Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 285 din 15 noiembrie 2004  privind stabilirea conditiilor speciale in care se face importul de nuci braziliene in coaja, originare ori expediate din Republica Federativa a Braziliei    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 285 din 15 noiembrie 2004 privind stabilirea conditiilor speciale in care se face importul de nuci braziliene in coaja, originare ori expediate din Republica Federativa a Braziliei

EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA PENTRU PROTECTIA CONSUMATORILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 1.150 din 6 decembrie 2004
ORDIN nr. 285 din 15 noiembrie 2004
privind stabilirea condiţiilor speciale în care se face importul de nuci braziliene în coaja, originare ori expediate din Republica Federativã a Braziliei
EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA SANITARÃ VETERINARA ŞI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR
Nr. 87 din 5 octombrie 2004
MINISTERUL AGRICULTURII, PÃDURILOR ŞI DEZVOLTÃRII RURALE
Nr. 816 din 4 noiembrie 2004
MINISTERUL SÃNÃTÃŢII
Nr. 1.351 din 21 octombrie 2004
AUTORITATEA NATIONALA PENTRU PROTECŢIA CONSUMATORILOR
Nr. 285 din 15 noiembrie 2004
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 1.150 din 6 decembrie 2004


Vazand Referatul de aprobare nr. 31.210 din 30 septembrie 2004, întocmit de Direcţia generalã pentru siguranta alimentelor,
având în vedere prevederile <>Legii nr. 150/2004 privind siguranta alimentelor, ale <>Legii nr. 215/2004 pentru aprobarea <>Ordonanţei Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activitãţii veterinare, ale <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea producţiei, circulaţiei şi comercializãrii alimentelor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 57/2002 ,
în temeiul prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 308/2004 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor şi a unitãţilor din subordinea acesteia, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, ale <>Hotãrârii Guvernului nr. 743/2003 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sãnãtãţii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, ale <>Hotãrârii Guvernului nr. 409/2004 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, cu modificãrile ulterioare, şi ale <>Hotãrârii Guvernului nr. 755/2003 privind organizarea Autoritãţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor,

preşedintele Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor, ministrul agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale, ministrul sãnãtãţii şi preşedintele Autoritãţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor emit urmãtorul ordin:

ART. 1
Importul nucilor braziliene în coaja, originare sau expediate din Republica Federativã a Braziliei, care se încadreazã la codul CN 0801 21 00, este permis numai dacã transportul este însoţit de:
a) un raport conţinând rezultatele prelevarilor oficiale de probe şi ale analizelor;
b) un certificat de sãnãtate, denumit în continuare certificat, elaborat în conformitate cu modelul prezentat în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin, tradus oficial şi în limba engleza, completat, semnat şi verificat de un reprezentant al autoritãţii competente din Republica Federativã a Braziliei, de la Ministerul Agriculturii şi Siguranţei Alimentelor (Ministerio da Agricultura, Pecuaria e Abastecimento - MAPA).
ART. 2
Mãrfurile menţionate la art. 1 se importa numai prin unul dintre punctele de trecere a frontierei în care este organizat control al Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor.
ART. 3
(1) Fiecare transport de nuci braziliene se identifica printr-un cod, care corespunde codului de pe raportul şi certificatul la care se face referire la art. 1 alin. (1).
(2) Fiecare pachet individual (sau alta forma de ambalare) din cadrul expedierilor de mãrfuri este identificat conform legislaţiei în vigoare.
ART. 4
Inspectorii oficiali din posturile de inspecţie la frontiera ale Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor asigura, prin controlul documentelor, ca importul nucilor braziliene respecta cerinţele prevãzute la art. 1. În absenta acestor documente se interzice intrarea în ţara a produselor respective.
ART. 5
(1) Inspectorii oficiali din posturile de inspecţie la frontiera ale Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor asigura, împreunã cu autoritatea veterinara şi pentru siguranta alimentelor teritorialã, prelevarea de probe şi analize din fiecare transport de nuci braziliene pentru determinarea conţinutului de aflatoxina B1 şi aflatoxina totalã.
(2) Analizele se realizeazã în secţiile zonale de control al reziduurilor, în Institutul de Igiena şi Sãnãtate Publica Veterinara, subordonate Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor, precum şi în Centrul Naţional pentru Încercarea şi Expertizarea Produselor "Larex".
ART. 6
Orice transport care face obiectul prelevarii de probe şi analize este reţinut în punctele vamale interne, înainte de punerea produselor pe piata, pentru maximum 15 zile lucrãtoare de la data trecerii prin punctele de frontiera. Dupã efectuarea analizelor autoritatea veterinara şi pentru siguranta alimentelor teritorialã elibereazã un document oficial insotitor ce stabileşte faptul ca transportul a fãcut obiectul prelevarii oficiale de probe şi analize, indicând rezultatele analizelor.
ART. 7
Autoritãţile veterinare şi pentru siguranta alimentelor teritoriale şi Centrul Naţional pentru Încercarea şi Expertizarea Produselor "Larex" înainteazã Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor la fiecare 3 luni un raport cuprinzând toate rezultatele analitice ale controalelor oficiale ale transporturilor de nuci braziliene obţinute conform prevederilor art. 5 şi 6.
ART. 8
În cazul în care un transport este divizat, copii ale certificatului şi ale documentelor insotitoare la care se face referire în art. 1 şi 6 trebuie sa însoţeascã fiecare parte a transportului divizat.
ART. 9
Prezentul ordin trebuie revizuit permanent în lumina informaţiilor şi garanţiilor oferite de autoritãţile competente din Republica Federativã a Braziliei şi pe baza rezultatelor testelor efectuate de laboratoarele Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor, pentru a se stabili dacã condiţiile speciale impuse de art. 1-8 oferã un nivel suficient de garantare a siguranţei alimentelor pe teritoriul României. Revizuirea trebuie sa stabileascã, de asemenea, dacã este nevoie în continuare de aceste condiţii speciale.
ART. 10
Prevederile prezentului ordin sunt obligatorii pentru toţi importatorii şi distribuitorii de astfel de produse. Cheltuielile legate de efectuarea analizelor, precum şi pentru stationarea în punctele vamale sunt suportate de importatori.
ART. 11
(1) Autoritatea Nationala Sanitarã Veterinara şi pentru Siguranta Alimentelor, prin direcţiile sanitare veterinare şi pentru siguranta alimentelor teritoriale şi inspectorii oficiali din posturile de inspecţie la frontiera ale Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor, va duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
(2) Prezentul ordin constituie transpunerea oficialã a Deciziei Comisiei 2003/493/CE care impune condiţii speciale la importul de nuci braziliene în coaja, originare ori expediate din Republica Federativã a Braziliei, publicatã în Jurnalul Oficial al Comunitãţilor Europene L 168, din 5 iulie 2003, amendata de Decizia 2004/428/CE .
ART. 12
Anexa face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 13
Prezentul ordin se publica în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va intra în vigoare la 30 de zile de la data publicãrii.

