Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 366 din 24 decembrie 1997  privind autorizarea operatorilor publici si a operatorilor independenti de retele de radiopaging    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 366 din 24 decembrie 1997 privind autorizarea operatorilor publici si a operatorilor independenti de retele de radiopaging

EMITENT: MINISTERUL COMUNICATIILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 51 din 5 februarie 1998
Ministrul comunicaţiilor,
având în vedere prevederile <>Legii telecomunicatiilor nr. 74/1996 ,
în baza <>Hotãrârii Guvernului nr. 153/1997 privind înfiinţarea Regiei Autonome "Inspectoratul General al Comunicaţiilor" prin reorganizarea Regiei Autonome "Inspectoratul General al Radiocomunicatiilor",
în baza <>Hotãrârii Guvernului nr. 890/1994 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor în domeniul radiocomunicatiilor şi al protecţiei radioelectrice,
în baza <>Hotãrârii Guvernului nr. 129/1997 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Comunicaţiilor,

emite prezentul ordin.

CAP. 1
Dispoziţii generale

ART. 1
Prezentul ordin reglementeazã autorizarea operatorilor publici şi a operatorilor independenţi de reţele de radiopaging.
ART. 2
(1) În sensul prezentului ordin, prin serviciu de radiopaging se înţelege serviciul de radiomesagerie nonvocal, unidirectional sau bidirectional, cu apelare individualã sau de grup.
(2) Spectrul de frecventa atribuit acestui tip de serviciu de radiocomunicatii este cel specificat în Tabelul Naţional al Atribuirii Benzilor de Frecventa.
(3) Puterea aparent radiatã a emitatoarelor nu poate depãşi valoarea de 100 W.
ART. 3
(1) Reţeaua destinatã serviciului public de radiopaging poate fi:
- reţea nationala. Aceasta trebuie sa asigure serviciul etapizat, dupã cum urmeazã:
- în primul an, localitãţile cu peste 100.000 de locuitori din 6 judeţe;
- în al doilea an, localitãţile cu peste 100.000 de locuitori din 13 judeţe;
- în al treilea an, localitãţile cu peste 100.000 de locuitori din România;
- reţea zonala. Aceasta trebuie sa acopere cel puţin doua localitãţi din acelaşi judeţ sau din doua judeţe invecinate;
- reţea localã. Aceasta trebuie sa se afle pe teritoriul unei singure localitãţi.
(2) Reţeaua de radiopaging independenta este proprietatea unei singure persoane juridice şi este destinatã sa asigure acest tip de serviciu proprietarului reţelei sau unui grup închis de utilizatori aflaţi într-un spaţiu limitat (un spital, incinta unei societãţi comerciale etc.).

