Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 315 din 27 octombrie 1997  privind autorizarea comunicatiei audiovizuale distribuite prin cablu CATV    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 315 din 27 octombrie 1997 privind autorizarea comunicatiei audiovizuale distribuite prin cablu CATV

EMITENT: MINISTERUL COMUNICATIILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 357 din 15 decembrie 1997
Ministrul comunicaţiilor,
având în vedere prevederile <>Legii audiovizualului nr. 48/1992 şi ale <>Legii telecomunicatiilor nr. 74/1996 ,
în baza <>Hotãrârii Guvernului nr. 129/1997 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Comunicaţiilor,

emite prezentul ordin:

ART. 1
Direcţia generalã reglementãri (D.G.R.) din Ministerul Comunicaţiilor (M.C.) autorizeaza sistemele de comunicaţie audiovizuala cu distribuţie prin cablu în baza licenţei de emisie eliberata de cãtre Consiliul Naţional al Audiovizualului (C.N.A.), în conformitate cu procedura cuprinsã în prezentul ordin.
ART. 2
Avizul tehnic prealabil
a) Titularul licenţei de emisie solicita Institutului Naţional de Studii şi Cercetãri pentru Comunicaţii (I.N.S.C.C.) expertizarea tehnica a proiectului reţelei CATV (depus în doua exemplare), însoţit de toate avizele necesare, în conformitate cu anexa nr. 1, cu cel puţin 30 de zile înaintea expirãrii termenului de un an de la eliberarea licenţei de emisie. Proiectul va fi întocmit de cãtre o unitate autorizata în acest scop de cãtre M.C. - D.G.R.
b) I.N.S.C.C. efectueazã expertiza, transmite la M.C. - D.G.R. şi la Inspectoratul general al comunicaţiilor (I.G.C.) câte un exemplar al proiectului avizat favorabil (însoţit de toate avizele necesare), în termen de cel mult 30 de zile de la solicitare şi înştiinţeazã titularul licenţei de emisie despre avizarea acestuia.
c) Avizul tehnic prealabil se solicita la M.C. - D.G.R. de cãtre deţinãtorul licenţei de emisie şi al avizului favorabil asupra proiectului, printr-o cerere în conformitate cu modelul prezentat în anexa nr. 2, în termen de cel mult un an de la emiterea licenţei de cãtre C.N.A., însoţitã de urmãtoarele documente:
- certificatul de înmatriculare a societãţii (copie);
- statutul, contractul de societate şi, dacã este cazul, actele adiţionale cu toate modificãrile actualizate (copii);
- ordinul de plata a taxei de aviz tehnic prealabil în conformitate cu legea (copie);
- licenta de emisie şi caietul de sarcini (copie).
Copiile de pe documentele prezentate vor fi legalizate sau vor fi însoţite de originale, pentru conformitate.
d) M.C. - D.G.R. verifica valabilitatea avizelor şi a documentelor, elibereazã avizul tehnic prealabil, în conformitate cu modelul prezentat în anexa nr. 3, în cel mult 15 zile de la data solicitãrii, şi transmite acest aviz titularului licenţei de emisie şi o copie la I.G.C.
ART. 3
Buletinul de mãsurãtori
a) Deţinãtorul avizului tehnic prealabil construieste reţeaua CATV şi solicita, în cel mult un an de la eliberarea acestuia, efectuarea verificãrilor tehnice la I.G.C. şi eliberarea buletinului de mãsurãtori, în vederea obţinerii deciziei de autorizare. Nerespectarea termenului de un an conduce la anularea avizului tehnic prealabil de cãtre M.C. - D.G.R.
b) I.G.C. efectueazã verificãrile tehnice ale reţelei CATV în conformitate cu proiectul avizat favorabil de cãtre I.N.S.C.C. şi în baza avizului tehnic prealabil şi emite buletinul de mãsurãtori în termen de cel mult 30 de zile de la solicitare. Dupã achitarea tarifului pentru mãsurãtori, I.G.C. transmite solicitantului şi M.C. - D.G.R. câte un exemplar al buletinului de mãsurãtori.
ART. 4
Decizia de autorizare
a) Titularul licenţei de emisie, deţinãtor al avizului tehnic prealabil şi al buletinului de mãsurãtori, solicita la M.C. - D.G.R. eliberarea deciziei de autorizare, prezentând ordinul de plata a taxei prevãzute de lege, în termen de 15 zile de la emiterea buletinului de mãsurãtori de cãtre I.G.C. Nerespectarea termenului de 15 zile conduce la anularea avizului tehnic prealabil de cãtre M.C. - D.G.R.
