Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 3.589 din 29 aprilie 2002  pentru aprobarea Metodologiei de autorizare si reconfirmare periodica a parcului stiintific si tehnologic si a Procedurii de admitere in parcul stiintific si tehnologic a agentilor economici    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 3.589 din 29 aprilie 2002 pentru aprobarea Metodologiei de autorizare si reconfirmare periodica a parcului stiintific si tehnologic si a Procedurii de admitere in parcul stiintific si tehnologic a agentilor economici

EMITENT: MINISTERUL EDUCATIEI SI CERCETARII
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 531 din 22 iulie 2002
Ministrul educaţiei şi cercetãrii,
în baza prevederilor <>art. 14 din Ordonanta Guvernului nr. 14/2002 privind constituirea şi funcţionarea parcurilor ştiinţifice şi tehnologice,
în temeiul <>Hotãrârii Guvernului nr. 23/2001 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei şi Cercetãrii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
emite prezentul ordin.

ART. 1
Se aproba Metodologia de autorizare şi reconfirmare periodicã a parcului ştiinţific şi tehnologic, prevãzutã în anexa nr. 1 care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Se aproba Procedura de admitere în parcul ştiinţific şi tehnologic a agenţilor economici, prevãzutã în anexa nr. 2 care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 3
Secretarul general adjunct, Direcţia generalã pentru transfer tehnologic şi inovare din cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetãrii, instituţiile de învãţãmânt superior acreditate, unitãţile de cercetare-dezvoltare şi persoanele prevãzute la <>art. 1 alin. (4) din Ordonanta Guvernului nr. 14/2002 vor aduce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 4
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul educaţiei şi cercetãrii,
Ecaterina Andronescu


Ministru delegat la Ministerul
Educaţiei şi Cercetãrii -
pentru activitatea de cercetare,
Şerban Constantin Valeca


ANEXA 1

METODOLOGIE
de autorizare şi reconfirmare periodicã a parcului
ştiinţific şi tehnologic