CAP. 2
Autorizarea operatorilor publici de reţele de radiopaging

ART. 4
Operatorii publici de reţele de radiopaging pot fi numai persoane juridice romane şi pot furniza serviciul de radiopaging cu destinaţie publica numai în baza unei licenţe de operare eliberate de cãtre Direcţia generalã reglementãri din cadrul Ministerului Comunicaţiilor. Licenta de operare este netransmisibila.
ART. 5
Reţeaua destinatã serviciului public de radiopaging poate fi numai unidirectionala şi poate utiliza, fãrã nici o limitare, unul dintre urmãtoarele protocoale: POCSAG (Post Office Code Standardisation Advisory Group), FLEX (FLEXible High Speed Paging Protocol), ERMES (European Radio Message System).
Protocoalele utilizate trebuie sa permitã folosirea eficienta a spectrului radioelectric.
Solicitarile pentru obţinerea licenţelor de operare pentru serviciul public de radiopaging se depun la Ministerul Comunicaţiilor - Direcţia generalã reglementãri.
Operatorii de reţele destinate serviciului public de radiopaging trebuie sa asigure:
- continuitatea şi calitatea serviciului;
- furnizarea serviciului fãrã discriminare, pe baza de tarife şi contracte;
- neutralitatea reţelei fata de informaţia transmisã.
ART. 6
(1) Licentele pentru reţelele destinate serviciului public de radiopaging se acorda prin licitaţie sau prin încredinţare directa, în limita disponibilitãţilor de frecvente radioelectrice.
(2) Acordarea licenţelor se face prin încredinţare directa, în situaţiile în care:
- reţelele sunt autorizate şi funcţioneazã în vederea asigurãrii continuitãţii şi extinderii serviciului. Deţinãtorii de autorizaţii provizorii pentru reţelele de radiopaging, eliberate în baza reglementãrilor anterioare prezentului ordin, pot solicita Ministerului Comunicaţiilor - Direcţia generalã reglementãri, acordarea, prin încredinţare directa, a licenţei de operare pentru reţea publica, în conformitate cu prevederile art. 3 alin. (1).
- la licitaţie se prezintã un singur solicitant de licenta, care rãspunde tuturor solicitãrilor prevãzute în caietul de sarcini.
(3) Acordarea licenţelor pentru reţele destinate serviciului public de radiopaging, care nu se încadreazã în prevederile art. 6 alin. (2), se face prin licitaţie.
(4) Organizarea licitaţiei în vederea obţinerii licenţei de operare pentru serviciul public de radiopaging se face prin ordin al ministrului comunicaţiilor, care va cuprinde, în anexe, procedura de organizare şi desfãşurare a licitaţiei, caietul de sarcini pentru obţinerea licenţei şi procedura de autorizare tehnica.
(5) Reţeaua destinatã serviciului public de radiopaging poate fi operata numai dupã obţinerea buletinului de mãsurãtori favorabil de la Regia Autonomã "Inspectoratul General al Comunicaţiilor".
ART. 7
Pentru extinderea reţelei destinate serviciului public de radiopaging, titularul licenţei de operare va respecta urmãtoarea procedura:
(1) Deţinãtorii licenţei de operare pentru reţeaua destinatã serviciului public de radiopaging depune la Regia Autonomã "Inspectoratul General al Comunicaţiilor" cererea de autorizare tehnica, însoţitã de proiectul tehnic al reţelei (un exemplar).
(2) Regia Autonomã "Inspectoratul General al Comunicaţiilor" verifica şi avizeazã proiectul tehnic al reţelei şi elibereazã acordul de procurare şi asignare a frecvenţei, în cel mult 30 de zile de la solicitare. Regia Autonomã "Inspectoratul General al Comunicaţiilor" transmite câte un exemplar al acordului de procurare solicitantului şi Ministerului Comunicaţiilor - Direcţia generalã reglementãri.
(3) Ministerul Comunicaţiilor - Direcţia generalã reglementãri completeazã licenta de operare printr-o anexa, în cel mult 15 zile de la primirea acordului de procurare, şi transmite câte un exemplar solicitantului şi Regiei Autonome "Inspectoratul General al Comunicaţiilor".
(4) Dupã construirea extinderii, Regia Autonomã "Inspectoratul General al Comunicaţiilor" efectueazã verificãrile tehnice ale reţelei şi elibereazã buletinul de mãsurãtori, în cel mult 30 de zile de la solicitarea pentru mãsurãtori.
(5) Pentru a autoriza alte modificãri ale reţelelor de radiopaging, titularii de licenţe sau de autorizaţii vor solicita Ministerului Comunicaţiilor - Direcţia generalã reglementãri sau Regiei Autonome "Inspectoratul General al Comunicaţiilor", dupã caz, precizãri referitoare la procedurile specifice de autorizare.
ART. 8
Licentele de operare se acorda pentru o durata de 5 ani pentru reţele zonale şi locale şi o durata de 10 ani pentru reţele naţionale. Ele pot fi reînnoite, la cererea deţinãtorilor de licenta, pentru o perioada de 5 ani şi, respectiv, de 10 ani; cererea trebuie sa fie înregistratã la Ministerul Comunicaţiilor - Direcţia generalã reglementãri, cu cel puţin 6 luni înaintea termenului de expirare a valabilitãţii licenţei.

CAP. 3
Autorizarea operatorilor independenţi de reţele de radiopaging

ART. 9
Operatorii independenţi de reţele de radiopaging pot fi numai persoane juridice romane şi pot furniza serviciul de radiopaging numai în baza unei autorizaţii eliberate de cãtre Regia Autonomã "Inspectoratul General al Comunicaţiilor". Autorizaţia este netransmisibila.
ART. 10
Reţeaua independenta, destinatã serviciului public de radiopaging, poate fi unidirectionala sau bidirectionala şi poate utiliza, fãrã nici o limitare, unul dintre protocoalele: POCSAG sau FLEX, precum şi toate posibilitãţile de radiomesagerie.
ART. 11
(1) Autorizarea reţelelor independente destinate serviciului de radiopaging se face prin încredinţare directa, dupã principiul "primul venit primul servit", în limita disponibilitãţilor de frecvente radioelectrice.
(2) Reţelele independente de radiopaging, aflate în funcţie, se reautorizeaza prin încredinţare directa, pentru asigurarea continuitãţii functionarii lor. Deţinãtorul autorizaţiei solicita, printr-o cerere adresatã Regiei Autonome "Inspectoratul General al Comunicaţiilor", reautorizarea reţelei independente. Regia Autonomã "Inspectoratul General al Comunicaţiilor" elibereazã autorizaţia în termen de 15 zile de la solicitare.
(3) Solicitantul autorizaţiei pentru operarea unei reţele independente de radiopaging depune la Regia Autonomã "Inspectoratul General al Comunicaţiilor" cererea de autorizare, însoţitã de proiectul tehnic al reţelei (un exemplar).
(4) Regia Autonomã "Inspectoratul General al Comunicaţiilor" verifica şi avizeazã proiectul tehnic al reţelei şi elibereazã acordul de procurare şi asignare a frecvenţei, în termen de cel mult 30 de zile de la solicitare. Regia Autonomã "Inspectoratul General al Comunicaţiilor" transmite solicitantului un exemplar al acordului de procurare. În baza acordului de procurare, solicitantul construieste reţeaua şi depune la Regia Autonomã "Inspectoratul General al Comunicaţiilor" cererea de efectuare a mãsurãtorilor tehnice. Regia Autonomã "Inspectoratul General al Comunicaţiilor" elibereazã autorizaţia în baza buletinului de mãsurãtori favorabil, în cel mult 30 de zile de la solicitarea pentru mãsurãtori.
(5) Autorizaţiile pentru operarea reţelelor independente de radiopaging se acorda pentru o durata de 5 ani. Ele pot fi reînnoite, la cererea titularilor, pentru o perioada de 5 ani; cererea trebuie sa fie înregistratã la Regia Autonomã "Inspectoratul General al Comunicaţiilor" cu cel puţin 6 luni înaintea termenului de expirare a valabilitãţii autorizaţiei.

