Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 3 din 17 iulie 2006  pentru aprobarea modelelor situatiilor financiare periodice si a normelor metodologice privind intocmirea si utilizarea acestora, aplicabile institutiilor financiare nebancare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 3 din 17 iulie 2006 pentru aprobarea modelelor situatiilor financiare periodice si a normelor metodologice privind intocmirea si utilizarea acestora, aplicabile institutiilor financiare nebancare

EMITENT: BANCA NATIONALA A ROMANIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 643 din 26 iulie 2006
Având în vedere prevederile art. 18 şi 47 din titlul I - Dispoziţii privind activitatea de creditare desfãşuratã de instituţii financiare nebancare al pãrţii I din <>Ordonanţa Guvernului nr. 28/2006 privind reglementarea unor mãsuri financiar-fiscale, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 266/2006 ,
în temeiul prevederilor <>art. 72 din titlul I al pãrţii I din Ordonanţa Guvernului nr. 28/2006 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 266/2006 , şi ale <>art. 48 din Legea nr. 312/2004 privind Statutul Bãncii Naţionale a României,

Banca Naţionalã a României emite prezentul ordin.

ART. 1
Se aprobã şi se dispune aplicarea modelelor situaţiilor financiare periodice şi a normelor metodologice privind întocmirea şi utilizarea acestora, aplicabile instituţiilor financiare nebancare, cuprinse în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Modelele situaţiilor financiare periodice şi normele metodologice privind întocmirea şi utilizarea acestora, prevãzute la art. (1), se aplicã începând cu trimestrul al III-lea al anului 2006 instituţiilor financiare nebancare persoane juridice române şi sucursalelor din România ale instituţiilor financiare nebancare persoane juridice strãine, înscrise în Registrul general, denumite în continuare instituţii financiare nebancare.
ART. 3
(1) Administratorii, directorii financiar-contabili, contabilii-şefi, orice alte persoane care au obligaţia gestionãrii patrimoniului instituţiilor financiare nebancare rãspund, potrivit legii, pentru însuşirea şi aplicarea corectã a acestor reglementãri.
(2) Persoanele prevãzute la alin. (1) rãspund pentru:
a) adaptarea corespunzãtoare a programelor informatice utilizate pentru prelucrarea datelor financiar-contabile;
b) adaptarea evidenţelor tehnico-operative la cerinţele privind întocmirea situaţiilor financiare periodice;
c) exactitatea şi realitatea datelor care sunt prelucrate, respectiv înscrise în aceste situaţii.
ART. 4
Situaţiile financiare periodice ale instituţiilor financiare nebancare se întocmesc trimestrial şi se depun la Banca Naţionalã a României - Direcţia supraveghere la termenele şi în forma stabilite prin normele metodologice privind întocmirea şi utilizarea situaţiilor financiare periodice ce fac obiectul aprobãrii prin prezentul ordin.
ART. 5
Nerespectarea prevederilor prezentului ordin atrage aplicarea mãsurilor şi a sancţiunilor prevãzute de titlul I al pãrţii I din <>Ordonanţa Guvernului nr. 28/2006 privind reglementarea unor mãsuri financiar-fiscale, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 266/2006 .

Guvernatorul Bãncii Naţionale a României,
Mugur Constantin Isãrescu

Bucureşti, 17 iulie 2006.
Nr. 3.

ANEXĂ

MODELELE SITUAŢIILOR FINANCIARE PERIODICE ŞI NORMELE METODOLOGICE
privind întocmirea şi utilizarea acestora,
aplicabile instituţiilor financiare nebancare

I. Întocmirea situaţiilor financiare periodice
1. Prezentarea situaţiilor financiare periodice este standardizatã, iar informaţiile pe care acestea le furnizeazã sunt sintetizate în antet, pe linii şi pe coloane.
În antetul situaţiilor figureazã urmãtoarele informaţii:
a) datele de identificare a instituţiei financiare nebancare (denumirea, adresa, numãrul de înregistrare la registrul comerţului, codul unic de înregistrare);
b) termenul pentru care se întocmesc situaţiile;
c) numãrul filei (o situaţie poate avea una sau mai multe file);
d) zona geograficã de activitate a instituţiei financiare nebancare, respectiv activitatea desfãşuratã pe teritoriul naţional ("N"), activitatea desfãşuratã în strãinãtate ("S") şi activitatea globalã ("G");
e) moneda în care sunt întocmite situaţiile. Situaţiile se întocmesc în RON:
e1) - indicativul "Lei" din formular aratã cã situaţia este întocmitã pentru operaţiunile în lei;
e2) - indicativul "Devize" din formular semnificã faptul cã situaţia se referã la operaţiunile în devize, în contravaloare lei, dupã conversia în lei a sumelor exprimate în toate celelalte unitãţi monetare.
II. Semnarea, verificarea şi depunerea situaţiilor financiare periodice
2. Situaţiile financiare periodice vor fi semnate de administratorul instituţiei financiare nebancare sau de conducãtorul instituţiei financiare nebancare şi de conducãtorul compartimentului financiar-contabil, iar în lipsa acestora, de cãtre înlocuitorii lor de drept.
3. Conducãtorul compartimentului financiar-contabil are obligaţia sã verifice respectarea reglementãrilor în materie în vigoare, precum şi a prevederilor din prezentele norme metodologice, sã asigure respectarea corelaţiilor în cadrul fiecãrui formular şi între indicatorii din formulare, urmãrind realitatea datelor ce se raporteazã prin situaţiile financiare periodice.
4. Instituţiile financiare nebancare vor depune la Banca Naţionalã a României, într-un exemplar, urmãtoarele situaţii financiare periodice:
a) Elemente bilanţiere şi extrabilanţiere (angajamente) - mod. 1;
b) Elemente de venituri şi cheltuieli - mod. 2;
c) Indicatori de activitate - date informative - mod. 3;
d) Indicatori privind criteriile de înscriere în Registrul special - mod. 4.
5. a) Situaţiile financiare periodice se întocmesc şi se prezintã atât în formã letricã (pe suport hârtie), cât şi pe suport magnetic (dischete HD-1, 44 Mb.).
Banca Naţionalã a României va publica pe site-ul propriu fişierele cuprinzând modelele tuturor formularelor ce trebuie completate şi care constituie baza pentru obţinerea, prin listare, a formei letrice a acestora. Modificarea, în orice fel, a structurii fişierelor este interzisã.
b) Situaţiile financiare periodice depuse la Banca Naţionalã a României vor fi însoţite de o copie de pe balanţa de verificare a conturilor sintetice semnatã de conducãtorul instituţiei financiare nebancare şi de conducãtorul compartimentului financiar-contabil, iar în lipsa acestora, de cãtre reprezentanţii legali ai acestora.
c) În adresa de înaintare a situaţiilor financiare periodice cãtre Banca Naţionalã a României, semnatã de conducãtorul instituţiei financiare nebancare şi de cãtre cel al compartimentului financiar-contabil, se va preciza cã toate formularele de pe suport hârtie sunt identice cu cele de pe suport magnetic.
6. Instituţiile financiare nebancare care nu au desfãşurat activitate de la data înfiinţãrii şi pânã la data pentru care se întocmeşte raportarea nu elaboreazã situaţii financiare periodice pentru perioadele în cauzã, urmând sã depunã la Banca Naţionalã a României o declaraţie pe propria rãspundere, din care sã rezulte acest lucru şi care sã cuprindã urmãtoarele date de identificare a instituţiei financiare nebancare:
a) denumirea completã (conform certificatului de înregistrare eliberat de Registrul comerţului);
b) adresa sediului şi numãrul de telefon al conducãtorului instituţiei financiare nebancare;
c) numãrul de înregistrare la registrul comerţului;
d) codul unic de înregistrare;
e) capitalul social.
III. Termenul pentru depunerea situaţiilor financiare periodice
7. Situaţiile financiare periodice întocmite de instituţiile financiare nebancare şi declaraţiile instituţiilor financiare nebancare care nu au desfãşurat activitate de la data înfiinţãrii pânã la sfârşitul perioadei de raportare se vor transmite în termen de cel mult 25 de zile calendaristice de la sfârşitul trimestrului pentru care se face raportarea.
În cazul în care ultima zi a termenului de depunere a situaţiilor financiare este o zi nelucrãtoare, acestea se vor transmite cel târziu pânã în prima zi lucrãtoare ulterioarã acesteia.
În completarea modelelor situaţiilor financiare periodice se vor avea în vedere prevederile <>Ordinului Bãncii Naţionale a României nr. 2/2006 privind modul de organizare şi conducere a contabilitãţii şi întocmirea situaţiilor financiare de cãtre instituţiile financiare nebancare.


