Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 3.893 din 24 mai 2004  privind Instructiunile pentru echivalarea functiilor si gradelor de cercetare-dezvoltare dobandite anterior intrarii in vigoare a   Legii nr. 319/2003 privind Statutul personalului de cercetare-dezvoltare cu functiile corespunzatoare gradelor profesionale de cercetare-dezvoltare stabilite prin   Legea nr. 319/2003     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 3.893 din 24 mai 2004 privind Instructiunile pentru echivalarea functiilor si gradelor de cercetare-dezvoltare dobandite anterior intrarii in vigoare a Legii nr. 319/2003 privind Statutul personalului de cercetare-dezvoltare cu functiile corespunzatoare gradelor profesionale de cercetare-dezvoltare stabilite prin Legea nr. 319/2003

EMITENT: MINISTERUL EDUCATIEI SI CERCETARII
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 516 din 8 iunie 2004

Pentru punerea în aplicare a prevederilor <>art. 19 din Legea nr. 319/2003 privind Statutul personalului de cercetare-dezvoltare,
în baza <>Hotãrârii Guvernului nr. 410/2004 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei şi Cercetãrii,

ministrul educaţiei şi cercetãrii emite prezentul ordin.

ART. 1
Se aprobã Instrucţiunile pentru echivalarea funcţiilor şi gradelor de cercetare-dezvoltare dobândite anterior intrãrii în vigoare a <>Legii nr. 319/2003 privind Statutul personalului de cercetare-dezvoltare cu funcţiile corespunzãtoare gradelor profesionale de cercetare-dezvoltare stabilite prin <>Legea nr. 319/2003 , prevãzute în anexa ce face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Unitãţile şi instituţiile sistemului naţional de cercetare-dezvoltare, precum şi compartimentele de specialitate ale Ministerului Educaţiei şi Cercetãrii vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 3
Pe data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se abrogã Ordinul ministrului delegat la Ministerul Educaţiei şi Cercetãrii - pentru activitatea de cercetare nr. 7.148/2003 pentru aprobarea Instrucţiunilor privind modul de echivalare a funcţiilor şi gradelor de cercetare-dezvoltare dobândite de cãtre personalul de cercetare-dezvoltare anterior intrãrii în vigoare a <>Ordonanţei Guvernului nr. 65/2002 cu funcţiile corespunzãtoare gradelor profesionale de cercetare-dezvoltare stabilite prin <>Ordonanţa Guvernului nr. 65/2002 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 440 din 20 iunie 2003.
ART. 4
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul educaţiei şi cercetãrii,
Alexandru Athanasiu

Bucureşti, 24 mai 2004.
Nr. 3.893.

ANEXĂ

INSTRUCŢIUNI
pentru echivalarea funcţiilor şi gradelor de cercetare-dezvoltare dobândite anterior intrãrii în vigoare a <>Legii nr. 319/2003 privind Statutul personalului de cercetare-dezvoltare cu funcţiile corespunzãtoare gradelor profesionale de cercetare-dezvoltare stabilite prin <>Legea nr. 319/2003

ART. 1
(1) Prezentele instrucţiuni reglementeazã procedura de echivalare a funcţiilor de execuţie din activitatea de cercetare ştiinţificã şi dezvoltare tehnologicã în aplicarea dispoziţiilor <>art. 19 din Legea nr. 319/2003 privind Statutul personalului de cercetare-dezvoltare.
(2) În sensul prezentelor instrucţiuni, prin unitãţi de cercetare-dezvoltare se înţelege unitãţile şi instituţiile sistemului naţional de cercetare-dezvoltare prevãzute la <>art. 7 şi 8 din Ordonanţa Guvernului nr. 57/2002 privind cercetarea ştiinţificã şi dezvoltarea tehnologicã, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 324/2003 , cu modificãrile ulterioare.
ART. 2
Funcţiile de execuţie de specialitate din activitatea de cercetare ştiinţificã şi dezvoltare tehnologicã, dobândite anterior intrãrii în vigoare a <>Legii nr. 319/2003 , se echivaleazã cu funcţiile corespunzãtoare gradelor profesionale de cercetare-dezvoltare stabilite prin <>Legea nr. 319/2003 , dupã cum urmeazã:

A. La unitãţile de cercetare ştiinţificã, dezvoltare tehnologicã şi proiectare, finanţate din venituri proprii

a) Funcţii de execuţie pe grade profesionale, din activitatea de cercetare ştiinţificã, ale personalului de cercetare-dezvoltare cu studii superioare:
1. cercetãtor ştiinţific principal gradul I se echivaleazã cu cercetãtor ştiinţific gradul I;
2. cercetãtor ştiinţific principal gradul II se echivaleazã cu cercetãtor ştiinţific gradul II;
3. cercetãtor ştiinţific principal gradul III se echivaleazã cu cercetãtor ştiinţific gradul III;
4. cercetãtor ştiinţific se echivaleazã cu cercetãtor ştiinţific.
b) Funcţii de execuţie pe grade profesionale, din activitatea de dezvoltare tehnologicã, ale personalului de cercetare-dezvoltare cu studii superioare tehnice:
1. inginer proiectant principal gradul I se echivaleazã cu inginer de dezvoltare tehnologicã gradul I;
2. inginer proiectant principal gradul II se echivaleazã cu inginer de dezvoltare tehnologicã gradul II;
3. inginer proiectant principal gradul III se echivaleazã cu inginer de dezvoltare tehnologicã gradul III;
4. inginer proiectant se echivaleazã cu inginer de dezvoltare tehnologicã.
c) Funcţii de execuţie pe trepte profesionale, din activitatea de cercetare ştiinţificã, ale personalului auxiliar cu studii medii:
1. tehnician principal se echivaleazã cu tehnician treapta I;
2. tehnician se echivaleazã cu tehnician treapta II.
d) Funcţii de execuţie pe trepte profesionale, din activitatea de dezvoltare tehnologicã, ale personalului auxiliar cu studii medii:
1. proiectant principal şi tehnician principal se echivaleazã cu tehnician treapta I;
2. proiectant şi tehnician se echivaleazã cu tehnician treapta II;
3. desenator tehnic principal se echivaleazã cu tehnician treapta III;
4. desenator tehnic se echivaleazã cu tehnician stagiar.

