Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 326 din 5 noiembrie 1997  privind aprobarea listei tarifelor practicate de Regia Autonoma Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 326 din 5 noiembrie 1997 privind aprobarea listei tarifelor practicate de Regia Autonoma "Inspectoratul General al Comunicatiilor" pentru serviciile prestate

EMITENT: MINISTERUL COMUNICATIILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 20 bis din 22 ianuarie 1998
    Ministrul comunicaţiilor,
    în baza Legii telecomunicatiilor nr. 74/1996, cu modificările ulterioare, şi a Hotărârii Guvernului nr. 153/1997 privind înfiinţarea Regiei Autonome "Inspectoratul General al Comunicaţiilor" prin reorganizarea Regiei Autonome "Inspectoratul General al Radiocomunicatiilor",
    în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 129/1997 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Comunicaţiilor,
    emite prezentul ordin:

    ART. 1
    Se aproba Lista tarifelor practicate de Regia Autonomă "Inspectoratul General al Comunicaţiilor" pentru serviciile prestate. Lista este prezenta în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
    ART. 2
    Tarifele se aplica începând cu termenele precizate în anexa la prezentul ordin.
    ART. 3
    Prezentul ordin intra în vigoare la data semnării şi se aduce la îndeplinire de către Regia Autonomă "Inspectoratul General al Comunicaţiilor".
    ART. 4
    Prezentul ordin, inclusiv anexa, se publica în Monitorul Oficial al României, prin grija Ministerului Comunicaţiilor.

               Ministrul comunicaţiilor,
                     Sorin Pantis

    ANEXĂ
                       LISTA
   tarifelor practicate de Regia Autonomă "Inspectoratul general
         al comunicaţiilor" pentru serviciile prestate

