Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 356 din 14 septembrie 2001  pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind limitele maxime stabilite pentru reziduuri de pesticide, reziduuri de medicamente de uz veterinar si pentru alti contaminanti in produsele de origine animala    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 356 din 14 septembrie 2001 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind limitele maxime stabilite pentru reziduuri de pesticide, reziduuri de medicamente de uz veterinar si pentru alti contaminanti in produsele de origine animala

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 812 din 18 decembrie 2001
    Ministrul agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor,
    în temeiul prevederilor art. 31 alin. 1 din Legea sanitară veterinara nr. 60/1974, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Hotărârii Guvernului nr. 12/2001 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor, cu modificările ulterioare,
    pe baza Referatului de aprobare nr. 143.877 din 6 septembrie 2001, întocmit de Agenţia Naţionala Sanitară Veterinara,
    emite următorul ordin:

    ART. 1
    Se aproba Norma sanitară veterinara privind limitele maxime stabilite pentru reziduuri de pesticide, reziduuri de medicamente de uz veterinar şi pentru alţi contaminanti în produsele de origine animala, cuprinsă în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
    ART. 2
    Direcţiile sanitare veterinare judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, vor aduce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
    ART. 3
    Agenţia Naţionala Sanitară Veterinara va controla modul de aducere la îndeplinire a prezentului ordin.
    ART. 4
    La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abroga Norma sanitară veterinara cuprinzând măsurile de supraveghere şi control al unor substanţe şi al reziduurilor acestora la animalele vii şi produsele lor, aprobată prin Ordinul ministrului agriculturii şi alimentaţiei nr. 45/1995, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 179 din 10 august 1995, precum şi orice alte prevederi contrare.
    ART. 5
    Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va intra în vigoare în termen de 15 zile de la data publicării lui.


                            Ministrul agriculturii,
                           alimentaţiei şi pădurilor,
                                   Ilie Sarbu

    ANEXĂ

                            NORMA SANITARĂ VETERINARA
             privind limitele maxime stabilite pentru reziduuri de pesticide,
                reziduuri de medicamente de uz veterinar şi pentru alţi
                    contaminanti în produsele de origine animala

    CAP. 1
    Dispoziţii generale

    ART. 1
    (1) Prezenta norma sanitară veterinara se referă la produsele de origine animala enumerate în anexa nr. I, având în vedere ca acestea pot fi susceptibile sa conţină reziduuri de pesticide care sunt menţionate în anexa nr. II, reziduuri de medicamente de uz veterinar care sunt menţionate în anexele nr. III şi IV, precum şi alţi contaminanti menţionaţi în anexa nr. VII.
    (2) Prezenta norma sanitară veterinara nu prejudiciază prevederile legale referitoare la alimentele dietetice pentru copii.
    (3) Prezenta norma sanitară veterinara nu se aplica la principiile active de origine biologica destinate producerii unei imunităţi active sau pasive ori la diagnosticarea unei stări imunitare utilizate în produsele veterinare imunologice.
    ART. 2
    In sensul prezentei norme sanitare veterinare, prin următorii termeni se înţelege:
    a) reziduuri de pesticide - pesticidele, metabolitii acestora şi produsii lor de reactie menţionaţi în anexa nr. II, care sunt prezenţi în sau pe produsele enumerate în anexa nr. I;
    b) punerea în circulaţie - punerea în consum prin vânzare sau gratuit a produselor de origine animala enumerate în anexa nr. I;
    c) reziduuri de medicamente de uz veterinar - toate substanţele farmacologic active, care au principii active, excipienti sau produse de degradare, precum şi metabolitii acestora, care rămân în produsele de origine animala obţinute de la animalele cărora li s-au administrat medicamentele respective;
    d) limita maxima de reziduuri de medicamente de uz veterinar - conţinutul maxim de reziduuri rezultate în urma utilizării unui medicament de uz veterinar (exprimat în mg/kg sau în æg/kg produs proaspăt), care poate fi permis sau recunoscut legal pe sau în produsele de origine animala. Aceasta limita se bazează pe tipul şi pe cantitatea de reziduuri, considerându-se ca nu prezintă nici un risc toxicologic pentru sănătatea umană. De asemenea, limita maxima tine seama de alte riscuri privind sănătatea publica, precum şi de aspectele tehnologice ale alimentelor;
    e) alţi contaminanti - substanţe chimice sau metaboliti secundari toxici cu efecte nocive asupra organismului animal sau uman, provenite din producţia agricolă, industriala sau din mediu, care pot fi prezente în sau pe produsele de origine animala.
    ART. 3
    Codificarea produselor de origine animala susceptibile sa conţină reziduuri de pesticide este enumerata în anexa nr. I.
    ART. 4
    Limitele maxime de reziduuri de pesticide stabilite pentru produsele de origine animala enumerate în anexa nr. I sunt menţionate în anexa nr. II.
    ART. 5
    Substanţele farmacologic active utilizate în medicamentele de uz veterinar, pentru care sunt stabilite limite maxime de reziduuri, sunt enumerate în anexa nr. III.
    ART. 6
    Substanţele farmacologic active utilizate în medicamentele de uz veterinar, pentru care sunt stabilite limite maxime de reziduuri provizorii, sunt enumerate în anexa nr. IV.
    ART. 7
    (1) Substanţele farmacologic active utilizate în medicamentele de uz veterinar, pentru care nu s-au fixat limite maxime de reziduuri, considerându-se ca prezenta acestora în produsele de origine animala constituie risc pentru sănătatea consumatorilor, sunt enumerate în anexa nr. V.
    (2) Este interzisă administrarea substanţelor enumerate în anexa nr. V la animalele de la care se obţin produse alimentare de origine animala.
    ART. 8
    Substanţele farmacologic active utilizate în medicamentele de uz veterinar, pentru care nu este necesară stabilirea de limite maxime de reziduuri pentru protecţia sănătăţii publice, sunt enumerate în anexa nr. VI.
    ART. 9
    Limitele maxime stabilite pentru alţi contaminanti în sau pe produsele de origine animala sunt menţionate în anexa nr. VII.

    CAP. 2
    Sarcini şi obligaţii

    ART. 10
    (1) Persoanele fizice şi juridice care pun în circulaţie produse de origine animala, indiferent de provenienta, trebuie sa se asigure ca acestea nu prezintă nici un pericol pentru sănătatea publica ca rezultat al prezentei reziduurilor de pesticide, reziduurilor de medicamente de uz veterinar şi a altor contaminanti. Punerea în circulaţie a produselor de origine animala se va face cu respectarea limitelor maxime admise prevăzute în anexele nr. II, III, IV şi VII.
    (2) Persoanele fizice şi juridice, sub controlul autorităţii sanitare veterinare, vor lua toate măsurile necesare pentru a se asigura ca, prin recoltarea de probe efectuată cel puţin prin sondaj, produsele de origine animala se încadrează în limitele maxime stabilite, prevăzute în prezenta norma sanitară veterinara.
    ART. 11
    Autoritatea sanitară veterinara competenta va aplica un program de supraveghere şi de monitorizare a prezentei reziduurilor de pesticide, reziduurilor de medicamente de uz veterinar şi a altor contaminanti pe întregul teritoriu al tarii şi va lua toate măsurile astfel încât sa se asigure încadrarea în limitele maxime prevăzute în prezenta norma sanitară veterinara, precum şi evaluarea acestora, indiferent de sursa de provenienta.
    ART. 12
    (1) Autoritatea sanitară veterinara competenta comunica Comisiei Europene Planul de control al reziduurilor aprobat pentru anul în curs, precum şi rezultatele planului şi activităţilor desfăşurate în anul precedent.
    (2) Autoritatea sanitară veterinara competenta comunica direcţiilor sanitare veterinare judeţene Planul de control al reziduurilor aprobat pe anul în curs şi primeşte informaţii privind rezultatele şi acţiunile desfăşurate în anul precedent.

    CAP. 3
    Dispoziţii finale

    ART. 13
    Metodele de recoltare a probelor şi metodele de analiza necesare pentru efectuarea controlului şi supravegherii sanitare veterinare vor fi în concordanta cu normele sanitare veterinare legale în vigoare. Existenta metodelor de analiza comunitare, utilizate în caz de litigii, nu exclude utilizarea altor metode ştiinţific valabile, capabile sa obţină rezultate comparabile.
    ART. 14
    (1) Autoritatea sanitară veterinara centrala poate modifica limitele maxime de reziduuri de pesticide, reziduuri de medicamente de uz veterinar şi ale altor contaminanti, stabilite în baza rezultatelor cercetării ştiinţifice şi tehnice.
    (2) Modificarea limitelor maxime de reziduuri de pesticide, reziduuri de medicamente de uz veterinar şi ale altor contaminanti va fi efectuată prin armonizarea cu legislaţia comunitară si, după caz, cu cea internaţionala.
    ART. 15
    Prevederile prezentei norme sanitare veterinare pot fi aplicate în mod diferit în cazul produselor de origine animala destinate exportului în tari terţe, prin acorduri bilaterale stabilite prin convenţii sanitare veterinare.
    ART. 16
    Anexele nr. I-VII fac parte integrantă din prezenta norma sanitară veterinara.

    ANEXA 1
    -------
la norma sanitară veterinara
-----------------------------

                               CODIFICAREA
         produselor de origine animala susceptibile sa conţină reziduuri
                               de pesticide

 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  Poziţia
 tarifară Denumirea produsului
  vamală
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 0201 Carne de bovine proaspăta sau refrigerata
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 0202 Carne de bovine congelata
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 0203 Carne de porc proaspăta, refrigerata sau congelata
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 0204 Carne de oaie sau capra proaspăta, refrigerata sau congelata
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 0205.00 Carne de cal, magar, catar şi asin, proaspăta, refrigerata sau
         congelata
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 0206 Organe comestibile de bovine, porcine, ovine şi caprine, cal, magar,
         catar şi asin, proaspete, refrigerate sau congelate
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 0207 Carne şi organe comestibile de pasare (păsări de curte din specia
         Gallus domesticus, rate, gaste, curcani, păsări Guineea), proaspete,
         refrigerate sau congelate
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ex. 0208 Alta carne sau organe comestibile de porumbei domestici, iepuri de
         casa şi vanat, proaspete, refrigerate sau congelate
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 0209.00 Slanina, grasime de porc şi pasare proaspăta, refrigerata, congelata,
         sarata, în saramura, uscata sau afumata
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 0210 Carne şi organe comestibile sarate, în saramura, uscate sau afumate
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 0401 Lapte şi smantana din lapte, proaspete, neconcentrate sau necontinand
         zahăr sau alţi indulcitori
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 0402 Lapte şi smantana din lapte, concentrate sau conţinând zahăr ori alţi
         indulcitori
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 0405.00 Unt sau alte grăsimi şi uleiuri derivate din lapte
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 0406 Brânza şi cas
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 0407.00 Oua în coaja, proaspete, conservate sau fierte
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 0408 Oua fără coaja şi galbenus de ou, proaspete, deshidratate, gatite in
         abur sau prin fierbere în apa, turnate în forme, congelate sau
         conservate pe alta cale, indulcite sau nu prin adăugare de zahăr ori
         alte materii indulcitoare
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 1601.00 Salamuri şi alte produse asemănătoare din carne, organe comestibile
         sau sânge, preparate alimentare bazate pe aceste produse
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 1602 Alte preparate din carne, organe comestibile sau sânge, conservate
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

         Peste şi produse de pescarie

 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 00.01 Peste, produse de pescarie (icre, crustacee, moluste, cefalopode)
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 00.02 Ficat de peste
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


    ANEXA 2
    -------
la norma sanitară veterinara
----------------------------

                LIMITE MAXIME DE REZIDUURI DE PESTICIDE
              stabilite pentru produsele de origine animala

