MINISTERUL AGRICULTURII, PÃDURILOR ŞI DEZVOLTÃRII RURALE
Direcţia pentru Agriculturã şi Dezvoltare Ruralã ........................
AUTORIZAŢIE Nr. ......................
din .........................
Laboratorul .............................................................,
aparţinând ...................................................................,
cu sediul în localitatea ..........................., str. ....................
nr. ........, judeţul/sectorul .............................., reprezentat prin
..............................................................., în calitate de
.............................................................., se autorizeazã,
în conformitate cu prevederile Ordinului ministrului agriculturii, pãdurilor
şi dezvoltãrii rurale nr. 277 din 20 aprilie 2006, sã efectueze determinãri
fizico-chimice şi organoleptice şi sã elibereze buletine de analizã pentru
vinurile destinate comercializãrii pe piaţa internã.
Director executiv,
.............................
Vizatã anul 200... Valabilã pânã la data ................................
Vizatã anul 200... Valabilã pânã la data ................................
Vizatã anul 200... Valabilã pânã la data ................................
Vizatã anul 200... Valabilã pânã la data ................................
┌──────────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────────┐
├──────────────────────────────────────────────:───────────────────────────────────────────┤
│ : │
│ : Denumirea laboratorului ......... │
│ CERERE NR. ...... data ....... : Adresa ................ │
│ pentru efectuare analize şi eliberare : Autorizaţie nr. ....... │
│ buletin de analizã : │
│ : │
│ : BULETIN DE ANALIZÃ NR. .... data ..... │
│ : Pentru livrare vinuri*) │
│ Agent economic/( numele şi prenumele) : │
│ ..................................... : │
│ (CNP sau CUI) ....................... : ┌───────────────────────────────────┐ │
│ Adresa .............................. : │PROBA DE ANALIZAT-CONTRAPROBA │ │
│ : │Nr. de inregistrare ........ │ │
│ : └───────────────────────────────────┘ │
│ : │
│ Vin de masa [] : DATE DE IDENTIFICARE A VINULUI │
│ : CANTITATE ................. │
│ Vin cu indicatie geografica [] : CULOARE ................... │
│ : AN RECOLTA ................ │
│ Vin DOC [] : PODGORIA .................. │
│ : SOI/SORTIMENT ............. │
│ : DENUMIRE COMERCIALA ....... │
│ : │
│ : │
│ ALB ROZE ROSU : A) CARACTERISTICI ORGANOLEPTICE: │
│ CULOARE [] [] [] : ┌───────────────────────────────────┐ │
│ : │Aspect │ │
│ : ├───────────────────────────────────┤ │
│ Data imbutelierii |_|_|_|_|_|_|_|_| : │Culoare │ │
│ : ├───────────────────────────────────┤ │
│ : │Miros │ │
│CANTITATE (litri sau butelii/capacitate) : ├───────────────────────────────────┤ │
│AN RECOLTÃ ............. : │Gust │ │
│PODGORIE ............... : └───────────────────────────────────┘ │
│SOI/SORTIMENT ........... : │
│DENUMIRE COMERCIALA (dacã este cazul) ...... : B) ANALIZE FIZICO-CHIMICE: Valorile │
│............................................ : analitice │
│ : ┌─────────────────────────────────┬─────┐ │
│ : │Concentratia alcoolica (% vol.) │ │ │
│ : ├─────────────────────────────────┼─────┤ │
│ : │Aciditate totala (g/l in acid │ │ │
│ DECLARAŢIE DE CONFORMITATE : │tartric) │ │ │
│ : ├─────────────────────────────────┼─────┤ │
│ Declar pe proprie rãspundere cã produsul : │Aciditate volatila (g/l in acid │ │ │
│este produs în conformitate cu legislaţia : │acetic) │ │ │
│vitivinicolã. Datele sunt în conformitate cu : ├─────────────────────────────────┼─────┤ │
│normele de evidentã a produselor vitivinicole.: │Dioxid de sulf liber (mg/l) │ │ │
│Proba prezentatã este o probã medie şi : ├─────────────────────────────────┼─────┤ │
│corespunde în totalitate caracteristicilor : │Dioxid de sulf total (mg/l) │ │ │
│lotului pentru care se solicita buletin de : ├─────────────────────────────────┼─────┤ │
│analizã. : │Extract sec nereducator (g/l) │ │ │
│ Sunt de acord cu accesul instituţilor : ├─────────────────────────────────┼─────┤ │
│abilitate pentru verificarea datelor în : │Zaharuri reducatoare (g/l) │ │ │
│evidenţele unitãţii. : ├─────────────────────────────────┼─────┤ │
│ : │Densitate relativa la +20°C │ │ │
│ : └─────────────────────────────────┴─────┘ │
│ : ┌─────────────────────────────┬─────────┐ │
│ : │Numele si prenumele persoanei│Semnatura│ │
│ ┌─────────────┬────────────┬──────┐ : │care a executat determinarea │ │ │
│ │Locul de │Nume/prenume│ Data │ : ├─────────────────────────────┼─────────┤ │
│ │depozitare │ Semnatura │ │ : │ .............. │ ....... │ │
│ │al produsului│ │ │ : └─────────────────────────────┴─────────┘ │
│ ├─────────────┼────────────┼──────┤ : │
│ │ ........ │ ........ │ .... │ : C) CONCLUZII │
│ └─────────────┴────────────┴──────┘ : Produsul corespunde/nu corespunde din │
│ : punct de vedere al compoziţiei │
│ : fizico-chimice si caracteristicilor │
│ : organoleptice pentru a fi comercializat, │
│ : la categoria de calitate .............. │
│ *) Se completeazã in trei exemplare din care : si tip de vin in funcţie de conţinutul │
│doua exemplare (albastru şi roşu) se restituie: in zaharuri ...................... │
│solicitantului împreunã cu buletinul de : ┌───────────────┬─────────┬────────┬────┐ │
│analizã, exemplarul verde rãmânând nedetaşat : │ Sef laborator │Semnatura│Stampila│Data│ │
│din carnet împreunã cu exemplarul verde al : │(Nume, prenume)│ │ │ │ │
│buletinului de analizã. : ├───────────────┼─────────┼────────┼────┤ │
│ : │ ............. │ ....... │ ...... │....│ │
│ : └───────────────┴─────────┴────────┴────┘ │
│ : │
│ : *) Buletinul de analizã se completeazã │
│ : la toate rubricile in trei exemplare │
│ : autocopiative, primul exemplar (albastru) │
│ : şi al doilea exemplar (roşu) se înmâneazã │
│ : solicitantului, şi al treilea exemplar │
│ : (verde) se pãstreazã nedetasat la │
│ : laboratorul autorizat care l-a emis. │
│ :Produsul comercializat este însoţit la │
│ :livrare de exemplarul albastru, sau copie │
│ :a acestuia certificatã, dupã caz. │
│ : │
├──────────────────────────────────────────────:───────────────────────────────────────────┤
└──────────────────────────────────────────────┴───────────────────────────────────────────┘