Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 3.107 din 24 august 2001  privind aprobarea Listei de tarife pentru lucrarile efectuate de Biroul Roman de Metrologie Legala - LT-2001    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 3.107 din 24 august 2001 privind aprobarea Listei de tarife pentru lucrarile efectuate de Biroul Roman de Metrologie Legala - LT-2001

EMITENT: MINISTERUL INDUSTRIEI SI RESURSELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 563 din 10 septembrie 2001
Ministrul industriei şi resurselor,
în conformitate cu prevederile <>art. 35 din Ordonanta Guvernului nr. 20/1992 privind activitatea de metrologie, aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 11/1994 , cu modificãrile ulterioare, şi în conformitate cu prevederile art. 3 pct. 5 şi <>art. 7 alin. (2) din Hotãrârea Guvernului nr. 853/1999 privind organizarea şi funcţionarea Biroului Roman de Metrologie Legalã,
în temeiul <>Hotãrârii Guvernului nr. 19/2001 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Industriei şi Resurselor, cu modificãrile ulterioare,
emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aproba Lista de tarife pentru lucrãrile efectuate de Biroul Roman de Metrologie Legalã - LT-2001, cuprinsã în anexa la prezentul ordin.
ART. 2
Biroul Roman de Metrologie Legalã va aduce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 3
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va intra în vigoare la data publicãrii.

Ministrul industriei şi resurselor,
Dan Ioan Popescu

ANEXA 1

LISTA DE TARIFE
pentru lucrãrile efectuate de Biroul Roman de Metrologie Legalã - LT-2001

1. Lista de tarife LT-2001 stabileşte, în conformitate cu prevederile <>art. 35 din Ordonanta Guvernului nr. 20/1992 , modificatã şi aprobatã prin <>Legea nr. 11/1994 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, tarife pentru lucrãrile efectuate de personalul Biroului Roman de Metrologie Legalã în cadrul exercitãrii controlului metrologic al statului asupra mijloacelor de mãsurare şi masurarilor.
2. Tarifele prevãzute în prezenta lista sunt stabilite pentru:
a) operaţiuni de etalonare şi/sau verificare metrologica a mijloacelor de mãsurare utilizate în domenii de interes public (tabelul nr. 1);
b) evaluãri efectuate în vederea acordãrii avizului de instalare şi a avizului de punere în funcţiune (tabelul nr. 1);
c) evaluãri efectuate în vederea acordãrii autorizaţiilor metrologice (tabelul nr. 2);
d) evaluãri efectuate în vederea acordãrii autorizaţiilor personale de verificator metrolog (tabelul nr. 3);
e) expertize ale laboratoarelor de metrologie care desfãşoarã activitãţi de etalonare/verificare metrologica a mijloacelor de mãsurare care nu sunt supuse obligatoriu controlului metrologic al statului în vederea atestarii (tabelul nr. 5);
f) evaluãri în scopul acordãrii aprobãrilor de model (tabelul nr. 6);
g) evaluãri în vederea acordãrii aprobãrilor de model individuale (tabelul nr. 7).
3. Lista prevede, de asemenea, tarife pentru supravegherea activitãţii deţinãtorilor de autorizaţii metrologice, pentru expertiza şi asistenta tehnica acordatã cu privire la mijloacele de mãsurare şi pentru efectuarea unor operaţiuni specifice obiectului de activitate al Biroului Roman de Metrologie Legalã, cum sunt: recunoaşterea etalonarilor şi/sau verificãrilor metrologice efectuate în afarã României, avizarea reglementãrilor metrologice (metode de mãsurare, regulamente pentru activitãţi de metrologie etc.) utilizate în cadrul unor activitãţi bine definite (tabelul nr. 4).
4. Lista de tarife LT-2001 pentru lucrãri efectuate de Biroul Roman de Metrologie Legalã cuprinde tarife pentru operaţiuni de etalonare şi/sau verificare metrologica atât a mijloacelor de mãsurare etalon (E), corespunzãtoare oricãrui nivel de exactitate, cat şi a mijloacelor de mãsurare de lucru prevãzute de Lista oficialã a mijloacelor de mãsurare supuse obligatoriu controlului metrologic al statului L.O.-2001, sub forma de sortimente; codurile subsortimentelor de mijloace de mãsurare sunt diferenţiate pentru fiecare mijloc de mãsurare, în funcţie de scopul utilizãrii (ca etalon sau ca mijloc de mãsurare de lucru), mãrimea masurata, domeniul de mãsurare, clasa de exactitate, principiul de funcţionare etc. Pentru mijloacele de mãsurare supuse etalonarii se elibereazã atât Certificatul de etalonare, cat şi Buletinul de verificare metrologica, documente care atesta legalitatea mijlocului de mãsurare. Tariful stabilit pentru etalonare include şi costul verificãrii metrologice.
5. Lucrãrile menţionate la pct. 2 se efectueazã numai pe baza de solicitare scrisã şi cu planificare.
6. În cazul mijloacelor de mãsurare care se verifica la locul de utilizare deţinãtorii sunt obligaţi sa punã la dispoziţie spaţiul necesar (atunci când este cazul), utilajele auxiliare şi personalul ajutator necesar efectuãrii verificãrilor metrologice.
7. Tarifele prevãzute în prezenta lista nu includ contravaloarea materialelor de referinta (MRC), a materialelor consumabile (de exemplu: apa pentru instalaţiile de debit, amestecuri de gaze pentru analizoarele de gaze, energia consumatã în instalaţiile de verificare de mare putere, consum tehnologic de carburant etc.). Aceste costuri se adauga la tarifele stabilite pentru operaţiunile de etalonare/verificare respective.
8. Tarifele pentru transportul etaloanelor, al mijloacelor de mãsurare şi al personalului verificator, în cazurile în care verificãrile metrologice se efectueazã la sediul solicitantului şi care se adauga la costul lucrãrilor prestate, sunt:
- pentru autolaboratoare: 30% din preţul în vigoare al unui litru de carburant pentru fiecare km parcurs, la data efectuãrii transportului;
- pentru autospeciala (automacara HIAB): preţul în vigoare al unui litru de carburant pentru fiecare km parcurs, la data efectuãrii transportului.
9. Tarifele stabilite pentru operaţiunile de etalonare/verificare metrologica individualã a fiecãrui mijloc de mãsurare sunt obligatorii numai pentru activitãţile efectuate în laboratoarele de metrologie din structura Biroului Roman de Metrologie Legalã.
În cazurile în care etalonarea şi/sau verificarea metrologica a mai multor mijloace de mãsurare se executa simultan, pe instalaţii/standuri de verificare, tariful de etalonare/verificare se poate diminua fata de tariful prevãzut în lista, cu factori stabiliţi în funcţie de numãrul de mijloace de mãsurare verificate şi aprobaţi prin ordin al directorului general al Biroului Roman de Metrologie Legalã.
10. În cazul în care beneficiarul solicita executarea etalonarii şi/sau verificãrii metrologice în regim de urgenta (o perioada mai mica de 5 zile, care necesita modificarea celorlalte programari sau efectuarea de ore suplimentare), laboratorul de metrologie va percepe un tarif majorat cu 50% fata de tariful de verificare şi/sau etalonare stabilit prin Lista de tarife LT-2001.
11. Laboratoarele de metrologie ale Biroului Roman de Metrologie Legalã sunt obligate sa efectueze operaţiunile de etalonare şi/sau verificare metrologica, în termen de maximum 30 de zile de la data punerii la dispoziţie a mijloacelor de mãsurare, dacã beneficiarii respecta termenele stabilite prin programarea la etalonare şi/sau verificare metrologica.
12. Beneficiarii trebuie sa ridice de la sediul laboratorului de metrologie mijloacele de mãsurare etalonate şi/sau verificate, în termen de 15 zile de la data stabilitã pentru ridicarea acestora. Dupã expirarea acestei perioade, beneficiarii vor plati, pentru fiecare zi de depasire, o penalizare de 0,2% din valoarea tarifului de etalonare şi/sau verificare metrologica a mijlocului de mãsurare neridicat.
13. Tarifele prevãzute pentru evaluarea şi expertiza activitãţilor metrologice au în vedere definiţiile specificate în tabelele nr. 2, 3 şi 5 pentru:
- sortiment de mijloace de mãsurare;
- subsortiment de mijloace de mãsurare;
- tip sau familie de mijloc de mãsurare.
14. Pentru reevaluarea activitãţilor desfãşurate de deţinãtorii de autorizaţii metrologice tarifele prevãzute pentru evaluare se diminueazã cu 50%, cu excepţia etapelor "predarea mapei cu documente informative + analiza preliminarã a documentelor" şi "eliberarea autorizaţiei", pentru care nu se aplica tarife.
15. În cazul în care agenţii economici solicita laboratoarelor de metrologie ale Biroului Roman de Metrologie Legalã verificarea unor mijloace de mãsurare, în scopul scoaterii lor din funcţiune (pentru aplicarea prevederilor art. 24-26 din Legea nr. 15/1994) tariful perceput pentru operaţiunea executatã va reprezenta 50% din valoarea tarifului de verificare/etalonare a mijloacelor de mãsurare respective.
16. Tarifele stabilite în prezenta lista de tarife se aplica de la data publicãrii ei în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Indexarea ulterioara a tarifelor stabilite în prezenta lista se va efectua ori de câte ori valoarea indicelui de inflaţie va depãşi cu 15% valoarea indicelui de inflaţie de la data publicãrii listei.
Anexe: Tabelele nr. 1-7 fac parte integrantã din prezenta anexa.


