Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 277 din 11 aprilie 1997     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 277 din 11 aprilie 1997

EMITENT: MINISTERUL APELOR, PADURILOR SI PROTECTIEI MEDIULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 100 bis din 26 mai 1997
Avînd în vedere necesitatea elaborãrii unitare a documentaţiilor tehnice pentru fundamentarea solicitãrii avizului şi autorizaţiei de gospodãrire a apelor,
vazind referatul Direcţiei strategii şi reglementarea resurselor de apa,
în temeiul prevederilor <>Legii apelor nr. 107/1996 şi ale <>Hotãrîrii Guvernului nr. 457/1994 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apelor, Pãdurilor şi Protecţiei Mediului,

ministrul apelor, pãdurilor şi protecţiei mediului emite urmãtorul ordin:

1. Se aproba Normativul de conţinut al documentaţiilor tehnice necesare obţinerii avizului de gospodãrire a apelor şi a autorizaţiei de gospodãrire a apelor, prevãzut în anexa nr.1 ce face parte integrantã din prezentul ordin.
2. Prezentul ordin se aplica de la data publicãrii lui în Monitorul Oficial al României. Începînd cu aceeaşi data se abroga Ordinul ministrului apelor, pãdurilor şi protecţiei mediului nr. 720/13.11.1996 .
3. Direcţia strategii şi reglementarea resurselor de apa din cadrul Ministerului Apelor, Pãdurilor şi Protecţiei Mediului şi Regia Autonomã "Apele Romane" vor lua mãsuri pentru aducerea la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin.

Ministrul apelor, pãdurilor
şi protecţiei mediului,
Ioan Oltean

ANEXA 1

NORMATIV DE CONŢINUT
al documentaţiilor tehnice necesare obţinerii avizului de gospodãrire a apelor şi a autorizaţiei de gospodãrire a apelor

CAP. 1
Dispoziţii generale

ART. 1
Emiterea avizului şi autorizaţiei de gospodãrire a apelor se face în baza unor documentaţii tehnice al cãror conţinut trebuie sa respecte normativul cadru prezentat în cap. II, respectiv cap. III. Documentaţiile vor fi întocmite de unitãţi publice sau private abilitate de Ministerul Apelor, Pãdurilor şi Protecţiei Mediului şi vor fi prezentate numai în limba romana.
ART. 2
În documentaţiile tehnice necesare pentru obţinerea avizului de gospodãrire a apelor se vor prevedea mãsurile şi lucrãrile necesare pentru asigurarea functionarii în continuare a folosintelor de apa existente, în curs de realizare sau pentru care s-au emis avize de gospodãrire a apelor şi care ar putea fi afectate, direct sau indirect, de lucrãrile proiectate, cum sînt: prize de apa sau fronturi de captare, poduri şi alte traversari, platforme industriale, incinte indiguite, lacuri de acumulare sau altele asemenea. Pentru terasamente de cai ferate şi drumuri se vor prevedea lucrãri - poduri, santuri de colectare şi dirijare a apelor, drenuri şi altele asemenea - care sa asigure circulaţia libera a apelor.
ART. 3
Pentru exploatarea agregatelor minerale din cursurile de apa în zonele de frontiera, documentaţia tehnica pentru avizul de gospodãrire a apelor, necesar pentru omologarea rezervelor de substanţe minerale din albiile şi malurile cursurilor de apa, va cuprinde şi mãsurile şi lucrãrile speciale prevãzute prin reglementãrile şi convenţiile încheiate de statul roman cu pãrţile interesate. Pentru Dunare şi cursurile de apa navigabile se va prezenta şi avizul autoritãţii de navigaţie.
ART. 4
Pentru lucrãrile amplasate în zone inundabile, documentaţia tehnica pentru emiterea autorizaţiei de gospodãrire a apelor trebuie sa cuprindã toate mãsurile şi lucrãrile necesare pentru apãrarea impotriva inundatiilor.
ART. 5
Pe parcursul elaborãrii documentaţiei, proiectantul poate solicita unitãţilor de gospodãrire a apelor - ori de cîte ori este cazul - consultaţii tehnice cu privire la: inundabilitatea amplasamentelor, corelarea cu lucrãrile de gospodãrire a apelor existente sau prevãzute în schema de amenajare a bazinului/subbazinului hidrografic respectiv, condiţiile de evacuare a apelor uzate în receptorii naturali sau cu privire la orice alte aspecte de gospodãrire a apelor.
ART. 6
Emitentul avizului sau autorizaţiei de gospodãrire a apelor poate solicita completarea documentaţiei şi cu alte date pe care le considera necesare.

CAP. 2
Normativ de conţinut al documentaţiilor tehnice necesare pentru obţinerea avizului de gospodãrire a apelor

