Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 3.328 din 23 februarie 2005  pentru modificarea si completarea Metodologiei de autorizare a furnizorilor de formare profesionala a adultilor, aprobata prin Ordinul ministrului muncii, solidaritatii sociale si familiei si al ministrului educatiei, cercetarii si tineretului nr. 353/5.202/2003    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 3.328 din 23 februarie 2005 pentru modificarea si completarea Metodologiei de autorizare a furnizorilor de formare profesionala a adultilor, aprobata prin Ordinul ministrului muncii, solidaritatii sociale si familiei si al ministrului educatiei, cercetarii si tineretului nr. 353/5.202/2003

EMITENT: MINISTERUL EDUCATIEI SI CERCETARII
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 394 din 10 mai 2005

În temeiul prevederilor <>art. 10 alin. (5) din Hotãrârea Guvernului nr. 410/2004 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei şi Cercetãrii şi ale <>art. 17 din Hotãrârea Guvernului nr. 737/2003 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
având în vedere prevederile art. 30 alin. (4) şi ale art. 32 alin. (3) din Normele metodologice de aplicare a prevederilor <>Ordonanţei Guvernului nr. 129/2000 privind formarea profesionalã a adulţilor, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 522/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

ministrul educaţiei şi cercetãrii şi ministrul muncii, solidaritãţii sociale şi familiei emit urmãtorul ordin:

ART. I
Metodologia de autorizare a furnizorilor de formare profesionalã a adulţilor, aprobatã prin Ordinul ministrului muncii, solidaritãţii sociale şi familiei şi al ministrului educaţiei, cercetãrii şi tineretului nr. 353/5.202/2003, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 774 din 5 noiembrie 2003, se modifica şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. Articolul 1 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 1. - În sensul prezentei Metodologii de autorizare a furnizorilor de formare profesionalã a adulţilor, denumita în continuare metodologie, autorizarea reprezintã procesul în urma cãruia furnizorii de formare profesionalã, prevãzuţi la art. 2 din Normele metodologice de aplicare a prevederilor <>Ordonanţei Guvernului nr. 129/2000 privind formarea profesionalã a adulţilor, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 522/2003 , cu modificãrile ulterioare, denumite în continuare norme metodologice, pot organiza programe de formare profesionalã finalizate cu certificate de calificare sau de absolvire cu recunoaştere nationala."
2. Alineatul (2) al articolului 2 va avea urmãtorul cuprins:
"(2) În vederea autorizãrii furnizorilor de formare profesionalã, Consiliul Naţional de Formare Profesionalã a Adulţilor înfiinţeazã comisii de autorizare judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, denumite în continuare comisii de autorizare."
3. Alineatul (1) al articolului 4 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 4. - (1) Autorizarea furnizorilor de formare profesionalã se face pe baza criteriilor de evaluare, pentru o perioada de 4 ani, pentru fiecare dintre calificarile, ocupatiile, gruparile de competente pentru care furnizorii de formare profesionalã organizeazã programe de formare profesionalã."
4. Dupã alineatul (2) al articolului 7 se introduce un nou alineat, alineatul (2)^1, cu urmãtorul cuprins:
"(2)^1 În situaţia în care, în urma evaluãrii iniţiale sau în baza certificatelor de competenta, se constata ca participanţii la programul de formare profesionalã deţin anumite competente, durata pregãtirii se va reduce corespunzãtor, fãrã a depãşi însã 50%, potrivit anexei nr. 3."
5. Alineatul (1) al articolului 9 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 9. - (1) Procedura de evaluare a programului de formare profesionalã de cãtre beneficiarii acestuia vizeazã: conţinutul programului, modul de desfãşurare a procesului de formare, prestaţia formatorilor şi aspectele organizatorice."
6. Alineatele (1) şi (4) ale articolului 10 vor avea urmãtorul cuprins:
"Art. 10. - (1) Resursele umane ale programului de formare profesionalã se referã la persoanele cu atribuţii de pregãtire teoreticã şi practica, denumite în continuare formatori.
............................................................................
(4) Pe durata efectuãrii practicii la agenţii economici, supravegherea şi îndrumarea participanţilor la programul de formare profesionalã sunt asigurate atât de formatori numiţi de furnizorul de formare profesionalã, cat şi de personalul de specialitate numit de fiecare agent economic."
7. Literele a), b) şi c) ale alineatului (1) al articolului 11 vor avea urmãtorul cuprins:
"a) furnizorul de formare profesionalã trebuie sa asigure spaţii adecvate pentru pregãtirea teoreticã şi practica, pentru cel puţin un ciclu de pregãtire în avans fata de momentul în care se solicita autorizarea;
b) furnizorul de formare profesionalã trebuie sa îi asigure fiecãrui participant la programul de formare profesionalã posibilitatea sa-şi desfãşoare activitatea practica şi totodatã sa fie supravegheat şi indrumat de cãtre formator şi de personalul de specialitate numit de agentul economic;
