Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 343 din 1 august 2002  pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind stabilirea procedurilor controalelor veterinare la punctele de inspectie de frontiera din Romania asupra produselor provenite din tari terte    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 343 din 1 august 2002 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind stabilirea procedurilor controalelor veterinare la punctele de inspectie de frontiera din Romania asupra produselor provenite din tari terte

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 845 din 22 noiembrie 2002
Având în vedere prevederile <>art. 31 alin. 1 din Legea sanitarã veterinara nr. 60/1974 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în temeiul <>Hotãrârii Guvernului nr. 362/2002 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
vazand Referatul de aprobare nr. 157.995 din 25 iulie 2002, întocmit de Agenţia Nationala Sanitarã Veterinara,

ministrul agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aproba Norma sanitarã veterinara privind stabilirea procedurilor controalelor veterinare la punctele de inspecţie de frontiera din România asupra produselor provenite din tari terţe, prevãzutã în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
(1) Agenţia Nationala Sanitarã Veterinara, direcţiile sanitare veterinare judeţene şi a municipiului Bucureşti, precum şi punctele de inspecţie de frontiera vor lua mãsuri pentru aplicarea şi respectarea prevederilor prezentului ordin.
(2) Autoritãţile vamale vor urmãri ca destinaţia transporturilor stabilitã de medicii veterinari din punctele de frontiera sa fie respectata.
ART. 3
Agenţia Nationala Sanitarã Veterinara şi institutele de specialitate vor controla modul de ducere la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin.
ART. 4
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va intra în vigoare la 1 ianuarie 2003.

p. Ministrul agriculturii,
alimentaţiei şi pãdurilor,
Petre Daea,
secretar de stat

Bucureşti, 1 august 2002.
Nr. 343.

ANEXA 1

NORMA SANITARĂ VETERINARA
privind stabilirea procedurilor controalelor veterinare
la punctele de inspecţie de frontiera din România
asupra produselor provenite din tari terţe