ART. 7
În documentaţiile tehnice necesare pentru obţinerea avizului de gospodãrire a apelor, pentru toate categoriile de lucrãri ce se executa pe ape sau au legatura cu apele, sînt comune urmãtoarele prevederi:
a) Date generale şi localizarea obiectivului.
a.1) localizarea obiectivului: bazin hidrografic, cursul de apa (denumire şi cod cadastral), judeţul, localitatea sau localitãţile din zona;
a.2) titularul şi beneficiarul investiţiei, proiectantul general şi proiectantii de specialitate (nume, adresa, telefon);
b) Caracterizarea zonei de amplasare:
b.1) date hidrologice de baza - niveluri, debite şi volume de apa - necesare pentru amplasarea şi dimensionarea lucrãrilor, cu evidentierea unor situaţii caracteristice;
b.2) date hidrogeologice şi hidrochimice;
b.3) analiza (din punct de vedere al gospodãririi apelor), a influentei lucrãrilor proiectate asupra regimului apelor de suprafata sau subterane şi a obiectivelor existente şi programate a se executa în zona.
c) Scopul investiţiei şi elemente de coordonare:
c.1) elemente privind profilul şi capacitatile investiţiei, în funcţie de care se dimensioneaza lucrãrile ce fac obiectul avizului;
c.2) precizãri referitoare la actele de reglementare emise anterior, anexate în copie la documentaţie;
c.3) încadrarea în schema cadru de amenajare a bazinului hidrografic, corelarea funcţionalã sub aspect hidrotehnic cu lucrãrile existente sau programate în zona şi analiza posibilitãţilor de cooperare cu alte lucrãri hidrotehnice sau hidroedilitare existente sau prevãzute a se realiza în zona;
c.4) încadrarea lucrãrilor în clasa de importanta cu privire la asigurarea sursei de apa şi la apãrarea impotriva inundatiilor, împreunã cu fundamentarea tehnico-economicã a încadrãrii respective;
c.5) influente ale lucrãrilor proiectate asupra obiectivelor existente în zona, cu indicarea mãsurilor sau lucrãrilor prevãzute pentru evitarea unor pagube sau stinjeniri asupra acestor obiective, inclusiv refacerea folosintelor sau lucrãrilor afectate.
d) Aparatura şi instalaţiile de mãsurare a debitelor şi volumelor de apa captate, consumate şi evacuate; sistemul informaţional; sistemul de prognoza hidrometeorologica şi de avertizare şi alarmare a populaţiei în caz de incidente sau accidente la construcţiile hidrotehnice.
e) Lucrãri pentru refacerea axului cadastral de referinta afectat prin obiectivul propus.
f) Anexe:
f.1) elemente de fundamentare a principalilor parametri funcţionali şi tehnologici ai lucrãrilor care fac obiectul avizului;
f.2) studii hidrologice, hidrogeologice, hidraulice, de gospodãrire a apelor sau de alta natura, de teren sau de laborator, sinteze sau extrase ale acestora, strict necesare pentru fundamentarea prevederilor documentaţiei;
f.3) acceptul şi condiţiile de cooperare cu lucrãri sau instalaţii deţinute de alţi beneficiari.
g) Plan de încadrare în zona a lucrãrilor de investiţii propuse, inclusiv a celor conexe şi a celor cu care se coopereazã, cu indicarea schematica a principalelor localitãţi, cai de comunicaţie, cursuri de apa, lucrãri hidrotehnice existente şi a lucrãrilor propuse prin documentaţie (se recomanda scãri cuprinse între: 1:50.000 şi 1:10.000).
h) Plan de ansamblu al lucrãrilor investiţiei propuse, cu încadrarea în planul urbanistic, prezentarea limitelor zonei propuse avizãrii, a limitei de inundabilitate la probabilitatea de calcul consideratã, depozite de materii prime şi produse, zone cu risc crescut de deversare şi exfiltrare, depozite deşeuri, facilitãţi de tratare şi epurare ape uzate, drenaje, conducte, canale cu potenţial de deversare poluanti, zone de protecţie şi acces liber, acces intrare/ieşire în amplasament, lucrãri de apãrare impotriva apelor mari şi gheturilor, inclusiv zona de protecţie pentru lucrãrile hidrotehnice propuse (se recomanda scãri cuprinse între 1:10.000 şi 1:2.000).
i) Planuri de situaţie şi profile transversale şi longitudinale, în secţiuni caracteristice, pentru principalele lucrãri care fac obiectul avizului (se recomanda scãri cuprinse între 1:500 şi 1:100).
j) Plan de amplasare a forajelor şi secţiuni geologice şi hidrogeologice, cu prezentarea cotelor şi caracteristicilor tehnice, precum şi a altor elemente strict necesare pentru evidentierea influientei lucrãrilor propuse asupra apelor subterane.
k) Planuri pentru lucrãrile provizorii din albii, destinate execuţiei lucrãrilor de baza: devierea apelor, apãrãri de maluri, îndiguiri, halde de pãmînt sau piatra (descoperite), platforme sau incinte pentru organizarea de şantier şi altele asemenea.
ART. 8
În documentaţiile tehnice necesare pentru obţinerea avizului de gospodãrire a apelor vor fi incluse şi prevederi specifice pe categorii de lucrãri.
ART. 9
În documentaţiile tehnice privind lucrãri de alimentare cu apa se vor trata şi problemele canalizarii, epurarii şi evacuarii debitelor de ape uzate, meteorice sau alte ape în exces, în vederea corelãrii soluţiilor, capacitãţilor şi termenelor de realizare.
ART. 10
Pentru alimentarile cu apa potabilã şi industriala pentru folosinţe, documentaţiile tehnice vor cuprinde:
a) Precizarea sursei şi a receptorului apelor uzate şi meteorice.
b) Necesarul de apa pe diferite calitãţi, dupã caz, cerinta şi evacuarea, gradul de recirculare a apei, ca parametri funcţionali ai folosinţei de apa, fundamentati pe baza schemei fluxului apei în procesul tehnologic şi a normelor de apa pe unitatea de produs. Pentru instalaţiile existente ce se propun a fi dezvoltate, se va prezenta situaţia existenta privind modul de folosire a apelor, gradul de recirculare instalat şi realizat, consumurile efective şi instalaţiile de epurare existente cu eficienta acestora.
c) Regimul de funcţionare a folosinţei de apa, permanent sau sezonier.
Pentru folosintele sezoniere (fabrici de zahãr ori de conserve, topitorii de în sau cinepa şi alte asemenea) se vor prezenta parametrii funcţionali de capãt, pentru regimul nominal de funcţionare în situaţia de virf de producţie şi pentru cel în perioada de remont, cu precizarea duratei fiecãrei situaţii de activitate. Cerinta şi restitutia vor fi prezentate în funcţie de acest regim şi se vor exprima astfel:
c.1) cerinta: Q[zi max] (în metri cubi pe zi şi în litri pe secunda) - debitul mediu al zilei cu cerinta maxima - se determina conform STAS 1343/1-1991 şi se precizeazã calitatea necesarã;
c.2) restitutie (evacuare): Q[orar max] (în metri cubi pe zi şi în litri pe secunda) - debitul mediu al orei de virf în ziua de maxim - valori medii zilnice şi maxime momentane, cu specificarea indicilor de calitate;
c.3) debite în litri pe secunda (valoarea maxima de calcul) ale altor ape în exces care se elimina prin sistemul de canalizare unitar sau divizor (ape meteorice, ape de drenaj, alte ape provenite din versanţi, piraie sau torenţi care strabat incinta unitãţii, ape geotermale sau minerale).
Pentru unitãţile industriale, parametrii funcţionali se vor prezenta în doua situaţii:
- regim normal (nominal) de funcţionare - situaţie în care sursa are disponibil pentru satisfacerea integrala a cerintei;
- regim de restrictii - situaţii excepţionale în care, pe perioade scurte (15 - 20 zile pe an) de deficit pronunţat la sursa, unitatea pãstreazã în exploatare normalã secţiile principale de producţie şi scoate din funcţiune - total sau parţial - utilizatori auxiliari (spãlat auto, stropit spaţii verzi, spãlat drumuri şi alte asemenea), precum şi secţii ori activitãţi mai puţin importante.
d) Descrierea succintã a obiectivelor care formeazã sistemul de alimentare şi canalizare al folosinţei, inclusiv instalaţiile de tratare, de epurare şi gospodãria de namol-fluxul cantitativ şi calitativ al apei. Pentru gospodãria de namoluri se va prezenta cantitatea, natura şi compozitia namolurilor, precum şi instalaţiile de stabilizare, deshidratare, depozitare intermediara şi finala, valorificare ori ardere, dupã caz. În cazul sistemelor de alimentare cu apa se va prezenta şi mãrimea zonelor de protecţie sanitarã.
e) Elemente de calcul pentru dimensionarea lucrãrilor de captare pentru ape subterane: rezultatele testelor de pompare, calcule pentru debitul plin de captare, calcule pentru dimensionarea sirului de puţuri, drenuri (cf. STAS 1629/3 - 4), evaluarea debitului minim asigurat pe cel puţin un an hidrologic pentru izvoare.
Studii hidrogeologice privind impactul exploatarilor existente de ape din subteran, precum şi a exploatarilor de agregate minerale sau de cãrbune din zona, acolo unde este cazul.
f) Elemente caracteristice ale lucrãrilor în albie (prize, guri de evacuare, regularizari, consolidãri şi altele); debitele instalate şi cele de dimensionare a prizelor de apa şi a gurilor de evacuare în receptori.
g) Sisteme de monitoring al calitãţii apelor subterane, foraje hidrogeologice de observatie, obligatorii în zona obiectivelor în care pot aparea infiltratii sau impurificari ale apelor subterane (caracteristici tehnice de execuţie).
h) Aparatura şi instalaţii de mãsurare a debitelor de apa şi de determinare a parametrilor calitativi ai apelor şi de supraveghere a calitãţii apelor.
i) Mãsuri de prevenire şi control al deversarilor accidentale, tipul şi frecventa de realizare a inspectiilor şi monitoringului pentru evacuari accidentale, programul de mãsuri de întreţinere a echipamentelor şi sistemelor, procedura de intervenţie în situaţii de poluare accidentala, inclusiv lista persoanelor de contact, cu date necesare de localizare pentru situaţii de urgenta, precum şi lista utilizatorilor din avalul amplasamentului avizat, cu risc de a fi afectaţi.
j) Piese desenate:
j.1) Schema fluxului apei, atît sub aspect cantitativ, cît şi calitativ.
j.2) Pentru staţiile de tratare sau de epurare, ca şi pentru prelucrarea şi depozitarea namolurilor rezultate se vor prezenta planul de situaţie şi procesul tehnologic propus, sub forma de scheme tehnologice functionale.
j.3) Planuri de situaţie, profiluri transversale şi longitudinale, secţiuni caracteristice - cu indicarea nivelurilor apelor determinate pentru dimensionare - pentru lucrãrile în albie sau la mal.
j.4) Date de proiectare (de ex. fişa geologica tehnica a lucrãrilor propuse a se executa).
ART. 11
Pentru alimentari cu apa pentru irigaţii, documentaţia tehnica va cuprinde:
a) Suprafata şi capacitatea ce se propun a fi irigate.
b) Prezentarea deficitului mediu şi maxim de umiditate evaluat pe baza unor studii de bilanţ al evapotranspiratiei care fundamenteazã introducerea irigatiei. Necesarul de apa, pe baza planului de cultura adoptat şi a normelor de irigare rezultate: volum anual de apa necesar la sursa, regimul lunar de udare (debite în metri cubi pe secunda şi volume în mii mc. pe luna, în funcţie de numãrul udarilor rezultate), debitul de dimensionare a construcţiilor şi instalaţiilor de captare; prognoza modificãrii regimului apelor subterane, consecinţele previzibile, mãsuri şi lucrãri ce decurg din aceasta cu justificarea soluţiilor propuse.
c) Încadrarea suprafeţelor propuse pentru irigare în potenţialul irigabil al bazinului hidrografic, modul de asigurare a sursei de apa şi prevederea, dupã caz, a lucrãrilor de priza, transport al apei şi alte lucrãri, corelat cu prevederile schemei-cadru de amenajare a bazinului hidrografic şi cu lucrãrile de gospodãrire a apei existente sau prevãzute în bazinul respectiv.
d) Descrierea succintã a sistemului de irigare propus:
d.1) Sistemul de transport al apei: tipuri de canale, randamentele sistemului pe metode de udare şi tipuri de amenajare şi ponderat pe sistem.
d.2) Vaile sau cursurile de apa prevãzute pentru descãrcarea (golirea) sistemului de irigaţii la terminarea udarilor sau accidental; sisteme de golire, debite, durate, capacitatea de transport a vailor, lucrãri necesare pentru calibrarea receptorilor naturali.
d.3) Posibilitatea functionarii reversibile (desecare - irigare) a canalelor.
e) Lucrãrile şi instalaţiile prevãzute la sursa pentru preluarea apei de alimentare, mãsurarea acesteia, stabilitatea albiei în zona de preluare; principalele caracteristici tehnice, dimensiuni, cote, capacitãţi instalate:
e.1) Prize gravitationale cu sau fãrã lucrãri de barare sau dirijare a curentului apei la niveluri mici
e.2) Staţii de pompare, amplasamentul şi lucrãrile necesare pentru apãrarea localã a acestora: diguri, platforme înalte, consolidãri etc.
f) Lucrãri de traversare (intersectare) a canalelor sau conductelor de transport al apei, cu diguri, cursuri de apa, vai naturale şi altele asemenea (conţinutul acestor documentaţii este cel stabilit pentru traversari).
g) Amplasamentul, structura şi principalele elemente ale reţelei de foraje hidrogeologice pentru urmãrirea în timp a nivelurilor şi chimismului apelor subterane pe suprafata amenajatã prin lucrãri de irigare.
h) Calculul randamentului sistemului de irigaţii.
i) Programul de urmãrire a influentei aplicãrii udarilor asupra pinzei freatice.
j) Pentru situaţii în care apa de alimentare este provenitã din categoria apelor uzate epurate este necesarã prezentarea caracteristicilor fizico-chimice, bacteriologice şi helmintologice ale acestora, precum şi programul de urmãrire a calitãţii apelor subterane în zona irigata.
ART. 12
Pentru centrale hidroelectrice, inclusiv microhidrocentrale, documentaţia tehnica va cuprinde:
a) Încadrarea în schema-cadru de amenajare a bazinului hidrografic, corelarea funcţionalã sub aspect hidrotehnic, analiza amplasarii şi posibilitãţile de cooperare în raport cu alte lucrãri hidrotehnice sau hidroedilitare existente sau prevãzute în zona.
b) Influente ale lucrãrilor proiectate asupra albiei cursului de apa şi obiectivelor existente în zona, inclusiv în caz de incidente la captarile propuse, cu indicarea mãsurilor prevãzute pentru evitarea unor pagube sau stinjeniri asupra acestor obiective, sau pentru refacerea folosintelor afectate, pentru cazurile în care:
b.1) înãlţimea construcţiei de barare la captare mai mare sau egala cu 3 m, sau
b.2) volumul util al acumularii create de barare mai mare sau egala cu 25.000 mc, sau
b.3) Q instalat mai mare sau egal cu 3 Q mediu multianual.
c) Clasa de importanta, respectiv probabilitatile de calcul şi de verificare necesare pentru dimensionarea diferitelor obiective componente ale amenajãrii hidroenergetice, ţinînd seama de necesitatea apãrãrii impotriva inundatiilor a acestora şi de importanta obiectivelor economice şi sociale din aval de amenajare.
d) Date hidrologice de baza-debite (mediu, maxime de calcul şi de verificare), niveluri, volume de apa.
e) Valorificarea potenţialului hidroenergetic: variante, capacitãţi propuse; producţia medie anuala de energie electrica; calcule hidroenergetice; parametrii caracteristici şi indicatori hidroenergetici; debit minim de albie, debit asigurat pentru celelalte folosinţe din aval.
f) Descrierea obiectivelor componente ale amenajãrii, cu principalele dimensiuni şi capacitãţi pentru captãri (inclusiv lucrãrile de barare), descarcatori, bazin compensator, aductiuni, centrala, echipamente, instalaţii pentru asigurarea debitului minim în albie în aval, regim de exploatare, eventuale mãsuri şi lucrãri de apãrare impotriva inundatiilor.