b) M.C. - D.G.R. elibereazã decizia de autorizare în conformitate cu modelul prezentat în anexa nr. 4, în cel mult 30 de zile de la solicitare.
ART. 5
Extinderi, modificãri, modernizãri
a) Titularul licenţei de emisie solicita la I.N.S.C.C. expertizarea proiectului de extindere, modificare sau modernizare (depus în doua exemplare), însoţit de toate avizele cuprinse în anexa nr. 1, actualizate. Solicitarea se poate face şi dupã depãşirea termenului de un an de la data emiterii licenţei de emisie.
b) I.N.S.C.C. efectueazã expertiza, transmite la M.C. - D.G.R. şi la I.G.C. câte un exemplar al proiectului avizat favorabil, însoţit de toate avizele necesare, în termen de cel mult 30 de zile de la solicitare, şi înştiinţeazã titularul licenţei de emisie despre avizarea acestuia.
c) Completarea avizului tehnic prealabil se solicita la M.C. - D.G.R. de cãtre deţinãtorul licenţei de emisie şi al avizului favorabil asupra proiectului, printr-o cerere în conformitate cu modelul prezentat în anexa nr. 2.
d) M.C. - D.G.R. completeazã avizul tehnic prealabil, în conformitate cu solicitarea, în baza proiectului avizat şi dupã verificarea valabilitãţii documentelor şi avizelor depuse, în termen de cel mult 15 zile de la solicitare, şi transmite acest aviz titularului licenţei de emisie şi o copie la I.G.C.
e) Deţinãtorul avizului tehnic prealabil modificat construieste extinderea sau modifica ori modernizeazã reţeaua CATV şi solicita efectuarea verificãrilor tehnice la I.G.C. şi eliberarea buletinului de mãsurãtori, în vederea completãrii deciziei de autorizare.
f) I.G.C. efectueazã verificãrile tehnice şi elibereazã buletinul de mãsurãtori în termen de cel mult 30 de zile de la solicitare. Dupã achitarea tarifului pentru mãsurãtori, I.G.C. transmite solicitantului şi M.C. - D.G.R. câte un exemplar al buletinului de mãsurãtori.
g) Titularul licenţei de emisie solicita la M.C. - D.G.R. completarea deciziei de autorizare în baza buletinului de mãsurãtori, în termen de cel mult 15 zile de la obţinerea acestuia. Nerespectarea termenului de 15 zile conduce la anularea avizului tehnic prealabil, modificat de cãtre M.C. - D.G.R.
h) M.C. - D.G.R. completeazã decizia de autorizare în cel mult 30 de zile de la solicitare.
i) La completarea avizului tehnic prealabil şi a deciziei de autorizare nu se mai percep taxe.
j) Toate îndatoririle şi intreaga rãspundere privind completarea şi, dacã este cazul, reînnoirea avizelor necesare proiectului de extindere, modificare sau modernizare a reţelelor CATV revin deţinãtorului licenţei de emisie, care solicita extinderea, modificarea sau modernizarea.
ART. 6
Autorizarea reţelelor CATV supuse vânzãrii-cumpãrãrii
a) Reţelele CATV pot face obiectul unor schimbãri de proprietar numai între persoane juridice romane, titulare de licenta de emisie pentru CATV acordatã de C.N.A.
b) Pentru situaţiile de vânzare-cumpãrare, în care reţeaua supusã tranzactionarii este construitã, dar nu este autorizata sa funcţioneze, procedura de autorizare este urmãtoarea:
1. Cumpãrãtorul solicita la M.C. - D.G.R. eliberarea avizului tehnic prealabil, printr-o cerere în conformitate cu modelul prezentat în anexa nr. 2 şi în baza avizului tehnic prealabil al vânzãtorului. Solicitarea avizului se face în termen de cel mult un an de la data emiterii licenţei de emisie, în situaţia în care titularul nu mai deţine un aviz tehnic prealabil în baza acestei licenţe, sau se poate depãşi acest termen dacã solicitantul a obţinut anterior, în baza acestei licenţe, un aviz tehnic prealabil. Cumpãrãtorul trebuie sa precizeze ca nu se efectueazã modificãri tehnice fata de proiectul avizat anterior pentru vânzãtor şi sa depunã documentele precizate la art. 2 lit c), însoţite de contractul de vânzare-cumpãrare, autentificat de cãtre notarul public.