ART. 1
(1) Controalele documentare şi de identitate a produselor de origine animala trebuie sa se efectueze conform anexei nr. 1.
(2) Importatorii sau reprezentanţii acestora trebuie sa foloseascã baza documentara întocmitã conform modelului prezentat în anexa nr. 2 şi sa informeze conducerea punctului de inspecţie de frontiera, denumit în continuare PIF, înainte de sosirea produselor. Toate documentele trebuie sa fie completate în 4 exemplare, un original şi 3 copii, şi importatorul sau reprezentantul acestuia trebuie:
a) sa completeze secţiunea I a certificatului prezentat în anexa nr. 2, pe toate cele 4 exemplare;
b) sa transmitã o copie autoritãţilor vamale din PIF;
c) sa transmitã originalul şi doua copii medicului veterinar oficial care rãspunde de PIF.
(3) Baza documentara a certificatului prezentat în anexa nr. 2 trebuie sa fie redactatã în limba romana şi, dupã caz, în una dintre limbile tarii de destinaţie a produselor.
(4) Fãrã a aduce atingere prevederilor alin. (3), informaţiile care exista în certificatul privind controalele veterinare pentru produsele introduse în România din tari terţe, prevãzut în anexa nr. 2, trebuie, cu acordul autoritãţii competente din România, sa devinã obiectul unei notificãri prioritare folosind sistemele de telecomunicaţie sau alte sisteme de transmitere a datelor.
ART. 2
(1) Controalele fizice, testele de laborator şi analizele probelor recoltate oficial trebuie sa fie în concordanta cu cerinţele anexelor nr. 3 şi 4.
(2) Prevederile alin. (1) se vor aplica la PIF atunci când condiţiile necesare realizãrii controalelor nominalizate vor fi îndeplinite, iar PIF vor fi agreate în acest sens. Pana la data aplicãrii prevederilor alin. (1) autoritãţile competente vor respecta prevederile Planului de monitorizare a transporturilor importate în România, ce va fi elaborat de autoritatea veterinara centrala în termen de 90 de zile de la data publicãrii prezentei norme sanitare veterinare.
ART. 3
(1) Dupã terminarea verificãrilor menţionate la art. 1 şi 2 secţiunea II a certificatului prezentat în anexa nr. 2 va fi completatã sub supravegherea medicului veterinar oficial de la PIF, documentul trebuind sa fie semnat de acesta; originalul trebuie transmis la autoritãţile vamale de la respectivul PIF, o copie i se înmâneazã importatorului sau reprezentantului acestuia şi a doua copie se retine la PIF.
(2) Medicul veterinar oficial trebuie sa retina certificatele sau documentele de sãnãtate originale ale transportului, precum şi copia certificatului prezentat în anexa nr. 2, pentru cel puţin 3 ani.
(3) Copiile certificatelor sau ale documentelor de sãnãtate originale vor însoţi transportul la destinaţie. Copiile vor fi autentificate de medicul veterinar oficial din PIF pe fiecare fila, cu menţiunea "Conform cu originalul", şi vor fi semnate şi parafate de acesta. Înscrisurile menţionate referitoare la autentificare vor fi efectuate cu alta culoare decât cea a imprimatelor copiilor documentelor.
(4) Importatorul sau reprezentantul acestuia va prezenta copia certificatului prezentat în anexa nr. 2 şi copiile certificatelor sau ale documentelor insotitoare ale transportului medicului veterinar oficial de la destinaţie, care va lua decizia finala în funcţie de rezultatele controalelor de la destinaţie, stabilite conform reglementãrilor în vigoare. Decizia acestuia va fi înscrisã în secţiunea II a certificatului prezentat în anexa nr. 2, care, astfel completatã, va fi transmisã PIF care a efectuat controalele, împreunã cu copii ale buletinelor de analiza privind rezultatele examenelor fizice.
ART. 4
(1) Dacã controalele veterinare efectuate la PIF indica faptul ca produsele nu pot fi importate în România, dupã ce se consulta cu importatorul sau cu reprezentantul acestuia autoritatea competenta va decide, în cel mai scurt timp, sa le returneze sau sa fie distruse.
(2) Dacã autoritatea competenta decide distrugerea transportului, trebuie luate toate mãsurile necesare pentru a se asigura ca transportul şi operaţiunile de distrugere rãmân tot timpul sub control oficial. Distrugerea trebuie sa se realizeze în instalaţiile autorizate din cadrul PIF sau în instalaţiile autorizate cele mai apropiate posibil de PIF respectiv.
(3) Dacã prin derogare de la prevederile alin. (1) autoritatea veterinara centrala accepta ca aceste produse sa fie importate pentru alta folosinta decât consumul uman, tratamentul şi transportul acestor produse vor fi fãcute numai sub supervizarea autoritãţii veterinare centrale, respectându-se procedura pe care aceasta o va impune cu privire la folosirea şi procesarea deşeurilor animale, pentru plasarea acestora pe piata şi pentru prevenirea introducerii agenţilor patogeni în alimente de origine animala sau peste. Autoritatea veterinara centrala va informa, prin intermediul direcţiei sanitare veterinare în a carei raza de activitate se afla fabrica autorizata pentru distrugere sau transformare prin procesare, autoritatea veterinara competenta de la locul de destinaţie. Transmiterea informaţiilor se va face prin intermediul reţelei Animo sau, pana la implementarea acestui sistem, prin telecomunicaţie sau orice alt sistem de transmitere a datelor.
(4) Procedurile descrise la alin. (1)-(3) vor fi de asemenea aplicate acolo unde inspectiile efectuate de autoritatea competenta de la PIF şi/sau de la destinaţie arata orice neregula menţionatã în legislaţia veterinara nationala, ce poate conduce la reţinerea, returnarea, transformarea şi folosirea în alte scopuri decât consumul uman a anumitor transporturi. Totuşi mãsurile pot fi dispuse numai de cãtre medicul veterinar responsabil din PIF sau de cãtre cel însãrcinat cu controalele importurilor la destinaţie.
(5) Toate transporturile care au fost respinse vor fi notificate imediat, conform planului de monitorizare, prin sistemul Shift ori, pana la implementarea acestui sistem, prin telecomunicaţie sau prin orice alt sistem de transfer de date.
ART. 5
(1) Fãrã a aduce atingere regulilor specifice prevãzute de legislaţia nationala privind anumite produse, urmãtoarele produse nu vor fi subiectul controalelor veterinare sistematice stipulate în reglementãrile naţionale privind controlul produselor importate în România din ţãrile terţe, dacã au o greutate mai mica de 1 kg şi sunt destinate pentru consum uman:
a) produsele cuprinse în bagajele personale ale cãlãtorilor, numai în cazul în care acestea sunt deţinute exclusiv în scopul consumului propriu;
b) produsele trimise ca mici pachete persoanelor private, cu condiţia ca aceste produse sa nu fie importate spre a face obiectul, sub nici o forma, al vreunei activitãţi comerciale.
Totuşi toate mãsurile necesare trebuie sa fie luate ca sa se asigure ca produsele menţionate la lit. a) şi b) sunt introduse în România din regiuni sau tari aprobate de autoritatea veterinara centrala şi ca produsele au fost supuse unui tratament termic, la valori °F egale sau mai mari de 3,00, în containere sau cutii ermetic închise.
(2) Prevederile alin. (1) nu vor afecta condiţiile impuse pentru sãnãtatea animala şi sãnãtatea publica, menţionate în legislaţia nationala.
ART. 6
(1) România va supune controalelor veterinare specificate la art. 1 alin. (1) produsele vegetale enumerate în anexa nr. 5.
(2) România va autoriza importurile produselor vegetale enunţate în anexa nr. 5, provenite din tari sau pãrţi din tari terţe enumerate în anexa nr. 6, din care importul nu este interzis.
(3) Cerinţele privind returnarea într-o limita de timp stabilitã de autoritatea veterinara competenta sau privind distrugerea transporturilor se aplica şi produselor din plante când controalele veterinare indica despre acestea ca nu îndeplinesc satisfãcãtor condiţiile prezentei norme sanitare veterinare.
ART. 7
Anexele nr. 1-6 fac parte integrantã din prezenta norma sanitarã veterinara.