    PARTEA A

 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                               Limite maxime în mg/kg (ppm)
                                        ───────────────────────────────────────
                                          Din grasimea Pentru Pentru
                                          conţinută în lapte oua
                                          carne, prepa- de vacă proas-
                                          rate din carne, crud şi pete in
          Reziduuri de pesticide organe comestibile smantana coaja
                                          şi grasime animala, prevăzute oua si
                                          prevăzute în anexa în anexa galbe-
                                          nr. I la poz. nr.1 la nus de
                                          NC: 0201; 0202; poz.NC ou,
                                          0203; 0204; 0205 0401; preva-
                                          00 00; 0206; 0207; pentru zute in
                                          ex. 0208; 0209 00; alte anexa
                                          0210; 1601 00 alimente nr. 1
                                          şi 1602, peste şi prevăzute la poz.
                                          produse de pescarie la poz. NC:
                                          prevăzute în NC;0401 0407 00
                                          anexa nr. I la poz. 0402, şi
                                          00.01 şi 0405 00 0408*3)*4
                                          00.02*1),*4) şi
                                                              0406*2)*4)
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  1. Aldrin singur sau combinat
     exprimat 0,2 0,006 0,02
  2. Dieldrin (HEOD) în dieldrin (HEOD)
  3. Chlordan (suma de izomeri cis şi trans 0,05 0,002 0,005
     şi oxichlordan, exprimată în chlordan)
  4. DDT (suma de izomeri DDT, DDE şi DDD 1,0 0,04 0,05
     exprimată în DDT)
  5. Endrin 0,05 0,0008 0,005
  6. Heptaclor (suma de heptaclor şi 0,2 0,004 0,02
     heptaclor-epoxid exprimată în
     heptaclor)
  7. Hexaclorbenzen (HCB) 0,2 0,01 0,02
  8. Hexaclorciclohexan (HCH):
     8.1. izomer alfa 0,2 0,004 0,02
     8.2. izomer beta 0,1 0,003 0,01
     8.3. izomer gama (Lindan) 2,0 0,008 0,1
                                             ex. 0204
                                           carne de oaie
                                               1,0
                                      pentru alte produse
  9. Clorpirifos 0,05* 0,01* 0,01*
                                              0207
                                      carne de pasare
10. Clorpirifos-metil 0,05* 0,01* 0,01*
11. Cipermetrin, incluzând şi
    alte amestecuri 0,05* 0,02 0,05*
    ale izomerilor constituenţi 0207
    (suma de izomeri) carne de pasare
                                               0,2
                                    pentru alte produse
12. Deltametrin 0,05 0,05*
                                              0207
                                       carne de pasare
13.1. Fenvalerat 0,02* 0,02* 0,02*
(suma de izomeri RR şi SS) 0207
                                       carne de pasare
                                               0,2
                                      pentru alte produse
13.2. Esfenvalerat 0,02* 0,02* 0,02*
(suma de izomeri RR şi SS) 0207
                                       carne de pasare
                                               0,05
                                      pentru alte produse
14. Permetrin (suma de izomeri) 0,5 0,05 0,05
15. Cyfluthrin, incluzând şi
    alte amestecuri 0,05 0,02* 0,02*
    ale izomerilor constituenţi
   (suma de izomeri)
16. Lambda-Cyhalothrin, incluzând 0,5 0,5 0,02*
    şi alte amestecuri ale izomerilor
    constituenţi (excepţie 0207
    (suma de izomeri) carne de pasare)
                                               0,02*
                                            pentru 0207
                                        carne de pasare
17. Medhidathion 0,02* 0,02* 0,02*
18. Pirimiphos-methyl 0,05* 0,05* 0,05*
19. Endosulfan (suma de alfa şi beta
    endosulfan 0,1 0,004 0,1*
    sulfat, exprimată în endosulfan)
20. Fentin (reziduu de fentin exprimat
    sub forma 0,05* 0,05* 0,05*
    de cation de triphyltin)
21. Fenbutatin oxid 0,05* 0,05* 0,05*
22. Triazaphos 0,02* 0,02* 0,02*
23. Diazinon 0,05* 0,01* 0,01*
                                           carne de porc
                                             şi pasare
24. Disulfoton (suma de disulfoton,
    precum 0,02* 0,02 0,02*
    şi sulfoxidul şi sulfona sa,
    exprimată în disulfoton)
25. Dicofol (suma de izomeri p,
    p' şi o.p') 0,5 0,02 0,05*
                                        carne de bovine,
                                        ovine şi caprine
                                               0,1
                                        carne de pasare
                                               0,05*
                                        alte produse
26. Aramite 0,01* 0,01* 0,01*
27. Chlorfenson 0,05* 0,05* 0,05*
28. Chloroxuron 0,05* 0,05* 0,05*
29. Chlorbenside 0,05* 0,05* 0,05*
30. Methoxychlore 0,01* 0,01* 0,01*
31. 1,1-dichloro-2,2-bis
   (4-ethyl-phenyl-) ethan 0,01* 0,01* 0,01*
32. Barbane 0,05* 0,05* 0,05*
33. Chlorbenzilate 0,1* 0,1* 0,1*
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

-------------
    *) Indica limita minima la determinarea analitica.
    *1) In cazul alimentelor cu conţinut de grasime de 10% sau mai mic, reziduul este raportat la greutatea totală a alimentului. In acest caz limita maxima este de 10 ori mai mica decât valoarea raportată la conţinutul de grasime, dar trebuie sa nu fie mai mica de 0,01 mg/kg.
    *2) La determinarea reziduurilor din laptele crud de vacă şi smantana se ia ca baza un conţinut de grasime de 4%. Pentru laptele crud şi smantana, provenite de la alte animale, reziduurile se exprima în mg/kg raportat la grasime.
    Pentru alte alimente prevăzute în anexa nr. I la poz. 0401, 0402, 0405 00 şi 0406:
    - cu un conţinut de grasime mai mic de 2%, limita maxima se ia la jumătate din cea pentru lapte crud şi smantana;
    - cu un conţinut de grasime de 2% sau mai mare, limita maxima este exprimată în mg/kg, raportată la grasime. In acest caz limita maxima este de 25 de ori mai mare decât cea pentru laptele crud şi smantana.
    *3) Pentru oua şi produse din oua cu un conţinut de grasime mai mare de 10% limita maxima este exprimată în mg/kg, raportată la grasime. In acest caz limita maxima este de 10 ori mai mare decât limita pentru oua proaspete.
    *4) Adnotările 1), 2) şi 3) nu se aplica în cazul în care este indicată limita minima la determinarea analitica.

    PARTEA B

 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                               Limite maxime în mg/kg (ppm)
                                        ───────────────────────────────────────
                                          Din grasimea Pentru Pentru
                                          conţinută în lapte oua
                                          carne, prepa- de vacă proas-
                                          rate din carne, crud şi pete in
          Reziduuri de pesticide organe comestibile smantana coaja
                                          şi grasime animala, prevăzute oua si
                                          prevăzute în anexa în anexa galbe-
                                          nr. I la poz. nr.1 la nus de
                                          NC: 0201; 0202; poz.NC ou,
                                          0203; 0204; 0205 0401; preva-
                                          00 00; 0206; 0207; pentru zute in
                                          ex. 0208; 0209 00; alte anexa
                                          0210; 1601 00 alimente nr. 1
                                          şi 1602, peste şi prevăzute la poz.
                                          produse de pescarie la poz. NC:
                                          prevăzute în NC;0401 0407 00
                                          anexa nr. I la poz. 0402, şi
                                          00.01 şi 0405 00 0408
                                          00.02 şi
                                                              0406
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 1. Acephate 0,02* 0,02* 0,02*
 2. Benomil (suma
 3. Carbendazim exprimată 0,1* 0,1* 0,1*
 4. Thiophanate methyl în carbendazim)
 5. Chlorothalonil 0,01* 0,01* 0,01*
 6. Glyphosate 0,5 0,1* 0,1*
                                 ex. 0206 rinichi de porc
                                                2,0
                                              ex. 0202
                                        rinichi de bovine,
                                           ovine şi capre
                                                0,1*
                                             alte produse
 7. Imazalil 0,02* 0,02* 0,02*
 8. Mancozeb
 9. Maneb (suma exprimată
10. Metiram în CS(2)] 0,05* 0,05* 0,05*
11. Propineb
12. Zineb
13. Methamidofhos 0,01* 0,01* 0,01*
14. Iprodione (suma de compuşi
                      şi metaboliti
15. Procymidone conţinând 3,5-
                     dicloranilina,
                     exprimată 0,05* 0,05* 0,05*
16. Vinclozolin în 3,5-dicloranilina)
17. Fenarimol 0,02* 0,02* 0,02*
                                             ex. 0208
                                         ficat + rinichi
                                                0,02*
                                           alte produse
18. Metalaxyl 0,5* 0,05* 0,05*
19. Benalaxyl 0,5* 0,05* 0,05*
20. Daminozide (suma de daminozide 0,5* 0,05* 0,05*
    şi 1,1-dimethylhydrazine,
    exprimată în daminozide)
21. Ethephon 0,05* 0,05* 0,05*
22. Propiconazole 0,1 0,1* 0,05*
                                              ex. 0206
                                     ficat de rumegatoare
                                                0,05*
                                            alte produse

23. Carbofuran (suma de carbofuran 0,1* 0,1* 0,1*
    şi 3-hydroxycarbofuran, exprimată
    în carbofuran)
24. Carbosulfan 0,5* 0,05* 0,05*
25. Benfuracarb 0,5* 0,05* 0,05*
26. Furathiocarb 0,5* 0,05* 0,05*
27. Methomyl (suma de methomyl şi thiodicarb, 0,02* 0,02* 0,02*
    exprimată în methomyl)
28. Thiodicarb
29. Amitraz (suma de amitraz şi metabolitii 0,02* 0,02*
    conţinând 2,4-dimetilanilina, exprimată
    ca amitraz) carne de pasare
30. Aldicarb (suma de aldicarb, sulfoxidul 0,01* 0,01* 0,01*
    şi sulfona sa, exprimate ca aldicarb)
31. Thiabendazole (suma de thiabendazol 0,1 0,1*
    şi 5-hydroxythiabendazol) (cu excepţia cărnii
                                            şi altor produse
                                            de ovine, bovine
                                              şi caprine)
32. Triforine 0,05* 0,05* 0,05*
33. Propoxur 0,05* 0,05* 0,05*
34. Propyzamide (suma de propyzamide şi 0,05 0,01* 0,02*
    toţi metabolitii conţinând fracţiuni grasime, ficat,
    de acid 3,5-dichloro-benzoic, rinichi
    exprimată în propyzamide) 0,02*
                                            alte produse
35. Phorate (suma de phorate şi
    oxigen analog 0,05* 0,02* 0,05*
    şi sulfoxidul şi sulfona sa,
    exprimată în phorate)
36. Chlormequat 0,05 0,05 0,05*
                                           ficat de pasare
                                                0,2
                                          rinichi de bovine
                                                0,1
                                          ficat de bovine
                                                0,05*
                                             alte produse
37. Dicofol (1,1-bis-(parachlorophenol) 1,0
    -2,2-dichloroetanol (p,p'-FW 152),
    exprimat în dicofol ficat de bovine,
                                          ovine şi caprine
38. Azoxustrobib 0,05* 0,01* 0,05*
39. Chlorbufam 0,05* 0,05* 0,05*
40. Diallte 0,2* 0,2* 0,2*
41. Kresoxym methyl (acid 2-methoxyimino-2- 0,02* (p)
    [2-(o-tolyloxymethyl) phenyl] acetic),
    exprimat în carne, ficat, grasime
    kresoxym methyl 0,05 (p) rinichi
42. Kresoxym methyl (acid 2-[2-(4-hydroxy- 0,02*(p)
    2-methylphenoxymethyl) phenyl]-
    2-methoxylaminoacetic),
    exprimat în kresoxym methyl
43. Kresoxym methyl 0,02*(p)
44. Spiroxamine acid carboxilic (exprimat
    în spiroxamina) 0,2 (p) 0,02(p) 0,05*(p)
                                            0206
                                        rinichi şi ficat
                                            0,05* (p)
                                        alte produse
45. Prohexadione (prohexadione
    şi sarurile 0,05* (p) 0,01*(p) 0,05*(p)
    sale exprimate ca prohexadione)
46. Floroxypyr 0,5 (p) 0,05*(p) 0,05*(p)
                                         0206 rinichi
                                            0,05* (p)
                                         alte produse
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

---------
    * Indica limita minima la determinarea analitica.
    (p) indica limita maxima provizorie.