2. M.C. - D.G.R. verifica valabilitatea documentelor şi elibereazã avizul tehnic prealabil în cel mult 15 zile de la solicitarea însoţitã de toate documentele necesare, dupã care transmite solicitantului acest aviz şi trimite o copie la I.G.C.
3. Deţinãtorul avizului tehnic prealabil solicita la I.G.C., în termen de cel mult 30 de zile de la obţinerea avizului, efectuarea verificãrilor tehnice şi eliberarea buletinului de mãsurãtori, în vederea obţinerii deciziei de autorizare.
4. I.G.C. efectueazã verificãrile tehnice ale reţelei CATV în conformitate cu proiectul avizat favorabil de I.N.S.C.C. pentru vânzãtorul reţelei şi în baza avizului tehnic prealabil al cumpãrãtorului, dupã care elibereazã buletinul de mãsurãtori în termen de cel mult 30 de zile de la solicitare. Dupã achitarea tarifului pentru mãsurãtori, I.G.C. transmite solicitantului şi M.C. - D.G.R. câte un exemplar al buletinului de mãsurãtori.
5. Titularul licenţei de emisie, deţinãtor al avizului tehnic prealabil şi al buletinului de mãsurãtori, solicita la M.C. - D.G.R., în termen de 15 zile de la obţinerea buletinului de mãsurãtori de la I.G.C., eliberarea deciziei de autorizare, prezentând ordinul de plata a taxei prevãzute de lege. Nerespectarea termenului de 15 zile conduce la anularea avizului tehnic prealabil de cãtre M.C. - D.G.R.
6. M.C. - D.G.R. elibereazã decizia de autorizare conform modelului prezentat în anexa nr. 4, în cel mult 30 de zile de la solicitare.
c) Pentru situaţiile de vânzare-cumpãrare în care reţeaua supusã tranzactionarii este autorizata sa funcţioneze, procedura de autorizare este urmãtoarea:
1. Cumpãrãtorul solicita la M.C. - D.G.R. eliberarea deciziei de autorizare. Aceasta solicitare trebuie sa fie însoţitã de documentele precizate la art. 2 lit. c), de originalul deciziei de autorizare a reţelei pe care o cumpara, de o copie de pe ordinul de plata a taxei prevãzute de lege şi de contractul de vânzare-cumpãrare, autentificat de cãtre notarul public.
2. M.C. - D.G.R. verifica valabilitatea documentelor şi transmite solicitantului şi la I.G.C. un aviz pentru efectuarea mãsurãtorilor tehnice de autorizare, în termen de cel mult 30 de zile de la solicitarea deciziei de autorizare.
3. I.G.C. efectueazã verificãrile şi emite buletinul de mãsurãtori în cel mult 30 de zile de la primirea avizului de la M.C. - D.G.R. Dupã achitarea tarifului pentru mãsurãtori, I.G.C. transmite solicitantului şi la M.C. - D.G.R. câte un exemplar al acestuia.
4. M.C. - D.G.R. elibereazã decizia de autorizare pentru cumpãrãtor în cel mult 15 zile de la primirea buletinului de mãsurãtori.
5. Decizia de autorizare a vânzãtorului reţelei se va anula de cãtre M.C. - D.G.R., cu excepţia cazului în care este vândutã numai o porţiune din reţea.
6. M.C. - D.G.R. va informa C.N.A. asupra tuturor tranzacţiilor autorizate.
ART. 7
Dispoziţii finale
a) În vederea aplicãrii prezentului ordin, M.C. - D.G.R. poate elabora precizãri tehnice suplimentare.
b) Încãlcarea obligaţiilor prevãzute în prezentul ordin atrage aplicarea de cãtre M.C. - D.G.R. a prevederilor <>Legii audiovizualului nr. 48/1992 şi ale <>Legii telecomunicatiilor nr. 74/1996 .
c) Titularii de reţele, posesori ai deciziei de autorizare, vor trimite la I.G.C., anual, în perioada 1-31 ianuarie, o declaraţie pe propria rãspundere asupra numãrului de abonati din reţea la data de 31 decembrie a anului anterior, însoţitã de lista abonatilor, cu specificarea numelui şi a adresei fiecãruia. În cazul nerespectãrii acestei obligaţii sau al neconcordantei dintre declaraţia pe propria rãspundere şi numãrul real al abonatilor la data de 31 decembrie a anului anterior, la propunerea I.G.C., M.C. - D.G.R. va anula decizia de autorizare.
ART. 8
Prezentul ordin intra în vigoare la data publicãrii lui în Monitorul Oficial al României. Pe aceeaşi data prevederile <>cap. 2 din Ordinul ministrului comunicaţiilor nr. 110 din 3 iunie 1992 se abroga.
ART. 9
Prezentul ordin va fi pus în aplicare de cãtre M.C. - D.G.R.