ANEXA 1
-------
la norma sanitarã veterinara
----------------------------

REGULI DETALIATE
privind controlul documentar şi de identitate asupra produselor
provenite din tari terţe

1. Pentru fiecare transport autoritatea veterinara competenta trebuie sa se asigure de destinaţia vamalã a mãrfii.
2. Fiecare certificat sau document de sãnãtate publica şi animala, care însoţeşte transportul produselor originare din tari terţe, trebuie sa fie verificat cu scopul de a confirma ca:
a) este un document sau certificat original;
b) se referã la o ţara terta sau la o parte a tarii terţe autorizate sa exporte în Comunitatea Europeanã sau, în cazul produselor nearmonizate, în România;
c) prezentarea şi conţinutul acestuia sunt conforme tipului de certificat corespunzãtor pentru specia şi ţara terta respectiva;
d) este întocmit pe o singura fila ce poate fi constituitã din una sau mai multe pagini;
e) a fost completat în întregime;
f) data întocmirii lui se coreleazã cu data încãrcãrii produselor pentru a fi expediate cãtre România;
g) este întocmit pentru un singur primitor-destinatar;
h) se referã la o întreprindere autorizata sa exporte în Comunitatea Europeanã sau, în cazul produselor nearmonizate, în România;
i) este întocmit în limba romana şi, când este cazul, în limba romana şi în limbile altor state implicate în operaţiunea comercialã respectiva;
j) este semnat de medicul veterinar oficial sau, când este cazul, de împuternicitul autoritãţii veterinare competente şi ca numele şi funcţia acestuia sunt înscrise clar, cu majuscule, şi, de asemenea, ca ştampila oficialã de sãnãtate a tarii terţe are o culoare diferita de culoarea în care este imprimat certificatul;
k) informaţiile redate în certificat sunt conforme cu cele din documentul de baza, secţiunea I, înscrise în modelul certificatului prezentat în anexa nr. 2, referitoare la transport.
3. Este necesar sa fie efectuatã inspecţia vizuala pentru a se asigura ca produsele corespund informaţiilor din documentele sau certificatele veterinare care însoţesc transportul; aceasta procedura trebuie sa includã printre altele:
a) verificarea sigiliilor mijloacelor de transport, atunci când acest lucru este cerut;
b) pentru toate tipurile de produse, controlul prezentei şi conformitatii stampilelor sau marcilor oficiale de sãnãtate care identifica ţara şi întreprinderea de origine şi dacã acestea corespund celor înscrise în certificat sau în document;
c) suplimentar, pentru produsele ambalate, inspecţia informaţiilor înscrise pe eticheta(e), cerute de legislaţia veterinara.