    ANEXA 3
    --------
la norma sanitară veterinara
----------------------------

                                      LISTA
                   cuprinzând substanţele farmacologic active
            pentru care au fost stabilite limite maxime de reziduuri


────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

     Substanta Specia Limita maxima Produsul
farmacologic activa Reziduul de animale de reziduuri de analizat Alte dispoziţii
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

1. Medicamente antiinfectioase

1.1. Agenţi chemoterapeutici

1.1.1. Sulfamide

Toate substanţele Substanta Toate speciile 100 æg/kg muschi, ficat, Suma reziduurilor tuturor
din grupa de baza de la care rinichi, grasime substanţelor nu trebuie
sulfamidelor se obţin sa depăşească 100 æg/kg
                                          produse
                                          animaliere
                                          Bovine, ovine, 100 æg/kg lapte
                                          caprine
1.1.2. Derivaţi de diamino pyrimidina

Baquiloprim Baquiloprim Bovine 10 æg/kg Grasime
                                                        300 æg/kg Ficat
                                                        150 æg/kg Rinichi
                                                         30 æg/kg Lapte
                                          Porcine 40 æg/kg Piele şi grasime
                                                         50 æg/kg Ficat
                                                         50 æg/kg Rinichi
Trimethoprim Trimethoprim Bovine 50 æg/kg Muschi
                                                         50 æg/kg Grasime
                                                         50 æg/kg Ficat
                                                         50 æg/kg Rinichi
                                                         50 æg/kg Lapte
                                          Porcine 50 æg/kg Muschi
                                                         50 æg/kg Piele şi grasime
                                                         50 æg/kg Ficat
                                                         50 æg/kg Rinichi
                                          Cabaline 100 æg/kg Muschi
                                                        100 æg/kg Grasime
                                                        100 æg/kg Ficat
                                                        100 æg/kg Rinichi
Trimethoprim Trimethoprim Păsări 50 æg/kg Muschi Nu se utilizează la pasarile care
                                                         50 æg/kg Piele şi grasime produc oua pentru consum uman
                                                         50 æg/kg Ficat
                                                         50 æg/kg Rinichi
                                          Peste 50 æg/kg Muschi şi piele
                                                                          în proporţie naturala
1.2. Antibiotice

1.2.1. Peniciline

Amoxicylina Amoxicylina Toate speciile 50 æg/kg Muschi
                                          de la care 50 æg/kg Grasime
                                          se obţin 50 æg/kg Ficat
                                          produse 50 æg/kg Rinichi
                                          animaliere 4 æg/kg Lapte
Ampicillina Ampicillina Toate speciile 50 æg/kg Muschi
                                          de la care 50 æg/kg Grasime
                                          se obţin 50 æg/kg Ficat
                                          produse 50 æg/kg Rinichi
                                          animaliere 4 æg/kg Lapte
Benzylpenicillina Benzylpenicillina Toate speciile 50 æg/kg Muschi
                                          de la care 50 æg/kg Grasime
                                          se obţin 50 æg/kg Ficat
                                          produse 50 æg/kg Rinichi
                                          animaliere 4 æg/kg Lapte
Cloxacillina Cloxacillina Toate speciile 300 æg/kg Muschi
                                          de la care 300 æg/kg Grasime
                                          se obţin 300 æg/kg Ficat
                                          produse 300 æg/kg Rinichi
                                          animaliere 30 æg/kg Lapte
Dicloxacillina Dicloxacillina Toate speciile 300 æg/kg Muschi
                                          de la care 300 æg/kg Grasime
                                          se obţin 300 æg/kg Ficat
                                          produse 300 æg/kg Rinichi
                                          animaliere 30 æg/kg Lapte
Nafcillina Nafcillina Bovine 300 æg/kg Muschi Numai pentru uz intramamar
                                                         300 æg/kg Grasime
                                                         300 æg/kg Ficat
                                                         300 æg/kg Rinichi
                                                          30 æg/kg Lapte
Oxacillina Oxacillina Toate speciile 300 æg/kg Muschi
                                          de la care 300 æg/kg Grasime
                                          se obţin 300 æg/kg Ficat
                                          produse 300 æg/kg Rinichi
                                          animaliere 30 æg/kg Lapte
Phenoxymethyl- Phenoxymethyl- Porcine 25 æg/kg Muschi
penicillina penicillina 25 æg/kg Ficat
                                                          25 æg/kg Rinichi
Penethamate Benzylpenicillina Bovine 50 æg/kg Muschi
                                                          50 æg/kg Grasime
                                                          50 æg/kg Ficat
                                                          50 æg/kg Rinichi
                                                           5 æg/kg Lapte
                                          Porcine 50 æg/kg Muschi
                                                          50 æg/kg Grasime
                                                          50 æg/kg Ficat
                                                          50 æg/kg Rinichi
1.2.2. Cefalosporine

Cefazolin Cefazolin Bovine, 50 æg/kg Lapte
                                          ovine, caprine
Cefquinoma Cefquinoma Bovine 50 æg/kg Muschi
                                                          50 æg/kg Grasime
                                                         100 æg/kg Ficat
                                                         200 æg/kg Rinichi
                                                          20 æg/kg Lapte
                                          Porcine 50 æg/kg Muschi
                                                          50 æg/kg Piele şi grasime
                                                         100 æg/kg Ficat
                                                         200 æg/kg Rinichi
Cefalexin Cefalexin Bovine 200 æg/kg Muschi
                                                         200 æg/kg Grasime
                                                         200 æg/kg Ficat
                                                       1.000 æg/kg Rinichi
                                                         100 æg/kg Lapte
Cephapirine Suma Bovine 50 æg/kg Muschi
                     de cephapirine 50 æg/kg Grasime
                     şi 100 æg/kg Rinichi
                     desacetilcephapirine 60 æg/kg Lapte
Cefoperazone Cefoperazone Bovine 50 æg/kg Lapte
Ceftiofur Suma a tuturor Bovine 1.000 æg/kg Muschi
                     reziduurilor rămase 2.000 æg/kg Grasime
                     cu structura 2.000 æg/kg Ficat
                     betalactam 6.000 æg/kg Rinichi
                     exprimată ca 100 æg/kg Lapte Nu se utilizează intramamar
                     desfuroylceftiofur
                                          Porcine 1.000 æg/kg Muschi
                                                       2.000 æg/kg Grasime
                                                       2.000 æg/kg Ficat
                                                       6.000 æg/kg Rinichi
1.2.3. Quinolone

Danofoxacin Danofoxacin Bovine 400 æg/kg Muschi Nu se utilizează la animale in
                                                         100 æg/kg Grasime lactatie de la care se obţine
                                                       1.400 æg/kg Ficat lapte destinat consumului uman
                                                         800 æg/kg Rinichi
                                          Porcine 400 æg/kg Muschi
                                                         100 æg/kg Grasime
                                                         800 æg/kg Ficat
                                                         800 æg/kg Rinichi
                                          Pui 200 æg/kg Muschi Nu se utilizează la pasarile care
                                                         100 æg/kg Piele şi grasime produc oua pentru consum uman
                                                         400 æg/kg Ficat
                                                         400 æg/kg Rinichi
Difloxacilin Difloxacilin Pui, curci 300 æg/kg Muschi
                                                         400 æg/kg Piele şi grasime
                                                       1.900 æg/kg Ficat
                                                         600 æg/kg Rinichi
Enrofloxacilin Suma Bovine 100 æg/kg Muschi
                     de enrofloxacilin 100 æg/kg Grasime
                     şi ciprofloxacilin 300 æg/kg Ficat
                                                         200 æg/kg Rinichi
                                                         100 æg/kg Lapte
Enrofloxacilin Suma Ovine 100 æg/kg Muschi Nu se utilizează la animale in
                     de enrofloxacilin 100 æg/kg Grasime lactatie de la care se obţine
                     şi ciprofloxacilin 300 æg/kg Ficat lapte destinat consumului uman
                                                         200 æg/kg Rinichi
                                          Porcine 100 æg/kg Muschi
                                                         100 æg/kg Grasime
                                                         200 æg/kg Ficat
                                                         300 æg/kg Rinichi
                                          Iepuri 100 æg/kg Muschi
                                                         100 æg/kg Grasime
                                                         200 æg/kg Ficat
                                                         300 æg/kg Rinichi
                                          Păsări 100 æg/kg Muschi Nu se utilizează la pasarile care
                                                         100 æg/kg Piele şi grasime produc oua pentru consum uman
                                                         200 æg/kg Ficat
                                                         300 æg/kg Rinichi
Flumequine Flumequine Bovine, ovine 200 æg/kg Muschi Nu se utilizează la ovinele în lac-
                                                         300 æg/kg Grasime tatie de la care se obţine lapte
                                                         500 æg/kg Ficat destinat consumului uman
                                                        1500 æg/kg Rinichi
                                          Bovine 50 æg/kg Lapte
                                          Porcine 200 æg/kg Muschi
                                                         300 æg/kg Grasime
                                                         500 æg/kg Ficat
                                                        1500 æg/kg Rinichi
                                          Gaini, curci 400 æg/kg Muschi Nu se utilizează la pasarile care
                                                         250 æg/kg Piele şi grasime produc oua pentru consum uman
                                                         800 æg/kg Ficat
                                                        1000 æg/kg Rinichi
                                          Salmonide 600 æg/kg Muschi şi piele
                                                                          în proporţie
                                                                          naturala
Marbofloxacin Marbofloxacin Bovine 150 æg/kg Muschi
                                                          50 æg/kg Grasime
                                                         150 æg/kg Ficat
                                                         150 æg/kg Rinichi
                                                          75 æg/kg Lapte
                                          Porcine 150 æg/kg Muschi
                                                          50 æg/kg Grasime
                                                         150 æg/kg Ficat
                                                         150 æg/kg Rinichi
Sarafloxacin Sarafloxacin Pui 10æg/kg Piele şi grasime
                                                         100 æg/kg Ficat
                                          Salmonide 30 æg/kg Muschi şi piele
                                                                          în proporţie
                                                                          naturala
1.2.4. Macrolide

Erytromycina Erytromycina A Bovine 200 æg/kg Muschi
                                                         200 æg/kg Grasime
                                                         200 æg/kg Ficat
                                                         200 æg/kg Rinichi
                                                          40 æg/kg Lapte
                                          Ovine 200 æg/kg Muschi Nu se utilizează la animale in
                                                         200 æg/kg Grasime lactatie de la care se obţine
                                                         200 æg/kg Ficat lapte destinat consumului uman
                                                         200 æg/kg Rinichi
                                          Porcine 200 æg/kg Muschi
                                                         200 æg/kg Piele şi grasime
                                                         200 æg/kg Ficat
                                                         200 æg/kg Rinichi
                                          Gaini 200 æg/kg Muschi
                                                         200 æg/kg Piele şi grasime
                                                         200 æg/kg Ficat
                                                         200 æg/kg Rinichi
                                                         150 æg/kg Oua
Spiramycina Suma Bovine 200 æg/kg Muschi
                     de spiramycina 300 æg/kg Grasime
                     şi neospiramycina 300 æg/kg Ficat
                                                         300 æg/kg Rinichi
                                                         200 æg/kg Lapte
Spiramycina Suma Porcine 250 æg/kg Muschi
                     de spiramycina 2000 æg/kg Ficat
                     şi neospiramycina 1000 æg/kg Rinichi
                                          Pui 200 æg/kg Muschi
                                                         300 æg/kg Piele şi grasime
                                                         400 æg/kg Ficat
Tilmicosin Tilmicosin Bovine, 50 æg/kg Muschi
                                          ovine, 50 æg/kg Grasime
                                          porcine, 1000 æg/kg Ficat
                                          iepuri 1000 æg/kg Rinichi
                                          Bovine, 50 æg/kg Lapte
                                          ovine
                                          Pui, curcani 75 æg/kg Muschi Nu se utilizează la pasarile care
                                                          75 æg/kg Piele şi grasime produc oua pentru consum uman
                                                        1000 æg/kg Ficat
                                                         250 æg/kg Rinichi
Tylosin Tylosin A Bovine 100 æg/kg Muschi
                                                         100 æg/kg Grasime
                                                         100 æg/kg Ficat
                                                         100 æg/kg Rinichi
                                                          50 æg/kg Lapte
                                          Porcine, 100 æg/kg Muschi
                                          păsări 100 æg/kg Piele şi grasime
                                                         100 æg/kg Ficat
                                                         100 æg/kg Rinichi
                                          Păsări 200 æg/kg Oua
1.2.5. Florfenicol şi compuşi inruditi