g) Planul de situaţie, profiluri transversale şi longitudinale în secţiuni caracteristice pentru principalele lucrãri: captãri (inclusiv lucrãrile de barare), lacuri compensatoare, derivatii şi, dupã caz, regularizari aval şi nivelurile apelor mari la asigurãrile de calcul şi verificare pentru obiectele necesar a fi aparate impotriva inundatiilor.
h) Acceptul şi condiţiile de cooperare cu lucrãri sau instalaţii deţinute de alţi beneficiari, dupã caz (în copie).
ART. 13
Pentru amenajãri piscicole şi iazuri agropiscicole, documentaţia tehnica va cuprinde:
a) Pentru amenajãri piscicole, iazuri agropiscicole, heleşteie, bazine, acumulari locale cu un volum total pînã la 5 milioane metri cubi inclusiv, conţinutul documentaţiei se va stabili, dupã caz, corespunzãtor problemelor pe care le ridica aceste amenajãri, prin adaptarea prevederilor corespunzãtoare de la capitolele lacuri de acumulare, alimentari cu apa şi evacuari de apa.
b) Descrierea caracteristicilor calitative ale apei de alimentare şi de evacuare, precum şi a emisarului, a mãsurilor propuse în vederea menţinerii echilibrului ecologic.
c) Prezentarea amenajãrilor existente pe cursuri de apa şi a celor de la crescatoriile de peşti.
d) Se vor prezenta formula de poluare, modul de furajare, compozitia chimica a furajelor şi a tehnologiei de recoltare.
e) Prezentarea instalaţiilor şi mãsurilor pentru protecţia calitãţii apei utilizatorilor din aval, precum şi mãsurile pentru asigurarea apãrãrii impotriva inundarii platformei.
ART. 14
În cazul amenajãrilor pentru navigaţie, plutarit, flotaj, poduri plutitoare (ecluze, porturi fluviale sau maritime, santiere navale), documentaţia tehnica va cuprinde:
a) Delimitarea sectorului de curs de apa propus navigabilizarii, traseu, lungime.
b) Prezentarea lucrãrilor propuse:
b.1) Elemente de calcul, debite caracteristice, niveluri corespunzãtoare acestora în secţiuni de calcul;
b.2) Elemente constructive: caracteristici de navigaţie - etiaj, niveluri, adîncime, lãţimi, raze de curbura, gabarite de navigaţie, biefarea senalului navigabil, ecluze;
b.3) Bilanţul hidraulic al canalului navigabil: consumuri de apa prin ecluzare, pierderi de apa datorate neetanseitatii construcţiilor, sursa de alimentare cu apa şi debite caracteristice.
c) Prevederi pentru urmãrirea în timp a comportãrii lucrãrilor propuse, pentru exploatare, monitoring, semnalizare senal navigabil.
d) Prezentarea lucrãrilor de apãrare impotriva inundatiilor şi gheturilor a construcţiilor de pe senalul navigabil (poduri, tunele navigabile).
e) Pentru activitãţile portuare se vor prezenta amenajãrile necesare acostarii navelor, descãrcãrii, încãrcãrii şi depozitarii mãrfurilor, cu precizarea utilitãţilor şi surselor de alimentare.
f) Se vor prezenta instalaţiile şi mãsurile propuse pentru protecţia calitãţii apei, preluarea apelor de santina.
g) Mãsuri de apãrare impotriva inundatiilor a amenajãrilor portuare.
ART. 15
Pentru folosinţe hidromecanice, precum mori de apa, fierastraie şi pive, documentaţia tehnica va cuprinde:
a) Descrierea amenajãrilor destinate captarii apei-priza, precum şi a celor destinate devierii debitelor.
b) Prezentarea mãrimii debitelor instalate.
c) Descrierea regimului de utilizare a debitelor şi a mãsurilor pentru protecţia calitãţii apelor de suprafata şi subterane.
d) Mãsuri de apãrare impotriva inundatiilor.
ART. 16
Pentru amenajãri balneare, turistice sau pentru agrement, documentaţia tehnica va cuprinde:
a) Prezentarea construcţiilor, amenajãrilor şi dotãrilor.
b) Descrierea utilitãţilor, modul de asigurare a surselor de alimentare şi de epurare a apelor uzate.
c) Precizarea modului de stocare a unor substanţe şi soluţii periculoase şi a mãsurilor speciale de intervenţie în caz de poluari accidentale cu ape uzate de la unitãţile sanitare ale amenajãrilor turistice şi bazele de tratament balnear.
d) Conţinutul documentaţiei se va stabili dupã caz în raport cu cel pentru alimentari cu apa şi evacuari ape uzate, incluzind descrierea lucrãrilor necesare protejãrii calitãţii apei şi gospodãririi rationale a resursei, precum şi elemente privind încadrarea în schita de sistematizare a zonei.
ART. 17
Pentru canalizari, staţii şi instalaţii de epurare, evacuari de ape uzate, evacuari în receptorii naturali de ape geotermale sau minerale, dupã utilizare, în documentaţia tehnica se vor prezenta distinct elemente în legatura cu preepurarea localã a apelor uzate, provenite dintr-un anumit proces tehnologic (produs), împreunã cu nivelurile parametrilor cantitativi şi calitativi de ieşire, care concura la constituirea efluentului în statia finala de epurare.
Pentru produse noi, se vor mentiona limitele de toxicitate, de admisibilitate pentru indicatorii de calitate respectivi, metoda de analiza, precum şi tehnologia de epurare.
Pentru dezvoltãri ale producţiei existente sau pentru diversificarea produselor (produse noi), se vor prezenta: situaţia existenta a canalizarii cu impactul asupra apelor subterane, modalitãţi de preluare cantitativã a apelor uzate suplimentare, eficienta capacitãţilor de epurare existente, precum şi necesarul de noi capacitãţi şi tehnologii de epurare, sistemul de monitorizare cantitativã şi calitativã a evacuarilor.
De asemenea, se va prezenta modul de rezolvare a evacuarilor de ape uzate, reziduuri solide toxice şi namoluri provenite din procesele de tratare, preepurare sau epurare a apelor.
ART. 18
În cazul injectiilor de ape uzate (de mina, de zacamint, industriale) în straturi de mare adîncime, documentaţia tehnica va cuprinde:
a) Analiza tehnologicã şi economicã din care sa rezulte imposibilitatea aplicãrii unei soluţii de epurare.
b) Studiu hidrogeologic-ingineresc din care sa rezulte ca substantele poluante evacuate nu afecteazã structurile geologice, apele subterane şi substantele minerale exploatabile.
c) Precizarea zonei de injectare cu caracteristicile hidrogeologice şi geomorfologice ale acesteia.
d) Compozitia fizico-chimica a substanţelor şi materialelor ce urmeazã a fi injectate în subteran.
e) Descrierea tehnologiei de injectare şi a posibilelor consecinţe negative asupra calitãţii apei subterane.
f) Descrierea şi datele tehnice ale lucrãrilor necesare pentru realizarea injectiei de ape uzate; asigurãri asupra durabilitatii lucrãrilor.
ART. 19
Pentru lacuri de acumulare - indiferent de folosinţe - inclusiv barajele şi anexele acestora, documentaţia tehnica va cuprinde:
a) Încadrarea în schema cadru de amenajare a bazinului hidrografic, corelarea funcţionalã cu alte lucrãri din bazin.
b) Necesitaţi economice şi sociale ce se satisfac prin lacul de acumulare propus: alimentari cu apa - volume şi debite asigurate -, apãrare impotriva inundatiilor - debite maxime naturale şi atenuate, valorificarea potenţialului hidroenergetic - producţie de energie, debit minim în albie, piscicultura - suprafata de luciu de apa la nivel minim de exploatare -, agrement, navigaţie etc.
c) Stabilirea pe etape a deficitelor, respectiv a volumelor de apa necesar a fi acumulate sau derivate; condiţiile de umplere a lacului de acumulare.
d) Caracteristicile geomorfologice ale cuvetei lacului de acumulare: relaţia volum-nivel-suprafata; date privind geologia, hidrogeologia şi stabilitatea versantilor.
e) Principalele capacitãţi şi caracteristici ale lacului de acumulare şi ale centralelor hidroelectrice aferente, precum şi principalii indicatori tehnico-economici:
e.1) caracteristici ale lacului: volum total, de atenuare, util, de colmatare; volume pentru tranzitarea undelor de apa din incidente la lacurile de acumulare din amonte; coeficient de acumulare; debite ori volume de apa pierdute; graficul de exploatare; coeficientul de regularizare;
e.2) determinarea curbei suprafeţei libere a apei în lacurile de acumulare cu diguri-baraje laterale, la tranzitarea debitelor maxime şi a undelor provenite din incidente la barajele lacurilor de acumulare din amonte (existente şi prevãzute);
e.3) regimul debitelor descãrcate din lac: debite de servitute, debite minime în albie, debite maxime, debite de apa pierdute, modul de satisfacere a folosintelor de apa;
e.4) regimul debitelor de sedimente intrate şi descãrcate din lac; prevederile pentru evacuarea temporarã ori integrala a sedimentelor reţinute;
e.5) mãsurile şi lucrãrile antierozionale şi de corectie a torenţilor în bazinul versant şi în amonte, în vederea prevenirii colmatarii lacului; mãsuri de valorificare a rezervelor de balast din cuvete etc. şi implicatiile acestora asupra mãrimii volumelor utile;
e.6) mãsuri pentru prevenirea modificãrilor morfologice pe cursuri de apa, în aval de lacul de acumulare pînã la primul afluent important, ca şi pentru modificãrile nivelurilor apelor subterane din zona;
e.7) valorificarea energetica a potenţialului apelor; parametri, caracteristici şi indicatori energetici;
e.8) capacitatea descarcatorilor de suprafata şi de fund şi echipamentul hidromecanic al acestora, corelat cu posibilitatea de golire accelerata a lacului de acumulare pentru cazuri de necesitate sau de incidente la barajul respectiv sau la barajele unor lacuri din amonte, cu sau fãrã prognoza;
e.9) eventualele lacuri de compensare a debitelor exploatate dupã un regim diferit de cel al cerinţelor de apa;
e.10) lucrãri de regularizare a albiilor aval de baraj;
e.11) lucrãri pentru migrarea ihtiofaunei;
e.12) lucrãri de combatere a eroziunii solului;
e.13) lucrãri de regularizare a scurgerii pe versant.
f) Principalele lucrãri de construcţii, echipamente hidromecanice, instalaţii şi aparate (descrierea acestora), cum ar fi:
f.1) lucrãri pentru baraj, ecrane de etansare, descarcatorii de suprafata şi de fund (inclusiv disipatorii de energie aferenţi), prize de apa, lucrãri în cuveta lacului de acumulare şi alte lucrãri de tranzitare a debitelor, lucrãri de regularizare în aval de baraj;
f.2) lucrãri pentru repararea construcţiilor hidrotehnice din albii şi pentru refacerea axului cadastral;
f.3) evidentierea lucrãrilor necesare menţinerii echilibrului ecologic în zona.
g) Plan de ansamblu al zonei în care sînt amplasate lucrãrile ce fac obiectul avizului inclusiv lucrãrile de combatere a eroziunii solului şi de amenajare a torenţilor în bazinul de recepţie al lacului de acumulare şi în bazinul versant al sectorului de riu regularizat.
h) Planuri pentru lucrãri provizorii din albii destinate execuţiei lucrãrilor de baza: devierea apelor, apãrãri de mal, îndiguiri, halde de pãmînt sau piatra, platforme sau incinte pentru organizarea de şantier etc.
i) Tarife şi preţuri pentru serviciile şi produsele realizate de lac.
j) Aparatura de mãsura şi control necesarã pentru urmãrirea în timp a comportãrii barajului şi anexelor sale, posturi hidrometrice de exploatare şi sistemul informaţional, sistemul de prognoza hidrometeorologica şi de avertizare-alarmare a populaţiei din zonele afectabile în caz de incidente la construcţia hidrotehnica.
ART. 20
Pentru lucrãri distincte de derivatii de debite între bazine hidrografice sau în interiorul aceluiaşi bazin, precum şi pentru aductiuni magistrale, conţinutul documentaţiei se va stabili, dupã caz, în raport cu cel pentru lacuri de acumulare şi cel pentru lucrãri de regularizare a cursurilor de apa, adaptindu-se corespunzãtor problemelor specifice derivatiei sau aductiunii în cauza.
ART. 21
Pentru lucrãri de regularizare a cursurilor de apa, apãrãri şi consolidãri de albii şi praguri de fund, rectificari şi reprofilari de albii, lucrãri de dirijare a apei, documentaţia tehnica va cuprinde:
a) Date specifice: delimitarea sectorului de curs de apa supus regularizãrii, lungimea sectorului şi kilometrajul dupã axul de referinta cadastrala; suprafeţe şi obiective aparate, comparativ cu situaţia dinainte de regularizare. Necesitatea lucrãrilor, suprafeţe de teren, obiective şi bunuri, cai de comunicaţii aparate.
Valoarea pagubelor înregistrate şi potenţiale; corelarea dupã caz, cu lucrãri existente sau propuse de desecare, combaterea eroziunii solului, amenajarea torenţilor, lucrãri de apãrare impotriva apelor provenite de pe versanţi sau apelor interne etc.
b) Debite de calcul în regim natural şi amenajat şi nivelurile corespunzãtoare acestora în secţiunile de calcul, eventualele dezatenuari ale undelor de viitura produse pe sectorul regularizat şi în aval de acesta şi mãsurile şi lucrãrile propuse, parametrii proiectati ai albiei stabile, încadrarea sectorului regularizat în parametrii generali de traseu şi secţiune a albiei cursului de apa, corelarea lucrãrilor propuse cu exploatãrile de material din albie, ţinînd seama de modificãrile curgerii debitelor solide.
c) Mãsuri necesare pentru apãrarea de inundatii a localitãţilor şi a obiectivelor economice şi sociale.
d) În cazul unor lucrãri de regularizare situate în avalul acumularilor existente sau prevãzute, se vor prezenta implicatiile ce se pot produce la tranzitarea undelor de apa din accidente la barajele din amonte şi mãsurile necesare.
e) Prezentarea lucrãrilor de combatere a eroziunii solului şi de desecare pe terenurile agricole, ca şi a celor de amenajare a torenţilor din fondul forestier, necesare apãrãrii obiectivelor sau functionarii lucrãrilor de regularizare.
f) Mãsuri şi lucrãri pentru evacuarea apelor interne sau de pe versanţi în cazul în care prin indiguire se creeazã incinte fãrã evacuari naturale.
g) Prevederi pentru urmãrirea în timp a comportãrii lucrãrilor de regularizare şi a morfologiei albiei regularizate; programul de observaţii. Prevederi pentru exploatare: cantoane, dotãri, sisteme de comunicaţie etc.
h) Lucrãrile de combatere a eroziunii solului şi de desecare pe terenurile agricole, ca şi lucrãrile de amenajare a torenţilor din fondul forestier, atunci cînd acestea sînt incluse în investiţii ca fiind indispensabile apãrãrii obiectivelor sau functionarii lucrãrilor de regularizare.
i) Planuri de ansamblu pentru albia regularizata şi teritoriul aparat cu menţionarea lucrãrilor de regularizare a incintelor care se formeazã şi obiectivele aparate, inclusiv terenurile pe categorii de folosinţe, precum şi a limitelor de inundabilitate la asigurarea consideratã (1:10.000, 1:5.000 şi 1:2.000).
j) Profiluri longitudinale prin albia riului cu indicarea liniilor de panta ale fundului, malurilor, lucrãrilor proiectate şi a apei la asigurarea consideratã, inclusiv lucrãrile de arta existente; coeficienţii de rugozitate, viteze limita şi efective. Indicarea poziţiei canalelor de colectare a apelor de infiltratie şi a traversarilor.
ART. 22
Pentru îndiguiri şi incinte indiguite, documentaţia tehnica va cuprinde:
a) Clasa de importanta a obiectivului principal şi a celor colaterale şi conexe, din punct de vedere al apãrãrii impotriva efectelor dãunãtoare ale apelor mari. Pentru dezvoltãri şi extinderi de obiective existente sau pentru platforme industriale, clasa de importanta se va examina pe ansamblul obiectivului în situaţia finala prevãzutã. Pentru zonele sau platformele industriale, clasa de importanta se va analiza pentru întreg ansamblul ce urmeazã a fi aparat. În cazul unor obiective deja aparate, analiza se va face pentru verificarea necesitãţii unor lucrãri suplimentare de apãrare, ca urmare a modificãrii clasei de importanta, datoritã noului obiectiv sau noilor dezvoltãri.