Dispoziţii generale
ART. 1
(1) Autorizarea şi reconfirmarea parcului ştiinţific şi tehnologic se realizeazã în conformitate cu prevederile <>Ordonanţei Guvernului nr. 14/2002 privind constituirea şi funcţionarea parcurilor ştiinţifice şi tehnologice, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 82 din 1 februarie 2002, denumita în continuare ordonanta.
(2) Obiectivele urmãrite prin constituirea parcurilor ştiinţifice şi tehnologice sunt cele prevãzute la art. 2 din ordonanta.
(3) Initiativa constituirii parcului ştiinţific şi tehnologic aparţine unui consortiu format prin asocierea persoanelor juridice şi fizice menţionate la art. 1 alin. (4) din ordonanta. Este obligatorie prezenta în consortiu a unei instituţii de învãţãmânt superior acreditate şi/sau a unei unitãţi de cercetare-dezvoltare.
(4) Contractul de asociere în participaţiune cuprinde urmãtoarele clauze:
a) drepturile şi obligaţiile partenerilor referitoare la înfiinţarea şi funcţionarea parcului ştiinţific şi tehnologic;
b) aportul partenerilor, constând în clãdiri cu specificaţia destinaţiilor (laboratoare, spaţii de producţie, birouri, utilitare etc.), terenuri cu specificaţia destinaţiei acestora (construcţii, drumuri, poduri, parcari, de cultura etc.), instalaţii şi utilitãţi (aductii, canalizari, energetice, comunicaţii etc.), dotãri specifice importante, precum şi alte valori aduse în participaţiune (capital depus, investiţii în derulare etc.);
c) obiectivele şi activitãţile specifice ale parcului ştiinţific şi tehnologic; se vor nominaliza domeniile abordate (echipamente şi sisteme de telecomunicaţii, echipamente de mãsura şi control, biotehnologie medicalã etc.) şi activitãţile specifice (cercetare ştiinţificã, dezvoltare tehnologicã, învãţãmânt, consultanţa tehnologicã, preluarea şi aplicarea rezultatelor cercetãrii de cãtre agenţii economici aflaţi în parcul ştiinţific şi tehnologic, inclusiv realizarea, utilizarea în regim de microproducţie sau comercializarea modelelor experimentale, prototipurilor sau a produselor obţinute cu acestea etc.), cu menţionarea, în cazul mai multor domenii şi tipuri de activitãţi, a ponderilor acestora în activitatea globalã a parcului ştiinţific şi tehnologic;
d) dotãrile iniţiale şi prevederile investitionale; se va preciza pe categorii de suprafeţe construite necesarul lucrãrilor pentru amenajare şi finalizare, astfel încât sa poatã fi utilizata pentru destinaţia data. Se vor mentiona investiţiile pe care fiecare parte a consortiului le are în derulare şi cele prevãzute pentru viitor, precum şi sursele pentru realizarea acestora, cu destinaţie specifica pentru parcul ştiinţific şi tehnologic. Se va preciza politica consortiului privind participarea agenţilor economici din parcul ştiinţific şi tehnologic la amenajarea şi dotãrile spaţiilor închiriate;
e) desemnarea administratorului, organizarea administraţiei, obligaţiile acestuia şi utilitatile oferite agenţilor economici din parcul ştiinţific şi tehnologic pentru buna funcţionare a acestuia.
(5) Administrarea parcului ştiinţific şi tehnologic se realizeazã de cãtre o societate comercialã desemnatã de consortiu, conform art. 1 alin. (5) din ordonanta, denumita în continuare administrator. Administratorul încheie un contract cu consortiul, în care se va prevedea modul în care administratorul va executa obligaţiile menţionate la art. 9 din ordonanta, precum şi alte atribuţii specifice prevãzute în contract. Se vor specifica sursele de venituri, cheltuielile previzionate, pe capitole şi etape, corelate cu planul de afaceri al parcului ştiinţific şi tehnologic, precum şi raporturile administratorului cu consortiul.
Autorizarea
ART. 2
(1) Cererea de autorizare şi documentaţia necesarã autorizãrii parcului ştiinţific şi tehnologic, care este întocmitã conform ordonanţei şi avizatã de consortiu, se depun de administrator la Ministerul Educaţiei şi Cercetãrii, organul de specialitate al administraţiei publice centrale în domeniul parcurilor ştiinţifice şi tehnologice. (2) Documentaţia necesarã autorizãrii parcului ştiinţific şi tehnologic va cuprinde:
a) formular de prezentare a parcului ştiinţific şi tehnologic, conform anexei la prezenta metodologie, la care se vor anexa documentele justificative;
b) copie de pe contractul de asociere în participaţiune, ca act constitutiv al consortiului, cu anexe conform art. 3 din prezenta metodologie;
c) copie de pe certificatul de înmatriculare al administratorului, eliberat de oficiul registrului comerţului teritorial;
d) copie de pe statutul societãţii-administrator;
e) copie de pe contractul dintre administrator şi consortiu;
f) planul de afaceri pentru funcţionarea parcului ştiinţific şi tehnologic;
g) copie de pe titlurile de proprietate sau de pe alte documente care atesta legalitatea cedarii valorilor imobiliare în folosinta parcului ştiinţific şi tehnologic.
h) declaraţiile membrilor consortiului privind îndeplinirea condiţiilor prevãzute la art. 4 din ordonanta pentru terenul aferent parcului ştiinţific şi tehnologic.
(3) La documentaţia depusa în vederea autorizãrii parcului ştiinţific şi tehnologic administratorul poate depune orice alte înscrisuri pe care le considera necesare.
ART. 3
Administratorul va prezenta o evaluare a facilitãţilor de care poate beneficia parcul ştiinţific şi tehnologic, precum şi a facilitãţilor de care pot beneficia agenţii economici aflaţi în acest parc, menţionate la art. 10, respectiv la art. 11 din ordonanta. Se vor specifica sursele estimate şi valorile aferente.
ART. 4
(1) În scopul autorizãrii parcului ştiinţific şi tehnologic se constituie o comisie de autorizare şi evaluare a parcurilor ştiinţifice şi tehnologice, denumita în continuare comisie, alcãtuitã din 5 membri, specialişti, personalitãţi competente în domeniul de activitate al parcului ştiinţific şi tehnologic, care va face analiza şi evaluarea solicitãrii.
(2) Numirea membrilor comisiei se realizeazã prin ordin al ministrului delegat pentru activitatea de cercetare.
(3) Documentaţia pentru autorizarea parcului ştiinţific şi tehnologic va fi depusa la secretariatul tehnic al comisiei, asigurat de Ministerul Educaţiei şi Cercetãrii prin Direcţia generalã pentru transfer tehnologic şi inovare.
(4) Comisia va analiza şi va evalua dacã documentaţia prezentatã în vederea autorizãrii parcului ştiinţific şi tehnologic îndeplineşte cumulativ condiţiile prevãzute la alin. (2) şi (3) ale art. 6 din ordonanta.
(5) În cazul în care documentaţia este incompleta, comisia va solicita administratorului completarea acesteia în termen de 10 zile.
(6) În urma analizei şi evaluãrii comisia prezintã ministrului delegat pentru activitatea de cercetare, în termen de 20 de zile de la primirea cererii şi documentaţiei complete, un referat detaliat privind rezultatele analizei efectuate, în concluzia cãruia se va propune aprobarea sau respingerea solicitãrii de autorizare a parcului ştiinţific şi tehnologic.
(7) Propunerea de respingere a cererii de autorizare a parcului ştiinţific şi tehnologic se comunica administratorului, care are drept de contestaţie în termen de 10 zile.
(8) Contestaţiile se soluţioneazã de cãtre o comisie formatã din 3 membri propuşi de Direcţia generalã pentru transfer tehnologic şi inovare.
(9) Rãspunsul la contestaţie se transmite în termen de 30 de zile de la data depunerii acesteia.
(10) Ministrul delegat pentru activitatea de cercetare acorda prin ordin autorizaţia de funcţionare a parcului ştiinţific şi tehnologic, în termen de 60 de zile de la data depunerii cererii şi documentaţiei complete.


