Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 285 din 25 iulie 2001  pentru aprobarea Listei cuprinzand animalele vii, produsele si subprodusele de origine animala si alte marfuri supuse controlului veterinar la punctele de control pentru trecerea frontierei de stat    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 285 din 25 iulie 2001 pentru aprobarea Listei cuprinzand animalele vii, produsele si subprodusele de origine animala si alte marfuri supuse controlului veterinar la punctele de control pentru trecerea frontierei de stat

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 479 din 21 august 2001
Ministrul agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor,
având în vedere prevederile art. 31 alin. (1) şi ale <>art. 25 alin. (1) din Legea sanitarã veterinara nr. 60/1974 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în temeiul <>Hotãrârii Guvernului nr. 12/2001 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, cu modificãrile ulterioare,
vazand Referatul de aprobare nr. 142.637 din 6 iulie 2001, întocmit de Agenţia Nationala Sanitarã Veterinara,
emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aproba Lista cuprinzând animalele vii, produsele şi subprodusele de origine animala şi alte mãrfuri supuse controlului veterinar la punctele de control pentru trecerea frontierei de stat, prevãzutã în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Importul de animale vii, produse şi subproduse de origine animala şi al altor mãrfuri supuse controlului veterinar la punctele de control pentru trecerea frontierei de stat, prevãzute în anexa la prezentul ordin, se autorizeaza numai din ţãrile sau din zone ale ţãrilor admise, de cãtre Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor prin Agenţia Nationala Sanitarã Veterinara.
ART. 3
Importul produselor şi subproduselor de origine animala poate fi admis cu condiţia ca acestea sa provinã din unitãţi agreate de Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor prin Agenţia Nationala Sanitarã Veterinara.
ART. 4
Importul de animale, produse şi subproduse de origine animala şi al altor mãrfuri supuse controlului veterinar se admite în baza unui certificat sanitar-veterinar care sa ateste îndeplinirea condiţiilor sanitare veterinare stabilite de Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor prin Agenţia Nationala Sanitarã Veterinara.
ART. 5
(1) Controalele veterinare la punctele de control pentru trecerea frontierei de stat nu se aplica urmãtoarelor categorii de animale şi produse care nu au scop comercial:
a) animale de companie care însoţesc cãlãtorii, altele decât ecvinele;
b) produse care sunt conţinute în bagajele personale ale cãlãtorilor, sunt provenite dintr-o ţara fãrã restrictii sanitare veterinare pentru respectivul tip de produse, au fost prelucrate într-o unitate specializatã suportand un tratament termic, sunt într-un recipient ermetic şi nu depãşesc cantitatea maxima de 1 kg;
c) produse care se gãsesc la bordul mijloacelor de transport internaţional, sunt destinate hranei personalului şi pasagerilor şi nu vor fi introduse pe teritoriul României.
(2) Atunci când produsele sau deşeurile de la bucatarie, prevãzute la alin. (1) lit. b) şi c), sunt descãrcate pe teritoriul României, acestea vor fi distruse prin grija administraţiei punctului de control pentru trecerea frontierei de stat.
ART. 6
Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor prin Agenţia Nationala Sanitarã Veterinara poate modifica lista prevãzutã în anexa la prezentul ordin, precum şi condiţiile sanitare veterinare de import, în funcţie de situaţia epidemiologica internationala.
ART. 7
Agenţia Nationala Sanitarã Veterinara, Institutul de Diagnostic şi Sãnãtate Animala, inspectoratele de poliţie sanitarã veterinara de frontiera şi direcţiile sanitare veterinare judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, vor aduce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 8
Agenţia Nationala Sanitarã Veterinara va difuza prezentul ordin celor interesaţi şi va controla aducerea la îndeplinire a prevederilor acestuia.
ART. 9
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va intra în vigoare în termen de 5 zile de la data publicãrii lui.