ELEMENTE BILANŢIERE ŞI EXTRABILANŢIERE

- mod. 1 -
Prezentare

Situaţia - mod. 1 este o raportare comunã tuturor instituţiilor financiare nebancare, care prezintã activitatea desfãşuratã de acestea pe categorii de operaţiuni.

Conţinut
- fila 01 cuprinde elemente bilanţiere de activ;
- fila 02 cuprinde elemente bilanţiere de pasiv;
- fila 03 cuprinde elemente extrabilanţiere - angajamente.
Precizãri pentru completarea formularului pe rânduri:
Fila 01 - Elemente bilanţiere de activ
Rândul 3 "Credite curente" se completeazã cu valoarea creditelor care se deruleazã potrivit graficelor de rambursare.
Rândul 14 "Credite restante şi îndoielnice/litigiu" se completeazã cu valoarea creditelor nerambursate la scadenţã (credite care au cel puţin o zi întârziere faţã de data scadentã) şi a celor aflate în litigiu.
Rândul 25 "Creanţe ataşate aferente creditelor curente" se completeazã cu valoarea dobânzilor de primit calculate şi neajunse la scadenţã, aferente creditelor curente.
Rândul 36 "Dobânzi restante şi îndoielnice/litigiu" se completeazã cu valoarea dobânzilor neîncasate la scadenţã şi a celor aflate în litigiu.
Rândul 47 "Creanţe ataşate aferente creditelor şi dobânzilor restante şi îndoielnice/litigiu" se completeazã cu valoarea dobânzilor de primit calculate şi neajunse la scadenţã, aferente creditelor şi/sau dobânzilor restante şi în litigiu.
Rândul 61 "Alte plasamente, cu detalierea sumelor pe tipuri de plasamente" se completeazã cu valoarea totalã a altor plasamente, care nu sunt de natura conturilor curente şi depozitelor constituite la instituţiile de credite, cu detalierea sumelor pe tipuri de plasamente (de exemplu: titluri de participare, titluri de plasament etc.).
Rândul 62 "Debitori diverşi" se completeazã cu valoarea altor creanţe, care nu sunt de natura creditelor şi elementelor prevãzute la rd. 59-61.
Rândurile 60-61 vor fi completate cu valoarea plasamentelor, fãrã a se include şi dobânda aferentã acestora.
Fila 02 - Elemente bilanţiere de pasiv
Rândul 75 "Rezerve reprezentând surplusul realizat din rezerve din reevaluare" se completeazã de instituţiile financiare nebancare, altele decât societãţile de credit ipotecar.
Rândul 83 "Împrumuturi primite de la clientela financiarã" şi rândul 87 "Valori date în pensiune" se completeazã numai de societãţile de credit ipotecar.
Rândul 85 "Împrumuturi primite de la entitãţile afiliate", rândul 86 "Împrumuturi primite de la entitãţile de care instituţia este legatã în virtutea intereselor de participare" şi rândul 88 "Împrumuturi primite de la acţionari" se completeazã de instituţiile financiare nebancare, altele decât societãţile de credit ipotecar.
Rândul 91 "Creditori diverşi" se completeazã cu valoarea altor datorii decât elementele prevãzute la rd. 82-89.
Fila 03 - Elemente extrabilanţiere
Rândul 93 "Angajamente asumate" se completeazã cu valoarea angajamentelor acordate în favoarea altor terţi, evidenţiate în conturi extrabilanţiere.
Rândul 96 "Angajamente primite" se completeazã cu valoarea angajamentelor primite din partea altor terţi, evidenţiate în conturi extrabilanţiere.
Situaţia - mod. 1 prezintã, pe coloane, soldul operaţiunilor realizate în lei şi contravaloarea în lei a operaţiunilor efectuate în devize, separate dupã cum aceste operaţiuni au fost efectuate de persoane fizice sau juridice.
Coloana "Amortizãri şi provizioane" din fila 01 este rezervatã înregistrãrii provizioanelor pentru depreciere şi înregistrãrii amortizãrilor, care se deduc din valoarea brutã a elementelor la care se calculeazã. Pentru posturile din aceastã categorie, coloana "Total" înregistreazã sumele nete obţinute dupã deducerea provizioanelor şi amortizãrilor.
Reguli de raportare
Instituţiile financiare nebancare persoane juridice române întocmesc:
1. o situaţie - mod. 1 - la nivelul teritoriului naţional "N" (sediu social, sucursale şi alte sedii secundare aflate în România);
2. o situaţie - mod. 1 - pentru fiecare subunitate din strãinãtate a instituţiei financiare nebancare "S", dacã este cazul (sucursale şi alte sedii secundare fãrã personalitate juridicã aflate în strãinãtate);
3. o situaţie - mod. 1 - la nivelul global al instituţiei financiare nebancare "G", în cazul în care s-a completat situaţia de la pct. 2 (ansamblul teritoriului naţional şi toate subunitãţile din strãinãtate ale instituţiei financiare nebancare).
Sucursalele din România ale instituţiilor financiare nebancare persoane juridice strãine întocmesc formularul la nivelul teritoriului naţional în care sucursala îşi desfãşoarã activitatea "N" (sucursala şi sediile secundare subordonate acesteia).

