Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 353 din 23 noiembrie 2007  pentru aprobarea Normelor de aplicare a   Legii serviciilor de transport public local nr. 92/2007     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 353 din 23 noiembrie 2007 pentru aprobarea Normelor de aplicare a Legii serviciilor de transport public local nr. 92/2007

EMITENT: MINISTERUL INTERNELOR SI REFORMEI ADMINISTRATIVE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 824 din 3 decembrie 2007

Având în vedere prevederile art. 4 alin. (1) lit. g) şi ale <>art. 48 alin. (1) din Legea serviciilor de transport public local nr. 92/2007 ,
în temeiul <>art. 7 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Internelor şi Reformei Administrative,

ministrul internelor şi reformei administrative emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aprobã Normele de aplicare a <>Legii serviciilor de transport public local nr. 92/2007 , prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

p. Ministrul internelor
şi reformei administrative,
Anghel Andreescu,
secretar de stat

Bucureşti, 23 noiembrie 2007.
Nr. 353.


ANEXĂ

NORME
de aplicare a <>Legii serviciilor de transport public local nr. 92/2007

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
Serviciul de transport public local trebuie sã asigure cerinţele de deplasare a cetãţenilor în interiorul comunei, oraşului/municipiului sau judeţului, în funcţie de cererea de transport şi de capacitatea disponibilã.
ART. 2
Modul de organizare şi funcţionare a serviciilor de transport public local de persoane are ca obiective:
a) asigurarea competiţiei dintre operatori şi deschiderea pieţei;
b) creşterea calitãţii şi eficienţei serviciului de transport public local de persoane;
c) asigurarea transparenţei în ceea ce priveşte delegarea gestiunii serviciului de transport public local de persoane şi stabilirea tarifelor;
d) creşterea siguranţei în exploatare şi asigurarea continuitãţii serviciului de transport public local de persoane.
ART. 3
(1) Consiliile judeţene sunt obligate sã înfiinţeze, prin hotãrâre, autoritãţi judeţene de transport, prin care sã asigure, sã organizeze, sã reglementeze, sã coordoneze şi sã controleze prestarea serviciului de transport public local de persoane prin servicii regulate, desfãşurat între localitãţile judeţului, inclusiv în cazul în care acestea au înfiinţat o asociaţie în conformitate cu prevederile <>Legii serviciilor comunitare de utilitãţi publice nr. 51/2006 , precum şi sã înfiinţeze societãţi de transport public judeţean de persoane prin curse regulate necesare, dacã acestea nu existã.
(2) Consiliile locale sunt obligate sã înfiinţeze, prin hotãrâre, un compartiment sau un serviciu specializat de transport local în subordinea primãriei comunei, oraşului/municipiului, care reprezintã autoritatea de autorizare pentru serviciile de transport public local.
(3) Primãria Municipiului Bucureşti va înfiinţa prin hotãrâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, pe aria sa de acoperire administrativ-teritorialã, în cadrul aparatului propriu, Autoritatea Metropolitanã de Transport Bucureşti.
(4) Autorizarea autoritãţilor de transport se face de cãtre Autoritatea Naţionalã de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitãţi Publice, în conformitate cu Regulamentul-cadru de autorizare a compartimentelor sau serviciilor specializate de transport din cadrul administraţiei publice locale atât ca autoritãţi de autorizare, cât şi ca operatori de transport rutier.
(5) Unitãţile administrativ-teritoriale se pot asocia în conformitate cu prevederile <>Legii nr. 51/2006 , pentru organizarea în comun a transportului public de persoane.

CAP. II
Servicii de transport public local de persoane

ART. 4
Consiliile locale, consiliile judeţene şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti, dupã caz, au urmãtoarele atribuţii cu privire la serviciile de transport public local de persoane prin curse regulate sau speciale:
a) sã evalueze fluxurile de transport de persoane pe baza unor studii de specialitate asupra cerinţelor de transport public local, în prezent şi pentru o perioadã de minimum 5 ani;
b) sã stabileascã traseele principale şi secundare, precum şi autogãrile şi staţiile publice aferente acestora;
c) sã stabileascã şi sã aprobe programele de transport public local de persoane prin curse regulate, precum şi capacitãţile de transport necesare;
d) sã stabileascã modalitatea de atribuire a gestiunii pentru executarea serviciului de transport public local sau judeţean de persoane, dupã caz;
e) sã actualizeze periodic traseele şi programele de transport cuprinse în caietul de sarcini al serviciului de transport public local de persoane, anexã la regulamentul pentru efectuarea transportului public local, prin modificarea acestora în funcţie de cerinţele de deplasare ale populaţiei şi în corelare cu transportul public interjudeţean, internaţional, feroviar, aerian sau naval;
f) sã organizeze procedurile de atribuire a contractelor de delegare a gestiunii serviciilor de transport public local de persoane şi a infrastructurii tehnico-edilitare aferente sau din proprietatea publicã ori privatã a localitãţilor.
ART. 5
Programele de transport trebuie sã asigure dezvoltarea echilibratã şi eficientã, într-un mediu concurenţial real, a tuturor tipurilor de transport public local de persoane, stimulându-se folosirea tipurilor de mijloace de transport care asigurã grade de poluare scãzute.
ART. 6
(1) Accesul autovehiculelor în staţiile publice este gratuit şi nediscriminatoriu pentru operatorii de transport rutier cãrora li s-au atribuit trasee, conform graficelor de circulaţie.
(2) Accesul autovehiculelor în autogarã este nediscriminatoriu pentru operatorii de transport rutier cãrora li s-au atribuit trasee, conform graficelor de circulaţie.
(3) Încheierea contractelor între deţinãtorii de autogarã şi operatorii de transport rutier privind accesul în autogarã nu poate fi condiţionatã de efectuarea unor servicii suplimentare sau pe care operatorul de transport rutier nu le solicitã.

SECŢIUNEA 1
Serviciul de transport public local de persoane prin curse regulate efectuat cu autobuze