Ministrul comunicaţiilor,
Sorin Pantis

ANEXA 1

LISTA AVIZELOR
care trebuie sa fie cuprinse în proiectele reţelelor de distribuţie a comunicatiei audiovizuale prin cablu

1. Avizul primãriilor locale şi/sau a municipiului Bucureşti - Departamentul pentru urbanism şi amenajarea teritoriului: certificatul de urbanism şi autorizaţia de construire.
2. Avizul proprietarului suportului utilizat în comun pentru instalarea reţelei, şi anume: Regia Autonomã de Electricitate "Renel", Regia Autonomã "Rom-Telecom", regii de transport public (dupã caz).
3. Avizul tuturor unitãţilor economice ale cãror infrastructuri ar putea fi afectate în cazul instalãrii de suporturi de trasee proprii (stâlpi sau canalizatie) şi trasee proprii (cabluri), şi anume: Regia Autonomã "Rom-Telecom", Regia Autonomã de Electricitate "Renel", Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România", Regia Autonomã "Conpet", Regia Autonomã "Apele Romane", Regia Autonomã "Societatea Nationala a Cãilor Ferate Romane", Regia Autonomã Canal, Gaze, Termoficare, Regia transportului public etc. (dupã caz).
4. Acordul proprietarilor (statul sau particularii) clãdirilor şi/sau terenurilor utilizate pentru instalarea reţelei.
Acordul Administraţiei Domeniului Public (dupã caz), şi al Inspectoratului pentru Calitatea Construcţiilor (dupã caz).
5. Orice alte avize necesare, în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare.

OBSERVAŢII:
- Copiile de pe avizele precizate vor fi legalizate sau însoţite de originale, pentru conformitate.
- Avizele se obţin pe numele titularului de licenta sau, dacã sunt eliberate pentru un alt titular, se menţioneazã de cãtre autoritatea emitenta valabilitatea acestora şi pentru titularul licenţei de emisie.
- Utilizarea canalizatiilor şi a altor facilitãţi (de exemplu: stâlpi, suporturi etc.), aparţinând Regiei Autonome "Rom-Telecom", nu face obiectul avizului tehnic prealabil emis de M.C. - D.G.R., aceasta fiind stabilitã prin contract între solicitant şi Regia Autonomã "Rom-Telecom".
În aceste situaţii Regia Autonomã "Rom-Telecom" va conveni cu solicitantul: executantul lucrãrii, condiţiile de service pentru porţiunea respectiva, eventualele verificãri necesare, contravaloarea acestora, precum şi rãspunderile pentru eventualele perturbatii care se pot produce în zonele comune cu reţeaua publica.