c) spaţiile pentru pregãtirea teoreticã trebuie dotate cu echipamente de prezentare de tipul: tabla, flipchart, calculatoare, retro/videoproiectoare, aparatura video/TV etc. şi cu materiale demonstrative (planşe, casete video, software specializat etc.), conform programei de pregãtire;"
8. Dupã alineatul (2) al articolului 11 se introduc doua noi alineate, alineatele (3) şi (4) cu urmãtorul cuprins:
"(3) În situaţia în care pregãtirea practica se desfãşoarã la agenţii economici, dovada existenţei spaţiilor de desfãşurare a pregãtirii practice, prevãzute la alin. (1) lit. d), se face prin contract încheiat între furnizor şi agentul economic respectiv.
(4) Prin contract furnizorul de formare profesionalã se asigura ca agentul economic are autorizaţiile prevãzute de lege şi pune la dispoziţie participanţilor spaţii de pregãtire, dotarea corespunzãtoare programei de pregãtire şi personal specializat pentru supravegherea şi îndrumarea participanţilor la programul de formare profesionalã."
9. Alineatul (1) al articolului 14 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 14. - (1) Cererea de autorizare, însoţitã de dosarul de autorizare, se depune, direct sau prin posta, cu confirmare de primire, la secretariatul tehnic al comisiei de autorizare din judeţul în care furnizorul de formare profesionalã are sediul social. Modelul cererii de autorizare este prevãzut în anexa nr. 5."
10. Alineatul (2) al articolului 15 va avea urmãtorul cuprins:
"(2) În cazul în care se constata nereguli ale documentaţiei depuse, secretariatul tehnic comunica acest fapt furnizorului de formare profesionalã care a solicitat autorizarea, în termen de 5 zile de la data înregistrãrii cererii de autorizare. Furnizorul de formare profesionalã are o singura data posibilitatea de a remedia aceste nereguli, în termen de 30 de zile de la data notificãrii."
11. Alineatele (1), (2) şi (4) ale articolului 16 vor avea urmãtorul cuprins:
"Art. 16. - (1) Potrivit art. 21 din normele metodologice, pentru evaluarea furnizorilor de formare profesionalã în vederea autorizãrii, comisiile de autorizare folosesc specialişti ale cãror pregãtire şi experienta au legatura directa cu ocupaţia pentru care se solicita autorizarea.
(2) Desemnarea specialiştilor pentru evaluarea furnizorului se face, prin rotaţie, dintre specialiştii ale cãror pregãtire şi experienta au legatura cu ocupaţia pentru care se solicita autorizarea.
...........................................................................
(4) În cazul în care comisia de autorizare nu poate selecta specialişti pe plan local, apeleazã la specialişti din listele altor comisii."
12. Alineatul (1) al articolului 17 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 17. - (1) Dosarele de autorizare complete sunt analizate de cãtre comisia de autorizare."
13. Alineatul (2) al articolului 18 va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Fiecare specialist consemneazã independent rezultatele evaluãrii în Raportul de evaluare, al cãrui model este prezentat în anexa nr. 8, şi îl depune la secretariatul tehnic."
14. Dupã alineatul (2) al articolului 18 se introduc doua noi alineate, alineatele (3) şi (4), cu urmãtorul cuprins:
"(3) Dacã specialistul constata ca anumite criterii nu sunt îndeplinite, notifica acest fapt furnizorului de formare profesionalã evaluat şi ataşeazã o copie a notificãrii la raportul de evaluare.
(4) În termen de 30 de zile de la data notificãrii, pentru continuarea procedurii de autorizare, furnizorul de formare profesionalã trebuie sa prezinte comisiei de autorizare dovezi privind îndeplinirea criteriilor de autorizare."
15. Alineatul (1) al articolului 19 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 19. - (1) Comisia de autorizare, întrunitã la cererea preşedintelui acesteia, conform art. 18 şi 19 din normele metodologice, soluţioneazã cererea de autorizare în termen de maximum 45 de zile de la data înregistrãrii acesteia sau, dupã caz, de la data remedierii neregulilor constatate potrivit art. 15 alin. (2), art. 17 alin. (2), respectiv art. 18 alin. (3) din prezenta metodologie."
16. Articolul 20 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 20. - Secretariatul tehnic transmite furnizorului de formare profesionalã decizia comisiei de autorizare privind acordarea sau neacordarea autorizaţiei, inclusiv motivarea acestei decizii, în termen de 5 zile de la data luãrii acesteia."
17. La articolul 22 se introduce un nou alineat, alineatul (2), cu urmãtorul cuprins:
"(2) Autorizaţia este valabilã 4 ani de la data deciziei de autorizare."
18. Articolul 38 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 38. - Furnizorii de formare profesionalã care organizeazã programe de formare profesionalã a cãror forma de pregãtire este învãţãmântul la distanta, prin corespondenta, e-learning etc. nu se supun reglementãrilor de autorizare cuprinse în prezenta metodologie."
19. Anexele nr. 1-11 se înlocuiesc cu anexele 1-11 care fac parte integrantã din prezentul ordin.
ART. II
Prezentul ordin se publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul educaţiei şi cercetãrii,
Mircea Miclea