ANEXA 1


la metodologie
--------------


- Pentru completarea acestui formular, va rugãm sa folosiţi calculatorul-

FORMULAR DE PREZENTARE A PARCULUI ŞTIINŢIFIC ŞI TEHNOLOGIC

Denumirea parcului ştiinţific şi tehnologic şi acronimul:


┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

I INFORMAŢII PRIVIND OBIECTIVELE PARCULUI
┌────┬──────────────────────────────────────────┬───────────────────────────┐
│ 1. │Domeniile tehnologice de activitate │ │
│ │(specific tehnologic), ponderi. │ │
├────┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────┤
│ 2. │Activitãţi în cadrul domeniilor │ │
│ │tehnologice (cercetare ştiinţificã, │ │
│ │dezvoltare tehnologicã, învãţãmânt, │ │
│ │consultanţa tehnologicã, preluarea şi │ │
│ │aplicarea rezultatelor cercetãrii de │ │
│ │cãtre agenţii economici din parc, │ │
│ │inclusiv realizarea, utilizarea în │ │
│ │regim de microproducţie sau │ │
│ │comercializarea modelelor experimentale, │ │
│ │prototipurilor sau a produselor obţinute │ │
│ │cu acestea etc.), ponderi. │ │
├────┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────┤
│ 3. │Numãr minim de agenţi economici care │ │
│ │vor funcţiona în parc. │ │
├────┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────┤
│ 4. │Numãrul de specialişti (cercetãtori, │ │
│ │cadre didactice, studenţi, pe domenii) │ │
│ │şi locul de munca actual, care pot │ │
│ │colabora cu agenţii economici din parc. │ │
├────┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────┤
│ 5. │Bugetul administratorului prevãzut │ │
│ │pentru primii doi ani de funcţionare. │ │
├────┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────┤
│ 6. │Sursele bugetului administratorului. │ │
├────┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────┤
│ 7. │Efectul economic de piata al agenţilor │ │
│ │economici din parc estimat pentru al │ │
│ │doilea an de funcţionare (cifra de │ │
│ │afaceri şi ponderea producţiei rezultatã │ │
│ │din cercetare). │ │
├────┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────┤
│ 8. │Facilitãţile oferite agenţilor economici │ │
│ │din parc (conf. art 1 1 din ordonanta). │ │
└────┴──────────────────────────────────────────┴───────────────────────────┘