B. La unitãţile de cercetare ştiinţificã, dezvoltare tehnologicã şi proiectare, finanţate de la bugetul de stat

a) Funcţii de execuţie de grade profesionale, din activitatea de cercetare ştiinţificã şi dezvoltare tehnologicã, ale personalului de cercetare-dezvoltare cu studii superioare:
1. cercetãtor ştiinţific principal gradul I se echivaleazã cu cercetãtor ştiinţific gradul I;
2. cercetãtor ştiinţific principal gradul II se echivaleazã cu cercetãtor ştiinţific gradul II;
3. cercetãtor ştiinţific principal gradul III se echivaleazã cu cercetãtor ştiinţific gradul III;
4. cercetãtor ştiinţific se echivaleazã cu cercetãtor ştiinţific;
5. asistent de cercetare ştiinţificã, asistent de cercetare ştiinţificã stagiar se echivaleazã cu asistent de cercetare ştiinţificã.
b) Funcţii de execuţie pe trepte profesionale, din activitatea de cercetare ştiinţificã şi dezvoltare tehnologicã, ale personalului auxiliar cu studii medii:
1. asistent I se echivaleazã cu tehnician treapta I;
2. asistent II se echivaleazã cu tehnician treapta II;
3. asistent III se echivaleazã cu tehnician treapta III;
4. asistent stagiar se echivaleazã cu tehnician stagiar.
ART. 3
(1) Funcţiile de execuţie din activitatea de cercetare ştiinţificã şi dezvoltare tehnologicã ale personalului auxiliar cu studii superioare, prevãzute la <>art. 9 din Legea nr. 319/2003 , cum ar fi: inginer, arhitect, chimist, fizician, matematician, economist, geolog, medic, biolog, biochimist, jurist, filolog şi alte funcţii asemenea, nu se echivaleazã.
(2) Personalul auxiliar cu studii superioare din activitatea de cercetare-dezvoltare îşi pãstreazã încadrarea prevãzutã în nomenclatoarele de funcţii ale celorlalte sectoare de activitate.
ART. 4
(1) Funcţiile de execuţie din activitatea de cercetare ştiinţificã şi dezvoltare tehnologicã, stabilite prin <>Ordonanţa Guvernului nr. 65/2002 privind Statutul personalului de cercetare-dezvoltare, nu se echivaleazã cu funcţiile corespunzãtoare stabilite prin <>Legea nr. 319/2003 , deoarece, în perioada cât ordonanţa a fost în vigoare, nu au fost reglementate prin ordin al ministrului autoritãţii de stat pentru cercetare-dezvoltare prevederile art. 17 şi 23 din aceasta.
(2) Personalul din activitatea de cercetare ştiinţificã şi dezvoltare tehnologicã, care ocupã funcţii de execuţie stabilite prin <>Ordonanţa Guvernului nr. 65/2002 , revine la încadrarea pe care a avut-o pânã la data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I, a <>Ordonanţei Guvernului nr. 65/2002 . Rectificarea se va face de cãtre unitatea de cercetare-dezvoltare.
ART. 5
(1) Echivalãrile prevãzute la art. 2 se fac prin ordin al ministrului educaţiei şi cercetãrii, la solicitarea unitãţii de cercetare-dezvoltare.
(2) Ordinul prevãzut la alin. (1) se emite, de regulã, în fiecare lunã, o singurã datã şi poate fi pentru o unitate sau pentru un grup de unitãţi de cercetare-dezvoltare.
(3) Solicitarea privind echivalarea de funcţii se face o singurã datã pentru tot personalul de cercetare-dezvoltare al unitãţii de cercetare-dezvoltare.
ART. 6
(1) Solicitarea pentru echivalarea de funcţii se face pe baza procesului-verbal privind avizarea şi/sau propunerea de funcţii echivalente, întocmit de consiliul ştiinţific sau organul ştiinţific echivalent acestuia din unitatea de cercetare-dezvoltare, denumit în continuare Consiliu.
(2) Pentru situaţiile în care personalul de cercetare-dezvoltare, respectiv personalul auxiliar, ocupã funcţii de execuţie din activitatea de cercetare ştiinţificã şi dezvoltare tehnologicã prevãzute la <>art. 2, echivalente cu funcţiile de execuţie stabilite prin Legea nr. 319/2003 , Consiliul avizeazã echivalenţele dintre funcţii.
(3) Pentru situaţiile în care personalul de cercetare-dezvoltare, respectiv personalul auxiliar, ocupã alte funcţii de execuţie din activitatea de cercetare ştiinţificã şi dezvoltare tehnologicã decât cele prevãzute la art. 2, Consiliul propune echivalarea cu funcţiile de execuţie stabilite prin <>Legea nr. 319/2003 , conform pregãtirii şi studiilor personalului de cercetare-dezvoltare.
ART. 7
(1) În adresa de solicitare pentru echivalarea funcţiilor de execuţie din activitatea de cercetare ştiinţificã şi dezvoltare tehnologicã, conducãtorul unitãţii de cercetare-dezvoltare are obligaţia de a comunica Ministerului Educaţiei şi Cercetãrii, pentru activitatea de cercetare, urmãtoarele date:
a) numele şi prenumele persoanei care ocupã funcţia de execuţie din activitatea de cercetare ştiinţificã şi dezvoltare tehnologicã;
b) denumirea funcţiei de execuţie din activitatea de cercetare ştiinţificã şi dezvoltare tehnologicã şi data (ziua, luna şi anul) la care a fost ocupatã de cãtre respectiva persoanã;
c) denumirea funcţiei de execuţie din activitatea de cercetare ştiinţificã şi dezvoltare tehnologicã, stabilitã prin <>Legea nr. 319/2003 , propusã a fi ocupatã dupã echivalare;
d) avizul şi/sau propunerea Consiliului, dupã caz, precizându-se data şi numãrul procesului-verbal al şedinţei Consiliului.
(2) Datele prevãzute la alin. (1) se transmit Ministerului Educaţiei şi Cercetãrii, pentru activitatea de cercetare, atât pe suport hârtie, cât şi pe suport magnetic. Tabelul cuprinzând aceste date se întocmeşte conform modelului prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezentele instrucţiuni.
(3) Ministerul Educaţiei şi Cercetãrii, pentru activitatea de cercetare, poate solicita orice alte informaţii şi documente suplimentare în vederea emiterii ordinului privind echivalarea funcţiilor de execuţie din activitatea de cercetare ştiinţificã şi dezvoltare tehnologicã.
ART. 8
(1) Documentele (solicitarea şi tabelul) depuse şi înregistrate la Ministerul Educaţiei şi Cercetãrii pentru activitatea de cercetare se verificã în raport cu prevederile prezentului ordin.
(2) Pentru unitãţile de cercetare-dezvoltare ale cãror documente îndeplinesc prevederile prezentului ordin, în ordinea solicitãrilor, se emite ordinul pentru echivalarea funcţiilor de execuţie din activitatea de cercetare ştiinţificã şi dezvoltare tehnologicã.
(3) Documentele care nu îndeplinesc prevederile prezentului ordin se returneazã unitãţii de cercetare-dezvoltare care le-a transmis.
ART. 9
Pe baza comunicãrii ordinului ministrului educaţiei şi cercetãrii, conducãtorul unitãţii de cercetare-dezvoltare ia mãsuri pentru operarea echivalãrilor şi informarea personalului în cauzã din activitatea de cercetare-dezvoltare.
ART. 10
Echivalarea funcţiilor de execuţie din activitatea de dezvoltare tehnologicã, prevãzute la art. 2 lit. A.b) şi d), se aplicã personalului de proiectare tehnologicã care participã la activitatea de cercetare ştiinţificã şi dezvoltare tehnologicã, dar nu se aplicã proiectanţilor pentru investiţii (pentru proiectãri tehnologice de execuţie, utilitãţi, construcţii şi instalaţii).
ART. 11
Activitatea de echivalare a funcţiilor de execuţie din activitatea de cercetare ştiinţificã şi dezvoltare tehnologicã se realizeazã şi se monitorizeazã prin compartimentul de specialitate din cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetãrii, pentru activitatea de cercetare, desemnat în acest sens.