Ministrul muncii, solidaritãţii sociale şi familiei,
Gheorghe Barbu


ANEXA 1

FIŞA DE AUTOEVALUARE


I. DATE DE IDENTIFICARE A FURNIZORULUI DE FORMARE
1.1. Denumirea furnizorului de formare
___________________________________________________________________________
1.2. Forma de organizare
___________________________________________________________________________
1.3. Adresa
___________________________________________________________________________
1.4. Codul unic de înregistrare/cod fiscal
___________________________________________________________________________
1.5. Obiectul principal de activitate
___________________________________________________________________________
1.6. Reprezentantul legal al furnizorului de formare profesionalã
___________________________________________________________________________
1.7. Funcţia

___________________________________________________________________________

II. PROGRAMUL DE FORMARE PROFESIONALĂ
2.1. DATELE DE IDENTIFICARE
2.1.1. Tipul programului (calificare, recalificare, iniţiere, perfecţionare,
specializare)
___________________________________________________________________________
2.1.2. Denumirea calificãrii/ocupaţiei sau specificarea "grupãri de
competente"
___________________________________________________________________________
2.1.3. Codul Nomenclator/COR al calificãrii/ocupaţiei (dacã este cazul)
___________________________________________________________________________
2.1.4. Domeniul ocupational
___________________________________________________________________________
2.1.5. Nivelul de calificare (obligatoriu pentru programul de calificare)
___________________________________________________________________________
2.1.6. Tipul de certificat obţinut (de calificare, de absolvire)
___________________________________________________________________________
2.2. CONDIŢII DE ACCES
___________________________________________________________________________
2.2.1. Pregãtire generalã minima pentru înscrierea la programul de formare
___________________________________________________________________________
2.2.2. Competente/abilitaţi specifice
___________________________________________________________________________
2.2.3. Aviz medical (dacã e cazul)
___________________________________________________________________________
2.2.4. Alte condiţii (dupã caz)
___________________________________________________________________________
2.3. OBIECTIVELE EXPRIMATE ÎN COMPETENTE PROFESIONALE(conform cu standardele
de pregãtire profesionalã /standardele ocupationale, acolo unde este cazul)
___________________________________________________________________________
2.4. DURATA DE PREGĂTIRE
a) pentru pregãtire teoreticã
___________________________________________________________________________
b) pentru pregãtire practica
___________________________________________________________________________
2.5. LOCUL DE DESFĂŞURARE
a) pentru pregãtirea teoreticã
___________________________________________________________________________
b) pentru pregãtirea practica
___________________________________________________________________________
2.6. FORMELE DE ORGANIZARE A PROGRAMULUI DE FORMARE (curs, seminar, stagiu
de practica, proiect etc.)
___________________________________________________________________________
2.7. PLANUL DE PREGĂTIRE (se va prezenta desfãşurarea cronologicã a
programului de formare: repartizarea orelor pe discipline/module, teorie/
practica etc.)
___________________________________________________________________________
2.8. NUMĂRUL DE PARTICIPANŢI PE GRUPE DE PREGĂTIRE
a) teoreticã
___________________________________________________________________________
b) practica
___________________________________________________________________________
2.9. FORMELE ŞI MODALITĂŢILE DE EVALUARE A PROGRAMULUI DE FORMARE
___________________________________________________________________________
2.9.1. Forma de evaluare (finala, pe parcurs, de impact, urmãrire etc.)
___________________________________________________________________________
2.9.2. Ce se evalueaza ? (conţinut, proces, organizare, prestaţia
formatorului etc.)
___________________________________________________________________________
2.9.3. Cine face evaluarea? (participanţii la program, formatorii,
angajatorii etc.)
___________________________________________________________________________
2.9.4. Instrumente de evaluare (chestionare, dezbateri, focus grup etc.)
___________________________________________________________________________
2.10. PROGRAMA DE PREGĂTIRE (se prezintã separat, conform Anexei nr. 2 la
Metodologia de autorizare)

2.11. MODALITĂŢI DE EVALUARE A PARTICIPANŢILOR LA PROGRAMUL DE FORMARE
PROFESIONALĂ (se prezintã separat, conform Anexei nr. 3 la Metodologia de
autorizare)

III. RESURSELE NECESARE DESFĂŞURĂRII PROGRAMULUI DE FORMARE
3.1. RESURSE MATERIALE
3.1.1. Spaţii adecvate (dimensiuni, mod de organizare a spaţiului)
a) pentru pregãtirea teoreticã
___________________________________________________________________________
b) pentru pregãtirea practica
___________________________________________________________________________
3.1.2. Dotãrile prevãzute în programa de pregãtire
a) pentru pregãtirea teoreticã
___________________________________________________________________________
b) pentru pregãtirea practica
___________________________________________________________________________
Dotãrile sunt în stare de funcţionare.
Se vor asigura materialele consumabile necesare procesului de pregãtire.

3.1.3. Suportul de curs / manualul cursantului
a) provenienta
___________________________________________________________________________
b) accesul la suportul de curs
___________________________________________________________________________
Se asigura accesul fiecãrui participant la suportul de curs.

3.1.4. Alte materiale (caiet de aplicaţii practice, materiale documentare,
bibliografie etc.)
___________________________________________________________________________
3.1.5. Modul de asigurare a respectãrii normelor de protecţia muncii

3.2. RESURSE UMANE
3.2.1. Formatori
a) pentru pregãtirea teoreticã
___________________________________________________________________________
b) pentru pregãtirea practica
___________________________________________________________________________
3.2.2. Modul de asigurare a supravegherii şi îndrumãrii participanţilor la
programul de formare în cazul actitivitatii practice desfãşurate la agenţii
economici
___________________________________________________________________________
3.3. RESURSE FINANCIARE

___________________________________________________________________________

IV. EXPERIENTA FURNIZORULUI DE FORMARE ŞI REZULTATELE ACTIVITĂŢII LUI
ANTERIOARE (date despre numãrul total de participanţi la programul de
formare evaluat, numãrul de serii şi, pentru programele de calificare, rata
medie de abandon, rata medie de promovare), Se va completa în mod
obligatoriu în cazul solicitãrii de reinnoire a autorizaţiei.
___________________________________________________________________________

V. INFORMAŢII SUPLIMENTARE (alte informaţii despre activitatea de formare
desfasurata de furnizorul de formare)
___________________________________________________________________________

Semnatura
LS




ANEXA 2

PROGRAMA DE PREGĂTIRE



MODULUL...................

Durata (în ore de pregãtire)
Total, din care: - instruire practica
- laborator

┌────┬────────────┬─────────┬────────────────┬──────────────┬───────────────┐
│ │ │ │ │ MIJLOACE DE │ │
│Nr. │ COMPETENTE │CONŢINUT │ METODE/ FORME │ INSTRUIRE, │ CRITERII DE │
│crt.│ SPECIFICE │TEMATIC │ DE ACTIVITATE │MATERIALE DE │ PERFORMANTA │
│ │ │ │ │ INVATARE │ │
├────┼────────────┼─────────┼────────────────┼──────────────┼───────────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├────┼────────────┼─────────┼────────────────┼──────────────┼───────────────┤
├────┼────────────┼─────────┼────────────────┼──────────────┼───────────────┤
└────┴────────────┴─────────┴────────────────┴──────────────┴───────────────┘


DISCIPLINA
Durata (în ore de pregãtire)
Obiective generale

┌────┬────────────┬─────────┬────────────────┬──────────────┬───────────────┐
│ │ │ │ │ MIJLOACE DE │ │
│Nr. │ OBIECTIVE │CONŢINUT │ METODE/ FORME │ INSTRUIRE, │ CRITERII DE │
│crt.│DE REFERINTA│TEMATIC │ DE ACTIVITATE │MATERIALE DE │ EVALUARE │
│ │ │ │ │ INVATARE │ │
├────┼────────────┼─────────┼────────────────┼──────────────┼───────────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├────┼────────────┼─────────┼────────────────┼──────────────┼───────────────┤
├────┼────────────┼─────────┼────────────────┼──────────────┼───────────────┤
└────┴────────────┴─────────┴────────────────┴──────────────┴───────────────┘




ANEXA 3

MODALITĂŢI DE EVALUARE
a participanţilor la programul de formare profesionalã

Evaluare iniţialã (dacã este cazul) se realizeazã pe baza probelor suplimentare de evaluare şi va conduce la individualizarea programului de formare profesionalã
- Scop - adaptarea programului de formare la nevoile cursantului
- Metode - instrumente*1)
- Scala de apreciere