    Partea I
    Reguli generale

    1. Conform Legii telecomunicatiilor nr. 74/1996 [art. 14 alin. (2) şi art. 30 alin. (2)] şi Hotărârii Guvernului nr. 153/1997, titularii licenţelor şi ai autorizaţiilor din domeniul telecomunicatiilor şi poştei plătesc tarife pentru supravegherea şi controlul respectării prevederilor reglementărilor, licenţelor şi autorizaţiilor din domeniul telecomunicatiilor şi poştei. In lista tarifelor acestea sunt denumite tarife de supraveghere şi control şi sunt specificate la cap. 3.
    In baza aceloraşi articole de lege titularii de licenţe şi de autorizaţii din domeniul radiocomunicatiilor, pentru fiecare staţie de radiocomunicatie, reţea sau, în anumite cazuri, pentru fiecare canal, plătesc un tarif pentru gestionarea şi monitorizarea utilizării spectrului radioelectric, precum şi pentru investigarea şi prevenirea cazurilor de perturbare radioelectrica. In lista tarifelor acestea sunt denumite tarife de utilizare spectru şi sunt specificate la cap. 1.
    De asemenea, pentru autorizarea transmisiilor ocazionale prin sateliti destinaţi serviciului SNG, se datorează tarife pentru autorizare, care se plătesc în valuta şi sunt specificate la cap. 4.
    2. Tarifele sunt încasate de către Regia Autonomă "Inspectoratul General al Comunicaţiilor", care, conform art. 2 din Hotărârea Guvernului nr. 153/1997, este investit cu efectuarea serviciilor pentru care se plătesc aceste tarife.
    Pentru alte servicii decât cele menţionate la paragraful 1 şi efectuate la cererea beneficiarilor acestora, Regia Autonomă "Inspectoratul General al Comunicaţiilor" percepe tarife specifice fiecăruia dintre aceste servicii prestate. In lista tarifelor acestea sunt denumite tarife pentru servicii la cerere şi sunt specificate la cap. 2.
    3. Tarifele de utilizare spectru se datorează, trimestrial, sau anual pe toată durata documentului de asignare a frecvenţei; valoarea lor depinde de parametrii înscrişi în acest document şi nu includ taxa pe valoarea adăugată. Documentul de asignare a frecvenţei poate fi, în conformitate cu Regulamentul staţiilor de radiocomunicaţii din România, acordul de asignare a frecvenţei, licenţa sau autorizaţia de funcţionare, după caz. In măsura în care, anumite reglementări vor intra în vigoare şi vor promova asignarea de frecvente pe baza de licitaţie cu strigare, tarifele din prezenta lista vor constitui baza de plecare pentru licitaţia cu strigare, în urma căreia se va obţine documentul de asignare a frecvenţei.
    Tarifele de supraveghere şi control se datorează anual, pe toată durata de valabilitate a licenţei sau a autorizaţiei, sau pot fi datorate o singura data la primirea autorizaţiei, asa cum este specificat în cap. 3 al listei tarifelor, şi nu includ taxa pe valoarea adăugată.
    Tarifele pentru autorizarea transmisiilor ocazionale prin sateliti destinaţi serviciului SNG au ca baza recomandările ISOG, din care fac parte companii de radiodifuziune şi administraţii de radiocomunicaţii din tari din Europa şi din America de Nord, precum şi organizaţii internaţionale de telecomunicaţii prin satelit. Aceste tarife se datorează de către beneficiarul autorizaţiei, se plătesc în avans la emiterea acesteia şi au valori în funcţie de durata de valabilitate a autorizaţiei.
    Tarifele pentru servicii la cerere se datorează de către beneficiarul acestui serviciu, imediat după prestarea serviciului, au valoarea specificată în lista tarifelor sau se calculează pe baza de deviz insusit de beneficiarul serviciului şi nu includ taxa pe valoarea adăugată.
    4. Tarifele de supraveghere şi control şi tarifele de utilizare spectru pentru acele reţele sau servicii neincluse în listele tarifelor la cap. 1 şi 3 şi pentru care Regia Autonomă "Inspectoratul General al Comunicaţiilor" urmează sa presteze o activitate specifica, în virtutea unor prevederi legale ulterioare aprobării acestor liste, se vor stabili în condiţiile legii şi se vor aplica pe măsura apariţiei reţelelor sau a serviciilor. Aceeaşi observatie este valabilă şi pentru tarifele pentru servicii la cerere şi pentru tarifele specificate la cap. 4.
    5. Plata tarifelor către Regia Autonomă "Inspectoratul General al Comunicaţiilor" se face după cum urmează:
    a) Pentru tarifele de utilizare spectru care se datorează trimestrial, plata se face pana la finele primei luni a fiecărui trimestru.
    Plata tarifului începe în trimestrul în care a fost emis documentul de asignare a frecvenţei. Pentru acest trimestru:
    * plata se va efectua în primele 7 zile de la intrarea în vigoare a documentului de asignare a frecvenţei;
    * valoarea tarifului plătit va fi egala cu valoarea tarifului trimestrial multiplicata cu 1/3 şi cu numărul lunilor rămase pana la sfârşitul trimestrului, luna emiterii fiind inclusă în acest număr.
    Plata tarifului încetează în trimestrul în care expira documentul de asignare a frecvenţei. Pentru acest trimestru, valoarea tarifului plătit va fi egala cu valoarea tarifului trimestrial multiplicata cu 1/3 şi cu numărul lunilor surse de la începutul trimestrului, luna expirării fiind inclusă în acest număr.
    b) Pentru tarifele de utilizare spectru care se datorează anual, plata de face pana la finele lunii ianuarie a fiecărui an.
    Plata tarifului începe în anul în care a intrat în vigoare documentul de asignare a frecvenţei. Pentru acest an:
    * plata se va efectua în primele 7 zile de la intrarea în vigoare a documentului de asignare a frecvenţei;
    * valoarea tarifului plătit va fi egala cu valoarea tarifului anual multiplicata cu 1/12 şi cu numărul lunilor rămase pana la sfârşitul anului, luna emiterii fiind inclusă.
    Plata tarifului încetează în anul în care expira documentul de asignare a frecvenţei. Pentru acest an valoarea tarifului plătit va fi egala cu valoarea tarifului anual multiplicata cu 1/12 şi cu numărul lunilor scurse de la începutul anului, luna expirării fiind inclusă în acest număr.
    In cazul reţelelor GSM pentru al doilea an de operare, în luna decembrie 1997 se va achită 1/12 din tariful anual datorat acestui an de operare. Începând din anul 1998, tarifele pentru aceste reţele se vor achită conform regulilor de mai sus.
    c) Pentru tarifele de supraveghere şi control, care se datorează anual, plata se face pana la finele lunii februarie a fiecărui an.
    Pentru aceasta, pana la finele lunii ianuarie a fiecărui an, operatorul de telecomunicaţii în cauza trebuie sa depună la Regia Autonomă "Inspectoratul General al Comunicaţiilor" o declaraţie pe propria răspundere, în care sa evidenţieze numărul de abonaţi, existenţi la data întocmirii declaraţiei, pentru care prestează serviciile autorizate în licenţa.
    Plata tarifului începe în anul în care a intrat în vigoare licenţa sau decizia de autorizare. Pentru acest an:
    * plata se va efectua în primele 30 de zile de la intrarea în vigoare a licenţei sau a deciziei de autorizare;
    * valoarea tarifului plătit va fi egala cu valoarea tarifului anual multiplicata cu 1/12 şi cu numărul lunilor rămase pana la sfârşitul anului, luna emiterii fiind inclusă; tariful anual ce se va lua în considerare va avea la baza declaraţia pe propria răspundere privind numărul de abonaţi, care se va prezenta Regiei Autonome "Inspectoratul General al Comunicaţiilor" cu 7 zile înainte de expirarea termenului de plata de mai sus.
    Plata tarifului încetează în anul în care expira licenţa sau decizia de autorizare. Pentru acest an, valoarea tarifului plătit va fi egala cu valoarea tarifului anual multiplicata cu 1/12 şi cu numărul lunilor surse de la începutul anului, luna expirării fiind inclusă în acest număr.
    d) Pentru tarifele de supraveghere şi control datorate la emiterea autorizaţiei de tip, care priveşte comercializarea echipamentelor pe piaţa libera, plata se face după cum urmează:
    (i) plata se face o singura data la emiterea autorizaţiei, pentru fiecare tip de echipament ce urmează a fi comercializate, şi corespunde întregii durate de valabilitate a autorizaţiei,
    (ii) pentru autorizaţiile emise anterior intrării în vigoare a prezentelor tarife se datorează un tarif care se calculează înmulţind tariful de baza cu raportul dintre numărul de luni de valabilitate a respectivei autorizaţii, rămase de la începutul anului 1998, şi numărul total de luni de valabilitate a autorizaţiei în cauza.
    Tariful se va plati în termen de maximum 30 de zile de la emiterea facturii.
    Depăşirea termenului de plata atrage după sine aplicarea regulilor prevăzute la paragraful 7;
    (iii) titularii autorizaţiilor de tip, pentru comercializarea de echipamente, care datorează tarife în conformitate cu prevederile prezentului paragraf, care vor fi gasiţi ca distribuie aparatura terminala autorizata, dar pentru care ei nu poseda autorizaţie de tip, vor fi sancţionaţi prin plata de trei ori a tarifelor ce ar fi datorate în mod normal. Nesupunerea la aceasta sancţiune poate atrage după sine retragerea altor autorizaţii de tip pe care respectivul titular de autorizaţie le poseda şi aplicarea unor amenzi, în conformitate cu legea, pentru comercializare ilegala.
    e) Pentru servicii la cerere, plata se datorează imediat după prestarea serviciului.
    6. In cazurile în care titularul licenţei sau al autorizaţiei solicita anularea acesteia înainte de data expirării menţionată în licenţa sau în autorizaţie, tarifele plătite pentru trimestrul sau anul în care este solicitată anularea nu se returnează.
    Dacă autorizaţia sau licenţa este anuala sau retrasă din vina titularului, tarifele plătite pentru trimestrul sau anul în care s-a efectuat anularea sau retragerea nu se returnează.
    7. Pentru întârzierea plăţii tarifelor la termenele scadente se va aplica o penalizare de 0,3% pentru fiecare zi de întârziere.
    In cazul neachitarii la termenul scadent a tarifelor datorate, Regia Autonomă "Inspectoratul General al Comunicaţiilor" va emite o somaţie de neplata.
    Dacă după 30 de zile de la emiterea somaţiei tarifele şi penalizările aferente nu sunt achitate, autorizaţiile sau licentele pot fi retrase în condiţiile legii.
    Neinformarea corecta şi în termen asupra numărului abonatilor conduce la perceperea unei penalizări şi chiar la retragerea autorizaţiilor sau a licenţelor în condiţiile legii. Penalizarea de mai sus ia în considerare diferenţa dintre suma ce trebuie plătită şi suma ce a fost efectiv plătită, precum şi penalizările de neplata, în valoare de 0,3%, calculate de la ziua scadenta a plăţii tarifului şi pana la data la care se emite factura de penalizare în urma constatării neregulii comise de operator printr-o informare incorectă. Factura de penalizare va fi emisă în cel mult 15 zile de la data constatării neregulii în cauza.
    8. Modificarea parametrilor din documentul de asignare a frecvenţei în baza cărora, conform paragraful 3 alin. 1, au fost calculate tarifele, conduce la retarifare, conform noilor condiţii prevăzute în documentul de asignare a frecvenţei, modificat.
    9. Tarifele pentru autorizare şi utilizare spectru se reduc cu 50% pentru:
    * reţelele de radiocomunicaţii folosite exclusiv pentru legăturile dintre spitale şi mijloacele mobile destinate operaţiunilor de salvare de vieţi omeneşti (staţii de salvare, SALVAMONT, SALVAMAR etc.);
    * staţiile din serviciul de amator ale persoanelor care au calitatea de veteran de război, student sau elev la cursuri de zi, ale persoanelor care poseda certificatul legal de persoana cu handicap sau ale altor categorii de persoane care pot beneficia de astfel de reduceri, în conformitate cu legislaţia în vigoare.
    Pentru a putea beneficia de reducere, documentele care atesta acest drept trebuie depuse la unitatea Regiei Autonome "Inspectoratul General al Comunicaţiilor", care va emite autorizaţia de funcţionare, o data cu cererea de autorizare. Titularii de autorizaţii emise pana la data intrării în vigoare a prezentelor tarife, pentru a putea beneficia de reducere, trebuie sa predea documentele menţionate mai sus în termen de 30 de zile de la aceasta data. In cazul elevilor şi studenţilor, documentele pentru reducere trebuie depuse şi în fiecare an pana la data de 20 ianuarie a anului respectiv.
    10. Prezentele tarife intra în vigoare după cum urmează:
    a) tarifele datorate trimestrial, începând cu trimestrul I 1998;
    b) tarifele datorate anual, cu excepţia celor pentru reţele celulare digitale GSM datorate pe luna decembrie 1997, începând cu 1 ianuarie 1998;
    c) tarifele pentru reţele digitale GSM, datorate pe luna decembrie 1997, începând cu 1 decembrie 1997;
    d) tarifele care se datorează o data cu prestarea serviciului sau cu emiterea autorizaţiilor, începând cu 1 decembrie 1997.