Ministrul agriculturii,
alimentaţiei şi pãdurilor,
Ilie Sarbu



ANEXA 1

LISTA
cuprinzând animalele vii, produsele şi subprodusele de origine animala
şi alte mãrfuri supuse controlului veterinar la punctele de control
pentru trecerea frontierei de stat

ANIMALE VII
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────┬───────────┐
│ │ Poziţia │
│ Denumirea mãrfii │ tarifara │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Cai, catari, asini, vii. │01.01 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Animale vii di specia bovine. │01.02 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Animale vii din specia porcine. │01.03 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Animale vii din specia ovine sau caprine │01.04 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Cocosi, gaini, rate, gaste, curcani, curci şi bibilici, vii din │01.05 │
│specii domestice │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Alte animale vii: │01.06 │
│(Iepuri de casa, porumbei, alte ongulate, maimute (Simiae şi │ │
│Prosimiae), albine (Apis melifera) pãsãri, ciini, pisici, vanat, │ │
│vizoni, vulpi, mamifere marine, alte vertebrate) │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Peşti vii │03.01 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Crustacee vii │03.06 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Moluste vii, nevertebrate acvatice, altele decât crustaceele şi │03.07 │
│molustele, vii │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Animale vii de manej, circ, menajerii, alte atractii de genul │95.08 │
│celor pentru balciuri │ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────┴───────────┘

PRODUSE
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────┬───────────┐
│Carnuri proaspete din speciile: │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Carne de animale din specia bovine, refrigerata │02.01 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Carne de animale din specia bovine congelata │02.02 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Carne de animale din specia porcine, refrigerata sau congelata │02.03 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Carne de animale din specia ovine sau caprine, refrigerata │02.04 │
│sau congelata │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Carne de cabaline, de asini, sau de catar, refrigerata sau │02.05 │
│congelata │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Organe comestibile de animale din speciile bovine, porcine, ovine,│02.06 │
│caprine, cabaline, de asini sau de catari, refrigerate sau │ │
│congelate │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Carne şi organe comestibile refrigerate sau congelate de la │02.07 │
│pasarile de la poziţia nr. 01.05 │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Alta carne şi organe comestibile, refrigerate sau congelate │02.08 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Slanina fãrã pãrţi slabe, grasime de porc şi de pasare, netopite │02.09 │
│nici altfel extrase, regrigerate, congelate, sarate sau în │ │
│saramura, uscate sau afumate │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Carne şi organe comestibile, sarate sau în saramura, uscate sau │02.10 │
│afumate; fãina şi pudra comestibila de carne sau de organe │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Peste proaspãt sau refrigerat, cu excepţia fileului de peste şi │03.02 │
│a carnii de peste de la poziţia nr. 03.04 │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Peşti congelati, cu excepţia fileurilor de peste şi a carnii de │03.03 │
│peste de la poziţia nr. 03.04 │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Fileuri de peste şi carne de peste (chiar tocata), proaspete, │03.04 │
│refrigerate sau congelate │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Peste uscat, sarat sau în saramura; peste afumat, chiar fiert, │03.05 │
│înainte sau în timpul afumarii; fãina, pudra şi aglomerate sub │ │
│forma de pelete de peste, proprii alimentaţiei umane │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Crustacee, chiar decorticate, vii, proaspete, refrigerate, │03.06 │
│congelate, uscate, sarate sau în saramura; crustacee nedecorticate│ │
│fierte în apa sau în aburi, chiar refrigerate, congelate, uscate, │ │
│sarate sau în saramura; fãina, pudra şi aglomerate sub forma de │ │
│pelete de crustacee, proprii alimentaţiei umane │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Moluste, chiar separate de cochilie proaspete, refrigerate, │03.07 │
│congelate, uscate sarate sau în saramura; nevertebrate acvatice, │ │
│altele decât crustacee şi moluste, proaspete, refrigerate, │ │
│congelate, uscate, sarate sau în saramura; fãina, pudra şi │ │
│aglomerate sub forma de pelete de nevertebrate acvatice, altele │ │