ANEXA 2
-------
la norma sanitarã veterinara
----------------------------

CERTIFICAT
PRIVIND CONTROALE VETERINARE PENTRU PRODUSELE INTRODUSE ÎN
ROMÂNIA DIN ŢĂRILE TERŢE

Orice modificare sau ştergere pe acest document de cãtre o persoana neautorizata îl invalideaza

Secţiunea I
1. Detalii cu privire la transportul de mãrfuri prezentat*1)
Punctul de Inspecţie de Frontiera care executa controalele veterinare ...............
Ţara de origine .............................
Ţara din care este expediat .................
Expeditorul .................................
Importatorul ................................
Ţara de destinaţie ..........................
(ţara, unitatea, adresa)
Destinaţia vamalã ...........................
2. Mijloace de transport

Aer Numãrul zborului ..................................
Sol Numãrul vehicolului ...............................
Maritim Numele vasului şi numãrul containerului ...........
Numãrul sigiliului ..............................................



┌────────────┬────────────┬────────────┬────────────┬────────────┬───────────┐
│ Codul CN │ Natura │ Tipul de │ Numãrul de │ Greutatea │ Greutatea │
│ │ mãrfurilor │ pãstrare │ colete │ bruta │ neta │
│ │ │ │ (pachete, │ │ │
│ │ │ │ ambalaje) │ │ │
├────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├────────────┴────────────┴────────────┴────────────┴────────────┴───────────┤
│ Totaluri │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌────────────────┬─────────────────────────────┬───────────────────┬──────────┐
│Data probabila │Certificat(e) de sãnãtate │ Identificarea │ Data │
│ a sosirii │animala şi/sau certificat(e) │ completa a │ │
│ la PIF │de sãnãtate publica │ declarantului: │ │
│ │Nr/Data de emitere ..........│ │ │
│ │Locul de emitere ............│ │ │
│ │Autoritatea emitenta ........│ Semnatura │ │
└────────────────┴─────────────────────────────┴───────────────────┴──────────┘

1*) Se completeazã de importator sau reprezentantul acestuia.


Secţiunea II
3. Decizie cu privire la expediere*1)
Numãr de referinta.............................................

┌──────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────┐
│Eliberat pentru intrarea pe teritoriul│ [] Intrarea pe teritoriul CEE sub │
│României (decizia finala va fi luatã │ supraveghere vamalã [] │
│de autoritatea veterinara competenta │ [] expediat într-o alta ţara terta │
│de la destinaţie, în funcţie de │ fãrã descãrcare (numele tarii │
│rezultatele controalelor fizice │ terţe) ............... │
│efectuate conform reglementãrilor în │ [] depozitare în zona libera sau │
│vigoare) │ depozit liber │
│ [] potrivit pentru consum uman │Numele şi adresa: │
│ [] destinat pentru furajarea │.................................... │
│ animalelor la: │ [] pãstrare în depozitul vãmii │
│..................................... │Numele şi adresa │
│ (ţara şi unitatea) │.....................................│
│ [] destinat uzului farmaceutic la: │ [] expediat într-un stat membru cu │
│..................................... │ cerinţe specifice: (ţara şi │
│ (ţara şi unitatea) │ unitatea) ........ şi în │
│ [] necorespunzãtor consumului uman │ conformitate cu Decizia ....... │
│ sau animal │ │
│ [] destinat folosirii altui │ │
│ tratament tehnic (specificati): │ │
│ [] ............................... │ │
│ [] alte scopuri (specificati) │ │
│ .................................... │ │
├──────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│Import refuzat: │Acţiune: │
│ │ . A fi returnat înainte de:..... │
│ │ . A fi distrus de: ............. │
│ │ . A fi prelucrat în conformitate │
│ │ cu ........... │
│ │Numele şi adresa unitãţii │
│ ......................... │prelucratoare │
│ │ ........................ │
├─────────────────────────┬────────────┴────────────┬────────────────────────┤
│Identificarea completa a │Data │Medicul veterinar │
│PIF-ului şi sigiliului │ │oficial │
│oficial │ │...................... │
│ │ │ (semnatura/ştampila) │
│ │ │...................... │
│ │ │ Numele cu majuscule*2)│
├─────────────────────────┴─────────────────────────┴────────────────────────┤
│ Observaţii: │
│ Controale executate: document [] identitate [] fizic [] │
│ Teste de laborator executate: │
│ │
│ Rezultate: │
│ Teste de laborator la care se asteapta rezultate │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