Florfenicol Suma Bovine 200 æg/kg Muschi
                     de florfenicol 3000 æg/kg Ficat
                     şi metaboliti 300 æg/kg Rinichi
                     masurati ca Porcine 300 æg/kg Muschi
                     florfenicolamina 500 æg/kg Piele şi grasime
                                                        2000 æg/kg Ficat
                                                         500 æg/kg Rinichi
Florfenicol Suma Pui 100 æg/kg Muschi Nu se utilizează la pasarile care
                     de florfenicol 200 æg/kg Piele şi grasime produc oua pentru consum uman
                     şi metaboliti 2.500 æg/kg Ficat
                     masurati ca 750 æg/kg Rinichi
                     florfenicolamina Peste 1000 æg/kg Muschi şi piele
                                                                          în proporţie
                                                                          naturala
Thiamphenicol Thiamphenicol Bovine 50 æg/kg Muschi
                                                          50 æg/kg Grasime
                                                          50 æg/kg Ficat
                                                          50 æg/kg Rinichi
                                                          50 æg/kg Lapte
                                          Pui 50 æg/kg Muschi Nu se utilizează la pasarile care
                                                          50 æg/kg Piele şi grasime produc oua pentru consum uman
                                                          50 æg/kg Ficat
                                                          50 æg/kg Rinichi
1.2.6. Tetracicline

Chlortetraciclina Suma substanta Toate speciile 100 æg/kg Muschi
                      de baza de la care 300 æg/kg Ficat
                      şi 4-epimerul se obţin 600 æg/kg Rinichi
                                          produse 100 æg/kg Lapte
                                          animaliere 200 æg/kg Oua
Doxycylina Doxycylina Bovine 100 æg/kg Muschi Nu se utilizează la animale in
                                                         300 æg/kg Ficat lactatie de la care se obţine
                                                         600 æg/kg Rinichi lapte destinat consumului uman
                                          Porcine 100 æg/kg Muschi
                                                         300 æg/kg Piele şi grasime
                                                         300 æg/kg Ficat
                                                         600 æg/kg Rinichi
                                          Păsări 100 æg/kg Muschi Nu se utilizează la pasarile care
                                                         300 æg/kg Piele şi grasime produc oua pentru consum uman
                                                         300 æg/kg Ficat
                                                         600 æg/kg Rinichi
Oxitetraciclina Suma substanta Toate speciile 100 æg/kg Muschi
                     de baza de la care 300 æg/kg Ficat
                     şi 4-epimerul se obţin 600 æg/kg Rinichi
                                          produse 100 æg/kg Lapte
                                          animaliere 200 æg/kg Oua
Tetraciclina Suma substanta Toate speciile 100 æg/kg Muschi
                     de baza de la care 300 æg/kg Ficat
                     şi 4-epimerul se obţin 600 æg/kg Rinichi
                                          produse 100 æg/kg Lapte
                                          animaliere 200 æg/kg Oua
1.2.7. Ansamycine cu nucleu naftalenic

Rifaxinin Rifaxinin Bovine 60 æg/kg Lapte

1.2.8. Pleuromutiline

Valnemulin Valnemulin Porcine 50 æg/kg Muschi
                                                         500 æg/kg Ficat
                                                         100 æg/kg Rinichi
Tiamulin Suma a Porcine 100 æg/kg Muschi
                     metabolitilor care 500 æg/kg Ficat
                     hidrolizeaza în Iepuri 100 æg/kg Muschi
                     8-a-Hydroximutilin 500 æg/kg Ficat
                                          Pui 100 æg/kg Muschi
                                                         100 æg/kg Piele şi grasime
                                                        1000 æg/kg Ficat
                     Tiamulin 1000 æg/kg Oua
                     Suma a Curci 100 æg/kg Muschi
                     metabolitilor care 100 æg/kg Piele şi grasime
                     hidrolizeaza în 300 æg/kg Ficat
                     8-a-Hydroximutilin
1.2.9. Lincosamide

Lincomycina Lincomycina Bovine 100 æg/kg Muschi
                                                          50 æg/kg Grasime
                                                         500 æg/kg Ficat
                                                        1500 æg/kg Rinichi
                                                         150 æg/kg Lapte
                                          Ovine 100 æg/kg Muschi
                                                          50 æg/kg Grasime
                                                         500 æg/kg Ficat
                                                        1500 æg/kg Rinichi
                                                         150 æg/kg Lapte
                                          Porcine 100 æg/kg Muschi
                                                          50 æg/kg Grasime
                                                         500 æg/kg Ficat
                                                        1500 æg/kg Rinichi
Lincomycina Lincomycina Pui 100 æg/kg Muschi
                                                          50 æg/kg Grasime
                                                         500 æg/kg Ficat
                                                        1500 æg/kg Rinichi
                                                          50 æg/kg Oua
Pirilimycina Pirilimycina Bovine 100 æg/kg Muschi
                                                         100 æg/kg Grasime
                                                        1000 æg/kg Ficat
                                                         400 æg/kg Rinichi
                                                         100 æg/kg Lapte
1.2.10. Aminoglicozide

Apramicina Apramicina Bovine 1000 æg/kg Muschi Nu se utilizează la animale in
                                                        1000 æg/kg Grasime lactatie de la care se obţine
                                                       10000 æg/kg Ficat lapte destinat consumului uman
                                                       20000 æg/kg Rinichi
Spectinomycin Spectinomycin Bovine 300 æg/kg Muschi
                                                         500 æg/kg Grasime
                                                        1000 æg/kg Ficat
                                                        5000 æg/kg Rinichi
                                                        2000 æg/kg Lapte
                                          Porcine, 300 æg/kg Muschi
                                          gaini 500 æg/kg Piele şi grasime
                                                         100 æg/kg Ficat
                                                        5000 æg/kg Rinichi
Paromomycin Paromomycin Bovine 500 æg/kg Muschi Nu se utilizează la animale in
                                                        1500 æg/kg Ficat lactatie de la care se obţine
                                                        1500 æg/kg Rinichi lapte destinat consumului uman
                                          Porcine, 500 æg/kg Muschi
                                          iepuri 1500 æg/kg Ficat
                                                        1500 æg/kg Rinichi
                                          Gaini 500 æg/kg Muschi Nu se utilizează la pasarile care
                                                        1500 æg/kg Ficat produc oua pentru consum
                                                        1500 æg/kg Rinichi uman
1.2.11. Alte antibiotice

Novobiocin Novobiocin Bovine 50 æg/kg Lapte
1.2.12. Polipeptide

Bacitracin Suma Bovine 100 æg/kg Lapte
                     de bacitracin
                     A, B şi C
1.2.13. Inhibitori beta lactamici

Acid clavulanic Acid clavulanic Bovine 100 æg/kg Muschi
                                                         100 æg/kg Grasime
                                                         200 æg/kg Ficat
                                                         400 æg/kg Rinichi
                                                         200 æg/kg Lapte
                                          Porcine 100 æg/kg Muschi
                                                         100 æg/kg Piele şi grasime
                                                         200 æg/kg Ficat
                                                         400 æg/kg Rinichi
2. Agenţi antiparazitari

2.1. Agenţi actionand impotriva endoparazitilor

Closantel Closantel Bovine 1000 æg/kg Muschi
                                                        3000 æg/kg Grasime
                                                        1000 æg/kg Ficat
                                                        3000 æg/kg Rinichi
                                          Ovine 1500 æg/kg Muschi
                                                        2000 æg/kg Grasime
                                                        1500 æg/kg Ficat
                                                        5000 æg/kg Rinichi
Rafoxanide Rafoxanide Bovine 30 æg/kg Muschi Nu se utilizează la animale in
                                                          30 æg/kg Grasime lactatie de la care se obţine
                                                          10 æg/kg Ficat lapte destinat consumului uman
                                                          40 æg/kg Rinichi
                                          Ovine 100 æg/kg Muschi
                                                         250 æg/kg Grasime
                                                         150 æg/kg Ficat
                                                         150 æg/kg Rinichi
2.1.2. Tetra-hydro-imidazoli (imidazolthiazoli)

Levamisol Levamisol Bovine, 10 æg/kg Muschi
                                          ovine, 10 æg/kg Grasime
                                          porcine, 100 æg/kg Ficat
                                          păsări 10 æg/kg Rinichi
2.1.3. Benzimidazoli şi pro-benzimidazoli

Albendazol Suma Bovine, 100 æg/kg Muschi
                     de albendazol ovine 100 æg/kg Grasime
                     sulfoxid, albendazol 1000 æg/kg Ficat
                     sulfona şi 500 æg/kg Rinichi
                     albendazol
                     2 amino sulfona,
                     exprimată
                     ca albendazol
Albendazol-oxid Suma Bovine, 100 æg/kg Lapte
                     de albendazol ovine 100 æg/kg Muschi
                     sulfoxid, 100 æg/kg Grasime
                     albendazol sulfona 1000 æg/kg Ficat
                     şi albendazol 500 æg/kg Rinichi
                     2 amino sulfona, 100 æg/kg Lapte
                     exprimată
                     ca albendazol
Febantel Suma Bovine, 50 æg/kg Muschi
                     de reziduuri ovine, 50 æg/kg Grasime
                     extractibile care porcine, 500 æg/kg Ficat
                     pot fi oxidate cabaline 50 æg/kg Rinichi
                     la oxfendazol Bovine, ovine 10 æg/kg Lapte
Fenbendazol Suma de reziduuri Bovine, 50 æg/kg Muschi
                     extractibile care ovine, 50 æg/kg Grasime
                     pot fi oxidate porcine, 500 æg/kg Ficat
                     la oxfendazol cabaline 50 æg/kg Rinichi
                     sulfona Bovine, 10 æg/kg Lapte
                                          ovine
Flubendazol Suma de fluben- Porcine, pui, 50 æg/kg Muschi
                     dazol şi (2-amino- curci, vanat 50 æg/kg Piele şi grasime
                     1H-benzimidazol- cu pene 400 æg/kg Ficat
                     5-yl) (4 fluorophenil) 300 æg/kg Rinichi
                     methanona
                     Flubendazol Pui 400 æg/kg Oua
Oxfendazol Suma Bovine, 50 æg/kg Muschi
                     de reziduuri ovine, 50 æg/kg Grasime
                     extractibile care porcine, 500 æg/kg Ficat
                     pot fi oxidate cabaline 50 æg/kg Rinichi
                     la oxfendazol Bovine, 10 æg/kg Lapte
                     sulfona ovine
Oxbendazol Oxbendazol Porcine 100 æg/kg Muschi
                                                         500 æg/kg Piele şi grasime
                                                         200 æg/kg Ficat
                                                         100 æg/kg Rinichi
Thiabendazol Suma de Bovine 100 æg/kg Muschi
                     thiabendazol şi 100 æg/kg Grasime
                     5-hydroxithiaben- 100 æg/kg Ficat
                     dazol 100 æg/kg Rinichi
                                                         100 æg/kg Lapte
Triclabendazol Suma de reziduuri Bovine, 100 æg/kg Muschi Nu se utilizează la animale in
                     extractibile care ovine 100 æg/kg Ficat lactatie de la care se obţine
                     pot fi oxidate la 100 æg/kg Rinichi lapte destinat consumului uman
                     keto-Triclabendazol
Mebendazol Mebendazol Ovine, 60 æg/kg Muschi Nu se utilizează la animale in
                                          caprine, 60 æg/kg Grasime lactatie de la care se obţine
                                          cabaline 400 æg/kg Ficat lapte destinat consumului uman
                                                          60 æg/kg Rinichi
2.1.4. Derivaţi de fenol incluzând salycilamide

