ANEXA 1
LISTA
cuprinzând animalele vii, produsele şi subprodusele de origine animala
şi alte mãrfuri supuse controlului veterinar la punctele de control
pentru trecerea frontierei de stat
ANIMALE VII
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────┬───────────┐
│ │ Poziţia │
│ Denumirea mãrfii │ tarifara │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Cai, catari, asini, vii. │01.01 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Animale vii di specia bovine. │01.02 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Animale vii din specia porcine. │01.03 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Animale vii din specia ovine sau caprine │01.04 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Cocosi, gaini, rate, gaste, curcani, curci şi bibilici, vii din │01.05 │
│specii domestice │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Alte animale vii: │01.06 │
│(Iepuri de casa, porumbei, alte ongulate, maimute (Simiae şi │ │
│Prosimiae), albine (Apis melifera) pãsãri, ciini, pisici, vanat, │ │
│vizoni, vulpi, mamifere marine, alte vertebrate) │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Peşti vii │03.01 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Crustacee vii │03.06 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Moluste vii, nevertebrate acvatice, altele decât crustaceele şi │03.07 │
│molustele, vii │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Animale vii de manej, circ, menajerii, alte atractii de genul │95.08 │
│celor pentru balciuri │ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────┴───────────┘
PRODUSE
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────┬───────────┐
│Carnuri proaspete din speciile: │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Carne de animale din specia bovine, refrigerata │02.01 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Carne de animale din specia bovine congelata │02.02 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Carne de animale din specia porcine, refrigerata sau congelata │02.03 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Carne de animale din specia ovine sau caprine, refrigerata │02.04 │
│sau congelata │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Carne de cabaline, de asini, sau de catar, refrigerata sau │02.05 │
│congelata │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Organe comestibile de animale din speciile bovine, porcine, ovine,│02.06 │
│caprine, cabaline, de asini sau de catari, refrigerate sau │ │
│congelate │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Carne şi organe comestibile refrigerate sau congelate de la │02.07 │
│pasarile de la poziţia nr. 01.05 │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Alta carne şi organe comestibile, refrigerate sau congelate │02.08 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Slanina fãrã pãrţi slabe, grasime de porc şi de pasare, netopite │02.09 │
│nici altfel extrase, regrigerate, congelate, sarate sau în │ │
│saramura, uscate sau afumate │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Carne şi organe comestibile, sarate sau în saramura, uscate sau │02.10 │
│afumate; fãina şi pudra comestibila de carne sau de organe │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Peste proaspãt sau refrigerat, cu excepţia fileului de peste şi │03.02 │
│a carnii de peste de la poziţia nr. 03.04 │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Peşti congelati, cu excepţia fileurilor de peste şi a carnii de │03.03 │
│peste de la poziţia nr. 03.04 │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Fileuri de peste şi carne de peste (chiar tocata), proaspete, │03.04 │
│refrigerate sau congelate │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Peste uscat, sarat sau în saramura; peste afumat, chiar fiert, │03.05 │
│înainte sau în timpul afumarii; fãina, pudra şi aglomerate sub │ │
│forma de pelete de peste, proprii alimentaţiei umane │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Crustacee, chiar decorticate, vii, proaspete, refrigerate, │03.06 │
│congelate, uscate, sarate sau în saramura; crustacee nedecorticate│ │
│fierte în apa sau în aburi, chiar refrigerate, congelate, uscate, │ │
│sarate sau în saramura; fãina, pudra şi aglomerate sub forma de │ │
│pelete de crustacee, proprii alimentaţiei umane │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Moluste, chiar separate de cochilie proaspete, refrigerate, │03.07 │
│congelate, uscate sarate sau în saramura; nevertebrate acvatice, │ │
│altele decât crustacee şi moluste, proaspete, refrigerate, │ │
│congelate, uscate, sarate sau în saramura; fãina, pudra şi │ │
│aglomerate sub forma de pelete de nevertebrate acvatice, altele │ │
