de garanţie bancarã de bunã execuţie în favoarea Administraţiei Fondului pentru Mediu, al cãrei cuantum este cuprins între 5-10% din valoarea contractului, şi prin emiterea de bilete la ordin cu clauza «fãrã protest» pentru fiecare tragere din finanţarea acordatã.
(12) Scrisoarea de garanţie bancarã de bunã execuţie constituie anexã la contractul de finanţare nerambursabilã.
(13) Administraţia Fondului pentru Mediu are obligaţia de a restitui garanţiile de bunã execuţie constituite de cãtre beneficiar, în termen de 14 zile de la finalizarea contractului, cu excepţia cazului în care este nevoitã sã cearã executarea lor."
II. Anexa nr. 1 "Specificaţia termenilor utilizaţi" la normele metodologice se modificã astfel:
- Al 6-lea alineat va avea urmãtorul cuprins:
"Reciclarea mecanicã a deşeurilor de ambalaje PET postconsum - proces care constã în prelucrarea mecanicã a deşeurilor de ambalaje PET în scopul obţinerii de fulgi, care reprezintã materia primã secundarã pentru obţinerea de produse noi: recipiente pentru bãuturi, ţesãturi, materiale termoizolante, folie pentru ambalarea alimentelor etc."
III. Anexa nr. 2 "Cerere de finanţare nerambursabilã pentru agenţii economici reciclatori" la normele metodologice se modificã astfel:
1. La al 6-lea alineat, partea introductivã va avea urmãtorul cuprins:
"Solicitantul are obligaţia de a anexa la sfârşitul prezentei cereri de finanţare urmãtoarele documente:"
2. Litera l) a alineatului al 6-lea va avea urmãtorul cuprins:
"l) adresã din partea agenţiei teritoriale de protecţia mediului, din care sã rezulte cã solicitantul nu se încadreazã în nici una dintre categoriile de contribuabili prevãzute în <>art. 8 alin. (1) din Legea nr. 73/2000 , republicatã, cu modificãrile ulterioare;"
3. Litera m) a alineatului al 6-lea va avea urmãtorul cuprins:
"m) declaraţie notarialã pe propria rãspundere a reprezentantului legal desemnat al solicitantului, conform modelului prezentat în anexa nr. 2.3;"
4. Litera q) a alineatului al 6-lea va avea urmãtorul cuprins:
"q) notã de prezentare privind aspectele tehnice ale solicitantului, din care sã rezulte obligatoriu: fluxul tehnologic şi capacitatea liniei sau liniilor tehnologice, descrierea utilajelor componente, instalaţiile de tratare a apelor uzate rezultate din procesul tehnologic, în cazul în care existã;"
5. La alineatul al 6-lea, dupã litera s) se introduce o nouã literã, litera ş), cu urmãtorul cuprins:
"ş) copia autorizaţiei de mediu, atât pentru sediul social, cât şi pentru punctele de lucru;"
6. Tabelul de la punctul 1 "Structura estimatã a finanţãrii pe perioada de valabilitate a contractului plafon de finanţare" va cuprinde la coloana a 5-a şi, respectiv, a 6-a:
"Suma alocatã din bugetul Fondului pentru mediu pentru kilogramul de deşeuri de ambalaje PET postconsum, introdus în procesul de producţie, prelucrat şi transformat în materie primã secundarã (lei/kg), exclusiv TVA"
"Valoarea estimatã de încasat din bugetul Fondului pentru mediu (col. 2 x col. 5) (lei)".
IV. Anexa nr. 3 "Contract de finanţare nerambursabilã" la normele metodologice se modificã astfel:
1. Alineatul 1 al articolului 2 va avea urmãtorul cuprins:
"1. Plafonul de finanţare este acordat pentru finanţarea deşeurilor de ambalaje PET postconsum de la agenţii economici autorizaţi în vederea colectãrii lor de la persoanele fizice."
2. Alineatul 8 al articolului 4 va avea urmãtorul cuprins:
"8. Anularea sumelor neutilizate la sfârşitul perioadei de finanţare se va notifica, în scris, BENEFICIARULUI şi se va reflecta în mod corespunzãtor în graficul de finanţare nerambursabilã."
3. Alineatul 9 al articolului 4 va avea urmãtorul cuprins:
"9. Graficul de finanţare nerambursabilã modificat se comunicã BENEFICIARULUI în anexã la notificare."
4. La articolul 5, alineatul existent se va numerota 1, iar dupã el se va introduce un nou alineat, alineatul 2, cu urmãtorul cuprins:
"2. Îndeplinirea obligaţiilor BENEFICIARULUI rezultate din contractul de finanţare nerambursabilã este garantatã prin constituirea de cãtre acesta a unei scrisori de garanţie bancarã de bunã execuţie în favoarea Administraţiei Fondului pentru Mediu, al cãrei cuantum este cuprins între 5-10% din valoarea contractului şi care se va constitui în anexã la contract."
V. Anexa nr. 3.1 se va intitula "Graficul de finanţare nerambursabilã" şi se modificã astfel:
1. La semnãturi, pentru AFM vor semna în ordine: director general, director economic, director Direcţia de proiecte şi de implementare, şef serviciu şi şef Serviciu juridic.
2. Asteriscul din subsolul paginii va avea urmãtorul cuprins:
"*) Se întocmeşte în ....... exemplare, din care 3 exemplare pentru AFM şi ...... exemplare pentru BENEFICIAR."

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016