ART. 7
Programul de transport local prevãzut în caietul de sarcini al serviciului de transport public local de persoane, anexã la regulamentul pentru efectuarea transportului public local, se întocmeşte şi se aprobã de cãtre autoritatea administraţiei publice locale pentru o perioadã de maximum 6 ani.
ART. 8
Autoritãţile administraţiei publice locale elibereazã pentru traseele cuprinse în programul de transport public local de persoane prin curse regulate licenţe de traseu însoţite de caietul de sarcini aferent acestora.
ART. 9
În perioada de valabilitate, programul de transport local poate fi actualizat prin hotãrâre a consiliului local, astfel:
a) prin prelungirea traseelor existente, respectiv modificarea unuia sau ambelor capete de traseu;
b) prin introducerea de noi trasee;
c) prin modificarea numãrului de curse de cãtre autoritatea localã de transport;
d) prin modificarea orelor din graficele de circulaţie;
e) prin introducerea de staţii noi;
f) prin eliminarea de staţii, la solicitarea operatorului de transport rutier;
g) pentru un traseu care nu a fost atribuit în douã şedinţe de atribuire.
ART. 10
(1) Serviciul de transport public local de persoane prin curse regulate se atribuie de cãtre autoritãţile administraţiei publice locale pe bazã de hotãrâri de dare în administrare sau de atribuire în gestiune delegatã sau prin alte modalitãţi prevãzute de lege.
(2) Procedura de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate se întocmeşte de compartimentele sau de serviciile specializate de transport din cadrul administraţiei publice locale ca autoritãţi de autorizare, pe baza normelor-cadru privind organizarea şi derularea delegãrii gestiunii serviciului, elaborate de Autoritatea Naţionalã de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitãţi Publice.
(3) Autoritãţile de autorizare pot decide atribuirea gestiunii pentru un singur traseu sau grupe de trasee distincte, în cazul în care traseele cuprinse în programul de transport nu pot fi deservite de un singur operator de transport rutier.
ART. 11
(1) Licenţa de traseu însoţitã de caietul de sarcini aferent acesteia se elibereazã de cãtre autoritatea de autorizare, pe baza hotãrârii consiliului local sau a consiliului judeţean de dare în administrare sau a hotãrârii de atribuire în gestiune delegatã a serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate fãrã licitaţie, precum şi a deciziei de acordare a gestiunii delegate realizate în urma licitaţiilor.
(2) Licenţele de traseu se elibereazã operatorilor de transport rutier în numãrul solicitat de aceştia, dar cel puţin în numãr egal cu numãrul de autovehicule active necesar pentru efectuarea traseului respectiv.
(3) Licenţa de traseu se elibereazã pentru o perioadã de 3 ani, fãrã a depãşi valabilitatea programului de transport.
(4) Licenţa de traseu se elibereazã dupã prezentarea de cãtre operatorul de transport rutier a documentului de platã a tarifului de eliberare.
(5) Licenţa de traseu este nominalã şi nu este transmisibilã.
(6) Modelul licenţei de traseu este prevãzut în anexa nr. 1 la prezentele norme.
(7) Caietul de sarcini aferent licenţei de traseu cuprinde:
a) staţiile publice, precum şi amplasarea acestora;
b) numãrul şi capacitatea autobuzelor;
c) intervalul de succedare a curselor;
d) ora primei/ultimei plecãri de la capetele de traseu;
e) zilele în care se efectueazã transporturile.
(8) Modelul caietului de sarcini aferent licenţei de traseu este prezentat în anexa nr. 2 la prezentele norme.
ART. 12
În cazul transportului de persoane prin curse regulate, operatorul de transport rutier trebuie sã respecte obligaţiile prevãzute în regulamentul pentru efectuarea transportului public local, în caietul de sarcini al serviciului de transport public local, întocmit de cãtre autoritatea administraţiei publice locale, precum şi în contractul de delegare a gestiunii.
ART. 13
(1) În cazul în care contractul de delegare a gestiunii se reziliazã, licenţele de traseu se vor retrage cu o notificare prealabilã de 60 de zile.
(2) În intervalul prevãzut la alin. (1) autoritatea administraţiei publice locale va organiza delegarea gestiunii altui operator de transport rutier.
ART. 14
(1) Pierderea, deteriorarea sau sustragerea licenţelor de traseu se comunicã de cãtre operatorul de transport rutier autoritãţii administraţiei publice locale, în termen de maximum 15 zile de la data constatãrii, acestea înlocuindu-se cu un document nou, cu plata tarifelor aferente.
(2) Pierderea sau sustragerea licenţelor de traseu se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a.

SECŢIUNEA a 2-a
Serviciul de transport public judeţean de persoane prin curse regulate, efectuat cu autobuze