│decât crustacee proprii alimentaţiei umane │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Lapte şi smantana din lapte, neconcentrate, fãrã adaos de zahãr │04.01 │
│sau alţi indulcitori │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Lapte şi smantana din lapte, concentrate sau cu adaos de zahãr │04.02 │
│sau alţi indulcitori │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Lapte acidulat, lapte prins şi smantana acidulata, iaurt, chefir │04.03 │
│şi alte sortimente de lapte şi smantana fermentate sau acidulate, │ │
│chiar concentrate, sau cu adaos de zahãr sau alţi indulcitori │ │
│sau aromatizate, sau cu adaos de fructe sau cacao │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Zer, chiar concentrat sau cu adaos de zahãr sau de alţi indulci- │04.04 │
│tori; produse obţinute din compuşi naturali ai laptelui, chiar cu │ │
│adaos de zahãr sau alţi indulcitori, nedenumite şi necuprinse │ │
│în alta parte │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Unt şi alte grãsimi provenind din lapte; paste din lapte pentru │04.05 │
│tartine │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Branzeturi şi casuri │04.06 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Oua de pãsãri, în coaja, proaspete, conservate sau fierte │04.07 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Oua de pãsãri, fãrã coaja şi galbenusuri de ou, proaspete, uscate,│04.08 │
│fierte în apa sau în aburi, turnate în forma, congelate sau altfel│ │
│conservate, chiar dacã sunt cu adaos de zahãr sau de alţi │ │
│indulcitori │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Miere naturala │04.09 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Produse comestibile de origine animala, nedenumite şi necuprinse │04.10 │
│în alta parte │ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────┴───────────┘
PRODUSE ŞI SUBPRODUSE DE ORIGINE ANIMALA
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────┬───────────┐
│Par netratat de porc sau de mistret; par de bursuc şi alte tipuri │05.02 │
│de par de la alte specii pentru perii şi articole similare; │ │
│deşeuri din aceste tipuri de par, netratate │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Intestine, vezici şi stomacuri de animale întregi sau bucãţi, │05.04 │
│(altele decât cele de peşti), proaspete, refrigerate sau congelate│ │
│sarate, în saramura, uscate sau afumate │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Piei de pãsãri sau alte pãrţi de pãsãri, acoperite cu penele lor │05.05 │
│sau cu fulgi ori cu puful lor, pene şi pãrţi de pene (cu marginile│ │
│fasonate sau nu), puf, brute sau simplu curatate, dezinfectate │ │
│sau tratate în vederea conservãrii lor; pudra şi deşeuri de pene │ │
│sau pãrţi de pene │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Oase şi coarne brute, degresate, prelucrate sumar (dar nedecupate │05.06 │
│în forme); pudra şi deşeuri din acestea │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Fildes, carapace de broasca testoasa, fanoane (inclusiv barbile) │05.07 │
│de balena şi de alte mamifere marine, coarne, ramuri de coarne de │ │
│cerb, copite, unghii, ghiare şi ciocuri, brute sau prelucrate │ │
│sumar dar nedecupate în forme; pudre şi deşeuri din aceste │ │
│materiale │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Chihlimbar cenusiu, castoreum, zibeta, mosc; cantaride; bila, │05.10 │
│chiar uscata; glande şi alte substanţe de origine animala │ │
│folosite la prepararea produselor farmaceutice, proaspete, │ │
│refrigerate, congelate sau altfel conservate provizoriu │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Produse de origine animala, nedenumite sau necuprinse în alta │05.11 │
│parte, improprii alimentaţiei umane (sperma, ovule şi embrioni din│ │
│speciile de bovine, ovine, caprine, porcine ecvine, deşeuri de │ │
│peste, tendoane şi nervi şi alte deşeuri similare de piei brute, │ │
│sânge nepreparat, fãina de sânge) │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Grãsimi de porc (inclusiv untura topita) şi grasime de pasare, │15.01 │
│altele decât cele de la poziţiile nr. 02.09 sau 15.03 │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Grãsimi de animale din speciile bovine, ovine sau caprine, altele │15.02 │
│decât cele de la poziţia nr. 15.03 │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Stearina din untura, ulei de untura, oleo-stearina, oleo-margarina│15.03 │
│şi ulei de seu, neemulsionate, neamestecate şi nici altfel │ │
│preparate │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Grãsimi şi uleiuri şi fracţiunile lor, de peste sau de mamifere │15.04 │
│marine, chiar rafinate, dar nemodificate chimic │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Grãsimi de usuc şi substanţe grase derivate, inclusiv lanolina │15.05 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Alte grãsimi şi uleiuri animale şi fracţiunile lor chiar rafinate,│15.06 │