    Partea a II-a
    Lista tarifelor

    CAP. 1
    Tarif utilizare spectru

    11 Serviciul mobil terestru
    111 Reţele celulare naţionale
    Nota 111: Tarifele sunt exprimate în dolari SUA şi se plătesc în lei la cursul de referinţa al Băncii Naţionale a României, din ziua emiterii facturii. Tarifele se datorează anual, pentru fiecare canal duplex, de 25 kHz pentru reţeaua NMT 450 sau de 200 kHz pentru reţeaua GSM. Tarifele pentru canalele suplimentare atribuite la nivel local se practica de Regia Autonomă "Inspectoratul General al Comunicaţiilor", numai în situaţiile în care nu se dispune de canale la nivel naţional.
    1111 Tarife pentru reţeaua celulara analogica NMT 450
    11111 Tarif pentru canale alocate la nivel naţional prin licenţa sau acte adiţionale licenţei ............... echivalentul a 2.300 dolari S.U.A./an/canal
    11112 Tarif pentru un canal alocat suplimentar la nivelul local al municipiului Bucureşti ............... echivalentul a 250 dolari S.U.A./an/canal
    11113 Tarif pentru un canal alocat suplimentar la nivelul local al unui oraş, altul decât municipiul Bucureşti ............... echivalentul a 25 dolari S.U.A./an/canal
    1112 Tarif pentru reţeaua celulara digitală GSM ............. echivalentul a 5.000.000 dolari S.U.A./an/licenţa
    Nota 1112: Tariful este anual şi se datorează pentru cele 22 de canale atribuite iniţial prin licenţa fiecărei reţele.
    11121 Tarif pentru un canal suplimentar atribuit la nivel naţional ............... echivalentul a 230.000 dolari S.U.A./an/canal
    11122 Tarif pentru un canal suplimentar atribuit la nivelul local al municipiului Bucureşti ............... echivalentul a 35.000 dolari S.U.A./an/canal
    11123 Tarif pentru un canal suplimentar atribuit la nivelul local al unui oraş, altul decât municipiul Bucureşti ............... echivalentul a 2.300 dolari S.U.A./an/canal
    1113 Tarif pentru reţea celulara digitală DCS 1800 la nivel naţional ............... echivalentul a 250.000 dolari S.U.A./an/canal
    112 Reţele locale comerciale şi private
    1121 Tarif pentru reţea cu o frecventa în mod de utilizare simplex


                                                                                            ─ lei ─
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
     \Het(m)
      \ 0 1 2 3 4 5 6 7 8
PAR (W)\ <10 <20 <40 <80 <160 <320 <640 <1.280 >1.280
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 <2 100.000 150.000 224.000 337.000 505.000 757.000 1.136.000 1.704.000 2.556.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 <4 130.000 195.000 292.000 438.000 656.000 985.000 1.477.000 2.216.000 3.323.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 <8 169.000 253.000 379.000 569.000 853.000 1.280.000 1.920.000 2.880.000 4.320.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3 <16 219.000 329.000 493.000 740.000 1.109.000 1.664.000 2.496.000 3.744.000 5.617.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4 <32 285.000 427.000 641.000 962.000 1.442.000 2.163.000 3.245.000 4.868.000 7.302.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5 <64 370.000 556.000 833.000 1.250.000 1.875.000 2.812.000 4.219.000 6.328.000 9.492.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
6 >64 481.000 722.000 1.083.000 1.625.000 2.437.000 3.656.000 5.484.000 8.226.000 12.340.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


    Nota 1121:
    a) Tariful este exprimat in lei si este datorat trimestrial.
    b) Tariful se aplica fiecarei statii de baza, corespunzator inaltimii efective (Hef) si puterii aparent radiate (PAR), inscrise in documentul de asignare a frecventei.
    c) Tariful se multiplica cu numarul frecventelor asignate prin documentul de asignare a frecventei, in cazul statiilor care au asignate mai mult de o frecventa.
    d) Tariful se multiplica cu doi (2) pentru retelele functionand in banda de frecvente de la 146 la 174 MHz, cu ecartul intre canale de 25 kHz.