- Pentru completarea acestui formular, va rugãm sa folosiţi calculatorul -

II. INFORMAŢII DESPRE CONSORTIU

Asociaţi: (Se prezintã lista completa a asociaţilor
- persoane fizice şi/sau juridice)
┌────────────┬────────────────┬────────────┬──────┬─────────────┬──────────────┐
│ Persoane │ Adresa, nr. de │ Domeniul de│ Pãrţi│ Suma capital│ Reprezentat │
│ juridice │ înregistrare la│ activitate │ (%) │ social │ de (terenuri,│
│ │ registrul │ │ │ aportat │ construcţii, │
│ │ comerţului, │ │ │ │ capital │
│ │ cod fiscal, │ │ │ │ financiar │
│ │ telefon, fax, │ │ │ │ etc.) │
│ │ e-mail │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────┼────────────┼──────┼─────────────┼──────────────┤
│ 1. │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────┼────────────┼──────┼─────────────┼──────────────┤
│ 2. │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────┼────────────┼──────┼─────────────┼──────────────┤
│ 3. │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────┼────────────┼──────┼─────────────┼──────────────┤
│ 4. │ │ │ │ │ │
└────────────┴────────────────┴────────────┴──────┴─────────────┴──────────────┘

┌────────────┬────────────────┬────────────┬──────┬─────────────┬──────────────┐
│ Persoane │ │ │ Pãrţi│ Suma capital│ Reprezentat │
│ juridice │ Adresa şi │ Cetãţenie │ (%) │ social │ de (terenuri,│
│ │ telefonul │ │ │ aportat │ construcţii, │
│ │ │ │ │ │ capital │
│ │ │ │ │ │ financiar │
│ │ │ │ │ │ etc.) │
├────────────┼────────────────┼────────────┼──────┼─────────────┼──────────────┤
│ 1. │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────┼────────────┼──────┼─────────────┼──────────────┤
│ 2. │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────┼────────────┼──────┼─────────────┼──────────────┤
│ 3. │ │ │ │ │ │
└────────────┴────────────────┴────────────┼──────┼─────────────┼──────────────┤
│TOTAL │ │ │
│ 100% │ │ │
└──────┴─────────────┴──────────────┘

III. INFORMAŢII DESPRE ADMINISTRATOR
┌────────────────────────────────────────────────┬───────────────────────┐
│ Denumirea administratorului: │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────┤
│ Forma juridicã a societãţii: │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────┤
│ Nr. de înregistrare la Registrul comerţului: │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────┤
codul fiscal sau codul unic de înregistrare: │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────┤
│ Codul CAEN: │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────┤
│ Adresa sediului social: │ │
│ │ │
│ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────┤
│ Codul poştal: │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────┤
│ Telefon: │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────┤
│ Fax: │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────┤
│ E-mail: │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────┤
│ Reprezentantul legal al societãţii: │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────┤
│ Relaţia contractualã cu consortiul │ │
│ (contract consolidat, contract cadru etc.) │ │
└────────────────────────────────────────────────┴───────────────────────┘