│decât crustacee proprii alimentaţiei umane │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Lapte şi smantana din lapte, neconcentrate, fãrã adaos de zahãr │04.01 │
│sau alţi indulcitori │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Lapte şi smantana din lapte, concentrate sau cu adaos de zahãr │04.02 │
│sau alţi indulcitori │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Lapte acidulat, lapte prins şi smantana acidulata, iaurt, chefir │04.03 │
│şi alte sortimente de lapte şi smantana fermentate sau acidulate, │ │
│chiar concentrate, sau cu adaos de zahãr sau alţi indulcitori │ │
│sau aromatizate, sau cu adaos de fructe sau cacao │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Zer, chiar concentrat sau cu adaos de zahãr sau de alţi indulci- │04.04 │
│tori; produse obţinute din compuşi naturali ai laptelui, chiar cu │ │
│adaos de zahãr sau alţi indulcitori, nedenumite şi necuprinse │ │
│în alta parte │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Unt şi alte grãsimi provenind din lapte; paste din lapte pentru │04.05 │
│tartine │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Branzeturi şi casuri │04.06 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Oua de pãsãri, în coaja, proaspete, conservate sau fierte │04.07 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Oua de pãsãri, fãrã coaja şi galbenusuri de ou, proaspete, uscate,│04.08 │
│fierte în apa sau în aburi, turnate în forma, congelate sau altfel│ │
│conservate, chiar dacã sunt cu adaos de zahãr sau de alţi │ │
│indulcitori │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Miere naturala │04.09 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Produse comestibile de origine animala, nedenumite şi necuprinse │04.10 │
│în alta parte │ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────┴───────────┘


PRODUSE ŞI SUBPRODUSE DE ORIGINE ANIMALA
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────┬───────────┐
│Par netratat de porc sau de mistret; par de bursuc şi alte tipuri │05.02 │
│de par de la alte specii pentru perii şi articole similare; │ │
│deşeuri din aceste tipuri de par, netratate │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Intestine, vezici şi stomacuri de animale întregi sau bucãţi, │05.04 │
│(altele decât cele de peşti), proaspete, refrigerate sau congelate│ │
│sarate, în saramura, uscate sau afumate │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Piei de pãsãri sau alte pãrţi de pãsãri, acoperite cu penele lor │05.05 │
│sau cu fulgi ori cu puful lor, pene şi pãrţi de pene (cu marginile│ │
│fasonate sau nu), puf, brute sau simplu curatate, dezinfectate │ │
│sau tratate în vederea conservãrii lor; pudra şi deşeuri de pene │ │
│sau pãrţi de pene │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Oase şi coarne brute, degresate, prelucrate sumar (dar nedecupate │05.06 │
│în forme); pudra şi deşeuri din acestea │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Fildes, carapace de broasca testoasa, fanoane (inclusiv barbile) │05.07 │
│de balena şi de alte mamifere marine, coarne, ramuri de coarne de │ │
│cerb, copite, unghii, ghiare şi ciocuri, brute sau prelucrate │ │
│sumar dar nedecupate în forme; pudre şi deşeuri din aceste │ │
│materiale │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Chihlimbar cenusiu, castoreum, zibeta, mosc; cantaride; bila, │05.10 │
│chiar uscata; glande şi alte substanţe de origine animala │ │
│folosite la prepararea produselor farmaceutice, proaspete, │ │
│refrigerate, congelate sau altfel conservate provizoriu │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Produse de origine animala, nedenumite sau necuprinse în alta │05.11 │
│parte, improprii alimentaţiei umane (sperma, ovule şi embrioni din│ │
│speciile de bovine, ovine, caprine, porcine ecvine, deşeuri de │ │
│peste, tendoane şi nervi şi alte deşeuri similare de piei brute, │ │
│sânge nepreparat, fãina de sânge) │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Grãsimi de porc (inclusiv untura topita) şi grasime de pasare, │15.01 │
│altele decât cele de la poziţiile nr. 02.09 sau 15.03 │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Grãsimi de animale din speciile bovine, ovine sau caprine, altele │15.02 │
│decât cele de la poziţia nr. 15.03 │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Stearina din untura, ulei de untura, oleo-stearina, oleo-margarina│15.03 │
│şi ulei de seu, neemulsionate, neamestecate şi nici altfel │ │
│preparate │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Grãsimi şi uleiuri şi fracţiunile lor, de peste sau de mamifere │15.04 │
│marine, chiar rafinate, dar nemodificate chimic │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Grãsimi de usuc şi substanţe grase derivate, inclusiv lanolina │15.05 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Alte grãsimi şi uleiuri animale şi fracţiunile lor chiar rafinate,│15.06 │