│dar nemodificate chimic │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Grãsimi şi uleiuri animale şi fracţiunile lor, hidrogenate parţial│15.16 │
│sau total, interesterificate, reesterificate sau elaidinizate, │ │
│chiar rafinate, dar nepreparate altfel │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Amestecuri cu preparate alimentare din grãsimi sau uleiuri animale│15.17 │
│sau vegetale sau din fracţiuni ale diferitelor grãsimi sau uleiuri│ │
│din acest Capitol, altele decât grasimile şi uleiurile alimentare │ │
│şi fracţiunile acestora de la poziţia nr. 15.16 │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Grãsimi şi uleiuri animale şi fracţiunile lor, fierte, oxidate, │15.18 │
│deshidratate, sulfurate, sulfate, polimerizate prin caldura în │ │
│vacuum sau gaz inert sau altfel modificate chimic, cu excepţia │ │
│celor de la poziţia nr. 15.16; amestecuri sau preparate nealimen- │ │
│tare de grãsimi sau de uleiuri animale sau vegetale sau din │ │
│fracţiunile diferitelor grãsimi sau uleiuri din acest Capitol, │ │
│nedenumite şi necuprinse în alta parte │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Ceara de albine │15.21 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Degras; reziduuri provenite de la tratarea corpilor grasi sau │15.22(*) │
│de la ceara animala sau vegetala │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Carnati, carnaciori, salamuri şi produse similare, din carne, din │16.01 │
│organe sau din sânge; preparate alimentare pe baza acestor produse│ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Alte preparate şi conserve din carne, din organe sau din sânge │16.02 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Extracte şi sucuri de carne, de peşti sau de crustacee, de moluste│16.03 │
│sau de alte nevertebrate acvatice │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Preparate şi conserve din peste; caviar şi înlocuitorii sãi │16.04 │
│preparati din icre de peste │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Crustacee, moluste şi alte nevertebrate acvatice, preparate sau │16.05 │
│conservate │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Lactoza şi sirop de lactoza │17.02 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Preparate alimentare din produsele de la poziţiile de la nr. 04.01│19.01(*) │
│pana la 04.04, care nu conţin cacao sau care conţin cacao │ │
│într-o proporţie sub 5% din greutatea calculatã pe o baza complet │ │
│degresata, nedenumite şi necuprinse în alta parte │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Paste alimentare fierte şi umplute (cu carne sau cu alte sub- │19.02(*) │
│stante) sau altfel preparate, cum ar fi lazane, gnochi, ravioli, │ │
│caneloni, cuscus chiar preparate │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Preparate pentru sosuri şi sosuri preparate │21.03.90.90│
│ │ (*) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Preparate pentru supe, ciorbe sau supe crema; supe, ciorbe sau │21.04(*) │
│supe crema preparate; preparate alimentare compuse omogenizate │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Inghetate şi alte produse similare sub forma de inghetata, │21.05(*) │
│comestibile, cu sau fãrã cacao │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Preparate alimentare nedenumite şi necuprinse în alta parte │21.06(*) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Orice cereale destinate furajarii animalelor cuprinse la │10.01-10.08│
│Capitolul 10 │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Paie şi pleava de cereale brute, chiar tocate, macinate, presate │12.13 │
│sau aglomerate sub forma de pelete, destinate uzului zootehnic │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Napi furajeri, sfecla furajera, rãdãcini furajere, fan, lucerna, │12.14 │
│trifoi, sparceta, varza furajera, lupin, mazariche şi alte │ │
│produse furajere similare, chiar aglomerate sub forma de pelete, │ │
│destinate uzului zootehnic │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Fainuri, pudre şi aglomerate sub forma de pelete din carne, organe│23.01 │
│peste sau crustacee, moluste sau alte nevertebrate acvatice, │ │
│improprii alimentaţiei umane; jumari │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Tarate, sparturi şi alte reziduuri, aglomerate sau nu sub forma │23.02 │
│de pelete, destinate furajarii animalelor │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Turte şi alte reziduuri solide, chiar macinate sau aglomerate sub │23.04 │
│forma de pelete rezultate din extractia uleiului de soia, │ │
│destinate furajarii animalelor │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Turte şi alte reziduuri solide, chiar macinate sau aglomerate sub │23.05 │