ART. 15
Agenţiile teritoriale ale Autoritãţii Rutiere Române, denumite în continuare agenţii A.R.R. , elibereazã pentru traseele cuprinse în programele judeţene de transport public local de persoane prin curse regulate licenţe de traseu însoţite de caietul de sarcini, pe baza hotãrârii comisiei paritare.
ART. 16
Programul de transport judeţean prevãzut în caietul de sarcini al serviciului de transport public local, anexã la regulamentul pentru efectuarea transportului public local, se întocmeşte şi se aprobã de cãtre autoritatea publicã judeţeanã pentru o perioadã de 3 ani şi se coreleazã cu programele de transport interjudeţean, internaţional, feroviar sau naval, dupã caz.
ART. 17
În perioada de valabilitate, programele de transport judeţene pot fi actualizate astfel:
a) prin prelungirea traseelor existente, respectiv modificarea unuia sau ambelor capete de traseu, dar numai la iniţiativa autoritãţilor administraţiei publice judeţene şi dupã aprobarea prin hotãrâre a acestora, cu condiţia ca acestea sã nu se suprapunã peste traseele existente;
b) prin introducerea de noi trasee, la iniţiativa autoritãţii administraţiei publice judeţene şi dupã aprobarea prin hotãrâre a acesteia;
c) prin modificarea numãrului de curse de cãtre autoritatea judeţeanã de transport, dar numai la solicitarea consiliului judeţean şi dupã aprobarea prin hotãrâre a acestuia;
d) prin modificarea orelor din graficele de circulaţie de cãtre autoritãţile judeţene de transport, dar numai la solicitarea consiliului judeţean şi dupã aprobarea prin hotãrâre a acestuia;
e) prin introducerea de staţii de cãtre autoritãţile judeţene de transport, dar numai la solicitarea consiliului judeţean şi dupã aprobarea prin hotãrâre a acestuia;
f) prin eliminarea de staţii de cãtre autoritãţile judeţene de transport, dar numai la solicitarea operatorului de transport rutier şi dupã aprobarea prin hotãrâre a consiliului judeţean;
g) pentru un traseu care nu a fost atribuit în douã şedinţe de atribuire.
ART. 18
(1) Pe perioada de valabilitate a programelor de transport, operatorii de transport rutier pot utiliza la efectuarea curselor de pe un traseu oricare dintre autovehiculele înscrise la atribuirea traseelor pentru care au obţinut licenţe de traseu.
(2) Înlocuirea unui autovehicul cu care operatorul de transport rutier a obţinut licenţe de traseu pe perioada de valabilitate a programului de transport este permisã numai cu un autovehicul de aceeaşi capacitate, care întruneşte cel puţin acelaşi punctaj cu al celui înlocuit, dupã notificarea consiliului judeţean.
ART. 19
(1) Traseele cuprinse în programele de transport judeţene se atribuie operatorilor de transport rutier, în cadrul unei şedinţe de atribuire, de cãtre comisia paritarã.
(2) Atribuirea traseelor se va face electronic prin sistemul naţional, pentru fiecare judeţ, urmând ca pe baza rezultatelor acesteia comisia paritarã sã emitã o hotãrâre privind traseele atribuite.
(3) Comisia paritarã este formatã din 4 reprezentanţi ai administraţiei publice la nivel judeţean şi 2 reprezentanţi ai agenţiei A.R.R. din judeţul respectiv.
(4) În vederea desfãşurãrii şedinţei de atribuire, autoritatea judeţeanã de transport convoacã comisia paritarã înainte de data începerii depunerii solicitãrilor.
(5) Comisia paritarã se va întruni la sediul autoritãţii judeţene de transport.
ART. 20
(1) În situaţia în care pentru un traseu s-a depus o singurã solicitare valabilã, acesta este atribuit operatorului de transport rutier respectiv.
(2) În situaţia în care pentru un traseu s-au depus mai multe solicitãri de cãtre mai mulţi operatori de transport rutier, aceştia sunt departajaţi pe bazã de punctaj, traseul fiind atribuit solicitantului care întruneşte cel mai mare punctaj.
(3) Criteriile de evaluare în baza cãrora se atribuie punctele în cazul traseelor judeţene, precum şi metodologia de punctare sunt prevãzute în <>Ordinul ministrului administraţiei şi internelor nr. 134/2007 privind aprobarea criteriilor de evaluare, a punctajelor şi a metodologiei de punctare, aplicabile în vederea atribuirii traseelor pentru transportul rutier public de persoane prin servicii regulate în trafic judeţean, astfel cum a fost modificat prin <>Ordinul ministrului administraţiei şi internelor nr. 174/2007 .
ART. 21
(1) Datele la care au loc şedinţele de atribuire se vor stabili dupã cum urmeazã:
a) cu 90 de zile înainte de expirarea valabilitãţii programului de transport, în vederea atribuirii noilor programe de transport judeţene, orãşeneşti sau municipale;
b) cu 30 de zile înainte de expirarea valabilitãţii programului de transport judeţean, în vederea atribuirii traseelor rãmase nesolicitate sau neatribuite la şedinţele de atribuire prevãzute la lit. a);
c) dupã intrarea în vigoare a programelor de transport judeţene, se va organiza trimestrial câte o şedinţã de atribuire pentru traseele cuprinse în programele de transport rãmase nesolicitate sau neatribuite;
d) pentru un traseu cuprins în programele de transport judeţene la care a renunţat un operator de transport rutier sau în cazul în care mãsura retragerii licenţei de traseu a rãmas definitivã, se va organiza o şedinţã de atribuire în termen de 15 zile de la afişarea traseelor respective pe site-ul autoritãţilor judeţene de transport;
e) pentru un traseu nou-introdus în programul de transport judeţean, cursele se vor atribui în cadrul unor şedinţe de atribuire organizate cu 60 de zile înainte de împlinirea unui an, respectiv 2 ani, de la data intrãrii în vigoare a programului de transport judeţean.
(2) Lista traseelor care au fost atribuite în cadrul fiecãrei şedinţe va fi fãcutã publicã de cãtre autoritatea judeţeanã de transport, pe site-ul acesteia, precum şi prin afişare la sediul acesteia, comunicând în scris agenţiei A.R.R. din judeţul respectiv data afişãrii.
(3) Lista traseelor rãmase nesolicitate sau neatribuite se va afişa pe site-ul autoritãţilor judeţene de transport, precum şi la sediul acestora, cu 20 de zile înainte de data urmãtoarei şedinţe de atribuire.
(4) Operatorii de transport rutier vor depune toate opţiunile, în format electronic, în vederea atribuirii traseelor cuprinse în programele de transport judeţene, în intervalul de 6 zile cuprins între a 15-a zi şi a 10-a zi inclusiv, înainte de data la care se desfãşoarã şedinţa de atribuire respectivã.