│dar nemodificate chimic │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Grãsimi şi uleiuri animale şi fracţiunile lor, hidrogenate parţial│15.16 │
│sau total, interesterificate, reesterificate sau elaidinizate, │ │
│chiar rafinate, dar nepreparate altfel │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Amestecuri cu preparate alimentare din grãsimi sau uleiuri animale│15.17 │
│sau vegetale sau din fracţiuni ale diferitelor grãsimi sau uleiuri│ │
│din acest Capitol, altele decât grasimile şi uleiurile alimentare │ │
│şi fracţiunile acestora de la poziţia nr. 15.16 │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Grãsimi şi uleiuri animale şi fracţiunile lor, fierte, oxidate, │15.18 │
│deshidratate, sulfurate, sulfate, polimerizate prin caldura în │ │
│vacuum sau gaz inert sau altfel modificate chimic, cu excepţia │ │
│celor de la poziţia nr. 15.16; amestecuri sau preparate nealimen- │ │
│tare de grãsimi sau de uleiuri animale sau vegetale sau din │ │
│fracţiunile diferitelor grãsimi sau uleiuri din acest Capitol, │ │
│nedenumite şi necuprinse în alta parte │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Ceara de albine │15.21 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Degras; reziduuri provenite de la tratarea corpilor grasi sau │15.22(*) │
│de la ceara animala sau vegetala │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Carnati, carnaciori, salamuri şi produse similare, din carne, din │16.01 │
│organe sau din sânge; preparate alimentare pe baza acestor produse│ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Alte preparate şi conserve din carne, din organe sau din sânge │16.02 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Extracte şi sucuri de carne, de peşti sau de crustacee, de moluste│16.03 │
│sau de alte nevertebrate acvatice │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Preparate şi conserve din peste; caviar şi înlocuitorii sãi │16.04 │
│preparati din icre de peste │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Crustacee, moluste şi alte nevertebrate acvatice, preparate sau │16.05 │
│conservate │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Lactoza şi sirop de lactoza │17.02 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Preparate alimentare din produsele de la poziţiile de la nr. 04.01│19.01(*) │
│pana la 04.04, care nu conţin cacao sau care conţin cacao │ │
│într-o proporţie sub 5% din greutatea calculatã pe o baza complet │ │
│degresata, nedenumite şi necuprinse în alta parte │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Paste alimentare fierte şi umplute (cu carne sau cu alte sub- │19.02(*) │
│stante) sau altfel preparate, cum ar fi lazane, gnochi, ravioli, │ │
│caneloni, cuscus chiar preparate │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Preparate pentru sosuri şi sosuri preparate │21.03.90.90│
│ │ (*) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Preparate pentru supe, ciorbe sau supe crema; supe, ciorbe sau │21.04(*) │
│supe crema preparate; preparate alimentare compuse omogenizate │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Inghetate şi alte produse similare sub forma de inghetata, │21.05(*) │
│comestibile, cu sau fãrã cacao │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Preparate alimentare nedenumite şi necuprinse în alta parte │21.06(*) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Orice cereale destinate furajarii animalelor cuprinse la │10.01-10.08│
│Capitolul 10 │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Paie şi pleava de cereale brute, chiar tocate, macinate, presate │12.13 │
│sau aglomerate sub forma de pelete, destinate uzului zootehnic │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Napi furajeri, sfecla furajera, rãdãcini furajere, fan, lucerna, │12.14 │
│trifoi, sparceta, varza furajera, lupin, mazariche şi alte │ │
│produse furajere similare, chiar aglomerate sub forma de pelete, │ │
│destinate uzului zootehnic │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Fainuri, pudre şi aglomerate sub forma de pelete din carne, organe│23.01 │
│peste sau crustacee, moluste sau alte nevertebrate acvatice, │ │
│improprii alimentaţiei umane; jumari │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Tarate, sparturi şi alte reziduuri, aglomerate sau nu sub forma │23.02 │
│de pelete, destinate furajarii animalelor │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Turte şi alte reziduuri solide, chiar macinate sau aglomerate sub │23.04 │
│forma de pelete rezultate din extractia uleiului de soia, │ │
│destinate furajarii animalelor │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Turte şi alte reziduuri solide, chiar macinate sau aglomerate sub │23.05 │
│forma de pelete rezultate din extractia uleiului de arahide, │ │