Evaluare pe parcurs (se poate prezenta separat pentru pregãtirea teoreticã şi practica, respectiv pe module/discipline/secvente de invatare)
- Frecventa
- Metode - instrumente
- Scala de apreciere

Evaluare finala (se prezintã separat pe probe - scrisã, orala, practica -, dacã este cazul)
- Metode - instrumente
- Scala de apreciere

---------
*1) - document de autoevaluare care va cuprinde informaţii corecte, verificabile prin documente/înregistrãri specifice parcursului profesional (experienta în munca, pregãtirea anterioarã etc.)
- teste de aptitudini, de cunoştinţe, probe practice


ANEXA 4

Numele şi prenumele formatorului__________________________
Denumirea programului de formare__________________________

PROIECT DIDACTIC

Unitatea de invatare............


┌─────────────┬────────────┬────────────────┬───────────────────┬──────────────┐
│ Obiective de│ │ │ │ │
│ referinta │Continuturi │ Activitãţi │ │ │
│ Competente │(detalieri) │ de invatare │ Resurse │ Evaluare │
│ specifice*) │ │ │ │ │
├─────────────┼────────────┼────────────────┼───────────────────┼──────────────┤
│ │ │- exercitii de │Materiale: echi- │Exemple: │
│ │ │clasificare │pamente, manuale, │ │
│ │ │- exercitii de │cataloage, panouri,│Observatia │
│ │ │identificare │truse de desen, │sistematica │
│ │ │- lucrul cu │etc. │Probe orale │
│ │ │tabele, diagrame│ │Probe scrise │
│ │ │- Studiu de caz │Timp: numãr de ore │Probe practice│
│ │ │ │necesar │Proiect etc. │
└─────────────┴────────────┴────────────────┴───────────────────┴──────────────┘


---------
*) Dacã programa de pregãtire este structuratã ca disciplina, se vor prelua obiectivele de referinta, iar dacã este conceputã modular, se preiai competentele specifice.

Observaţii: Se pot consemna de cãtre formator, la sfârşitul fiecãrei unitãţi de invatare, aspecte referitoare la atingerea obiectivelor/competentelor implicarea cursanţilor în procesul de formare, modul de utilizare a resurselor alocate etc.


ANEXA 5

CERERE DE AUTORIZARE



A. Date de identificare a furnizorului de formare:
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Denumirea furnizorului de formare: │
│┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐│
│└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘│
│Forma de organizare sau statutul juridic │
│┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐│
├┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┴┤
│Sediul furnizorului de formare: │
│Strada: Nr. BL Sc. Apt. │
│┌─────────────────────────────────┐ ┌───────┬──┬───────┐ ┌────┐ ┌────┐ │
│└─────────────────────────────────┘ └───────┴──┴───────┘ └────┘ └────┘ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Localitatea: Cod poştal: │
│┌───────────────────────────────────────────────┐ ┌──────────────────┐ │
│└───────────────────────────────────────────────┘ └──────────────────┘ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Judeţ/Sector: Telefon: Fax: │
│┌────────────────────────────┐ ┌──────────────┐ ┌────────────────┐ │
│└────────────────────────────┘ └──────────────┘ └────────────────┘ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│E-mail: Pagina de Internet: │
│┌────────────────────────────────┐ ┌───────────────────────────────────┐ │
│└────────────────────────────────┘ └───────────────────────────────────┘ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Cod fiscal: Cod unic de înregistrare : │
│┌──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐ ┌──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬─┐│
│└──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘ └──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴─┘│
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Reprezentantul legal al furnizorului de formare: │
│ Nume: Prenume: │
│┌──────────────────────────────────────┐ ┌────────────────────────────────┐ │
│└──────────────────────────────────────┘ └────────────────────────────────┘ │
│ CNP Funcţia: │
│┌──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐ ┌─────────────────────────────────┐ │
│└──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘ └─────────────────────────────────┘ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

B. Programul de formare pentru care furnizorul de formare solicita
autorizarea:
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Denumirea programului de formare*1): │
│┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐ │
│└───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘ │
│Tipul programului de formare*2) Cod N.C./COR: │
│┌────────────────────────────────────┐ ┌───┬───┬───┬───┬───┬───┐ │
│└────────────────────────────────────┘ └───┴───┴───┴───┴───┴───┘ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
Anexez dosarul de autorizare şi declar pe proprie rãspundere ca toate
copiile depuse la dosar sunt conforme cu originalul.

Semnatura
LS


*1) Se completeazã, dupã caz, denumirea calificãrii/ocupaţiei sau "grupãri
de competente"
*2) Se completeazã, dupã caz, cu: iniţiere, calificare, recalificare,
perfecţionare, specializare



ANEXA 6


LISTA DOCUMENTELOR DIN DOSARUL DE AUTORIZARE

I. DOCUMENTE CARE ATESTA ÎNDEPLINIREA CONDIŢIILOR DE ELIGIBILITATE:

A. Documente care dovedesc legalitatea organizãrii şi functionarii furnizorului de formare, dupã caz (copii):
a) certificatul de înregistrare eliberat de Oficiul Registrului Comerţului;
b) încheierea prin care s-a dispus înregistrarea în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor;
c) actul normativ de constituire (lege, hotãrâre de guvern, hotãrâre a consiliului judeţean sau a consiliului local);
d) hotãrâre judecãtoreascã.

B. Documentul din care sa rezulte ca formarea profesionalã este cuprinsã în obiectul de activitate al furnizorului de formare care solicita autorizarea şi, dupã caz, actele adiţionale la acesta (copie)

C. Documente din care reiese ca furnizorul isi îndeplineşte obligaţiile exigibile de plata a impozitelor, taxelor şi contribuţiilor, potrivit legislaţiei în vigoare. Se vor prezenta certificate constatatoare privind îndeplinirea obligaţiilor exigibile de plata a impozitelor şi taxelor cãtre stat. Se vor prezenta, dupã caz, formulare-tip eliberate de autoritãţile competente.