ELEMENTE DE VENITURI ŞI CHELTUIELI

- mod. 2 -

Prezentare
Situaţia - mod. 2 este o raportare comunã tuturor instituţiilor financiare nebancare, care prezintã principalele categorii de venituri şi cheltuieli legate de activitatea instituţiilor financiare nebancare.
Conţinut
Datele se preiau din rulajele debitoare ale conturilor de cheltuieli, respectiv din rulajele creditoare ale conturilor de venituri, cumulate de la începutul anului.
Pentru completarea formularului pe rânduri, se fac urmãtoarele precizãri:
Venituri
Rândul 3 "Dobânzi" se completeazã cu valoarea veniturilor din dobânzile de primit la creditele acordate (curente, restante, îndoielnice/litigiu) şi la dobânzile aferente respectivelor credite.
Rândul 14 "Comisioane şi asimilate" se completeazã cu valoarea comisioanelor şi a altor taxe aferente activitãţii de creditare (inclusiv cele aferente angajamentelor acordate, evidenţiate în conturi extrabilanţiere).
Rândul 15 "Venituri din activitãţi auxiliare şi conexe" se completeazã cu valoarea veniturilor din aceste activitãţi, realizate de instituţiile financiare nebancare potrivit prevederilor <>Ordonanţei Guvernului nr. 28/2006 privind reglementarea unor mãsuri financiar-fiscale, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 266/2006 .
Rândul 16 "Alte venituri" se completeazã cu valoarea veniturilor obţinute din celelalte activitãţi, altele decât cele prevãzute la rd. 2 şi 15.
Cheltuieli
Rândul 19 "Dobânzi" se completeazã cu valoarea cheltuielilor cu dobânzile aferente surselor împrumutate, înscrise la rândurile 82-89 din mod. 1.
Rândul 20 "Comisioane şi asimilate" se completeazã cu valoarea cheltuielilor cu comisioanele şi alte taxe aferente surselor împrumutate, înscrise la rândurile 82-89 din mod. 1 (inclusiv cele aferente angajamentelor primite, evidenţiate în conturi extrabilanţiere).
Rândul 22 "Pierderi din creanţe neacoperite cu provizioane" se completeazã numai de societãţile de credit ipotecar, cu valoarea creanţelor de natura creditelor, devenite pierderi definitive, pentru care nu s-au constituit provizioane.
Rândul 23 "Pierderi din creanţe" se completeazã de instituţiile financiare nebancare, altele decât societãţile de credit ipotecar, cu valoarea pierderilor aferente creanţelor de natura creditelor.
Rândul 35 "Cheltuieli aferente activitãţilor auxiliare şi conexe" se completeazã cu valoarea cheltuielilor din aceste activitãţi, realizate de instituţiile financiare nebancare potrivit prevederilor <>Ordonanţei Guvernului nr. 28/2006 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 266/2006 .
Reguli de raportare
Instituţiile financiare nebancare persoane juridice române întocmesc:
1. o situaţie - mod. 2 - la nivelul teritoriului naţional "N" (sediu social, sucursale şi alte sedii secundare aflate în România);
2. o situaţie - mod. 2 - pentru fiecare subunitate din strãinãtate a instituţiei financiare nebancare "S", dacã este cazul (sucursale şi alte sedii secundare fãrã personalitate juridicã aflate în strãinãtate);
3. o situaţie - mod. 2 - la nivelul global al instituţiei financiare nebancare "G", în cazul în care s-a completat situaţia de la pct. 2 (ansamblul teritoriului naţional şi toate subunitãţile din strãinãtate ale instituţiei financiare nebancare).
Sucursalele din România ale instituţiilor financiare nebancare persoane juridice strãine întocmesc formularul la nivelul teritoriului naţional în care sucursala îşi desfãşoarã activitatea "N" (sucursala şi sediile secundare subordonate acesteia).

INDICATORI DE ACTIVITATE

- date informative -

- mod. 3 -

Prezentare

Rândul 1 "Numãr salariaţi" se completeazã cu numãrul salariaţilor existenţi la finele perioadei pentru care se întocmeşte situaţia - mod. 3.
Rândul 2 "Salarii brute" cuprinde salarii brute, sporuri, indemnizaţii, sume plãtite sub formã de indexare sau compensare, premii, avantaje în naturã acordate salariaţilor.
Rândul 3 "Salariu mediu net": calculat ca medie a salariilor nete acordate salariaţilor.
Rândul 4 "Reţea comercialã" cuprinde numãrul de subunitãţi teritoriale în funcţiune (sucursale, agenţii, puncte de lucru).
Rândul 8 "Numãrul contractelor încheiate": numãrul contractelor aflate în derulare la sfârşitul perioadei de raportare.
Reguli de raportare
Instituţiile financiare nebancare persoane juridice române întocmesc:
1. o situaţie - mod. 3 - la nivelul teritoriului naţional "N" (sediu social, sucursale şi alte sedii secundare aflate în România);
2. o situaţie - mod. 3 - pentru fiecare subunitate din strãinãtate a instituţiei financiare nebancare "S", dacã este cazul (sucursale şi alte sedii secundare fãrã personalitate juridicã aflate în strãinãtate);
3. o situaţie - mod. 3 - la nivelul global al instituţiei financiare nebancare "G", în cazul în care s-a completat situaţia de la pct. 2 (ansamblul teritoriului naţional şi toate subunitãţile din strãinãtate ale instituţiei financiare nebancare).
Sucursalele din România ale instituţiilor financiare nebancare persoane juridice strãine întocmesc formularul la nivelul teritoriului naţional în care sucursala îşi desfãşoarã activitatea "N" (sucursala şi sediile secundare subordonate acesteia).