ART. 22
Opţiunile depuse în format electronic de operatorii de transport rutier vor fi respinse în urmãtoarele cazuri:
a) au fost depãşite termenele de depunere a opţiunilor;
b) operatorul de transport rutier nu deţine vehicule suficiente pentru a efectua traseele/cursele pentru care a depus opţiuni;
c) operatorul de transport rutier nu deţine toate vehiculele înmatriculate în judeţul respectiv, cu excepţia autovehiculelor deţinute în leasing;
d) operatorul de transport rutier nu deţine copii conforme ale licenţei de transport, valabile la data depunerii opţiunii, suficiente pentru a efectua transportul de persoane pe traseele/cursele pentru care a depus opţiuni;
e) traseele pentru care s-au depus opţiuni nu pot fi efectuate cu unul sau mai multe vehicule dintre cele nominalizate, din cauza suprapunerii graficelor de circulaţie aferente, în cazul traseelor judeţene;
f) graficele de circulaţie aferente traseelor/curselor pentru care s-au depus opţiuni nu permit efectuarea acestora cu vehiculele nominalizate, deoarece prin parcurgerea distanţei dintre locul de sosire dintr-o cursã şi locul de plecare în urmãtoarea cursã, cu o vitezã de deplasare de 50 km/orã, se depãşeşte ora de plecare în urmãtoarea cursã.
ART. 23
(1) Licenţele de traseu se elibereazã operatorilor de transport rutier în numãrul solicitat de aceştia, dar cel puţin în numãr egal cu numãrul de autovehicule active necesar pentru efectuarea traseului respectiv.
(2) Modelul licenţei de traseu este prevãzut în anexa nr. 8 la Normele privind organizarea şi efectuarea transporturilor rutiere şi a activitãţilor conexe acestora, aprobate prin <>Ordinul ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr. 1.892/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(3) Caietul de sarcini aferent licenţei de traseu cuprinde:
a) staţiile publice, precum şi distanţele dintre acestea;
b) orele de plecare, respectiv de sosire;
c) zilele în care se efectueazã transporturile.
(4) Modelul Caietului de sarcini aferent licenţei de traseu este prezentat în anexa nr. 3 la prezentele norme.
ART. 24
În cazul în care operatorul de transport rutier cãruia i s-a atribuit un traseu nu se prezintã la agenţia A.R.R. în vederea solicitãrii eliberãrii licenţei de traseu, în termen de 5 zile lucrãtoare de la data comunicãrii hotãrârii comisiei paritare, traseul va fi disponibil la urmãtoarea şedinţã de atribuire.
ART. 25
(1) Licenţa de traseu se elibereazã pentru o perioadã de 3 ani, fãrã a depãşi valabilitatea programului de transport judeţean.
(2) Licenţa de traseu se elibereazã dupã prezentarea de cãtre operatorul de transport rutier a documentului de platã a tarifului de eliberare, în cel mult 15 zile de la data solicitãrii prevãzute la art. 24. În cazul neprezentãrii documentelor de platã, traseul va fi disponibil la urmãtoarea şedinţã de atribuire.
(3) Licenţa de traseu este nominalã şi nu este transmisibilã.
ART. 26
În cazul transportului de persoane prin curse regulate, operatorul de transport rutier trebuie sã respecte obligaţiile prevãzute în regulamentul pentru efectuarea transportului public local şi în caietul de sarcini al serviciului de transport public local, întocmit de cãtre autoritãţile administraţiei publice la nivel judeţean.
ART. 27
Renunţarea la licenţa de traseu se poate face la cererea expresã a operatorului de transport rutier, care va fi depusã la agenţia A.R.R. emitentã, precum şi la autoritãţile administraţiei publice la nivel judeţean, cu 60 de zile înainte de data încetãrii efectuãrii traseului. Dupã expirarea acestei perioade, operatorul de transport rutier va depune licenţa de traseu la agenţia A.R.R. emitentã.
ART. 28
(1) Retragerea licenţei de traseu se face de cãtre agenţia A.R.R. emitentã în urmãtoarele cazuri:
a) când nu mai sunt îndeplinite condiţiile care au stat la baza eliberãrii acesteia;
b) în cazul sãvârşirii de cãtre operatorul de transport rutier a unor abateri grave, dupã cum urmeazã:
(i) când licenţa de traseu a fost obţinutã prin furnizarea unor documente care conţineau informaţii eronate;
(ii) când operatorul de transport rutier, deţinãtor al licenţei de traseu, a încredinţat spre efectuare altui operator de transport rutier curse prevãzute în graficul de circulaţie aferent licenţei de traseu;
c) în cazul sãvârşirii de cãtre operatorul de transport rutier a unor abateri repetate, dupã cum urmeazã:
(i) în cazul transportului judeţean, când operatorul de transport rutier a efectuat mai puţin de 95% din totalul curselor prevãzute în graficul de circulaţie al licenţei de traseu a se efectua într-o lunã calendaristicã;
(ii) când operatorul de transport rutier a înlocuit de mai mult de 3 ori unul dintre vehicule fãrã respectarea prevederilor art. 18 alin. (2);
d) la încetarea activitãţii operatorului de transport rutier;
e) la retragerea licenţei de transport.
(2) În cazurile prevãzute la alin. (1) lit. a), b) şi c), retragerea licenţei de traseu se face în baza solicitãrii motivate a administraţiei publice judeţene.
ART. 29
(1) În cazul retragerii licenţei de traseu, operatorul de transport rutier va fi înştiinţat de agenţia A.R.R. emitentã, fiind obligat sã efectueze serviciul de transport pe o perioadã de 60 de zile de la data înştiinţãrii.
(2) Dupã retragerea licenţei de traseu, traseul respectiv va fi atribuit în cadrul urmãtoarei şedinţe de atribuire prevãzute la art. 21 alin. (1) lit. d).
(3) În cazul în care operatorul de transport rutier a renunţat la licenţa de traseu pe un traseu, conform art. 27, acesta nu va mai putea participa la urmãtoarele şedinţe de atribuire pentru atribuirea traseului respectiv, pe perioada de valabilitate a programului de transport în vigoare.
(4) În cazul în care operatorului de transport rutier i s-a retras licenţa de traseu pe un traseu, acesta nu va mai putea participa la urmãtoarele şedinţe de atribuire a traseului respectiv, pe perioada de valabilitate a programului de transport în vigoare.
ART. 30
(1) Pierderea, deteriorarea sau sustragerea licenţelor de traseu se comunicã de cãtre operatorul de transport rutier agenţiei A.R.R. emitente, în termen de 15 zile de la data constatãrii, acestea înlocuindu-se cu un document nou, cu plata tarifelor aferente.
(2) Pierderea sau sustragerea licenţelor de traseu se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a.