- Pentru completarea acestui formular, va rugãm sa folosiţi calculatorul -

IV. INFORMAŢII DESPRE PARCUL ŞTIINŢIFIC ŞI TEHNOLOGIC

1. Date despre aria destinatã parcului ştiinţific şi tehnologic:
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Localitatea, judeţul, │
│ amplasarea în teritoriu │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌───────────────────────┬───────────────────────────┬─────────────────────────┐
│ Suprafeţe construite │ Suprafata (în │ │
│ destinate parcului: │ metri patrati) │ Starea fizica a │
│ ├───────┬───────────────────┤ construcţiei /amenajãri │
│ │ Total │ din care: │ necesare │
│ │ ├─────────┬─────────┤ │
│ │ │ cu │ necesita│ │
│ │ │amenajãri│amenajãri│ │
├───┬───────────────────┼───────┼─────────┼─────────┼─────────────────────────┤
│ 1.│Spaţii destinate │ │ │ │ │
│ │cercetãrii şi valo-│ │ │ │ │
│ │rificarii rezulta- │ │ │ │ │
│ │telor cercetãrii │ │ │ │ │
│ │(laborator, montaj,│ │ │ │ │
│ │probe etc.): │ │ │ │ │
├───┼───────────────────┼───────┼─────────┼─────────┼─────────────────────────┤
│ 2.│Spaţii tehnologice │ │ │ │ │
│ │(producţie, micro- │ │ │ │ │
│ │producţie, staţii │ │ │ │ │
│ │pilot etc.) │ │ │ │ │
│ │utilizate la data │ │ │ │ │
│ │depunerii cererii: │ │ │ │ │
├───┼───────────────────┼───────┼─────────┼─────────┼─────────────────────────┤
│ 3.│Spaţii tehnologice │ │ │ │ │
│ │aflate în conser- │ │ │ │ │
│ │vare la data depu- │ │ │ │ │
│ │nerii cererii: │ │ │ │ │
├───┼───────────────────┼───────┼─────────┼─────────┼─────────────────────────┤
│ 4.│Spaţii de │ │ │ │ │
│ │depozitare: │ │ │ │ │
├───┼───────────────────┼───────┼─────────┼─────────┼─────────────────────────┤
│ 5.│Birouri: │ │ │ │ │
├───┼───────────────────┼───────┼─────────┼─────────┼─────────────────────────┤
│ 6.│Total spaţii │ │ │ │ │
│ │functionale (1-5), │ │ │ │ │
│ │din care: │ │ │ │ │
├───┼───────────────────┼───────┼─────────┼─────────┼─────────────────────────┤
│ 7.│Construcţii cu alte│ │ │ │ │
│ │destinaţii (ca │ │ │ │ │
│ │exemplu: centru │ │ │ │ │
│ │logistic, centrala │ │ │ │ │
│ │termica, spaţii │ │ │ │ │
│ │destinate alimenta-│ │ │ │ │
│ │tiei, magazine etc.│ │ │ │ │
├───┼───────────────────┼───────┼─────────┼─────────┼─────────────────────────┤
│ 8.│Total spaţii │ │ │ │ │
│ │construite disponi-│ │ │ │ │
│ │bile pentru parc │ │ │ │ │
└───┴───────────────────┴───────┴─────────┴─────────┴─────────────────────────┘

NOTA: Precizati, dacã este cazul, construcţii cu alte destinaţii şi
suprafeţele respective.
┌────────────────────────┬────────────────────────────────────────────────────┐
│ Suprafeţele de teren │ Suprafata (în metri patrati) │
│ liber: │ │
├───┬────────────────────┼────────────────────────────────────────────────────┤
│ 9.│destinate uzului │ │
│ │comun (cai de acces,│ │
│ │parcari, zone verzi │ │
│ │etc.): │ │
├───┼────────────────────┼────────────────────────────────────────────────────┤
│10.│cu alte destinaţii: │ │
└───┴────────────────────┴────────────────────────────────────────────────────┘

NOTA: Precizati, dacã este cazul, spaţiile de teren liber cãrora li
s-au stabilit alte destinaţii şi suprafeţele respective.