    1122 Tariful pentru retea cu un canal in mod de utilizare semiduplex sau duplex


                                                                                         ─ lei ─
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
     \Het(m)
      \ 0 1 2 3 4 5 6 7 8
PAR (W)\ <10 <20 <40 <80 <160 <320 <640 <1.280 >1.280
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 <2 200.000 299.000 449.000 673.000 1.010.000 1.515.000 2.272.000 3.409.000 5.113.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 <4 259.000 389.000 584.000 875.000 1.313.000 1.970.000 2.954.000 4.431.000 6.647.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 <8 337000 506.000 759.000 1.138.000 1.707.000 2.560.000 3.840.000 5.761.000 8.641.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3 <16 438.000 657.000 986.000 1.479.000 2.219.000 3.328.000 4.993.000 7.489.000 11.233.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4 <32 570.000 855.000 1.282.000 1.923.000 2.885.000 4.327.000 6.490.000 9.735.000 14.603.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5 <64 741.000 1.111.000 1.667.000 2.500.000 3.750.000 5.625.000 8.437.000 12.656.000 18.984.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
6 >64 963.000 1.444.000 2.167.000 3.250.000 4875.000 7.312.000 10.969.000 16.453.000 24.679.000
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


    Nota 1122:
    a) Tariful este exprimat in lei si este datorat trimestrial.
    b) Tariful se aplica fiecarei statii de baza, corespunzator inaltimii efective (Hef) si puterii aparent radiate (PAR), inscrise in documentul de asignare a frecventei.
    c) Tariful se multiplica cu numarul canalelor asignate prin documentul de asignare a frecventei, in cazul statiilor care au asignate mai mult de un canal.
    d) Tariful se multiplica cu doi (2) pentru retelele functionand in banda de frecvente de la 146 la 174 MHz, cu ecartul intre canale de 25 kHz.

    1123 Tarif pentru retea paging


                                                                      ─ lei ─
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
     \Het(m)
      \ 0 1 2 3 4 5 6 7 8
PAR (W)\ <10 <20 <40 <80 <160 <320 <640 <1.280 >1.280
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 <2 100.000 150.000 224.000 337.000 505.000 757.000 1.136.000 1.704.000 2.556 000
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 <4 130.000 195.000 292.000 438.000 656.000 985.000 1.477.000 2.216.000 3.323.000
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 <8 169.000 253.000 379.000 569.000 853.000 1.280.000 1.920.000 2.880.000 4.320.000
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3 <16 219.000 329.000 493.000 740.000 1.109.000 1.664.000 2.496.000 3.744.000 5.617.000
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4 <32 285.000 427.000 641.000 962.000 1.442.000 2.163.000 3.245.000 4.868.000 7.302.000
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5 <64 370.000 556.000 833.000 1.250.000 1.875.000 2.812.000 4.219.000 6.323.000 9.492.000
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
6 >64 481.000 722.000 1.083.000 1.625.000 2.437.000 3.656.000 5.484.000 8.226.000 12.340.000
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


    Nota 1123
    a) Tariful este exprimat in lei si este datorat trimestrial.
    b) Tariful se aplica fiecarei statii de baza, corespunzator inaltimii efective (Hef) si puterii aparent radiate (PAR), inscrise in documentul de asignare a frecventei.
    c) Tariful se multiplica cu numarul frecventelor asignate prin documentul de asignare a frecventei, in cazul statiilor care au asignate mai mult de o frecventa.

    113 Tarif pentru statii de radiotelefonie cu utilizare in comun a frecventelor in banda 26,960 - 27, 410 MHz ........... 90.000 lei/an/echipament emitator-receptor.
    12 Serviciul fix terestru
    121 Tarife pentru statii de radioreleu
    Nota 121:
    a) Tarifele sunt datorate trimestrial.
    b) Tarifele se aplica fiecarei statii, pentru fiecare frecventa de emisie asignata prin documentul de asignare a frecventei.
    c) Tarifele sunt stabilite pentru lungimea de banda de 28 MHz pentru fiecare canal asignat. Pentru largimi de banda asignate, mai mari de 28 MHz, tariful se multiplica cu 2.

    1211 Tarif pentru statii de radioreleu in banda de frecvente f</= 1GHz ..... 250.000 lei/trimestru/canal
    1212 Tarif pentru statii de radioreleu in banda de frecvente 1 GHz < f </= 3 GHz ..... 200.000 lei/trimestru/canal
    1213 Tarif pentru statii de radioreleu in banda de frecvente 3 < f </= 10 GHz ..... 150.000 lei/trimestru/canal
    1214 Tarif pentru statii de radioreleu in banda de frecvente f > 10 GHz ..... 100.000 lei/trimestru/canal
    1215 Tarif pentru statie mobila de radioreleu ............... 200.000 lei/trimestru/canal

    122 Tarif pentru retea locala de distributie TV punct-multipunct


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
PAR (W) <1W <2W <4W <8W <16W <32W <64W <128W <256 >256
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Tarif (lei) 114.000 148.000 193.000 250.000 326.000 423.000 550.000 715.000 930.000 1.209.000
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

    Nota 122:
    a) Tariful este datorat trimestrial.
    b) Tariful se aplica fiecarei statii de baza, corespunzator puterii aparent radiante (PAR), inscrisa in documentul de asignare a frecventei.
    c) Tariful se multiplica cu numarul canalelor cu largimea de banda de 8 MHz, inscrise in documentul de asignare a frecventei.

    123 Tarif pentru retele radio de acces locale (WLL)

    Nota 123: Retea locala este o retea la nivelul unei localitati (oras, comuna).

