a) la mierea de flori - minimum 65%;
b) la mierea de mana şi la amestecurile
din miere de flori şi miere de mana - minimum 60%.
(5) Conţinutul de umiditate este:
a) în general - maximum 21%;
b) la mierea de Calluna vulgaris
şi la mierea de trifoi - maximum 23%.
(6) Conţinutul aparent de zaharoza este:
a) în general - maximum 5%;
b) la mierea de mana şi la
amestecurile din miere de mana
şi miere de flori, miere de
salcam, de levantica şi de
Banksia menziesii - maximum 10%.
(7) Conţinutul de substanţe insolubile
în apa este:
a) în general - maximum 0,1%;
b) la mierea presata - maximum 0,5%.
(8) Conţinutul de minerale (cenusa) este:
a) în general - maximum 0,6%;
b) la mierea de mana şi
amestecurile din miere de
mana şi miere de flori - maximum 1%.
(9) Aciditatea - maximum 40
miliechivalenti
acid per 1.000 g.
b) conţinutul de HMF - maximum
40 mg/kg.
──────────────────