- Pentru completarea acestui formular, va rugãm sa folosiţi calculatorul -

2. Date despre terenul aferent parcului ştiinţific şi tehnologic:
┌────────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────┐
│ Suprafata totalã a terenului destinat │ │
│ parcului ştiinţific şi tehnologic: │ │
├────────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────┤
│ Suprafata terenului care este │ │
│ proprietatea consortiului: │ │
├────────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────┤
│ Destinaţia terenului: │ │
│ ├──────────────────────────────┤
│ ├──────────────────────────────┤
│ ├──────────────────────────────┤
│ ├──────────────────────────────┤
├────────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────┤
│ Situaţia terenului care nu este │ │
│ proprietatea consortiului: │ │
└────────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────┘

┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Date despre terenul asupra cãruia administratorul are drept de folosinta: │
├──────────────────────────────────┬─────────────────────┬──────────────────┤
│ *) Proprietarul terenului: │Suprafata terenului │Din care teren │
│ │(în metri patrati) │ construit │
├──────────────────────────────────┼─────────────────────┼──────────────────┤
├──────────────────────────────────┼─────────────────────┼──────────────────┤
├──────────────────────────────────┼─────────────────────┴──────────────────┤
│ Data pana la care administratorul│ │
│ se bucura de folosinta terenului:│ │
└──────────────────────────────────┴────────────────────────────────────────┘

NOTA: se vor specifica suprafeţele aportate de fiecare membru al
consortiului la rubricile marcate cu *).

NOTA: se anexeazã o harta pe care sunt evidentiate aceste suprafeţe.
┌─────────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────┐
│ 3. Durata minima a parcului ştiinţific şi tehnologic: │ │
└─────────────────────────────────────────────────────────┴─────────────────┘

V. ROLUL ADMIMSTRATIEI PUBLICE LOCALE PRIVIND PARCUL ŞTIINŢIFIC
ŞI TEHNOLOGIC:
┌────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────┐
│ Suprafata de teren transmisã în │ │
│ proprietate sau folosinta parcului de │ │
│ cãtre administraţia localã. │ │
├────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│ Facilitãţi oferite conform art. 10 │ │
│ lit. a) din ordonanta │ │
├────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│ Stimulente oferite agenţilor economici │ │
│ care se vor instala în parcul │ │
│ ştiinţific şi tehnologic │ │
├────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│ Alte forme de implicare a autoritãţilor│ │
│ locale în constituirea şi funcţionarea │ │
│ parcului ştiinţific şi tehnologic │ │
│ (dacã este cazul) │ │
└────────────────────────────────────────┴───────────────────────────────────┘


Nota: tabelul se completeazã în mãsura implicarii autoritãţilor administraţiei publice locale în constituirea parcului ştiinţific şi tehnologic.
În situaţia în care aceste autoritãţi nu sunt implicate se precizeazã doar "NU ESTE CAZUL".