    1231 Tarif pentru retea locala de acces radio in banda de frecventa 400 MHz.


                                        ─ lei ─
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
     \Het(m)
      \ 0 1 2 3 4 5 6 7 8
PAR (W)\ <10 <20 <40 <80 <160 <320 <640 <1.280 >1.280
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 <2 200.000 299.000 449.000 673.000 1.010.000 1.515.000 2.272.000 3.409.000 5.113.000
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 <4 259.000 389.000 584.000 875.000 1.313.000 1.970.000 2.954.000 4.431.000 6.647.000
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 <8 337.000 506.000 756.000 1.138.000 1.707.000 2.560.000 3.840.000 5.761.000 8.641.000
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3 <16 438.000 657.000 986.000 1.480.000 2.219.000 3.328.000 4.993.000 7.489.000 11.233.000
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4 <32 570.000 855.000 1.282.000 1.923.000 2.885.000 4.327.000 6.490.000 9.735.000 14.603.000
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5 <64 741.000 1.111.000 1.667.000 2.500.000 3.750.000 5.625.000 8.437.000 12.656.000 18.984.000
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
6 >64 963.000 1.444.000 2.166.000 3.250.000 4.875.000 7.312.000 10.969.000 16.453.000 24.679.000
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


    Nota 1231:
    a) Tariful exprimat in lei si este datorat trimestrial.
    b) Tariful se aplica fiecarei statii de baza, corespunzator puterii aparent radiate (PAR) si inaltimi efective (Hef), inscrise in documentul de asignare a frecventei.
    c) Tariful se multiplica cu numarul canalelor duplex asignate.

    1232 Tarif pentru retea locala urbana de acces radio tip CT 2 (864 pana la 868 MHz) ................ 40.000.000 lei/trimestru/banda
    1233 Tarif pentru retea locala urbana de acces radio tip CT 2 (864 pana la 868 MHz) ................ 4.000.000 lei/trimestru/banda
    1234 Tarif pentru retea locala urbana de acces radio DECT, la nivelul municipiului Bucuresti .............. 100.000.000 lei/trimestru/banda
    1235 Tarif pentru retea locala urbana de acces radio DECT, pentru alte orase decat municipiul Bucuresti ................ 40.000.000 lei/trimestru/banda
    1236 Tarif pentru retea locala rurala de acces radio DECT ................ 4.000.000 lei/trimestru/banda
    1237 Tarif pentru retea locala urbana de acces radio CDMA, la nivelul municipiului Bucuresti ..............100.000.000 lei/trimestru/banda de 1,25 MHz
    1238 Tarif pentru retea locala urbana de acces radio CDMA, pentru alte orase decat municipiul Bucuresti ......... 40.000.000 lei/trimestru/banda de 1,25 MHz
    1239 Tarif pentru retea locala rurala de acces radio CDMA ................ 4.000.000 lei/trimestru/banda de 1,25 MHz

    13 Serviciul de radiodifuziune sonora si de televiziune
    131 Tarife pentru statii de radiodifuziune sonora in banda de frecvente f</=3MHz

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Pem (kW) <100 <200 <400 <600 <1.200 >1.200
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Tarif (lei) 114.000 148.000 193.000 250.000 326.000 423.000
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

    Nota 131:
    a) Tariful este datorat trimestrial.
    b) Tariful se aplica pentru fiecare frecventa asignata corespunzatoare puterii de emisie (Pem), inscrisa in documentul de asignare a frecventei.

    132 Tarife pentru statii de radiodifuziune sonora in banda de frecvente 3 MHz < f </= 30 MHz

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Pem (kW) <5 <10 <20 <40 >40
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Tarif (lei) 114.000 148.000 193.000 250.000 326.000
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

    Nota 132:
    a) Tariful este datorat trimestrial.
    b) Tariful se aplica pentru fiecare frecventa asignata corespunzatoare puterii de emisie (Pem), inscrisa in documentul de asignare a frecventei.

    133 Tarife pentru statii de radiodifuziune sonora in benzile de frecvente 67 pana la 73 MHz si 87 pana la 108 MHz

                                                                     - lei -
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
      \Hef (m)
       \ 0 1 2 3 4 5
PAR (W) \ <35 <70 <140 <280 <560 >560
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 <250 250.000 376.000 564.000 845.000 1.268.000 1.902.000
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 <500 326.000 488.000 733.000 1.099.000 1.648.000 2.472.000
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 <1.000 423.000 635.000 952.000 1.429.000 2.143.000 3.214.000
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3 <2.000 550.000 825.000 1.238.000 1.857.000 2.786.000 4.179.000
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4 <4.000 715.000 1.073.000 1.609.000 2.414.000 3.621.000 5.432.000
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5 >4.000 930.000 1.395.000 2.092.000 3.139.000 4.708.000 7.062.000
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

    Nota 133:
    a) Tariful este exprimat in lei si este datorat trimestrial.
    b) Tariful se aplica pentru fiecare frecventa asignata, corespunzator puterii aparent radiate (PAR) si inaltimii efective (Hef), inscrise in documentul de asignare a frecventei.
    c) Tariful se multiplica cu 2 pentru emitatoare care au emisiuni stereofonice.

    134 Tarife pentru statii de televiziune (imagine si sunet insotitor)

                                                                      - lei -
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
      \ Hef (m)
       \ 0 1 2 3 4 5
PAR (W) \ <35 <70 <140 <280 <560 >560
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 <500 651.000 977.000 1.465.000 2.198.000 3.297.000 4.945.000
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 <1.000 847.000 1.270.000 1.905.000 2.857.000 4.286.000 6.428.000
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 <2.000 1.101.000 1.651.000 2.476.000 3.714.000 5.571.000 8.357.000
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3 <4.000 1.431.000 2.146.000 3.219.000 4.828.000 7.243.000 10.864.000
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4 >4.000 1.860.000 2.790.000 4.185.000 6.277.000 9.416.000 14.123.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

    Nota: 134:
    a) Tariful este exprimat in lei si este datorat trimestrial.
    b) Tariful se aplica corespunzator puterii aparent radiate (PAR) si inaltimii efective (Hef), inscrise in documentul de asignare a frecventei.