D. Dovada achitãrii taxei de autorizare (copie de pe ordinul de plata a taxei de autorizare).

II. DOCUMENTE CARE ATESTA ÎNDEPLINIREA CRITERIILOR DE AUTORIZARE

A. Fişa de autoevaluare (în 2 exemplare).

B. Documente care atesta existenta resurselor necesare desfãşurãrii programului de formare pentru care se solicita autorizarea, precum şi a autorizaţiilor şi avizelor necesare.
B1. Autorizaţii şi avize:
a) Autorizaţiile de funcţionare pentru locul de desfãşurare a pregãtirii teoretice şi practice (copii):
1. Autorizaţia de prevenire şi stingere a incendiilor (PSI);
2. Autorizaţia sanitarã;
3. Autorizaţia de funcţionare din punct de vedere al protecţiei muncii;
4. Autorizaţia de mediu, dacã este cazul;
5. Autorizaţia sanitarã veterinara, dacã este cazul,
sau contractul încheiat cu agentul economic din care sa reiasã ca deţine autorizaţiile legale pentru desfãşurarea pregãtirii.
b) Avizul de la autoritatea de reglementare, pentru profesiile sau ocupatiile pentru care exista cerinţe speciale la organizarea pregãtirii profesionale, dacã este cazul (copie).
c) Avizul din partea organismelor abilitate sa coordoneze activitatea în ocupaţii cu regim de munca special, pentru spaţiile folosite pentru pregãtirea teoreticã şi practica, dacã este cazul (copie).
B2. Documente privind resursele umane asigurate de furnizorul de formare pentru realizarea programului de formare:
a) Lista formatorilor care vor participa la desfãşurarea programului de formare;
b) Acordul scris al fiecãrui formator pentru participarea la programul de formare (original);
c) CV-ul fiecãrui formator, în care sa se detalieze experienta în specialitatea corespunzãtoare programului de formare şi, eventual, sa se precizeze dacã are experienta în pedagogia adulţilor;
d) Diplomele şi certificatele din care sa reiasã ca deţine specializarea cerutã de programul de formare (copii).
B3. Documente privind resursele materiale asigurate de furnizorul de formare pentru desfãşurarea programului, precum şi regimul juridic al acestora:
a) Lista spaţiilor şi a dotãrilor aferente pregãtirii teoretice; capacitatea sãlii exprimatã în numãr de locuri;
b) Lista spaţiilor şi a dotãrilor aferente pregãtirii practice: ateliere, laboratoare; capacitatea sãlii exprimatã în numãr de locuri de pregãtire echipate corespunzãtor;
c) Lista altor spaţii (biblioteca, sali de lectura, sala se sport, cantina etc, dacã este cazul)
d) Documente care dovedesc modul de deţinere a bazei materiale (spaţii, dotãri) (copii).
B4. Documente din care rezulta situaţia financiarã a furnizorului de formare. Se va prezenta o copie de pe ultimul bilanţ contabil sau dupã caz, ultima balanţa de verificare depuse la administraţia financiarã.

C. Documente din care rezulta îndeplinirea criteriilor privind experienta furnizorului de formare şi rezultatele activitãţii lui anterioare (obligatorii pentru reînnoirea autorizaţiei).

OPISUL DOSARULUI DE AUTORIZARE


┌────┬──────────────────────────────┬──────────────────────────────────────┐
│Nr. │ Denumirea actului │ Nr. şi data actului / Emitent │
│crt.│ │ │
├────┼──────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 1. │ │ │
├────┼──────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 2. │ │ │
├────┼──────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │
├────┼──────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │
└────┴──────────────────────────────┴──────────────────────────────────────┘




ANEXA 7


Comisia de autorizare a furnizorilor de formare
profesionalã din judeţul /municipiul Bucureşti.................

Registru de evidenta a cererilor de autorizare


┌─────┬─────┬──────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬──────┬────┐
│Nr. │ │ │ │Forma│ Cod │ │ │ │ │ │ │ │
│inre-│Fur- │Adresa│Tele-│ de │Unic │Pro- │Tip │Cod │Deci-│Con- │Solu- │Au- │
│gis- │nizo-│ │fon, │orga-│ de │gra- │pro- │N.C./│ zia │tes- │tia │to- │
│trare│rul │ │fax, │ni- │Inre-│mul │gram │COR │Comi-│tatie│con- │ri- │
│/data│ de │ │email│zare │gis- │ de │ *1) │ │siei │Nr./ │tes- │za- │
│ │for- │ │ │sau │trare│for- │ │ │ de │data │tatiei│tia │
│ │mare │ │ │sta- │/Cod │mare │ │ │auto-│ │ Nr./ │Se- │
│ │ │ │ │tutul│fis- │ │ │ │riza-│ │ data │rie/│
│ │ │ │ │juri-│cal │ │ │ │re*2)│ │ │nr./│
│ │ │ │ │dic │ │ │ │ │ │ │ │data│
├─────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────┴─────┴──────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴──────┴────┘


*1) Se completeazã cu iniţialã tipului de program, respectiv: I - iniţiere;
C - calificare; P - perfecţionare; S - specializare; R - recalificare.
*2) În cazul în care dosarul nu îndeplineşte condiţiile de eligibilitate,
se menţioneazã acest lucru, precum şi nr. şi data adresei de înştiinţare a
furnizorului de formare profesionalã



ANEXA 8

RAPORT DE EVALUARE


Date de identificare ale specialistului care face evaluarea:
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Numele şi prenumele: │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Adresa: │
├──────────────────────┬───────────────────────────┬─────────────────────────┤
│ Tel: │Fax: │E-mail: │
├──────────────────────┴───────────────────────────┴─────────────────────────┤
│ Numit prin decizia/hotãrârea nr. din data de: │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ CNP: │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Nr. dosar: │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Denumirea programului de formare: │
├──────────────────────┬───────────────────────────────────────┬─────────────┤
│Data primirii │Numele persoanei de la care s-a primit │ Semnatura │
│documentaţiei: │documentaţia: │ │
│ │ │ │
├──────────────────────┼───────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Data predãrii │Numele persoanei cãreia i s-a predat │ Semnatura │
│raportului de │raportul de evaluare: │ │
│evaluare: │ │ │
│ │ │ │
└──────────────────────┴───────────────────────────────────────┴─────────────┘