ANEXĂ


──────
la instrucţiuni
────────────────

Denumirea unitãţii de cercetare-dezvoltare
(date de identificare a unitãţii:
- forma de organizare,
- adresa, nr. telefon/fax etc.)

TABEL
pentru echivalarea funcţiilor de execuţie
din activitatea de cercetare ştiinţificã şi
dezvoltare tehnologicã





┌───┬────────────┬─────────────────────┬─────────┬───────────┬─────────────────┐
│Nr │ Numele şi │ Funcţia dobânditã │ Funcţia │Avizul sau │ Numãrul şi data │
│crt│prenumele │ anterior apariţiei │stabilitã│propunerea │procesului-verbal│
│ │personalului│ <>Legii nr. 319/2003 │ prin │consiliului│ al şedinţei │
│ │din activi- ├───────┬─────────────┤Legea nr.│ştiinţific │ consiliului │
│ │tatea de │Denumi-│ Data │319/2003 │ │ ştiinţific │
│ │cercetare- │rea │(ziua, luna, │ │ │ │
│ │dezvoltare │ │ anul) │ │ │ │
├───┼────────────┼───────┼─────────────┼─────────┼───────────┼─────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├───┼────────────┼───────┼─────────────┼─────────┼───────────┼─────────────────┤
├───┼────────────┼───────┼─────────────┼─────────┼───────────┼─────────────────┤
├───┼────────────┼───────┼─────────────┼─────────┼───────────┼─────────────────┤
├───┼────────────┼───────┼─────────────┼─────────┼───────────┼─────────────────┤
├───┼────────────┼───────┼─────────────┼─────────┼───────────┼─────────────────┤
└───┴────────────┴───────┴─────────────┴─────────┴───────────┴─────────────────┘




Conducãtorul unitãţii,
........................................
(funcţia, numele în clar, semnãtura, ştampila)


____________________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016