ANEXA 2




CONŢINUTUL
cererii adresate Ministerului Comunicaţiilor - Direcţia generalã reglementãri,
în vederea obţinerii (completãrii) avizului tehnic prealabil pentru reţelele
de distribuţie a comunicatiei audiovizuale prin cablu


1. Titularul licenţei de emisie:
Denumirea .............................................................
Persoana juridicã publica sau privatã ..................................
Înfiinţatã prin: lege sau hotãrâre judecãtoreascã nr. .......... din data
de .................
Numele şi prenumele reprezentantului oficial (pentru reţea) ............
Sediul şi nr. de telefon al acestuia ...................................
2. Numãrul licenţei de emisie obţinute de la C.N.A.
3. Proiectul (avizul tehnic prealabil, dupã caz) în baza cãruia se
solicita autorizarea reţelei: numãr/data, elaborator.
4. Zona de serviciu.
5. Lista documentelor anexate:
- pentru persoane juridice publice: documentul de înfiinţare, din care sa
rezulte şi obiectul de activitate; statutul şi certificatul de înmatriculare
la Registrul comerţului (dupã caz) - copii xerox;
- pentru persoane juridice private: statutul, contractul de societate,
hotãrârea judecãtoreascã de înfiinţare a societãţii, certificatul de
înregistrare la Registrul comerţului, eventuale acte adiţionale şi cererea de
înscriere cu menţiuni la Registrul comerţului, ca urmare a completãrii
obiectului de activitate - (copii xerox);
- licenta de emisie (original + o copie xerox);
- ordinul de plata a taxei pentru avizul tehnic prealabil, în conformitate
cu legea (original + o copie xerox) - numai pentru solicitarea iniţialã.

NOTA:
1. Copiile de pe documentele precizate la pct. 5 vor fi legalizate sau vor
fi însoţite de originale, pentru conformitate.
2. Cererea va fi dactilografiata şi va cuprinde toate informaţiile
solicitate.
3. Termenul de 15 zile prevãzut de lege pentru eliberarea avizului tehnic
prealabil curge de la data prezentãrii tuturor documentelor solicitate la pct.
5.

Director general,
(semnatura şi ştampila)



ANEXA 3




MINISTERUL COMUNICAŢIILOR
DIRECŢIA GENERALĂ REGLEMENTĂRI
Nr. ......... din ............


AVIZ TEHNIC PREALABIL
pentru reţelele de distribuţie a comunicatiei audiovizuale prin cablu

1. Titularul licenţei de emisie (persoana juridicã sau privatã):
Denumirea ...............................................................
Înfiinţatã prin .......... nr. ......... din data de ....................
Numele şi prenumele reprezentantului oficial ............................
Sediul/adresa ...........................................................
Nr. de telefon ..........................................................
2. Numãrul licenţei de emisie obţinute de la C.N.A.
3. Descrierea reţelei:
Amplasamentul statiei centrale .............
Zona acoperitã .............
4. Proiectul în baza cãruia se va realiza reţeaua:
Avizul favorabil asupra proiectului emis de ..........
Institutul Naţional de Studii şi Cercetãri pentru Comunicaţii.
5. Termen pentru realizarea reţelei:
un an de la data emiterii avizului tehnic prealabil.
6. OBSERVAŢII:
1. Înlãturarea perturbatiilor de orice fel, care pot aparea dupã punerea
în funcţiune a reţelei şi care nu au putut fi prevãzute în faza de proiect,
este obligaţia deţinãtorului licenţei, care va lua mãsuri de remediere.
2. Extinderile, modificãrile şi modernizãrile de reţea în afarã
prevederilor iniţiale, cuprinse în proiectul avizat pentru intreaga reţea sau
pentru o secţiune a acesteia, vor fi tratate în conformitate cu Ordinul nr.
...... din data de ............
3. Instalarea reţelei se va efectua numai de cãtre societãţile comerciale
autorizate în acest scop de M.C.
4. Titularul rãspunde, potrivit prevederilor Legii nr. 10/1995 privind
calitatea în construcţii şi ale altor acte normative în vigoare, de obţinerea
tuturor acordurilor şi avizelor necesare şi de verificarea respectãrii
acestora în realizarea şi exploatarea statiei de emisie.
5. Prezentul aviz tehnic prealabil nu da dreptul titularului de a difuza
programe prin reţeaua respectiva, aceasta fiind permisã numai dupã obţinerea
deciziei de autorizare.
6. În vederea unor verificãri şi reglaje, cu 30 de zile înainte de
solicitarea verificãrii tehnice a reţelei de cãtre I.G.C., se pot face probe
în condiţiile transmiterii de semnale de test sau de programe.