I. Date referitoare la furnizorul de formare:
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Denumirea furnizorului de formare: │
│┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐│
│└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘│
│Forma de organizare sau statutul juridic: │
│┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐│
│└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘│
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Sediul furnizorului de formare: │
│Strada: Nr. Bl. Sc. Apt. │
│┌─────────────────────────────┐ ┌─────────┐ ┌───────┐ ┌────────┐ ┌───────┐ │
│└─────────────────────────────┘ └─────────┘ └───────┘ └────────┘ └───────┘ │
│Cod poştal Localitatea: │
│┌────────────────┐ ┌──────────────────────────────────────────────────┐ │
│└────────────────┘ └──────────────────────────────────────────────────┘ │
│Judeţ / Sector: Telefon: Fax: │
│┌──────────────────┐ ┌──────────────────┐ ┌────────────────────┐ │
│└──────────────────┘ └──────────────────┘ └────────────────────┘ │
│E-mail: ┌─────────────────────────────────────────────────────────────┐ │
│ └─────────────────────────────────────────────────────────────┘ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

II. Date referitoare la programul de formare
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Tipul programului: calificare, recalificare, iniţiere, │
│perfecţionare, specializare │
│Denumirea calificãrii/ocupaţiei sau "grupare de competente" Cod N.C./COR │
│┌──────────────────────────────────────────────────────────┐ ┌───────────┐ │
│└──────────────────────────────────────────────────────────┘ └───────────┘ │
│Domeniul ocupational Tipul de certificat eliberat Nivel de calificare│
│┌─────────────────────┐┌────────────────────────────┐ ┌─────────────────┐│
│└─────────────────────┘└────────────────────────────┘ └─────────────────┘│
│Forma de pregãtire │
│┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐ │
│└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

III. Constatãri privind programul de formare
3.1. Condiţiile de acces sunt adecvate programului. Da Nu
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Detaliati │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

3.2. Obiectivele programului de formare, exprimate în competentele
profesionale ce urmeazã sa fie dobândite de participanţii la program sunt:
a) corect formulate; Da Nu
b) relevante; Da Nu
c) în conformitate cu standardele de pregãtire profesionalã/standardele
ocupationale.
Da Nu
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Detaliati │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

3.3. Durata de pregãtire este corespunzãtoare pentru realizarea
obiectivelor propuse:
a) totalã; Da Nu
b) pentru pregãtirea teoreticã; Da Nu
c) pentru pregãtirea practica. Da Nu
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Detaliati │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

3.4. Locul de desfãşurare este cel declarat în Fişa de autoevaluare
pentru pregãtirea:
a) teoreticã; Da Nu
b) practica. Da Nu
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Detaliati │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

3.5. Modalitãţile de organizare a programului de formare permit atingerea
obiectivelor.
Da Nu
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Detaliati │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

3.6. Planul de pregãtire permite atingerea obiectivelor. Da Nu
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Detaliati │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

3.7. Numãrul de participanţi corespunde resurselor alocate pentru
grupele de pregãtire:
a) teoreticã; Da Nu
b) practica. Da Nu
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Detaliati │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

3.8. Formele şi modalitãţile de evaluare a programului de formare sunt
relevante pentru calitatea procesului de formare. Da Nu
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Detaliati │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

3.9. Programa de pregãtire permite dobândirea competentelor Da Nu
a) structurarea pe discipline/module/teme este adecvatã; Da Nu
b) obiectivele sunt corect formulate; Da Nu
c) conţinuturile sunt relevante; Da Nu
d) metodele şi mijloacele de instruire sunt corespunzãtoare; Da Nu
e) criteriile de evaluare asigura mãsurarea progresului
în invatare. Da Nu
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Detaliati │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

3.10. Evaluarea participanţilor la programul de formare este
judicios planificata Da Nu
a) evaluarea iniţialã este relevanta pentru scopul propus; Da Nu
b) metodele şi instrumentele propuse pentru evaluarea pe parcurs
sunt adecvate pentru conţinuturile de evaluat; Da Nu
c) evaluarea finala asigura verificarea dobândirii
competentelor. Da Nu
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Detaliati │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

IV. Constatãri privind resursele materiale necesare derulãrii programului
de formare

4.1. Spaţiile destinate pregãtirii teoretice sunt adecvate ca dimensiuni
şi mod de organizare.
Da Nu
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Detaliati │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

4.2. Spaţiile destinate pregãtirii practice sunt adecvate ca dimensiuni
şi mod de organizare.
Da Nu
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Detaliati │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

4.3. Exista autorizaţiile şi avizele necesare desfãşurãrii activitãţii
de formare. Da Nu
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Detaliati │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

4.4. Dotãrile prevãzute în programa de pregãtire pentru pregãtirea teoreticã
(echipamente de prezentare de tipul: tabla, flipchart, calculatoare, retro/
video-proiectoare, aparatura video/TV etc. şi materiale demonstrative, de
tipul: planşe, casete video, software specializat etc.) sunt:
a) în numãr suficient; Da Nu
b) la calitatea necesarã; Da Nu
c) în stare de funcţionare. Da Nu
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Detaliati │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

4.5. Dotãrile prevãzute în programa de pregãtire pentru pregãtirea practica
(echipamente, maşini, utilaje, scule, dispozitive etc.) sunt:
a) în numãr suficient; Da Nu
b) la calitatea necesarã; Da Nu
c) în stare de funcţionare. Da Nu
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Detaliati │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

4.6. Sunt asigurate materialele consumabile necesare desfãşurãrii procesului
de pregãtire:
a) în cantitatea adecvatã; Da Nu
b) la caracteristicile necesare activitãţilor programate. Da Nu
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Detaliati │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

4.7. Suportul de curs/manualul cursantului:
a) exista; Da Nu
b) este adecvat programei de pregãtire; Da Nu
c) exista condiţii de a asigura numãrul suficient pentru toţi
participanţii la program. Da Nu
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Detaliati │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

4.8. Sunt prevãzute modalitãţi de respectare a normelor de protecţia
muncii. Da Nu
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Detaliati │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