b) Provenienta apelor care pot produce efecte dãunãtoare şi modalitãţile de actionare a acestora asupra obiectivului şi functionarii sale: ape meteorice, ape de suprafata de pe cursurile de apa permanente şi de pe vaile cu curgere nepermanenta, unde de apa ce pot proveni de la amenajãri hidrotehnice, existente sau prevãzute, din amonte sau dominante fata de obiectivul în cauza, excese de umiditate datoritã ridicãrii apelor freatice, ape de scurgere de pe versanţi.
c) Modalitãţile de actionare a apelor asupra obiectivului prin: inundare şi propagare, subinundare, infiltrare, eroziune - colmatare etc.
d) Prevederile de sistematizare în plan orizontal şi vertical a obiectivului economic sau social, cu considerarea vecinatatilor sale.
e) Prezentarea soluţiilor de apãrare impotriva inundatiilor:
e.1) lucrãrile şi mãsurile de evacuare a apelor pluviale care se formeazã în incinta propriu-zisa şi de pe suprafeţele dominante;
e.2) lucrãrile şi mãsurile de apãrare pentru cursurile de apa care traverseaza incinta sau pentru cele din vecinãtate, care la debite maxime pot afecta incinta şi obiectivul;
e.3) soluţiile de drenare, izolare sau altele, impotriva inundarii din apele subterane.
f) Soluţiile ce se vor propune vor avea în vedere, dupã caz, şi:
f.1) dezatenuarea debitelor maxime produse de îndiguiri din amonte sau atenuarea acestora prin lacuri de acumulare;
f.2) creşterile sau diminuarile de debite maxime ca efecte ale unor derivatii de ape mari;
f.3) remuurile produse de lucrãri care stranguleaza curgerea în aval.
g) Pentru apãrarea impotriva inundarii din undele de apa provenite din accidente la sistemele hidrotehnice se vor prezenta implicatiile ce pot aparea, precum şi mãsurile şi lucrãrile eventual necesare, inclusiv sistemul de avertizare-alarmare automatã a lucrãrilor, populaţiei etc.
h) Planuri şi secţiuni transversale (1:2.000 - 1:200) privind sistematizarea în plan orizontal şi vertical a incintei obiectivului.
ART. 23
Pentru lucrãri de regularizare a scurgerii pe versanţi şi corectãri de torenţi, documentaţia tehnica va cuprinde:
a) Suprafata totalã a zonei studiate, din care suprafata propusã pentru ameliorare, pe categorii de folosire şi grupe de deţinãtori: înainte şi dupã schimbarea categoriilor de folosire a terenurilor; dupã caz, structura fondului forestier în perimetrul studiat: proporţia speciilor, clasele de virsta, categorii de consistenta.
Situaţia suprafeţelor propuse pentru ameliorarea pe clase de eroziune şi de panta, cu indicarea principalelor categorii de pagube provocate pe terenuri şi la obiective.
b) Situaţia actuala a degradãrilor - pe grade de eroziune - şi a torentializarii reţelei hidrografice din fondul forestier, lungimea reţelei hidrografice totale, din care torentializata; debit solid mediu anual provenit de pe versanţi şi de pe reţeaua hidrografica din perimetrul studiat; debit solid de calcul; cauze existente în afarã fondului forestier, care provoacã colmatarea şi torentializarea reţelei hidrografice din perimetrul studiat.
c) Lucrãri de combatere a torentialitatii versantilor existente în zona, comportarea şi efectele acestora; corelarea, dupã caz, a lucrãrilor propuse cu cele existente, în curs de proiectare şi prevãzute în celelalte sectoare interesate (agricol, respectiv forestier, ape, cai de comunicaţii şi altele asemenea).
d) Descrierea lucrãrilor de combatere a torentialitatii, pe clase de panta şi de eroziune, a celor de amenajare a terenurilor cu alunecãri, a formatiilor eroziunii de adîncime sau a torenţilor; principalele tipuri de lucrãri cu elemente hidraulice şi geometrice.
e) Situaţia fondului piscicol natural pe reţeaua hidrografica din perimetrul studiat, cerinţe minime de debit în aval de lucrãri hidrotehnice; prevederi de lucrãri şi mãsuri pe reţeaua de formaţii torentiale şi pe principalele cursuri de apa, în vederea îmbunãtãţirii fondului piscicol natural.
f) Efectele preconizate privind reducerea eroziunilor de suprafata şi a celor de adîncime (reducerea pierderilor de sol, în metri cubi pe hectar şi an):
f.1) pentru lucrãrile care nu au ca scop şi apãrarea impotriva colmatarii lacurilor de acumulare sau pentru lucrãrile de regularizare a sectoarelor de cursuri de apa, se vor indica comparativ numai datele globale;
f.2) pentru lucrãrile care au ca scop şi apãrarea impotriva colmatarii a lacurilor de acumulare sau a regularizarilor de cursuri de apa se vor preciza bilanţul eroziunilor de sol (de suprafata şi adîncime) de pe întregul fond funciar agricol al perimetrului studiat, la viitura de proiectare, defalcat pe subbazine aferente direct lacului de acumulare sau regularizarilor, precum şi bilanţul eroziunilor de sol (de suprafata şi adîncime) pe ansamblul bazinului de recepţie al lacului de acumulare - fond funciar agricol şi silvic - pentru anul mediu şi pentru viiturile de proiectare a lacului de acumulare.
g) Plan de situaţie cu delimitarea suprafeţelor pe categorii de folosire şi a suprafeţelor ameliorate propuse, cu precizarea principalelor lucrãri de combatere a torentialitatii de suprafata şi de adîncime.
h) Profiluri longitudinale prin formatiile eroziunii de adîncime, cu indicarea principalelor lucrãri propuse.
ART. 24
Pentru lucrãri de combatere a eroziunii solului, documentaţia tehnica va cuprinde:
a) Suprafata totalã a zonei studiate, din care suprafata propusã pentru ameliorare, pe categorii de folosire şi grupe de deţinãtori: înainte şi dupã schimbarea categoriilor de folosire a terenurilor; dupã caz, structura fondului forestier în perimetrul studiat: proporţia speciilor, clasele de virsta, categorii de consistenta.
Situaţia suprafeţelor propuse pentru ameliorarea pe clase de eroziune şi de panta, cu indicarea principalelor categorii de pagube provocate pe terenuri şi la obiective.
b) Situaţia actuala a degradãrilor - pe grade de eroziune - şi a torentializarii reţelei hidrografice din fondul forestier, lungimea reţelei hidrografice totale, din care torentializata; debit solid mediu anual provenit de pe versanţi şi de pe reţeaua hidrografica din perimetrul studiat; debit solid de calcul; cauze existente în afarã fondului forestier, care provoacã colmatarea şi torentializarea reţelei hidrografice din perimetrul studiat.
c) Lucrãri de combaterea eroziunii solului existente în zona, comportarea şi efectele acestora; corelarea, dupã caz, a lucrãrilor propuse cu cele existente, în curs de proiectare sau prevãzute în celelalte sectoare interesate (agricol, respectiv forestier, ape, cai de comunicaţii şi altele asemenea).
d) Descrierea lucrãrilor de combatere a eroziunii de suprafata, pe clase de panta şi de eroziune, a celor de amenajare a terenurilor cu alunecãri, a formatiilor eroziunii de adîncime sau a torenţilor; principalele tipuri de lucrãri cu elemente hidraulice şi geometrice.
e) Situaţia fondului piscicol natural pe reţeaua hidrografica din perimetrul studiat, cerinţe minime de debit în aval de lucrãri hidrotehnice; prevederi de lucrãri şi mãsuri pe reţeaua de formaţii torentiale şi pe principalele cursuri de apa, în vederea îmbunãtãţirii fondului piscicol natural.
f) Efectele preconizate privind reducerea eroziunilor de suprafata şi a celor de adîncime (reducerea pierderilor de sol, în metri cubi pe hectar şi an):
f.1) pentru lucrãrile care nu au ca scop şi apãrarea impotriva colmatarii lacurilor de acumulare sau a lucrãrilor de regularizare a sectoarelor de cursuri de apa, se vor indica comparativ numai datele globale;
f.2) pentru lucrãrile care au ca scop şi apãrarea impotriva colmatarii lacurilor de acumulare sau a regularizarilor de cursuri de apa se va prezenta bilanţul eroziunilor de sol (de suprafata şi adîncime) de pe întregul fond funciar agricol al perimetrului studiat, la viitura de proiectare, defalcat pe subbazine aferente direct lacului de acumulare sau regularizarilor, precum şi bilanţul eroziunilor de sol (de suprafata şi adîncime) pe ansamblul bazinului de recepţie al lacului de acumulare - fond funciar agricol şi silvic - pentru anul mediu şi pentru viiturile de proiectare a lacului de acumulare.
g) Plan de situaţie, cu delimitarea suprafeţelor pe categorii de folosire şi a suprafeţelor ameliorate propuse, cu precizarea principalelor lucrãri de combatere a eroziunii solului de suprafata şi de adîncime.
h) Profiluri longitudinale prin formatiile eroziunii de adîncime, cu indicarea principalelor lucrãri propuse.
ART. 25
Pentru lucrãri de desecãri, asanari şi drenaje, documentaţia tehnica va cuprinde:
a) Date privind: suprafata sistemului de desecare şi suprafata agricolã ameliorata.
b) Provenienta excesului de umiditate, bilanţul hidric, regimul lunar al debitelor evacuate.
c) Cantitatea de apa necesar a fi evacuata în anul cu probabilitatea de calcul consideratã (totalã şi pe fiecare evacuare); ploi de calcul pentru durate normale, zonarea suprafeţelor dupã coeficienţii de scurgere, volumul anual de apa şi regimul lunar al cantitãţilor de apa evacuate în anul de calcul, debitul maxim de dimensionare şi regimul de funcţionare a evacuarilor.
d) Verificarea capacitãţii de primire a receptorului natural în care se face evacuarea; modul de evacuare a apelor interne; lucrãri necesare pentru asigurarea capacitãţii de transport a receptorului şi a debuseelor traversarilor peste acestea, pe sectorul influentat, ca urmare a executãrii lucrãrilor de desecare.
e) Lucrãrile şi instalaţiile prevãzute pentru evacuarea apelor din desecare sau drenaj, în raport cu nivelurile caracteristice ale receptorilor naturali: numãrul gurilor de vãrsare gravitationala, cu sau fãrã construcţii pentru reglarea debitelor efluente sau a nivelurilor acestora; staţii de pompare; canale deschise sau închise în rambleu, pentru transportul apelor interne în zona dig-mal (în cazul zonelor indiguite) şi influenta acestor lucrãri asupra curgerii apelor mari.
f) Lucrãri şi construcţii hidrotehnice în albie şi la malurile acesteia, necesare funcţional pentru asigurarea desecarii; lucrãri de traversare (intersectare) a canalelor sau a conductelor din sistemul de desecare, cu diguri, cursuri de apa, vai naturale (conţinutul acestor documentaţii este cel stabilit pentru traversari).
g) Studii hidrogeologice pentru prognoza modificãrilor regimului apelor subterane, consecinţele previzibile, mãsuri şi lucrãri ce decurg din acestea, cu justificarea soluţiilor propuse.
h) Instalaţii de mãsurare a debitelor şi volumelor de apa interne evacuate, la fiecare punct de evacuare.
ART. 26
Pentru trasee şi traversari ale apelor de suprafata cu drumuri (poduri), conducte de transport lichide şi gaze, cai de comunicaţie, linii electrice, de telecomunicaţii, funiculare sau altele asemenea, documentaţia tehnica va cuprinde:
a) Precizarea clasei de importanta şi a categoriei caii sau conductei ce traverseaza cursul de apa, cu debitele caracteristice de calcul.
b) Calculul hidraulic al debuseelor traversarilor apelor de suprafata, traseele cãilor de comunicaţie cu amplasarea santurilor de garda, podetelor şi a altor lucrãri destinate asigurãrii scurgerii apelor de pe versanţi sau din zona de interfluviu. Influenta lucrãrilor propuse asupra obiectivelor existente sau proiectate din zona.
c) La traseele care traverseaza amplasamente reţinute pentru lacuri de acumulare ce se vor realiza în viitor (potrivit schemei cadru de amenajare), documentaţia tehnica va trebui sa prezinte şi variante de ocolire a acestor amplasamente.
d) Mãsuri de asigurare a functionarii în interdependenta cu balastierele din zona, pentru evitarea implicatiilor negative datorate exploatarilor de agregate minerale în zona de influenta a podurilor, podetelor şi a altor lucrãri de traversare a cursurilor de apa.
e) Mãsuri pentru asigurarea circulaţiei normale a apelor de suprafata interceptate de terasamentele drumurilor sau cãilor ferate, în scopul prevenirii degradãrii terenurilor agricole.
f) Pentru situaţii de subtraversare a cursurilor de apa cu conducte este necesarã prezentarea adincimii de îngropare, precum şi lucrãrile propuse pentru stabilizarea patului albiei, în corelare cu lucrãrile de regularizare existente sau proiectate.
g) Lucrãrile, mãsurile şi responsabilitãţile pentru prevenirea poluarii apelor de suprafata şi subterane din cauza unor defectiuni sau avarii la conductele ce transporta produse care, prin natura lor, sînt poluante, precum şi mãsurile şi mijloacele de avertizare-alarmare a folosintelor din aval.
h) Pentru riurile pe care exista sau sînt prevãzute lacuri de acumulare, la stabilirea principalelor trasee de drumuri, linii ferate sau conducte, se vor avea în vedere şi undele de apa datorate accidentelor la baraje, stabilite în colaborare cu proiectantii acumularilor respective.
i) Mãsurile de asigurare a etanseitatii digurilor de apãrare impotriva inundatiilor, ce sînt traversate de conducte.
j) Prezentarea mãsurilor ce se impun pentru punerea în siguranta la ape mari a obiectivelor realizate în scopul asigurãrii functionarii şi exploatãrii conductelor ce traverseaza cursurile de apa, cum sînt: staţii de compresoare-pompare, puncte de exploatare-întreţinere, locuinţe personal de exploatare.
k) Profil longitudinal al sectorului de traseu studiat, pe care vor fi indicate: linia terenului natural, linia roşie a traseului, talvegul albiilor traversate şi adiacente cu nivelurile maxime ale apelor la probabilitatea normata, obiectivele ce pot fi afectate.
l) Profilul transversal prin albie în zona traversarii care va cuprinde talvegul albiei, linia roşie, nivelurile maxime şi eventualele suprainaltari de nivel provocate de lucrarea propusã.
m) Dispoziţia generalã a fiecãrei traversari, cu prezentarea parametrilor hidraulici şi constructivi, cota la partea cea mai coborita a suprastructurii, nivelurile maxime ale apei în secţiune şi lucrãrile de racordare (rampe de acces, diguri de dirijare, consolidãri etc.).
În cazul subtraversarilor de conducte, dispoziţia generalã va cuprinde şi date privind adîncimea de îngropare şi lucrãrile de punere în siguranta a conductei şi de împiedicare a poluarii apelor.
n) În ceea ce privesc drumurile forestiere, documentaţia va cuprinde un tabel centralizator al traversarilor cursurilor de apa cu podeţe, poziţia de identificare pe planul general de situaţie, caracteristicile cursului de apa (debitele maxime, viteza şi panta în secţiunea traversarii), deschiderea debuseului şi înãlţimea de libera trecere.
o) Pentru situaţii de traversari cursuri de apa cu linii electrice este necesarã prezentarea urmãtoarelor elemente:
o.1) clasa de importanta privind apãrarea impotriva inundatiilor în funcţie de puterea instalata, de importanta şi necesitãţile obiectivelor deservite, ca şi de etapele ulterioare de dezvoltare;
o.2) mãsuri şi lucrãri de apãrare pentru asigurarea continuitãţii alimentarii cu energie a consumatorilor pe perioada inundatiilor;
o.3) mãsuri şi lucrãri pentru protecţia apelor de suprafata şi subterane, precum şi a solului, în situaţii de scurgeri de ulei de la transformatori.
p) Pentru traversari de cabluri de telecomunicaţii, conţinutul documentaţiei se va adapta conform celui de mai sus.
ART. 27
Pentru amenajãri şi instalaţii de extragere şi prelucrare a agregatelor minerale din albii sau malurile cursurilor de apa, lacuri sau marea teritorialã, (balastiere, cariere), documentaţia tehnica va cuprinde:
a) Caracterizarea zonei de amplasare şi a zãcãmintelor de agregate minerale supuse omologãrii şi avizãrii.
b) Prezentarea procesului tehnologic de extracţie şi transport la statia de sortare-expediţie, perimetrele de exploatare a balastului pe etape principale şi pilierii de siguranta, lucrãrile de regularizare a albiei cursurilor de apa ce se impun ca urmare a exploatãrii balastului.
c) Prezentarea utilitãţilor şi a surselor de alimentare.
d) Capacitatea de producţie; lista orientativa a obiectivelor balastierei; clasa de importanta pentru apãrarea de inundatii.
e) Actul de omologare a rezervelor, cu excepţia situaţiilor ce se încadreazã în prevederile <>art. 33 alin. 2 din Legea apelor nr. 107/1996 ; prezentarea morfologiei albiei minore şi majore, a dinamicii şi evoluţiei albiei, cu precizarea limitelor de inundare, a transportului de aluviuni în suspensie şi tirit şi a mãsurilor şi lucrãrilor pentru stabilizarea albiei. Obiectivele existente în zona, terenurile riverane şi zonele de restrictii, cu criteriile de constituire a acestora.
Pentru exploatãrile de balast din albiile situate în apropiere de captãri de apa, poduri, podeţe, terasamente de cai de comunicaţii ori lucrãri de apãrare, se va prezenta şi acordul beneficiarilor acestora.
f) Studii hidrogeologice pentru precizãri privind influentele asupra resurselor de apa subterane.
g) Elemente privind procesul tehnologic de exploatare:
g.1) capacitatea anuala de producţie;
g.2) perimetrele de exploatare, pe etape, adincimi de extracţie;
g.3) lista obiectivelor care constituie unitatea de exploatare;
g.4) tehnologia de extracţie, sortare - transport - depozitare şi zonele de depozitare;
g.5) condiţii de curgere a apelor ca efect al extragerii balastului şi de refacere a terenurilor de pe care s-a extras balastul;
g.6) alimentarea cu apa şi lucrãrile pentru limpezirea şi recircularea apelor de spalare;
g.7) canalizarea şi evacuarea apelor pluviale.
h) Ridicari topo periodice pentru urmãrirea în timp a comportãrii albiei în zona balastierei şi a obiectivelor ce pot fi afectate (poduri, prize de apa etc.) şi programul de observaţii.
ART. 28
Pentru depozite de deşeuri şi reziduuri, halde de steril, zgura, cenusa, slamuri, namoluri, documentaţia tehnica va cuprinde:
a) încadrarea lucrãrilor în clasa de importanta, avînd în vedere importanta obiectivului, menajer sau industrial, precum şi mãrimea efectelor în aval, în caz de avarii sau accidente la depozite.
b) Descrierea caracteristicilor depozitelor menajere, cantitãţi de gunoaie menajere şi stradale depozitate, capacitatea de depozitare necesarã, prezentarea procesului tehnologic şi a tehnologiilor folosite pentru depozitare. Pentru depozitele de deşeuri industriale, se vor preciza cantitãţile de deşeuri, steril, zgura, slamuri, namol rezultate (t/zi, t/an) inclusiv compozitia fizico-chimica a acestora.
c) Se va prezenta tehnologia utilizata pentru neutralizarea, depozitarea şi valorificarea deşeurilor stocate.
d) Prezentarea utilitãţilor şi surselor de alimentare.
e) Prezentarea mãsurilor de integrare în ecosistem şi de urmãrire a efectelor negative atît pentru amplasamentele depozitelor de deşeuri menajere, cît şi pentru cele industriale.
f) Prezentarea lucrãrilor de apãrare a depozitului impotriva inundatiilor provocate de undele de viitura de pe cursurile de apa din zona, scurgerile de pe versanţi şi precipitatiile maxime cãzute pe suprafata depozitului.
g) Prezentarea mãsurilor de protecţie a taluzurilor în timpul depozitarii şi de evitare a antrenarii de cãtre vînt a particulelor depuse pe acestea.
h) Prezentarea mãsurilor de redare în circuitul agricol dupã epuizarea capacitãţii de depozitare şi a mãsurilor de stabilitate a taluzurilor.
i) Mãsuri speciale de punere în siguranta a lucrãrilor în perioada de exploatare şi de stabilizare în condiţii de suprainaltare a acestora. Concluziile studiilor de specialitate privind stabilitatea taluzurilor.
j) Instalaţiile şi aparatura pentru mãsurarea debitelor de apa ce provin din infiltratii sau din evacuari dirijate. Sistemul de monitoring al calitãţii apelor subterane din zona de influenta a depozitului.
k) Modificarea regimului de curgere pe cursurile de apa şi inundabilitatea în amonte pentru cazul în care depozitul este amplasat pe firul vaii sau în lunca.
l) Lucrãrile şi mãsurile de protecţie a apelor de suprafata şi subterane din zona depozitelor de deşeuri, impotriva poluarii cu ape uzate provenite din infiltratii sau din evacuari dirijate din aceste depozite.
m) Lucrãri de drenaj ale apelor de exfiltratii, ale lucrãrilor de epurare a apelor uzate, de compost.
n) Planşe cu lucrãrile propuse (plan şi secţiuni) cu principalele caracteristici hidrologice, hidraulice, constructive şi tehnologice.
ART. 29
Pentru plantari şi defrisari de vegetaţie lemnoasã, perdele antierozionale şi filtrante în zone de protecţie sau în albiile majore, care nu fac parte din fondul forestier, documentaţia tehnica va cuprinde:
a) Caracteristicile geologice, hidrogeologice, pedochimice şi hidrologice ale zonei supuse amenajamentelor silvice.
b) Prezentarea lucrãrilor propuse în toate etapele de dezvoltare şi a capacitãţilor existente.
Descrierea speciilor utilizate pentru plantari, însoţite de justificarea criteriilor de selecţie a acestora.
c) Elemente privind corelarea funcţionalã cu lucrãrile de gospodãrire a apelor existente şi prevãzute, precum şi cu prevederile diverselor programe de dezvoltare teritorialã, agricolã, energetica etc.
d) Efecte preconizate ca urmare a realizãrii planurilor de amenajamente silvice, cu referire la asigurarea stabilitatii terenurilor, conservarea ecosistemelor acvatice.
e) Planuri de situaţie cu indicarea lucrãrilor propuse.
ART. 30
Pentru lucrãri de prospecţiuni geologice şi de explorare/exploatare prin foraje, documentaţia tehnica va cuprinde:
a) Scopul lucrãrilor de foraj:
a.1) studii: hidrogeologice, geotehnice, prospecţiuni, caracterizare hidrostructuri, extindere lucrãri de captare, resurse şi rezerve de ape subterane;
a.2) explorare şi/sau exploatare;
a.3) de observatie: supravegherea evoluţiei în timp a regimului cantitativ şi calitativ al apelor subterane.
b) Conţinutul minimal al documentaţiilor pentru executarea forajelor:
b.1) date generale privind folosinta (beneficiar, scopul utilizãrii apei: potabilã, industrie alimentara şi farmaceutica etc.);
b.2) breviar de calcul pentru justificarea cerintei şi a necesarului de apa conform SR 1343/0-1989, 1343/1-1995, 1342/2-1991, 1343/3-1986, 1343/4-1986, 1478/1990;
b.3) caracterizarea condiţiilor naturale ale zonei amplasamentului (date climatice: precipitatii şi temperaturi, date geomorfologice, date hidrografice etc.);
b.4) plan de amplasare scara 1:25.000 şi de detaliu al obiectivului;
c) Caracterizarea geologico-structuralã (dupã datele din literatura de specialitate, completate obligatoriu cu date ale forajelor din zona):
c.1) harti geologice (scara 1:50.000 sau 1:200.000);
c.2) secţiuni geologice pe baza forajelor existente în zona (scara 1:5.000 - 1:25.000);
c.3) dupã caz, bloc diagrame pentru explicitarea structurii geologice;
c.4) harti structurale cu izobate şi izopahite ale formatiunilor purtãtoare de apa şi ale celor acoperitoare;
c.5) harti cu interpretarea datelor de electrometrie (potenţial electric).
d) caracterizarea hidrogeologica şi hidrochimica (dupã datele din literatura de specialitate completatã obligatoriu cu rezultatele forajelor hidrogeologice din zona):
d.1) harti cu amplasamentul lucrãrilor existente: foraje, lucrãri de captare (izvoare, drenuri, front de puţuri) a apelor subterane, lucrãri hidrotehnice şi de hidroamelioratii, lucrãri edilitare, rampe de gunoi, depozite de deşeuri, industrie poluanta etc.;
d.2) harti cu hidroizopahite şi hidroizofreate;
d.3) secţiuni hidrogeologice;
d.4) tabele sintetice cu datele tehnice şi de execuţie, rezultatele testelor de pompare (conf. SR 1629/1-1981, 1629/2-1981), parametri hidraulici (K, T, R, S, q);
d.5) tabele cu rezultatele analizelor fizico-chimice (conf. SR 1342-1991) care vor include în mod obligatoriu indicatorii chimici, toxici (de poluare);
d.6) mãsuri prevãzute pentru apãrarea impotriva inundatiilor inclusiv pentru perioada de execuţie şi de proba a forajelor;
d.7) mãsuri de protecţia resurselor de apa;
d.8) concluzii, recomandãri, propuneri de lucrãri şi echipare a forajelor pentru exploatare.
Documentaţia tehnica pentru eliberarea autorizaţiei de gospodãrire a apelor va cuprinde obligatoriu fişa de inventariere a forajelor hidrogeologice executate în cadrul folosinţei de apa sau în alte scopuri, întocmitã conform anexei nr. 1.
Pentru forajele cu caracter de explorare/exploatare, se vor întocmi şi instrucţiuni specifice de exploatare.
ART. 31
Pentru staţii electrice de transformare, documentaţia tehnica va cuprinde:
a) Clasa de importanta privind apãrarea impotriva apelor mari în funcţie de puterea instalata, de importanta şi necesitãţile obiectivelor deservite de lucrãrile în cauza, ca şi de etapele urmãtoare de dezvoltare.
b) Amplasamentul statiei şi eventualele lucrãri sau mãsuri de apãrare pentru asigurarea continuitãţii alimentarii cu energie a consumatorilor în perioadele de ape mari. Situaţia inundabilitatii lucrãrilor energetice şi a eventualelor lucrãri pentru asigurarea neîntreruptã a traficului de telecomunicaţii şi semnalizari ale statiei de transformare.
c) Mãsuri şi lucrãri de protecţie a solului, a apelor de suprafata sau subterane, fata de eventualele scurgeri de ulei de la transformatori.
d) Pentru instalaţii de telecomunicaţii conţinutul documentaţiei se va adapta conform celor prezentate la lit. a) - c).
ART. 32
Pentru planuri de amenajament silvic, se vor elabora documentaţii de sinteza ce vor cuprinde:
a) Caracteristicile geologice, hidrogeologice, pedochimice şi hidrologice ale zonei supuse amenajamentelor silvice.
b) Prezentarea lucrãrilor propuse în toate etapele de dezvoltare şi a capacitãţilor existente.
c) Elemente privind corelarea funcţionalã cu lucrãrile de gospodãrire a apelor existente şi prevãzute, precum şi cu prevederile diverselor programe de dezvoltare teritorialã, agricolã, energetica etc.
d) Efecte preconizate ca urmare a realizãrii planurilor de amenajamente silvice, cu referire la asigurarea stabilitatii terenurilor, conservarea ecosistemelor acvatice.
e) Planuri de situaţie cu indicarea lucrãrilor propuse.
ART. 33
(1) În cazul documentaţiilor de urbanism, precum planul de amenajare a teritoriului (PAT), documentaţia tehnica pentru obţinerea avizului de gospodãrire a apelor va conţine:
a) Sinteza strategiilor sectoriale şi modul de intercorelare a acestora.
b) Prevederile programelor de lucrãri pe orizonturile de timp considerate.
c) Definirea şi fundamentarea restrictiilor introduse.
d) Mãsuri şi lucrãri considerate pe domenii pentru corelare cu strategia de gospodãrire a apelor în vederea îndeplinirii programului privind utilizarea apelor şi protecţia impotriva epuizarii.
e) Sinteza studiului de evaluare a resurselor de apa.
f) Sinteza studiului cadru de amenajare a bazinelor hidrografice.
g) Sinteza studiului de echipare hidroedilitara a teritoriului corelat cu dezvoltarea urbanistica a acestuia.
(2) În cazul planului de urbanism zonal (PUZ), al planului de urbanism general (PUG) şi al planului de urbanism de detaliu (PUD), documentaţia tehnica va cuprinde:
a) Destinaţia terenului (tipul admis de ocupare/utilizare a terenului, conditionari, regimul de construcţie).
b) Condiţii de amplasare a clãdirilor (echiparea hidroedilitara, condiţii privind corelarea fatadei principale cu cursul de apa, în scopul asigurãrii salubritatii acestuia, zonarea amplasamentului în funcţie de gradul de inundabilitate a teritoriului).
c) Funcţie de gradul de detaliere a documentaţiei se vor prezenta elemente privind asigurarea lucrãrilor de apãrare impotriva inundatiilor şi de echipare hidroedilitara corelate, ca termene de realizare, cu echipare urbanistica.
ART. 34
Pentru lucrãri, construcţii şi instalaţii executate pe malul marii, faleza şi plaja marii, conţinutul documentaţiei se adapteaza conform categoriei de lucrãri care se realizeazã.
Pentru lucrãri executate pe fundul apelor maritime interioare şi al marii teritoriale, platoul continental sau pentru apãrarea ţãrmului, conţinutul documentaţiei se adapteaza conform categoriei de lucrãri care se realizeazã. De asemenea, se vor prezenta:
a) lucrãrile şi soluţiile tehnologice se vor fundamenta pe baza studiilor meteorologice, hidrologice, hidrochimice specifice;
b) sistemul de urmãrire în timp a comportãrii construcţiilor cu dotãri specifice pentru condiţii maritime;
c) analiza de impact asupra mediului marin, funcţie de categoria de lucrãri.
ART. 35
Pentru obţinerea avizului de omologare a rezervelor de agregate minerale, documentaţia tehnica va cuprinde:
a) Date generale privind:
a.1) localizarea perimetrului propus omologãrii: bazin hidrografic, curs de apa, borna CSA, judeţ, localitate sau localitãţile din zona;
a.2) necesitatea omologãrii rezervei;
a.3) proiectant, beneficiar;
a.4) categoria rezervei, structura şi caracteristicile materialului;
a.5) calculul cantitãţilor propuse pentru omologare, pe categorii de rezerve, cu luarea în considerare a volumului de agregate minerale incorporat în pilierii de siguranta.
b) Caracterizarea zonei de amplasare şi elemente de coordonare:
b.1) date hidrogeologice: niveluri, direcţie de curgere, parametri hidraulici, calitatea apei subterane;
b.2) date hidrologice de baza: niveluri şi debite minime, medii şi maxime (cu evidentierea unor situaţii caracteristice);
b.3) morfologia albiei minore şi majore, precizarea limitelor de inundare, a transportului de aluviuni în suspensie şi tirite;
b.4) obiective existente în zona, lucrãri hidrotehnice în albie (minora şi majorã) şi în zona riverana acesteia, lucrãri de traversare a albiei, captãri de apa subterana şi zonele de protecţie ale acestora, perimetre de restrictie (pe zona perimetrului de omologare şi pe cîte o lungime de perimetru şi aval);
b.5) perimetrul de exploatare, adincimi şi tehnologii de extracţie;
b.6) mãsuri şi lucrãri pentru stabilizarea albiei şi malurilor, de protecţie a obiectivelor din zona;
b.7) concluziile studiilor necesare în vederea omologãrii rezervei.
c) Referatele tehnice de specialitate emise de filialele teritoriale ale RAAR privind încadrarea zonei pentru care se solicita omologarea rezervei în schema cadru de amenajare a bazinului hidrografic (mãsuri şi lucrãri necesare în exploatare şi alte recomandãri specifice).
d) Punctul de vedere al beneficiarilor lucrãrilor şi, dupã caz, al proiectantului, referitor la pilierii de siguranta şi mãsurile de punere în siguranta a lucrãrilor hidrotehnice, hidroenergetice etc., existente în zona de influenta a rezervei supusã avizãrii.
e) Piese desenate:
e.1) plan de încadrare în zona (sc. 1:100.000 - 1:200.000), cu evidentierea lucrãrilor existente şi prevãzute în schema cadru de amenajare şi gospodãrire a apelor a bazinului hidrografic respectiv şi perimetrul propus pentru omologare;
e.2) planuri de situaţie (sc. 1:2.000 - 1:25.000), cu precizarea limitelor rezervelor totale de balast;
e.3) profiluri longitudinale şi transversale prin albie;
e.4) secţiuni geologice pe fiecare linie de foraje de cercetare.