Acest certificat trebuie sa însoţeascã transportul pana la destinaţie. El acoperã numai produsele de o singura categorie transportate în acelaşi mijloc de transport şi având aceeaşi destinaţie.
Numãrul sigiliului serviciului oficial cu care pãrãseşte PIF ............
Autoritatea competenta a locului de destinaţie notificatã de PIF cu privire la intrarea pe teritoriu a transportului
Decizia autoritãţii veterinare competente la destinaţie

Medicul veterinar oficial de la destinaţie
..........................
semnatura/numele cu majuscule/ştampila

--------------
*1) se completeazã prin bifarea casutelor corespunzãtoare şi ştergerea celorlalte
*2) se completeazã de medicul veterinar oficial care rãspunde de PIF; se specifica cu o culoare diferita de cea folositã în certificat

ANEXA 3
-------
la norma sanitarã veterinara
----------------------------

REGULI DETALIATE
privind controalele fizice asupra produselor

1. Controlul fizic al fiecãrui transport trebuie efectuat în condiţii care sa permitã ca inspectiile cerute şi testele sa se desfãşoare satisfãcãtor.
2. Fiecare transport trebuie sa fie inspectat pentru a fi verificate condiţiile şi mijlocul de transport, în particular pentru a confirma urmãtoarele:
a) condiţiile de temperatura corespund cu cerinţele produsului respectiv, dacã exista reguli comunitare, iar acolo unde nu exista, corespund regulilor naţionale;
b) condiţiile de transport au menţinut produsul la standardul cerut;
c) nu exista nici un motiv pentru a fi suspectate nereguli pe perioada transportului.
3. Conformitatea produselor cu informaţiile din certificat trebuie sa fie confirmatã, în principal, în baza urmãtoarelor proceduri:
a) verificarea faptului ca numãrul de articole sau ambalaje menţionate în certificatele insotitoare corespunde cu greutatea transportului, de exemplu prin cantarirea greutatii unui singur articol sau ambalaj;
b) verificarea faptului ca modul de impachetare, ambalare, acoperire corespunde întocmai regulilor comunitare sau, unde este cazul, naţionale: materialul folosit, starea materialului, prezenta marcilor şi/sau a indicaţiilor cerute.
4.1. Fiecare lot va fi supus unei examinari fizice pentru a se verifica, dupã deschiderea ambalajului, ca sunt satisfacute condiţiile prevãzute în directivele corespunzãtoare legislaţiei verticale sau, când acestea nu exista, ale legislaţiei naţionale relevante.
4.2. Având în vedere acest scop, trebuie efectuatã o examinare organoleptica, în particular o examinare vizuala asupra fiecãrui transport pentru a se verifica anomaliile ce fac produsul necorespunzãtor uzului dat în certificatele sau documentele insotitoare; aceasta examinare va fi efectuatã în principiu la 1% din tipurile sau pachetele aferente transportului, cu un minim de doua şi un maxim de 10. Pentru produsele neambalate examinarea se va efectua asupra a minimum 5 probe separate luate din intreaga distribuţie a transportului.
4.3. Oricând în timpul examinãrii produselor medicul veterinar oficial poate aplica derogãri de la maximul de probe stabilit.
4.4. Suplimentar controalelor fizice menţionate mai sus, inspecţia privind sãnãtatea publica a produselor destinate consumului uman trebuie sa includã:
a) mãsurarea temperaturii produsului, dacã regulile comunitare sau naţionale prevãd acest lucru;
b) controlul anomaliilor de aspect, consistenta, culoare, miros şi, unde este necesar, de gust; pentru produsele congelate inspecţia se va efectua dupã decongelarea produselor.
5.1. Suplimentar, medicul veterinar oficial va solicita oricând considera necesar efectuarea oricãror alte examinari pentru a verifica concordanta cu legislaţia nationala ce guverneazã importul sau schimburile comerciale cu aceste produse.
5.2. În caz de incertitudine, dupã ce transportul va fi descãrcat în totalitate, asupra produselor vor fi efectuate examinari fizice şi de laborator şi, dacã este cazul, determinarea speciilor.
5.3. Suplimentar formalitãţilor la care se face referire în art. 3 din norma sanitarã veterinara, serviciile veterinare trebuie sa facã toţi pasii necesari care sa certifice ca a fost efectuat un control fizic oficial al transportului, în mod particular prin resigilare şi aplicarea ştampilei oficiale pe toate pachetele ce au fãcut obiectul controlului şi prin resigilarea tuturor containerelor deschise în acest scop, menţionând numãrul sigiliului indicat în certificatul prezentat în anexa nr. 2 şi pe certificatele sau documentele insotitoare ale transportului.