Nitoxinil Nitoxinil Bovine, 400 æg/kg Muschi
                                          ovine 200 æg/kg Grasime
                                                          20 æg/kg Ficat
                                                         400 æg/kg Rinichi
2.1.5. Benzensulfonamide

Clorsulon Clorsulon Bovine 35 æg/kg Muschi
                                                         100 æg/kg Ficat
                                                         200 æg/kg Rinichi
2.2. Agenţi actionand impotriva ectoparazitilor

2.2.1. Organofosforice

Diazinon Diazinon Bovine, 20 æg/kg Muschi
                                          porcine, 700 æg/kg Grasime
                                          ovine, 20 æg/kg Ficat
                                          caprine 20 æg/kg Rinichi
                                          Bovine, 20 æg/kg Lapte
                                          ovine,
                                          caprine
Phoxin Phoxin Ovine 50 æg/kg Muschi Nu se utilizează la animale in
                                                         400 æg/kg Grasime lactatie de la care se obţine
                                                          50 æg/kg Rinichi lapte destinat consumului uman
                                          Porcine 20 æg/kg Muschi
                                                         700 æg/kg Piele şi grasime
                                                          20 æg/kg Ficat
                                                          20 æg/kg Rinichi
Coumafos Coumafos Albine 100 æg/kg Miere

2.2.2. Formamidine
Amitraz Suma Bovine 200 æg/kg Grasime
                     de amitraz 200 æg/kg Ficat
                     şi toţi metabolitii 200 æg/kg Rinichi
                     conţinând 10 æg/kg Lapte
                     2,4 DMA Ovine 400 æg/kg Grasime
                     exprimate 100 æg/kg Ficat
                     ca amitraz 200 æg/kg Rinichi
                                                           10 æg/kg Lapte
Amitraz Suma de amitraz Porcine 400 æg/kg Piele şi grasime
                     şi toţi metabolitii 200 æg/kg Ficat
                     conţinând 200 æg/kg Rinichi
                     2,4 DMA Albine 200 æg/kg Miere
                     exprimate
                     ca amitraz
2.2.3. Piretroide
Cyhalothrin Cyhalothrin Bovine 10 æg/kg Muschi
                     (suma de izomeri) 500 æg/kg Grasime
                                                           50 æg/kg Rinichi
                                                           50 æg/kg Lapte
Cyfluthrin Cyfluthrin Bovine 50 æg/kg Grasime
                     (suma de izomeri) 10 æg/kg Ficat
                                                           10 æg/kg Rinichi
                                                           20 æg/kg Lapte
Flumethrin Flumethrin Bovine, ovine 10 æg/kg Muschi
                     (suma de 150 æg/kg Grasime
                     trans-Z izomeri) 20 æg/kg Ficat
                                                           10 æg/kg Rinichi
                                                           30 æg/kg Lapte
2.2.4. Derivaţi de alcyl-uree
Teflubenzuron Teflubenzuron Salmonide 500 æg/kg Muschi şi piele
                                                                          în proporţie
                                                                          naturala
Diflubenzuron Diflubenzuron Salmonide 1.000 æg/kg Muschi şi piele
                                                                          în proporţie
                                                                          naturala
2.2.5. Derivaţi de pyrimidina
Dicycanil Suma de dicycanil Ovine 200 æg/kg Muschi Nu se utilizează la animale in
                     şi 2, 4, 6-triamino- 150 æg/kg Grasime lactatie de la care se obţine
                     pyrimidine- 400 æg/kg Ficat lapte destinat consumului uman
                     5-carbonitrile 400 æg/kg Rinichi
2.2.6. Derivaţi de triazine
Cyromazin Cyromazin Ovine 300 æg/kg Muschi Nu se utilizează la animale in
                                                          300 æg/kg Grasime lactatie de la care se obţine
                                                          300 æg/kg Ficat lapte destinat consumului uman
                                                          300 æg/kg Rinichi

2.3. Agenţi actionand impotriva endo- şi ectoparazitilor

2.3.1. Avermectine

Abamectin Avermectina B1a Bovine 10 æg/kg Grasime
                                                           20 æg/kg Ficat
Doramectin Doramectin Bovine 10 æg/kg/ Muschi Nu se utilizează la animale in
                                                          150 æg/kg Grasime lactatie de la care se obţine
                                                          100 æg/kg Ficat lapte destinat consumului uman
                                                           30 æg/kg Rinichi
                                          Ovine 20 æg/kg Muschi Nu se utilizează la animale in
                                                          100 æg/kg Grasime lactatie de la care se obţine
                                                           50 æg/kg Ficat lapte destinat consumului uman
                                                           30 æg/kg Rinichi
                                          Porcine, 20 æg/kg Muschi
                                          caprioara, 100 æg/kg Grasime
                                          inclusiv ren 50 æg/kg Ficat
                                                           30 æg/kg Rinichi
Emamectin Emamectin B1a Salmonide 100 æg/kg Muschi şi piele
                                                                          în proporţie
                                                                          naturala
Eprinomectin Eprinomectin B1a Bovine 50 æg/kg Muschi
                                                          250 æg/kg Grasime
                                                        1.500 æg/kg Ficat
                                                          300 æg/kg Rinichi
                                                           20 æg/kg Lapte
Ivermectin 22,23-dihydro Bovine 40 æg/kg Grasime
                     avermectin B1a 100 æg/kg Ficat
                                          Porcine, 20 æg/kg Grasime
                                          ovine, 15 æg/kg Ficat
                                          cabaline
                                          Cerb, 20 æg/kg Muschi
                                          caprioara, 100 æg/kg Grasime
                                          ren 50 æg/kg Ficat
                                                           20 æg/kg Rinichi
Moxidectin Moxidectin Bovine, ovine 50 æg/kg Muschi
                                                          500 æg/kg Grasime
                                                          100 æg/kg Ficat
                                                           50 æg/kg Rinichi
                                          Cabaline 50 æg/kg Muschi
                                                          500 æg/kg Grasime
                                                          100 æg/kg Ficat
                                                            50æg/kg Rinichi
2.4. Agenţi actionand impotriva protozoarelor

2.4.1. Derivaţi de triazinetrione

Toltrazuril Toltrazuril sulfona Pui, curci 100 æg/kg Muschi Nu se utilizează la pasarile care
                                                          200 æg/kg Piele şi grasime produc oua pentru consum uman
                                                          600 æg/kg Ficat
                                                          400 æg/kg Rinichi
                                          Porcine 100 æg/kg Muschi
                                                          150 æg/kg Piele şi grasime
                                                          500 æg/kg Ficat
                                                          250 æg/kg Rinichi
3. Agenţi care acţionează asupra sistemului nervos

3.1. Agenţi care acţionează asupra sistemului nervos central

3.1.1. Tranchilizanti butyrofenonici
Azaperon Suma Porcine 100 æg/kg Muschi
                     de azaperon 100 æg/kg Piele şi grasime
                     şi azaperol 100 æg/kg Ficat
                                                          100 æg/kg Rinichi
3.2. Agenţi care acţionează asupra sistemului nervos autonomic
3.2.1. Antiadrenergici

Carazolol Carazolol Porcine 5 æg/kg Muschi
                                                            5 æg/kg Piele şi grasime
                                                           25 æg/kg Ficat
                                                           25 æg/kg Rinichi
                                          Bovine 5 æg/kg Muschi
                                                            5 æg/kg Piele şi grasime
                                                           15 æg/kg Ficat
                                                           15 æg/kg Rinichi
                                                            1 æg/kg Lapte
3.2.2. Agenţi b-2 sympathomimetici

Clenbuterol Clenbuterol Bovine 0,1 æg/kg Muschi
hydrochloride 0,5 æg/kg Ficat
                                                          0,5 æg/kg Rinichi
                                                         0,05 æg/kg Lapte
                                          Cabaline 0,1 æg/kg Muschi
                                                          0,5 æg/kg Ficat
                                                          0,5 æg/kg Rinichi
4. Agenţi antiinflamatori

4.1. Agenţi antiinflamatori nonsteroidali

4.1.1. Derivaţi ai acidului arylpropionic

Vedaprofen Vedaprofen Cabaline 50 æg/kg Muschi
                                                           20 æg/kg Grasime
                                                          100 æg/kg Ficat
                                                        1.000 æg/kg Rinichi
Carprofen Carprofen Bovine 500 æg/kg Muschi Nu se utilizează la animale in
                                                        1.000 æg/kg Grasime lactatie de la care se obţine
                                                        1.000 æg/kg Ficat lapte destinat consumului uman
                                                        1.000 æg/kg Rinichi
                                          Cabaline 500 æg/kg Muschi
                                                        1.000 æg/kg Grasime
                                                        1.000 æg/kg Ficat
                                                        1.000 æg/kg Rinichi
4.1.2. Derivaţi ai grupului fenamate

Acid tolfenamic Acid tolfenamic Bovine 50 æg/kg Muschi
                                                          400 æg/kg Ficat
                                                          100 æg/kg Rinichi
                                                           50 æg/kg Lapte
                                          Porcine 50 æg/kg Muschi
                                                          400 æg/kg Ficat
                                                          100 æg/kg Rinichi
Flunixin Flunixin Bovine 20 æg/kg Muschi
                                                           30 æg/kg Grasime
                                                          300 æg/kg Ficat
                                                          100 æg/kg Rinichi
                     5-Hydroxyflunixin 40 æg/kg Lapte
Flunixin Flunixin Porcine 50 æg/kg Muschi
                                                           10 æg/kg Piele şi grasime
                                                          200 æg/kg Ficat
                                                           30 æg/kg Rinichi
                     Flunixin Cabaline 10 æg/kg Muschi
                                                           20 æg/kg Grasime
                                                          100 æg/kg Ficat
                                                          200 æg/kg Rinichi
4.1.4. Derivaţi de oxivam
Meloxicam Meloxicam Bovine, 20 æg/kg Muschi
                                          porcine 65 æg/kg Ficat
                                                           65 æg/kg Rinichi
                                          Bovine 15 æg/kg Lapte
5. Corticoide

5.1. Glucocorticoide

Betamethasona Bethamethasona Bovine 0,75 æg/kg Muschi
                                                            2 æg/kg Ficat
                                                         0,75 æg/kg Rinichi
                                                          0,3 æg/kg Lapte
                                          Porcine 0,75 æg/kg Muschi
                                                            2 æg/kg Ficat
                                                         0,75 æg/kg Rinichi
Dexamethasona Dexamethasona Bovine, 0,75 æg/kg Muschi
                                          porcine, 2 æg/kg Ficat
                                          cabaline 0,75 æg/kg Rinichi
                                          Bovine 0,3 æg/kg Lapte
Prednisolon Prednisolon Bovine 4 æg/kg Muschi
                                                            4 æg/kg Grasime
                                                           10 æg/kg Ficat
                                                           10 æg/kg Rinichi
                                                            6 æg/kg Lapte
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


    ANEXA 4
    -------
la norma sanitară veterinara
----------------------------

                               LISTA
                 cuprinzând substanţele farmacologic active
     pentru care au fost stabilite limite maxime de reziduuri provizorii


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
    Substanta Specia Limita maxima Produsul
farmacologic activa Reziduul de animale de reziduuri de analizat Alte dispoziţii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Medicamente antiinfectioase

1.2. Antibiotice

1.2.2. Macrolide
Josamicin Suma Porcine 200 æg/kg Muschi Limita provizorie
                     de metaboliti 200 æg/kg Piele şi grasime
                     microbiologic 200 æg/kg Ficat
                     activi, exprimată 400 æg/kg Rinichi
                     în Josamicin
                     Josamicin Gaini 200 æg/kg Muschi Limita provizorie
                                                         200 æg/kg Piele şi grasime
                                                         200 æg/kg Ficat
                                                         400 æg/kg Rinichi
                                                         200 æg/kg Oua
Acethylisovaleryl-
tylosin Suma Porcine 100 æg/kg Muschi Limita provizorie
                     de acethylisova- 100 æg/kg Piele şi grasime
                     leryltylosin şi 3-O- 100 æg/kg Ficat
                     acethyltylosin 100 æg/kg Rinichi
                     Josamicin

