Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 3.765 din 30 aprilie 2009  pentru modificarea si completarea   Ordinului ministrului educatiei, cercetarii si tineretului nr. 5.166/2008 privind aprobarea metodologiei de organizare si desfasurare si a Calendarului admiterii in invatamantul liceal si profesional de stat pentru anul scolar 2009-2010    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 3.765 din 30 aprilie 2009 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului educatiei, cercetarii si tineretului nr. 5.166/2008 privind aprobarea metodologiei de organizare si desfasurare si a Calendarului admiterii in invatamantul liceal si profesional de stat pentru anul scolar 2009-2010

EMITENT: MINISTERUL EDUCATIEI, CERCETARII SI INOVARII
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 326 din 15 mai 2009
Având în vedere prevederile <>Legii învãţãmântului nr. 84/1995 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în temeiul <>Hotãrârii Guvernului nr. 51/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei, Cercetãrii şi Inovãrii,

ministrul educaţiei, cercetãrii şi inovãrii emite prezentul ordin.

ART. I
<>Ordinul ministrului educaţiei, cercetãrii şi tineretului nr. 5.166/2008 privind aprobarea metodologiei de organizare şi desfãşurare şi a Calendarului admiterii în învãţãmântul liceal şi profesional de stat pentru anul şcolar 2009-2010, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 676 din 1 octombrie 2008, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. În anexa nr. I, la articolul 6, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(2) În cazul filierei tehnologice, repartizarea candidaţilor se face pe domenii, în ordinea descrescãtoare a mediilor de admitere şi în funcţie de opţiuni. Repartizarea pe calificãri profesionale se va face în urmãtorii ani de studiu, potrivit structurii curriculare aprobate şi conform reglementãrilor în vigoare. Unitatea de învãţãmânt şi inspectoratul şcolar au obligaţia de a afişa, pânã la data de 1 mai a anului în care se organizeazã admiterea oferta de şcolarizare/oferta de formare profesionalã concretizatã în profiluri, domenii şi calificãri profesionale."
2. În anexa nr. I, la articolul 56, alineatul (5) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(5) Candidaţii cu cerinţe educative speciale, care nu au susţinut tezele cu subiect unic, pot fi repartizaţi numai pe locurile alocate pentru învãţãmântul special. Repartiţia se face, în ordinea descrescãtoare a mediilor de absolvire a gimnaziului, de cãtre comisia judeţeanã/a municipiului Bucureşti de admitere, în perioada 21-23 iulie 2009. În repartizarea acestor candidaţi se va ţine cont de certificatele de expertizã şi orientare şcolarã şi profesionalã eliberate de comisia pentru protecţia drepturilor copilului."
3. În anexa nr. I, la articolul 60, dupã alineatul (3) se introduc douã noi alineate, alineatele (4) şi (5), cu urmãtorul cuprins:
"(4) Pentru absolvenţii clasei a VIII-a care au repetat ultima clasã de gimnaziu, ca şi pentru cei care au studiat în strãinãtate şi, din aceastã cauzã, nu au participat la toate tezele cu subiect unic din clasele a VII-a şi a VIII-a, media generalã obţinutã la tezele cu subiect unic se calculeazã din notele obţinute la tezele cu subiect unic la care absolventul a participat.
(5) Absolvenţii clasei a VIII-a care au studiat în strãinãtate şi care, din aceastã cauzã, nu au participat la nicio tezã cu subiect unic vor fi înscrişi în clasa a IX-a, dupã recunoaşterea studiilor, peste numãrul de locuri aprobat. Procedura şi criteriile de înscriere şi repartizare vor fi stabilite de comisia de admitere judeţeanã/a municipiului Bucureşti şi vor fi anunţate public prin afişare la sediul inspectoratului şcolar, pânã la data de 1 iulie 2009. Repartizarea se va desfãşura, în şedinţã publicã, în perioada de rezolvare a situaţiilor speciale. Procedura şi criteriile de înscriere şi repartizare, precum şi rezultatele repartizãrii vor fi transmise Ministerului Educaţiei, Cercetãrii şi Inovãrii, pânã la data de 27 iulie 2009."
4. Anexa nr. III se completeazã cu Probele de aptitudini cuprinse în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. II
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.
ART. III
Secretariatul de Stat pentru Învãţãmântul Preuniversitar, Direcţia generalã educaţie timpurie, şcoli, performanţã şi programe, Direcţia generalã învãţãmânt în limbile minoritãţilor şi relaţia cu Parlamentul, inspectoratele şcolare judeţene şi unitãţile de învãţãmânt duc la îndeplinire prezentul ordin.

Ministrul educaţiei, cercetãrii şi inovãrii,
Ecaterina Andronescu


Bucureşti, 30 aprilie 2009.
Nr. 3.765.