SECŢIUNEA a 3-a
Serviciul de transport public local şi judeţean de persoane prin curse regulate speciale

ART. 31
(1) Transportul public local de persoane prin curse regulate speciale se efectueazã de operatorii de transport rutier în baza licenţei de traseu eliberate de autoritãţile administraţiei publice locale în a cãror razã administrativã se aflã traseul respectiv.
(2) Transportul public judeţean de persoane prin curse regulate speciale se efectueazã de operatorii de transport rutier în baza licenţei de traseu eliberate de autoritãţile administraţiei publice de la nivel judeţean în a cãror razã administrativã se aflã traseul respectiv, cu avizul Autoritãţii Rutiere Române - A.R.R.
ART. 32
Transportul public local şi judeţean de persoane prin curse regulate speciale poate fi efectuat de cãtre operatorii de transport rutier care au încheiat un contract cu un beneficiar sau cu cel care a angajat serviciul de transport, pentru transportul copiilor, elevilor şi studenţilor la şi de la instituţiile de învãţãmânt, transportul salariaţilor la şi de la instituţiile la care sunt angajaţi sau pentru transportul angajaţilor unui operator economic la şi de la locul de muncã.
ART. 33
(1) În vederea obţinerii unei licenţe de traseu pentru un serviciu de transport public, local sau judeţean, dupã caz, prin curse regulate speciale, operatorul de transport rutier va depune la autoritãţile administraţiei publice locale din comune, oraşe şi municipii sau la autoritãţile administraţiei publice de la nivel judeţean, dupã caz, un dosar care va cuprinde:
a) cererea;
b) lista vehiculelor cu care se efectueazã traseul şi capacitatea de transport a acestora;
c) copiile conforme ale licenţei de transport, într-un numãr egal cu cel al vehiculelor prezentate în listã;
d) graficul de circulaţie propus, care trebuie sã fie în concordanţã cu programul de începere/încheiere a activitãţilor, respectiv cu programul de intrare/ieşire din schimb, vizat de beneficiarul transportului sau de cel care a solicitat transportul; graficul de circulaţie va cuprinde sensurile în care se transportã persoanele pentru începerea activitãţilor/intrarea în schimb, respectiv transportul acestora la încheierea activitãţilor/ieşirea din schimb;
e) contractul/contractele încheiat/încheiate cu beneficiarul/ beneficiarii transportului, din care sã rezulte programul de începere/încheiere a activitãţilor, respectiv programul de intrare/ieşire din schimb;
f) tabelul cu persoanele transportate, anexã la contractul de transport, vizat de beneficiar.
(2) Contractul prevãzut la alin. (1) lit. e) se va încheia cu fiecare beneficiar al transportului, cursa putându-se executa pentru mai mulţi beneficiari, dacã sunt îndeplinite cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) graficul de circulaţie propus este identic pentru toţi beneficiarii transportului şi este aprobat de toţi beneficiarii transportului;
b) programul de începere/încheiere a activitãţilor, respectiv programul de intrare/ieşire din schimb este identic pentru toţi beneficiarii transportului;
c) beneficiarii transportului îşi desfãşoarã activitatea în acelaşi perimetru sau într-un perimetru învecinat şi sunt în relaţii comerciale directe ori indirecte, care justificã necesitatea corelãrii şi optimizãrii transportului angajaţilor;
d) capacitatea de transport a vehiculului/vehiculelor cu care se efectueazã traseul permite transportul angajaţilor nominalizaţi de toţi beneficiarii transportului.
ART. 34
În termen de maximum 30 de zile de la data depunerii dosarului, compartimentele sau serviciile specializate de transport din cadrul autoritãţilor administraţiei publice locale ori judeţene, dupã caz, analizeazã documentele depuse, urmând ca, în cazul în care sunt îndeplinite condiţiile pentru efectuarea transportului public local sau judeţean de persoane prin curse regulate speciale pe acel traseu, sã dispunã eliberarea licenţei de traseu sau sã comunice în scris refuzul motivat, dupã caz.
ART. 35
(1) Licenţa de traseu se elibereazã operatorului de transport rutier într-un numãr egal cu numãrul de vehicule necesare efectuãrii traseului, dupã prezentarea avizelor eliberate de compartimentele sau serviciile specializate de transport din cadrul autoritãţilor administraţiei publice locale ori judeţene, dupã caz, pentru staţiile utilizate pentru urcarea/coborârea persoanelor transportate.
(2) Staţiile utilizate pentru urcarea/coborârea persoanelor transportate, în cazul transportului local sau judeţean de persoane prin curse regulate speciale, sunt altele decât staţiile publice şi trebuie sã asigure condiţii minime de siguranţã pentru persoanele transportate.
(3) Licenţa de traseu se elibereazã pentru o perioadã egalã cu perioada de valabilitate a contractului încheiat cu beneficiarul sau cu cel care a angajat transportul, dar nu mai mult de 3 ani, dupã prezentarea documentului de platã a tarifului de eliberare.
(4) Modelul licenţei de traseu este prevãzut în anexele nr. 1 şi 4 la prezentele norme.
(5) Licenţa de traseu este însoţitã pe toatã durata efectuãrii transportului de caietul de sarcini aferent acesteia, în original.
(6) Caietul de sarcini aferent licenţei de traseu cuprinde:
a) staţiile, altele decât staţiile publice, precum şi distanţele dintre acestea;
b) orele de plecare, respectiv de sosire;
c) zilele în care se efectueazã transporturile;
d) capacitatea autovehiculului care efectueazã transportul.
(7) Modelul caietului de sarcini al licenţei de traseu este prevãzut în anexele nr. 5 şi 6 la prezentele norme.
(8) Licenţa de traseu este nominalã şi nu este transmisibilã.
ART. 36
Compartimentele sau serviciile specializate de transport din cadrul autoritãţilor administraţiei publice locale sau judeţene, dupã caz, vor respinge dosarul depus în vederea obţinerii unei licenţe de traseu în urmãtoarele condiţii:
a) dacã solicitantul nu dispune de numãrul de vehicule sau de copii conforme ale licenţei de transport, necesare derulãrii transportului pe traseul solicitat, conform contractului încheiat cu beneficiarul sau cu cel care a angajat transportul;
b) dacã un vehicul este utilizat simultan pentru transportul angajaţilor mai multor beneficiari, cu excepţia situaţiei prevãzute la art. 33 alin. (2) lit. a-d, precum şi dacã vehiculul respectiv a fost nominalizat pe un traseu din programele de transport prin curse regulate ale cãror grafice de circulaţie se suprapun cu cel vizat de beneficiarul sau de cel care a angajat transportul.
ART. 37
Retragerea licenţei de traseu se face de cãtre compartimentele sau serviciile specializate de transport din cadrul autoritãţilor administraţiei publice locale ori judeţene, dupã caz, în urmãtoarele cazuri:
a) când nu mai sunt îndeplinite condiţiile care au stat la baza eliberãrii acesteia;
b) în cazul sãvârşirii de cãtre operatorul de transport rutier a unor abateri grave de la prevederile caietului de sarcini aferent licenţei de traseu sau ale regulamentului pentru efectuarea transportului public local;
c) la încetarea activitãţii operatorului de transport rutier;
d) la retragerea licenţei de transport.
ART. 38
În cazul transportului local sau judeţean de persoane prin curse regulate speciale, operatorul de transport rutier trebuie sã respecte obligaţiile prevãzute în regulamentul pentru efectuarea transportului public local şi în caietul de sarcini al serviciului de transport public local, întocmit de cãtre serviciile sau compartimentele de transport din comune, oraşe şi municipii sau de autoritãţile judeţene, dupã caz.
ART. 39
(1) Pierderea, deteriorarea sau sustragerea licenţelor de traseu se comunicã administraţiei publice locale ori judeţene, dupã caz, de cãtre operatorul de transport rutier, în termen de 15 zile de la data constatãrii, acestea înlocuindu-se cu un document nou, cu plata tarifelor aferente.
(2) Pierderea sau sustragerea licenţelor de traseu se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a.

SECŢIUNEA a 4-a
Serviciul de transport cu autoturisme în regim de taxi şi de transport cu autoturisme în regim de închiriere

ART. 40
Serviciul de transport cu autoturisme în regim de taxi şi de transport cu autoturisme în regim de închiriere este reglementat prin <>Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 45 din 28 ianuarie 2003, astfel cu a fost modificatã şi completatã prin <>Legea nr. 265/2007 .

SECŢIUNEA a 5-a
Serviciul de transport public local de persoane prin curse regulate efectuat cu tramvaie şi troleibuze

ART. 41
Serviciul de transport public local de persoane prin curse regulate efectuat cu tramvaie şi troleibuze se efectueazã de cãtre transportatori autorizaţi pe baza hotãrârii autoritãţilor administraţiei publice locale de dare în administrare a serviciilor respective.
ART. 42
În cazul transportului public local de persoane prin curse regulate efectuat cu tramvaiul şi troleibuzul, transportatorul autorizat trebuie sã respecte obligaţiile prevãzute în regulamentul pentru efectuarea transportului public local şi în caietul de sarcini al serviciului de transport public local, întocmit de cãtre autoritãţile administraţiei publice locale.

SECŢIUNEA a 6-a
Serviciul de transport public local de mãrfuri în regim contractual

ART. 43
Serviciul de transport public local de mãrfuri în regim contractual se efectueazã de cãtre transportatori autorizaţi pe baza autorizaţiei de transport şi a copiei conforme a acesteia, eliberate de cãtre autoritãţile administraţiei publice locale.
ART. 44
În cazul transportului public local de mãrfuri în regim contractual transportatorul autorizat trebuie sã respecte obligaţiile prevãzute în regulamentul pentru efectuarea transportului public local şi în caietul de sarcini al serviciului de transport public local, întocmit de cãtre autoritatea administraţiei publice locale.

SECŢIUNEA a 7-a
Alte servicii de transport public local

Serviciul de transport public local de persoane pe cablu

ART. 45
Serviciul de transport public local de persoane pe cablu se efectueazã de cãtre transportatori autorizaţi pe baza programelor de transport întocmite de aceştia, aprobate prin hotãrâre a consiliului local sau judeţean, în a cãrui razã de autoritate se gãseşte staţia de plecare.
ART. 46
În cazul transportului public local de persoane pe cablu, transportatorul autorizat trebuie sã respecte obligaţiile prevãzute în regulamentul pentru efectuarea transportului public local şi în caietul de sarcini al serviciului de transport public local, întocmit de cãtre autoritãţile administraţiei publice locale din comune, oraşe şi municipii sau de autoritãţile administraţiei publice de la nivel judeţean, dupã caz.