    14 Serviciul Mobil Maritim
    141 Tarif pentru statia de nava ........... 150.000 lei/statie/trimestru
    142 Tarif pentru statia de nava cu emisie numai in VHF ........... 60.000 lei/statie/trimestru
    143 Tarif pentru statie portabila in VHF ................. 24.000 lei/statie/trimestru

    1441 Tarife pentru statii de coasta functionand in benzile de frecventa > 30 MHz

                                             ─ lei ─
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
      \Hef (m)
       \ 0 1 2 3 4 5
PAR (W) \ <10 <20 <40 <80 <160 >160
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 <5 27.000 41.000 61.000 91.000 137.000 205.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 <10 35.000 53.000 79.000 118.000 178.000 267.000
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 <20 46.000 68.000 103.000 154.000 231.000 347.000
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3 <40 59.000 89.000 133.000 200.000 300.000 450.000
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4 <80 77.000 116.000 174.000 260.000 390.000 586.000
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5 >80 100.000 150.000 226.000 338.000 508.000 761.000
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

    Nota 1441:
    a) Tariful exprimat in lei si este datorat trimestrial.
    b) Tariful se aplica fiecarei statii de baza, corespunzator inaltimii efective (Hef) si puterii aparent radiate (PAR), inscrise in documentul de asignare a frecventei.
    c) Tariful se multiplica cu numarul frecventelor asignate prin documentul de asignare a frecventei, in cazul statiilor care au asignate mai mult de o frecventa.

    1442 Tarife pentru statii de coasta functionand in benzile de frecventa </= 30 MHz

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
PAR (W) <100 <200 <400 <600 <1.200 >1.200
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Tarif (lei) 27.000 35.000 46.000 59.000 77.000 100.000
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

    Nota 1442:
    a) Tariful este datorat trimestrial.
    b) Tariful se aplica fiecarei frecvente de emisie asignate.

    15 Serviciul mobil aeronautic
    151 Tariful pentru statia de aeronava ........ 150.000 lei/statie/trimestru

    1521 Tarife pentru statie aeronautica functionand in benzile de frecventa > 30 MHz

                                                                     - lei -
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
       \Hef (m) 0 1 2 3 4 5
PAR (W) \ 10 <20 <40 <80 <160 >160
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 <5 27.000 41.000 61.000 91.000 137.000 205.000
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 <10 35.000 53.000 79.000 118.000 178.000 267.000
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 <20 46.000 68.000 103.000 154.000 231.000 347.000
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3 <40 59.000 89.000 133.000 200.000 300.000 450.000
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4 <80 77.000 116.000 174.000 260.000 390.000 586.000
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5 >80 100.000 150.000 226.000 338.000 508.000 761.000
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

    Nota 1521:
    a) Tariful exprimat in lei si este datorat trimestrial.
    b) Tariful se aplica fiecarei statii de baza, corespunzator inaltimii efective (Hef) si puterii aparent radiate (PAR), inscrise in documentul de asignare a frecventei.
    c) Tariful se multiplica cu numarul frecventelor asignate prin documentul de asignare a frecventei, in cazul statiilor care au asignate mai mult de o frecventa.

    1522 Tarife pentru statie aeronautica functionand in benzile de frecventa </= 30 MHz

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
PAR (W) <100 <200 <400 <600 <1.200 >1.200
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Tarif (lei) 27.000 35.000 46.000 59.000 77.000 100.000
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

    Nota 1522:
    a) Tariful este datorat trimestrial.
    b) Tariful se aplica fiecarei frecvente de emisie asignate.

    16 Serviciul fix si mobil prin satelit (exclusiv segmentul spatial)
    161 Tarif pentru statie fixa ........ 585.000 lei/emitator/trimestru
    162 Tarif pentru statie fixa coordonatoare de retea (hub) ........ 975.000 lei/emitator/trimestru
    163 Tarif pentru statie mobila amplasata pe nave maritime sau fluviale ............. 390.000 lei/emitator/trimestru

    17 Serviciul de amator
    171 Tarif pentru statie de emisie-receptie cu puterea mai mica sau egala cu 50 W ........ 15.000 lei/an/statie
    172 Tarif pentru statie de emisie-receptie cu putere mai mare de 50 W ........ 30.000 lei/an/statie

    18 Alte servicii de radiocomunicatii
    181 Tarife pentru statii de emisie in benzile de frecventa pana la 30 MHz inclusiv ........ 90.000 lei/emitator/trimestru
    182 Tarife pentru statii de emisie in benzile de frecventa peste 30 MHz ........ 150.000 lei/emitator/trimestru

    CAP. 2

    Tarife pentru prestatii efectuate la cererea beneficiarilor, persoane fizice sau juridice