INDICATORI
privind criteriile de înscriere în Registrul special

- mod. 4 -

Prezentare
Situaţia - mod. 4 este o raportare comunã tuturor instituţiilor financiare nebancare, care prezintã nivelul indicatorilor de evaluare a îndeplinirii criteriilor pentru înscrierea în Registrul special.
Reguli de raportare
Instituţiile financiare nebancare persoane juridice române întocmesc situaţia - mod 4 la nivelul global al instituţiei financiare nebancare "G" (ansamblul teritoriului naţional şi toate subunitãţile din strãinãtate ale instituţiei financiare nebancare).
Sucursalele din România ale instituţiilor financiare nebancare persoane juridice strãine întocmesc formularul la nivelul teritoriului naţional în care sucursala îşi desfãşoarã activitatea "N" (sucursala şi sediile secundare subordonate acesteia).


INDICATORI
de analizã a activitãţii

- mod. 5 -

Prezentare
Situaţia - mod. 5 este o raportare de evaluare a activitãţii instituţiilor financiare nebancare, destinatã luãrii de decizii de cãtre conducerea societãţii, în scopul monitorizãrii activitãţii proprii.
Conţinut
Sunt prezentaţi indicatori privind capitalul propriu, indicatori de apreciere a calitãţii activelor şi indicatori de apreciere a profitabilitãţii.
Reguli de raportare
Instituţiile financiare nebancare vor transmite acest formular doar la cererea Bãncii Naţionale a României.


CONTROLUL SITUAŢIILOR FINANCIARE PERIODICE

1. CONTROLUL SITUATEI - mod. 1
1.1. Controlul orizontal
Pentru fiecare linie din situaţia mod. 1 se face controlul orizontal: adicã se controleazã ca totalul coloanei 6 sã fie egal cu suma coloanelor de la 2 la 5 pentru Fila 01 (activ) şi ca totalul coloanei 5 sã fie egal cu suma coloanelor de la 1 la 4 pentru Filele 02 şi 03 (pasiv şi conturile în afara bilanţului).
1.2. Controlul vertical
Fila 01
rd.2 = rd.3 + rd.14+ rd.25 + rd.36+ rd.47
rd.3 = rd.4 + rd.5 + rd.6 + rd.7+ rd.8 + rd.9+ rd.10 + rd.11 + rd.12+ rd.13
rd.14 = rd.15 + rd.16 + rd.17 + rd.18+ rd.19 + rd.20+ rd.21 + rd.22 + rd.23+ rd.24
rd.25 = rd.26 + rd.27 + rd.28 + rd.29+ rd.30 + rd.31+ rd.32 + rd.33 + rd.34+ rd.35
rd.36 = rd.37 + rd.38 + rd.39 + rd.40+ rd.41 + rd.42+ rd.43 + rd.44 + rd.45+ rd.46
rd.47 = rd.48 + rd.49 + rd.50 + rd.51+ rd.52 + rd.53+ rd.54 + rd.55 + rd.56+ rd.57
rd.58 = rd.59 + rd.60 + rd.61 + rd.62+ rd.63 + rd.64
rd.64 = rd.65 + rd.66

Fila 02
rd.68 = rd.69+ rd.70+ rd.71 + rd.72 + rd.73 + rd.74+ rd.75 + rd.76- rd.77 ± rd.78 ± rd.79-rd.80
rd.81 = rd.82 + rd.83 + rd.84 + rd.85+ rd.86 + rd.87+ rd.88 + rd.89
rd.90 = rd.91+rd.92

Fila 03
rd.93 = rd.94 + rd.95
rd.96 = rd.97 + rd.98

1.3. Control între totalul sumelor în interiorul situaţiei
Se va verifica ca totalul activului (rd.1, col. 6, Fila 01) sã fie egal cu totalul pasivului (rd.67, col. 5, Fila 02). Nu este permisã nicio abatere.

2. CONTROLUL SITUAŢIEI - mod. 2

rd.1 = rd.2 + rd.15 + rd.16
rd.2 = rd.3+ rd. 14
rd.3 = rd.4 + rd.5 + rd.6 + rd.7+ rd.8 + rd.9+ rd.10 + rd.11 + rd.12+ rd.13
rd.17 =rd.18 +rd.21+rd.35+rd.36
rd.18 =rd.19 + rd.20
rd.21 = rd.22+ rd.23+rd.24
rd.24= rd.25 + rd.26 + rd.27+ rd.28 + rd.29+ rd.30 + rd.31+ rd.32 + rd.33 + rd.34
rd.37 = rd.1 - rd.17
rd.39 = rd.37 - rd.38

3. CONTROLUL SITUAŢIEI - mod. 3
rd.5 = rd.6 + rd.7
rd.8 = rd.9 + rd.10 + rd.11 + rd.12+ rd.13+ rd.14+ rd.15 + rd.16 + rd.17+ rd.18+ rd.19

4. CONTROLUL SITUAŢIEI - mod. 4
rd.1 = rd.2 + rd.3
rd.4 = rd.5 + rd.6

5. CORELAŢII ÎNTRE SITUAŢIA - mod. 1 ŞI SITUAŢIA - mod. 2
rd.79 din Fila 02 din SITUAŢIA - mod. 1= rd.39 din SITUAŢIA - mod. 2

6. CORELAŢII ÎNTRE SITUAŢIA - mod. 1 ŞI SITUAŢIA - mod. 4
rd.3 + rd.14 din Fila 01 pentru coloana 1 + coloana 6 din SITUAŢIA - mod.1 + rd.93 din Fila 03 -mod.1 = rd.1 din SITUAŢIA - mod. 4
rd.3 + rd.14 din Fila 01 pentru coloana 1 + coloana 6 din SITUAŢIA - mod.1 = rd.2 din SITUAŢIA - mod. 4
rd.93 din Fila 03 - din SITUAŢIA mod.1 = rd.3 din SITUAŢIA - mod. 4

rd.68 + rd.81 din Fila 02, coloana 5 din SITUAŢIA - mod.1 = rd.4 din SITUAŢIA -mod. 4
rd.68 din Fila 02, coloana 5 din SITUAŢIA - mod.1 = rd.5 din SITUAŢIA - mod. 4
rd.81 din Fila 02, coloana 5 din SITUAŢIA - mod.1 = rd.6 din SITUAŢIA - mod. 4

ELEMENTE BILANŢIERE


-mod. 1-

-ACTIV-

JUDEŢUL__________________|_|_|
DENUMIREA INSTITUŢIEI FINANCIARE:
NEBANCARE:__________________________
ADRESA LOC:_________, sector _______
STR:__________________ nr.: ________
TELEFONUL:____________ FAXUL:_______
NUMĂRUL DIN REGISTRUL
COMERŢULUI__________________________