TABELUL Nr. 1

TARIFE
PENTRU OPERAŢIUNI EFECTUATE ASUPRA MIJLOACELOR DE MĂSURARE
SUPUSE OBLIGATORIU CONTROLULUI METROLOGIC AL STATULUI


┌─────────────────────────────────────────┬───┬────────────────────────────────┐
│ │ │ Tarif │
│ MIJLOC DE MĂSURARE │Po-│ (lei) │
├────────────┬────────────────────────────┤zi-├───────┬────────┬───────────────┤
│ │ │tia│ │ │ Evaluarea │
│ │ │din│ │ │ mijlocului │
│ │ │ │ Veri- │ │ de mãsurare │
│ │ │LO │ fica- │ │ în vederea │
│ COD │ DENUMIRE │ │ re │ Etalo- │ acordãrii │
│ │ │ 2 │ │ nare ├───────┬───────┤
│ │ │ 0 │ metro-│ │ │ Avizul│
│ │ │ 0 │logica │ │ Avizul│ de │
│ │ │ 1 │ │ │ de │punere │
│ │ │ │ │ │ insta-│ în │
│ │ │ │ │ │ lare │ fun- │
│ │ │ │ │ │ │ ctiune│
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 1 SPAŢIU ŞI TIMP │ │ │ │ │ │
│ │ 1.01 UNGHI PLAN (rad) │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│1.01.01 │Cala unghiulara │ E │ │ │ │ │
│1.01.01.1 │- etalon secundar ordin II │ │ │ │ │ │
│ │ (clasa 0)/ unghi │ │ 37000│ 95000│ │ │
│1.01.01.2 │- etalon secundar ordin III │ │ │ │ │ │
│ │ (clasa 1 şi 2)/ unghi │ │ 30000│ 76000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.01.02 │ Poligon cu 5...72 unghiuri │ E │ │ │ │ │
│ │ active │ │ │ │ │ │
│1.01.02.1 │- etalon secundar ordin I / │ │ │ │ │ │
│ │ unghi │ │ 108000│ 420000│ │ │
│1.01.02.2 │- etalon secundar ordin II │ │ │ │ │ │
│ │ (clasa 0)/ unghi │ │ 108000│ 252000│ │ │
│1.01.02.3 │- etalon secundar ordin III │ │ │ │ │ │
│ │ (clasa 1)/unghi │ │ 92000│ 189000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.01.03 │Echer la 90° plat, cu talpa,│ E │ │ │ │ │
│ │cu muchie activa │ │ │ │ │ │
│1.01.03.1 │- cu latura mai mica sau │ │ │ │ │ │
│ │egala cu 400 mm │ │ 301000│ 516000│ │ │
│1.01.03.2 │- cu latura mai mare de │ │ │ │ │ │
│ │400 mm │ │ 480000│ 976000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.01.04 │ Echer la 90° cilindric │ E │ │ │ │ │
│1.01.04.1 │- cu lungimea generatoarei │ │ │ │ │ │
│ │mai mica sau egala cu │ │ │ │ │ │
│ │400 mm/generatoare │ │ 421000│ 1232000│ │ │
│1.01.04.2 │- cu lungimea generatoarei │ │ │ │ │ │
│ │mai mare de 400 mm/genera- │ │ │ │ │ │
│ │toare │ │ 772000│ 2295000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.01.05 │ Aparat de verificat echere │ E │ │ │ │ │
│1.01.05.1 │- cu lungimea mai mica sau │ │ 423000│ 1163000│ │ │
│ │egala cu 400 mm │ │ │ │ │ │
│1.01.05.2 │- cu lungimea mai mare de │ │ 605000│ 1499000│ │ │
│ │ 400 mm │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.01.06 │ Masa divizoare │ E │ │ │ │ │
│1.01.06.01 │- cu o axa de rotaţie │ │ │ │ │ │
│1.01.06.01.1│- etalon secundar ordin II │ │ │ │ │ │
│ │ (clasa 0) │ │ 758000│ 2281000│ │ │
│1.01.06.01.2│- etalon secundar ordin III │ │ │ │ │ │
│ │şi de lucru (clasa 1,2 şi 3)│ │ 703000│ 1904000│ │ │
│1.01.06.02 │- cu doua axe de rotaţie │ │ │ │ │ │
│1.01.06.02.1│- etalon secundar ordin II │ │ │ │ │ │
│ │ (clasa 0) │ │1136000│ 3000000│ │ │
│1.01.06.02.2│- etalon secundar ordin III │ │ │ │ │ │
│ │ şi de lucru │ │ │ │ │ │
│ │ (clasa 1,2 şi 3) │ │ 954000│ 2281000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.01.07 │ Cap divizor │ E │ │ │ │ │
│1.01.07.1 │- etalon secundar ordin II │ │ │ │ │ │
│ │ (clasa 0) │ │1010000│ 2281000│ │ │
│ │- pentru fiecare accesoriu │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentar │ │ 287000│ 601000│ │ │
│1.01.07.2 │- etalon secundar ordin III │ │ │ │ │ │
│ │şi de lucru (clasa 1,2 şi 3)│ │ 610000│ 1792000│ │ │
│ │- pentru fiecare accesoriu │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentar │ │ 182000│ 287000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.01.08 │ Goniometru │ E │ │ │ │ │
│1.01.08.1 │- etalon secundar ordin I şi│ │ │ │ │ │
│ │ II (clasa 0) │ │1136000│ 2994000│ │ │
│1.01.08.2 │- etalon secundar ordin III │ │ │ │ │ │
│ │şi de lucru (clasa 1,2 şi 3)│ │ 954000│ 1792000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.01.09 │ Interferometru de mãsurat │ E │1136000│ 2994000│ │ │
│ │ unghiuri │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.01.10 │ Aparat de verificat nivele │ E │ │ │ │ │
│ │ şi autocolimatoare │ │ │ │ │ │
│1.01.10.1 │- etalon secundar ordin I şi│ │ │ │ │ │
│ │ II │ │ 842000│ 2281000│ │ │
│1.01.10.2 │- etalon secundar ordin III │ │ │ │ │ │
│ │şi de lucru │ │ 661000│ 1250000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.01.12 │Autocolimator │ E │ │ │ │ │
│1.01.12.1 │- cu valoarea diviziunii mai│ │ │ │ │ │
│ │ mica sau egala cu 0,5" │ │ 842000│ 2281000│ │ │
│1.01.12.2 │- cu valoarea diviziunii mai│ │ │ │ │ │
│ │ mare de 0,5" │ │ 661000│ 1527000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.01.13 │ Teodolit │L1 │ │ │ │ │
│1.01.13.1 │- cu valoarea diviziunii mai│ │ │ │ │ │
│ │ mica sau egala cu 1" │ │1792000│ 3595000│ │ │
│1.01.13.2 │- cu valoarea diviziunii mai│ │ │ │ │ │
│ │ mare de 1" │ │1247000│ 2393000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.01.14 │ Sistem de mãsurare geodezic│L2 │2702000│ 4783000│ │ │
│ │ şi de cadastru │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.01.15 │ Aparat de nivelment │L4 │ │ │ │ │
│ │ geometric │ │ │ │ │ │
│1.01.15.01 │- cu laser │ │1160000│ 1792000│ │ │
│1.01.15.02 │- cu luneta │ │ │ │ │ │
│1.01.15.02.1│ - cu cerc gradat │ │1387000│ 2393000│ │ │
│1.01.15.02.2│ - fãrã cerc gradat │ │1080000│ 1792000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.01.19 │ Raportor │ E │ 403000│ 600000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.01.24 │ Instalatie (aparat) pentru │L6 │ 350000│ - │ │ │
│ │ reglarea şi verificarea │ │ │ │ │ │
│ │ geometriei sistemului de │ │ │ │ │ │
│ │ direcţie auto / unghi │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 1.03 LUNGIME (m) │ │ │ │ │ │
│1.03.01 │ Cala plan paralela (fabri- │ E │ │ │ │ │
│ │câtã conform cu ISO 3650)*1)│ │ │ │ │ │
│ │metoda absolutã │ │ │ │ │ │
│1.03.01.01 │- cu lungimea pana la 150 mm│ │ │ │ │ │
│ │ inclusiv metoda comparativa│ │ 196000│ 378000│ │ │
│1.03.01.02 │- etalon secundar ordinul │ │ │ │ │ │
│ │ II - V (clasa 0...4) │ │ │ │ │ │
│1.03.01.02.1│- cu lungimea pana la 100 mm│ │ │ │ │ │
│ │ inclusiv │ │ 34000│ 48000│ │ │
│1.03.01.02.2│- cu lungimea între 100mm ..│ │ │ │ │ │
│ │ 1000 mm, inclusiv │ │ 141000│ 206000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.03.02 │Accesorii pentru cale plan -│ E │ 30000│ 92000│ │ │
│ │paralele/buc. │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.03.03 │ Calibru etalon │ E │ │ │ │ │
│1.03.03.1 │- pentru maşini de mãsurat │ │ │ │ │ │
│ │ lungimi │ │ │ │ │ │
│ │ - ordin III │ │ - │ 649000│ │ │
│ │ - ordin IV │ │ - │ 321000│ │ │
│ │ - ordin V │ │ - │ 115000│ │ │
│1.03.03.2 │- pentru aparate de mãsurat │ │ │ │ │ │
│ │ grosimi cu ultrasunete │ │ │ │ │ │
│ │ - tip A 1 │ │ 600000│ 800000│ │ │
│ │ - tip A 2 │ │ 400000│ 600000│ │ │
│ │ - tip A 3 │ │ 250000│ 400000│ │ │
│ │ - tip A 4 │ │ 450000│ 700000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.03.05 │ Rigla gradata etalon, cu │ E │ │ │ │ │
│ │ lungimea pana la 1 m │ │ │ │ │ │
│1.03.05.1 │- etalon secundar ordin I │ │ │ │ │ │
│ │ (clasa 0 şi 1) la lungime │ │ │ │ │ │
│ │ totalã │ │ 841000│ 2392000│ │ │
│ │ - pentru fiecare reper │ │ 112000│ 419000│ │ │
│ │ suplimentar │ │ │ │ │ │
│1.03.05.2 │- etalon secundar ordin II │ │ │ │ │ │
│ │ (clasa 2) la lungimea │ │ │ │ │ │
│ │ totalã │ │ 534000│ 1683000│ │ │
│ │ - pentru fiecare reper │ │ 84000│ 182000│ │ │
│ │ suplimentar │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.03.06 │ Rigla gradata │ │ │ │ │ │
│1.03.06.1 │- pentru mãsurarea lungimii │ │ │ │ │ │
│ │ tesaturilor │L7 │ 37000│ - │ │ │
│1.03.06.2 │- pentru mãsurarea nivelului│ │ │ │ │ │
│ │ produselor petroliere în │L7 │ │ │ │ │
│ │ rezervoare │ │ │ │ │ │
│ │ - lungimea totalã │ │ 241000│ 422000│ │ │
│ │ - pentru fiecare reper │ │ 28000│ 56000│ │ │
│ │ suplimentar │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.03.07 │ Aparat pentru mãsurat │ │ │ │ │ │
│ │ lungimea drumului │L8 │ 350000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.03.10 │ Mira │ E │ │ │ │ │
│1.03.10.1 │- de nivelment cu banda de │ │ │ │ │ │
│ │ invar │ │ 827000│ 1526000│ │ │
│1.03.10.2 │- orizontala tip Bala │ │ 771000│ 1428000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.03.11 │ Ruleta şi panglica de │L9 │ │ │ │ │
│ │ mãsurare │ │ │ │ │ │
│1.03.11.1 │- cu lungimea pana la 2 m │ │ │ │ │ │
│ │ inclusiv │ │ 30000│ 49000│ │ │
│1.03.11.2 │- cu lungimea peste 2 m pana│ │ │ │ │ │
│ │ la 5 m, fãrã lest │ │ 61000│ 155000│ │ │
│ │ - pentru fiecare reper │ │ │ │ │ │
│ │ sau metru suplimentar │ │ │ │ │ │
│ │ peste 5 m │ │ 17000│ 37000│ │ │
│1.03.11.3 │- cu lungimea peste 2 m pana│ │ │ │ │ │
│ │ la 5 m, cu lest │ │ 78000│ 265000│ │ │
│ │ - pentru fiecare reper │ │ │ │ │ │
│ │ sau metru suplimentar │ │ │ │ │ │
│ │ peste 5 m │ │ 17000│ 37000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.03.12 │ Baza de verificat panglici │ E │ │ │ │ │
│ │ şi rulete cu L pana la 5 m │ │ - │ 2525000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentar │ │ - │ 143000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.03.14 │ Aparat de mãsurat elemen- │L10│ │ │ │ │
│ │ tele caii ferate sau de │ │ │ │ │ │
│ │ metrou │ │ │ │ │ │
│1.03.14.1 │- sablon │ │ 359000│ 593000│ │ │
│1.03.14.2 │- aparat de mãsurat ecarta- │ │ │ │ │ │
│ │ mentul şi suprainaltarea │ │ 537000│ 836000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.03.16 │ Clupa, zoometru │L11│ 16000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.03.21 │ Comparator │ E │ │ │ │ │
│1.03.21.01 │- electric, electronic, │ │ │ │ │ │
│ │ pneumatic, cu un traductor │ │ │ │ │ │
│ │ şi un interval de mãsurare │ │ 353000│ 940000│ │ │
│ │ - pentru fiecare traductor│ │ │ │ │ │
│ │ şi interval de mãsurare │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentar │ │ 140000│ 238000│ │ │
│ │ - pentru suport │ │ 87000│ 171000│ │ │
│1.03.21.02 │- optico-mecanic (optimetru,│ │ │ │ │ │
│ │ ultraoptimetru, opticator, │ │ │ │ │ │
│ │ microlux, tip Abbe) │ │ │ │ │ │
│1.03.21.02.1│ - cu valoarea diviziunii │ │ │ │ │ │
│ │ egala sau mai mare de │ │ │ │ │ │
│ │ 0,001 mm │ │ 352000│ 660000│ │ │
│1.03.21.02.2│ - cu valoarea diviziunii │ │ │ │ │ │
│ │ mai mica de 0,001 mm │ │ 436000│ 967000│ │ │
│ │ - pentru suport │ │ 87000│ 171000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.03.24 │ Extensometru electric, │L12│ │ │ │ │
│ │ electronic │ │ │ │ │ │
│1.03.24.1 │- cu traductor şi un │ │ │ │ │ │
│ │ interval de mãsurare, │ │ │ │ │ │
│ │ cl. A, B(1) │ │1051000│ - │ │ │
│ │ - pentru fiecare traductor│ │ │ │ │ │
│ │ şi interval de mãsurare │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentar │ │ 419000│ - │ │ │
│1.03.24.2 │- cu traductor şi un │ │ │ │ │ │
│ │ interval de mãsurare, │ │ │ │ │ │
│ │ cl. B(2) şi C │ │ 716000│ - │ │ │
│ │ - pentru fiecare traductor│ │ │ │ │ │
│ │ şi interval de mãsurare │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentar │ │ 335000│ - │ │ │
│1.03.24.3 │- cu traductor şi un │ │ │ │ │ │
│ │ interval de mãsurare, │ │ │ │ │ │
│ │ cl. D, E │ │ 562000│ - │ │ │
│ │ - pentru fiecare traductor│ │ │ │ │ │
│ │ şi interval de mãsurare │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentar │ │ 307000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.03.25 │ Aparat de verificat com- │ E │ 478000│ 981000│ │ │
│ │paratoare şi extensometre │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.03.26 │ Aparat de mãsurat depla- │L13│ 592000│ - │ │ │
│ │sarea construcţiilor │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.03.27 │ Microscop şi lupa de │ E │ 67000│ 218000│ │ │
│ │mãsurat lungimi cu valoarea │ │ │ │ │ │
│ │diviziunii de 0,1...0,01 mm │ │ │ │ │ │
│ │- pentru scara unghiulara │ │ 28000│ 94000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.03.29 │ Masina de mãsurat lungimi │ E │ │ │ │ │
│ │cu o coordonata cu limita │ │ │ │ │ │
│ │superioarã mai mica de 1 m │ │ │ │ │ │
│1.03.29.1 │- tip optico-mecanic, cu │ │ │ │ │ │
│ │ valoarea diviziunii de │ │ │ │ │ │
│ │ 0,001 mm sau mai mare │ │ 897000│ 1316000│ │ │
│1.03.29.2 │- tip optico-mecanic, cu │ │ │ │ │ │
│ │ valoarea diviziunii │ │ │ │ │ │
│ │ mai mica de 0,001 mm │ │1135000│ 1372000│ │ │
│ │ - pentru fiecare accesoriu│ │ │ │ │ │
│ │ suplimentar ce constituie│ │ │ │ │ │
│ │ mijloc de mãsurare │ │ │ │ │ │
│ │ independent │ │ 336000│ 420000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.03.30 │Masina de mãsurat lungimi cu│ E │ │ │ │ │
│ │o coordonata, cu limita │ │ │ │ │ │
│ │superioarã egala cu 1 m │ │1372000│ 2630000│ │ │
│ │- pentru fiecare metru │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentar │ │ 420000│ 560000│ │ │
│ │ - pentru fiecare accesoriu│ │ │ │ │ │
│ │ suplimentar ce constituie│ │ │ │ │ │
│ │ mijloc de mãsurare │ │ │ │ │ │
│ │ independent │ │ 336000│ 420000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.03.31 │ Microscop │ E │ │ │ │ │
│1.03.31.1 │- de atelier │ │ 716000│ 1135000│ │ │
│ │ - pentru fiecare accesoriu│ │ │ │ │ │
│ │ suplimentar │ │ 294000│ 420000│ │ │
│1.03.31.2 │- universal │ │1051000│ 2155000│ │ │
│ │ - pentru fiecare accesoriu│ │ │ │ │ │
│ │ suplimentar │ │ 336000│ 420000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.03.32 │ Masina de mãsurat lungimi │ E │ │ │ │ │
│ │în 2 coordonate cu │ │ │ │ │ │
│ │intervalul de mãsurare mai │ │ │ │ │ │
│ │mic de 1 m │ │1137000│ 2087000│ │ │
│ │ - pentru fiecare interval │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentar peste 1 m │ │ 140000│ 238000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.03.33 │ Masina de mãsurat lungimi │ E │ │ │ │ │
│ │în 3 coordonate cu │ │ │ │ │ │
│ │intervalul de mãsurare mai │ │ │ │ │ │
│ │mic de 1 m │ │2282000│ 4197000│ │ │
│ │ - pentru fiecare interval │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentar peste 1 m │ │ 420000│ 560000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.03.34 │ Interferometru cu laser │ E │ │ │ │ │
│ │pentru mãsurat lungimi, │ │ │ │ │ │
│ │viteze │ │1442000│ 5578000│ │ │
│1.03.34.1 │- cu intervalul de mãsurare │ │ │ │ │ │
│ │ mai mic sau egal cu 1 m │ │ │ │ │ │
│1.03.34.2 │- cu intervalul de mãsurare │ │ │ │ │ │
│ │ mai mare de 1 m │ │2280000│ 7492000│ │ │
│ │ - pentru corectorul │ │ │ │ │ │
│ │ influentei mediului │ │ Deviz │ Deviz │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.03.36 │ Telemetru cu interval de │ E │1430000│ 3107000│ │ │
│ │mãsurare mai mic sau egal │ │ │ │ │ │
│ │cu 10 m │ │ │ │ │ │
│ │ - pentru fiecare interval │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentar │ │ 140000│ 238000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.03.38 │ Masina de metrat lungimea │L14│ 585000│ - │ 618000│ │
│ │firelor, tesaturilor şi │ │ │ │ │ │
│ │a cablurilor │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.03.41 │ Aparat de mãsurat cu ultra-│ E │ 785000│ 1149000│ │ │
│ │sunete (grosimi, defecte) │ │ │ │ │ │
│ │- pentru fiecare traductor │ │ │ │ │ │
│ │ sau interval de mãsurare │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentar │ │ 168000│ 307000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.03.42 │ Nivelmetru pentru mãsurarea│L15│ │ │ │ 618000│
│ │nivelului lichidelor cu │ │ │ │ │ │
│ │interval de mãsurare mai mic│ │ │ │ │ │
│ │sau egal cu 1 m │ │ 775000│ - │ │ │
│ │- pentru fiecare metru │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentar │ │ 240000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.03.44 │ Instalatie pentru verifi- │ E │ - │ 2100000│ │ │
│ │carea aparatelor de mãsurat │ │ │ │ │ │
│ │elementele caii ferate sau │ │ │ │ │ │
│ │de metrou │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 1.04 ABATERI DE FORMA │ │ │ │ │ │
│ │ ŞI POZIŢIE (m) │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│1.04.01 │Sticla plana │ E │ 55000│ 142000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.04.02 │Sticla plan paralela │ E │ 67000│ 170000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.04.03 │ Rigla pentru controlul │ E │ │ │ │ │
│ │rectilinitatii şi planitatii│ │ │ │ │ │
│1.04.03.1 │- cu L ≤ 500 mm/muchie sau │ │ │ │ │ │
│ │ suprafata │ │ 123000│ 376000│ │ │
│1.04.03.2 │- cu L > 500 mm/muchie sau │ │ │ │ │ │
│ │ suprafata │ │ 245000│ 648000│ │ │
│ │ - pentru fiecare 500 mm │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentari │ │ 104000│ 207000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.04.04 │ Placa pentru controlul │ E │ │ │ │ │
│ │rectilinitatii şi planitatii│ │ │ │ │ │
│ │cu suprafata pana la 10 dmp,│ │ │ │ │ │
│ │inclusiv │ │ 310000│ 830000│ │ │
│ │ - pentru fiecare decimetru │ │ │ │ │ │
│ │ patrat suplimentar │ │ 12000│ 26000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.04.05 │ Aparat pentru mãsurat │ E │ │ │ │ │
│ │abateri de la planitate (cu │ │ │ │ │ │
│ │un traductor sau un interval│ │ │ │ │ │
│ │de mãsurare) │ │ 800000│ 2281000│ │ │
│ │ - pentru fiecare traductor │ │ │ │ │ │
│ │ sau interval de mãsurare │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentar │ │ 70000│ 175000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.04.06 │ Mãsura de circularitate │ E │ 295000│ 490000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.04.07 │ Aparat pentru mãsurat │ E │ │ │ │ │
│ │abateri de la circularitate │ │ │ │ │ │
│ │(cu un traductor sau un │ │ │ │ │ │
│ │interval de mãsurare) │ │1080000│ 2281000│ │ │
│ │ - pentru fiecare traductor │ │ │ │ │ │
│ │ sau interval de mãsurare │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentar │ │ 95000│ 175000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.04.08 │ Mãsura de rugozitate │ E │ 113000│ 378000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.04.10 │ Aparat pentru mãsurat │ E │ │ │ │ │
│ │rugozitatea (cu un traductor│ │ │ │ │ │
│ │sau interval de mãsurare) │ │1080000│ 2281000│ │ │
│ │ - pentru fiecare traductor │ │ │ │ │ │
│ │ sau interval de mãsurare │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentar │ │ 95000│ 175000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.04.12 │ Luneta de aliniament │ E │ 842000│ 2281000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.04.15 │ Roata dintata etalon │ E │1010000│ 2670000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.04.16 │ Mãsura de profil pentru │ E │ 505000│ 1330000│ │ │
│ │ roti dintate │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.04.17 │ Mãsura de direcţie pentru │ E │ 505000│ 1330000│ │ │
│ │ roti dintate │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.04.25 │ Calibru pentru sferometre │ E │ 294000│ 755000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ 1.05 ARIE (mp) │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│1.05.01 │ Mãsura de arie │ E │ - │ 265000│ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│1.05.02 │Planimetru │L16│ 438000│ 1262000│ │ │
│ │- pentru fiecare scara su- │ │ 56000│ 140000│ │ │
│ │ plimentara │ │ │ │ │ │
│ │- pentru determinarea │ │ 150000│ 150000│ │ │
│ │ constantei │ │ │ │ │ │
│ │- pentru diagrama │ │ 200000│ 600000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.05.03 │Masina de mãsurat arii │L17│1015000│ 1792000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 1.06 VOLUM (mc,l,L) │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.06.01 │Mãsura etalon primar din │ E │ │ │ │ │
│ │sticla │ │ │ │ │ │
│1.06.01.1 │- cu volumul nominal între │ │ │ │ │ │
│ │ (20...1000) cmc, inclusiv;│ │ - │ 375000│ │ │
│1.06.01.2 │- cu volum nominal între │ │ │ │ │ │
│ │ (2...20) dmc, inclusiv; │ │ - │ 530000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.06.02 │Mãsura etalon din metal cu │ E │ - │ 845000│ │ │
│ │volum nominal ≥ 50dmc │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.06.03 │Mãsura etalon secundar din │ E │ │ │ │ │
│ │metal │ │ │ │ │ │
│1.06.03.01 │- de valoare unica (cu prea-│ │ │ │ │ │
│ │ plin) │ │ │ │ │ │
│1.06.03.01.1│ - cu volum nominal pana la│ │ │ │ │ │
│ │ 500 dmc │ │ │ │ │ │
│ │ - pana la 50 dmc, inclu-│ │ 150000│ 300000│ │ │
│ │ siv │ │ │ │ │ │
│ │ - peste 50 dmc pana la │ │ 200000│ 350000│ │ │
│ │ 100 dmc, inclusiv │ │ │ │ │ │
│ │ - peste 100 dmc pana la │ │ 250000│ 400000│ │ │
│ │ 200 dmc, inclusiv │ │ │ │ │ │
│ │ - peste 200 dmc pana la │ │ 350000│ 455000│ │ │
│ │ 500 dmc, inclusiv │ │ │ │ │ │
│1.06.03.01.2│ - cu volum nominal peste │ │ 400000│ 630000│ │ │
│ │ 500 dmc │ │ │ │ │ │
│1.06.03.02 │- cu scara gradata pe gatul │ │ │ │ │ │
│ │ mãsurii │ │ │ │ │ │
│1.06.03.02.1│ - cu volumul nominal pana │ │ │ │ │ │
│ │ la 500 dmc │ │ │ │ │ │
│ │ - pana la 50 dmc, inclu-│ │ 158000│ 290000│ │ │
│ │ siv │ │ │ │ │ │
│ │ - peste 50 dmc pana la │ │ 200000│ 350000│ │ │
│ │ 100 dmc, inclusiv │ │ │ │ │ │
│ │ - peste 100 dmc pana la │ │ 250000│ 420000│ │ │
│ │ 200 dmc, inclusiv │ │ │ │ │ │
│ │ - peste 200 dmc pana la │ │ 350000│ 474000│ │ │
│ │ 500 dmc, inclusiv │ │ │ │ │ │
│1.06.03.02.2│ - cu volumul nominal peste│ │ 400000│ 708000│ │ │
│ │ 500 dmc │ │ │ │ │ │
│1.06.03.03 │- cu scara gradata pe gene- │ │ 265000│ 484000│ │ │
│ │ ratoare şi volum nominal │ │ │ │ │ │
│ │ de la 50 dmc la 500 dmc, │ │ │ │ │ │
│ │ inclusiv │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.06.05 │Instalatie etalon cu mãsuri │ E │ - │ 2387000│ │ │
│ │de volum pentru verificarea │ │ │ │ │ │
│ │cisternelor auto │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.06.06 │Instalatie etalon cu mãsuri │ E │ - │ 3576000│ │ │
│ │de volum pentru verificarea │ │ │ │ │ │
│ │cisternelor de cale feratã │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.06.07 │Instalatie etalon cu mãsuri │ E │ - │ 2387000│ │ │
│ │de volum pentru verificarea │ │ │ │ │ │
│ │contoarelor pentru lichide │ │ │ │ │ │
│ │(altele decât apa) │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.06.08 │Instalatie pentru verifica- │ E │ Deviz │ Deviz │ │ │
│ │rea contoarelor de apa │ │ │ │ │ │
│ │(apometrelor) │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.06.09 │Instalatie etalon cu contor │ E │ - │ 3388000│ │ │
│ │pentru lichide │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.06.10 │Instalatie pentru verifica- │ E │ Deviz │ Deviz │ │ │
│ │rea debitmetrelor şi contoa-│ │ │ │ │ │
│ │relor de gaze │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.06.15 │Butirometru │L19│ 45000│ 205000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.06.16 │Seringa medicalã │L20│ 24000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.06.17 │Mãsura de volum de uz comer-│L21│ 19000│ - │ │ │
│ │cial din sticla sau alte ma-│ │ │ │ │ │
│ │teriale │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.06.18 │Mãsura de volum de uz comer-│L22│ │ │ │ │
│ │cial │ │ │ │ │ │
│1.06.18.1 │- din metal pentru lichide, │ │ │ │ │ │
│ │ cu volum nominal: │ │ │ │ │ │
│ │ - pana la 1 dmc, inclusiv │ │ 12000│ - │ │ │
│ │ - peste 1 dmc pana la 10 │ │ 24000│ - │ │ │
│ │ dmc, inclusiv │ │ │ │ │ │
│ │ - peste 10 dmc pana la 50 │ │ 38000│ - │ │ │
│ │ dmc, inclusiv │ │ │ │ │ │
│ │ - peste 50 dmc pana la 500│ │ 49000│ - │ │ │
│ │ dmc, inclusiv │ │ │ │ │ │
│ │ - peste 500 mdc │ │ 61000│ - │ │ │
│1.06.18.2 │- din metal sau din lemn │ │ 70000│ - │ │ │
│ │ pentru cereale │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.06.19 │Mãsura cu plutitor pentru │L23│ 32000│ │ │ │
│ │lapte │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.06.21 │Butoi (în afarã de cel │L24│ │ │ │ │
│ │ pentru bere) budana │ │ │ │ │ │
│1.06.21.1 │- cu volum nominal pana la │ │ 173000│ - │ │ │
│ │ 5 mc, inclusiv │ │ │ │ │ │
│1.06.21.2 │- cu volum nominal peste 5 │ │ 80000│ - │ │ │
│ │ mc, pentru fiecare mulţi- │ │ │ │ │ │
│ │ plu sau fracţiune de 5 mc,│ │ │ │ │ │
│ │ suplimentari │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.06.22 │Cisterna auto, pentru fieca-│L25│ │ │ │ │
│ │re compartiment: │ │ │ │ │ │
│1.06.22.1 │- cu volum nominal pana la │ │ 379000│ - │ │ │
│ │ 10 mc, inclusiv │ │ │ │ │ │
│1.06.22.2 │-cu volum nominal peste 10 │ │ 126000│ - │ │ │
│ │ mc, pentru fiecare multiplu│ │ │ │ │ │
│ │ sau fracţiune de 10 mc, su-│ │ │ │ │ │
│ │ plimentari │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.06.23 │Cisterna de cale feratã │L26│ │ │ │ │
│1.06.23.1 │- cu volum nominal pana la │ │ 515000│ - │ │ │
│ │ 40 mc, inclusiv │ │ │ │ │ │
│1.06.23.2 │- cu volumul nominal peste │ │ 164000│ - │ │ │
│ │ 40 mc, pentru fiecare mul-│ │ │ │ │ │
│ │ tiplu sau fracţiune de 10 │ │ │ │ │ │
│ │ mc, suplimentari │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.06.24 │Rezervor de stocare pentru │L28│ │ │ 618000│ │
│ │lichide │ │ │ │ │ │
│1.06.24.1 │- cu volum nominal pana la │ │ 890000│ - │ │ │
│ │ 15 mc, inclusiv │ │ │ │ │ │
│1.06.24.2 │- cu volum nominal între 15 │ │ 128000│ - │ │ │
│ │ mc...40 mc pentru fiecare │ │ │ │ │ │
│ │ multiplu sau fracţiune de │ │ │ │ │ │
│ │ 5 mc suplimentari │ │ │ │ │ │
│1.06.24.3 │- cu volum nominal peste 40 │ │ Deviz │ - │ │ │
│ │ mc │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.06.25 │Instalatie de dozare/dozator│L29│ │ │ │ │
│ │pentru lichide: │ │ │ │ │ │
│1.06.25.1 │- cu volum dozat pana la 1 │ │ 55000│ - │ │ │
│ │ dmc, inclusiv │ │ │ │ │ │