Preşedintele Autoritãţii
Naţionale Sanitare Veterinare
şi pentru Siguranta
Alimentelor,
Liviu Harbuz

Ministrul agriculturii,
pãdurilor şi dezvoltãrii
rurale,
Petre Daea

Ministrul sãnãtãţii,
Ovidiu Brinzan

Preşedintele Autoritãţii
Naţionale pentru Protecţia
Consumatorilor,
Eduard Gabriel Matei

ANEXA

CERTIFICAT DE SÃNÃTATE
pentru importul nucilor braziliene în coaja originare sau expediate din Republica Federativã a Braziliei în România

Codul transportului: Certificat nr.:

În conformitate cu prevederile Deciziei Comisiei 2003/493/CE care impune condiţii speciale la importul nucilor braziliene în coaja din categoria cu codul CN 0801 21 00, originare sau expediate din Republica Federativã a Braziliei,
............./ Ministerul Agriculturii şi Siguranţei Alimentare (Ministerio da Agricultura, Pescuaria e Abastecimento - MAPA)......


CERTIFICA:
Nucile braziliene în coaja din acest transport, numãrul de cod ........./(introduceti numãrul de cod al transportului)......., compus din: .........(descrierea transportului, produsului, numãrul şi tipul pachetelor, masa bruta sau neta)......., imbarcat la: ......./(locul de imbarcare)......., de cãtre: ......../(identificarea transportatorului)........., spre: ........../(locul şi ţara de destinaţie)............, care provine din unitatea: .........../(denumirea şi adresa unitãţii)............., au fost manipulate conform bunelor practici de igiena.

Pentru acest transport ......../(numãrul de probe)........, probele de nuci braziliene în coaja au fost prelevate pe ......./(data)......., trimise pentru analize de laborator pe ......./(data)......., la Laboratorul de Controlul Calitãţii şi Siguranta Alimentelor - (LACQSA) ........., pentru determinarea nivelului de contaminare cu aflatoxina B1 şi aflatoxina totalã. Detaliile de prelevare a probelor, metodele de analiza folosite şi toate rezultatele sunt ataşate. Prelevarea probelor şi analizele au fost realizate în conformitate cu prevederile Directivei Comisiei 98/53/CE din 16 iulie 1998, care stabileşte metodele de prelevare a probelor şi metodele de analiza pentru controlul oficial al nivelurilor pentru anumiti contaminanti din produsele alimentare.

Întocmit la .................. la data de ..................




┌────────┐ Semnatura reprezentantului autoritãţii competente,
│Ştampila│ Ministerul Agriculturii şi Siguranţei Alimentelor
└────────┘ (Ministerio da Agricultura, Pecuaria e
Abastecimento - MAPA)

______________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016