┌─┐
│N│Naţional*
├─┤
┌─┬─┐ │S│Strãinãtate*
Data: |__|__|__| Cod unic de înregistrare: │0│1│ ├─┤
|_|_|_|_|_|_|_|_|_| │ │ │ │G│Global*
└─┴─┘ └─┘
-RON-
┌────────────────────────┬────┬──────┬─────────────────────────────────────────┐
│ │Nr. │Amor- │ Sume nete │
│ │rând│tizãri├─────────────────┬─────────────────┬─────┤
│ INDICATORI │ │ si │ Lei │ Devize │ │
│ │ │provi-├────────┬────────┼────────┬────────┤ │
│ │ │zioane│Persoane│Persoane│Persoane│Persoane│TOTAL│
│ │ │ │fizice │juridice│ fizice│juridice│ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│TOTAL ACTIV bilanţier │ 1 │ │ │ │ │ │ │
│din care: │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│TOTAL CREANŢE: │ 2 │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Credite curente: │ 3 │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Credite de consum │ 4 │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Credite ipotecare │ 5 │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Credite imobiliare │ 6 │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Microcredite │ 7 │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Credite pentru │ 8 │ │ │ │ │ │ │
│finanţarea tranzacţiilor│ │ │ │ │ │ │ │
│comerciale │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Leasing financiar │ 9 │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Scontare │ 10 │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Forfetare │ 11 │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Factoring │ 12 │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Alte tipuri de finanţare│ 13 │ │ │ │ │ │ │
│acordate, de natura │ │ │ │ │ │ │ │
│creditelor** │ │ │ │ │ │ │ │
│- .......... │ │ │ │ │ │ │ │
│- .......... │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Credite restante şi │ 14 │ │ │ │ │ │ │
│îndoielnice/litigiu: │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Credite de consum │ 15 │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Credite ipotecare │ 16 │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Credite imobiliare │ 17 │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Microcredite │ 18 │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Credite pentru │ 19 │ │ │ │ │ │ │
│finanţarea tranzacţiilor│ │ │ │ │ │ │ │
│comerciale │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Leasing financiar │ 20 │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Scontare │ 21 │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Forfetare │ 22 │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Factoring │ 23 │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Alte tipuri de finanţare│ 24 │ │ │ │ │ │ │
│acordate, de natura │ │ │ │ │ │ │ │
│creditelor** │ │ │ │ │ │ │ │
│- .......... │ │ │ │ │ │ │ │
│- .......... │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Creanţe ataşate │ 25 │ │ │ │ │ │ │
│aferente creditelor │ │ │ │ │ │ │ │
│curente: │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Credite de consum │ 26 │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Credite ipotecare - │ 27 │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Credite imobiliare │ 28 │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Microcredite │ 29 │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Credite pentru │ 30 │ │ │ │ │ │ │
│finanţarea tranzacţiilor│ │ │ │ │ │ │ │
│comerciale │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Leasing financiar │ 31 │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Scontare │ 32 │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Forfetare │ 33 │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Factoring │ 34 │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Alte tipuri de finanţare│ 35 │ │ │ │ │ │ │
│acordate, de natura │ │ │ │ │ │ │ │
│creditelor** │ │ │ │ │ │ │ │
│- .......... │ │ │ │ │ │ │ │
│- .......... │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Dobânzi restante şi │ 36 │ │ │ │ │ │ │
│îndoieinice/litigiu │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Credite de consum │ 37 │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Credite ipotecare │ 38 │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Credite imobiliare │ 39 │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Microcredite │ 40 │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Credite pentru │ 41 │ │ │ │ │ │ │
│finanţarea tranzacţiilor│ │ │ │ │ │ │ │
│comerciale │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Leasing financiar │ 42 │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Scontare │ 43 │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Forfetare │ 44 │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Factoring │ 45 │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Alte tipuri de finanţare│ 46 │ │ │ │ │ │ │
│acordate, de natura │ │ │ │ │ │ │ │
│creditelor** │ │ │ │ │ │ │ │
│- .......... │ │ │ │ │ │ │ │
│- .......... │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Creanţe ataşate │ 47 │ │ │ │ │ │ │
│aferente creditelor şi │ │ │ │ │ │ │ │
│dobânzilor restante şi │ │ │ │ │ │ │ │
│îndoielnice/litigiu │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Credite de consum │ 48 │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Credite ipotecare │ 49 │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Credite imobiliare │ 50 │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Microcredite │ 51 │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Credite pentru │ 52 │ │ │ │ │ │ │
│finanţarea tranzacţiilor│ │ │ │ │ │ │ │
│comerciale │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Leasing financiar │ 53 │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Scontare │ 54 │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Forfetare │ 55 │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Factoring │ 56 │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Alte tipuri de finanţare│ 57 │ │ │ │ │ │ │
│acordate, de natura │ │ │ │ │ │ │ │
│creditelor** │ │ │ │ │ │ │ │
│- .......... │ │ │ │ │ │ │ │
│- .......... │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│ALTE ELEMENTE DE │ 58 │ │ │ │ │ │ │
│ACTIV │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Conturi curente la │ │ │ │ │ │ │ │
│instituţii │ 59 │ │ │ │ │ │ │
│de credit │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Depozite la instituţii │ 60 │ │ │ │ │ │ │
│de credit │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Alte plasamente, cu │ 61 │ │ │ │ │ │ │
│detalierea sumelor pe │ │ │ │ │ │ │ │
│tipuri de plasamente: │ │ │ │ │ │ │ │
│- .......... │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Debitori diverşi │ 62 │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Cheltuieli înregistrate │ 63 │ │ │ │ │ │ │
│în avans │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Total imobilizãri: │ 64 │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│-imobilizãri corporale │ 65 │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│-imobilizãri necorporale│ 66 │ │ │ │ │ │ │
└────────────────────────┴────┴──────┴────────┴────────┴────────┴────────┴─────┘


ADMINISTRATOR, CONDUCĂTORUL COMPARTIMENTULUI
(CONDUCĂTORUL INSTITUŢIEI FINANCIARE
NEBANCARE) FINANCIAR-CONTABIL,
Numele, prenumele, semnãtura Numele, prenumele şi semnãtura
şi ştampila instituţiei
financiare nebancare