│1.06.25.2 │- cu volum dozat peste 1 dmc│ │ 82000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.06.26 │Contor pentru lichide, alte-│L30│ │ │ │ │
│ │le decât apa │ │ │ │ │ │
│1.06.26.01 │- cu diametrul nominal pana │ │ 328000│ 491000│ │ │
│ │la 50 mm, inclusiv │ │ │ │ │ │
│1.06.26.02 │- cu diametru nominal peste │ │ 435000│ 674000│ │ │
│ │50 mm │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.06.27 │Calculator pentru sisteme de│L31│1741000│ Deviz │ │ │
│ │mãsurare a cantitãţilor de │ │ │ │ │ │
│ │fluide (de volum şi/sau de │ │ │ │ │ │
│ │masa) │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.06.28 │Contor de apa │L32│ │ │ │ │
│1.06.28.1 │Contor de apa rece │ │ │ │ │ │
│1.06.28.1.1 │- cu diametru nominal între │ │ 91000│ 185000│ │ │
│ │15 mm...25 mm, inclusiv │ │ │ │ │ │
│1.06.28.1.2 │- cu diametru nominal între │ │ 154000│ 400000│ │ │
│ │25 mm...40 mm │ │ │ │ │ │
│1.06.28.1.3 │- cu diametrul nominal între│ │ 265000│ 800000│ │ │
│ │50 mm...80 mm │ │ │ │ │ │
│1.06.28.1.4 │- cu diametrul nominal între│ │ 395000│ 800000│ │ │
│ │100 mm...125 mm │ │ │ │ │ │
│1.06.29.1.5 │- cu diametrul nominal între│ │ 395000│ 1200000│ │ │
│ │150 mm...200mm │ │ │ │ │ │
│ │- cu diametrul nominal între│ │ Deviz │ Deviz │ │ │
│ │250 mm...800 mm │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.06.28.2*2)│Contor de apa calda (verifi-│L32│ │ │ │ │
│ │care cu apa calda) │ │ │ │ │ │
│1.06.28.2.1 │- cu diametrul nominal între│ │ 150000│ 300000│ │ │
│ │15 mm...25 mm, inclusiv │ │ │ │ │ │
│1.06.28.2.2 │- cu diametru nominal între │ │ 250000│ 500000│ │ │
│ │25 mm...40 mm │ │ │ │ │ │
│1.06.28.2.3 │- cu diametrul nominal între│ │ 375000│ 1000000│ │ │
│ │50 mm...80 mm │ │ │ │ │ │
│1.06.28.2.4 │- cu diametrul nominal între│ │ 520000│ 1000000│ │ │
│ │100 mm...125 mm │ │ │ │ │ │
│ │- cu diametrul nominal între│ │ 800000│ 1500000│ │ │
│ │150 mm...200mm │ │ │ │ │ │
│ │- cu diametrul nominal între│ │ Deviz │ Deviz │ │ │
│ │250 mm...800 mm │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.06.29 │Contor de gaz │L33│ │ │ │ │
│1.06.29.1 │- cu Q(max) cuprins între │ │ 187000│ 420000│ │ │
│ │1mc/h (G 0,6) şi 6mc/h (G4) │ │ │ │ │ │
│ │inclusiv │ │ │ │ │ │
│1.06.29.2 │- cu Q(max) cuprins între │ │ 364000│ Deviz │ │ │
│ │10mc/h (G6) şi 65 mc/h (G40)│ │ │ │ │ │
│ │inclusiv │ │ │ │ │ │
│1.06.29.3 │-cu Q(max) peste 65mc/h(G40)│ │ Deviz │ Deviz │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.06.30 │Convertor electronic de vo- │L34│ Deviz │ Deviz │ │ │
│ │lum de gaz │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.06.32 │Distribuitor de produse pe- │L35│ │ │ 741000│ │
│ │troliere │ │ │ │ ──────│ │
│1.06.32.1 │- pentru lichide │ │ 375000│ │distri-│ │
│ │ │ │ │ │ buitor│ │
│ │ - pentru fiecare cap de │ │ 350000│ │ │ │
│ │alimentare suplimentar │ │ │ │ │ │
│1.06.32.2 │- pentru gaz petrolier li- │ │ Deviz │ │ │ │
│ │chefiat (GPL) │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.06.33 │Calculator electronic pentru│L36│1340000│ - │ │ │
│ │distribuitoare de produse │ │ │ │ │ │
│ │petroliere │ │ │ │ │ │
│ │- pentru fiecare funcţie su-│ │ 505000│ - │ │ │
│ │plimentara │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.06.34 │Sistem de mãsurare a canti- │L37│2329000│ Deviz │ │ 988000│
│ │tatii de fluide (de volum şi│ │ │ │ │ │
│ │de masa) │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.06.36 │Ansamblu de mãsurare a debi-│L37│ Deviz │ Deviz │ │1236000│
│ │tului de apa în sisteme de │ │ │ │ │ │
│ │curgere cu nivel liber, cu │ │ │ │ │ │
│ │canale deversoare sau pra- │ │ │ │ │ │
│ │guri de mãsurare │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │1.07 INTERVAL DE TIMP, │ │ │ │ │ │
│ │ DURATA (s) │ E │ │ │ │ │
│1.07.01 │Orologiu: │ │ │ │ │ │
│1.07.01.1 │ - atomic │ │ - │ 4517000│ │ │
│1.07.01.2 │ - cu cuart │ │1480000│ 3997000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.07.02 │Cronometru de marina: │ E │ │ │ │ │
│1.07.02.1 │ - mecanic │ │ - │ 889000│ │ │
│1.07.02.2 │ - electronic cu cuart │ │ - │ 1179000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.07.03 │Cronometru electronic │ E │ 140000│ 1030000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.07.05 │Ceasornic programator pentru│L40│ │ │ │ │
│ │contoarele de energie elec- │ │ │ │ │ │
│ │trica: │ │ │ │ │ │
│1.07.05.1 │ - mecanic │ │ 94000│ 382000│ │ │
│1.07.05.2 │ - electronic cu cuart │ │ 168000│ 1170000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.07.06 │Aparat pentru verificarea │ E │ - │ 1600000│ │ │
│ │ şi reglarea │ │ │ │ │ │
│ │ceasornicelor mecanice │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.07.08 │Ceasornic generator de im- │ │ │ │ │ │
│ │pulsuri de tact │ │ │ │ │ │
│1.07.08.1 │- ceasornic- generator de │L41│ Deviz │ - │ │ │
│ │ impulsuri de tact pentru │ │ │ │ │ │
│ │ centralele telefonice │ │ │ │ │ │
│1.07.08.2 │- generator de impulsuri de │ │ Deviz │ - │ │ │
│ │tact pentru centralele telex│ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.07.09 │Echipament de taxare dupã │L42│ │ │ │ │
│ │durata a convorbirilor din │ │ │ │ │ │
│ │centralele telefonice şi te-│ │ │ │ │ │
│ │lex analogice │ │ │ │ │ │
│1.07.09.1 │- ansamblu totalizator - o │ │ 250000│ - │ │ │
│ │ rama │ │ │ │ │ │
│1.07.09.2 │-echipament telex │ │ Deviz │ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.07.10 │Echipament de taxare din │L42│ │ │ │ │
│ │centralele telefonice şi │ │ │ │ │ │
│ │telex digitale │ │ │ │ │ │
│1.07.10.1 │- sistem de sincronizare şi │ │ Deviz │ - │ │ │
│ │ aigurare a orei exacte │ │ │ │ │ │
│1.07.10.2 │- sistem de taxare │ │3000000│ - │ │ │
│1.07.10.3 │- echipament telex │ │2500000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 1.10 VITEZA (m/s) │ │ │ │ │ │
│1.10.01 │Instalatie pentru verifica- │ E │ - │ 1118000│ │ │
│ │rea vitezometrelor şi insta-│ │ │ │ │ │
│ │latiilor de mãsurat viteza │ │ │ │ │ │
│ │la locomotive şi rame de me-│ │ │ │ │ │
│ │trou │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.10.02 │Instalatie pentru verifica- │ E │ - │ 810000│ │ │
│ │rea traductoarelor de masu- │ │ │ │ │ │
│ │rare a vitezei la locomotive│ │ │ │ │ │
│ │şi rame de metrou │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.10.03 │Instalatie pentru verifica- │ E │ - │ 3688000│ │ │
│ │rea cinemometrelor de con- │ │ │ │ │ │
│ │trol rutier │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.10.04 │Aparat pentru controlul vi- │L44│ 810000│ - │ │ │
│ │tezei de circulaţie a auto- │ │ │ │ │ │
│ │vehiculelor (cinemometru de │ │ │ │ │ │
│ │control rutier) │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.10.05 │Instalatie de mãsurare a vi-│L45│1118000│ 1317000│ │ │
│ │tezei la locomotive şi rame │ │ │ │ │ │
│ │de metrou │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.10.06 │Vitezometru pentru autovehi-│L46│ 185000│ - │ │ │
│ │cule │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.10.08 │Instalatie pentru verifica- │ E │ │ │ │ │
│ │rea anemometrelor │ │ │ │ │ │
│1.10.08.1 │ - portabil │ │ - │ 2000000│ │ │
│1.10.08.2 │ - stationar │ │ - │ Deviz │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.10.09 │Instalatie pentru verifica- │ E │ - │ Deviz │ │ │
│ │rea moristilor hidrometrice │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.10.11 │Anemometru │ E │ 300000│ 500000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │1.12 ALTE MARIMI DE SPAŢIU │ │ │ │ │ │
│ │ ŞI TIMP │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│1.12.01 │Instalatie pentru verifica- │ E │ - │ 1397000│ │ │
│ │rea cronotahografelor │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.12.02 │Cronotahograf │L47│ 678000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│1.12.03 │Taximetru cu maxim doua │L48│ 124000│ - │ │ │
│ │tarife dupã distanta │ │ │ │ │ │
│ │- pentru fiecare tarif su- │ │ 43000│ - │ │ │
│ │ plimentar │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 2 FENOMENE PERIODICE ŞI │ │ │ │ │ │
│ │ CONEXE │ │ │ │ │ │
│ │ 2.03 FRECVENTA (Hz) │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│2.03.01 │Generator de frecventa │ E │ │ │ │ │
│2.03.01.1 │- cu stabilitate 10^-6 sau │ │1480000│ 2790000│ │ │
│ │ mai buna │ │ │ │ │ │
│2.03.01.2 │- cu stabilitate sub 10^-6 │ │ 997000│ 2300000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│2.03.02 │Sintetizator de frecventa │ E │1473000│ 3110000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│2.03.03 │Frecventmetru electronic │ E │ │ │ │ │
│2.03.03.1 │- cu stabilitate 10^-6 sau │ │ 980000│ 3300000│ │ │
│ │ mai buna │ │ │ │ │ │
│2.03.03.2 │- cu stabilitate sub 10^-6 │ │ 420000│ 889000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│2.03.04 │Numarator universal │ E │ │ │ │ │
│2.03.04.1 │- cu stabilitate 10^-6 sau │ │1506000│ 3290000│ │ │
│ │ mai buna │ │ │ │ │ │
│2.03.04.2 │- cu stabilitate sub 10^-6 │ │ 850000│ 1550000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│2.03.08 │Convertor de frecventa │ E │ 430000│ 1560000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │2.04 FRECVENTA DE ROTAŢIE │ │ │ │ │ │
│ │ (TURATIE) │ │ │ │ │ │
│ │ (s^-1, rot/s) │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│2.04.01 │Tahometru electronic clasa │ E │ 259000│ 505000│ │ │
│ │0,1 şi mai exact │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│2.04.02 │Tahometru centrifugal clasa │ E │ │ │ │ │
│ │0,2...0,5 │ │ │ │ │ │
│ │- cu un interval de mãsurare│ │ 195000│ 356000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ 43000│ 83000│ │ │
│ │ mãsurare suplimentar │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│2.04.06 │Tahometru cronometric clasa │ E │ 150000│ 346000│ │ │
│ │0,5 şi mai exact │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│2.04.07 │Instalatie pentru verificat │ E │ - │ 1000000│ │ │
│ │tahometre şi vitezometre │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │2.15 AMPLITUDINEA ACCELERA-│ │ │ │ │ │
│ │ TIEI, VIBRATIEI (m/sp) │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│2.15.01 │Calibrator pentru traductoa-│ E │ 229000│ 529000│ │ │
│ │re de acceleratie │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│2.15.02 │Traductor piezoelectric de │ E │ │ │ │ │
│ │acceleratie │ │ │ │ │ │
│2.15.02.1 │- monoaxial │ │ - │ 463000│ │ │
│2.15.02.2 │- triaxial │ │ - │ 740000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│2.15.03 │Amplificator de condiţionare│ │ 531000│ 1500000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│2.15.04 │Aparat pentru mãsurat para- │ E │ │ │ │ │
│ │metrii vibratiilor mecanice │ │ │ │ │ │
│ │cu traductoare piezoelectri-│ │ 463000│ 950000│ │ │
│ │ce de acceleratie, cu un │ │ │ │ │ │
│ │singur preamplificator │ │ 287000│ 517000│ │ │
│ │- pentru fiecare preamplifi-│ │ │ │ │ │
│ │cator suplimentar │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│2.15.05 │Traductor de vibratii cu │ E │ │ │ │ │
│ │adaptor │ │ │ │ │ │
│2.15.05.1 │- simplu │ │ 370000│ 1500000│ │ │
│2.15.05.2 │- dublu │ │ 580000│ 2400000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 3 MECANICE │ │ │ │ │ │
│ │ 3.01 MASA(kg) │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│3.01.01 │Greutate etalon cu valoare │ E │ │ │ │ │
│ │nominalã 1 mg...50 kg │ │ │ │ │ │
│3.01.01.1 │- clasa E(1) (masa etalon │ │ - │ 927000│ │ │
│ │ secundar ord. II) │ │ │ │ │ │
│ │ - pentru operatia de de- │ │ - │ 947000│ │ │
│ │ terminare a densitatii şi │ │ │ │ │ │
│ │ a proprietãţilor magnetice│ │ │ │ │ │
│3.01.01.2 │- clasa E(2) (masa etalon │ │ - │ 284000│ │ │
│ │ secundar ord. III) │ │ │ │ │ │
│ │- pentru operatia de deter- │ │ - │ 667000│ │ │
│ │ minare a densitatii şi │ │ │ │ │ │
│ │ a proprietãţilor magnetice│ │ │ │ │ │
│ │- pentru operatia de ajusta-│ │ - │ 145000│ │ │
│ │ re │ │ │ │ │ │
│3.01.01.3 │- clasa F(1) │ │ │ 174000│ │ │
│ │- pentru operatia de deter- │ │ │ 386000│ │ │
│ │ minare a densitatii şi a │ │ │ │ │ │
│ │ proprietãţilor magnetice │ │ │ │ │ │
│ │- pentru operatia de ajusta-│ │ │ 63000│ │ │
│ │ re │ │ │ │ │ │
│3.01.01.4 │- clasa F(2) (masa etalon │ │ │ 146000│ │ │
│ │ secundar ord. IV) │ │ │ │ │ │
│ │- pentru operatia de deter- │ │ │ 315000│ │ │
│ │ minare a densitatii şi a │ │ │ │ │ │
│ │ proprietãţilor magnetice │ │ │ │ │ │
│ │- pentru operatia de ajusta-│ │ │ 63000│ │ │
│ │ re │ │ │ │ │ │
│3.01.01.5 │- clasa M(1) (masa etalon de│ │ 59000│ 86000│ │ │
│ │ lucru) │ │ │ │ │ │
│ │- pentru operatia de deter- │ │ - │ 315000│ │ │
│ │ minare a densitatii şi a │ │ │ │ │ │
│ │ proprietãţilor magnetice │ │ │ │ │ │
│ │- pentru operatia de ajusta-│ │ 33000│ 53000│ │ │
│ │ re │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│3.01.02 │Greutate clasa E(2), F(1), │L49│ │ │ │ │
│ │F(2), M(1), M(2), M(3) cu │ │ │ │ │ │
│ │valoarea nominalã 1 mg...50 │ │ │ │ │ │
│ │kg │ │ │ │ │ │
│3.01.02.2 │- clasa E(2) (greutãţi de │ │ 114000│ - │ │ │
│ │ lucru cl.1) │ │ │ │ │ │
│ │- pentru operatia de ajus- │ │ 58000│ - │ │ │
│ │ tare │ │ │ │ │ │
│3.01.02.3 │- clasa F(1) (greutãţi de │ │ 58000│ - │ │ │
│ │ lucru cl.2) │ │ │ │ │ │
│ │- pentru operatia de ajus- │ │ 21000│ - │ │ │
│ │ tare │ │ │ │ │ │
│3.01.02.4 │- clasa F(2) (greutãţi de │ │ 24000│ - │ │ │
│ │ lucru cl.3) │ │ │ │ │ │
│ │- pentru operatia de ajus- │ │ 13000│ - │ │ │
│ │ tare │ │ │ │ │ │
│3.01.02.5 │- clasa M(1) (greutãţi de │ │ 21000│ - │ │ │
│ │ lucru cl.4) │ │ │ │ │ │
│ │- pentru operatia de ajus- │ │ 13000│ - │ │ │
│ │ tare │ │ │ │ │ │
│3.01.02.6 │- clasa M(2) (greutãţi de │ │ 19000│ - │ │ │
│ │ lucru cl.5) │ │ │ │ │ │
│ │- pentru operatia de ajus- │ │ 9000│ - │ │ │
│ │ tare │ │ │ │ │ │
│3.01.02.7 │- clasa M(3) │ │ 19000│ - │ │ │
│ │- pentru operatia de ajus- │ │ 9000│ - │ │ │
│ │ tare │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│3.01.03 │Greutatea etalon cu valoarea│ E │1286000│ 2547000│ │ │
│ │nominalã între 100 kg... │ │ │ │ │ │
│ │1000 kg, inclusiv (mase eta-│ │ │ │ │ │
│ │lon de lucru) │ │ │ │ │ │
│ │- pentru operatia de deter- │ │ 797000│ 797000│ │ │
│ │ minare a densitatii şi a │ │ │ │ │ │
│ │ proprietãţilor magnetice │ │ │ │ │ │
│ │- pentru operatia de ajusta-│ │ 793000│ 1452000│ │ │
│ │ re │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│3.01.04 │Sina etalon tip cale feratã │ E │ 132000│ 375000│ │ │
│ │- pentru operatia de ajusta-│ │ 79000│ 146000│ │ │
│ │ re │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│3.01.05 │Vagon etalon de cale feratã │ E │1468000│ 2934000│ │ │
│ │- pentru operatia de ajusta-│ │ 784000│ 1379000│ │ │
│ │ re │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│3.01.06 │Celula de cantarire │L50│ │ │ │ │
│3.01.06.1 │- cu limita maxima pana la │ │ 553000│ - │ │ │
│ │ 1000 kg inclusiv │ │ │ │ │ │
│3.01.06.2 │- cu limita maxima peste │ │1106000│ - │ │ │
│ │ 1000 kg │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│3.01.07 │Balanţa de cereala │ │ │ │ │ │
│3.01.07.1 │- etalon secundar ordin I │ E │ - │ 1668000│ │ │
│3.01.07.2 │- etalon de lucru │ E │ - │ 1069000│ │ │
│3.01.07.3 │- uzualã (de lucru) │L51│ 370000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│3.01.08 │Balanţa etalon şi comparator│ E │ │ │ │ │
│3.01.08.1 │- cu numãrul de diviziuni │ │ - │ 1567000│ │ │
│ │ n>100 000 (balanţa etalon │ │ │ │ │ │
│ │ sec. ord. II, III, IV) │ │ │ │ │ │
│3.01.08.2 │- cu numãrul de diviziuni │ │ - │ 1063000│ │ │
│ │ n≤100000 (balanţa etalon │ │ │ │ │ │
│ │ sec. ord. IV şi balanţa et.│ │ │ │ │ │
│ │ de lucru) │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│3.01.09 │Aparat de cantarit cu func- │L52│ │ │ │ │
│ │tionare neautomata │ │ │ │ │ │
│3.01.09.1 │- de precizie specialã- │ │ 672000│ - │ │ │
│ │ clasa I │ │ │ │ │ │
│3.01.09.2 │- de precizie superioarã- │ │ 515000│ - │ │ │
│ │ clasa II │ │ │ │ │ │
│3.01.09.3 │- de precizie medie- clasa │ │ │ │ │ │
│ │ III, inferioarã- clasa III│ │ │ │ │ │
│3.01.09.3.1 │ - cu limita maxima pana la│ │ 234000│ - │ │ │
│ │30 kg, inclusiv │ │ │ │ │ │
│3.01.09.3.2 │ - cu limita maxima între │ │ 610000│ - │ │ │
│ │30 kg...1000kg, inclusiv │ │ │ │ │ │
│3.01.09.3.3 │ - cu limita maxima între │ │ 917000│ - │ 988000│ │
│ │1000 kg...10000 kg, inclusiv│ │ │ │ │ │
│3.01.09.3.4 │ - cu limita maxima între │ │2202000│ - │ 988000│ │
│ │10000 kg...20000 kg inclusiv│ │ │ │ │ │
│3.01.09.3.5 │ - cu limita maxima între │ │2935000│ - │ 988000│ │
│ │20000 kg...50000 kg inclusiv│ │ │ │ │ │
│3.01.09.3.6 │ - cu limita maxima peste │ │3669000│ - │ 988000│ │
│ │50000 kg │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│3.01.10 │Aparat de cantarit cu func- │L53│ │ │≥1000kg│ │
│ │tionare automatã │ │ │ │ │ │
│3.01.10.1 │- totalizator discontinuu │ │ 734000│ - │ 988000│ │
│ │ (balanţa automatã) │ │ │ │ │ │
│3.01.10.2 │- totalizator continuu (can-│ │5728000│ - │ │ │
│ │ tar de banda) │ │ │ │ │ │
│3.01.10.3 │- de sortat şi/sau de eti- │ │1538000│ │ │ │
│ │ chetat │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│3.01.11 │Instalatie cu funcţionare │L54│2148000│ - │1483000│ │
│ │automatã pentru cantarit, │ │ │ │ │ │
│ │dozat, ambalat │ │ │ │ │ │
│ │- pentru fiecare aparat su- │ │1575000│ - │ │ │
│ │ plimentar │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│3.01.12 │Instalatie de cantarire în │L55│ │ │1236000│ │
│ │mers │ │ │ │ │ │
│3.01.12.1 │- pentru vagoane de cale fe-│ │4987000│ - │ │ │
│ │ rata │ │ │ │ │ │
│3.01.12.2 │- pentru vehicule rutiere │ │4151000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│3.01.13 │Indicator numeric de masa │L56│1548000│ - │ │ │
│ │(calculator programabil) │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│3.01.15 │Instalatie portabila pentru │L57│1056000│ - │ │ │
│ │cantarit autovehicule osie │ │ │ │ │ │
│ │cu osie │ │ │ │ │ │
│ │- pentru fiecare amplasament│ │2360000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 3.09 FORTA, GREUTATE (N) │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│3.09.01 │ Dinamometru utilizat pentru│ E │ │ │ │ │
│ │verificarea maşinilor de │ │ │ │ │ │
│ │încercãri materiale (inclu- │ │ │ │ │ │
│ │siv celula de sarcina, cl. │ │ │ │ │ │
│ │00...2) │ │ │ │ │ │
│3.09.01.1 │ - cu limita maxima pana la│ │ - │ 1533000│ │ │
│ │1 kN, inclusiv │ │ │ │ │ │
│3.09.01.2 │ - cu limita maxima mai │ │ - │ 1982000│ │ │
│ │mare de 1 kN, pana la 100 kN│ │ │ │ │ │
│ │inclusiv │ │ │ │ │ │
│3.09.01.3 │ - cu limita maxima mai │ │ - │ 3328000│ │ │
│ │mare de 0,1 MN, pana la 1 MN│ │ │ │ │ │
│ │inclusiv │ │ │ │ │ │
│3.09.01.4 │ - cu limita maxima mai │ │ - │ 4157000│ │ │
│ │mare de 0,1 MN, pana la 3 MN│ │ │ │ │ │
│ │inclusiv │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│3.09.02 │Dinamometru (inclusiv celule│ E │ │ │ │ │
│ │ de sarcina, cl. 0,05...3) │ │ │ │ │ │
│3.09.02.1 │ - cu limita maxima pana la│ │ 338000│ 741000│ │ │
│ │0,1 kN, inclusiv │ │ │ │ │ │
│3.09.02.2 │ - cu limita maxima mai │ │ 451000│ 1076000│ │ │
│ │mare de 0,1 kN, pana la 1 kN│ │ │ │ │ │
│ │inclusiv │ │ │ │ │ │
│3.09.02.3 │ - cu limita maxima mai │ │ 882000│ 1839000│ │ │
│ │mare de 1 kN, pana la 100 kN│ │ │ │ │ │
│ │inclusiv │ │ │ │ │ │
│3.09.02.4 │ - cu limita maxima mai │ │1816000│ 2955000│ │ │
│ │mare de 0,1 MN, pana la 1 MN│ │ │ │ │ │
│ │inclusiv │ │ │ │ │ │
│3.09.02.5 │ - cu limita maxima mai │ │2498000│ 3690000│ │ │
│ │mare de 1 MN, pana la 3 MN, │ │ │ │ │ │
│ │inclusiv │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│3.09.03 │ Masina etalon de forta, cu │ E │ │ │ │ │
│ │încãrcare directa, cu par- │ │ │ │ │ │
│ │ghie sau amplificare │ │ │ │ │ │
│ │hidraulica │ │ - │ Deviz │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│3.09.04 │ Masina pentru încercarea │L58│ │ │ │ 370000│
│ │statica a metalelor la │ │ │ │ │ │
│ │tracţiune, compresiune, │ │ │ │ │ │
│ │forfecare sau incovoiere │ │ │ │ │ │
│3.09.04.1 │- cu limita maxima pana la │ │ 918000│ 1614000│ │ │
│ │ 5 kN, inclusiv, pentru un │ │ │ │ │ │
│ │ sens de solicitare şi un │ │ │ │ │ │
│ │ interval de mãsurare │ │ │ │ │ │
│ │- idem, pentru fiecare în- │ │ 512000│ 807000│ │ │
│ │ terval de mãsurare sau sens│ │ │ │ │ │
│ │ suplimentar de solicitare │ │ │ │ │ │
│3.09.04.2 │- cu limita maxima între │ │1218000│ 1821000│ │ │
│ │5kN...100 kN, inclusiv, ptr.│ │ │ │ │ │
│ │un sens de solicitare şi un │ │ │ │ │ │
│ │ interval de mãsurare │ │ │ │ │ │
│ │- idem, pentru fiecare în- │ │ 686000│ 1055000│ │ │
│ │ terval de mãsurare sau sens│ │ │ │ │ │
│ │ suplimentar de solicitare │ │ │ │ │ │
│3.09.04.3 │- cu limita maxima între │ │1507000│ 2134000│ │ │
│ │0,1 MN..1 MN, inclusiv, ptr.│ │ │ │ │ │
│ │un sens de solicitare şi un │ │ │ │ │ │
│ │ interval de mãsurare │ │ │ │ │ │
│ │- idem, pentru fiecare în- │ │ 924000│ 1409000│ │ │
│ │ terval de mãsurare sau sens│ │ │ │ │ │
│ │ suplimentar de solicitare │ │ │ │ │ │
│3.09.04.4 │- cu limita maxima între │ │1797000│ 2758000│ │ │
│ │1 MN...5 MN, inclusiv, ptr. │ │ │ │ │ │
│ │un sens de solicitare şi un │ │ │ │ │ │
│ │ interval de mãsurare │ │ │ │ │ │
│ │- idem, pentru fiecare în- │ │1324000│ 1949000│ │ │
│ │ terval de mãsurare sau sens│ │ │ │ │ │
│ │ suplimentar de solicitare │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│3.09.05 │ Masina pentru încercarea │L58│ │ │ │ 370000│
│ │statica a betoanelor şi ci- │ │ │ │ │ │
│ │menturilor la compresiune │ │ │ │ │ │
│ │şi incovoiere (presa) │ │ │ │ │ │
│3.09.05.1 │- cu limita maxima pana la │ │ 908000│ 1588000│ │ │
│ │ 5 kN, inclusiv, pentru un │ │ │ │ │ │
│ │ interval de mãsurare │ │ │ │ │ │
│ │- idem, pentru fiecare în- │ │ 482000│ 807000│ │ │
│ │ terval de mãsurare │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentar │ │ │ │ │ │
│3.09.05.2 │- cu limita maxima între │ │ 930000│ 1643000│ │ │
│ │5kN...100 kN, inclusiv, ptr.│ │ │ │ │ │
│ │ un interval de mãsurare │ │ │ │ │ │
│ │- idem, pentru fiecare în- │ │ 480000│ 882000│ │ │
│ │ terval de mãsurare │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentar │ │ │ │ │ │
│3.09.05.3 │- cu limita maxima între │ │1516000│ 2049000│ │ │
│ │0,1 MN..1 MN, inclusiv, ptr.│ │ │ │ │ │
│ │ un interval de mãsurare │ │ │ │ │ │
│ │- idem, pentru fiecare în- │ │ 821000│ 1302000│ │ │
│ │ terval de mãsurare │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentar │ │ │ │ │ │
│3.09.05.4 │- cu limita maxima între │ │2127000│ 2758000│ │ │
│ │1 MN...5 MN, inclusiv, ptr. │ │ │ │ │ │
│ │ un interval de mãsurare │ │ │ │ │ │
│ │- idem, pentru fiecare în- │ │1330000│ 1862000│ │ │
│ │ terval de mãsurare │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentar │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│3.09.06 │Masina pentru încercarea │L58│ │ │ 370000│ │
│ │statica la tracţiune a tex- │ │ │ │ │ │
│ │tilelor, pielii, cauciucului│ │ │ │ │ │
│ │maselor plastice, firelor │ │ │ │ │ │
│ │etc. │ │ │ │ │ │
│3.09.06.1 │- cu limita maxima pana la │ │ 538000│ 766000│ │ │
│ │ 500 N, inclusiv, pentru un │ │ │ │ │ │
│ │ interval de mãsurare │ │ │ │ │ │
│ │ - pentru fiecare interval │ │ 325000│ 530000│ │ │
│ │ de mãsurare suplimentar │ │ │ │ │ │
│3.09.06.2 │- cu limita maxima mai mare │ │ 615000│ 845000│ │ │
│ │de 500 N pentru un interval │ │ │ │ │ │
│ │de mãsurare │ │ │ │ │ │
│ │- pentru fiecare interval │ │ 325000│ 529000│ │ │
│ │ de mãsurare suplimentar │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│3.09.07 │Masina pentru încercarea la │L58│ │ │ 370000│ │
│ │tracţiune, compresiune sau │ │ 629000│ 842000│ │ │
│ │forfecare a nisipurilor, pa-│ │ │ │ │ │
│ │manturilor etc. pentru un │ │ │ │ │ │
│ │interval de mãsurare │ │ │ │ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ 325000│ 529000│ │ │
│ │ mãsurare suplimentar │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│3.09.08 │Masina pentru încercarea │L58│ │ │ 370000│ │
│ │statica a arcurilor, a ine- │ │ │ │ │ │
│ │lelor de piston etc. │ │ │ │ │ │
│3.09.08.1 │- cu limita maxima pana la │ │ 443000│ 577000│ │ │
│ │ 100 N, inclusiv, pentru un │ │ │ │ │ │
│ │ sens de solicitare şi un │ │ │ │ │ │
│ │ interval de mãsurare │ │ │ │ │ │
│ │ - pentru fiecare sens de │ │ 245000│ 358000│ │ │
│ │ solicitare sau interval │ │ │ │ │ │
│ │ de mãsurare suplimentar │ │ │ │ │ │
│3.09.08.2 │- cu limita maxima între 0,1│ │ 538000│ 803000│ │ │
│ │ kN şi 100 kN, inclusiv, ptr│ │ │ │ │ │
│ │ un sens de solicitare şi │ │ │ │ │ │
│ │ un interval de mãsurare │ │ │ │ │ │
│ │- pentru fiecare sens de so-│ │ 378000│ 566000│ │ │
│ │ licitare sau interval de │ │ │ │ │ │
│ │ mãsurare suplimentar │ │ │ │ │ │
│3.09.08.3 │- cu limita maxima mai mare │ │ 803000│ 1257000│ │ │
│ │ de 0,1 MN,inclusiv, pentru │ │ │ │ │ │
│ │ un sens de solicitare şi un│ │ │ │ │ │
│ │ interval de mãsurare │ │ │ │ │ │
│ │- pentru fiecare sens de so-│ │ 529000│ 831000│ │ │
│ │ licitare sau interval de │ │ │ │ │ │
│ │ mãsurare suplimentar │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│3.09.09 │Masina pentru încercarea me-│L58│ │ │ 370000│ │
│ │talelor la fluaj sau relax- │ │1015000│ 1442000│ │ │
│ │re pentru un post de incer- │ │ │ │ │ │
│ │care şi un interval de masu-│ │ │ │ │ │
│ │rare │ │ │ │ │ │
│ │- pentru fiecare post de în-│ │ 648000│ 1018000│ │ │
│ │ cercare sau interval de │ │ │ │ │ │
│ │ mãsurare suplimentar │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│3.09.10 │Masina pentru încercãri la │L58│ │ │ 370000│ │