CAP. 3
Conţinutul documentaţiei tehnice necesare pentru obţinerea autorizaţiei de gospodãrire a apelor

ART. 36
Cererea de autorizare va fi însoţitã de urmãtoarele acte:
a) avizul de gospodãrire a apelor emis la documentaţia tehnica care a stat la baza executãrii lucrãrilor de investiţii pentru care se cere autorizarea, în 2 exemplare. În cazul reactualizarii sau modificãrii autorizaţiei, se va prezenta şi autorizaţia de gospodãrirea apelor în baza cãreia a funcţionat pînã la data solicitãrii;
b) programul etapizat, elaborat pentru conformarea cu prevederile legale, în cazul autorizaţiilor emise pe perioada limitatã sau pentru situaţii în care obiectivul a funcţionat fãrã autorizaţie de gospodãrire a apelor;
c) schema generalã a lucrãrilor, construcţiilor, instalaţiilor sau a folosinţei de apa pentru care se solicita autorizaţia (cu prezentarea principalilor parametri constructivi şi funcţionali), în 2 exemplare, inclusiv încadrarea în ansamblul folosinţei de apa;
d) regulamentul de funcţionare-exploatare şi întreţinere întocmit conform cap. IV, în 2 exemplare.
ART. 37
Pentru lucrãri şi instalaţii de exploatare a agregatelor minerale din albiile cursurilor de apa, conţinutul documentaţiilor pentru obţinerea autorizaţiei de gospodãrire a apelor se va completa cu urmãtoarele:
a) lucrãrile hidrotehnice sau alte obiective social-economice care ar putea fi afectate ca urmare a exploatãrii de balast, precum şi mãsurile sau lucrãrile necesare menţinerii regimului iniţial de curgere;
b) planuri de situaţie cu indicarea perimetrului avizat prin actele de reglementare în domeniul apelor şi cu amplasarea în teren a bornelor de delimitare a perimetrului de exploatare (scara 1:10.000 - 1:2.000); pe aceste planuri se vor marca zonele de exploatare, pe trimestre;
c) profiluri transversale şi longitudinale în secţiuni caracteristice ale albiei riului, amplasate în amonte de exploatare, în perimetrul exploatãrii şi în aval de exploatare, în situaţia existenta la data solicitãrii autorizaţiei. Zonele amonte şi aval se vor extinde cel puţin pe o lungime egala cu lungimea sectorului de albie în exploatare;
d) alte acte solicitate de emitentul autorizaţiei de gospodãrire a apelor, considerate ca necesare pentru reglementarea folosintelor.