1.2.4. Cefalosporine

Cefalonium Cefalonium Bovine 10 æg/kg Lapte Limita provizorie
1.2.5. Aminoglicozide

Dihydrostreptomycina Dihydrostrepto- Bovine, 500 æg/kg Muschi Limita provizorie
                     mycina ovine 500 æg/kg Grasime
                                                         500 æg/kg Ficat
                                                       1.000 æg/kg Rinichi
                                                         200 æg/kg Lapte
Dihydrostreptomycina Dihydrostrepto- Porcine 500 æg/kg Muschi Limita provizorie
                     mycina 500 æg/kg Piele şi grasime
                                                         500 æg/kg Ficat
                                                       1.000 æg/kg Rinichi
Gentamycina Gentamycina Bovine, 50 æg/kg Muschi Limita provizorie
                                          porcine 50 æg/kg Grasime
                                                         200 æg/kg Ficat
                                                         750 æg/kg Rinichi
                                          Bovine 100 æg/kg Lapte
Neomycina Neomycina B Bovine, 500 æg/kg Muschi Limita provizorie
(inclusiv framycetin) porcine, 500 æg/kg Grasime
                                          gaini 500 æg/kg Ficat
                                                       5.000 æg/kg Rinichi
                                          Bovine 500 æg/kg Lapte
                                          Gaini 500 æg/kg Oua
Kanamycina Kanamycina Iepuri 100 æg/kg Muschi Limita provizorie
                                                         100 æg/kg Grasime
                                                         600 æg/kg Ficat
                                                       2.500 æg/kg Rinichi
                                          Bovine, ovine 100 æg/kg Muschi
                                                         100 æg/kg Grasime
                                                         600 æg/kg Ficat
                                                       2.500 æg/kg Rinichi
                                                         150 æg/kg Lapte
                                          Porcine, 100 æg/kg Muschi
                                          pui 100 æg/kg Piele şi grasime
                                                         600 æg/kg Ficat
                                                       2.500 æg/kg Rinichi
Spectinomycina Spectinomycina Ovine 300 æg/kg Muschi Limita provizorie
                                          Nu se 500 æg/kg Grasime
                                          utilizează 2.000 æg/kg Ficat
                                          la animalele 5.000 æg/kg Rinichi
                                          care produc
                                          lapte pentru
                                          consum
                                          uman
                                          Pui 200 æg/kg Oua
Streptomycina Streptomycina Bovine, 500 æg/kg Muschi Limita provizorie
                                          ovine 500 æg/kg Grasime
                                                         500 æg/kg Ficat
                                                       1.000 æg/kg Rinichi
                                                         200 æg/kg Lapte
                                          Porcine 500 æg/kg Muschi
                                                         500 æg/kg Piele şi grasime
                                                         500 æg/kg Ficat
                                                       1.000 æg/kg Rinichi
1.2.9. Polimyxine

Colistin Colistin Bovine, 150 æg/kg Muschi Limita provizorie
                                          ovine, 150 æg/kg Grasime
                                          porcine, 150 æg/kg Ficat
                                          gaini, iepuri 200 æg/kg Rinichi
                                          Bovine, ovine 50 æg/kg Lapte
                                          Gaini 300 æg/kg Oua

1.2.14. Pleuromutiline

Tiamulin Suma Curci 100 æg/kg Muschi Limita provizorie
                     de metaboliti 100 æg/kg Piele şi grasime
                     care hidrolizeaza 300 æg/kg Ficat
                     la 8-a-hidroximutilin

2. Agenţi antiparazitari

2.1. Agenţi actionand impotriva endoparazitilor

2.1.1. Derivaţi de fenol inclusiv salicilamide

Oxyclozanide Oxyclozanide Bovine 20 æg/kg Muschi Limita provizorie
                                                          20 æg/kg Grasime
                                                         500 æg/kg Ficat
                                                         100 æg/kg Rinichi
                                                          10 æg/kg Lapte
                                          Ovine 20 æg/kg Muschi
                                                          20 æg/kg Grasime
                                                         500 æg/kg Ficat
                                                         100 æg/kg Rinichi
2.1.3. Tetrahydropyrimide

Morantel Suma Bovine, 100 æg/kg Muschi Limita provizorie
                     de reziduuri ovine 100 æg/kg Grasime
                     care pot fi 800 æg/kg Ficat
                     hidrolizate la 200 æg/kg Rinichi
                     N-Metil-1,3-propa- 100 æg/kg Lapte
                     nediamine şi Porcine 100 æg/kg Muschi
                     exprimat în 100 æg/kg Grasime
                     echivalent 800 æg/kg Ficat
                     morantel 200 æg/kg Rinichi

2.1.5. Derivaţi de piperazina

Piperazina Piperazina Porcine 400 æg/kg Muschi Limita provizorie
                                                         800 æg/kg Piele şi grasime
                                                       2.000 æg/kg Ficat
                                                         100 æg/kg Rinichi
                                          Pui 2.000 æg/kg Oua

2.2. Agenţi actionand impotriva ectoparazitilor

2.2.2. Derivaţi de iminophenyl thiazolidine

Cymiazol Cymiazol Albine 1.000 æg/kg Miere Limita provizorie

2.2.3. Piretroide

Alphacypermethrin Cypermethrin Bovine, 20 æg/kg Muschi Limita provizorie
                     (suma de izomeri) ovine 200 æg/kg Grasime
                                                          20 æg/kg Ficat
                                                          20 æg/kg Rinichi
                                                          20 æg/kg Lapte
Alphacypermethrin Cypermethrin Pui 50 æg/kg Muschi Limita provizorie
                     (suma de izomeri) 50 æg/kg Piele şi grasime
                                                          50 æg/kg Ficat
                                                          50 æg/kg Rinichi
                                                          50 æg/kg Oua
Cypermethrin Cypermethrin Bovine, 20 æg/kg Muschi Limita provizorie
                     (suma de izomeri) ovine, 200 æg/kg Grasime
                                          caprine 20 æg/kg Ficat
                                                          20 æg/kg Rinichi
                                                          20 æg/kg Lapte
                                          Porcine 20 æg/kg Muschi
                                                         200 æg/kg Piele şi grasime
                                                          20 æg/kg Ficat
                                                          20 æg/kg Rinichi
                                          Pui 50 æg/kg Muschi
                                                          50 æg/kg Piele şi grasime
                                                          50 æg/kg Ficat
                                                          50 æg/kg Rinichi
                                                          50 æg/kg Oua
                                          Salmonide 50 æg/kg Muschi şi piele
                                                                          în proporţie
                                                                          naturala
Deltamethrin Deltamethrin Bovine 10 æg/kg Muschi Limita provizorie
                                                          50 æg/kg Grasime
                                                          10 æg/kg Ficat
                                                          10 æg/kg Rinichi
                                                          20 æg/kg Lapte
                                          Ovine 10 æg/kg Muschi Nu se utillizeaza la animalele in
                                                          50 æg/kg Piele şi grasime lactatie de la care se obţine
                                                          10 æg/kg Ficat lapte destinat consumului uman
                                                         120 æg/kg Rinichi
                                          Pui 10 æg/kg Muschi
                                                          50 æg/kg Piele şi grasime
                                                          10 æg/kg Ficat
                                                          10 æg/kg Rinichi
                                                          50 æg/kg Oua
                                          Peste 10 æg/kg Muschi şi piele Limita provizorie
                                                                          în proporţie naturala

2.2.4. Organofosforice


Phoxim Phoxim Ovine 50 æg/kg Muschi Limita provizorie
                                                         400 æg/kg Piele şi grasime Nu se utilizează la animalele in
                                                          50 æg/kg Rinichi lactatie de la care se obţine
                                                                                              lapte destinat consumului uman
2.4. Agenţi actionand impotriva protozoarelor

2.4.1. Carbanilide

Imidocarb Imidocarb Bovine, ovine 20 æg/kg Muschi Limita provizorie
                                                         100 æg/kg Grasime
                                                          50 æg/kg Ficat
                                                       1.500 æg/kg Rinichi
                                                          50 æg/kg Lapte

2.4.4. Alţi agenţi impotriva protozoarelor

Amprolium Amprolium Gaini, curci 200 æg/kg Muschi Limita provizorie
                                                         200 æg/kg Piele şi grasime
                                                         200 æg/kg Ficat
                                                         400 æg/kg Rinichi
                                                       1.000 æg/kg Lapte
5. Agenţi antiinflamatori

5.1. Agenţi antiinflamatori nonsteroidali

5.1.3. Derivaţi de pyrazolona

Metamizol 4-metilamino- Bovine, 200 æg/kg Muschi Limita provizorie
                     antipirin porcine, 200 æg/kg Grasime Nu se utilizează la animalele in
                                          cabaline 200 æg/kg Ficat lactatie de la care se obţine
                                                         200 æg/kg Rinichi lapte destinat consumului uman
7. Corticoide

7.1. Glucocorticoide

Methylprednisolone Methyl- Bovine 10 æg/kg Muschi Limita provizorie
                     prednisolone 10 æg/kg Grasime Nu se utilizează la animalele in
                                                          10 æg/kg Ficat lactatie de la care se obţine
                                                          10 æg/kg Rinichi lapte destinat consumului uman
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


    ANEXA 5
    --------
la norma sanitară veterinara
----------------------------


                                     LISTA
                      cuprinzând substanţele farmacologice
             pentru care nu s-a fixat o limita maxima de reziduuri

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr.
crt. Substanta farmacologic activa
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 1. Aristolochia spp. şi preparatele sale
 2. Cloramfenicol
 3. Cloroform
 4. Clorpromazina
 5. Colchicina
 6. Dapsone
 7. Dimetridazol
 8. Metronidazol
 9. Nitrofurani (inclusiv Furazolidona)
10. Ronidazol
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


    ANEXA 6
    -------
la norma sanitară veterinara
----------------------------


                                     LISTA
        cuprinzând substanţele nesupuse unor limite maxime de reziduuri


─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Substanta farmacologic activa Specia de animale Alte dispoziţii
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Compuşi anorganici
Distearat de aluminiu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Fosfat de aluminiu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Hidroxiacetat de aluminiu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Tristearat de aluminiu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Clorura de amoniu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Selenat de bariu Bovine, ovine
Subcarbonat de bismut Toate speciile de la care se obţin produse animaliere Numai pentru uz oral
Subgallat de bismut Toate speciile de la care se obţin produse animaliere Numai pentru uz oral
Subnitrat de bismut Toate speciile de la care se obţin produse animaliere Numai pentru uz oral
Subsalicilat de bismut Toate speciile de la care se obţin produse animaliere Numai pentru uz oral
Acid boric şi boraţi Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Acetat de calciu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Benzoat de calciu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Carbonat de calciu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Clorura de calciu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Fosfat de calciu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Glicerofosfat de calciu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Glucoheptonat de calciu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Gluconat de calciu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Gluconoglucoheptonat Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
de calciu
Gluconolactat de calciu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Glutamat de calciu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Hidroxid de calciu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Hipofosfit de calciu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Maleat de calciu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Oxid de calciu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Polifosfat de calciu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Propionat de calciu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Silicat de calciu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Stearat de calciu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Sulfat de calciu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Oxid de cobalt Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Carbonat de cobalt Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Diclorura de cobalt Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Gluconat de cobalt Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Sulfat de cobalt Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Trioxid de cobalt Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Clorura de cupru Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Gluconat de cupru Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Heptaonat de cupru Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Methionat de cupru Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Oxid de cupru (I) Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Oxid de cupru (II) Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Sulfat de cupru Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Diclorura de fier Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Sulfat de fier Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Acid hidrocloric Toate speciile de la care se obţin produse animaliere Pentru utilizare ca excipient
Peroxid de hidrogen Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Iod şi compuşi iodati Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
anorganici cuprinzând:
- iodura de sodiu şi potasiu
- iodat de sodiu şi potasiu
- iodofori incluzând iodura
de polivinilpyrolidone
Magneziu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Acetat de magneziu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Aspartat de magneziu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Carbonat de magneziu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Citrat de magneziu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Fosfat de magneziu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Glicerolfosfat de magneziu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Glutamat de magneziu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Hidrozid de magneziu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Orotat de magneziu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Oxid de magneziu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Silicat de magneziu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
si aluminium
Stearat de magneziu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Sulfat de magneziu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Trisilicat de magneziu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Bromura de sodiu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Corat de sodiu Bovine Pentru utilizare unica
Dicloroisocianurat de sodiu Bovine, ovine, caprine Pentru utilizare unica
Glicerofosfat de sodiu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Hipofosfinat de sodiu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Propionat de sodiu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Selenat de sodiu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Selenit de sodiu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Gluconat de nichel Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Sulfat de nichel Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
DL-aspartat de potasiu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Bromura de potasiu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Glicerofosfat de potasiu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Glucuronat de potasiu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Nitrat de potasiu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Selenat de potasiu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Sulf Bovine, ovine, caprine, cabaline, porcine
Acetat de zinc Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Clorura de zinc Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Gluconat de zinc Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Oleat de zinc Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Stearat de zinc Toate speciile de la care se obţin produse animaliere