ELEMENTE BILANŢIERE


-mod. 1-

-PASIV-

JUDEŢUL__________________|_|_|
DENUMIREA INSTITUŢIEI FINANCIARE:
NEBANCARE:__________________________
ADRESA LOC:_________, sector _______
STR:__________________ nr.: ________
TELEFONUL:____________ FAXUL:_______
NUMĂRUL DIN REGISTRUL
COMERŢULUI__________________________

┌─┐
│N│Naţional*
├─┤
┌─┬─┐ │S│Strãinãtate*
Data: |__|__|__| Cod unic de înregistrare: │0│2│ ├─┤
|_|_|_|_|_|_|_|_|_| │ │ │ │G│Global*
└─┴─┘ └─┘
-RON-
┌───────────────────────────────┬────┬─────────────────────────────────────────┐
│ │ │ Sume │
│ │Nr. ├─────────────────┬─────────────────┬─────┤
│ INDICATORI │rând│ Lei │ Devize │ │
│ │ ├────────┬────────┼────────┬────────┤ │
│ │ │Persoane│Persoane│Persoane│Persoane│TOTAL│
│ │ │fizice │juridice│ fizice│juridice│ │
├───────────────────────────────┼────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├───────────────────────────────┼────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│TOTAL PASIV, BILANTIER │ 67 │ │ │ │ │ │
│din care: │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│CAPITALURI PROPRII │ 68 │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Capital subscris si vãrsat/ │ 69 │ │ │ │ │ │
│capital de dotare │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Prime de capital │ 70 │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Rezerve legale │ 71 │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Rezerve statutare sau │ 72 │ │ │ │ │ │
│contractuale │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Rezerve pentru riscuri │ 73 │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Rezerve din reevaluare │ 74 │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Rezerve reprezentând surplusul │ 75 │ │ │ │ │ │
│realizat din rezerve din │ │ │ │ │ │ │
│reevaluare │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Alte rezerve │ 76 │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Acţiuni proprii │ 77 │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Profitul sau pierderea │ │ │ │ │ │ │
│reportat(a) │ 78 │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Profitul sau pierderea │ 79 │ │ │ │ │ │
│exerciţiului financiar │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Repartizarea profitului │ 80 │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│TOTAL SURSE ÎMPRUMUTATE: │ 81 │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Împrumuturi primite de la │ 82 │ │ │ │ │ │
│instituţii de credit │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Împrumuturi primite de la │ 83 │ │ │ │ │ │
│clientela financiarã │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Împrumuturi din emisiunea de │ 84 │ │ │ │ │ │
│obligaţiuni │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Împrumuturi primite de la │ 85 │ │ │ │ │ │
│entitãţile afiliate │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Împrumuturi primite de la │ 86 │ │ │ │ │ │
│entitãţile de care instituţia │ │ │ │ │ │ │
│este legatã în virtutea │ │ │ │ │ │ │
│intereselor de participare │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Valori date în pensiune │ 87 │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Împrumuturi primite de la │ │ │ │ │ │ │
│acţionari │ 88 │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Alte datorii de natura surselor│ 89 │ │ │ │ │ │
│împrumutate, neincluse la │ │ │ │ │ │ │
│rd.82 la 88, cu detalierea pe │ │ │ │ │ │ │
│conturi a sumei totale: │ │ │ │ │ │ │
│ - .................... │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│ALTE ELEMENTE DE PASIV │ 90 │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Creditori diverşi │ 91 │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Venituri înregistrate în avans │ 92 │ │ │ │ │ │
└───────────────────────────────┴────┴────────┴────────┴────────┴────────┴─────┘


ADMINISTRATOR, CONDUCĂTORUL COMPARTIMENTULUI
(CONDUCĂTORUL INSTITUŢIEI FINANCIARE
NEBANCARE) FINANCIAR-CONTABIL,
Numele, prenumele, semnãtura Numele, prenumele şi semnãtura
şi ştampila instituţiei
financiare nebancare




ELEMENTE EXTRABILANŢIERE


-mod. 1-

-ANGAJAMENTE-

JUDEŢUL__________________|_|_|
DENUMIREA INSTITUŢIEI FINANCIARE:
NEBANCARE:__________________________
ADRESA LOC:_________, sector _______
STR:__________________ nr.: ________
TELEFONUL:____________ FAXUL:_______
NUMĂRUL DIN REGISTRUL
COMERŢULUI__________________________

┌─┐
│N│Naţional*
├─┤
┌─┬─┐ │S│Strãinãtate*
Data: |__|__|__| Cod unic de înregistrare: │0│3│ ├─┤
|_|_|_|_|_|_|_|_|_| │ │ │ │G│Global*
└─┴─┘ └─┘
-RON-
┌───────────────────────────────┬────┬─────────────────────────────────────────┐
│ │ │ Sume │
│ │Nr. ├─────────────────┬─────────────────┬─────┤
│ INDICATORI │rând│ Lei │ Devize │ │
│ │ ├────────┬────────┼────────┬────────┤ │
│ │ │Persoane│Persoane│Persoane│Persoane│TOTAL│
│ │ │fizice │juridice│ fizice│juridice│ │
├───────────────────────────────┼────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├───────────────────────────────┼────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│ANGAJAMENTE ASUMATE │ 93 │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Angajamente de finanţare │ 94 │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Angajamente de garanţie │ 95 │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│ANGAJAMENTE PRIMITE │ 96 │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Angajamente de finanţare │ 97 │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────┤
│Angajamente de garanţie │ 98 │ │ │ │ │ │
└───────────────────────────────┴────┴────────┴────────┴────────┴────────┴─────┘


*- zona de activitate geograficã, respectiv activitatea desfãşuratã pe
teritoriul României ("N"), activitatea desfãşuratã în strãinãtate "S" şi
activitatea globalã ("G" = "N" + Σ "S")
Naţional - se completeazã de cãtre toate instituţiile financiare nebancare
Strãinãtate - se completeazã de cãtre instituţiile financiare nebancare
persoane juridice române pentru fiecare subunitate din strãinãtate
Global - se completeazã de cãtre instituţiile financiare nebancare care
deţin sucursale şi alte sedii secundare fãrã personalitate juridicã aflate
în strãinãtate, cumulat, pentru activitatea desfãşuratã la nivel naţional şi
strãinãtate
** - alte tipuri de finanţare de natura creditelor - se vor detalia
tipurile de finanţare acordate, de natura creditelor

ADMINISTRATOR, CONDUCĂTORUL COMPARTIMENTULUI
(CONDUCĂTORUL INSTITUŢIEI FINANCIARE
NEBANCARE) FINANCIAR-CONTABIL,
Numele, prenumele, semnãtura Numele, prenumele şi semnãtura
şi ştampila instituţiei
financiare nebancare