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
          Denumirea serviciului Unitatea Tarif Termen de plata
                                                                       de (lei/U M.)
                                                                     masura
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 21 Organizarea de examene
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
211 Examen pentru certificat de operator radiotelefonist candidat 90.000 La depunerea cererii
        radiotelegrafist sau certificat general de operator
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
212 Examen pentru certificat de radio─amator candidat 15.000 La depunerea cererii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
22 Emiterea de certificate
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
221 Certificat de operator radiotelefonist buc. 24.000 La depunerea cererii
        radiotelegrafist sau certificat general de operator
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
222 Prelungire valabilitate certificat radiotelefonist buc. 6.000 La depunerea cererii
        radiotelegrafist sau certificat general de operator
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2231 Certificat radio─amator buc. 6.000 La depunerea cererii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2232 Certificat pentru indicativ special buc. 60.000 La depunerea cererii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
23 Emiterea de autorizatii si acorduri
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
231 Autorizatie de functionare (exclusiv masuratorile statie 30.000 La obtinerea autorizatiei
        la locul de instalare) pentru statii si retele de
        radiocomunicatii, inclusiv cele din serviciul de
        amator si cele temporare (note nr. 231)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
232 Autorizatie de functionare pentru echipament echipament
        individual de radiocomanda, cu puterea mai mare de 500 MW echipament 300.000 La obtinerea autorizatiei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
233 Autorizatie pentru servicii cu valoare adaugata buc. 120.000 La obtinerea autorizatiei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
234 Autorizatie pentru servicii de telecomunicatii buc. 180.000 La obtinerea autorizatiei
        (altele decat cele cu valoare adaugata)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
235 Autorizatie de tip in vederea furnizarii
        si comercializarii de echipamente
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2351 Autorizatie de tip (exclusiv expertiza tehnica) pentru
        echipamente terminale de telecomunicatii (nota nr. 2351) buc. 60.000 La obtinerea autorizatiei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2352 Autorizatie de tip (exclusiv expertiza tehnica) buc. 50.000 La obtinerea autorizatiei
        pentru echipamente de telecomunicatii, alte
        decat cele terminale (nota nr. 2351)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2353 Certificat de conformitate cu normele de protectie buc. 60.000 La obtinerea certificatului
        (exclusiv expertiza tehnica) (nota nr. 2351)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
236 Acord pentru activitatea de proiectare
        in domeniul telecomunicatiilor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2361 Persoane fizice buc. 30.000 La obtinerea acordului
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2362 Persoane juridice buc. 90 000 La obtinerea acordului
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
237 Acord pentru activitati de instalatii, constructii
        montaj si service in domeniul telecomunicatiilor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2371 Persoane fizice buc. 30.000 La obtinerea acordului
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2372 Persoane juridice buc. 90.000 La obtinerea acordului
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
238 Licenta pentru servicii de telecomunicatii
        (elaborarea documentelor)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2381 Servicii cu caracter local buc. 300.000 La obtinerea licentei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2382 Servicii cu caracter zonal sau national buc. 900.000 La obtinerea licentei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
239 Aviz individual de utilizare (exclusiv expertiza tehnica) buc. 30.000 La obtinerea avizului
        pentru echipamente terminale de telecomunicatii, cu
        exceptia celor prevazute la cap. 1 al listei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2310 Autorizatia pentru retele buc. 180.000 La obtinerea autorizatiei
        independente de telecomunicatii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2311 Acord de procurare (nota nr. 2311) buc. 105.000 La obtinerea acordului
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2312 Modificarea autorizatiilor, certificatelor, buc. 50% din La depunerea cererii
        acordurilor, avizelor de licente sau emiterea tariful fix
        de duplicate pentru acestea (nota nr. 2312) al
                                                                                  documentului
                                                                                   respectiv
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
24 Alte servicii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
241 Expertizarea in vederea aprobarii documentatiilor buc. deviz La obtinerea avizului
        tehnice (caiete de sarcini, standarde de produse),
        elaborate pentru diverse echipamente de telecomunicatii
        de catre firme particulare, societati comerciale etc.,
        in scopul fabricarii si comercializarii acestora
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
242 Expertizarea documentatiei tehnice inaintate in buc. deviz La obtinerea avizului
        vederea realizarii unor servicii de radiocomunicatii sau a acordului de
        sau distributia de televiziune prin cablu asignare a frecventei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
243 Caiete de sarcini pentru participare la licitatii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2431 Servicii de telecomunicatii cu caracter local buc. 300.000 La obtinerea caietului
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2432 Servicii de telecomunicatii cu buc. 900.000 La obtinerea caietului
        caracter zonal sau national
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
244 Copii de pe specificatii tehnice pentru:
        ─ echipamente de telecomunicatii (cu buc 180.000 La obtinerea copiei
        exceptia echipamentelor terminale)
        ─ echipamente de telecomunicatii terminale buc. 60.000
        (cu exceptia PBX si PABX)
        ─echipamente de telecomunicatii PBX si PABX buc. 150.000
        ─ servicii sau retele de buc. 180.000
        telecomunicatii, inclusiv CATV
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
245 Copii de pe Tabelul National al buc. 180.000 La obtinerea copiei
        Atribuirii Benzilor de Frecventa
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
246 Copii de pe alte reglementari (Regulamentul statiilor buc. 45.000 La obtinerea copiei
        de radiocomunicatii din Romania, Regulamentul privind
        asigurarea compatibilitatii electromagnetice etc.),
        instructiuni, precizari privind alte servicii si retele
        de telecomunicatii, inclusiv audiovizual
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
247 Studiu de compatibilitate electromagnetica intre statiile buc. 1.500.000 La obtinerea copiei
        de sol fixe si statiile din celelalte servicii de
        radiocomunicatii care functioneaza autorizat sau sunt
        planificate in zone de coordonare a statiilor de sol
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

    Nota 231: Autorizarea statiilor si retelelor de radiocomunicatii cuprinse la cap. 1, exclusiv cele din serviciul de amator, precum si a generatoarelor de inalta frecventa se face numai ca urmare a efectuarii masuratorilor si verificarilor la locul de instalare si, dupa caz, in zona de serviciu si se tarifeaza pe baza de aviz.

    Nota 2311: Fac exceptie acordurile de procurare pentru echipamente din sistemele de comunicatie audiovizuala transmisa prin cablu, care se tarifeaza o data cu avizarea proiectului.

    Nota 2313: Modificarea autorizatiilor pentru statiile sau retelele de radiocomunicatii cuprinse la cap. 1, exclusiv cele din serviciul de amator, precum si pentru generatoarele de inalta frecventa, din cauza schimbarii amplasamentului sau a datelor referitoare la frecventa, largime de banda, putere, inaltime efectiva antena se face numai ca urmare a efectuarii masuratorilor si verificarilor la locul de instalare si, dupa caz, in zona de serviciu si se tarifeaza pe baza de deviz.

    Nota 2351: Expertizele tehnice, verificarile si masuratorile de omologare a aparaturii radioelectrice, de radiocomunicatii, a masinilor si instalatiilor electrice, ce pot constitui surse de perturbatii radioelectrice, precum si a terminalelor de telecomunicatii, in scopul autorizarii lor de a fi produse si/sau comercializate, se tarifeaza pe baza de deviz.

    CAP. 3
    Tarife de supraveghere si control

    31 Tarife pentru operatorii de telecomunicatii publice pe suport fizic, comunicatii audiovizuale pe suport fizic si pentru operatorii de servicii postale

    Nota 31: Tarifele sunt exprimate in dolari S.U.A. si se platesc in lei, la cursul de referinta al Bancii Nationale a Romaniei, din ziua emiterii facturii.

    311 Tarif de supraveghere si control pentru operatori de telecomunicatii publice care furnizeaza servicii de baza: telefonie si telegrafie ............. echivalentul a 0,30 dolari S.U.A./abonat/an
    312 Tarif de supraveghere si control pentru operatori de telecomunicatii publice care furnizeaza comunicatii audiovizuale (retele CATV) ............. echivalentul a 0,25 dolari S.U.A./abonat/an

    Nota 312: Societatile ce opereaza in domeniul de mai sus, cu un numar de abonati mai mic de 100, nu vor plati tariful de mai sus.