2. Compuşi organici

17â-Oestradiol Toate mamiferele producătoare de alimente Numai pentru utilizare
                                                                                         terapeutică şi zootehnica
1-Metil-2-pirolidone Cabaline
2-Aminoetanol Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
2-Aminoethanol glucuronat Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
2-Aminoetil dihidrogenfosfat Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
2-Pyrrolidina Toate speciile de la care se obţin produse animaliere In doza parenterala pana
                                                                                         la 40 mg/kg
3,5-Diiodo-L-thyrosina Toate mamiferele de la care se obţin produse animaliere
8-Hydroxyquinolona Toate mamiferele de la care se obţin produse animaliere Numai pentru animale nou-
                                                                                         născute
Acetil cisteinat Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Acid acetylsalicylic Bovine Nu se utilizează la bovi-
                                                                                         nele în lactatie de la care
                                                                                         se obţine lapte destinat
                                Porcine consumului uman
                                Gaini Nu se utilizează la
                                                                                         pasarile care produc oua
                                                                                         destinate consumului uman
Acid acetylsalicylic DL-Iysine Bovine Nu se utilizează la
                                                                                         bovinele în lactatie de la
                                                                                         care se obţine lapte destinat
                                Porcine consumului uman
                                Gaini Nu se utilizează la
                                                                                         pasarile care produc oua
                                                                                         destinate consumului
                                                                                         uman
Alcooli din lâna Toate speciile de la care se obţin produse animaliere Numai pentru uz local
Alfacolcidol Bovine Numai pentru vaci în peri-
                                                                                         oada fatarii
Alfaprostol Iepuri, bovine, porcine, cabaline
Salicilat bazic de aluminiu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere, Numai pentru uz local
                                cu excepţia pestelui
Apreamycina Porcine, iepuri Numai pentru uz oral
                                Ovine Nu se utilizează la ovi-
                                                                                         nele în lactatie de la care
                                                                                         se obţine lapte destinat
                                                                                         consumului uman
                                Gaini Nu se utilizează la
                                                                                         pasarile care produc oua
                                                                                         destinate consumului
                                                                                         uman
Azamethiphos Salmonide
Bacitracin Bovine Numai pentru uz intrama-
                                                                                         mar la vacile de lapte si
                                                                                         pentru alte tesuturi, cu
                                                                                         excepţia laptelui
Clorura de benzalconium Toate speciile de la care se obţin produse animaliere Numai ca excipient la
                                                                                         concentraţie pana la
                                                                                         0,05%
Alcool benzilic Toate speciile de la care se obţin produse animaliere Pentru utilizare ca excipient
Benzocaine Toate speciile de la care se obţin produse animaliere Numai pentru uz ca anes-
                                                                                         tezic local
Betaine Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Betaine glucuronat Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Biotin Toate speciile producătoare de alimente
Bismut subnitrat Bovine Numai pentru uz intrama-
                                                                                         mar
Bituminosulfonati, Toate speciile de mamifere de la care se obţin produse Numai pentru uz local.
saruri de aminiu şi sodiu animaliere Nu se utilizează la anima-
                                                                                         lele în lactatie de la care
                                                                                         se obţine lapte destinat
                                                                                         consumului uman
Bromhexin Bovine Nu se utilizează la bovi-
                                                                                         nele în lactatie de la care
                                Porcine se obţine lapte destinat
                                                                                         consumului uman
                                Păsări Nu se utilizează la
                                                                                         pasarile care produc oua
                                                                                         destinate consumului
                                                                                         uman
Bronopol Salmonide Numai pentru utilizare in
                                                                                         fertilizarea icrelor în ferma
Brotizolam Bovine Numai pentru utilizare
                                                                                         terapeutică
Buserelina Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Butafosfan Bovine Numai pentru uz intravenos
Butafosfan Bovine Numai pentru uz intravenos
                                                                                         Nu se utilizează la ovi-
                                                                                         nele în lactatie de la care
                                                                                         se obţine lapte destinat
                                                                                         consumului uman
Butil 4-hidroxibenzoat Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Butil scopolaminum bromura Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Butorfenol tartrat Cabaline Numai pentru administrare
                                                                                         intravenoasa
Cafeina Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Calciu aspartat Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Carbasalate calcium Bovine Nu se utilizează la ovi-
                                                                                         nele în lactatie de la care
                                                                                         se obţine lapte destinat
                                                                                         consumului uman
                                Porcine
                                Gaini Nu se utilizează la
                                                                                         pasarile care produc oua
                                                                                         destinate consumului uman
Carbetocin
Cefacetrile Bovine Numai pentru uz intrama-
                                                                                         mar şi pentru toate tesu-
                                                                                         turile, cu excepţia laptelui
Cefalonium Bovine Numai pentru uz intrama-
                                                                                         mar şi tratamentul oftal-
                                                                                         mic, precum şi pentru
                                                                                         toate tesuturile, cu
                                                                                         excepţia laptelui
Cefazolin Bovine, ovine, caprine Pentru uz intramamar, cu
                                                                                         excepţia cazului în care
                                                                                         ugerul poate fi utilizat ca
                                                                                         aliment pentru consumul
                                                                                         uman
Cefoperazone Bovine Numai pentru uz intrama-
                                                                                         mar şi tratamentul oftal-
                                                                                         mic, precum şi pentru
                                                                                         toate tesuturile, cu
                                                                                         excepţia laptelui
Cetostearil alcool Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Cetrimide Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Clazuril Porumbel
Cloprostenol Bovine, porcine, cabaline
Clorhexidina Toate speciile de la care se obţin produse animaliere Numai pentru uz local
Clorocrezol Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Clorphenamina Toate speciile de mamifere de la care se obţin produse
                                animaliere
Coco alkil dimetil betaine Toate speciile de la care se obţin produse animaliere Pentru utilizare ca excipient
Compuşi organici cu iod Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
iodoform polyvinilpyrrolido-
neiodone
Corticotropin Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Debotimine Bovine, cabaline Numai pentru utilizare
                                                                                         terapeutică
Decoquinate Bovine, ovine Numai pentru uz oral. Nu
                                                                                         se utilizează la ovinele in
                                                                                         lactatie de la care se
                                                                                         obţine lapte destinat consumului
                                                                                         uman
Dembrexina Cabaline
Denaverine hidrocloride Bovine
Diclazuril Ovine Pentru uz oral numai pentru miei
Dietilen glicol monoetil eter Bovine, porcine
Dietilphtalat Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Dimetilphtalat Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Dinoprost Toate mamiferele de la care se obţin produse animaliere
Dinoprost tromethamine Toate mamiferele de la care se obţin produse animaliere
Diprofiline Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Doxapram Toate speciile de mamifere de la care se obţin produse
                                animaliere
D-Phe-6 lutenising hormone Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
releasing hormone
Enilconazole Bovine, cabaline Numai pentru uz local
Etamifiline camsylate Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Etamsilate Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Etanol Toate speciile de la care se obţin produse animaliere Pentru utilizare ca excipient
Etillactat Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Etiproston tromethamine Bovine, porcine
Fenpipramide hydrochloride Cabaline Numai pentru administrare
                                                                                         intravenoasa
Fertirelin acetat Bovine
Floroglucinol Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Flumetrin Albine (miere)
Folic acid Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Furosemide Bovine, cabaline Numai pentru administrare
                                                                                         intravenoasa
Glicerol formal Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Gonadotrophina Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
"Pregnant mare serum"
Gonadotrophina "releasing Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
hormone"
Gonadotrophina chorion umană Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Gonadotrophina umană urinara Bovine
menopauzala
Heptaminol Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Hesperidin Cabaline
Hesperidin metil calcone Cabaline
Hexetidine Cabaline Numai pentru uz local
Hidrocarburi minerale, Toate speciile de la care se obţin produse animaliere Exclusiv compuşii aroma-
cu viscozitate mica şi mare tici şi nesaturati
incluzând microcristaline
"waxes", aproximativ C10-C60;
alifatic
Hidrocortizon Toate speciile de la care se obţin produse animaliere Numai pentru uz local
Humic acid şi sarurile lui Toate speciile de la care se obţin produse animaliere Numai pentru uz oral
de sodiu
Hydrochlorothiazide Bovine
Iod - compuşi organici Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
cu iod - Iodoform
Isobutan Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Isoflurane Cabaline Numai ca anestezic
Isoxsuprine Bovine, cabaline Numai pentru uz terapeutic
Ketamine Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Ketanserin tartrat Cabaline
Ketoprofen Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Lactic acid Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Lecirelina Bovine, cabaline, iepuri
Levomethadone Cabaline Numai pentru administrare
intravenoasa
Levothyroxina Toate mamiferele de la care se obţin produse animaliere
Lidocaine Cabaline Numai pentru anestezie
                                                                                         locală sau regionala
Liniar alchil benzen sulfonici Bovine Numai pentru uz local
acizi cu lantul alchil de la C9
la C13, conţinând mai puţin
de 2,5% alchil mai lung
de C13
Lobeline Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
L-tartric acid şi sarurile sale Toate speciile de la care se obţin produse animaliere Pentru utilizare ca excipient
de sodiu, potasiu şi calciu
mono- şi dibazice
Luprositol Toate speciile de mamifere
Acid malic Toate speciile de la care se obţin produse animaliere Pentru utilizare ca excipient
Glicerofosfat de mangan Toate speciile de la care se obţin produse animaliere Numai pentru uz oral
Gluconat de mangan Toate speciile de la care se obţin produse animaliere Numai pentru uz oral
Pidolat de mangan Toate speciile de la care se obţin produse animaliere Numai pentru uz oral
Ribonucleat de mangan Toate speciile de la care se obţin produse animaliere Numai pentru uz oral
Mecillinam Bovine Numai pentru uz intrauterin
Medroxiprogesteron acetat Ovine Numai pentru uz intravaginal
                                                                                         pentru scopuri zootehnice
Melatonin Ovine, caprine
Menadione Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Menbutona Bovine, ovine, caprine, porcine, cabaline
Mentol Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Mercaptamine hydrocloride Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Metil nicotinat Bovine, cabaline Numai pentru uz local
Metil salicilat Toate speciile de la care se obţin produse animaliere, Numai pentru uz local
                                cu excepţia pestelui
Natamicin Bovine, cabaline Numai pentru uz local
Natrium acetylsalicylat Bovine Nu se utilizează la ovinele
                                                                                         în lactatie de la care se
                                Porcine obţine lapte destinat consumului
                                                                                         uman
                                Gaini Nu se utilizează la
                                                                                         pasarile care produc oua
                                                                                         destinate consumului
                                                                                         uman
Natrium 2-metil-2-phenoxy- Bovine, porcine, caprine, cabaline
propanoat
Natrium benzil-4-hydroxybenzoat Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Natrium boroformiat Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Natrium butil-4-hydroxybenzoat Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Natrium cetostearil sulfat Toate speciile de la care se obţin produse animaliere Numai pentru uz local
Natrium salicilat Toate speciile de la care se obţin produse animaliere, Numai pentru uz local
                                cu excepţia pestelui
N-butan Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
N-butanol Toate speciile de la care se obţin produse animaliere Pentru utilizare ca excipient
Neostigmine Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Nicoboxil Cabaline Numai pentru uz local
Novivamide Cabaline Numai pentru uz local
Oleyloleate Toate speciile de la care se obţin produse animaliere Numai pentru uz local
Oxytocine Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Pancreatin Toate speciile de mamifere de la care se obţin produse Numai pentru uz local
                                animaliere
Papaina Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Papaverina Bovine Numai pentru viţei nou-născuţi
Paracetamol Porcine Numai pentru uz oral
Parconazole Bibilica
Peracetic acid Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Phenol Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Phloroglucinol Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Phytomenadione Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Piperonil butoxide Bovine, ovine, caprine, cabaline Numai pentru uz local
Policresulene Toate speciile de la care se obţin produse animaliere Numai pentru uz local
Polietilen glicol 15
hidroxistearat Toate speciile de la care se obţin produse animaliere Numai ca excipient
Polietilen glicol 7 gliceril Toate speciile de la care se obţin produse animaliere Numai pentru uz local
cocoate
Polietilen glicol saturat Toate speciile de la care se obţin produse animaliere Numai ca excipient
cu 8-40 unităţi oxietilenice
Polisulfatat glycosaminoglycan Cabaline
Praziquntel Ovine, cabaline
Pretcamide (Crotetamide Toate speciile mamifere de la care se obţin produse
si cropropamide) animaliere
Procaina Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Propan Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Propilen glicol Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Pyrantel embonate Cabaline
Quatresin Toate speciile de la care se obţin produse animaliere Numai pentru utilizare cu
                                                                                         rol de conservant, în con-
                                                                                         centratie sub 0,5%
Quillaia saponine Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
R-Cloprostenol Bovine, porcine, cabaline
Rifaximin Bovine Numai pentru uz intrama-
                                                                                         mar (cu excepţia cazului
                                                                                         în care ugerul va fi utili-
                                                                                         zat ca aliment pentru con-
                                                                                         sum uman) şi intrauterin
Romifidine Cabaline Numai pentru utilizare
                                                                                         terapeutică
Salfogaiacol Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Acid salicilic Toate speciile de la care se obţin produse animaliere,
                                cu excepţia pestelui Numai pentru uz local
Sotatosalm Salmonide
Stricnina Bovine Numai pentru uz oral in
                                                                                         doza pana la 0,1 mg/kg
                                                                                         greutate
Taninum Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Tau fluvalinat Albine
Terpin Hydrat Bovine, porcine, ovine, caprine
Tetracaine Toate speciile de la care se obţin produse animaliere Numai pentru utilizare ca
                                                                                         anestezic
Theobromine Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Theophilina Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Thiamylal Toate mamiferele de la care se obţin produse animaliere Numai pentru administrare
                                                                                         intravenoasa
Thiomersal Toate speciile de la care se obţin produse animaliere Numai pentru utilizare cu
                                                                                         rol de conservant în vac-
                                                                                         cinuri multidoze, la o con-
                                                                                         centratie pana la 0,002%
Thiopental sodium Toate speciile de la care se obţin produse animaliere Numai pentru administrare
                                                                                         intravenoasa
Tiaprost Bovine, porcine, ovine, cabaline
Timerfonat Toate speciile de la care se obţin produse animaliere Numai pentru utilizare cu
                                                                                         rol de conservant în vac-
                                                                                         cinuri multidoze, la o con-
                                                                                         centratie pana la 0,002%
Timol Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Tldimfos Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Tosychloramida de sodiu Peste Numai pentru utilizare in
                                                                                         apa în care se naşte
Tricaine mesitate Peste Numai pentru utilizare in
                                                                                         apa în care se naşte
Trichlormethiazide Toate speciile de mamifere de la care se obţin produse Nu se utilizează la bovi-
                                animaliere nele în lactatie de la care
                                                                                         se obţine lapte destinat
                                                                                         consumului uman
Trimetilfloroglucinol Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Vetrabutine hydrocloride Porcine
Vincamine Bovine Numai pentru animalele
                                                                                         nou-născute
Vitamina B1 Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Vitamina B12 Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Vitamina B2 Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Vitamina B3 Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Vitamina B5 Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Vitamina B6 Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Vitamina D Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Vitamina E Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Aspartat de zinc Toate speciile de la care se obţin produse animaliere