ANEXA 2

PROCEDURA
de admitere în parcul ştiinţific şi tehnologic a agenţilor economici

ART. 1
Prezenta procedura s-a elaborat în conformitate cu prevederile <>Ordonanţei Guvernului nr. 14/2002 privind constituirea şi funcţionarea parcurilor ştiinţifice şi tehnologice, denumita în continuare ordonanta, şi reglementeazã modalitãţile de admitere în parcul ştiinţific şi tehnologic a agenţilor economici.
ART. 2
Agenţii economici admişi în parcul ştiinţific şi tehnologic pot fi persoane juridice, indiferent de forma de proprietate şi de forma de organizare, investitori romani sau strãini, care doresc sa desfãşoare activitãţi specifice profilului parcului ştiinţific şi tehnologic.
ART. 3
Îndeplinesc criteriile generale de admitere în parcul ştiinţific şi tehnologic toţi agenţii economici mentionati la art. 2, care nu se afla în una dintre urmãtoarele situaţii:
a) sunt declaraţi, conform legii, în stare de încetare de plati;
b) plãţile/conturile le sunt blocate conform unei hotãrâri judecãtoreşti;
c) se fac vinovaţi de declaraţii inexacte, cu rea-credinţa, cu privire la informaţiile solicitate de administrator în vederea admiterii în parc;
d) au încãlcat în mod grav, cu rea-credinţa, prevederile unui alt contract comercial încheiat anterior cu alt partener.
ART. 4
Criteriile specifice pe care trebuie sa le îndeplineascã agenţii economici pentru admiterea în parcul ştiinţific şi tehnologic sunt:
a) sa desfãşoare activitãţi specifice sau complementare, conexe profilului parcului ştiinţific şi tehnologic, conform art. 1 alin. (2) din ordonanta şi în acord cu domeniile tehnologice pentru care funcţioneazã parcul;
b) sa dispunã de capacitatea calificatã a personalului angajat şi atras în colaborare pentru domeniile şi obiectivele în care va acţiona;
c) sa aibã un plan de afaceri elaborat în care sa se regaseasca ca activitãţi specifice parcului ştiinţific şi tehnologic.
ART. 5
Documentaţia necesarã admiterii agenţilor economici în parcul ştiinţific şi tehnologic se depune la administrator şi va cuprinde:
a) cerere semnatã de agentul economic;
b) fişa de admitere în parcul ştiinţific şi tehnologic a agenţilor economici (conform anexei la prezenta procedura);
c) actul de înfiinţare a societãţii comerciale;
d) statutul societãţii comerciale;
e) dovada înscrierii la registrul comerţului;
f) planul de afaceri;
g) bilanţul contabil sau ultima raportare economicofinanciara;
h) declaraţie pe propria rãspundere ca nu se afla în una dintre situaţiile prevãzute la art. 3.
ART. 6
(1) În parcul ştiinţific şi tehnologic pot fi înfiinţate societãţi comerciale noi, prin initiativa unei persoane fizice sau a unui colectiv care are experienta activitãţii de cercetare, fabricaţie sau servicii în domeniul în care activeazã parcul ştiinţific şi tehnologic, care vor sa desfãşoare activitãţi economice conforme cu prevederile ordonanţei.
(2) Pentru a obţine acordul administratorului de înregistrare a noii societãţi comerciale în parcul ştiinţific şi tehnologic initiatorul va declara şi va confirma prin documente (la cerere) urmãtoarele:
a) domeniul şi activitãţile în care va funcţiona noua societate comercialã;
b) structura personalului prevãzut şi calificarile specifice; lista nominalã cuprinzând iniţiatorii;
c) experienta în domeniu, pe tipuri de activitãţi;
d) dacã este (sunt) acţionar (acţionari) majoritar (majoritari) la alte societãţi comerciale, în ce domenii de activitate;
e) obiectivele tinta propuse (de exemplu: asimilarea, fabricarea şi comercializarea unui produs din cercetare proprie sau nationala);
f) planul de afaceri pe minimum 2 ani.
(3) Initiatorul va prezenta administratorului o cerere însoţitã de fişa de admitere în parcul ştiinţific şi tehnologic a agenţilor economici (conform anexei la prezenta procedura) şi eventual documentele, la cererea administratorului, pentru susţinerea criteriilor de admitere.
ART. 7
În cazul în care documentatia este incompleta, administratorul va solicita completarea acesteia în termen de 10 zile.
ART. 8
Administratorul analizeazã detaliat documentaţia prezentatã şi selecteaza solicitarile agenţilor economici de admitere în parcul ştiinţific şi tehnologic, conform criteriilor de eligibilitate generale şi specifice, menţionate la art. 3, 4 şi 6 din prezenta procedura.
ART. 9
Fiecare solicitare a agenţilor economici de a fi admişi în parcul ştiinţific şi tehnologic, selectata de administrator conform art. 9 lit. c) din ordonanta, se evalueaza şi se analizeazã separat de cãtre o comisie formatã din:
a) directorul şi economistul reprezentanţi ai administratorului parcului ştiinţific şi tehnologic;
b) reprezentanţi ai consortiului.
ART. 10
Rezultatul evaluãrii comisiei, admis sau respins, va fi comunicat în scris agentului economic în termen de 30 de zile de la data depunerii documentaţiei complete. Agenţilor economici respinsi li se vor comunica şi motivele neadmiterii în parcul ştiinţific şi tehnologic.
ART. 11
Agenţii economici respinsi pot depune contestaţie la administrator în termen de 5 zile, urmând ca soluţionarea acesteia sa se facã de cãtre comisie în termen de 10 zile.
ART. 12
Administratorul va încheia cu fiecare agent economic admis un contract comercial, din care nu vor lipsi prevederile privind asigurarea terenului, spaţiilor, dotãrilor şi serviciilor necesare desfãşurãrii activitãţii acestuia, precum şi obligaţiile menţionate la art. 9 lit. d) şi facilitãţile menţionate la art. 11 din ordonanta.