Serviciul de transport public local de mãrfuri cu tractoare cu remorci

ART. 47
Serviciul de transport public local de mãrfuri cu tractoare cu remorci se efectueazã de cãtre transportatori autorizaţi pe baza autorizaţiei de transport şi a copiei conforme a acesteia, eliberate de cãtre autoritãţile administraţiei publice locale.
ART. 48
În cazul transportului public local de mãrfuri cu tractoare cu remorci, transportatorul autorizat trebuie sã respecte obligaţiile prevãzute în regulamentul pentru efectuarea transportului public local şi în caietul de sarcini al serviciului de transport public local, întocmit de cãtre autoritãţile administraţiei publice locale.

Serviciul de transport public local efectuat cu vehicule speciale destinate serviciilor funerare

ART. 49
Serviciul de transport public local efectuat cu vehicule speciale destinate serviciilor funerare se efectueazã de cãtre transportatori autorizaţi pe baza autorizaţiei de transport şi a copiei conforme a acesteia, eliberate de cãtre autoritãţile administraţiei publice locale.
ART. 50
În cazul transportului public local efectuat cu vehicule speciale destinate serviciilor funerare, transportatorul autorizat trebuie sã respecte obligaţiile prevãzute în regulamentul pentru efectuarea transportului public local şi în caietul de sarcini al serviciului de transport public local, întocmit de cãtre autoritãţile administraţiei publice locale.

Serviciul de transport public local de persoane şi mãrfuri pe cãile navigabile interioare

ART. 51
(1) Serviciul de transport public local de persoane şi mãrfuri pe cãile navigabile interioare poate fi asigurat prin servicii de transport public în sistem concurenţial sau prin servicii de transport public subvenţionat, în zonele stabilite de lege.
(2) Serviciul de transport public local de persoane şi mãrfuri pe cãile navigabile interioare se poate realiza prin servicii de transport prin curse regulate sau prin servicii de transport ocazionale.
ART. 52
Serviciul de transport public local de persoane şi mãrfuri pe cãile navigabile interioare prin curse regulate se efectueazã pe baza programului de transport public de persoane întocmit de autoritãţile administraţiei publice locale din comune, oraşe şi municipii sau de autoritãţile administraţiei publice de la nivel judeţean, dupã caz.
ART. 53
În cazul transportului public local de persoane şi mãrfuri pe cãile navigabile interioare, transportatorul autorizat trebuie sã respecte obligaţiile prevãzute în regulamentul pentru efectuarea transportului public local şi în caietul de sarcini al serviciului de transport public local, întocmit de cãtre autoritãţile administraţiei publice locale din comune, oraşe şi municipii sau de autoritãţile administraţiei publice de la nivel judeţean, dupã caz.

CAP. III
Administrarea serviciilor de transport public local

ART. 54
Serviciile de transport public local se pot atribui prin:
a) gestiune directã, care se realizeazã prin hotãrâri ale consiliilor locale, ale consiliilor judeţene sau ale Consiliului General al Municipiului Bucureşti, privind atribuirea şi darea în administrare a serviciului;
b) gestiune delegatã, care se realizeazã prin concesionare de cãtre autoritatea administraţiei publice locale, în baza unui contract de delegare a gestiunii.
ART. 55
Autoritãţile administraţiei publice locale au faţã de operatorii de transport rutier şi transportatorii autorizaţi obligaţiile prevãzute de <>Legea nr. 92/2007 , precum şi de contractele de atribuire a gestiunii.
ART. 56
Autoritãţile administraţiei publice locale pot sã acorde operatorului de transport rutier/transportatorului autorizat, în cazul transportului public local de persoane prin curse regulate, cu titlu gratuit, dreptul de a realiza, conform planurilor de amplasament aprobate, amenajãrile necesare exploatãrii mijloacelor de transport (staţii de întreţinere, salubrizare, spaţii de parcare, capete de linii etc.).
ART. 57
Operatorul de transport rutier/transportatorul autorizat are dreptul de a utiliza gratuit pentru circulaţie infrastructura publicã (strãzi, poduri, pasaje denivelate, mobilier stradal etc.) şi instalaţiile auxiliare aferente acesteia.
ART. 58
Pe durata contractului de dare în administrare sau de delegare a gestiunii, operatorul de transport rutier/transportatorul autorizat are exclusivitate pe traseele atribuite. În cazul în care pe acelaşi traseu vor opera şi alţi operatori de transport rutier/transportatori autorizaţi, fãrã ca aceastã situaţie sã fi fost prevãzutã în contractul iniţial, operatorul de transport rutier/transportatorul autorizat are dreptul sã solicite daune-interese de la autoritatea publicã localã care a dat aprobarea sau direct de la operatorul de transport rutier/transportatorul autorizat respectiv, în situaţia în care acesta opereazã fãrã aprobare.
ART. 59
În conformitate cu principiile autonomiei locale, ale protecţiei sociale şi ţinând seama de caracteristicile serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate, autoritãţile administraţiei publice locale pot asigura operatorului de transport rutier o parte din mijloacele financiare necesare pentru exploatarea şi dezvoltarea reţelelor de transport public local de persoane, infrastructurã şi vehicule, prin urmãtoarele mijloace:
a) diferenţã de tarif pentru protecţia socialã;
b) alocaţie bugetarã pentru cheltuieli de capital;
c) garanţii pentru credite interne şi externe.
ART. 60
În cazul în care autoritãţile administraţiei publice locale acordã subvenţii, neprimirea diferenţei de tarif şi/sau a alocaţiei bugetare stabilite prin contractul de delegare a gestiunii, în cuantumurile şi la termenele prevãzute, dã dreptul operatorului de transport rutier/transportatorului autorizat sã cearã renegocierea unor prevederi ale contractului de delegare a gestiunii, care nu poate fi refuzatã de autoritatea publicã localã fãrã un motiv întemeiat.
ART. 61
Operatorul de transport rutier/transportatorul autorizat va utiliza tarifele (lei/cãlãtori x km) stabilite prin hotãrâre a consiliului local, a consiliului judeţean, respectiv a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, calculate în conformitate cu normele-cadru privind stabilirea, ajustarea şi modificarea tarifelor, elaborate de cãtre Autoritatea Naţionalã de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitãţi Publice, în baza <>art. 20 alin. (5) lit. b) din Legea nr. 92/2007 .
ART. 62
În cazul serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate operatorul de transport rutier/transportatorul autorizat are dreptul sã efectueze, cu informarea şi aprobarea autoritãţilor administraţiei publice locale din comune, oraşe şi municipii sau a autoritãţilor administraţiei publice de la nivel judeţean, dupã caz, modificãri temporare (suspendãri, limitãri, micşorarea frecvenţei de circulaţie, devieri de traseu etc.) în deservirea unor trasee, atunci când aceste modificãri sunt necesare în caz de avarii sau pentru executarea unor lucrãri la infrastructura rutierã.
ART. 63
În cazul serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate, operatorul de transport rutier va edita, în colaborare cu autoritãţile administraţiei publice locale din comune, oraşe şi municipii sau cu autoritãţile administraţiei publice de la nivel judeţean, dupã caz, hãrţi şi pliante cu traseele mijloacelor de transport de persoane prin curse regulate şi speciale, va afişa în fiecare staţie orele de circulaţie a mijloacelor de transport rutier care trec prin staţia respectivã.
ART. 64
Autoritãţile administraţiei publice locale au obligaţia sã informeze operatorul de transport rutier/transportatorul autorizat, cu 72 de ore înainte, în legãturã cu efectuarea unor lucrãri la infrastructura rutierã pe traseele cuprinse în programele de transport, deservite de acesta.
ART. 65
Autoritãţile administraţiei publice locale asigurã starea tehnicã corespunzãtoare a carosabilului de pe întreaga reţea de trasee cuprinse în programele de transport, a trotuarelor din zona staţiilor de oprire a mijloacelor de transport public local de cãlãtori, semnalizarea rutierã, iluminarea zonelor staţiilor şi a trecerilor de pietoni.
ART. 66
Autoritãţile administraţiei publice locale şi/sau operatorul de transport rutier/transportatorul autorizat, dupã caz, vor asigura tipãrirea, distribuţia, precum şi vânzarea legitimaţiilor de cãlãtorie.