│ │oboseala prin solicitãri │ │1813000│ 3328000│ │ │
│ │axiale pentru o amplitudine │ │ │ │ │ │
│ │şi o frecventa) │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│3.09.11 │Masina pentru încercãri la │L58│ │ │ 370000│ │
│ │incovoiere rotativa (cu un │ │ │ │ │ │
│ │post) │ │ │ │ │ │
│ │- reproducerea momentului cu│ │ 437000│ 700000│ │ │
│ │ greutãţi │ │ │ │ │ │
│ │- verificarea momentului cu │ │1767000│ 2360000│ │ │
│ │ epruveta etalon, pentru o │ │ │ │ │ │
│ │ scara de mãsurare │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│3.09.13 │Stand cu role pentru verifi-│L59│ │ │ 988000│ │
│ │carea sistemului de franare │ │ │ │ │ │
│ │al autovehiculelor rutiere │ │ │ │ │ │
│ │- pentru o parte │ │1477000│ 2987000│ │ │
│ │- pentru a doua parte sau │ │ 695000│ 1520000│ │ │
│ │ pentru fiecare interval de │ │ │ │ │ │
│ │ mãsurare suplimentar │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│3.09.14 │Indicator de sarcina în ca- │L60│ │ │ │ │
│ │bluri │ │ │ │ │ │
│3.09.14.1 │- cu limita maxima pana la │ │ 917000│ 1484000│ │ │
│ │ 100 kN, inclusiv │ │ │ │ │ │
│3.09.14.2 │- cu limita maxima peste │ │1124000│ 1606000│ │ │
│ │ 100 kN │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│3.09.15 │Instalatie pentru determi- │L61│1258000│ 1645000│ │ │
│ │narea sarcinii pe roti la │ │ │ │ │ │
│ │locomotive │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 3.12 MOMENT AL FORŢEI, │ │ │ │ │ │
│ │ MOMENT AL CUPLULUI, │ │ │ │ │ │
│ │ TORSIUNE(Nm) │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│3.12.01 │Traductor pentru mãsurarea │ E │ │ │ │ │
│ │momentului, clasa 0,6 şi mai│ │ │ │ │ │
│ │exacte, pentru fiecare în- │ │ │ │ │ │
│ │terval de mãsurare şi sens │ │ │ │ │ │
│ │de solicitare │ │ │ │ │ │
│3.12.01.1 │- pana la 200 Nm inclusiv │ │1357000│ 1950000│ │ │
│3.12.01.2 │- peste 200 Nm pana la 6 kNm│ │2154000│ 2833000│ │ │
│ │ inclusiv │ │ │ │ │ │
│3.12.01.3 │- peste 6 kNm │ │ Deviz │ Deviz │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│3.12.02 │Masina etalon cu încãrcare │ E │ - │ Deviz │ │ │
│ │directa şi parghie pentru │ │ │ │ │ │
│ │momentul cuplului │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│3.12.04 │Aparat de verificat chei şi │ E │ │ │ │ │
│ │surubelnite dinamometrice: │ │ │ │ │ │
│ │- pentru un sens de solici- │ │ 899000│ 1358000│ │ │
│ │ tare şi un interval de ma- │ │ │ │ │ │
│ │ surare │ │ │ │ │ │
│ │- pentru al doilea sens de │ │ 559000│ 780000│ │ │
│ │ solicitare sau pentru fie- │ │ │ │ │ │
│ │ care interval de mãsurare │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentar │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 3.15 PRESIUNE(Pa) │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│3.15.01 │Manometru, vacuummetru sau │ E │ │ │ │ │
│ │manovacuummetru cu piston şi│ │ │ │ │ │
│ │greutãţi: │ │ │ │ │ │
│ │- pentru verificarea pompei │ │ 275000│ - │ │ │
│ │ de presiune │ │ │ │ │ │
│ │- pentru fiecare greutate │ │ │ │ │ │
│ │ din setul de greutãţi │ │ │ │ │ │
│ │ - cu ajustare │ │ - │ 96000│ │ │
│ │ - fãrã ajustare │ │ - │ 66000│ │ │
│3.15.01.01 │- pentru presiuni relative │ │ │ │ │ │
│ │ pana la 110 MPa, inclusiv │ │ │ │ │ │
│3.15.01.01.1│ - clasa 0,01...0,02 │ │ - │ 4536000│ │ │
│3.15.01.01.2│ - clasa 0,05...0,2 │ │ - │ 3777000│ │ │
│3.15.01.02 │- pentru presiuni relative │ │ - │ 4755000│ │ │
│ │ peste 110 MPa clasa 0,05...│ │ │ │ │ │
│ │ 0,2 │ │ │ │ │ │
│3.15.01.03 │- pentru presiuni absolute │ │ - │ 4993000│ │ │
│ │ clasa 0,05...0,2 │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│3.15.02 │Manometru, vacuummetru, ma- │ │ │ │ │ │
│ │novacuummetru, manometru di-│ │ │ │ │ │
│ │ferential cu lichid, pentru │ │ │ │ │ │
│ │presiuni relative │ │ │ │ │ │
│3.15.02.01 │- cu tub U clasa 0,05...0,2 │ E │ 548000│ 2056000│ │ │
│3.15.02.02 │- cu rezervor şi tub verti- │ │ │ │ │ │
│ │ cal │ │ │ │ │ │
│3.15.02.02.1│ - clasa 0,015...0,025 │ │1690000│ 4242000│ │ │
│3.15.02.02.2│ - clasa 0,05...0,1 │ │1403000│ 3263000│ │ │
│3.15.02.02.3│ - clasa 0,2 │ │ 868000│ 1735000│ │ │
│3.15.02.03 │- cu compensare pentru pre- │ │ 582000│ 1360000│ │ │
│ │ siuni pana la 2500 Pa, în- │ │ │ │ │ │
│ │ clusiv │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│3.15.03 │Vacuummetru de presiune ab- │ E │ │ │ │ │
│ │soluta │ │ │ │ │ │
│3.15.03.01 │- cu compresie cu mercur │ │ │ │ │ │
│3.15.03.01.1│ - cu limita ≥10^-3 Pa │ │3025000│ 5619000│ │ │
│3.15.03.01.2│ - cu limita minima ≥10^-1 │ │2557000│ 4641000│ │ │
│ │ Pa │ │ │ │ │ │
│3.15.03.02 │- cu ionizare │ │ │ │ │ │
│3.15.03.02.1│ - cu limita minima ≥ 10^-4│ │ │ │ │ │
│ │ Pa, eroarea tolerata │ │ │ │ │ │
│ │ (10...15)%, pentru o │ │ │ │ │ │
│ │ joja şi un filament │ │2972000│ 5314000│ │ │
│ │ - pentru fiecare joja │ │ │ │ │ │
│ │ sau filament suplimentar│ │1360000│ 2472000│ │ │
│3.15.03.02.2│ - cu limita minima ≥ 10^-4│ │ │ │ │ │
│ │ Pa, eroarea tolerata │ │ │ │ │ │
│ │ de 20% şi mai puţin │ │ │ │ │ │
│ │ exact, pentru o joja şi │ │2176000│ 4078000│ │ │
│ │ un filament │ │ │ │ │ │
│ │ - pentru fiecare joja │ │ │ │ │ │
│ │ sau filament suplimentar│ │1360000│ 2472000│ │ │
│3.15.03.03 │ - termoelectric cu eroarea │ │ │ │ │ │
│ │ de 10% şi mai puţin exact │ │ │ │ │ │
│3.15.03.03.1│ - cu interval de mãsurare │ │ │ │ │ │
│ │ (10^-1...10^2) Pa, pentru│ │ │ │ │ │
│ │ o joja │ │1638000│ 3353000│ │ │
│ │ - pentru fiecare joja │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentarã │ │1030000│ 2234000│ │ │
│3.15.03.03.2│ - cu interval de mãsurare │ │ │ │ │ │
│ │ (10^-1...10^5) Pa, pentru│ │ │ │ │ │
│ │ o joja │ │2246000│ 4471000│ │ │
│ │ - pentru fiecare joja │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentarã │ │1030000│ 2235000│ │ │
│3.15.03.04 │ - cu lichid, cu tub U │ │1638000│ 4192000│ │ │
│3.15.03.05 │ - cu element clasic clasa │ │ │ │ │ │
│ │ 0,1...0,6 │ │1451000│ 2934000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│3.15.04 │ Barometru │ E │ │ │ │ │
│3.15.04.1 │ - cu mercur, cu eroarea │ │ │ │ │ │
│ │ 0,01...0,05)kPa │ │3584000│ 4538000│ │ │
│3.15.04.2 │ - aneroid, cu eroarea │ │ │ │ │ │
│ │ (0,1...0,2)kPa │ │1217000│ 2348000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│3.15.05 │ Manometru cu element clasic│ │ │ │ │ │
│ │pentru mãsurarea presiunii │ │ │ │ │ │
│ │relative │ │ │ │ │ │
│3.15.05.01 │ Manometru/vacuummetru/ │ E │ │ │ │ │
│ │manovacuummetru şi manometru│ │ │ │ │ │
│ │diferential │ │ │ │ │ │
│3.15.05.01.1│- clasa 0,05...0,16 │ │ 361000│ 1257000│ │ │
│3.15.05.01.2│- clasa 0,2...0,3 │ │ 289000│ 1050000│ │ │
│3.15.05.01.3│- clasa 0,4...0,6 │ │ 186000│ 517000│ │ │
│3.15.05.02 │ Manometru pentru mãsurarea │L62│ 130000│ 384000│ │ │
│ │presiunii buteliilor de │ │ │ │ │ │
│ │oxigen │ │ │ │ │ │
│3.15.05.03 │ Manometre pentru mãsurarea │L62│ 111000│ 309000│ │ │
│ │presiunii gazelor sau lichi-│ │ │ │ │ │
│ │delor folosite în domeniul │ │ │ │ │ │
│ │sãnãtãţii, protecţiei mediu-│ │ │ │ │ │
│ │lui şi a muncii │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│3.15.06 │ Manometru pentru mãsurarea │L64│ 83000│ - │ │ │
│ │presiunii în pneurile │ │ │ │ │ │
│ │autovehiculelor │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│3.15.07 │ Aparat pentru mãsurarea │L65│ 116000│ - │ │ │
│ │ presiunii arteriale │ │ │ │ │ │
│ │ (mecanic) │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│3.15.08 │ Traductor de presiune │L66│ 498000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│3.15.09 │ Aparat cu traductoare │ E │ │ │ │ │
│ │pentru mãsurarea presiunii │ │ │ │ │ │
│ │absolute sau relative, cu │ │ │ │ │ │
│ │afişare analogica sau │ │ │ │ │ │
│ │digitala │ │2903000│ 5728000│ │ │
│ │ - pentru fiecare interval │ │ │ │ │ │
│ │ de mãsurare suplimentar │ │1290000│ 2904000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 3.27 DEBIT DE VOLUM(mc/s)│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│3.27.01 │ Instalatie gravimetrica │ E │ │ │ │ │
│ │sau volummetrica pentru │ │ │ │ │ │
│ │verificarea debitmetrelor │ │ - │ Deviz │ │ │
│ │pentru lichide │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│3.27.02 │ Diafragma/ajutaj pentru │L67│ │ │ │ │
│ │mãsurarea debitelor │ │ │ │ │ │
│3.27.02.01 │- verificare dimensionala │ │ 370000│ - │ │ │
│3.27.02.02 │- verificare prin cablu │ │ 370000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│3.27.05 │ Debitmetru electromagnetic,│L68│ │ │ │ │
│ │cu turbina, cu ultrasunete, │ │ │ │ │ │
│ │cu insertie, Vortex, │ │ │ │ │ │
│ │diferential etc. │ │ │ │ │ │
│3.27.05.01 │- cu diametrul pana la 50 mm│ │ 247000│ 900000│ │ │
│3.27.05.02 │- cu diametrul între │ │ 370000│ 1100000│ │ │
│ │ 50 mm ... 100 mm, inclusiv │ │ │ │ │ │
│3.27.05.03 │- cu diametrul peste 100 mm │ │ 618000│ 2000000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 3.28 DURITATE │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│3.28.02 │ Mãsura (placuta) etalon de │ E │ │ │ │ │
│ │duritate pentru metodele: │ │ │ │ │ │
│ │Rockwell (scarile A, B, C, D│ │ │ │ │ │
│ │E, F, G, H, K); Rockwell │ │ │ │ │ │
│ │superficiala (scarile N 15, │ │ │ │ │ │
│ │30, 45; T 15, 30, 45); │ │ - │ 248000│ │ │
│ │Vickers, Knoop; Brinell │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│3.28.03 │ Penetrator de diamant │ E │ - │ 954000│ │ │
│ │Rockwell, Vickers, Knoop │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│3.28.04 │ Aparat etalon pentru deter-│ E │ │ │ │ │
│ │minarea statica a duritatii │ │ │ │ │ │
│ │pentru o metoda şi o scara │ │ - │ Deviz │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│3.28.05 │ Bara de comparatie pentru │ E │ │ │ │ │
│ │încercare dinamico-plastica │ │ │ │ │ │
│ │(Poldy) a duritatii │ │ - │ 98000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ 3.29 ALTE MARIMI MECANICE │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│3.29.04 │ Sursa de flux de la 10^-11 │ E │ │ │ │ │
│ │la 10^-5 Pa.mc.s^-1 │ │ │ │ │ │
│3.29.04.1 │ - cu incertitudinea │ │ │ │ │ │
│ │ (10....20)% │ │2489000│ 5220000│ │ │
│3.29.04.2 │ - cu incertitudinea > 20% │ │2198000│ 4661000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │4. CALDURA (MARIMI TERMICE) │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ 4.02 TEMPERATURA CELSIUS │ │ │ │ │ │
│ │ (°C) │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│4.02.01 │ Termometru de sticla, │ E │ │ │ │ │
│ │ cu lichid │ │ │ │ │ │
│ │- pentru temperaturi ≥ 0°C │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
GINA
│4.02.01.1 │- cu valoarea diviziunii │ │ 224000│450000/ │ │ │
│ │ < 0,1°C │ │ │ pct │ │ │
│4.02.01.2 │- cu valoarea diviziunii │ │ 186000│300000/ │ │ │
│ │ ≥ 0,1°C │ │ │ pct │ │ │
│4.02.01.3 │- pentru temperaturi <0°C │ │ 290000│300000/ │ │ │
│ │ │ │ │ pct │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│4.02.02 │Termometru medical cu lichid│L69│ 4800│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│4.02.04 │Termometru Beckmann │ E │ - │450000/ │ │ │
│ │ │ │ │ pct │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│4.02.06 │Termometru cu mercur, cu │L71│ │ │ │ │
│ │contacte electrice │ │ │ │ │ │
│4.02.06.1 │- cu un contact fix │ │ 70000│ │ │ │
│ │ - pentru fiecare contact │ │ │ │ │ │
│ │ fix suplimentar │ │ 35000│ - │ │ │
│4.02.06.2 │- cu contact mobil (tip │ │ │ │ │ │
│ │ Wertex) │ │ 245000│ - │ │ │
│4.02.06.3 │Senzor de temperatura │ │ 380000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│4.02.11 │Termorezistenta │ │ │ │ │ │
│ │- etalon din platina │ E │ │ │ │ │
│ │ - etalonare la puncte fixe│ │ │ │ │ │
│4.02.11.1 │ - în domeniul │ │ │ │ │ │
│ │ (0 ... 30)°C │ │ - │ 4000000│ │ │
│4.02.11.2 │ - în domeniul │ │ │ │ │ │
│ │ (0 ...156)°C │ │ - │ 4000000│ │ │
│4.02.11.3 │ - în domeniul │ │ │ │ │ │
│ │ (0 ...232)°C │ │ - │ 5750000│ │ │
│4.02.11.4 │ - în domeniul │ │ │ │ │ │
│ │ (0 ...420)°C │ │ - │ 6325000│ │ │
│4.02.11.5 │ - în domeniul │ │ │ │ │ │
│ │ (-196...0)°C │ │ - │ 6325000│ │ │
│4.02.11.6 │ - în domeniul │ │ │ │ │ │
│ │ (-40...+30)°C │ │ - │ 5000000│ │ │
│ │ - etalonare prin comparare│ │ │ │ │ │
│4.02.11.7 │ - în domeniul │ │ │ │ │ │
│ │ (-196...0)°C │ │ - │ 2500000│ │ │
│4.02.11.8 │ - în domeniul │ │ │ │ │ │
│ │ (0 ...420)°C │ │ - │ 2704000│ │ │
│4.02.11.9 │ - de lucru (din platina, │ │ │ │ │ │
│ │ cupru, nichel) │L71│ 302000│ - │ │ │
│4.02.11.10 │ - perechi termorezistente │ │ │ │ │ │
│ │ pentru contoare │ │ 630000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│4.02.12 │Termocuplu │ │ │ │ │ │
│4.02.12.1 │- etalon │ E │ │ │ │ │
│ │ - etalonare la puncte fixe│ │ - │ 6325000│ │ │
│ │ - etalonare prin comparare│ │ - │ 2430000│ │ │
│4.02.12.2 │- de lucru │L71│ 432000│ - │ │ │
│4.02.12.3 │- cablu de compensare │ │ 243000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│4.02.13 │Termometru digital │ │ │ │ │ │
│4.02.13.01 │- etalon - etalonare la │ │ │ │ │ │
│ │ puncte fixe cu │ │ │ │ │ │
│ │ termorezistenta │ E │ │ │ │ │
│4.02.13.01.1│ - în domeniul │ │ │ │ │ │
│ │ (0 ... 30)°C │ │ - │ 4000000│ │ │
│4.02.13.01.2│ - în domeniul │ │ │ │ │ │
│ │ (0 ...156)°C │ │ - │ 4000000│ │ │
│4.02.13.01.3│ - în domeniul │ │ │ │ │ │
│ │ (0 ...232)°C │ │ - │ 5750000│ │ │
│4.02.13.01.4│ - în domeniul │ │ │ │ │ │
│ │ (0 ...420)°C │ │ - │ 6325000│ │ │
│4.02.13.01.5│ - în domeniul │ │ │ │ │ │
│ │ (-196...0)°C │ │ - │ 6325000│ │ │
│4.02.13.01.6│ - în domeniul │ │ │ │ │ │
│ │ (-40...+30)°C │ │ - │ 5000000│ │ │
│4.02.13.02 │- etalon - etalonare la │ │ │ │ │ │
│ │ puncte fixe cu termocuplu │ │ │ │ │ │
│ │ în domeniul (300...1200)°C│ │ - │ 6500000│ │ │
│4.02.13.03 │- etalon - etalonare prin │ │ │ │ │ │
│ │ comparare │ │ │ │ │ │
│4.02.13.03.1│ - în domeniul │ │ │ │ │ │
│ │ (-196...0)°C │ │ - │ 4000000│ │ │
│4.02.13.03.2│ - în domeniul │ │ │ │ │ │
│ │ (0 ...420)°C │ │ - │ 3500000│ │ │
│4.02.13.03.3│ - în domeniul │ │ │ │ │ │
│ │ (300...1200)°C │ │ - │ 2430000│ │ │
│4.02.13.04 │- de lucru │L71│ │ │ │ │
│4.02.13.04.1│ - cu un traductor │ │ 432000│ - │ │ │
│ │ - pentru fiecare traductor│ │ │ - │ │ │
│ │ suplimentar │ │ 216000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│4.02.14 │Lampa de temperatura │ E │ - │184000/ │ │ │
│ │ │ │ │ pct │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│4.02.15 │Pirometru │ E │ 500000│251000/ │ │ │
│ │ │ │ │ pct │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│4.02.16 │Termometru electronic │L70│ 47000│ │ │ │
│ │medical │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│4.02.18 │Mijloc de mãsurare indicator│ │ │ │ │ │
│ │de temperatura prevãzut cu │ │ │ │ │ │
│ │dispozitive auxiliare │ │ │ │ │ │
│ │(semnalizare, reglare, │ │ │ │ │ │
│ │înregistrare) │ E │ │ │ │ │
│ │- indicator cu un domeniu de│ │ │ │ │ │
│ │ mãsurare │ │ 432000│ 2200000│ │ │
│ │ - pentru fiecare domeniu │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentar │ │ 216000│ 220000│ │ │
│ │ - pentru dispozitivul de │ │ │ │ │ │
│ │ semnalizare │ │ 45000│ - │ │ │
│ │ - pentru dispozitivul de │ │ │ │ │ │
│ │ reglare │ │ 45000│ - │ │ │
│ │ - pentru dispozitivul de │ │ │ │ │ │
│ │ înregistrare │ │ 45000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│4.02.19 │Simulator de termorezistenta│ E │ - │ 150000/│ │ │
│ │ │ │ │ pct │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│4.02.20 │Simulator de termocuplu │ E │ - │ 250000/│ │ │
│ │ │ │ │ pct │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│4.02.21 │Calibrator de temperatura │ E │ 432000│ 250000/│ │ │
│ │pentru un domeniu de │ │ │ pct │ │ │
│ │mãsurare │ │ │ │ │ │
│ │- pentru fiecare domeniu de │ │ 280000│ 250000/│ │ │
│ │ mãsurare suplimentar │ │ │ pct │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│4.02.22 │Termocompensator │ E │ 550000│ 2500000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│4.02.23 │Termopunte │ E │ 550000│ 2500000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │4.06 CANTITATE DE CALDURA │ │ │ │ │ │
│ │ (J) │ │ │ │ │ │
│4.06.01 │Contor de energie termica │L73│ │ │ │ │
│4.06.01.01 │- pentru agent termic apa │ │ │ │ │ │
│4.06.01.01.1│ - cu subansambluri │ │ │ │ │ │
│ │ neinterschimbabile │ │ │ │ │ 309000│
│ │ - pentru debitmetre cu Dn │ │ │ │ │ │
│ │între (15...20)mm inclusiv │ │1354000│ 2400000│ │ │
│ │ - pentru debitmetre cu Dn │ │ │ │ │ │
│ │între (20...50)mm inclusiv │ │1420000│ 2800000│ │ │
│ │ - pentru debitmetre cu Dn │ │ │ │ │ │
│ │între (50...100)mm inclusiv │ │1476000│ 3450000│ │ │
│ │ - pentru debitmetre cu Dn │ │ │ │ │ │
│ │între (100...200)mm inclusiv│ │1775000│ 3450000│ │ │
│4.06.01.01.2│- cu subansambluri │ │suma ta│suma ta-│ │ │
│ │ interschimbabile │ │rifelor│rifelor │ │ │
│ │ │ │compo- │compo- │ │ │
│ │ │ │nente- │nentelor│ │ │
│ │ │ │lor │ │ │ │
│4.06.01.02 │- pentru agent termic abur │ │ │ │ │ │
│4.06.01.02.1│- cu subansambluri │ │1854000│ 3533000│ │ │
│ │ neinterschimbabile │ │ │ │ │ │
│4.06.01.02.2│- cu subansambluri │ │suma ta│suma ta-│ │ │
│ │ interschimbabile │ │rifelor│rifelor │ │ │
│ │ │ │compo- │compo- │ │ │
│ │ │ │nente- │nentelor│ │ │
│ │ │ │lor │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│4.06.02 │Calculator de energie │L74│ │ │ │ │
│ │termica │ │ │ │ │ │
│4.06.02.1 │- cu traductoare de │ │ │ │ │ │
│ │ temperatura │ │ 995000│ 2629000│ │ │
│4.06.02.2 │- fãrã traductoare de │ │ │ │ │ │
│ │ temperatura │ │ 668000│ 1742000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│4.06.03 │Sistem de mãsurare a │L76│ suma │suma ta-│ │ │
│ │energiei termice │ │tarife-│rifelor │ │ │
│4.06.03.1 │- pentru agent termic abur │ │ lor │compo- │ │1236000│
│4.06.03.2 │- pentru agent termic apa │ │compo- │nentelor│ │ │
│ │ │ │nente- │ │ │ │
│ │ │ │lor │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│4.06.04 │Instalaţii de verificare a │ E │Deviz │ Deviz │ │ │
│ │contoarelor de energie │ │ │ │ │ │
│ │termica │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 4.22 PUTERE CALORIFICA │ │ │ │ │ │
│ │ VOLUMICA (J/mc) │ │ │ │ │ │
│4.22.01 │Material de referinta în │ │ │ │ │ │
│ │stare gazoasa (500 l, în │ │ │ │ │ │
│ │condiţii normale) │ E │ - │ 3562000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│4.22.02 │Calorimetru pentru gaze │ │ │ │ │ │
│ │combustibile │L77│5519000│10883000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│4.22.03 │Ansamblu de mãsurare a │ │ │ │ │ │
│ │puterii calorifice a gazelor│ │ │ │ │ │
│ │combustibile │L77│ │ │ │ │
│ │- pentru funcţia de mãsurare│ │ │ │ │ │
│ │ de baza │ │7167000│13060000│ │ │
│ │- pentru fiecare funcţie │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentarã │ │3583000│ 6530000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 4.23 PUTERE CALORIFICA │ │ │ │ │ │
│ │ MASICA (J/kg) │ │ │ │ │ │
│4.23.01 │Material de referinta în │ │ │ │ │ │
│ │stare solida │ E │ │ │ │ │
│4.23.01.1 │- acid benzoic etalon │ │ │ │ │ │
│ │secundar (set de 12 pastile)│ │ - │ 2711000│ │ │
│4.23.01.2 │- artificial (grafit+nisip) │ │ │ │ │ │
│ │(o valoare din intervalul de│ │ │ │ │ │
│ │mãsurare) │ │ - │ 2915000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│4.23.02 │Calorimetru pentru combus- │ │ │ │ │ │
│ │tibili solizi şi lichizi │L77│5265000│ 9811000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│4.23.03 │Ansamblu de mãsurare a │ │ │ │ │ │
│ │puterii calorifice a combus-│ │ │ │ │ │
│ │tibililor solizi şi lichizi │L77│ │ │ │ │
│ │- pentru funcţia de mãsurare│ │ │ │ │ │
│ │ de baza │ │6318000│11773000│ │ │
│ │- pentru fiecare funcţie │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentarã │ │2856000│ 5886000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│4.23.04 │Bomba calorimetrica │L78│3737000│ - │ │ │
│ │- pentru determinarea │ │ │ │ │ │
│ │ constantei │ │3271000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│4.23.05 │Instalatie radiometrica │ │ │ │ │ │
│ │pentru masurari în flux, pe │ │ │ │ │ │
│ │banda a puterii calorifice │ │ │ │ │ │
│ │a carbunilor │L77│3257000│ 8338000│ │1854000│
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│4.23.06 │Sistem calorimetric pentru │ │ │ │ │ │
│ │mãsurarea puterii calorifice│ │ │ │ │ │
│ │a combustibililor solizi şi │ │ │ │ │ │
│ │lichizi │L77│ │ │ │ │
│ │- pentru funcţia de mãsurare│ │ │ │ │ │
│ │ de baza │ │ - │13123000│ │ │
│ │- pentru fiecare funcţie │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentarã │ │3337000│ 7236000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 5 ELECTRICITATE ŞI │ │ │ │ │ │
│ │ MAGNETISM │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ 5.01 CURENT ELECTRIC (A) │ │ │ │ │ │
│ │ 5.02 │ │ │ │ │ │
│5.01.01 │Calibrator de curent şi │ │ │ │ │ │
│ │tensiune continua │ E │ │ │ │ │
│5.01.01.01 │- cu valoare reglabila │ │ │ │ │ │
│5.01.01.01.1│ - cu eroare tolerata de │ │ │ │ │ │
│ │ ± 0,01% şi mai exact │ │ │ │ │ │
│ │- pentru un interval de │ │ │ │ │ │
│ │ mãsurare a fiecãrei marimi│ │1006000│ 2250000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentar │ │ 98000│ 280000│ │ │
│5.01.01.01.2│ - cu eroare tolerata de │ │ │ │ │ │
│ │ mai mare de ± 0,01% │ │ │ │ │ │
│ │- pentru un interval de │ │ │ │ │ │
│ │ mãsurare a fiecãrei marimi│ │ 838000│ 1607000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentar │ │ 84000│ 210000│ │ │
│5.01.01.02 │- de valoare unica │ │ 112000│ 392000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.01.02 │Calibrator de curent şi │ │ │ │ │ │
│ │tensiune alternativa │ E │ │ │ │ │
│5.01.02.1 │ - cu eroare tolerata │ │ │ │ │ │
│ │ ± 0,02% şi ± 0,05% │ │2026000│ 3144000│ │ │
│ │- pentru fiecare valoare de │ │ │ │ │ │
│ │frecventa şi interval de │ │ │ │ │ │
│ │mãsurare suplimentar │ │ 115000│ 214000│ │ │
│5.01.02.2 │ - cu eroare tolerata │ │ │ │ │ │
│ │ mai mare de ± 0,05% │ │1595000│ 2574000│ │ │
│ │- pentru fiecare frecventa │ │ │ │ │ │
│ │şi fiecare interval de │ │ │ │ │ │
│ │mãsurare suplimentar │ │ 94000│ 164000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.01.03 │Cap termoelectric de masu- │ │ │ │ │ │
│ │rare pentru curent pana la │ │ │ │ │ │
│ │100 mA inclusiv şi frecvente│ │ │ │ │ │
│ │pana la 50 kHz inclusiv │ E │ │ │ │ │
│ │- pentru o singura valoare │ │ │ │ │ │
│ │ de frecventa │ │ - │ 1048000│ │ │
│ │- pentru fiecare valoare de │ │ │ │ │ │
│ │ frecventa suplimentarã │ │ - │ 213000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.01.04 │Convertizor termoelectric de│ │ │ │ │ │
│ │curent alternativ pentru │ │ │ │ │ │
│ │frecventa mai mica sau egala│ │ │ │ │ │
│ │cu 50 kHz │ E │ │ │ │ │
│5.01.04.1 │- pentru curenţi pana la 50 │ │ │ │ │ │
│ │mA, inclusiv şi o valoare de│ │ │ │ │ │
│ │frecventa │ │ - │ 1537000│ │ │
│ │- pentru fiecare valoare de │ │ │ │ │ │
│ │ frecventa suplimentarã │ │ - │ 280000│ │ │
│5.01.04.2 │- pentru curenţi mai mari de│ │ │ │ │ │
│ │50 mA, inclusiv şi o valoare│ │ │ │ │ │
│ │de frecventa │ │ - │ 1745000│ │ │
│ │- pentru fiecare valoare de │ │ │ │ │ │
│ │ frecventa suplimentarã │ │ - │ 280000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.01.05 │Sunt simplu sau multiplu │ │ │ │ │ │
│ │pana la 100 A │ E │ │ │ │ │
│ │- pentru fiecare valoare │ │ │ │ │ │
│ │ nominalã │ │ 56000│ 140000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.01.06 │Galvanometru de curent │ │ │ │ │ │
│ │continuu │ E │ - │ 699000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.01.07 │Ampermetru de c.c. şi c.a., │ │ │ │ │ │
│ │pentru f=50Hz, clasa │ │ │ │ │ │
│ │0,1 ... 0,5 │ E │ │ │ │ │
│5.01.07.1 │Aparat analogic │ │ │ │ │ │
│ │- pentru un interval de │ │ │ │ │ │
│ │ mãsurare │ │ 140000│ 309000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │ mãsurare suplimentar │ │ 40000│ 94000│ │ │
│5.01.07.2 │Ampermetru cu scara dubla │ │ │ │ │ │
│ │sau cu spot luminos │ │ │ │ │ │
│ │- pentru un interval de │ │ │ │ │ │
│ │ mãsurare │ │ 234000│ 655000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │ mãsurare suplimentar │ │ 47000│ 159000│ │ │
│5.01.07.3 │Ampermetru analogic de c.a. │ │ │ │ │ │
│ │pentru f diferit de 50Hz, │ │ │ │ │ │
│ │clasa 0,5 şi mai puţin exact│ │ │ │ │ │
│ │- pentru un interval de │ │ │ │ │ │
│ │ mãsurare şi o frecventa │ │ 164000│ 608000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │ mãsurare suplimentar şi │ │ │ │ │ │
│ │ fiecare frecventa │ │ 47000│ 164000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.01.10 │Multimetru digital │ E │ │ │ │ │
│5.01.10.1 │- cu eroare tolerata de │ │ │ │ │ │
│ │± 0,01% în c.c. sau ± 0,1% │ │ │ │ │ │
│ │în c.a. şi mai exact │ │ │ │ │ │
│ │- pentru un interval de │ │ │ │ │ │
│ │mãsurare al fiecãrei marimi │ │ │ │ │ │
│ │şi o singura valoare de │ │ │ │ │ │
│ │frecventa │ │ 377000│ 727000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │mãsurare suplimentar şi │ │ │ │ │ │
│ │pentru fiecare valoare de │ │ │ │ │ │
│ │frecventa │ │ 70000│ 168000│ │ │
│5.01.10.2 │- cu eroare tolerata mai │ │ │ │ │ │
│ │mare de ± 0,01% în c.c. sau │ │ │ │ │ │
│ │± 0,1% în c.a. │ │ │ │ │ │
│ │- pentru un interval de │ │ │ │ │ │
│ │mãsurare al fiecãrei marimi │ │ │ │ │ │
│ │şi o singura valoare de │ │ │ │ │ │
│ │frecventa │ │ 225000│ 505000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval │ │ │ │ │ │
│ │suplimentar şi pentru │ │ │ │ │ │
│ │fiecare valoare de │ │ │ │ │ │
│ │frecventa │ │ 47000│ 66000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.01.11 │Traductor de curent │ E │ │ │ │ │