V. Constatãri privind resursele umane necesare derulãrii programului de
formare

5.1. Formatorii sunt în numãr suficient pentru o serie de pregãtire:
a) teoreticã; Da Nu
b) practica. Da Nu
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Detaliati │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

5.2. Formatorii pentru pregãtirea teoreticã corespund din punctul de
vedere al:
a) pregãtirii; Da Nu
b) experienţei. Da Nu
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Detaliati │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

5.3. Formatorii pentru pregãtirea practica corespund din punctul de
vedere al:
a) pregãtirii; Da Nu
b) experienţei. Da Nu
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Detaliati │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

5.4. Exista acordul scris al formatorilor pentru participarea la programul
de formare. Da Nu
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Detaliati │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

5.5. Agentul economic la care se desfãşoarã pregãtirea practica asigura
personal de specialitate pentru supravegherea şi îndrumarea participanţilor la
programul de formare.
Da Nu
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Detaliati │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

VI. Constatãri privind experienta furnizorului de formare şi rezultatele
activitãţii lui anterioare (date despre numãrul total de participanţi la
programul de formare evaluat, numãrul de serii şi, pentru programele de
calificare, rata medie de abandon, rata medie de promovare)
Se completeazã obligatoriu la reînnoirea autorizaţiei.

6.1. Rezultatele obţinute de furnizorul de formare indreptatesc acordarea
unei noi autorizari.
Da Nu
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Detaliati │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

VII. OBSERVAŢII
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Observaţii ale evaluatorului privind aprobarea sau respingerea cererii de │
│autorizare: │
│ │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

VIII. CONCLUZIA EVALUĂRII

Programul de formare corespunde criteriilor de autorizare. Da Nu

Subsemnatul/a_________________________________ declar pe proprie rãspundere
ca am îndeplinit toate condiţiile cerute de lege pentru evaluarea acestui
program.

______________
(Semnatura evaluatorului)




ANEXA 9


ROMÂNIA

Ministerul Muncii, Solidaritãţii Ministerul Educaţiei şi Cercetãrii
Sociale şi Familiei

Consiliul Naţional de Formare Profesionalã a Adulţilor

COMISIA DE AUTORIZARE
a furnizorilor de formare profesionalã
din........................................


AUTORIZAŢIE

┌────────────────────────┐
│ SERIA NR. │
└────────────────────────┘

..........................................................................
(denumirea furnizorului de formare)

cu sediul în localitatea ......................, str.......................
nr ..., bloc .... scara .... etaj ..., ap. .., judeţ/sector...................,
Cod Unic de înregistrare / Cod fiscal......................... este autorizat,
în conformitate cu prevederile <>Ordonanţei Guvernului nr. 129/2000 , republicatã,
sa organizeze programul de............................... pentru calificarea/
ocupaţia / gruparea de competente..............................................
cod N.C./COR............ cu Nr. de ordine în Registrul naţional al furnizorilor
de formare profesionalã a adulţilor.........................

PREŞEDINTE
Comisia de autorizare

L.S.

Data deciziei de autorizare..................
Autorizaţia este valabilã patru ani de la data deciziei de autorizare




ANEXA 10

REGISTRUL DE EVIDENTA A AUTORIZAŢIILOR


┌────┬────────────────────────┬─────────────┬─────────────────────────────────┐
│ │ Date de identificare │ Programul │ │
│ │ a autorizaţiei │ de formare │ Furnizorul de formare │
│ ├─────┬─────┬─────┬──────┼───────┬─────┼──────────────┬──────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ Date de │ Reprezentant │
│ │ │ │ │ │ │ │ identificare │ legal │
│Nr. │Serie│Numãr│Data │Obser-│ Denu- │Tip ├───────┬──────┼─────┬──────┬─────┤
│crt.│ │ │deci-│vatii │ mire │pro- │Denumi-│ │Nume │ Sem- │ │
│ │ │ │ziei │ *1) │ │gram │re │Cod │ şi │natura│Data │
│ │ │ │ │ │ │ │furni- │fiscal│pre- │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │zor │ │nume │ │ │
├────┼─────┼─────┼─────┼──────┼───────┼─────┼───────┼──────┼─────┼──────┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴─────┴─────┴─────┴──────┴───────┴─────┴───────┴──────┴─────┴──────┴─────┘



--------
*1) Se completeazã, dupã caz, "ANULAT" sau "DUPLICAT", indicandu-se şi data.


ANEXA 11

RAPORT DE MONITORIZARE


Date de identificare ale persoanei care face monitorizarea:
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Numele şi prenumele: │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Adresa: │
├──────────────────────┬───────────────────────────┬─────────────────────────┤
│ Tel: │Fax: │E-mail: │
├──────────────────────┴───────────────────────────┴─────────────────────────┤
│ Având calitatea de: │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Numit prin decizia/hotãrârea: │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ CNP: │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Nr. dosar: │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Denumirea programului de formare: │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Monitorizare │
│ ● curenta │
│ ● determinata de: │
├──────────────────────┬───────────────────────────────────────┬─────────────┤
│Data primirii │Numele persoanei de la care s-a primit │ Semnatura │
│documentaţiei: │documentaţia: │ │
│ │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │Conţinutul documentaţiei: │ │
│ │ │ │
├──────────────────────┼───────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Data predãrii │Numele persoanei cãreia i s-a predat │ Semnatura │
│raportului de │raportul de evaluare: │ │
│monitorizare: │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ │
└──────────────────────┴───────────────────────────────────────┴─────────────┘


I. Date referitoare la furnizorul de formare:
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Denumirea furnizorului de formare: │
│┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐│
│└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘│
│Forma de organizare sau statutul juridic: │
│┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐│
│└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘│
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Sediul furnizorului de formare: │
│Strada: Nr. Bl. Sc. Apt. │
│┌─────────────────────────────┐ ┌─────────┐ ┌───────┐ ┌────────┐ ┌───────┐ │
│└─────────────────────────────┘ └─────────┘ └───────┘ └────────┘ └───────┘ │
│Cod poştal Localitatea: │
│┌────────────────┐ ┌──────────────────────────────────────────────────┐ │
│└────────────────┘ └──────────────────────────────────────────────────┘ │
│Judeţ / Sector: Telefon: Fax: │
│┌──────────────────┐ ┌──────────────────┐ ┌────────────────────┐ │
│└──────────────────┘ └──────────────────┘ └────────────────────┘ │
│E-mail: ┌─────────────────────────────────────────────────────────────┐ │
│ └─────────────────────────────────────────────────────────────┘ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