Director general,

Menţiuni ulterioare (extinderi, modificãri, modernizãri) ...............
............................................................................
............................................................................
............................................................................
............................................................................
............................................................................
............................................................................
............................................................................
............................................................................

Numele şi prenumele: ..................
Semnatura: ............................
Data: .................................



ANEXA 4




ROMÂNIA
MINISTERUL COMUNICAŢIILOR
DIRECŢIA GENERALĂ REGLEMENTĂRI


DECIZIE DE AUTORIZARE
pentru reţele de comunicaţie audiovizuala distribuita prin cablu
Nr. ......... din ................

Titularul deciziei:
===================
Denumirea: .............................................................
Sediul: ................................................................
Nr. de telefon: ................
Certificatul de înmatriculare la Registrul comerţului nr. ..............
din: ....................
Reprezentantul oficial: ................................................
Adresa: ................................................................
Nr. de telefon: ........... Nr. de fax: ................
Numãrul şi data licenţei de emisie eliberate de C.N.A.: ................
Denumirea comercialã a reţelei: ........................................
Date principale ale reţelei:
Zona deservita: ........................................................
Amplasamentul statiilor centrale (capete de reţea):
Reţeaua a fost realizatã în baza proiectului nr. ...... şi a
================================================
Avizul tehnic prealabil, eliberat de M.C.- D.G.R., nr. .... din .........
=======================
Reţeaua şi echipamentele mãsurate se încadreazã în normele prevãzute în
===============================================
specificaţia tehnica şi licenta de emisie, conform buletinului de mãsurãtori
eliberat de I.G.C. nr. ...... din data de: .............
Termenul de valabilitate al deciziei de autoritate: 10 ani.
===================================================

OBSERVAŢII:
- Decizia de autorizare este netransmisibila.
- Titularul deciziei de autorizare este rãspunzãtor pentru funcţionarea
reţelei, în conformitate cu datele înscrise în prezenta decizie, în licenta
C.N.A., în specificaţia privind reţelele de distribuţie a programelor
audiovizuale prin cablu, şi pentru respectarea reglementãrilor în vigoare
privind protecţia radioelectrica.
- Titularul deciziei de autorizare rãspunde, potrivit prevederilor Legii
nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii şi altor acte normative în
vigoare, de obţinerea tuturor acordurilor şi avizelor necesare şi de
verificarea respectãrii acestora în realizarea şi exploatarea reţelei.
- Extinderile reţelei pentru care s-a eliberat prezenta decizie de
autorizare şi care au fost prevãzute în proiectul avizat sunt permise numai cu
avizul I.G.C., în urma verificãrilor tehnice necesare.
- Titularul deciziei de autorizare are obligaţia de a comunica M.C. -
D.G.R., cu minimum 15 zile înainte, orice modificare privind serviciile
efectuate, anexând caietul de sarcini avizat de C.N.A.
- Titularul deciziei de autorizare va asigura accesul pentru verificãri
tehnice în perioada de exploatare persoanelor împuternicite de I.G.C. sau de
M.C. şi va furniza acestora, la cerere, informaţii de natura statistica şi
alte date necesare controlului respectãrii condiţiilor de operare a
serviciului.
Decizia de autorizare se elibereazã în baza:
- <>Legii audiovizualului nr. 48/1992 ;
- Ordinului ministrului comunicaţiilor nr. .... din data de .....

Director general,

Menţiuni ulterioare (extindere): .......................................
............................................................................
............................................................................
............................................................................
............................................................................
............................................................................
............................................................................
............................................................................
............................................................................


--------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016