CAP. IV
Dispoziţii finale

ART. 67
Licenţele de traseu valabile la data intrãrii în vigoare a <>Legii nr. 92/2007 îşi menţin valabilitatea pânã la expirarea acestora.
ART. 68
Contractele de delegare a gestiunii serviciului de transport public local, valabil încheiate pânã la data intrãrii în vigoare a <>Legii nr. 92/2007 , îşi produc efectele pânã la expirarea acestora, dar nu mai mult de termenele prevãzute la <>art. 28 alin. (1) din Legea nr. 92/2007 .
ART. 69
(1) În situaţia în care serviciul de transport public local se executã de cãtre un operator de transport rutier fãrã a avea un contract de delegare a gestiunii valabil, acest serviciu se poate executa pânã la data de 31 decembrie 2007.
(2) Dupã termenul prevãzut la alin. (1) autoritãţile administraţiei publice locale sunt obligate sã încheie un contract de delegare a gestiunii în condiţiile prevederilor legale în vigoare.
ART. 70
Anexele nr. 1-6 fac parte integrantã din prezentele norme de aplicare a <>Legii serviciilor de transport public local nr. 92/2007 .

ANEXA 1


───────
la norme
────────





Model de imprimat - Format A4 hârtie verde cu fond stema României (faţã)
┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ ┌────┐ ROMÂNIA │
│ │ RO │ │
│ └────┘ │
│ PRIMĂRIA ................ │
│ │
│ │
│ LICENŢĂ DE TRASEU │
│ Seria .... Nr. ... │
│ │
│ Servicii de transport public local de persoane prin curse │
│ ........................................*1) │
│ │
│ Prezenta licenţã de traseu s-a eliberat operatorului de transport │
│ rutier: │
│ .................................................................. │
│ .................................................................. │
│ .................................................................. │
│ │
│ │
│ Valabilã de la data de ......... pânã la data de ........ │
│ │
│ Eliberatã în baza Licenţei de transport seria ..... nr. ........ │
│ │
│ Emitent: │
│ Primãria ................. │
│ │
│ Data eliberãrii ............ │
│ │
│ │
│ Semnãtura şi ştampila │
│ ..................... │
│ │
│ Operatorul de transport rutier poate efectua servicii de transport │
│ local de persoane pe traseul menţionat pe verso numai cu autovehicule │
│ având capacitatea menţionatã în caietul de sarcini anexat şi în │
│ conformitate cu acesta. │
│ │
│ │
│__________ │
│*1) Se va înscrie "regulate" sau "regulate speciale", dupã caz. │
│ │
│ │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

(verso)
Traseul:
┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
Seria ......... Nr. ..........



ANEXA 2


───────
la norme
────────





PRIMĂRIA .................... Operatorul de transport rutier/
Transportatorul autorizat
...............................

CAIET DE SARCINI AL LICENŢEI DE TRASEU
Seria ....... Nr. .......*1)
________
*1) Se înscriu seria şi numãrul licenţei pentru traseu.


Servicii de transport public local de persoane prin curse regulate

A. Denumirea traseului ...........................................
┌──────────────┬──────┬────────────────────────────────────────────────────────┐
│Linia/Lungimea│Nr. de│ │
│ traseului │staţie│ Denumirea staţiei │
├──────────────┼──────┼────────────────────────────────────────────────────────┤
│ ├──────┼────────────────────────────────────────────────────────┤
│ ├──────┼────────────────────────────────────────────────────────┤
│ ├──────┼────────────────────────────────────────────────────────┤
│ ├──────┼────────────────────────────────────────────────────────┤
│ ├──────┼────────────────────────────────────────────────────────┤
│ ├──────┼────────────────────────────────────────────────────────┤
│ ├──────┼────────────────────────────────────────────────────────┤
│ ├──────┼────────────────────────────────────────────────────────┤
├──────────────┼──────┴─────┬────────────┬────────────┬────────────────────────┤
│Zilele în care│Intervalul │Nr. │Capacitatea │Plecãri de la capetele │
│ circulã │de succedare│mijloacelor │(nr. locuri)│ de traseu │
│ │a curselor │de transport│ ├───────────┬────────────┤
│ │ │ │ │ Prima │ Ultima │
├──────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
├──────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
├──────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
└──────────────┴────────────┴────────────┴────────────┴───────────┴────────────┘

B. Amenajãrile şi dotãrile autovehiculului ................................
...........................................................................
...........................................................................
...........................................................................

Operatorul de transport/Transportatorul autorizat, Primãria
................................................. ...........
(semnãtura şi ştampila) (semnãtura şi ştampila)




ANEXA 3


───────
la norme
─────────





(faţã)
MINISTERUL TRANSPORTURILOR
AUTORITATEA RUTIERĂ ROMÂNĂ - A.R.R. Operatorul de transport rutier
Agenţia A.R.R. ................. ..............................

CAIET DE SARCINI AL LICENŢEI DE TRASEU
Seria ....... Nr. ......*1)
_________
*1) Se înscriu seria şi numãrul licenţei pentru traseu.

Servicii de transport public judeţean de persoane prin curse regulate

A. Denumirea traseului ...............................................
┌─────────────────┬────┬─────────────┬───────────────────────┬─────────────────┐
│ DUS │ │ │ │ ÎNTORS │
├─────────────────┼────┼─────────────┼───────────────────────┼─────────────────┤
│Ora de plecare │ km │Nr. de staţie│ Denumirea staţiei │Ora de plecare │
├────┬───┬───┬────┤ │ │ ├────┬────┬────┬──┤
│ C1 │C2 │C3 │ Cn │ │ │ │ C1 │ C2 │ C3 │Cn│
├────┼───┼───┼────┼────┼─────────────┼───────────────────────┼────┼────┼────┼──┤
├────┼───┼───┼────┼────┼─────────────┼───────────────────────┼────┼────┼────┼──┤
├────┼───┼───┼────┼────┼─────────────┼───────────────────────┼────┼────┼────┼──┤
├────┼───┼───┼────┼────┼─────────────┼───────────────────────┼────┼────┼────┼──┤
├────┼───┼───┼────┼────┼─────────────┼───────────────────────┼────┼────┼────┼──┤
├────┼───┼───┼────┼────┼─────────────┼───────────────────────┼────┼────┼────┼──┤
├────┼───┼───┼────┼────┼─────────────┼───────────────────────┼────┼────┼────┼──┤
└────┴───┴───┴────┴────┴─────────────┴───────────────────────┴────┴────┴────┴──┘
Emitent,

(verso)

B. Condiţii pentru asigurarea caietului de sarcini:
1. Zilele în care circulã:
2. Nr. de autovehicule necesar/Nr. de înmatriculare:
3. Amenajãrile şi dotãrile autovehiculului:
4. Numãrul de şoferi necesar:
C. Contracte pentru utilizarea autogãrilor/staţiilor:
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr.
crt. Autogara (staţia) Nr./Data contractului Valabil pânã la
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Operatorul de transport rutier, Şeful agenţiei A.R.R.,
............................... .......................
(semnãtura şi ştampila) (semnãtura şi ştampila)

Data emiterii ................