II. Date referitoare la programul de formare
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Tipul programului: calificare, recalificare, iniţiere, │
│perfecţionare, specializare │
│Denumirea calificãrii/ocupaţiei sau "grupare de competente" Cod N.C./COR │
│┌──────────────────────────────────────────────────────────┐ ┌───────────┐ │
│└──────────────────────────────────────────────────────────┘ └───────────┘ │
│Domeniul ocupational Tipul de certificat eliberat Nivel de calificare│
│┌─────────────────────┐┌────────────────────────────┐ ┌─────────────────┐│
│└─────────────────────┘└────────────────────────────┘ └─────────────────┘│
│Forma de pregãtire │
│┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐ │
│└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

III. Constatãri privind programul de formare
3.1. Condiţiile de acces au fost respectate. Da Nu
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Detaliati: │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

3.2. Prin programul de formare se asigura dobândirea competentelor
profesionale, conform cu standardele ocupationale.
Da Nu
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Detaliati: │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

3.3. Este respectata durata totalã, Da Nu
ca şi durata pentru pregãtirea:
a) teoreticã; Da Nu
b) practica. Da Nu
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Detaliati: │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

3.4. Locul de desfãşurare este cel declarat în Fişa de autoevaluare sau
în comunicãrile fãcute ulterior de cãtre furnizorul de formare, pentru
pregãtirea:
a) teoreticã; Da Nu
b) practica. Da Nu
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Detaliati: │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

3.5. Modalitãţile de organizare a programului de formare sunt cele
declarate şi permit atingerea obiectivelor.
Da Nu
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Detaliati: │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

3.6. Planul de pregãtire este respectat şi permite atingerea obiectivelor.
Da Nu
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Detaliati: │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

3.7. Numãrul de participanţi este respectat şi corespunde resurselor
alocate, pe grupe de pregãtire:
a) teoreticã; Da Nu
b) practica. Da Nu
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Detaliati: │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

3.8. Formele şi modalitãţile de evaluare a programului de formare sunt
aplicate şi valorificate. Da Nu
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Detaliati: │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

3.9. Programa de pregãtire este respectata şi permite atingerea
obiectivelor. Da Nu
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Detaliati: │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

3.10. Formele şi modalitãţile de evaluare a participanţilor la programul
de formare sunt aplicate.
Da Nu
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Detaliati: │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

IV. Constatãri privind resursele necesare derulãrii programului de formare

4.1. Spaţiile destinate pregãtirii teoretice sunt adecvate ca dimensiuni
şi mod de organizare.
Da Nu
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Detaliati: │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

4.2. Spaţiile destinate pregãtirii practice sunt adecvate ca dimensiuni şi
mod de organizare. Da Nu
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Detaliati: │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

4.3. Exista autorizaţiile şi avizele necesare desfãşurãrii activitãţii de
formare, pentru noile spaţii de pregãtire.
Da Nu
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Detaliati: │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

4.4. Dotãrile prevãzute în programa de pregãtire, pentru pregãtirea
teoreticã, sunt în numãr suficient, la calitatea necesarã şi în stare de
funcţionare (echipamente de prezentare de tipul: tabla, flipchart, calculatoare,
retro/video-proiectoare, aparatura video/TV etc. şi materiale demonstrative,
de tipul: planşe, casete video, software specializat etc).
Da Nu
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Detaliati: │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

4.5. Dotãrile prevãzute în programa de pregãtire, pentru pregãtirea
practica, sunt în numãr suficient, la calitatea necesarã şi în stare de
funcţionare (echipamente, maşini, utilaje, scule, dispozitive etc.)
Da Nu
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Detaliati: │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

4.6. Sunt asigurate materialele consumabile necesare desfãşurãrii
procesului de pregãtire, în cantitatea adecvatã şi la caracteristicile necesare
activitãţilor programate.
Da Nu
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Detaliati: │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

4.7. Exista suport de curs/manualul cursantului pentru fiecare participant
şi acesta este adecvat programei de pregãtire.
Da Nu
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Detaliati: │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

4.8. Se aplica normele de protecţia muncii.
Da Nu
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Detaliati: │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

V. Constatãri privind resursele umane necesare derulãrii programului de
formare

5.1. Formatorii sunt în numãr suficient pentru o serie de pregãtire.
Da Nu
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Detaliati: │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

5.2. Formatorii pentru pregãtirea teoreticã corespund din punctul de
vedere al pregãtirii şi experienţei.
Da Nu
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Detaliati: │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

5.3. Formatorii pentru pregãtirea practica corespund din punctul de vedere
al pregãtirii şi experienţei.
Da Nu
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Detaliati: │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

5.4. Exista acordul scris al formatorilor pentru participarea la programul
de formare profesionalã.
Da Nu
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Detaliati: │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

5.5. Formatorii dispun de proiect didactic pentru cursurile de calificare.
Da Nu
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Detaliati: │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

5.6. Agentul economic la care se desfãşoarã pregãtirea practica asigura
personal de specialitate pentru supravegherea şi îndrumarea participanţilor la
programul de formare profesionalã.
Da Nu
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Detaliati: │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

VI. Constatãri privind rezultatele activitãţii furnizorului de formare (date
despre numãrul total de participanţi la programul de formare evaluat, numãrul
de serii şi, pentru programele de calificare, rata medie de abandon, rata medie
de promovare)

6.1. Rezultatele obţinute de furnizorul de formare sunt corespunzãtoare.
Da Nu
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Detaliati: │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

VII. OBSERVAŢII

┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Observaţii ale evaluatorului: │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

VIII. CONCLUZIA MONITORIZARII
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Detaliati: │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

Subsemnatul/a___________________________________________________ declar pe
proprie rãspundere ca am îndeplinit toate condiţiile cerute de lege pentru
monitorizarea acestui program.

___________________
(Semnatura)



--------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016