│ │alternativ pentru f=50Hz │ │ │ │ │ │
│5.01.11.1 │- clasa 0,2 şi mai exact │ │ 210000│ 538000│ │ │
│5.01.11.2 │- clasa 0,5 şi mai puţin │ │ │ │ │ │
│ │ exact │ │ 164000│ 515000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.01.13 │Instalatie tip comparator │ │ │ │ │ │
│ │inductiv pentru etalonarea │ │ │ │ │ │
│ │transformatoarelor de curent│ E │ │ │ │ │
│ │- pentru fiecare curent │ │ │ │ │ │
│ │ nominal secundar │ │1194000│ 2500000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.01.14 │Instalatie pentru verifica- │ │ │ │ │ │
│ │rea şi etalonarea prin │ │ │ │ │ │
│ │comparatie a transfor- │ │ │ │ │ │
│ │matoarelor de mãsura de │ │ │ │ │ │
│ │curent şi tensiune şi pentru│ │ │ │ │ │
│ │verificarea impedantelor de │ │ │ │ │ │
│ │sarcina ale acestora │ E │ │ │ │ │
│ │- pentru un interval de │ │ │ │ │ │
│ │ mãsurare │ │1708000│ 2515000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentar │ │ 117000│ 210000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.01.15 │Transformator de curent pen-│ │ │ │ │ │
│ │tru mãsurare curenţi primari│ │ │ │ │ │
│ │pana la 100 A, inclusiv │ │ │ │ │ │
│5.01.15.1 │- clasa 0,02 şi mai exact, │ │ │ │ │ │
│ │cu un interval de mãsurare │ E │ 304000│ 665000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │mãsurare suplimentar │ │ 49000│ 94000│ │ │
│5.01.15.2 │- clasa 0,05...0,2, cu un │ │ │ │ │ │
│ │ interval de mãsurare │ E │ 192000│ 513000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │mãsurare suplimentar │ │ 49000│ 92000│ │ │
│5.01.15.3 │- clasa 0,5 şi mai puţin │ │ │ │ │ │
│ │exact, de joasa tensiune, cu│ │ │ │ │ │
│ │un interval de mãsurare │L79│ 198000│ 373000│ │ │
│5.01.15.4 │- clasa 0,5 şi mai puţin │ │ │ │ │ │
│ │exact, de medie şi inalta │ │ │ │ │ │
│ │tensiune, cu un interval │ │ │ │ │ │
│ │de mãsurare │L79│ 957000│ 1750000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.01.16 │Transformator de curent │ │ │ │ │ │
│ │pentru mãsurare curenţi │ │ │ │ │ │
│ │primari între 100 A şi │ │ │ │ │ │
│ │10000 A │ │ │ │ │ │
│5.01.16.1 │- clasa 0,02 şi mai exact, │ │ │ │ │ │
│ │cu un interval de mãsurare │ E │ 630000│ 957000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │mãsurare suplimentar │ │ 117000│ 111000│ │ │
│5.01.16.2 │- clasa 0,05...0,2, cu un │ │ │ │ │ │
│ │ interval de mãsurare │ E │ 560000│ 841000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │mãsurare suplimentar │ │ 96000│ 92000│ │ │
│5.01.16.3 │- clasa 0,5 şi mai puţin │ │ │ │ │ │
│ │exact, de joasa tensiune, cu│ │ │ │ │ │
│ │un interval de mãsurare │L79│ 327000│ 490000│ │ │
│5.01.16.4 │- clasa 0,5 şi mai puţin │ │ │ │ │ │
│ │exact, de medie şi inalta │ │ │ │ │ │
│ │tensiune, cu un interval │ │ │ │ │ │
│ │de mãsurare │L79│1120000│ 1960000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 5.06 TENSIUNE ELECTRICA (V)│ │ │ │ │ │
│5.06.01 │Element normal: │ E │ │ │ │ │
│5.06.01.1 │- clasa 0,001 ... 0,005 │ │ 140000│ 265000│ │ │
│5.06.01.2 │- clasa 0,01 .... 0,02 │ │ 140000│ 251000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.06.02 │Compensator de curent │ │ │ │ │ │
│ │continuu │ E │ │ │ │ │
│5.06.02.1 │- clasa 0,001 ... 0,005 │ │ - │ 2166000│ │ │
│5.06.02.2 │- clasa 0,01 .... 0,05 │ │ │ │ │ │
│ │- pentru un interval de │ │ │ │ │ │
│ │ mãsurare │ │ 558000│ 978000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │ mãsurare suplimentar │ │ 69000│ 126000│ │ │
│5.06.02.3 │- clasa 0,1 .... 0,2 │ │ │ │ │ │
│ │- pentru un interval de │ │ │ │ │ │
│ │ mãsurare │ │ 346000│ 543000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │ mãsurare suplimentar │ │ 28000│ 56000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.06.03 │Cap de mãsurare termoelec- │ E │ │ │ │ │
│ │tric, pentru tensiuni pana │ │ │ │ │ │
│ │la 2 V, inclusiv │ │ │ │ │ │
│5.06.03.01 │- pentru frecvente pana la │ │ │ │ │ │
│ │ 100kHz inclusiv │ │ │ │ │ │
│ │- pentru o singura valoare │ │ │ │ │ │
│ │ de frecventa │ │ - │ 1048000│ │ │
│ │- pentru fiecare valoare de │ │ │ │ │ │
│ │ frecventa suplimentarã │ │ - │ 210000│ │ │
│5.06.03.02 │- pentru frecvente peste │ │ │ │ │ │
│ │ 50 MHz │ │ - │ 483000│ │ │
│5.06.03.03 │Convertizor termoelectric de│ │ │ │ │ │
│ │tensiune alternativa pentru │ │ │ │ │ │
│ │ f ≤ 100kHz │ │ │ │ │ │
│5.06.03.03.1│- pentru U<60V, │ │ - │ 1487000│ │ │
│ │- pentru fiecare valoare de │ │ │ │ │ │
│ │ frecventa suplimentarã │ │ - │ 450000│ │ │
│5.06.03.03.2│- pentru U≥60V, │ │ - │ 1606000│ │ │
│ │- pentru fiecare valoare de │ │ │ │ │ │
│ │ frecventa suplimentarã │ │ - │ 524000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.06.04 │Comparator de c.a.-c.c. │ E │ │ │ │ │
│ │termoelectric sau electrodi-│ │ │ │ │ │
│ │namic pentru mãsurarea ten- │ │ │ │ │ │
│ │siunii şi curentului │ │ │ │ │ │
│ │alternativ │ │ │ │ │ │
│ │- pentru un interval de ma- │ │ │ │ │ │
│ │surare şi o singura valoare │ │ │ │ │ │
│ │de frecventa │ │ - │ 3500000│ │ │
│ │- pentru fiecare inteval de │ │ │ │ │ │
│ │mãsurare suplimentar şi │ │ │ │ │ │
│ │fiecare valoare de frecventa│ │ - │ 420000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.06.05 │Calibrator de tensiune │ E │ │ │ │ │
│ │alternativa │ │ │ │ │ │
│5.06.05.01 │- cu U(ies)<100V │ │ │ │ │ │
│5.06.05.01.1│- clasa 0,02 şi mai exact │ │ │ │ │ │
│ │- pentru un interval de │ │ │ │ │ │
│ │tensiune şi o singura valoa-│ │ │ │ │ │
│ │re de frecventa │ │2060000│ 2795000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │tensiune suplimentar şi │ │ │ │ │ │
│ │fiecare valoare de frecventa│ │ 85000│ 100000│ │ │
│ │- pentru partea de programe │ │ 177000│ 210000│ │ │
│5.06.05.01.2│- clasa 0,05% │ │ │ │ │ │
│ │- pentru un interval de │ │ │ │ │ │
│ │tensiune şi o singura valoa-│ │ │ │ │ │
│ │re de frecventa │ │1432000│ 1746000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │tensiune suplimentar şi │ │ │ │ │ │
│ │fiecare valoare de frecventa│ │ 84000│ 84000│ │ │
│ │- pentru partea de programe │ │ 178000│ 178000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.06.05.02 │- cu U(ies)>100V │ │ │ │ │ │
│5.06.05.02.1│- clasa 0,02 şi mai exact │ │ │ │ │ │
│ │- pentru un interval de │ │ │ │ │ │
│ │tensiune şi o singura valoa-│ │ │ │ │ │
│ │re de frecventa │ │2235000│ 2868000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │tensiune suplimentar şi │ │ │ │ │ │
│ │fiecare valoare de frecventa│ │ 70000│ 91000│ │ │
│ │- pentru partea de programe │ │ 178000│ 178000│ │ │
│5.06.05.02.2│- clasa 0,05 │ │ │ │ │ │
│ │- pentru un interval de │ │ │ │ │ │
│ │tensiune şi o singura valoa-│ │ │ │ │ │
│ │re de frecventa │ │1941000│ 2096000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │tensiune suplimentar şi │ │ │ │ │ │
│ │fiecare valoare de frecventa│ │ 70000│ 91000│ │ │
│ │- pentru partea de programe │ │ 147000│ 175000│ │ │
│5.06.05.02.3│- clasa 0,1 şi mai exact │ │ │ │ │ │
│ │- pentru un interval de │ │ │ │ │ │
│ │tensiune şi o singura valoa-│ │ │ │ │ │
│ │re de frecventa │ │1050000│ 1592000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │tensiune suplimentar şi │ │ │ │ │ │
│ │fiecare valoare de frecventa│ │ 100000│ 129000│ │ │
│ │- pentru partea de programe │ │ 124000│ 126000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.06.06 │Sursa etalon de tensiune │ │ │ │ │ │
│ │alternativa de valoare unica│ │ │ │ │ │
│ │pentru fiecare valoare de │ │ │ │ │ │
│ │tensiune şi frecventa │ E │ - │ 1257000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.06.07 │Compensator de curent │ │ │ │ │ │
│ │alternativ │ E │ │ │ │ │
│5.06.07.01 │- pentru mãsurarea tensiunii│ │ │ │ │ │
│ │şi intensitatii curentului │ │ │ │ │ │
│ │pentru un interval de masu- │ │ │ │ │ │
│ │rare a fiecãrei marimi şi o │ │ │ │ │ │
│ │singura valoare de frecventa│ │ 734000│ 1537000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │mãsurare suplimentar şi │ │ │ │ │ │
│ │fiecare valoare de frecventa│ │ 293000│ 293000│ │ │
│5.06.07.02 │- pentru mãsurarea tensiunii│ │ │ │ │ │
│ │curentului, puterii, impe- │ │ │ │ │ │
│ │dantei, admitantei, rapoar- │ │ │ │ │ │
│ │telor de tensiune pentru un │ │ │ │ │ │
│ │interval de mãsurare │ │1451000│ 2026000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │mãsurare suplimentar │ │ 122000│ 250000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.06.08 │Voltmetru │ E │ │ │ │ │
│5.06.08.01 │Voltmetru analogic de ten- │ │ │ │ │ │
│ │siune continua şi alternati-│ │ │ │ │ │
│ │va pentru f=50 Hz, clasa │ │ │ │ │ │
│ │0,1 ... 0,5 │ │ │ │ │ │
│5.06.08.01.1│- cu o scara │ │ │ │ │ │
│ │- pentru un interval de │ │ │ │ │ │
│ │ mãsurare │ │ 159000│ 374000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │ mãsurare suplimentar │ │ 47000│ 103000│ │ │
│5.06.08.01.2│- cu scara dubla sau cu spot│ │ │ │ │ │
│ │luminos │ │ │ │ │ │
│ │- pentru un interval de │ │ │ │ │ │
│ │ mãsurare │ │ 271000│ 693000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │ mãsurare suplimentar │ │ 56000│ 131000│ │ │
│5.06.08.02 │Voltmetru analogic de ten- │ E │ │ │ │ │
│ │siune alternativa pentru │ │ │ │ │ │
│ │f diferit 50 Hz, clasa │ │ │ │ │ │
│ │0,1 ... 0,5 │ │ │ │ │ │
│ │- pentru un interval de │ │ │ │ │ │
│ │mãsurare şi o singura valoa-│ │ │ │ │ │
│ │re de frecventa │ │ 164000│ 421000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │mãsurare şi fiecare frecven-│ │ │ │ │ │
│ │ta suplimentarã │ │ 50000│ 120000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.06.08.03 │Voltmetru de frecvente │ │ │ │ │ │
│ │înalte │ E │ │ │ │ │
│5.06.08.03.1│- pana la frecventa de │ │ │ │ │ │
│ │ 300 MHz │ │ 299000│ 1169000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │ mãsurare suplimentar │ │ 68000│ 187000│ │ │
│5.06.08.03.2│- pana la frecventa de │ │ │ │ │ │
│ │ 1000 MHz │ │ 470000│ 1247000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │ mãsurare suplimentar │ │ 127000│ 312000│ │ │
│5.06.08.03.3│- peste frecventa de │ │ │ │ │ │
│ │ 1000 MHz │ │ 546000│ 1403000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │ mãsurare suplimentar │ │ 153000│ 374000│ │ │
│5.06.08.04 │Voltmetru vectorial pana la │ │ │ │ │ │
│ │1000 MHz │ │ │ │ │ │
│5.06.08.04.1│- cu un interval de mãsurare│ │ 640000│ 1557000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │ mãsurare suplimentar │ │ 213000│ 467000│ │ │
│5.06.08.04.2│- cu aparat de mãsurare │ │ │ │ │ │
│ │parametrii S │ │ 871000│ 2416000│ │ │
│5.06.08.05 │Microvoltmetru şi milivolt- │ │ │ │ │ │
│ │metru selectiv │ │ │ │ │ │
│5.06.08.05.1│- pana la frecventa de │ │ │ │ │ │
│ │ 300 MHz │ │ 555000│ 1636000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │ mãsurare suplimentar │ │ 128000│ 389000│ │ │
│5.06.08.05.2│- pana la frecventa de │ │ │ │ │ │
│ │ 1000 MHz │ │ 700000│ 2041000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │ mãsurare suplimentar │ │ 153000│ 436000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.06.09 │Aparate electrice │ E │ │ │ │ │
│5.06.09.01 │Masurator de nivel (decibel-│ │ │ │ │ │
│ │metru, nepermetru) │ │ 415000│ 1316000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │ mãsurare suplimentar │ │ 144000│ 758000│ │ │
│5.06.09.02 │Atenuator: │ │ │ │ │ │
│5.06.09.02.1│- pana la frecventa de │ │ │ │ │ │
│ │ 10 MHz │ │ 774000│ 1765000│ │ │
│5.06.09.02.2│- pana la frecventa de │ │ │ │ │ │
│ │ 300 MHz │ │ 967000│ 2472000│ │ │
│5.06.09.02.3│- pana la frecventa de │ │ │ │ │ │
│ │ 1000 MHz │ │1161000│ 2825000│ │ │
│5.06.09.02.4│- peste frecventa de │ │ │ │ │ │
│ │ 1000 MHz │ │1354000│ 3531000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.06.09.03 │Generator de semnal │ │ │ │ │ │
│5.06.09.03. │- pana la frecventa de │ │ │ │ │ │
│ 01 │ 10 MHz │ │ 358000│ 1052000│ │ │
│5.06.09.03. │- pana la frecventa de │ │ │ │ │ │
│ 02 │ 300 MHz │ │ │ │ │ │
│5.06.09.03. │ - fãrã modulatie │ │ │ │ │ │
│ 02.1 │ │ │ 709000│ 2072000│ │ │
│5.06.09.03. │ - cu modulatie │ │ │ │ │ │
│ 02.2 │ │ │ 880000│ 2572000│ │ │
│5.06.09.03. │- pana la frecventa de │ │ │ │ │ │
│ 03 │ 1000 MHz │ │ │ │ │ │
│5.06.09.03. │ - fãrã modulatie │ │ │ │ │ │
│ 03.1 │ │ │ 880000│ 2572000│ │ │
│5.06.09.03. │ - cu modulatie │ │ │ │ │ │
│ 03.2 │ │ │1281000│ 3737000│ │ │
│5.06.09.03. │- peste frecventa de │ │ │ │ │ │
│ 04 │ 1000 MHz │ │ │ │ │ │
│5.06.09.03. │ - fãrã modulatie │ │ │ │ │ │
│ 04.1 │ │ │1307000│ 3897000│ │ │
│5.06.09.03. │ - cu modulatie │ │ │ │ │ │
│ 04.2 │ │ │1922000│ 4707000│ │ │
│5.06.09.04 │Generator de tensiune cali- │ │ │ │ │ │
│ │braţ (markeri de timp) │ │ │ │ │ │
│ │pentru osciloscoape │ │1497000│ 4249000│ │ │
│5.06.09.05 │Generator de nivel │ │1409000│ 3350000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.06.10 │Traductor de tensiune │ │ │ │ │ │
│ │alternativa f = 50 Hz │ │ │ │ │ │
│5.06.10.1 │- clasa 0,2 şi mai exact │ │ 210000│ 700000│ │ │
│5.06.10.2 │- clasa 0,5 şi mai puţin │ │ │ │ │ │
│ │exact │ │ 164000│ 500000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.06.11 │Instalatie tip comparator │ │ │ │ │ │
│ │inductiv, pentru etalonarea │ │ │ │ │ │
│ │transformatoarelor de mãsura│ │ │ │ │ │
│ │de tensiune │ E │1665000│ 2101000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.06.12 │Divizor rezistiv de tensiune│ E │ │ │ │ │
│ │- pentru fiecare raport │ │ │ │ │ │
│ │nominal │ │ 66000│ 140000│ │ │
│ │- pentru fiecare decada │ │ - │ 796000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.06.13 │Divizor inductiv de tensiune│ E │ │ │ │ │
│ │- pentru fiecare raport │ │ │ │ │ │
│ │nominal │ │ 70000│ 154000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.06.14 │Transformator de tensiune │ │ │ │ │ │
│ │pentru mãsurare tensiuni │ │ │ │ │ │
│ │pana la 0,5 kv │ │ │ │ │ │
│5.06.14.1 │- clasa 0,1 şi mai exact, │ │ │ │ │ │
│ │cu un interval de mãsurare │ E │ 373000│ 700000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │mãsurare suplimentar │ │ 49000│ 74000│ │ │
│5.06.14.2 │- clasa 0,2 cu un interval │ │ │ │ │ │
│ │ de mãsurare │ E │ 245000│ 560000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentar │ │ 38000│ 61000│ │ │
│5.06.14.3 │- clasa 0,5 şi mai puţin │ │ │ │ │ │
│ │exact, cu un interval de │ │ │ │ │ │
│ │mãsurare │L79│ 245000│ 327000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.06.15 │Transformator de tensiune │ │ │ │ │ │
│ │pentru mãsurare tensiuni │ │ │ │ │ │
│ │cuprinse între 0,5 kv şi │ │ │ │ │ │
│ │35 kv: │ │ │ │ │ │
│5.06.15.1 │- clasa 0,2 şi mai exact, │ │ │ │ │ │
│ │cu un interval de mãsurare │ E │ 934000│ 1727000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │mãsurare suplimentar │ │ 70000│ 94000│ │ │
│5.06.15.2 │- clasa 0,5 şi mai puţin │ │ │ │ │ │
│ │exact, cu un interval de │ │ │ │ │ │
│ │mãsurare │L79│1120000│ 1103000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │mãsurare suplimentar │ │ 70000│ 94000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.06.16 │Transformator de tensiune │ │ │ │ │ │
│ │pentru mãsurare tensiuni │ │ │ │ │ │
│ │cuprinse între 35 kv şi │ │ │ │ │ │
│ │400 kv: │ │ │ │ │ │
│5.06.16.1 │- clasa 0,2 şi mai exact, │ │ │ │ │ │
│ │cu un interval de mãsurare │ E │2147000│ 2870000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │mãsurare suplimentar │ │ 144000│ 304000│ │ │
│5.06.16.2 │- clasa 0,5 şi mai puţin │ │ │ │ │ │
│ │exact, cu un interval de │ │ │ │ │ │
│ │mãsurare │L79│2310000│ 2940000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │mãsurare suplimentar │ │ 161000│ 304000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.06.18 │Selsin, rezolver şi simula- │ │ │ │ │ │
│ │tor de selsin şi rezolver │ │ │ │ │ │
│ │etalon, pentru fiecare reper│ E │ 42000│ 84000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.06.19 │Punte de selsine şi rezol- │ │ │ │ │ │
│ │vere, pentru o funcţiune │ E │2291000│ 3521000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.06.20 │Tensometru electric │ E │ │ │ │ │
│5.06.20.1 │- tip compensator digital, │ │ │ │ │ │
│ │clasa 0,0005 ... 0,05 │ │ │ │ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │mãsurare │ │1146000│ 1928000│ │ │
│5.06.20.2 │- cu indicaţie directa, │ │ │ │ │ │
│ │clasa 0,01 ... 1 │ │ │ │ │ │
│ │- pentru un interval de │ │ │ │ │ │
│ │mãsurare │ │1039000│ 1647000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │mãsurare suplimentar │ │ 131000│ 271000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.06.21 │Aparat pentru mãsurarea │ │ │ │ │ │
│ │rapoartelor de transformare │ E │ │ │ │ │
│ │- pentru fiecare raport │ │ │ │ │ │
│ │nominal │ │ 75000│ 154000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 5.09 CAPACITATE ELECTRICA │ │ │ │ │ │
│ │ (F) │ │ │ │ │ │
│5.09.01 │Condensator de valoare unica│ E │ │ │ │ │
│5.09.01.1 │- clasa 0,02 ... 0,1 │ │ - │ 545000│ │ │
│5.09.01.2 │- clasa 0,2 ... 0,5 │ │ - │ 391000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.09.02 │Condensator în decade: │ E │ │ │ │ │
│5.09.02.1 │- clasa 0,02 ... 0,5 │ │ │ │ │ │
│ │ - pentru fiecare decada │ │ - │ 1090000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.09.03 │Condensator variabil │ E │ │ │ │ │
│5.09.03.1 │- clasa 0,05 ... 0,2 │ │ │ │ │ │
│ │ - pentru fiecare reper │ │ - │ 98000│ │ │
│5.09.03.2 │- clasa 0,5 ... 1 │ │ │ │ │ │
│ │ - pentru fiecare reper │ │ - │ 56000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.09.04 │Condensator de inalta ten- │ │ │ │ │ │
│ │siune (tensiuni mai mari de │ │ │ │ │ │
│ │10 kv │ E │ - │ 1544000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.09.05 │Trusa de calibre capacitive │ │ │ │ │ │
│ │pentru verificarea umidime- │ │ │ │ │ │
│ │trelor │ E │ │ │ │ │
│ │- pentru fiecare calibru │ │ - │ 384000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.09.06 │Punte de capacitate şi tgδ: │ E │ │ │ │ │
│5.09.06.1 │clasa 0,01 ... 1 │ │ │ │ │ │
│ │- pentru un interval de ma- │ │ │ │ │ │
│ │surare al fiecãrei marimi │ │1432000│ 2415000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │mãsurare suplimentar │ │ 159000│ 328000│ │ │
│5.09.06.2 │clasa 1,5 şi mai puţin │ │ │ │ │ │
│ │exactã │ │ │ │ │ │
│ │- pentru un interval de ma- │ │ │ │ │ │
│ │surare al fiecãrei marimi │ │ 571000│ 992000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval │ │ │ │ │ │
│ │suplimentar │ │ 140000│ 215000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 5.19 INDUCTIE MAGNETICA │ │ │ │ │ │
│ │ DENSITATE DE FLUX MAGNETIC │ │ │ │ │ │
│ │ (T) │ │ │ │ │ │
│5.19.01 │Etalon de inductie magnetica│ │ │ │ │ │
│ │în aer: │ E │ │ │ │ │
│5.19.01.01 │- tip cadru Helmholtz │ │ │ │ │ │
│ │(clasa 0,2 ... 0,5) │ │ - │ 738000│ │ │
│5.19.01.02 │- pe baza de magneti perma- │ │ │ │ │ │
│ │nenti │ │ - │ 416000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.19.02 │Aparat pentru mãsurarea │ │ │ │ │ │
│ │inductiei magnetice: │ E │ │ │ │ │
│5.19.02.01 │- cu traductor de rezonanta │ │ │ │ │ │
│ │magnetica nucleara │ │ 252000│ 509000│ │ │
│5.19.02.02 │- cu alte traductoare decât │ │ │ │ │ │
│ │cele pe baza de RMN │ │ 150000│ 215000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 5.22 INDUCTANTA PROPRIE ŞI│ │ │ │ │ │
│ │ INDUCTANTA MUTUALA (H) │ │ │ │ │ │
│5.22.01 │Inductanta (proprie): │ E │ │ │ │ │
│5.22.01.01 │Inductor de valoare unica │ │ │ │ │ │
│5.22.01.01.1│- clasa 0,02 ... 0,1 │ │ - │ 559000│ │ │
│5.22.01.01.2│- clasa 0,2 ... 0,5 │ │ - │ 384000│ │ │
│5.22.01.02 │Inductor în decade │ │ │ │ │ │
│ │- clasa 0,1 .... 0,5 │ │ │ │ │ │
│ │ - pentru fiecare decada │ │ - │ 1105000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 5.24 PERMEABILITATE │ │ │ │ │ │
│ │ MAGNETICA ŞI A VIDULUI │ │ │ │ │ │
│ │ (H/m) │ │ │ │ │ │
│5.24.01 │Mostra de material pentru │ │ │ │ │ │
│ │verificarea instalaţiilor │ │ │ │ │ │
│ │Epstein │ E │ - │ 602000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.24.02 │Mostra de material pentru │ │ │ │ │ │
│ │verificarea permeametrelor │ E │ │ │ │ │
│5.24.02.01 │- materiale magnetic dure │ │ - │ 635000│ │ │
│5.24.02.02 │- materiale magnetic moi │ │ │ │ │ │
│5.24.02.02.1│- cu circuit magnetic închis│ │ - │ 602000│ │ │
│5.24.02.02.2│- cu circuit magnetic │ │ │ │ │ │
│ │deschid │ │ - │ 929000│ │ │
│5.24.02.02.3│- cu circuit magnetic format│ │ │ │ │ │
│ │parţial din mostre de │ │ │ │ │ │
│ │material │ │ - │ 836000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 5.32 REZISTENTA ELECTRICA │ │ │ │ │ │
│ │ (în c.c.) (Ω) │ │ │ │ │ │
│5.32.01 │Rezistor de valoare unica: │ E │ │ │ │ │
│5.32.01.01 │- cu rezistenta pana la │ │ │ │ │ │
│ │10^5 Ω inclusiv │ │ │ │ │ │
│5.32.01.01.1│- clasa 0,05 şi mai exact │ │ 112000│ 224000│ │ │
│5.32.01.01.2│- clasa 0,1 ... 0,5 │ │ 56000│ 112000│ │ │
│5.32.01.02 │- cu rezistenta mai mare de │ │ │ │ │ │
│ │10^5 Ω │ │ │ │ │ │
│5.32.01.02.1│- clasa 0,05 şi mai exact │ │ 405000│ 489000│ │ │
│5.32.01.02.2│- clasa 0,1 ... 0,5 │ │ 140000│ 168000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.32.02 │Rezistor în decada, pentru │ E │ │ │ │ │
│ │fiecare decada │ │ │ │ │ │
│5.32.02.01 │- cu rezistenta pana la │ │ │ │ │ │
│ │10^5 Ω inclusiv │ │ │ │ │ │
│5.32.02.01.1│- clasa 0,05 şi mai exact │ │ 70000│ 154000│ │ │
│5.32.02.01.2│- clasa 0,1 ... 0,5 │ │ 37000│ 75000│ │ │
│5.32.02.02 │- cu rezistenta mai mare de │ │ │ │ │ │
│ │10^5 Ω │ │ 210000│ 307000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.32.03 │Punte Wheatstone: │ E │ │ │ │ │
│5.32.03.1 │- clasa 0,05 şi mai exactã │ │ 496000│ 992000│ │ │
│5.32.03.2 │- clasa 0,1 ... 0,5 │ │ 328000│ 711000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.32.04 │Punte Thomson: │ E │ │ │ │ │
│5.32.04.1 │- clasa 0,05 şi mai exactã │ │ 674000│ 1451000│ │ │
│5.32.04.2 │- clasa 0,1 ... 0,5 │ │ 524000│ 1095000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.32.05 │Punte Wheatstone-Thomson: │ E │ │ │ │ │
│5.32.05.1 │- clasa 0,05 şi mai exactã │ │ 768000│ 1629000│ │ │
│5.32.05.2 │- clasa 0,1 ... 0,5 │ │ 618000│ 1264000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.32.06 │Megohmmetru │L91│ │ │ │ │
│5.32.06.1 │- cu tensiuni de mãsurare │ │ │ │ │ │
│ │mai mari de 500 V │ │ │ │ │ │
│ │- pentru un interval de ma- │ │ │ │ │ │
│ │surare şi o tensiune de │ │ │ │ │ │
│ │mãsurare │ │ 655000│ 721000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval şi│ │ │ │ │ │
│ │pentru fiecare tensiune de │ │ │ │ │ │
│ │mãsurare suplimentare │ │ 318000│ 421000│ │ │
│5.32.06.2 │- cu tensiuni de mãsurare │ │ │ │ │ │
│ │mai mici sau egale cu 500 V │ │ │ │ │ │
│ │- pentru un interval de ma- │ │ │ │ │ │
│ │surare şi o tensiune de │ │ │ │ │ │
│ │mãsurare │ │ 655000│ 721000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval şi│ │ │ │ │ │
│ │pentru fiecare tensiune de │ │ │ │ │ │
│ │mãsurare suplimentare │ │ 206000│ 328000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.32.07 │Aparat pentru mãsurarea │ │ │ │ │ │
│ │rezistentei prizelor de │ │ │ │ │ │
│ │pãmânt │L80│ │ │ │ │
│ │- cu un interval de mãsurare│ │ 243000│ 374000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │mãsurare suplimentar │ │ 47000│ 94000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 5.42 IMPEDANTA REZISTIVA │ │ │ │ │ │
│ │ (în c.a.), REACTANTA (Ω) │ │ │ │ │ │
│5.42.01 │Rezistenta coaxiala de │ │ │ │ │ │
│ │sarcina │ E │ 342000│ 512000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │5.43 ADMITANTA, CONDUCTANTA,│ │ │ │ │ │
│ │ SUSCEPTANTA (în c.a.) │ │ │ │ │ │
│5.43.01 │ │ E │ │ │ │ │
│5.43.01.1 │Punte RLC de audiofrecventa │ │ │ │ │ │
│ │- clasa 0,01 ... 0,1 │ │ │ │ │ │
│ │- pentru un interval de │ │ │ │ │ │
│ │mãsurare al fiecãrei marimi │ │ 721000│ 1376000│ │ │
│ │- pentru un interval de │ │ │ │ │ │
│ │mãsurare suplimentar │ │ 47000│ 103000│ │ │
│5.43.01.2 │- clasa 0,2 .... 0,5 │ │ │ │ │ │
│ │- pentru un interval de │ │ │ │ │ │
│ │mãsurare al fiecãrei marimi │ │ 300000│ 552000│ │ │
│ │- pentru un interval de │ │ │ │ │ │
│ │mãsurare suplimentar │ │ 28000│ 84000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.43.02 │RLC - metru digital │ E │ │ │ │ │
│5.43.02.1 │- clasa 0,02 ... 0,2 │ │ │ │ │ │
│ │- pentru un interval de │ │ │ │ │ │
│ │mãsurare al fiecãrei marimi │ │ │ │ │ │
│ │şi pentru o frecventa │ │1006000│ 1425000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval │ │ │ │ │ │
│ │suplimentar şi fiecare │ │ │ │ │ │
│ │frecventa suplimentarã │ │ 56000│ 84000│ │ │
│5.43.02.2 │- clasa 0,5 şi mai puţin │ │ │ │ │ │
│ │exact │ │ │ │ │ │
│ │- pentru un interval de │ │ │ │ │ │
│ │mãsurare al fiecãrei marimi │ │ │ │ │ │
│ │şi pentru o frecventa │ │ 431000│ 852000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval │ │ │ │ │ │
│ │suplimentar şi fiecare │ │ │ │ │ │
│ │frecventa suplimentarã │ │ 37000│ 75000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.43.03 │Cutie de sarcina │ E │1432000│ 2417000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 5.44 FACTOR DE CALITATE │ │ │ │ │ │
│5.44.01 │Bobina de inductanta pentru │ │ │ │ │ │
│ │Q-metru │ E │ 144000│ 440000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.44.02 │Q-metru │ E │ │ │ │ │
│5.44.02.1 │- pana la 300 MHz │ │1238000│ 3616000│ │ │
│5.44.02.2 │- pana la 1000 MHz │ │1708000│ 4988000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 5.45 FACTOR DE PIERDERI │ │ │ │ │ │
│5.45.01 │Linii de mãsurare: │ E │ │ │ │ │
│5.45.01.1 │- coaxiale pana la frecventa│ │ │ │ │ │