ANEXA 4
-------
la norma sanitarã veterinara
----------------------------

REGULI DETALIATE
ce se referã la testarea produselor în laborator

1. Pana la aprobarea planurilor de monitorizare comunitare România trebuie sa supunã transporturile de produse prezentate pentru import unui plan de monitorizare, sa verifice dacã legislaţia nationala armonizata cu cea comunitara este respectata sau, unde este cazul, cerinţele naţionale, în particular pentru a detecta reziduurile, organismele patogene sau alte substanţe periculoase pentru om, animale sau mediu.
Acest plan de monitorizare trebuie sa ţinã seama de natura produselor şi de riscul pe care acestea le prezintã.
În toate cazurile medicul veterinar oficial de la punctul de inspecţie de frontiera (PIF) care efectueazã controale în cadrul acestui program de monitorizare trebuie sa informeze autoritatea competenta de la locul de destinaţie, în acord cu reglementãrile în vigoare, menţionând testele conform prevederilor înscrise în certificatul prezentat în anexa nr. 2, care este eliberat pentru a certifica controalele veterinare ce au fost efectuate. Atunci când testele identifica o substanta sau un agent patogen care reprezintã un risc direct sau imediat asupra sãnãtãţii publice sau animale, medicul veterinar oficial responsabil pentru PIF care a efectuat testul sau autoritatea competenta de la locul de destinaţie care a fost informatã poate sa opreascã transportul de la libera circulaţie pana când rezultatele de laborator sunt cunoscute.
România trebuie sa informeze Comisia Europeanã şi statul membru de origine asupra rezultatelor pozitive gãsite în timpul executãrii planului de monitorizare, astfel controalele veterinare putând fi modificate ca rezultat al informaţiilor deţinute.
2. Când, în particular, ca urmare a examinãrii transportului sau în baza informaţiilor primite de la alt stat membru ori de la Comisia Europeanã sau având la baza un rezultat al unei examinari nefavorabile asupra unui transport anterior, autoritatea competenta decide sa efectueze o examinare de laborator, transportul poate fi trimis la destinaţie numai în condiţiile în care acea examinare de laborator are rezultate satisfãcãtoare. În acest timp transportul rãmâne sub controlul medicului veterinar oficial de la PIF care a efectuat controalele veterinare.

ANEXA 5
-------
la norma sanitarã veterinara
----------------------------

PRODUSELE DIN PLANTE
ce fac obiectul controalelor veterinare

1. Paiele
2. Fanul.

ANEXA 6
--------
la norma sanitarã veterinara
----------------------------

LISTA
ţãrilor sau a zonelor ţãrilor din care România va autoriza
importul de paie şi fan

Uniunea Australiana
Republica Austria
Republica Belarus
Republica Bulgaria
Canada
Republica Chile
Republica Croatia
Republica Cipru
Republica Ceha
Republica Estonia
Republica Finlanda
Groenlanda
Republica Ungara
Republica Islanda
Republica Letonia
Republica Lituania
Republica Malta
Noua Zeelanda
Regatul Norvegiei
Republica Polona
Republica Slovaca
Republica Slovenia
Regatul Suediei
Confederatia Elvetiana
Statele Unite ale Americii

------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016