ELEMENTE DE VENITURI ŞI CHELTUIELI


-mod. 2-

JUDEŢUL__________________|_|_|
DENUMIREA INSTITUŢIEI FINANCIARE:
NEBANCARE:__________________________
ADRESA LOC:_________, sector _______
STR:__________________ nr.: ________
TELEFONUL:____________ FAXUL:_______
NUMĂRUL DIN REGISTRUL
COMERŢULUI__________________________

┌─┐
│N│Naţional*
├─┤
┌─┬─┐ │S│Strãinãtate*
Data: |__|__|__| Cod unic de înregistrare: │0│1│ ├─┤
|_|_|_|_|_|_|_|_|_| │ │ │ │G│Global*
└─┴─┘ └─┘
-RON-
┌──────────────────────────────────────────────────┬───────┬───────────────────┐
│ INDICATORI │ Numãr │ SUMA │
│ │ rând │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│ A │ B │ 1 │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│I.Total venituri │ 1 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│A. Venituri din activitatea de creditare: │ 2 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│Dobânzi: │ 3 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│ Credite de consum │ 4 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│ Credite ipotecare │ 5 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│ Credite imobiliare │ 6 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│ Microcredite │ 7 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│ Credite pentru finanţarea tranzacţiilor │ 8 │ │
│ comerciale │ 8 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│ Leasing financiar │ 9 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│ Scontare │ 10 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│ Forfetare │ 11 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│ Factoring │ 12 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│ Alte tipuri de finanţare acordate, de natura │ │ │
│ creditelor** │ 13 │ │
│ - ...................... │ │ │
│ - ...................... │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│ Comisioane şi asimilate***: │ 14 │ │
│ - ...................... │ │ │
│ - ...................... │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│B. Venituri din activitãţi auxiliare şi conexe***:│ 15 │ │
│ - ...................... │ │ │
│ - ...................... │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│C. Alte venituri ***: │ 16 │ │
│ - ...................... │ │ │
│ - ...................... │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│II. Total cheltuieli │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│A. Cheltuieli aferente surselor împrumutate: │ 18 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│ Dobânzi ***: │ 19 │ │
│ - ...................... │ │ │
│ - ...................... │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│ Comisioane şi asimilate*** │ 20 │ │
│ - ...................... │ │ │
│ - ...................... │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│B. Cheltuieli cu activitatea de creditare │ 21 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│ Pierderi din creanţe neacoperite cu provizioane│ 22 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│ Pierderi din creanţe │ 23 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│ Cheltuieli cu provizioanele pentru: │ 24 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│ Credite de consum │ 25 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│ Credite ipotecare │ 26 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│ Credite imobiliare │ 27 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│ Microcredite │ 28 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│ Credite pentru finanţarea tranzacţiilor │ │ │
│ comerciale │ 29 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│ Leasing financiar │ 30 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│ Scontare │ 31 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│ Forfetare │ 32 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│ Factoring │ 33 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│ Alte tipuri de finanţare acordate, de natura │ │ │
│ creditelor** │ 34 │ │
│ - ...................... │ │ │
│ - ...................... │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│ C. Cheltuieli aferente activitãţilor auxiliare │ │ │
│ şi conexe***: │ 35 │ │
│ - ...................... │ │ │
│ - ...................... │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│ D. Alte cheltuieli ***: │ 36 │ │
│ - ...................... │ │ │
│ - ...................... │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│III. Rezultat brut (+/-) │ 37 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│Impozit pe profit │ 38 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│IV. Rezultat net (+/-) │ 39 │ │
└──────────────────────────────────────────────────┴───────┴───────────────────┘

*- zona de activitate geograficã, respectiv activitatea desfãşuratã pe
teritoriul României ("N"), activitatea desfãşuratã în strãinãtate "S" şi
activitatea globalã ("G" = "N" + Σ "S")
Naţional - se completeazã de cãtre toate instituţiile financiare nebancare
Strãinãtate - se completeazã de cãtre instituţiile financiare nebancare
persoane juridice române pentru fiecare subunitate din strãinãtate
Global - se completeazã de cãtre instituţiile financiare nebancare care
deţin sucursale şi alte sedii secundare fãrã personalitate juridicã aflate
în strãinãtate, cumulat, pentru activitatea desfãşuratã la nivel naţional
şi strãinãtate
**- alte tipuri de finanţare de natura creditelor - se vor detalia
tipurile de finanţare acordate, de natura creditelor
***-se va detalia suma pe tipuri de venituri/ cheltuieli aferente
activitãţilor desfãşurate, respectându-se structura potrivit formularului.
- sumele negative vor fi precedate de semnul minus

ADMINISTRATOR, CONDUCĂTORUL COMPARTIMENTULUI
(CONDUCĂTORUL INSTITUŢIEI FINANCIARE
NEBANCARE) FINANCIAR-CONTABIL,
Numele, prenumele, semnãtura Numele, prenumele şi semnãtura
şi ştampila instituţiei
financiare nebancare



INDICATORI DE ACTIVITATE


-date informative-

-mod. 3-

JUDEŢUL__________________|_|_|
DENUMIREA INSTITUŢIEI FINANCIARE:
NEBANCARE:__________________________
ADRESA LOC:_________, sector _______
STR:__________________ nr.: ________
TELEFONUL:____________ FAXUL:_______
NUMĂRUL DIN REGISTRUL
COMERŢULUI__________________________

┌─┐
│N│Naţional*
├─┤
┌─┬─┐ │S│Strãinãtate*
Data: |__|__|__| Cod unic de înregistrare: │0│1│ ├─┤
|_|_|_|_|_|_|_|_|_| │ │ │ │G│Global*
└─┴─┘ └─┘

┌──────────────────────────────────────────────────┬───────┬───────────────────┐
│ INDICATORI │ Numãr │ TOTAL │
│ │ rând │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│I. Numãr salariaţi │ 1 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│II. Salarii brute -RON- │ 2 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│III. Salariu mediu net -RON- │ 3 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│IV. Reţea comercialã │ 4 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│V. Numãr de clienţi: │ 5 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│- persoane fizice │ 6 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│- persoane juridice │ 7 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│VI. Numãrul contractelor încheiate, din care: │ 8 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│ Credite de consum │ 9 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│ Credite ipotecare │ 10 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│ Credite imobiliare │ 11 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│ Microcredite │ 12 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│ Credite pentru finanţarea tranzacţiilor │ 13 │ │
│ comerciale │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│ Leasing financiar │ 14 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│ Scontare │ 15 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│ Forfetare │ 16 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│ Factoring │ 17 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│ Alte tipuri de finanţare acordate, de natura │ 18 │ │
│ creditelor │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│ Angajamente asumate │ 19 │ │
└──────────────────────────────────────────────────┴───────┴───────────────────┘