│ │de 10 GHz │ │3588000│11223000│ │ │
│5.45.01.2 │- în ghid de unda pana la │ │ │ │ │ │
│ │frecventa de 40 GHz │ │5468000│14808000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 5.47 PUTERE ACTIVA (W) │ │ │ │ │ │
│5.47.01 │Comparator c.a., c.c., │ │ │ │ │ │
│ │electrodinamic sau termo- │ │ │ │ │ │
│ │electric, pentru putere │ │ │ │ │ │
│ │activa, tensiune şi curent │ E │ │ │ │ │
│ │- pentru un interval de │ │ │ │ │ │
│ │mãsurare şi o singura │ │ │ │ │ │
│ │frecventa │ │ - │ 3654000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │mãsurare suplimentar şi │ │ │ │ │ │
│ │fiecare frecventa │ │ - │ 350000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.47.02 │Traductor monofazat de │ │ │ │ │ │
│ │putere activa (pentru o │ │ │ │ │ │
│ │valoare frecventa pana la │ │ │ │ │ │
│ │10 kHz inclusiv): │ E │ │ │ │ │
│5.47.02.1 │- cu eroare tolerata de │ │ │ │ │ │
│ │(0,02 ... 0,05)% cu un │ │ │ │ │ │
│ │interval de mãsurare │ │ - │ 1400000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │mãsurare suplimentar │ │ - │ 286000│ │ │
│5.47.02.2 │- clasa 0,1 ... 0,2, cu un │ │ │ │ │ │
│ │interval de mãsurare │ │ 219000│ 515000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │mãsurare suplimentar │ │ 28000│ 75000│ │ │
│5.47.02.3 │- clasa 0,5 cu un interval │ │ │ │ │ │
│ │de mãsurare │ │ 210000│ 480000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │mãsurare suplimentar │ │ 23000│ 50000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.47.03 │Traductor monofazat de │ │ │ │ │ │
│ │putere activa (pentru │ │ │ │ │ │
│ │f = 50 Hz) │ E │ │ │ │ │
│5.47.03.1 │- clasa 0,02 şi mai exact │ │ │ │ │ │
│ │cu un interval de mãsurare │ │ 210000│ 280000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │mãsurare şi frecventa │ │ │ │ │ │
│ │suplimentarã │ │ 28000│ 37000│ │ │
│5.47.03.2 │- clasa 0,5 şi mai exact │ │ │ │ │ │
│ │cu un interval de mãsurare │ │ 210000│ 257000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │mãsurare şi frecventa │ │ │ │ │ │
│ │suplimentarã │ │ 23000│ 28000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.47.04 │Traductor trifazat de │ │ │ │ │ │
│ │putere activa (pentru │ │ │ │ │ │
│ │f = 50 Hz) │ E │ │ │ │ │
│5.47.04.1 │- clasa 0,02 şi mai exact, │ │ │ │ │ │
│ │pentru un interval de │ │ │ │ │ │
│ │mãsurare │ │ 257000│ 734000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │mãsurare suplimentar │ │ 56000│ 140000│ │ │
│5.47.04.2 │- clasa 0,5 şi mai exact │ │ │ │ │ │
│ │pentru un interval de │ │ │ │ │ │
│ │mãsurare │ │ 351000│ 502000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │mãsurare suplimentar │ │ 73000│ 47000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.47.05 │Wattmetru monofazat de c.c. │ │ │ │ │ │
│ │şi c.a. la f = 50 Hz │ E │ │ │ │ │
│5.47.05.1 │- clasa 0,1 ... 0,5 │ │ │ │ │ │
│ │- pentru un interval de │ │ │ │ │ │
│ │mãsurare │ │ 187000│ 477000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │mãsurare suplimentar │ │ 47000│ 112000│ │ │
│5.47.05.2 │- wattmetru cu scara dubla │ │ │ │ │ │
│ │sau cu spot luminos │ │ │ │ │ │
│ │- pentru un interval de │ │ │ │ │ │
│ │mãsurare │ │ 346000│ 880000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │mãsurare suplimentar │ │ 66000│ 159000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.47.06 │Wattmetru trifazat de c.a. │ │ │ │ │ │
│ │pentru f = 50 Hz │ E │ │ │ │ │
│ │- clasa 0,2 ... 0,5, pentru │ │ │ │ │ │
│ │un interval de mãsurare │ │ 585000│ 1006000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │mãsurare suplimentar │ │ 90000│ 117000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.47.07 │Wattmetru electronic │ E │ │ │ │ │
│5.47.07.1 │- pana la frecventa de 1 MHz│ │ 640000│ 1870000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │mãsurare suplimentar │ │ 64000│ 187000│ │ │
│5.47.07.2 │- pana la frecventa de │ │ │ │ │ │
│ │300 MHz │ │1366000│ 4092000│ │ │
│ │- pentru fiecare cap │ │ │ │ │ │
│ │suplimentar │ │ 854000│ 2500000│ │ │
│5.47.07.3 │- pana la frecventa de │ │ │ │ │ │
│ │1000 MHz │ │1922000│ 5610000│ │ │
│ │- pentru fiecare cap │ │ │ │ │ │
│ │suplimentar │ │1025000│ 2992000│ │ │
│5.47.07.4 │- peste frecventa de │ │ │ │ │ │
│ │1000 MHz │ │2067000│ 6079000│ │ │
│ │- pentru fiecare cap │ │ │ │ │ │
│ │suplimentar │ │1708000│ 4988000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.47.08 │Wattmetru de trecere │ E │ │ │ │ │
│5.47.08.1 │- pana la f = 500 MHz │ │ 427000│ 1247000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval │ │ │ │ │ │
│ │suplimentar │ │ 124000│ 374000│ │ │
│ │- pentru fiecare cap │ │ │ │ │ │
│ │suplimentar │ │ 427000│ 1247000│ │ │
│5.47.08.2 │- pana la f = 1000 MHz │ │ 495000│ 1449000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval │ │ │ │ │ │
│ │suplimentar │ │ 145000│ 420000│ │ │
│ │- pentru fiecare cap │ │ │ │ │ │
│ │suplimentar │ │ 495000│ 1449000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 5.48 PUTERE APARENTA, │ │ │ │ │ │
│ │ PUTERE REACTIVA (VA) │ │ │ │ │ │
│5.48.01 │Traductor monofazat de │ │ │ │ │ │
│ │putere reactiva f = 50 Hz │ E │ │ │ │ │
│ │- clasa 0,5 şi mai exact cu │ │ │ │ │ │
│ │un interval de mãsurare │ │ 257000│ 280000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │mãsurare suplimentar │ │ 23000│ 28000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.48.02 │Traductor trifazat de │ │ │ │ │ │
│ │putere reactiva f = 50 Hz │ E │ │ │ │ │
│ │- clasa 0,5 şi mai exact cu │ │ │ │ │ │
│ │un interval de mãsurare │ │ 281000│ 328000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │mãsurare suplimentar │ │ 23000│ 33000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.48.03 │Varmetru monofazat de c.a. │ E │ │ │ │ │
│ │- clasa 0,5 pentru │ │ │ │ │ │
│ │un interval de mãsurare │ │ 351000│ 515000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │mãsurare suplimentar │ │ 76000│ 94000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.48.04 │Varmetru trifazat de putere │ │ │ │ │ │
│ │reactiva, pentru f = 50 Hz │ E │ │ │ │ │
│ │- pentru un interval de │ │ │ │ │ │
│ │mãsurare │ │ 164000│ 188000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │mãsurare suplimentar │ │ 19000│ 37000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 5.49 FACTOR DE PUTERE │ │ │ │ │ │
│5.49.01 │Fazmetru (cosfimetru monofa-│ │ │ │ │ │
│ │zat pentru f = 50 Hz clasa │ │ │ │ │ │
│ │0,5 şi mai puţin exact) │ E │ │ │ │ │
│ │- pentru un interval de │ │ │ │ │ │
│ │mãsurare │ │ - │ 850000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │mãsurare suplimentar │ │ - │ 57000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.49.02 │Fazmetru (cosfimetru) trifa-│ │ │ │ │ │
│ │zat pentru f = 50 Hz clasa │ │ │ │ │ │
│ │0,5 şi mai puţin exact │ E │ │ │ │ │
│ │- pentru un interval de │ │ │ │ │ │
│ │mãsurare │ │ - │ 800000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │mãsurare suplimentar │ │ - │ 117000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.49.03 │Fazmetru electronic pentru │ │ │ │ │ │
│ │frecvente pana la 10 kHz │ │ │ │ │ │
│ │inclusiv │ E │ │ │ │ │
│ │- cu eroare relativã maxima │ │ │ │ │ │
│ │de 0,2% pentru o singura │ │ │ │ │ │
│ │frecventa │ │1160000│ 2200000│ │ │
│ │- pentru fiecare valoare de │ │ │ │ │ │
│ │frecventa suplimentarã │ │ 94000│ 150000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.49.04 │Traductor monofazat de fac- │ │ │ │ │ │
│ │tor de putere pentru f=50Hz,│ │ │ │ │ │
│ │clasa 0,2 şi mai puţin exact│ E │ │ │ │ │
│ │- pentru un interval de │ │ │ │ │ │
│ │mãsurare │ │ 187000│ 468000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │mãsurare suplimentar │ │ 49000│ 100000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.49.05 │Traductor trifazat de fac- │ │ │ │ │ │
│ │tor de putere pentru f=50Hz,│ │ │ │ │ │
│ │clasa 0,2 şi mai puţin exact│ E │ │ │ │ │
│ │- pentru un interval de │ │ │ │ │ │
│ │mãsurare │ │ 257000│ 679000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │mãsurare suplimentar │ │ 49000│ 117000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 5.50 ENERGIE ACTIVA (Wh,J) │ │ │ │ │ │
│5.50.01 │Contor de inductie monofazat│ │ │ │ │ │
│ │de energie electrica activa │ │ │ │ │ │
│ │pentru un curent nominal sau│ │ │ │ │ │
│ │de baza şi o tensiune de │ │ │ │ │ │
│ │referinta │ │ │ │ │ │
│5.50.01.1 │- cu eroare tolerata │ │ │ │ │ │
│ │(0,1 ... 0,2)% la cos 'd6=1 │ E │ 615000│ 1035000│ │ │
│ │- pentru fiecare valoare de │ │ │ │ │ │
│ │tensiune suplimentarã │ │ 62000│ 240000│ │ │
│5.50.01.2 │- clasa 0,5 │L81│ 158000│ 543000│ │ │
│ │- pentru fiecare valoare de │ │ │ │ │ │
│ │tensiune suplimentarã │ │ 51000│ 135000│ │ │
│5.50.01.3 │- clasa 1 şi 2 │L81│ 128000│ 350000│ │ │
│ │- pentru fiecare valoare de │ │ │ │ │ │
│ │tensiune suplimentarã │ │ 54000│ 110000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.50.02 │Contor static monofazat, │ │ │ │ │ │
│ │de energie electrica activa │ │ │ │ │ │
│ │pentru un curent nominal sau│ │ │ │ │ │
│ │de baza şi o tensiune de │ │ │ │ │ │
│ │referinta │ │ │ │ │ │
│5.50.02.1 │- cu eroare tolerata │ │ │ │ │ │
│ │(0,02...0,05)% la cos 'd6=1 │ E │ - │ 2100000│ │ │
│ │- pentru fiecare valoare de │ │ │ │ │ │
│ │tensiune suplimentarã │ │ - │ 429000│ │ │
│5.50.02.2 │- cu eroare tolerata │ │ │ │ │ │
│ │(0,1 ... 0,2)% la cos 'd6=1 │ │ │ │ │ │
│ │etaloane │ E │ 480000│ 900000│ │ │
│ │- pentru fiecare valoare de │ │ │ │ │ │
│ │tensiune suplimentarã │ │ 48000│ 225000│ │ │
│5.50.02.3 │- cu eroare tolerata │ │ │ │ │ │
│ │(0,1 ... 0,2)% la cos 'd6=1 │ │ │ │ │ │
│ │utilizate la decontarea │ │ │ │ │ │
│ │energiei electrice │ E │ 480000│ 750000│ │ │
│ │- pentru fiecare valoare de │ │ │ │ │ │
│ │tensiune suplimentarã │ │ 48000│ 252000│ │ │
│5.50.02.4*3)│- clasa 0,5 │L81│ 284000│ 720000│ │ │
│ │- pentru fiecare valoare de │ │ │ │ │ │
│ │tensiune suplimentarã │ │ 40000│ 195000│ │ │
│5.50.02.5*3)│- clasa 1 şi 2 │L81│ 184000│ 428000│ │ │
│ │- pentru fiecare valoare de │ │ │ │ │ │
│ │tensiune suplimentarã │ │ 42000│ 141000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.50.03 │Contor de inductie trifazat,│ │ │ │ │ │
│ │de energie electrica activa │ │ │ │ │ │
│ │pentru un curent nominal sau│ │ │ │ │ │
│ │de baza şi o tensiune de │ │ │ │ │ │
│ │referinta │ │ │ │ │ │
│5.50.03.1 │- cu eroare tolerata │ │ │ │ │ │
│ │(0,1 ... 0,2)% la cos 'd6=1 │ E │ 530000│ 1260000│ │ │
│ │- pentru fiecare schema de │ │ │ │ │ │
│ │conexiune şi valoare de │ │ │ │ │ │
│ │tensiune suplimentarã │ │ 112000│ 210000│ │ │
│5.50.03.2 │- clasa 0,5 │L81│ 260000│ 900000│ │ │
│ │- pentru fiecare schema de │ │ │ │ │ │
│ │conexiune şi valoare de │ │ │ │ │ │
│ │tensiune suplimentarã │ │ 81000│ 195000│ │ │
│5.50.03.3 │- clasa 1 şi 2 │L81│ 140000│ 630000│ │ │
│ │- pentru fiecare valoare de │ │ │ │ │ │
│ │tensiune suplimentarã │ │ 22000│ 120000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.50.04 │Contor static trifazat, │ │ │ │ │ │
│ │de energie electrica activa │ │ │ │ │ │
│ │pentru un curent nominal sau│ │ │ │ │ │
│ │de baza, o schema de cone- │ │ │ │ │ │
│ │xiune şi o tensiune de │ │ │ │ │ │
│ │referinta │ │ │ │ │ │
│5.50.04.1 │- cu eroare tolerata │ │ │ │ │ │
│ │(0,01...0,05)% la cos 'd6=1 │ E │ 715000│ 2250000│ │ │
│ │- pentru fiecare schema de │ │ │ │ │ │
│ │conexiune şi valoare de │ │ │ │ │ │
│ │tensiune suplimentarã │ │ 174000│ 405000│ │ │
│5.50.04.2 │- cu eroare tolerata │ │ │ │ │ │
│ │(0,1 ... 0,2)% la cos 'd6=1 │ │ │ │ │ │
│ │etalonare │ E │ 648000│ 1950000│ │ │
│ │- pentru fiecare schema de │ │ │ │ │ │
│ │conexiune şi valoare de │ │ │ │ │ │
│ │tensiune suplimentarã │ │ 144000│ 330000│ │ │
│5.50.04.3 │- cu eroare tolerata │ │ │ │ │ │
│ │(0,1 ... 0,2)% la cos 'd6=1 │ │ │ │ │ │
│ │utilizate la decontarea │ │ │ │ │ │
│ │energiei electrice │ E │ 648000│ 1200000│ │ │
│ │- pentru fiecare schema de │ │ │ │ │ │
│ │conexiune şi valoare de │ │ │ │ │ │
│ │tensiune suplimentarã │ │ 144000│ 306000│ │ │
│5.50.04.4*3)│- clasa 0,5 │L81│ 260000│ 1200000│ │ │
│ │- pentru fiecare schema de │ │ │ │ │ │
│ │conexiune şi valoare de │ │ │ │ │ │
│ │tensiune suplimentarã │ │ 81000│ 422000│ │ │
│5.50.04.5*3)│- clasa 1 şi 2 │L81│ 200000│ 680000│ │ │
│ │- pentru fiecare schema de │ │ │ │ │ │
│ │conexiune şi valoare de │ │ │ │ │ │
│ │tensiune suplimentarã │ │ 45000│ 136000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.50.05 │Instalatie monofazata pentru│ │ │ │ │ │
│ │verificarea contoarelor de │ │ │ │ │ │
│ │energie electrica pentru un │ │ │ │ │ │
│ │curent şi o tensiune │ E │ │ │ │ │
│5.50.05.1 │- clasa 0,2 şi mai exactã │ │ │ │ │ │
│ │pentru cos 'd6=1 │ │5186000│10200000│ │ │
│ │- pentru fiecare curent şi │ │ │ │ │ │
│ │tensiune suplimentarã │ │ 164000│ 594000│ │ │
│5.50.05.2 │- clasa 0,5 │ │2060000│ 4493000│ │ │
│ │- pentru fiecare curent şi │ │ │ │ │ │
│ │tensiune suplimentarã │ │ 94000│ 515000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.50.06 │Instalatie trifazata pentru │ │ │ │ │ │
│ │verificarea contoarelor de │ │ │ │ │ │
│ │energie electrica pentru un │ │ │ │ │ │
│ │curent, o schema de conexiu-│ E │ │ │ │ │
│ │ne şi o tensiune │ │ │ │ │ │
│5.50.06.1 │- clasa 0,2 şi mai exactã │ │ │ │ │ │
│ │pentru cos 'd6=1 │ │6660000│17100000│ │ │
│ │- pentru fiecare curent, │ │ │ │ │ │
│ │schema de conexiune şi │ │ │ │ │ │
│ │tensiune suplimentarã │ │ 94000│ 305000│ │ │
│5.50.06.2 │- clasa 0,5 │ │6264000│11938000│ │ │
│ │- pentru fiecare tensiune, │ │ │ │ │ │
│ │curent şi schema de conexiu-│ │ │ │ │ │
│ │ne suplimentarã │ │ 94000│ 257000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.50.07 │Totalizator pentru mãsurarea│ │ │ │ │ │
│ │energiei electrice şi a │ │ │ │ │ │
│ │puterii maxime │L83│1467000│ 4052000│ │ │
│ │- pentru fiecare tarif │ │ │ │ │ │
│ │suplimentar │ │ 70000│ 210000│ │ │
│ │- pentru fiecare funcţie │ │ │ │ │ │
│ │suplimentarã │ │ 420000│ 978000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 5.52 ENERGIE REACTIVA │ │ │ │ │ │
│5.52.01 │Contor de inductie monofazat│ │ │ │ │ │
│ │de energie electrica reacti-│ │ │ │ │ │
│ │va pentru un curent nominal │ │ │ │ │ │
│ │sau de baza şi o tensiune │ │ │ │ │ │
│ │de referinta │ │ │ │ │ │
│5.52.01.1 │- clasa 0,5 │ E │ 495000│ 547000│ │ │
│5.52.01.2 │- clasa 1 şi 3 │L81│ 180000│ 422000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.52.02*3) │Contor static monofazat, │ │ │ │ │ │
│ │de energie electrica reacti-│ │ │ │ │ │
│ │va pentru un curent nominal │ │ │ │ │ │
│ │sau de baza şi o tensiune │ │ │ │ │ │
│ │de referinta │ │ │ │ │ │
│5.52.02.1 │- clasa 0,5 şi mai exacte │ E │ 495000│ 720000│ │ │
│5.52.02.2 │- clasa 1 şi 3 │L81│ 180000│ 428000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.52.03 │Contor de inductie trifazat,│ │ │ │ │ │
│ │de energie electrica reacti-│ │ │ │ │ │
│ │va pentru un curent nominal │ │ │ │ │ │
│ │sau de baza şi o tensiune │ │ │ │ │ │
│ │de referinta │ │ │ │ │ │
│5.52.03.1 │- clasa 0,5 │ E │ 765000│ 900000│ │ │
│5.52.03.2 │- clasa 1 şi 3 │L81│ 234000│ 630000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│5.52.04*3) │Contor de inductie trifazat,│ │ │ │ │ │
│ │de energie electrica reacti-│ │ │ │ │ │
│ │va pentru un curent nominal │ │ │ │ │ │
│ │sau de baza şi o tensiune │ │ │ │ │ │
│ │de referinta │ │ │ │ │ │
│5.52.04.1 │- clasa 0,5 şi mai exacte │ E │ 612000│ 988000│ │ │
│5.52.04.2 │- clasa 1 şi 3 │L81│ 230000│ 552000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 6 LUMINA ŞI RADIATII │ │ │ │ │ │
│ │ELECTROMAGNETICE CONEXE │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ 6.03 LUNGIME DE UNDA(m) │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│6.03.01 │Lampa spectrala(pentru o │ │ │ │ │ │
│ │lungime de unda) │ E │ - │ 309000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│6.03.02 │Filtru etalon de lungime de │ │ │ │ │ │
│ │unda (pentru o lungime de │ │ │ │ │ │
│ │unda) │ E │ - │ 123000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│6.03.03 │MRC-de lungime de unda │ │ │ │ │ │
│ │pentru spectrofotometre, │ │ │ │ │ │
│ │pentru fiecare element │ E │ - │ 858000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 6.06 ENERGIE RADIANTA │ │ │ │ │ │
│ │VOLUMICA SPECIALĂ (J/m^4) │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│6.06.01 │Energimetru laser de uz │L │ │ │ │ │
│ │medical │145│ │ │ │ │
│ │- pentru un interval de │ │ │ │ │ │
│ │ mãsurare │ │2472000│ Deviz │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 6.08 PUTERE RADIANTA, │ │ │ │ │ │
│ │FLUX ENERGETIC (W) │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│6.08.01 │Powermetru laser de uz │L │ │ │ │ │
│ │medical │145│ │ │ │ │
│ │- pentru un interval de │ │ │ │ │ │
│ │ mãsurare │ │2472000│ Deviz │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 6.14 ILUMINARE ENERGETICA│ │ │ │ │ │
│ │ RADIANTA (W/mp) │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│6.14.01 │Lampa cu incandescenta şi │ │ │ │ │ │
│ │radiator planckian de ira- │ │ │ │ │ │
│ │dianta spectrala │ E │ - │ 2966000│ - │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│6.14.02 │Receptor optic de iradianta │ E │ - │ 1236000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│6.14.03 │Radiometru de iradianta │ │ │ │ │ │
│ │pentru o lungime de unda în │ │ │ │ │ │
│ │intervalul: │ E │ │ │ │ │
│ │- UV-VIS-IRA(300...900)nm │ │ 482000│ 988000│ │ │
│ │- IR(0,9...12)æm │ │ 803000│ 1606000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 6.19 INTENSITATE LUMINOASA│ │ │ │ │ │
│ │ (cd) │ E │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│6.19.01 │Lampa de itensitate luminoa-│ │ │ │ │ │
│ │sa (pentru o temperatura de │ │ │ │ │ │
│ │culoare sau un parametru │ │ │ │ │ │
│ │electric de alimentare) │ │ - │ 543000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 6.20 FLUX LUMINOS (lm) │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│6.20.01 │Lampa cu incandescenta │ │ │ │ │ │
│ │(pentru o temperatura de │ │ │ │ │ │
│ │culoare sau un parametru │ │ │ │ │ │
│ │electric de alimentare │ E │ - │ 482000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│6.20.02 │Lampa cu descãrcare electri-│ │ │ │ │ │
│ │ca (pentru un parametru │ │ │ │ │ │
│ │electric de alimentare) │ E │ │ 543000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│6.20.03 │Lumenmetru │ E │ 902000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│6.20.04 │Goniofotometru │ E │1606000│ 4511000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 6.21 LUMINANTA (cd/mp) │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│6.21.01 │Luminantmetru │ E │ │ │ │ │
│ │- pentru un interval de │ │ │ │ │ │
│ │ mãsurare şi un filtru │ E │ 642000│ 1112000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 6.24 ILUMINARE (lx) │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│6.24.02 │Luxmetru │L84│ │ │ │ │
│ │- pentru un interval de │ │ │ │ │ │
│ │ mãsurare │ │ 135000│ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 6.27 COORDONATE TRICRO- │ │ │ │ │ │
│ │ MATICE (unu) │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│6.27.01 │Filtru optic de componente │ │ │ │ │ │
│ │şi/sau coordonate tricro- │ │ │ │ │ │
│ │matice │ E │ │ 1000000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│6.27.02 │Placa reflectanta etalon de │ │ │ │ │ │
│ │coordonate şi/sau componente│ │ │ │ │ │
│ │tricromatice (pentru o │ │ │ │ │ │
│ │geometrie de mãsurare) │ E │ - │ 1612000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 6.28 FACTOR SPECTRAL DE │ │ │ │ │ │
│ │ABSORBŢIE DE REFLEXIE DE │ │ │ │ │ │
│ │TRANSMISIE, DE LUMINANTA │ │ │ │ │ │
│ │ (unu) │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│6.28.01 │Placa reflectanta etalon de │ │ │ │ │ │
│ │factor spectral de reflexie,│ │ │ │ │ │
│ │pentru o lungime de unda şi │ │ │ │ │ │
│ │o geometrie de mãsurare │ E │ - │ 322000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│6.28.02 │Placa reflectanta etalon de │ │ │ │ │ │
│ │factor global de reflexie │ │ │ │ │ │
│ │(pentru o geometrie de │ │ │ │ │ │
│ │mãsurare) │ E │ - │ 806000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│6.28.03 │Placa de grad de alb (pentru│ │ │ │ │ │
│ │un filtru) │ E │ - │ 290000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│6.28.04 │Reflectometru │ E │1838000│ 2200000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│6.28.06 │Filtru optic de factor │ │ │ │ │ │
│ │spectral de transmisie în UV│ │ │ │ │ │
│ │-VIS-IRA pentru o lungime de│ │ │ │ │ │
│ │unda │ E │ - │ 322000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│6.28.07 │Filtru optic etalon de fac- │ │ │ │ │ │
│ │tor spectral de transmisie │ │ │ │ │ │
│ │în IR (pentru o lungime de │ │ │ │ │ │
│ │unda) │ E │ - │ 483000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│6.28.08 │Filtru optic etalon de │ │ │ │ │ │
│ │factor global sau total de │ │ │ │ │ │
│ │transmisie │ E │ - │ 1500000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│6.28.09 │Spectrotransmitometru │L85│ 483000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 6.29 DENSITATE OPTICA │ │ │ │ │ │
│ │ (unu) │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│6.29.01 │Filtru optic etalon de │ │ │ │ │ │
│ │densitate optica prin │ │ │ │ │ │
│ │transmisie (pentru o treapta│ E │ - │ 193000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│6.29.02 │Densitometru optic prin │ │ │ │ │ │
│ │transmisie (pentru un inter-│ │ │ │ │ │
│ │val de mãsurare) │L85│ 150000│ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│6.29.03 │MRC-lichid de absorbanta │ E │ - │ 858000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│6.29.04 │MRC -lichid de lumina │ │ │ │ │ │
│ │parazita │ E │ - │ 858000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│6.29.05 │Spetrofotometru(pentru un │ │ │ │ │ │
│ │un domeniu spectral UV, VIZ │ │ │ │ │ │
│ │sau IR) │L86│ 477000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│6.29.06 │Fotocolorimetru (pentru o │ │ │ │ │ │
│ │lungime de unda analitica) │L87│ 303000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│6.29.08 │MRC-lichid de turbiditate │ │ │ │ │ │
│ │(FTU) │ E │ - │ 858000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 6.30 COEFICIENT DE │ │ │ │ │ │
│ │ABSORBŢIE LINIARA (1/m) │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│6.30.01 │Opacimetru pentru gazele de │ │ │ │ │ │
│ │evacuare ale motoarelor │ │ │ │ │ │
│ │Diesel (pentru o scara de │ │ │ │ │ │
│ │mãsurare, N sau k) │L88│ 474000│ Deviz │ │ │
│ │- pentru alte medii │ │ 618000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 6.31 COEFICIENT DE │ │ │ │ │ │
│ │ABSORBŢIE MOLARA (mp/mol) │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│6.31.01 │MRC-lichid de absorbtivitate│ │ │ │ │ │
│ │molara │ E │ - │ 858000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 6.34 VERGENTA (l/m) │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│6.34.01 │Dioptrimetru │L89│ 618000│ 1236000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│6.34.02 │Lentila oftalmologica │L90│ 24000│ 61000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 6.39 FACTOR DE ROŞU (%) │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│6.39.01 │Lampa etalon de fractor de │ │ │ │ │ │
│ │roşu │ E │ - │ 572000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 7 ACUSTICA │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ 7.03 INTERVAL DE FRECVENTA │ │ │ │ │ │
│ │ (octava) │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│7.03.01 │Analizor de frecventa al │ │ │ │ │ │
│ │semnalului acustic │L94│ │ │ │ │
│7.03.01.1 │- în 1/3 octava │ │2348000│ - │ │ │
│7.03.01.2 │- în 1/1 octava │ │1742000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 7.15 NIVEL DE PRESIUNE │ │ │ │ │ │
│ │ACUSTICA (dB) │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│7.15.01 │Sursa de semnal acustic cu │ │ │ │ │ │
│ │un nivel şi o frecventa │ E │ │ │ │ │
│7.15.01.1 │- calibrator acustic │ │ - │ 1085000│ │ │
│ │- pentru fiecare nivel │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentar │ │ - │ 531000│ │ │
│ │- pentru fiecare frecventa │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentarã │ │ - │ 405000│ │ │
│7.15.01.2 │- pistonfon │ │ - │ 1085000│ │ │
│ │- pentru fiecare nivel │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentar │ │ - │ 531000│ │ │
│ │- pentru fiecare frecventa │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentarã │ │ │ 405000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│7.15.02 │Sursa de semnal acustic │ │ │ │ │ │
│ │pentru un interval de │ │ │ │ │ │
│ │frecventa │ E │ - │ 2319000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│7.15.03 │Microfon (camp acustic plan)│L92│ │ │ │ │
│7.15.03.1 │- de laborator │ │ - │ 2750000│ │ │
│7.15.03.2 │- de lucru │ │ 845000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│7.15.04 │Sonometru │L93│ │ │ │ │
│7.15.04.01 │- analogic │ │ │ │ │ │
│7.15.04.01.1│- clasa 1 │ │1490000│ - │ │ │
│7.15.04.01.2│- clasa 2 │ │1064000│ - │ │ │
│7.15.04.02 │- digital │ │ │ │ │ │
│7.15.04.02.1│- clasa 1 │ │1851000│ - │ │ │
│7.15.04.02.2│- clasa 2 │ │1458000│ - │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│7.15.04.03 │- integrator mediator │ │1995000│ - │ │ │
│ │- pentru preamplificator de │ │ │ │ │ │