│forma de pelete rezultate din extractia uleiului de arahide, │ │
│destinate furajarii animalelor │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Turte şi alte reziduuri solide, chiar macinate sau aglomerate sub │23.06 │
│forma de pelete rezultate din extractia grasimilor şi uleiurilor │ │
│vegetale, altele decât cele de la poziţia nr. 23.04 sau 23.05 │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Preparate de tipul celor folosite pentru hrana animalelor │23.09(*) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Glande şi alte organe pentru utilizãri organoterapeutice, uscate, │30.01 │
│chiar pulverizate; extracte pentru utilizãri organoterapeutice, de│ │
│glande, de alte organe sau ale secretiilor acestora; heparina şi │ │
│sarurile acesteia; alte substanţe de origine animala preparate │ │
│pentru utilizãri terapeutice sau profilactice, nedenumite şi │ │
│necuprinse în alta parte │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Sânge de animale preparat pentru utilizãri terapeutice, profilac- │30.02 │
│tice sau de diagnosticare; antiseruri; alte fracţiuni │ │
│ale sângelui de animale, produse imunologice modificate, chiar │ │
│obţinute pe cale biotehnologica; vaccinuri, toxine, culturi de │ │
│microorganisme (excluzând drojdiile) şi produse similare, │ │
│excluzând sangele, serul şi alte componente ale sângelui uman │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Îngrãşãminte de origine animala │31.01 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Cazeina, cazeinati şi alţi derivati ai cazeinei │35.01 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Albumine (inclusiv concentratele conţinând mai multe proteine din │35.02 │
│zer, şi care conţin proteine peste 80% din greutatea substanţei │ │
│uscate), albuminati şi alţi derivati din albumine │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Cheag şi concentratele sale │35.07.10.00│
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Gelatine (inclusiv cele prezentate în foi de forma patrata sau │35.03 │
│dreptunghiulara, chiar prelucrate la suprafata sau colorate) şi │ │
│derivatii lor; clei de peste; alte cleiuri de origine animala, │ │
│exclusiv clei de cazeina de la poziţia nr. 35.01 │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Peptone şi derivatii acestora; alte substanţe proteice şi │35.04 │
│derivatii acestora, nedenumite şi neincluse în alta parte; │ │
│pulbere de piele │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Piei brute de bovine sau de cabaline (proaspete, sarate, uscate, │41.01 │
│cenusarite, piclate sau altfel conservate dar netabacite, neper- │ │
│gamentate sau altfel preparate), chiar depilate sau despicate │ │
│(spaltuite) │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Piei brute de ovine (proaspete, sarate, uscate, cenusarite, │41.02 │
│piclate sau altfel conservate dar netabacite, nepergamentate │ │
│nici altfel preparate), chiar depilate sau despicate (spaltuite) │ │
│altele decât cele excluse prin Nota 1c) a acestui Capitol │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Alte piei brute (proaspete sau sarate, uscate, cenusarite, │41.03 │
│piclate sau altfel conservate dar netabacite, nepergamentate │ │
│nici altfel preparate), chiar depilate sau despicate (spaltuite), │ │
│altele decât cele excluse prin Nota 1b) sau 1c) a acestui Capitol │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Alte articole din piele naturala sau reconstituita (os de mestecat│42.05.00.00│
│reconstituit pentru caine) │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Blanuri brute (inclusiv capete, cozi, labe şi alte pãrţi utiliza- │43.01 │
│bile în blanarie) altele decât pieile brute de la poziţia nr. │ │
│41.01, 41.02 sau 41.03 │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Lana bruta, necardata, nepieptanata │51.01 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Fire brute de par fin sau grosier, necardat şi nepieptanat │51.02 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Piei şi alte pãrţi ale pasarilor acoperite cu penele sau puful │67.01 │
│lor, pene, pãrţi de pene, puf şi articole din aceste materiale, │ │
│(altele decât produsele de la poziţia nr. 05.05 şi decât tijele │ │
│penelor, prelucrate) │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Fildes, os, carapace de broasca testoasa, coarne de animale, │96.01 │
│corali, sidef şi alte materiale de origine animala pregãtite │ │
│pentru fasonat (sculptat), prelucrate şi articole din aceste │ │
│materiale (inclusiv produsele obţinute prin turnare) │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Colecţii şi specimene pentru colecţii zoologice, şi de anatomie │97.05 │
│de mamifere sau de pãsãri │ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────┴───────────┘