3. Substanţe general recunoscute ca neprezentand risc

2-Methil-2-pyrolidona Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Absintium extract Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Acetilmetionina Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Adenosina şi 5'-mono-, 5'-di- Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
si 5'-trifosfatul ei
Alanina Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Aluminium hidroxid Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Aluminium monostearat Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Amonium şi fier citrat Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Amonium sulfat Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Arginina Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Asparagina Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Aspartic acid Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Benzil benzoat Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Benzil p-hidroxibenzoat Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Calcium borogluconat Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Calcium citrat Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Camfor Toate speciile de la care se obţin produse animaliere Numai pentru uz extern
Cardamon extract Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Carnitina Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Cholina Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Chymotripsin Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Citrulline Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Clorura de magneziu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Cytidina şi 5'-mono-, 5'-di- Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
si 5'-trifosfatul ei
Dietil sebacat Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Dimetil acetamida Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Dimetil sulfoxid Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Dimetilicone Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Epinefrina Toate mamiferele de la care se obţin produse animaliere
Ergometrine maleat Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Etil oleat Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Etilendiaminotetraacetic Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
acid şi saruri
Eucaliptol Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Amonium citrat de fier Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Dextran de fier Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Glucoheptonat de fier Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Formaldehida Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Acid formic Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Acid glutamic Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Glutamina Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Glutaraldehida Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Glycina Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Gonadotropina corionica Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
umană (HCG umană
si analogii săi sintetici)
Guaiacol Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Guanosina şi 5'-mono-, 5'-di- Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
si 5'-trifosfatul ei
Heparina şi sarurile sale Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Histidina Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Hormoni luteinizanti Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
(LH naturali de la toate
speciile şi omologii lor
sintetici)
Hormoni stimulatori foliculari Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
(FSH naturali de la toate
speciile şi analogii lor
sintetici)
Acid hyaluronic Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Inosina şi 5'-mono-, 5'-di- şi Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
5'-trifosfatul ei
Inositol Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Isoleucina Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Isopropanol Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Jecoris olcum Toate speciile de la care se obţin produse animaliere Numai pentru uz local
Lanolina Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Leucina Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Lysina Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Clorura de magneziu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Gluconat de magneziu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Hipofosfat de magneziu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Manitol Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Mepivacaine Cabaline Numai pentru uz ca anes-
                                                                                         tezic local intraauricular şi
                                                                                         epidural
Metilbenzoat Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Metionina Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Monotioglicerol Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Montanide Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Myglycol Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Clorura de sodiu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Cromoglicat de sodiu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Dioctilsulfosuccinat de sodiu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Formaldehidsulfoxilat de sodiu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Laurilsulfat de sodiu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Pyrosulfit de sodiu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Stearat de sodiu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Tiosulfat de sodiu Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Novobiocin Bovine Numai pentru uz intrama-
                                                                                         mar şi la toate tesuturile,
                                                                                         cu excepţia laptelui
Orgoteina Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Ornitina Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Acid orotic Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Pepsina Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Phenilalanina Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Piperazine hydrochloride Gaini Pentru toate tesuturile, cu
                                                                                         excepţia oualor
Poloxalene Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Poloxamer Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Polyetilen glicoli (masa Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
moleculara între 200-10.000)
Polyoxyl castor oil cu 30 Toate speciile de la care se obţin produse animaliere Pentru utilizare ca excipient
pana la 40 de unităţi de
oxyethylena
Polyoxyl hydrogenat castor Toate speciile de la care se obţin produse animaliere Pentru utilizare ca excipient
oil cu 40 pana la 60 de unităţi
de oxyethylena
Polysorbat 80 Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Prolina Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Serina Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Serotonina Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Thimidina Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Acid thioctic Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Threonina Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Tragacanth Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Tripsina Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Tryprophan Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Tyrosina Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Uree Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Uridina şi 5'-mono-, 5'-di- Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
si 5'-trifosfatul ei
Valina Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Xylazine hydrochloride Bovine, cabaline Nu se utilizează la bovinele
                                                                                         care produc lapte
                                                                                         destinat consumului uman
Oxid de zinc Toate speciile de la care se obţin produse animaliere
Sulfat de zinc Toate speciile de la care se obţin produse animaliere

4. Substanţe utilizate ca aditivi alimentari în alimentele pentru consum uman

Substanţe cu cod de Toate speciile de la care se obţin produse animaliere Numai substanţele aprobate
identificare "E" şi număr ca aditivi în alimentele
                                                                                         pentru consumul uman, cu
                                                                                         excepţia conservantilor
                                                                                         prevăzuţi în partea C a
                                                                                         anexei III a Directivei
                                                                                         Consiliului
                                                                                         95/2/CE
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 7
    --------
la norma sanitară veterinara
----------------------------

                                 LIMITE MAXIME
             stabilite pentru alţi contaminanti în sau pe produsele
                               de origine animala


    A. Micotoxine
    a) Aflatoxine
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                               Limita maxima admisă (æg/kg)
               Produsul ───────────────────────────────────────

                                          B(1) B(1)+B(2)+G(1)+G(1) M(1)
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Carne proaspăta şi produse din carne -
Carne de pasare proaspăta şi produse -
Lapte crud, lapte tratat termic si
produse pe baza de lapte - - 0,05
Oua, produse din oua -
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
B. Bifenilipoliclorurati (PCB)
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
          Produsul Limita maxima admisă
                                               (æg/kg) (raportat la grasime)*1)
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Carne proaspăta şi produse din carne 200
Carne de pasare proaspăta şi produse 200
Lapte crud, lapte tratat termic şi produse pe baza de lapte 100
Oua, produse din oua 200
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
    *1) Suma a următoarelor PCB (UICPA): 28, 52, 101, 118, 138, 153, 180.

    C. Metale grele
    a) Plumb (Pb)
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
              Produsul Limita maxima admisă (mg/kg)
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Carne de bovine, ovine, porcine şi carne de pasare 0,1
Organe comestibile de bovine, ovine, porcine şi pasare 0,5
Lapte crud, lapte pentru procesare în produse pe baza de
lapte şi lapte tratat termic 0,02
Peste (cu excepţia codului, merluciului, cambulei,
calcanului, tonului) 0,2
Cod, merluciu, cambula, calcan, ton 0,5
Crustacee 0,5
Moluste bivalve 1,0
Grăsimi şi uleiuri de origine animala (inclusiv
grasimea din lapte) 0,1
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

    b) Cadmiu (Cd)
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Produsul Limita maxima admisă (mg/kg)
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Carne de bovine, ovine, porcine şi carne de pasare 0,05
Carne de cal 0,2
Ficat de bovine, ovine, porcine şi pasare 0,5
Rinichi de bovine, ovine, porcine şi pasare 1,0
Peste (cu excepţia cambulei, calcanului, tonului) 0,05
Cambula, calcan, ton 0,2
Crustacee 0,5
Moluste bivalve (fără viscere) 1,0
Cefalopode (fără viscere) 1,0
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

    c) Mercur (Hg)
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
            Produsul Limita maxima admisă (mg/kg)
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Produse de pescarie, cu excepţia următoarelor specii: 0,5
Diavol de mare (Lophius spp.), lup de mare
(Anarhichas lupus), Iavrac (Dicentrarchus labrax),
molva (Molva dipterygia, Molva inolva), palamida
(Sarda spp., Orcynopsis nucolor.), anghila
(Anguilla spp.), escolar (Leidocybium flavobruneum),
halibut (Hippoglossus hippoglossus), ton mic
(Euthynnus spp.), marlin (Makaira spp.), rivolide
(Ruvettus pretiosus), ştiuca (Esox lucius), rechin
portughez (Centroscymnes coelolepis), raiide (Raja
spp.), cod (Sebastes marinus, S. mentella, S.
viviparus), toate speciile aparţinând Istiophoritaelor:
peste sabie (Lepidopus caudatus), stavrid (Trachurus
trachurus), rechin (toate speciile); toate speciile
aparţinând stromateidaelor: gemfilide (Gempylidae),
sturioni (Acipenser spp.), peste spada (Xiphias gladius),
ton (Thunus spp.), Ierosme (Brosmius brosme) 1,0
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


                                  -------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016