*-zona de activitate geograficã, respectiv activitatea desfãşuratã pe
teritoriul României ("N"), activitatea desfãşuratã în strãinãtate "S"
şi activitatea globalã ("G" = "N" + Σ "S")
Naţional - se completeazã de cãtre toate instituţiile financiare nebancare
Strãinãtate - se completeazã de cãtre instituţiile financiare nebancare
persoane juridice române pentru fiecare subunitate din strãinãtate
Global - se completeazã de cãtre instituţiile financiare nebancare care
deţin sucursale si alte sedii secundare fãrã personalitate juridicã aflate
în strãinãtate, cumulat, pentru activitatea desfãşuratã la nivel naţional
şi strãinãtate

ADMINISTRATOR, CONDUCĂTORUL COMPARTIMENTULUI
(CONDUCĂTORUL INSTITUŢIEI FINANCIARE
NEBANCARE) FINANCIAR-CONTABIL,
Numele, prenumele, semnãtura Numele, prenumele şi semnãtura
şi ştampila instituţiei
financiare nebancare





JUDEŢUL__________________|_|_|
DENUMIREA INSTITUŢIEI FINANCIARE:
NEBANCARE:__________________________
ADRESA LOC:_________, sector _______
STR:__________________ nr.: ________
TELEFONUL:____________ FAXUL:_______
NUMĂRUL DIN REGISTRUL
COMERŢULUI__________________________

┌─┐
│N│Naţional*
├─┤
┌─┬─┐ │S│Strãinãtate*
Data: |__|__|__| Cod unic de înregistrare: │0│1│ ├─┤
|_|_|_|_|_|_|_|_|_| │ │ │ │G│Global*
└─┴─┘ └─┘

INDICATORI

privind criteriile de inscriere in Registrul special

-mod. 4-

-RON-
┌──────────────────────────────────────────────────┬───────┬───────────────────┐
│ DENUMIRE INDICATORI │ Numãr │ SUMA │
│ │ rând │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│A. TOTAL CREDITE ACORDATE ŞI │ 1 │ │
│ ANGAJAMENTE ASUMATE │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│ 1. Total credite acordate │ 2 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│ 2. Total angajamente asumate │ 3 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│B. TOTAL CAPITALURI PROPRII ŞI SURSE │ 4 │ │
│ ÎMPRUMUTATE │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│ 1. Total capitaluri proprii │ 5 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────┤
│ 2. Total surse împrumutate │ 6 │ │
└──────────────────────────────────────────────────┴───────┴───────────────────┘

*- zona de activitate geograficã, respectiv activitatea desfãşuratã pe
teritoriul României ("N"), activitatea desfãşuratã în strãinãtate "S" şi
activitatea globalã ("G" - "N" + Σ "S")
Naţional - se completeazã de cãtre toate instituţiile financiare nebancare
Strãinãtate - se completeazã de cãtre instituţiile financiare nebancare
persoane juridice române pentru fiecare subunitate din strãinãtate
Global - se completeazã de cãtre instituţiile financiare nebancare care
deţin sucursale şi alte sedii secundare fãrã personalitate juridicã aflate
în strãinãtate, cumulat, pentru activitatea desfãşuratã la nivel naţional
şi strãinãtate

ADMINISTRATOR, CONDUCĂTORUL COMPARTIMENTULUI

(CONDUCĂTORUL ENTITATII) FINANCIAR-CONTABIL,
Numele, prenumele, semnãtura Numele, prenumele şi semnãtura
şi ştampila instituţiei
financiare nebancare



INDICATORI


de analiza a activitatii

-mod. 5-

JUDEŢUL__________________|_|_|
DENUMIREA INSTITUŢIEI FINANCIARE:
NEBANCARE:__________________________
ADRESA LOC:_________, sector _______
STR:__________________ nr.: ________
TELEFONUL:____________ FAXUL:_______
NUMĂRUL DIN REGISTRUL
COMERŢULUI__________________________

┌─┬─┐
Data: |__|__|__| Cod unic de înregistrare: │0│1│
|_|_|_|_|_|_|_|_|_| │ │ │
└─┴─┘
-RON-
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────┬───────────┐
│ Denumire indicatori │Valoare % │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Indicatori privind capitalurile proprii (C) │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│1. Rata capitalurilor proprii (Efectul de pârghie) │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ Capitaluri proprii │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ Total active │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│2. Raportul dintre capitalurile proprii şi capitalul social │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ Capitaluri proprii │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ Capital social │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│3. Gradul de îndatorare: │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ Surse împrumutate │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ Capitaluri proprii │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Indicatori de apreciere a calitãţii activelor (A) │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│1. Credite/angajamente acordate în total activ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ Credite/angajamente acordate │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ Total activ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│2. Credite acordate în total surse împrumutate │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ Credite acordate (val. brutã) │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ Surse împrumutate │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│3. Total credite restante şi îndoielnice/litigiu în total │ │
│ portofoliu de credite │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ Total credite restante şi îndoielnice/litigiu │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ Total credite acordate │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│4*.Total angajamente de garanţie plãtite în totalul angajamentelor│ │
│ de garanţie acordate │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ Total angajamente de garanţie plãtite │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ Total angajamente de garanţie acordate │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│5. Creanţe restante şi îndoielnice litigiu în total activ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ Creanţe restante si îndoielnice/litigiu │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ Total activ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│6. Creanţe restante şi îndoielnice litigiu în capitaluri proprii │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ Creanţe restante şi îndoielnice/litigiu │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ Capitaluri proprii │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ Indicatori de apreciere a profitabilitãţii (P) │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│1. Rata rentabilitãţii economice (ROA) │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ Profit net │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ Total activ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│2. Rata rentabilitãţii financiare (ROE) │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ Profit net │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ Capitaluri proprii │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│3. Rata profitului │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ Profit brut │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ Venituri totale │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│4. Costul activitãţii │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ Cheltuieli totale │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ Venituri totale │ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────┴───────────┘


* se calculeazã de cãtre fondurile de garantare

ADMINISTRATOR, CONDUCĂTORUL COMPARTIMENTULUI

(CONDUCĂTORUL ENTITATII) FINANCIAR-CONTABIL,
Numele, prenumele, semnãtura Numele, prenumele şi semnãtura
şi ştampila instituţiei
financiare nebancare

------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016