ANEXA 4


───────
la norme
────────





Model de imprimat - Format A4 hârtie orange cu fond stema României(faţã)
┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ ┌────┐ ROMÂNIA │
│ │ RO │ │
│ └────┘ │
│ CONSILIUL JUDEŢEAN ................... │
│ │
│ LICENŢĂ DE TRASEU │
│ Seria ..... Nr. ..... │
│ │
│ Servicii de transport public judeţean de persoane prin curse │
│ regulate speciale │
│ │
│ │
│ Prezenta licenţã de traseu s-a eliberat operatorului de transport rutier:│
│ .........................................................................│
│ .........................................................................│
│ .........................................................................│
│ │
│ Valabilã de la data de ............ pânã la data de ......... │
│ │
│ Eliberatã în baza Licenţei de transport seria ..... nr. ..... │
│ │
│ Emitent: │
│ Consiliul judeţean ............ │
│ │
│ Data eliberãrii ............. │
│ │
│ Semnãtura şi ştampila │
│ ...................... │
│ │
│ Operatorul de transport rutier poate efectua servicii de transport │
│ judeţean de persoane prin curse regulate speciale pe traseul menţionat │
│ pe verso numai cu autovehicule având capacitatea menţionatã în caietul │
│ de sarcini anexat şi în conformitate cu acesta. │
│ │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


(verso)
Traseul:
┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
Seria .......... Nr. ...........




ANEXA 5


───────
la norme
────────





PRIMĂRIA ............................ Operatorul de transport rutier/
Transportatorul autorizat
...............................

CAIET DE SARCINI AL LICENŢEI DE TRASEU
Seria ...... Nr. ........*1)
_________
*1) Se înscriu seria şi numãrul licenţei pentru traseu.

Servicii de transport public local de persoane prin curse regulate speciale

A. Denumirea traseului .............
┌─────────────────┬────┬─────────────┬───────────────────────┬─────────────────┐
│ DUS │ │ │ │ ÎNTORS │
├─────────────────┼────┼─────────────┼───────────────────────┼─────────────────┤
│Ora de plecare │ km │Nr. de staţie│ Denumirea staţiei │Ora de plecare │
├────┬───┬───┬────┤ │ │ ├────┬────┬────┬──┤
│ C1 │C2 │C3 │ Cn │ │ │ │ C1 │ C2 │ C3 │Cn│
├────┼───┼───┼────┼────┼─────────────┼───────────────────────┼────┼────┼────┼──┤
├────┼───┼───┼────┼────┼─────────────┼───────────────────────┼────┼────┼────┼──┤
├────┼───┼───┼────┼────┼─────────────┼───────────────────────┼────┼────┼────┼──┤
├────┼───┼───┼────┼────┼─────────────┼───────────────────────┼────┼────┼────┼──┤
├────┼───┼───┼────┼────┼─────────────┼───────────────────────┼────┼────┼────┼──┤
├────┼───┼───┼────┼────┼─────────────┼───────────────────────┼────┼────┼────┼──┤
├────┼───┼───┼────┼────┼─────────────┼───────────────────────┼────┼────┼────┼──┤
└────┴───┴───┴────┴────┴─────────────┴───────────────────────┴────┴────┴────┴──┘

B. Condiţii pentru asigurarea caietului de sarcini:
1. Zilele în care circulã: ........................
2. Nr. de autovehicule necesar/Nr. de înmatriculare:
3. Amenajãrile şi dotãrile autovehiculului:
4. Numãrul de şoferi necesar:

Operatorul de transport/Transportatorul autorizat, Primãria
.................................................. .....................
(semnãtura şi ştampila) (semnãtura şi ştampila)




ANEXA 6


───────
la norme
────────





(faţã)
Consiliul Judeţean Operatorul de transport rutier
................... ..............................

CAIET DE SARCINI AL LICENŢEI DE TRASEU
Seria ...... Nr. .....*1)
________
*1) Se înscriu seria şi numãrul licenţei pentru traseu.

Servicii de transport public judeţean de persoane prin curse
regulate speciale

A. Denumirea traseului ...................
┌─────────────────┬────┬─────────────┬───────────────────────┬─────────────────┐
│ DUS │ │ │ │ ÎNTORS │
├─────────────────┼────┼─────────────┼───────────────────────┼─────────────────┤
│Ora de plecare │ km │Nr. de staţie│ Denumirea staţiei │Ora de plecare │
├────┬───┬───┬────┤ │ │ ├────┬────┬────┬──┤
│ C1 │C2 │C3 │ Cn │ │ │ │ C1 │ C2 │ C3 │Cn│
├────┼───┼───┼────┼────┼─────────────┼───────────────────────┼────┼────┼────┼──┤
├────┼───┼───┼────┼────┼─────────────┼───────────────────────┼────┼────┼────┼──┤
├────┼───┼───┼────┼────┼─────────────┼───────────────────────┼────┼────┼────┼──┤
├────┼───┼───┼────┼────┼─────────────┼───────────────────────┼────┼────┼────┼──┤
├────┼───┼───┼────┼────┼─────────────┼───────────────────────┼────┼────┼────┼──┤
├────┼───┼───┼────┼────┼─────────────┼───────────────────────┼────┼────┼────┼──┤
├────┼───┼───┼────┼────┼─────────────┼───────────────────────┼────┼────┼────┼──┤
└────┴───┴───┴────┴────┴─────────────┴───────────────────────┴────┴────┴────┴──┘
Emitent,

(verso)
B. Condiţii pentru asigurarea caietului de sarcini:
1. Zilele în care circulã:
2. Nr. de autovehicule necesar/Nr. de înmatriculare:
3. Amenajãrile şi dotãrile autovehiculului:
4. Numãrul de şoferi necesar:
C. Contracte pentru utilizarea autogãrilor/staţiilor:

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr.
crt. Autogara (staţia) Nr./Data contractului Valabil pânã la
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Operatorul de transport rutier, Emitent,
............................... ......................
(semnãtura şi ştampila) (semnãtura şi ştampila)

Data emiterii ....................



_________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016