│destinate furajarii animalelor │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Turte şi alte reziduuri solide, chiar macinate sau aglomerate sub │23.06 │
│forma de pelete rezultate din extractia grasimilor şi uleiurilor │ │
│vegetale, altele decât cele de la poziţia nr. 23.04 sau 23.05 │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Preparate de tipul celor folosite pentru hrana animalelor │23.09(*) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Glande şi alte organe pentru utilizãri organoterapeutice, uscate, │30.01 │
│chiar pulverizate; extracte pentru utilizãri organoterapeutice, de│ │
│glande, de alte organe sau ale secretiilor acestora; heparina şi │ │
│sarurile acesteia; alte substanţe de origine animala preparate │ │
│pentru utilizãri terapeutice sau profilactice, nedenumite şi │ │
│necuprinse în alta parte │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Sânge de animale preparat pentru utilizãri terapeutice, profilac- │30.02 │
│tice sau de diagnosticare; antiseruri; alte fracţiuni │ │
│ale sângelui de animale, produse imunologice modificate, chiar │ │
│obţinute pe cale biotehnologica; vaccinuri, toxine, culturi de │ │
│microorganisme (excluzând drojdiile) şi produse similare, │ │
│excluzând sangele, serul şi alte componente ale sângelui uman │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Îngrãşãminte de origine animala │31.01 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Cazeina, cazeinati şi alţi derivati ai cazeinei │35.01 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Albumine (inclusiv concentratele conţinând mai multe proteine din │35.02 │
│zer, şi care conţin proteine peste 80% din greutatea substanţei │ │
│uscate), albuminati şi alţi derivati din albumine │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Cheag şi concentratele sale │35.07.10.00│
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Gelatine (inclusiv cele prezentate în foi de forma patrata sau │35.03 │
│dreptunghiulara, chiar prelucrate la suprafata sau colorate) şi │ │
│derivatii lor; clei de peste; alte cleiuri de origine animala, │ │
│exclusiv clei de cazeina de la poziţia nr. 35.01 │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Peptone şi derivatii acestora; alte substanţe proteice şi │35.04 │
│derivatii acestora, nedenumite şi neincluse în alta parte; │ │
│pulbere de piele │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Piei brute de bovine sau de cabaline (proaspete, sarate, uscate, │41.01 │
│cenusarite, piclate sau altfel conservate dar netabacite, neper- │ │
│gamentate sau altfel preparate), chiar depilate sau despicate │ │
│(spaltuite) │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Piei brute de ovine (proaspete, sarate, uscate, cenusarite, │41.02 │
│piclate sau altfel conservate dar netabacite, nepergamentate │ │
│nici altfel preparate), chiar depilate sau despicate (spaltuite) │ │
│altele decât cele excluse prin Nota 1c) a acestui Capitol │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Alte piei brute (proaspete sau sarate, uscate, cenusarite, │41.03 │
│piclate sau altfel conservate dar netabacite, nepergamentate │ │
│nici altfel preparate), chiar depilate sau despicate (spaltuite), │ │
│altele decât cele excluse prin Nota 1b) sau 1c) a acestui Capitol │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Alte articole din piele naturala sau reconstituita (os de mestecat│42.05.00.00│
│reconstituit pentru caine) │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Blanuri brute (inclusiv capete, cozi, labe şi alte pãrţi utiliza- │43.01 │
│bile în blanarie) altele decât pieile brute de la poziţia nr. │ │
│41.01, 41.02 sau 41.03 │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Lana bruta, necardata, nepieptanata │51.01 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Fire brute de par fin sau grosier, necardat şi nepieptanat │51.02 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Piei şi alte pãrţi ale pasarilor acoperite cu penele sau puful │67.01 │
│lor, pene, pãrţi de pene, puf şi articole din aceste materiale, │ │
│(altele decât produsele de la poziţia nr. 05.05 şi decât tijele │ │
│penelor, prelucrate) │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Fildes, os, carapace de broasca testoasa, coarne de animale, │96.01 │
│corali, sidef şi alte materiale de origine animala pregãtite │ │
│pentru fasonat (sculptat), prelucrate şi articole din aceste │ │
│materiale (inclusiv produsele obţinute prin turnare) │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Colecţii şi specimene pentru colecţii zoologice, şi de anatomie │97.05 │
│de mamifere sau de pãsãri │ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────┴───────────┘


----------------
(*) Sunt supuse controalelor veterinare numai acele produse care conţin produse de origine animala.
---------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016