│ │ microfon │ │ 154000│ - │ │ │
│ │- pentru fiecare reţea │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentarã │ │ 345000│ - │ │ │
│ │- pentru analizor 1/3 octava│ │ │ │ │ │
│ │ incorporat │ │1467000│ - │ │ │
│ │- pentru analizor 1/1 octava│ │ │ │ │ │
│ │ incorporat │ │1048000│ - │ │ │
│7.15.04.04 │- set de filtre accsesorii │ │ │ │ │ │
│ │ la sonometre │ │ │ │ │ │
│ │- de 1/3 octava │ │2138000│ - │ │ │
│ │- de 1/1 octava │ │1565000│ - │ │ │
│7.15.04.05 │Surse de semnal acustic cu │ │ │ │ │ │
│ │un nivel şi o frecventa, │ │ │ │ │ │
│ │accesorii la sonometre │ │ │ │ │ │
│7.15.04.05.1│- calibratoare acustice │ │ 444000│ - │ │ │
│ │- pentru fiecare nivel │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentar │ │ 283000│ - │ │ │
│ │- pentru fiecare frecventa │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentarã │ │ 180000│ - │ │ │
│7.15.04.05.2│- pistonfoane │ │ 445000│ - │ │ │
│ │- pentru fiecare nivel │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentar │ │ 283000│ - │ │ │
│ │- pentru fiecare frecventa │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentarã │ │ 180000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 7.24 PRAG DE AUDIBILITATE │ │ │ │ │ │
│ │ (dB) │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│7.24.01 │Ureche artificiala │ E │ - │ 1050000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│7.24.02 │Mastoida artificiala │ E │ - │ 1800000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│7.24.03 │Audiometru tonal cu un canal│ │ │ │ │ │
│ │conductie aerianã │L96│ │ │ │ │
│7.24.03.1 │- de testare │ │1020000│ - │ │ │
│7.24.03.2 │- clinic │ │2580000│ - │ │ │
│7.24.03.3 │- cu microprocesor │ │2950000│ - │ │ │
│ │- pentru fiecare canal supli│ │ │ │ │ │
│ │ mentar │ │ 610000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│7.24.04 │Audiometru vocal(numai │ │ │ │ │ │
│ │partea de audiometrie vocala│L96│1748000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│7.24.05 │Impedantmetru utilizat în │ │ │ │ │ │
│ │audiologie │L95│1878000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 7.25 DOZA DE ZGOMOT (%) │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│7.25.01 │Dozimetru de zgomot │L98│ │ │ │ │
│7.25.01.1 │- la purtãtor │ │ 909000│ - │ │ │
│7.25.01.2 │- de laborator │ │1104000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 7.26 EXPUNERE SONORA │ │ │ │ │ │
│ │ (Paph) │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│7.26.01 │Expozimetru sonor individual│L99│1490000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 8 CHIMIE FIZICA, MATERIE │ │ │ │ │ │
│ │ŞI FIZICA MOLECULARA │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ 8.02 CANTITATE DE SUBSTANTA│ │ │ │ │ │
│ │ (mol) │ │ │ │ │ │
│8.02.01 │MRC-lichid deconcentratie │ │ │ │ │ │
│ │ masica │ E │ - │ 833000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│8.02.02 │MRC-lichid de concentraţie │ │ │ │ │ │
│ │ molara │ E │ - │ 833000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│8.02.03 │ Sistem automat de mãsurare │ │ │ │ │ │
│ │a concentratiei în cantitate│ │ │ │ │ │
│ │de substanta (pentru un │L │ │ │ │ │
│ │program analitic) │100│ 601000│ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│8.02.04 │Spectrofotometru cu absorb- │ │ │ │ │ │
│ │tie (pentru un element │ │ │ │ │ │
│ │chimic) │L86│ 601000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│8.02.05 │Spectrofotometru cu emisie │ │ │ │ │ │
│ │în plasma │L86│ 61000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│8.02.06 │Fotometru cu flacara (pentru│L │ │ │ │ │
│ │un element chimic) │101│ 462000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│8.02.08 │Spectrofotometru cu absorb- │ │ │ │ │ │
│ │tie moleculara pentru │ │ │ │ │ │
│ │analiza de poluanti (pentru │ │ │ │ │ │
│ │un program analitic) │L86│ 462000│ - │ │ │ ├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│8.02.09 │Fotocolorimetru pentru ana- │ │ │ │ │ │
│ │liza apelor potabile şi │ │ │ │ │ │
│ │industriale (pentru un │ │ │ │ │ │
│ │program analitic) │L87│ 462000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 8.04 MASA VOLUMICA, │ │ │ │ │ │
│ │DENSITATE DE MASA, │ │ │ │ │ │
│ │DENSITATE (kg/mc) │L │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│8.04.01 │ Densimetru │103│ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│8.04.01.01 │- de sticla de laborator, │ │ │ │ │ │
│ │ pentru intervalul (0,650..│ │ │ │ │ │
│ │1,840)g/cmc │ │ │ │ │ │
│8.04.01.01.1│- cu valoarea diviziunii de │ │ │ │ │ │
│ │0,0002g/cmc şi 0,0005g/cmc │ │ 241000│ 747000│ │ │
│8.04.01.01.2│- cu valoarea diviziunii de │ │ │ │ │ │
│ │0,001g/cmc │ │ 192000│ 658000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│8.04.01.02 │- electronice │ │ │ │ │ │
│8.04.01.02.1│- de laborator │ │ 432000│ 927000│ │ │
│8.04.01.02.2│- de proces │ │ 519000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│8.04.02 │Lactodensimetru │L │ │ │ │ │
│ │ │103│ 242000│ 744000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│8.04.03 │Zaharometru,salinometru │L │ │ │ │ │
│ │ │103│ 242000│ 744000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│8.04.04 │Termodensimetru │L │ │ │ │ │
│ │ │103│ 259000│ 772000│ │ │
│ │- pentru fiecare punct │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentar │ │ - │ 98000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│8.04.05 │Balanţa Mohr-Westphall │L │ │ │ │ │
│ │ │104│ 247000│ 622000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 8.09 CONDUCTIVITATE │ │ │ │ │ │
│ │ELECTROLITICA (S/m) │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│8.09.01 │Celula de conductivitate │ │ │ │ │ │
│ │electrolitica │ E │ 710000│ 1977000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│8.09.02 │Conductometru pentru un │ │ │ │ │ │
│ │interval de mãsurare │ E │ 729000│ 1545000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │ mãsurare suplimentar │ │ 39000│ 95000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│8.09.04 │Simulator al traducatorului │ │ │ │ │ │
│ │de conductivitate │ E │ 191000│ 248000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 8.10 UNGHI DE ROTAŢIE │ │ │ │ │ │
│ │ OPTICA (rad) │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│8.10.01 │Polarimetru pentru concen- │L │ │ │ │ │
│ │tratii de zahãr │106│ 401000│ 1000000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│8.10.02 │Soluţie etalon de indice de │ │ │ │ │ │
│ │refractie │ E │ - │ 790000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│8.10.03 │Refractometru │L │ │ │ │ │
│ │ │107│ │ │ │ │
│8.10.03.1 │- tip ABBE │ │ 401000│ 964000│ │ │
│8.10.03.2 │- portabile │ │ 339000│ 964000│ │ │
│8.10.03.3 │- electronice │ │ 407000│ 1267000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 8.11 VISCOZITATE │ │ │ │ │ │
│ │ DINAMICA (Pa s) │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│8.11.01 │Viscozimetru cu un singur │ E │ 803000│ 1342000│ │ │
│ │corp │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│8.11.02 │MRC pentru vascozitate dina-│ │ │ │ │ │
│ │mica │ E │ - │ 790000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 8.12 VISCOZITATE CINEMATICA│ │ │ │ │ │
│ │ (mp/s) │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│8.12.01 │Viscozimetre din sticla cu │ │ │ │ │ │
│ │tub capilar │ E │ 758000│ 1432000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│8.12.02 │MRC pentru vascozitate cine-│ │ │ │ │ │
│ │matica │ E │ - │ 790000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 8.13 CONCENTRAŢIE │ │ │ │ │ │
│ │ ALCOOLICĂ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│8.13.01 │Alcoolmetru │L │ │ │ │ │
│ │ │108│ │ │ │ │
│8.13.01.1 │- cu valoarea diviziunii de │ │ │ │ │ │
│ │ 0,1% │ │ 242000│ 747000│ │ │
│8.13.01.2 │- cu valoarea diviziunii de │ │ │ │ │ │
│ │ 0,2% │ │ 197000│ 673000│ │ │
│8.13.01.3 │- cu valoarea diviziunii de │ │ │ │ │ │
│ │ 0,5% şi 1% │ │ 185000│ 630000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│8.13.02 │Termoalcoolmetru │L │ │ │ │ │
│ │ │108│ 259000│ 772000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│8.13.03 │Ebuliometru │L │ │ │ │ │
│ │ │109│ 197000│ 673000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│8.13.04 │Analizor de bere/vin │L │ │ │ │ │
│ │ │110│2206000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 8.14 UMIDITATE │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│8.14.01 │Traductor electrochimic de │ │ │ │ │ │
│ │umiditate │ E │ 432000│ 988000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│8.14.02 │Psihrometru cu termometru │ E │ │ │ │ │
│ │- cu lichid │ │ 865000│ 1112000│ │ │
│ │- electric │ │ 865000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│8.14.03 │Higrometru │ E │ │ │ │ │
│8.14.03.01 │- cu punct de roua (cu │ │ │ │ │ │
│ │ oglinda racita cu compri- │ │ │ │ │ │
│ │ marea gazului) │ │1112000│ 1483000│ │ │
│8.14.03.02 │- electric sau electronic cu│ │ │ │ │ │
│ │ traductor electrochimic, │ │ │ │ │ │
│ │ capacitiv, rezistiv,etc) │ │ 865000│ 1112000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│8.14.04 │Traductor pentru determi- │ │ │ │ │ │
│ │narea conţinutului de apa în│L │ │ │ │ │
│ │produse petroliere │111│ 462000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│8.14.05 │Umidimetru │L │ │ │ │ │
│ │ │112│ │ │ │ │
│8.14.05.01 │- pentru cereale şi seminţe │ │ │ │ │ │
│ │ oleaginoase │ │ 488000│ 1483000│ │ │
│ │- pentru fiecare soi supli- │ │ │ │ │ │
│ │ mentar de cereale sau │ │ │ │ │ │
│ │ seminţe │ │ 194000│ 618000│ │ │
│8.14.05.03 │- pentru tutun, lemn etc. │ │ 241000│ 927000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│8.14.10 │Simulator al traductorului │ │ │ │ │ │
│ │umiditate │ E │ 191000│ 248000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 8.15 pX,pH │ │ │ │ │ │
│8.15.01 │pX-metru/oxigenometru/ │L │ │ │ │ │
│ │redoxmetru │113│ │ │ │ │
│8.15.01.01 │- de laborator │ │1130000│ - │ │ │
│ │- pentru fiecare ion selec- │ │ │ │ │ │
│ │ tiv suplimentar │ │ 142000│ │ │ │
│8.15.01.02 │- de proces │ │1211000│ - │ │ │
│ │- pentru fiecare ion selec- │ │ │ │ │ │
│ │ tiv suplimentar │ │ 278000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│8.15.02 │Electrod de pH/redox │L │ │ │ │ │
│ │ │114│ 309000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│8.15.03 │pH-metru │L │ │ │ │ │
│ │ │113│ │ │ │ │
│8.15.03.01 │- portabil pentru un inter- │ │ │ │ │ │
│ │ val de mãsurare │ │ 710000│ 1545000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentar de mãsurare │ │ 43000│ 95000│ │ │
│8.15.03.02 │- de laborator, pentru un │ │ │ │ │ │
│ │ interval de mãsurare │ │ 772000│ 1854000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentar de mãsurare │ │ 55000│ 92000│ │ │
│8.15.03.03 │- de proces, pentru un în- │ │ │ │ │ │
│ │ terval de mãsurare │ │ 803000│ │ │ │
│ │- pentru fiecare interval │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentar de mãsurare │ │ 61000│ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│8.15.04 │Simulator al traductorului │ │ │ │ │ │
│ │de pH │ E │ - │ 308000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 8.16 FRACTIE MASICA A UNUI│ │ │ │ │ │
│ │ CONSTITUENT (ppm) │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│8.16.01 │MRC-solid de fractie masica │ E │ │ │ │ │
│ │- pentru fiecare element │ │ - │ 1258000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│8.16.02 │Spectrometru automat de emi-│L │ │ │ │ │
│ │sie optica │115│ │ │ │ │
│ │- pentru fiecare program │ │ │ │ │ │
│ │ analitic │ │1036000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│8.16.03 │Spectrometru cu fluorescenta│L │ │ │ │ │
│ │de raze X │116│ │ │ │ │
│ │- pentru fiecare program │ │ │ │ │ │
│ │ analitic │ │1036000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│8.16.07 │MRC-de concentraţie de gaze │ E │ │ │ │ │
│8.16.07.1 │- cu 2 componente │ │ - │ 297000│ │ │
│8.16.07.2 │- cu 2 componente (cu compo-│ │ │ │ │ │
│ │ nentul de interes sub 0,1%│ │ │ │ │ │
│ │ molar) │ │ - │ 370000│ │ │
│8.16.07.3 │- cu 3 componente │ │ - │ 594000│ │ │
│8.16.07.4 │- cu 4 componente │ │ - │ 702000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│8.16.08 │Analizor de gaze │L │ │ │ │ │
│ │ │118│ │ │ │ │
│8.16.08.1 │- portabil, pentru un inter-│ │ │ │ │ │
│ │ val de mãsurare │ │ 247000│ 594000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │ mãsurare, dispozitiv de │ │ │ │ │ │
│ │ semnalizare şi transmitere│ │ │ │ │ │
│ │ la distanta suplimentar │ │ 135000│ 294000│ │ │
│8.16.08.2 │- stationar,pentru un inter-│ │ │ │ │ │
│ │ val de mãsurare │ │ 370000│ 882000│ │ │
│ │- pentru fiecare interval de│ │ │ │ │ │
│ │ mãsurare, dispozitiv de │ │ │ │ │ │
│ │ semnalizare şi transmitere│ │ │ │ │ │
│ │ la distanta suplimentar │ │ 185000│ 441000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│8.16.09 │Gazeromatograf │L │ │ │ │ │
│ │ │119│ │ │ │ │
│8.16.09.01 │- de laborator cu un detec- │ │ │ │ │ │
│ │ tor │ │ 988000│ 1483000│ │ │
│ │- pentru fiecare detector │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentar │ │ 679000│ 988000│ │ │
│8.16.09.02 │- de proces │ │1359000│ 1483000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│8.16.10 │Lichideromatograf │L │ │ │ │ │
│ │ │120│ 988000│ 1483000│ │ │
│ │- pentru fiecare detector │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentar │ │ 679000│ 988000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│8.16.11 │Etilometru │L │ │ │ │ │
│ │ │121│ 494000│ 679000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 9 FIZICA ATOMICA ŞI │ │ │ │ │ │
│ │NUCLEARA, REACTII NUCLEARE │ │ │ │ │ │
│ │ ŞI RADIATII IONIZANTE │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ 9.01 ACTIVITATE (Bq) │ │ │ │ │ │
│9.01.01 │Instalatie de mãsurare a │L │ │ │ │ │
│ │activitãţii gama │122│ │ │ │ │
│9.01.01.1 │- sistem spectrometric │ │ │ │ │ │
│ │ monocanal │ │ │ │ │ │
│ │- pentru fiecare radionuclid│ │ │ │ │ │
│ │ şi bloc de detectie │ │1662000│ 1947000│ │ │
│ │- pentru fiecare radionuclid│ │ │ │ │ │
│ │ şi bloc de detectie │ │ - │ 2595000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│9.01.02 │Instalatie de mãsurare a │L │ │ │ │ │
│ │activitãţii alfa/beta │122│ │ │ │ │
│ │- pentru fiecare radionuclid│ │ │ │ │ │
│ │ şi bloc de detectie │ │1432000│ 1713000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│9.01.03 │Instalatie de mãsurare │ │ │ │ │ │
│ │a activitãţii cu │ │ │ │ │ │
│ │scintilatori lichizi şi │ │ │ │ │ │
│ │schimbarea automatã a pro- │ │ │ │ │ │
│ │belor │ │ │ │ │ │
│ │- pentru fiecare radionuclid│ │1285000│ 2525000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│9.01.04 │Istalatie de etalonare în │ │ │ │ │ │
│ │activitate a surselor radio-│ │ │ │ │ │
│ │active etalon │ E │ │ │ │ │
│9.01.04.1 │- pentru surse solide │ │ │ │ │ │
│ │ emitatoare X sau gama │ │ - │ 3848000│ │ │
│9.01.04.2 │- pentru surse solide │ │ │ │ │ │
│ │ emitatoare beta │ │ - │ 3945000│ │ │
│9.01.04.3 │- pentru surse solide │ │ │ │ │ │
│ │ emitatoare alfa │ │ - │ 2652000│ │ │
│9.01.04.4 │- pentru surse solide │ │ │ │ │ │
│ │ emitatoare de neutroni │ │ - │ 2625000│ │ │
│9.01.04.5 │- pentru soluţii radio- │ │ │ │ │ │
│ │ activie │ │ - │ 5071000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│9.01.05 │Surse radioactive etalon de │ │ │ │ │ │
│ │activitate │ E │ │ │ │ │
│9.01.05.01 │- solide │ │ │ │ │ │
│9.01.05.01.1│- de radiatii X sau gama │ │ - │ 1058000│ │ │
│9.01.05.01.2│- de radiatii beta, puncti- │ │ │ │ │ │
│ │ forme │ │ - │ 1058000│ │ │
│9.01.05.01.3│- de radiatii beta, de supra│ │ │ │ │ │
│ │ fata │ │ - │ 1719000│ │ │
│9.01.05.01.4│- de radiatii alfa │ │ - │ 1058000│ │ │
│9.01.05.01.5│- de neutroni │ │ - │ 5594000│ │ │
│9.01.05.02 │- soluţii │ │ │ 1058000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│9.01.06 │Contaminometre de radiatii │L │ │ │ │ │
│ │alfa, beta, gama │124│ │ │ │ │
│ │- pentru fiecare radionuclid│ │ │ │ │ │
│ │ şi sonda │ │1690000│ 2536000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 9.08 DOZA ABSORBITĂ (Gy) │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│9.08.01 │Dozimetru pentru doza │L │ │ │ │ │
│ │absorbitã radiatii gama/X │125│ │ │ │ │
│ │- pentru fiecare bloc de │ │ │ │ │ │
│ │ detectie │ │1413000│ 1678000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│9.08.02 │Dozimetru pentru radiatii │L │ │ │ │ │
│ │beta │127│ │ │ │ │
│ │- pentru fiecare bloc de │ │ │ │ │ │
│ │ detectie │ │1413000│ 1678000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 9.09 ECHIVALENT DE DOZA │ │ │ │ │ │
│ │ (Sv) │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│9.09.01 │Dozimetru pentru echivalent │L │ │ │ │ │
│ │de doza radiatii gama/X │126│ │ │ │ │
│ │- pentru fiecare bloc de │ │ │ │ │ │
│ │ deterctie │ │1413000│ 1678000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│9.09.02 │Dozimetru pentru echivalent │L │ │ │ │ │
│ │de doza radiatii beta │127│ │ │ │ │
│ │- pentru fiecare bloc de │ │ │ │ │ │
│ │ detectie │ │1413000│ 1678000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│9.09.03 │Sistem dozimetric termolumi-│ │ │ │ │ │
│ │niscent pentru radiatii beta│L │ │ │ │ │
│ │gama/X │128│2219000│ 2910000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 9.10 DEBIT DE DOZA │ │ │ │ │ │
│ │ ABSORBITĂ (Gy/s) │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│9.10.01 │Debitmetru pentru doza absor│L │ │ │ │ │
│ │bita radiatii gama/X │129│ │ │ │ │
│ │- pentru fiecare bloc de │ │ │ │ │ │
│ │ detectie │ │1100000│ 1290000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │Debitmetru pentru doza ab- │L │ │ │ │ │
│ │sorbita radiatii beta │131│ │ │ │ │
│ │- pentru fiecare bloc de │ │ │ │ │ │
│ │ detectie │ │1100000│ 1678000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│9.10.03 │Sursa radioactiva emitatoare│ │ │ │ │ │
│ │de radiatii gama şi X pentru│ │ │ │ │ │
│ │debit de doza absorbitã la │ │ │ │ │ │
│ │1 m │ E │ - │ 1458000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 9.11 DEBIT DE ECHIVALENT │ │ │ │ │ │
│ │ DE DOZA (Sv/s) │ │ │ │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│9.11.01 │Debitmetru pentru echivalent│ │ │ │ │ │
│ │de doza absorbitã radiatii │L │ │ │ │ │
│ │gama/X │130│ │ │ │ │
│ │- pentru fiecare bloc de │ │ │ │ │ │
│ │ detectie │ │1100000│ 1290000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│9.11.02 │Debitmetru pentru radiatii │L │ │ │ │ │
│ │beta │131│ │ │ │ │
│ │- pentru fiecare bloc de │ │ │ │ │ │
│ │ detectie │ │1100000│ 1678000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│9.11.03 │Sursa radioactiva emitatoare│ │ │ │ │ │
│ │de radiatii gama şi X pentru│ │ │ │ │ │
│ │debit │ E │ - │ │ │ │
│ │ de echivalent de doza absor│ │ │ │ │ │
│ │bita la 1 m │ │ │ 1458000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 9.12 KERMA │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│9.12.01 │Dozimetru pentru kerma │L │ │ │ │ │
│ │radiatii gama/X │125│ │ │ │ │
│ │- pentru fiecare bloc de │ │ │ │ │ │
│ │ detectie │ │1413000│ 1678000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 9.13 DEBIT DE KERMA │ │ │ │ │ │
│ │ (Gy/s) │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│9.13.01 │Debitmetru pentru kerma │L │ │ │ │ │
│ │radiatii gama/X │129│ │ │ │ │
│ │- pentru fiecare bloc de │ │ │ │ │ │
│ │ detectie │ │1100000│ 1290000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│9.13.02 │Debitmetru pentru kerma │L │ │ │ │ │
│ │radiatii beta │129│ │ │ │ │
│ │- pentru fiecare bloc de │ │ │ │ │ │
│ │ detectie │ │1100000│ 1678000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│9.13.03 │Surse radioactive emitatoare│ E │ │ │ │ │
│ │de radiatii gama şi X pentru│ │ │ │ │ │
│ │debit de kerma la 1 m │ │ - │ 1458000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 9.14 ENERGIE DE RADIAŢIE│ │ │ │ │ │
│ │ (J) │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│9.14.01 │Generator de radiatii X, │ │ │ │ │ │
│ │etalon de energie a radia- │ E │ │ │ │ │
│ │tiilor X filtrate │ │ - │ 2207000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 9.15 EXPUNERE (C/kg) │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│9.15.01 │Expozimetru pentru radiatii │L │ │ │ │ │
│ │gama/X │132│ │ │ │ │
│ │- pentru fiecare bloc de │ │ │ │ │ │
│ │ detectie │ │1413000│ 1678000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 9.16 DBIT DE EXPUNERE │ │ │ │ │ │
│ │ (C/kg.s) │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│9.16.01 │Debitmetru de expunere │L │ │ │ │ │
│ │pentru radiatii gama/X │129│ │ │ │ │
│ │- pentru fiecare bloc de │ │ │ │ │ │
│ │ detectie │ │1100000│ 1290000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│9.16.02 │Surse radioactive emitatoare│ E │ - │ │ │ │
│ │de radiatii gama şi X pentru│ │ │ │ │ │
│ │debit de expunere la 1 m │ │ │ 1458000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 9.17 ALTE MARIMI │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│9.17.01 │Avertizor de debit de expu- │ │ │ │ │ │
│ │nere sau debit de doza │ │ │ │ │ │
│ │absorbitã pentru radiatii X/│L │ │ │ │ │
│ │gama/beta │133│ │ │ │ │
│ │- pentru fiecare bloc de │ │ │ │ │ │
│ │ detectie şi fiecare prag │ │ │ │ │ │
│ │ verificat │ │ 135000│ 352000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│9.17.02 │Avertizor de expunere sau de│ │ │ │ │ │
│ │doza absorbitã pentru │L │ │ │ │ │
│ │radiatii X/gama/beta │134│ │ │ │ │
│ │- pentru fiecare bloc de │ │ │ │ │ │
│ │ detectie │ │ 322000│ 536000│ │ │
│ │- pentru fiecare prag veri- │ │ │ │ │ │
│ │ ficat │ │ 135000│ 352000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│9.17.03 │Stilodozimetru │L │ │ │ │ │
│ │ │135│ │ │ │ │
│9.17.03.1 │- cu citire directa, cu │ │ │ │ │ │
│ │ aparat de încãrcare │ │ 61000│ - │ │ │
│ │- cu citire indirecta, cu │ │ │ │ │ │
│ │ aparat de încãrcare-masu- │ │ │ │ │ │
│ │ rare │ │ 135000│ - │ │ │
│9.17.03.2 │- pentru fiecare stilodozi- │ │ │ │ │ │
│ │ metru suplimentar, utili- │ │ │ │ │ │
│ │ zat cu acelaşi aparat de │ │ │ │ │ │
│ │ încasare-mãsurare │ │ 61000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 10 MARIMI SPECIFICE │ │ │ │ │ │
│ │METROLOGIEI MEDICALE │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ 10.13 POTENŢIAL ELECTRIC │ │ │ │ │ │
│ │DIFERENŢA DE POTENŢIAL, │ │ │ │ │ │
│ │TENSIUNE ELECTRICA, FORTA │ │ │ │ │ │
│ │ELECTROMOTOARE (V) │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│10.13.01 │Electrocardiograf │138│ │ │ │ │
│10.13.01.1 │- cu un canal │ │ 900000│ - │ │ │
│ │- pentru fiecare canal │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentar │ │ 25000│ - │ │ │
│10.13.01.2 │- cu un canal asistat de │ │ │ │ │ │
│ │ calculator │ │ 900000│ - │ │ │
│ │- pentru fiecare canal │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentar │ │ 25000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│10.13.03 │Electroencefalograf │L │ │ │ │ │
│ │ │140│ │ │ │ │
│10.13.03.1 │- neasistat de calculator │ │1200000│ - │ │ │
│ │- pentru fiecare canal │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentar │ │ 25000│ - │ │ │
│10.13.03.2 │- asistat de calculator │ │1200000│ - │ │ │
│ │- pentru fiecare canal │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentar │ │ 25000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│10.13.04 │Electrocardioscop │L │ │ │ │ │
│ │ │138│ 741000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│10.13.05 │Aparat pentru mãsurarea │ │ │ │ │ │
│ │parametrilor organismului │ │ │ │ │ │
│ │uman, care conţine blocurile│ │ │ │ │ │
│ │ECG, pulsmetru sau cardio- │L │ │ │ │ │
│ │tahometru │146│1000000│ - │ │ │
│ │- pentru fiecare bloc │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentar şi pentru │ │ │ │ │ │
│ │ fiecare interval de masu- │ │ │ │ │ │
│ │ rare │ │ 56000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│10.13.07 │Simulator pentru aparatura │ │ │ │ │ │
│ │medicalã │ E │ │ │ │ │
│10.13.07.1 │ECG - pentru cinci frecvente│ │ │ │ │ │
│ │ şi doua valori de amplitu- │ │ │ │ │ │
│ │ dine │ │ - │ 2100000│ │ │
│ │- pentru fiecare valoare │ │ │ │ │ │
│ │ suplimentarã de frecventa │ │ │ │ │ │
│ │ şi amplitudine │ │ - │ 18000│ │ │
│10.13.07.2 │Multiparametru (Blocul ECG, │ │ │ │ │ │
│ │Bloc temperatura şi cardio- │ │ │ │ │ │
│ │tahometru) │ │ - │ 2595000│ │ │
│ │- pentru fiecare bloc supli-│ │ │ │ │ │
│ │ mentar şi pentru fiecare │ │ │ │ │ │
│ │ interval de mãsurare │ │ - │ 247000│ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 10.23 FRECVENTA CARDIACA │ │ │ │ │ │
│ │ (bãtãi/minut) │ │ │ │ │ │
│ │ │L │ │ │ │ │
│10.23.01 │Cardiotahometru/pulsmetru │141│ 500000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│ │ 10.26 ENERGIE, FRECVENTA │ │ │ │ │ │
│ │CARDIAC, ECG(Ergo-Cardio-ECG│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│10.26.01 │Ergometru │L │ │ │ │ │
│ │ │143│1112000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│10.26.02 │Ergometru cu ECG │L │ │ │ │ │
│ │ │143│1330000│ - │ │ │
├────────────┼────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼───────┼───────┤
│10.26.03 │Ergometru cu ECG asistat de │L │ │ │ │ │
│ │calculator │143│1330000│ - │ │ │
└────────────┴────────────────────────────┴───┴───────┴────────┴───────┴───────┘