    313 Tarif de supraveghere si control pentru operatori de telecomunicatii publice care furnizeaza servicii de transmisiuni de date ............. echivalentul a 1 dolar S.U.A./abonat sau posturi client/an
    314 Tarif de supraveghere si control pentru operatori de telecomunicatii publice care furnizeaza servicii cu valoarea adaugata ............. echivalentul a 1 dolar S.U.A./abonat/an
    315 Tarif de supraveghere si control pentru operatorii de servicii postale care furnizeaza servicii de baza si/sau servicii nerezervate pentru o zona de deservire nationala ............. echivalentul a 100.000 dolari S.U.A./an/operator
    316 Tarif de supraveghere si control pentru operatorii de servicii postale care furnizeaza servicii nerezervate pentru o zona de deservire judeteana ............. echivalentul a 2.500 dolari S.U.A./an/judet/operator
    317 Tarif de supraveghere si control pentru operatorii de servicii postale care furnizeaza servicii nerezervate pentru o zona de deservire locala (la nivelul unei localitati) ............. echivalentul a 500 dolari S.U.A./an/operator

    32 Tarife de supraveghere si control pentru titularii de autorizatii de tip pentru comercializarea de echipamente terminale

    Nota 32: Tarifele sun exprimate in dolari S.U.A. si se platesc in lei, la cursul de referinta al Bancii Nationale a Romaniei, din ziua emiterii facturii.

    3210 Tarife pentru titularii de autorizatii de tip pentru comercializarea de echipament terminal telefonic, inclusiv cordless ...... echivalentul a 100 dolari S.U.A./tip de echipament
    3211 Tarife pentru titularii de autorizatii de tip pentru comercializarea de echipament terminal facsimil ...... echivalentul a 500 dolari S.U.A./tip de echipament
    3212 Tarife pentru titularii de autorizatii de tip pentru comercializarea de centrale telefonice de institutie (PBX) cu cel mult 30 de posturi .......... echivalentul a 500 dolari S.U.A./tip de centrala
    3213 Tarife pentru titularii de autorizatii de tip pentru comercializarea de centrale telefonice de institutie (PBX) cu un numar de posturi cuprins intre 30 si cel mult 100 .......... echivalentul a 1.000 dolari S.U.A./tip de centrala
    3214 Tarife pentru titularii de autorizatii de tip pentru comercializarea de centrale telefonice de institutie (PBX) cu un numar de posturi mai mare de 100 .......... echivalentul a 2.000 dolari S.U.A./tip de centrala
    3215 Tarife pentru titularii de autorizatii de tip pentru comercializarea de alte echipamente terminale conectate la reteaua telefonica publica (inclusiv modemuri si fax-modemuri) .......... echivalentul a 50 dolari S.U.A./tip de echipament
    3216 Tarife pentru titularii de autorizatii de tip pentru comercializarea de echipament terminal GSM .......... echivalentul a 500 dolari S.U.A./tip de echipament
    3217 Tarife pentru titularii de autorizatii de tip pentru comercializarea de echipament terminal portabil sau mobil de radiocomunicatii .......... echivalentul a 100 dolari S.U.A./tip de echipament
    3218 Tarife pentru titularii de autorizatii de tip pentru comercializarea de echipament de multiplexare pe linia de abonat ("pair gain", "multi gain" etc.) .......... echivalentul a 1.000 dolari S.U.A./tip de echipament


    CAP. 4
    Tarife pentru autorizarea transmisiilor ocazionale prin sateliti destinati serviciului SNG

    Nota 4: Tarifele sunt exprimate si se platesc in dolari S.U.A.

    41 Tarif pentru autorizarea transmisiilor ocazionale pe durata unei zile ............... 1.100 USD
    411 Tarif aditional pentru autorizarea transmisiilor ocazionale pentru fiecare zi in plus solicitata ................. 800 dolari S.U.A.

    42 Tarif pentru autorizarea transmisiilor ocazionale in intervalul a 7 zile consecutive (o saptamana) ............... 5.000 dolari S.U.A.
    421 Tarif aditional pentru autorizarea transmisiilor ocazionale pentru fiecare saptamana in plus solicitata ................. 3.000 dolari S.U.A.

    43 Tarif pentru autorizarea transmisiilor ocazionale in intervalul a 30 de zile consecutive (o luna)............... 9.000 dolari S.U.A.

    44 Tarif pentru autorizarea transmisiilor ocazionale in intervalul a 90 de zile consecutive (3 luni)............... 21.000 dolari S.U.A.

    PARTEA a III-a
    Definitii

    D1. Retea este ansamblul statiilor de radiocomunicatii fixe, mobile, portabile, care utilizeaza in comun una sau mai multe frecvente radioelectrice, intr-un mod de lucru bine determinat si intr-o zona determinata.
    D2. Inaltimea efectiva (Hef) a antenei sau a sistemului radiant de emisie se calculeaza ca diferenta intre inaltimea centrului de radiatie al antenei emitatorului (din amplasamentul fix dat) deasupra nivelului marii si media inaltimii terenului deasupra nivelului marii, calculata pe distanta cuprinsa intre 3 km si 15 km, in cazul radiodifuziunii, respectiv intre 1 si 15 km, pentru celelalte servicii, pe fiecare azimut cuprins in unghiul de directivitate al antenei sau al sistemului radiant.
    Inaltimea efectiva medie a antenei sau a sistemului radiant este media aritmetica a inaltimilor efective, calculate pe azimuturile luate in considerare la determinarea zonei de serviciu.
    D3. Puterea aparent radiata (PAR) este produsul dintre puterea de emisie si castigul antenei utilizate, produs din care se scad pierderile pe traseul dintre borna de iesire a emitatorului si borna de intrare in antena (sistem radiant).
    Puterea de emisie (Pem) este puterea la borna de iesire a emitatorului.
    D4. Unghiul de directivitate al antenei este unghiul format de cele doua raze vectoare ale caracteristicii de radiatie a sistemului radiant, care unesc centrul caracteristicii cu punctele corespunzatoare reducerii la jumatate a puterii aparent radiate, maxima.
    D5. Largimea de banda autorizata este largimea de banda necesara pentru emisia considerata si este specificata in documentul de asignare a frecventei.

                           ----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016