ANEXA 1


la procedura
------------

FIŞA DE ADMITERE A AGENTULUI ECONOMIC ÎN
PARCUL ŞTIINŢIFIC ŞI TEHNOLOGIC

1. A DATE DE IDENTIFICARE A AGENTULUI ECONOMIC*)


┌───┬──────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────┐
│ 1.│Denumirea societãţii │ │
├───┼──────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│ 2.│Adresa societãţii │ │
├───┼──────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│ 3.│Reprezentantul societãţii │ │
├───┼──────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│ 4.│Date de înregistrare la │ │
│ │registrul comerţului │ │
├───┼──────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│ 5.│Activitatea prezenta │ │
├───┼──────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│ 6.│Cifra de afaceri în ultimii doi ani │ │
├───┼──────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│ 7.│Caracterizarea stãrii financiare actuale │ │
└───┴──────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────┘

1. B DATE DE IDENTIFICARE A INITIATORILOR**)
┌───┬──────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────┐
│ 1.│Numele, prenumele, cetãţenia, adresa │ │
├───┼──────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│ 2.│Calificarea │ │
├───┼──────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│ 3.│Experienta în activitatea conexã │ │
│ │domeniilor din parc │ │
└───┴──────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────┘

II. ACTIVITATEA ŞI OBIECTIVELE PREVĂZUTE PENTRU A FI
DESFĂŞURATE ÎN PARC
┌──────────────────────────────────────────────┬────────────────────────────┐
│ 1. Domeniul │ │
├──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 2. Activitatea │ │
├──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 3. Obiective tinta │ │
├──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 4. Ponderea activitãţilor agentului economic│ │
│ în activitatea specifica parcului │ │
├──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 5. Elemente de evoluţie economicã ale │ │
│ planului de afaceri legate de │ │
│ activitãţile din parc │ │
└──────────────────────────────────────────────┴────────────────────────────┘

III. CAPITALUL SOCIAL**)
┌───────────────────────────────────────────────┬───────────────────────────┐
│ 1. Capitalul social disponibil │ │
├───────────────────────────────────────────────┼───────────────────────────┤
│ 2. Fluxurile investitionale şi cifra de │ │
│ afaceri prevãzute pentru urmãtorii │ │
│ doi ani │ │
└───────────────────────────────────────────────┴───────────────────────────┘

IV. EXPERTIZAREA CALIFICĂRII
┌───┬──────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────┐
│ 1.│Experienta societãţii în activitãţi │ │
│ │specifice parcului sau pe domenii │ │
│ │conexe activitãţii parcului │ │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────┬─────┬──────┬────────┤
│ 2.│Personalul de care dispune: │stidii:│medii│super.│ doctori│
│ │ ├───────┼─────┼──────┼────────┤
│ │ │numãr: │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────┴─────┴──────┴────────┤
│ 3.│Numãrul şi specializãrile personalului din│ │
│ │parc (din consortiu) care va fi atras în │ │
│ │activitatea societãţii │ │
├───┼──────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│ 4.│Numãrul de tineri specialişti atrasi în │ │
│ │activitãţile agenţilor economici │ │
└───┴──────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────┘



Nota:
*) în cazul agenţilor economici înregistraţi şi în activitate;
**) în cazul iniţiativei de a infiinta un agent economic nou în parc.
---------------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016