NOTA:
*1) la verificarea calelor plan paralele care nu sunt conform cu ISO 3650 tariful se va calcula pe baza de deviz
*2) la verificarea contoarelor de apa calda cu apa rece, se aplica tarifele pentru contoarele de apa rece
*3) pentru aceste sortimente (contoare statice de energie electrica), în cazul în care în componenta mijlocului de mãsurare este introdus un ceasornic, la tariful de verificare/etalonare se adauga şi tariful de verificare al ceasornicului



TABELUL nr. 2


TARIFE
PENTRU EVALUĂRI EFECTUATE ÎN VEDEREA
ACORDĂRII AUTORIZAŢIILOR METROLOGICE
┌────────────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ Tarife pentru activitãţi autorizate (mii lei) │
│ Etape ├─────────┬─────────┬─────────┬────────┬──────────┬───────┬───────┤
│ ale │Laborator│Fabricare│ Import │Reparare│Închiriere│Vânzare│Montare│
│ evaluãrii │ de │constru- │ │ │ │ │ │
│ │metrolo- │ire │ │ │ │ │ │
│ │ gie │ │ │ │ │ │ │
├────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼──────────┼───────┼───────┤
│Predarea │ │ │ │ │ │ │ │
│mapei cu do-│ │ │ │ │ │ │ │
│cumente în- │ │ │ │ │ │ │ │
│formative + │ │ │ │ │ │ │ │
│analiza pre-│ 247 │ 247 │ 247 │ 247 │ 247 │ 247 │ 247 │
│liminara a │ │ │ │ │ │ │ │
│documenta- │ │ │ │ │ │ │ │
│tiei │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼──────────┼───────┼───────┤
│Evaluarea │185/sub- │185/tip │185/tip │123/ │61/sorţi- │61/sor-│123/sor│
│documenta- │sortiment│sau fami-│sau fami-│sorţi- │ment │timent │timent │
│tiei │ │lie │lie │ment │ │ │ │
├────┬───────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼──────────┼───────┼───────┤
│Eva-│.condi-│ │ │ │ │ │ │ │
│lu- │ tii │ 1854 │ 1854 │ 1854 │ 1606 │ 1236 │ 1236 │ 1606 │
│are │ gene- │ │ │ │ │ │ │ │
│ a │ rale │ │ │ │ │ │ │ │
│la ├───────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼──────────┼───────┼───────┤
│fata│.condi-│247/sub- │185/tip │185/tip │123/tip │61/tip sau│61/tip │123/tip│
│lo- │ tii │sortiment│sau fami-│sau fami-│sau fa- │familie │sau fa-│sau fa-│
│cu- │ speci-│ │lie │lie │milie │ │milie │milie │
│lui │ fice │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴───────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼──────────┼───────┼───────┤
│Întocmirea │ │ │ │ │ │ │ │
│raportului │ 618 │ 618 │ 618 │ 618 │ 618 │ 618 │ 618 │
│ final │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼──────────┼───────┼───────┤
│Analiza mo- │24/necon-│24/necon-│24/necon-│24/ne- │24/necon- │24/ne- │24/ne- │
│dului de │formitate│formitate│formitate│confor- │formitate │confor-│confor-│
│rezolvare a │ │ │ │mitate │ │mitate │mitate │
│neconformi- │ │ │ │ │ │ │ │
│tatilor │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼──────────┼───────┼───────┤
│Eliberarea │ │ │ │ │ │ │ │
│autorizaţiei│ 185 │ 185 │ 185 │ 92 │ 92 │ 92 │ 92 │
└────────────┴─────────┴─────────┴─────────┴────────┴──────────┴───────┴───────┘
NOTA: 1. Subsortiment = mijloc de mãsurare prevãzut în LT cu tarif distinct
de verificare/etalonare
2. Tip sau familie = tip sau familie de mijloc de mãsurare definit ca
atare, într-un "Certificat de aprobare de model"
3. Sortiment = mijloc de mãsurare prevãzut ca atare în LO
4. Neconformitate = nesatisfacerea unei cerinţe stabilite pentru
obţinerea unei autorizaţii, aviz sau atestat
5. Tarifele sunt valabile pentru un punct de lucru.

TABELUL nr. 3

TARIFE
PENTRU EVALUĂRI EFECTUATE ÎN VEDEREA
AUTORIZĂRII VERIFICATORILOR METROLOGI
┌─────────────────────────────────────────────────┬────────────────────────────┐
│ Etape ale evaluãrii │ Tarif (mii lei) │
├─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│Examinarea cunoştinţelor teoretice de metrologie │ │
│generalã şi legalã │ 92 │
├─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│Examinarea modului de aplicare a cunoştinţelor │ │
│teoretice din domeniul metrologiei la efectuarea │ 61/subsortiment │
│practica a verificãrii/etalonarii mijloacelor de │ │
│mãsurare pentru care se solicita autorizarea │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ Eliberarea autorizaţiei │ 61 │
│ │ │
└─────────────────────────────────────────────────┴────────────────────────────┘
NOTA: 1 Subsortiment = mijloc de mãsurare prevãzut în LT cu tarif distinct
de verificare/etalonare



TABELUL nr.4

TARIFE
PENTRU OPERAŢII SPECIFICE
ACTIVITĂŢII B.R.M.L.
┌────┬────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────┐
│Nr. │ Operaţiunea │ Tarif │
│crt.│ │ │
├────┼────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│ 1. │Supravegherea activitãţii desfãşurate de│- tariful de verificare metrolo-│
│ │laboratoarele de metrologie autorizate, │gica prevãzut în LT în vigoare, │
│ │prin testarea esantioanelor reprezenta- │dacã testarea se executa în la- │
│ │tive din mijloacele de mãsurare etalo- │boratoare din structura BRML; │
│ │nate/verificate metrologic de laborato- │- 75% din tariful de verificare │
│ │rul respectiv │metrologica prevãzut în LT în │
│ │ │vigoare, dacã testarea se │
│ │ │executa în laboratorul agentului│
│ │ │economic supravegheat. │
├────┼────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│ 2. │Asistenta tehnica (reglaje, ajustari │ │
│ │suplimentare fata de cele prevãzute în │ 123000 lei/ora │
│ │normele metrologice etc.) │ │
├────┼─────────────────┬──────────────────────┼────────────────────────────────┤
│ │ │- examinare vizuala │- 30 % din tariful de verificare│
│ │ │ │metrologica prevãzut în LT în │
│ │ │ │vigoare │
│ │ ├──────────────────────┼────────────────────────────────┤
│ │ │ │- tariful de verificare metro- │
│ 3. │Expertize metro- │ │logica prevãzut în LT în vigoare│
│ │logice prin: │ │dacã verificarea se executa în │
│ │ │ │laboratoare din structura BRML. │
│ │ │- verificare metrolo- │- 75 % din tariful de verificare│
│ │ │ gica │metrologica prevãzut în LT în │
│ │ │ │vigoare, dacã verificarea se │
│ │ │ │executa în laboratoare ale │
│ │ │ │agenţilor economici. │
├────┼─────────────────┴──────────────────────┼────────────────────────────────┤
│ 4. │Recunoaşterea etalonarilor/verificãrilor│ │
│ │metrologice efectuate în afarã României │ Deviz │
│ │prin: │ │
│ │- evaluarea capabilitãţii laboratorului │- 50 % din tariful de etalonare/│
│ │emitent al documentelor ce certifica │verificare metrologica prevãzut │
│ │etalonarea/verificarea │în LT în vigoare │
│ │ - eliberarea buletinului de verificare│ │
│ │metrologica şi aplicarea marcii │ │
│ │metrologice în baza unui document │ │
│ │aprobat prin Ordin al Directorului │ │
│ │General al BRML │ │
├────┼────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│ 5. │Analiza proiectelor de acte normative │ │
│ │şi/sau documentelor tehnice privind │ │
│ │masurarile, mijloacelor de mãsurare şi │ Deviz │
│ │avizarea acestora │ │
├────┼────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│ 6. │Emiterea de duplicate dupã documente │ │
│ │emise de BRML, cu certificarea conformi-│ │
│ │tatii acestora, pentru: │ │
│ │- Aprobãri de model, Autorizaţii, Avize │ 61000 lei/pagina │
│ │- Certificate de etalonare, Buletine de │ 12000 lei/pagina │
│ │verificare metrologica, Norme de │ │
│ │Metrologie Legalã, Norme Tehnice de │ │
│ │Metrologie şi alte reglementãri │ │
│ │metrologice │ │
└────┴────────────────────────────────────────┴────────────────────────────────┘

TABELUL nr. 5


TARIFE
PENTRU EXPERTIZAREA LABORATOARELOR
DE METROLOGIE ÎN VEDEREA ATESTARII
┌───────────────────────────────────────────────────────────┬──────────────────┐
│ Etape ale evaluãrii │ Tarif (mii lei) │
├───────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────────┤
│ Predarea mapei cu documente informative + analiza prelimi-│ 185 │
│nara a documentaţiei │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────────┤
│ Evaluarea documentaţiei │ 123/subsortiment │
├──────────────────────────┬────────────────────────────────┼──────────────────┤
│Evaluarea la fata locului │ . Condiţii generale │ 1236 │
│ ├────────────────────────────────┼──────────────────┤
│ │ . Condiţii specifice │ 494/subsortiment │
├──────────────────────────┴────────────────────────────────┼──────────────────┤
│ Întocmirea raportului final │ 247 │
├───────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────────┤
│ Analiza modului │ │
│ de eliminare a deficienţelor neconformitatilor │ 24/neconformitate│
├───────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────────┤
│ Eliberarea atestatului │ 123 │
└───────────────────────────────────────────────────────────┴──────────────────┘
NOTA: 1 Subsortiment = mijloc de mãsurare prevãzut cu tarif distinct de
verificare în "Nomenclatorul mijloacelor de mãsurare" valabil la
data atestarii.

TABELUL nr. 6


TARIFE
PENTRU ACTIVITĂŢI TEHNICE ŞI ADMINISTRATIVE NECESARE
EVALUĂRII ÎN SCOPUL ACORDĂRII APROBĂRILOR DE MODEL
┌───────────────────────────────┬──────────────────────────┬───────────────────┐
│ Activitatea │ Poz. din LO │Tariful (mii lei) │
├───────────────────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────┤
│Aprobare de model │L8, L16, L19, L20, L21, │5.600 plus deviz │
│ │L22, L23, L40, L41, L46, │laborator (labora- │
│ │L62, L64, L67, L69, L70, │toare) de încercare│
│ │L71, L79, L80, L91, L92, │ │
│ │L94, L108, L114, │ │
├───────────────────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────┤
│Aprobare de model │L1, L4, L6, L10, L12, L14,│9.900 plus deviz │
│ │L15, L17, L25, L26, L29, │laborator (labo- │
│ │L30, L31, L32, L33, L34, │ratoare) de │
│ │L35, L36, L44, L45, L47, │încercare │
│ │L48, L49, L50, L51, L52, │ │
│ │L53, L54, L55, L56, L57, │ │
│ │L58, L59, L60, L61, L65, │ │
│ │L66, L68, L73, L74, L77, │ │
│ │L78, L81, L83, L84, L85, │ │
│ │L89, L93, L96, L98, │ │
│ │L99, L101, L103, L104, │ │
│ │L106, L107, L109, L112, │ │
│ │L113, L125, L126, L127, │ │
│ │L129, L130, L131, L132, │ │
│ │L133, L134, L135, L138, │ │
│ │L140, L141, L143, L145, │ │
│ │L146 │ │
├───────────────────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────┤
│Aprobare de model │L2, L13, L37, L42, │14.100 plus deviz │
│ │L76, L86, L87, L88, L100 │laborator (labora- │
│ │L110, L111, L115, L116, │toare de încercare │
│ │L118, L119, L120, L121 │ │
├───────────────────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────┤
│Completare la aprobare de model│ Poziţia din L.O │ │
│emisã anterior │ │ │
│ │ │ │
│- care nu necesita încercãri │ │- 5.300 │
│ │ │ │
│- care necesita încercãri │ │- 9.400 plus deviz │
│ │ │laborator (labo- │
│ │ │ratoare) de │
│ │ │încercare │
└───────────────────────────────┴──────────────────────────┴───────────────────┘

TABELUL nr. 7

TARIFE
PENTRU APROBĂRI DE MODEL INDIVIDUALE
┌────┬────────────────────────────────────────────────┬───────┬────────────────┐
│Nr. │ Mijloc de mãsurare │Poz. LO│ Tarif/buc │
│crt.│ │ │ (mii lei) │
├────┼────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────────────┤
│ 1 │Distribuitor de produse petroliere cu un cap de │ │ │
│ │alimentare │L35 │ 11500 │
│ │- pentru fiecare cap de alimentare suplimentar │ │ 2600 │
├────┼────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────────────┤
│ 2 │Cisterna auto cu un compartiment │L25 │ 13300 │
│ │- pentru fiecare compartiment suplimentar │ │ 3100 │
├────┼────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────────────┤
│ 3 │Stand cu role pentru verificarea sistemului de │ │ │
│ │franare al vehiculelor rutiere │L59 │ 15500 │
├────┼────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────────────┤
│ 4 │Contor de volum cu tambur pentru alcool │L30 │ 12600 │
├────┼────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────────────┤
│ 5 │Alte mijloace de mãsurare │ - │7200 plus deviz │
│ │ │ │laborator │
│ │ │ │(laboratoare) │
│ │ │ │încercare │
└────┴────────────────────────────────────────────────┴───────┴────────────────┘





───────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016