4.1. Conţinutul în zaharuri
4.1.1. Conţinutul de fructoza şi glucoza (suma celor doua)
- mierea din inflorescenta minimum 60g/100g
- mierea din secretie zaharoasa, amestecuri
de miere din secretie zaharoasa şi miere
din inflorescenta minimum 45g/100g
4.1.2. Conţinutul de zaharoza
- în general maximum 5g/100g
- salcam fals (Robinia pseudoacacia),
lucerna (Medicago sativa), Menzies
Banksia (Banksia menziesii), French
honeysuckle (Hedysarum), eucalipt
(Eucalyptus camadulensis), leatherwood
(Eucryphia lucida, Eucryphia milliganii),
Citrus sp. maximum 10g/100g
- lavanda (Lavandula sp.), limba-mielului
(Borago officinalis) maximum 15g/100g
4.2. Umiditate
- în general maximum 20%
- iarba-neagra (Calluna) şi mierea destinatã
industriei alimentare în general maximum 23%
- mierea destinatã industriei, obţinutã din
iarba-neagra (Calluna) maximum 25%
4.3. Conţinutul de substanţe insolubile în apa
- în general maximum 0,1g/100g
- miere presata maximum 0,5g/100g
4.4. Conductivitate electrica
- mierea care nu este enumerata mai jos şi
amestecuri ale acestor tipuri de miere maximum 0,8 mS/cm
- mierea din secretie zaharoasa şi mierea
de castane, precum şi amestecuri ale
acestora, cu excepţia celor enumerate
mai jos maximum 0,8 mS/cm
- excepţii: capsun (Arbustus unedo), bell
heather (Erica), eucalipt, tei (Tilia sp.),
iarba-neagra (Calluna vulgaris), manuka
sau jelly bush (Leptospermum), arborele
de ceai (Melaleuca sp.)
4.5. Aciditate libera
- în general maximum 50
miliechivalenti
acid la 1.000 grame
- mierea destinatã industriei maximum 80
miliechivalenti
acid la 1.000 grame
4.6. Activitate diastazica şi conţinut
de hidroximetilfurfural (HMF) determinat
dupã procesare şi amestecare
a) Activitate diastazica (scara Schade)
- în general, cu excepţia mierii destinate
industriei minimum 8
- tipuri de miere cu conţinut scãzut de
enzime naturale minimum 3
(de exemplu mierea de citrice) şi
cu un conţinut de HMF de maximum 15 mg/kg
b) Conţinut de HMF
- în general, cu excepţia mierii destinate
industriei maximum 40 mg/kg
[sub rezerva
prevederilor lit. a)
a doua liniuta]
- tipuri de miere cu origine declarata
din regiuni cu clima tropicala şi
amestecuri de astfel de tipuri de miere maximum 80 mg/kg