ANEXĂ


PROBELE DE APTITUDINI
pentru admiterea în liceele vocaţionale, profil teologic

Specializarea muzicã bisericeascã

Probele de aptitudini pentru liceele vocaţionale, profil teologic, specializarea muzicã bisericeascã sunt: Muzicã - probã practicã eliminatorie şi Religie - probã scrisã.
A. Muzicã - probã practicã eliminatorie
Se vor evalua: auzul muzical, simţul ritmic, acurateţea intonaţiei şi muzicalitatea.
a) Repertoriu de lucrãri cu caracter bisericesc şi laic
1. intonarea unei lucrãri bisericeşti, la alegerea candidatului, dintre urmãtoarele: Sfinte Dumnezeule; Cu noi este Dumnezeu; Doamne al Puterilor; Troparul Învierii; Tatãl nostru; Troparul Rusaliilor; Fie numele Domnului binecuvântat; Binecuvântat eşti Hristoase, Dumnezeul nostru; Colinde cu conţinut religios;
2. intonarea unui cântec patriotic: Deşteaptã-te române, dupã muzica lui Anton Pann şi versurile lui Andrei Mureşanu; Limba noastrã - Al. Cristea; Ţara Mea - D.G. Chiriac; Imnul eroilor - I. Brãtianu; Pui de lei - I. Brãtianu.
b) Testarea aptitudinilor muzicale
Auz muzical:
(i) verificarea auzului muzical prin reproducerea de cãtre candidat a unor sunete emise de un instrument muzical;
(ii) intonarea gamei Do major, a relativei acesteia şi a arpegiului acestora, dupã tonul dat de profesorul examinator.
Memorie muzicalã:
- reproducerea unui fragment ritmico-melodic, dat de profesorul examinator.
Calitãţi vocale:
- verificarea ambitusului vocal (întinderea vocii) prin intonarea unei melodii din repertoriul dat, la alegerea candidatului, transpusã pe diferite trepte din gamã.
Simţ ritmic:
(i) reproducerea de cãtre candidat (prin bãtãi din palme sau cu un creion) a unui fragment ritmic, dat de cãtre comisie;
(ii) reproducerea de cãtre candidat a unui fragment ritmico-melodic prin intonarea unei melodii din repertoriul dat, la alegerea candidatului, în tempouri diferite, la indicaţia comisiei.
NOTĂ: La proba de muzicã nu se vor verifica noţiuni teoretice sau de solfegiu muzical.
La proba de muzicã, evaluarea candidaţilor se face prin calificativ admis/respins şi nu se admit contestaţii.
Candidaţii care au absentat la cel puţin una dintre probele de aptitudini se considerã neprezentaţi.
B. Religie - probã scrisã
Subiectele pentru proba scrisã se elaboreazã din programa şcolarã de religie, clasele a VII-a - a VIII-a şi se apreciazã cu note de la 1 la 10. Proba se desfãşoarã şi se evalueazã conform metodologiei corespunzãtoare profilului teologic, seminarii teologice liceale ortodoxe.


PROBELE DE APTITUDINI
pentru admiterea în liceele vocaţionale, profil pedagogic

Specializarea învãţãtori-educatoare


1. Proba de aptitudini muzicale
Va consta în verificarea aptitudinilor interpretative şi a auzului muzical prin:
a) intonarea unui cântec dintr-un repertoriu de 5 cântece învãţate în clasele I-VIII;
b) reproducerea unor scurte motive ritmico-melodice (2-4 mãsuri), desprinse din cântece pentru copii.
2. Proba de aptitudini fizice
Va consta în verificarea aptitudinilor fizice prin:
a) reproducerea dupã model a 2-3 exerciţii de influenţare selectivã a aparatului locomotor;
b) 3-4 elemente de gimnasticã acrobaticã din programul claselor a V-a - a VI-a, executate izolat;
c) alergare 600 m - fãrã cerinţã de timp (implicã un efort moderat).
Aptitudinile investigate sunt:
* memorie motricã şi coordonare;
* starea funcţionalã a coloanei vertebrale;
* funcţie normalã a sistemului cardio-respirator.
3. Proba de aptitudini artistice
Va consta în realizarea unei naturi statice cu douã sau trei obiecte, cu o temã plasticã propusã de comisie.
Aptitudinile investigate sunt:
* receptarea culorilor, a proporţiilor dintre obiecte;
* încadrarea echilibratã a formelor plastice într-un spaţiu.
4. Interviu
Va consta în:
a) recitarea a 2-3 strofe dintr-o poezie (la alegere);
b) lecturã la prima vedere;
c) participare la o conversaţie cu comisia pe o temã datã de aceasta (se verificã, prin dialog, capacitatea de a aduce argumente, de a fi persuasiv şi receptiv în relaţia cu partenerul de discuţie).
Aptitudini investigate:
* capacitatea de a comunica;
* dicţia.
NOTĂ :
1. Rezultatul fiecãrei probe se apreciazã cu "admis" sau "respins".
2. Respingerea la o probã atrage obţinerea calificativului "respins" la probele de aptitudini.
3. Nu se admit contestaţii la probele de aptitudini.
4. Comisia pentru fiecare probã de aptitudini este alcãtuitã din 2 profesori de specialitate, un profesor de gimnaziu şi unul de liceu.
5. Preşedintele comisiei este directorul unitãţii şcolare.

--------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016