CAP. 4
taxe şi tarife

ART. 12
(1) Licentele pentru serviciile publice de radiopaging şi autorizaţiile operatorilor independenţi de radiopaging, acordate în baza prezentului ordin, se elibereazã dupã plata unor taxe, care se constituie venit la bugetul de stat.
(2) Cuantumul taxelor de licenta şi al taxelor de autorizare este prevãzut în <>Legea telecomunicatiilor nr. 74/1996 .
(3) Pentru activitãţile tehnice privind autorizarea reţelelor de radiopaging (avizarea proiectului, eliberarea acordului de procurare, efectuarea verificãrilor tehnice etc.), Regia Autonomã "Inspectoratul General al Comunicaţiilor" va percepe tarife în conformitate cu reglementãrile în vigoare.

CAP. 5
Dispoziţii tranzitorii şi finale

ART. 13
Autorizaţiile eliberate înaintea intrãrii în vigoare a prezentului ordin vor fi reînnoite în conformitate cu prevederile acestuia. Funcţionarea reţelelor de radiopaging, autorizate provizoriu, se poate face pana cel mai târziu la data de 30 aprilie 1998, numai în baza unei cereri de licenta sau de autorizare, depusa la Ministerul Comunicaţiilor - Direcţia generalã reglementãri sau la Regia Autonomã "Inspectoratul General al Comunicaţiilor", dupã caz, pana cel mai târziu la data de 31 martie 1998.
ART. 14
(1) Licenta de operare sau autorizaţia poate fi retrasã temporar sau definitiv, dacã titularul incalca datele înscrise în aceasta sau nu respecta reglementãrile legale în vigoare din domeniul telecomunicatiilor.
(2) Mãsura retragerii licenţei de operare sau a autorizaţiei se ia dupã avertizarea prealabilã pentru intrarea în legalitate şi dupã verificarea veridicitatii susţinerilor titularului de licenta sau de autorizaţie, comunicate în cel mult 30 de zile de la primirea avertizarii.
(3) Nerespectarea prevederilor prezentului ordin se sancţioneazã în conformitate cu legile în vigoare.
ART. 15
(1) Regia Autonomã "Inspectoratul General al Comunicaţiilor" elibereazã conţinutul-cadru al proiectului tehnic necesar realizãrii reţelelor de operare a serviciului de radiopaging, în termen de cel mult 15 zile de la semnarea prezentului ordin.
(2) În vederea aplicãrii prezentului ordin, Regia Autonomã "Inspectoratul General al Comunicaţiilor" poate elabora precizãri tehnice suplimentare.
Conţinutul-cadru al proiectului şi precizãrile tehnice vor fi prezentate spre aprobare Ministerului Comunicaţiilor - Direcţia generalã reglementãri.
ART. 16
Prezentul ordin intra în vigoare la data publicãrii lui în Monitorul Oficial al României, data la care prevederile cuprinse în <>Ordinul ministrului comunicaţiilor nr. 55/1992 se abroga.
ART. 17
Prezentul ordin va fi pus în aplicare de cãtre Ministerul Comunicaţiilor - Direcţia generalã reglementãri şi Regia Autonomã "Inspectoratul General al Comunicaţiilor".


Ministrul comunicaţiilor,
Sorin Pantis

----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 Modele de Contracte Civile si Acte Comerciale conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 Modele de Contracte Civile si Acte Comerciale conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016