CAP. 4
Regulament de funcţionare-exploatare şi întreţinere

ART. 38
Regulamentul de funcţionare-exploatare şi întreţinere se va elabora pentru ansamblul lucrãrilor ori al folosinţei de apa şi - cînd este cazul - pe subansamble de lucrãri, secţii, ateliere, obiective, gospodãrii de apa, staţii de epurare sau altele asemenea.
Regulamentul de funcţionare-exploatare şi întreţinere insumeaza descrierea modului de asigurare a exploatãrii, functionarii obiectivelor de gospodãrire a apelor, precum şi a activitãţilor destinate întreţinerii lucrãrilor, construcţiilor şi instalaţiilor aferente, precum şi prevederi specifice privind mijloacele de supraveghere, modalitãţile de control tehnic şi mijloacele de intervenţie în caz de incidente, avarii sau accidente la lucrãrile de gospodãrire a apelor.
Prezentul Regulament-cadru nu se referã la baraje şi lacuri de acumulare. Pentru aceste categorii de lucrãri, regulamentul de exploatare se întocmeşte şi se aproba potrivit celor prezentate în "Regulament-cadru de exploatare a barajelor şi lacurilor de acumulare".
ART. 39
Regulamentul de funcţionare-exploatare şi întreţinere va cuprinde:

I. Memoriu tehnic, cu urmãtorul conţinut:

1). Date generale: denumirea investiţiei, a lucrãrilor sau a folosinţei de apa, bazinul hidrografic, cursul de apa, judeţul, localitatea - sau, dupã caz - localitãţi limitrofe; coordonatorul hidroedilitar de zona sau al localitãţilor, proiectantul general, numãrul avizului de gospodãrire a apelor, perioada de execuţie, numãrul şi data actului de recepţie; beneficiarul care va exploata lucrarea sau folosinta de apa; racordari hidrotehnice sau hidroedilitare existente; profilul de activitate al beneficiarului folosinţei de apa şi al lucrãrilor, capacitãţi care genereazã mãrimea parametrilor constructivi şi funcţionali (obiective sau suprafeţe de teren aparate, oraş cu numãr de locuitori, unitatea de producţie cu capacitãţi pentru principalele produse, suprafeţe irigate sau desecate etc.); încadrarea lucrãrilor în clasa de importanta privind asigurarea surselor de apa şi apãrarea impotriva inundatiilor; lucrãri de combatere a eroziunii solului în zona, executate sau necesare pentru stapinirea regimului de curgere pe vai şi torenţi.
În cazul în care lucrãrile, construcţiile sau instalaţiile vor servi mai multor beneficiari, se vor prevedea cotele de participare a acestora la cheltuielile de întreţinere şi exploatare.
Piesele desenate ce se vor anexa memoriului tehnic vor trebui sa prezinte concludent situaţia realã executatã a ansamblului lucrãrilor.
2) Datele caracteristice reale (conform actelor de recepţie) şi functionale prevãzute în avizul de gospodãrire a apelor emis pentru lucrarea respectiva.
3) Justificarea amãnunţitã a eventualelor modificãri ale parametrilor constructivi şi funcţionali realizaţi, dupã executarea lucrãrilor şi instalaţiilor, fata de prevederile avizului de gospodãrire a apelor.
4) Piese scrise şi desenate privind descrierea amãnunţitã a tuturor instalaţiilor de mãsura, control, avertizare şi/sau alarmare specifice lucrãrilor respective; instalaţiile de mãsura a debitelor şi volumelor de apa preluate şi - dupã caz - de recoltare a probelor de apa pentru analize, instalaţii de realizare a automonitoringului pentru supravegherea calitãţii apelor uzate evacuate, instalaţii şi aparatura pentru exploatare, instalaţii şi aparatura pentru urmãrirea comportãrii în timp a construcţiilor.

II. Prevederi referitoare la exploatarea lucrãrilor, dupã cum urmeazã:

1) Sistemul de evidenta, informare şi alarmare cu privire la: elementele hidrologice, hidraulice, consumuri efective de apa, calitatea apelor evacuate, comportarea în timp a construcţiei, în funcţie de specificul lucrãrii.
2) Instalaţii de mãsura şi control a debitelor captate, consumate şi evacuate, instalaţii de alarmare şi avertizare, regimul lor de funcţionare.
3) Modul de asigurare a evidentei privind preluarea, folosirea şi evacuarea apelor, ca şi modul de funcţionare a fiecãrei instalaţii şi a ansamblului lucrãrilor ce se supun autorizãrii.
4) Exploatarea în perioadele de debite medii.
5) Exploatarea în perioadele de ape mari.
6) Exploatarea în perioadele de inghet (zai, sloiuri, pod de gheaţa).
7) Exploatarea în perioadele de ape mici (seceta); regimul de funcţionare cu diferite grade de restrictii.
8) Mãsuri de remediere a lucrãrilor dupã viituri, scurgeri de gheturi etc.
9) Condiţii speciale de exploatare în cazul ca s-ar periclita, din orice punct de vedere, integritatea şi sãnãtatea populaţiei.
10) Modul de asigurare a tuturor folosintelor de apa deservite de lucrarea pentru care se solicita autorizaţia, inclusiv acordul scris al beneficiarilor folosintelor respective.
Pentru fiecare caz, se vor evidenţia debitele, cotele de nivel, volumul de apa, concentratii limita etc. şi mãsurile ce se iau în exploatarea fiecãrei instalaţii în parte pentru realizarea parametrilor funcţionali înscrişi în avizul de gospodãrire a apelor.
11) Planul de prevenire şi combatere a poluarilor accidentale.

III. Prevederi referitoare la întreţinere şi reparaţii, dupã cum urmeazã:

1) Periodicitatea efectuãrii controlului lucrãrilor şi instalaţiilor aferente şi a modului lor de funcţionare (pentru fiecare instalatie, organ de manevra etc.).
2) Intervalul la care se fac lucrãri de întreţinere, reparaţii capitale şi în ce constau lucrãrile respective (pentru fiecare instalatie, organ de manevra, lucrare hidrotehnica, precum şi pentru luciul de apa, albie sau malul folosit).
3) Mãsuri şi lucrãri în cazul în care apar anumite defectiuni în corpul lucrãrilor sau la instalaţiile şi aparatele de manevra, de mãsura şi control ori în cazuri de avarii.
4) Mãsuri şi lucrãri care se executa în perioada de viituri, de ape mici, de iarna şi cele care se iau dupã trecerea acestor perioade.
5) Modul de asigurare a exploatãrii pe durata lucrãrilor de întreţinere, reparaţii curente ori reparaţii capitale, eventuale modificãri ale regimului nominal de exploatare, care ar putea influenta folosintele din amonte sau din aval.
6) Materiale, echipamente şi utilaje în rezerva, necesare pentru asigurarea unei funcţionari, exploatãri şi intretineri corespunzãtoare.

IV. Prevederi referitoare la personalul de exploatare, dupã cum urmeazã:

1) Compartimentul şi funcţia angajatului din cadrul unitãţii, responsabil pentru buna funcţionare, exploatare şi întreţinere a lucrãrilor ori a instalaţiilor.
2) Numãrul personalului afectat lucrãrilor de exploatare şi întreţinere, inclusiv în laboratoare de analize de apa, pentru aparatele de mãsura şi control, pentru prelucrarea datelor primare şi pentru ţinerea evidentelor.
Modificãrile intervenite se vor comunica autoritãţii de gospodãrire a apelor care a eliberat autorizaţia în cel mult 10 zile de la modificare.

V. Prevederi referitoare la normele sanitare şi de tehnica securitãţii, dupã cum urmeazã:

1) Prescripţiile sanitare pentru toate lucrãrile şi instalaţiile de la care apa este utilizata pentru alimentarea populaţiei, în zootehnie, industria alimentara, industria de medicamente şi alte asemenea utilizãri.
2) Prescripţii de tehnica securitãţii în exploatarea şi întreţinerea lucrãrilor şi instalaţiilor, care fac obiectul autorizaţiei de gospodãrire a apelor pentru condiţiile menţionate la capitolele II şi III.

VI. Utilizatorii de apa sînt obligaţi sa ţinã urmãtoarele evidente:

1) Fise pentru evidenta necesarului de apa, a cerintei, a consumului efectiv, a pierderilor, precum şi a evacuarilor de ape, conform anexei nr.1.b.
2) Fise pentru evidenta lucrãrilor de întreţinere, reparaţii curente şi reparaţii capitale, conform anexei nr.1.c.
3) Fise pentru evidenta calitãţii apelor evacuate în receptorii naturali, conform anexei nr.1.d.
4) Datele care se transmit periodic la Regia Autonomã "Apele Romane" şi la Institutul Naţional de Meteorologie şi Hidrologie, dupã caz.
ART. 39
Regulamentul se semneazã de cei ce l-au întocmit şi de beneficiarul autorizaţiei de gospodãrire a apelor.

ANEXA 1a

Macheta fisei de inventariere a forajelor
----------------------------------- ------------------------------------------
| |STATIA HIDROGEOLOGICA |1| Dosar
Schita de amplasare | |Localitatea | |------------
Scara: | |--------------------------|-|------------
| |Indicativ foraj |2|
| |--------------------------|-|------------
^ | |Filiala Regiei |3|
| | |APELE ROMANE - R.A. | |
| | |--------------------------|-|------------
N | |Statia hidrologica |4|
| | |--------------------------|-|------------
| | |Bazin hidrografic |5|
| | |--------------------------|-|------------
| | |Judeţul |6|
----------------------------------| |--------------------------|-|------------

------------------------------------- ----------------------------------------
Coordonate foraj | |Localizare foraj
------------------------------------| |---------------------------------------
X longitudine | 7| | |Unitate hidrogeologica |18|
----------------------|--|----------| |----------------------------|--|-------
Y latitudine | 8| | |Unitate morfologica |19|
----------------------|--|----------| |----------------------------|--|-------
Z altitudine,cota abs | 9| | |Formaţiune geologica |20|
----------------------|--|----------| |----------------------------|--|-------
Cota buza burlan |10| | |Distanta de riul (lacul) |21|
----------------------|--|----------| |----------------------------|--|-------
Cota dala |11| |
----------------------|--|----------| ----------------------------------------
Sistemul de referinta |12| | |Tipul forajului
----------------------|--|----------| |---------------------------------------
Indic.harta 1:100.000 |13| | |Freatic,ord.I,ord.II,lac, |22|
------------------------------------| |captare,poluare, statie | |
|experim.piezometru | |
------------------------------------ |----------------------------|--|-------
Executant |14| | |ADÎNCIME |23|
----------------------|--|----------| |Reţea,explorare,exploatare | |
Beneficiar |15| | |----------------------------|--|-------
----------------------|--|----------| |Executat |uscat |24|
Anul execuţiei |16| | |în sistem|------------------|--|-------
----------------------|--|----------| | |hidraulic |25|
Data intrãrii în |17| | | |cu circulaţie | |
observatie(exploatare)| | | | |directa (inversa) | |
----------------------|--|----------| |---------|------------------|--|-------

-------------------------------------------------------------------------------
Adîncime foraj (m) I26I IDiametru coloana PVC(metal)mmI28I
----------------------|--|------------|-----------------------------|--|-------
Diametru filtru PVC |27| |Suprafata activa (%) |29|
(metal) mm | | | | |
----------------------|--|------------|-----------------------------|--|-------
Strat acvifer captat ICurba granulometrica strat acvifer
între adincimile: |----------------------------------------
| d 10 | d 30 | d 40 | d 60 | d 80 | d 60/
| | | | | | d 10
--------------------------------------|------|------|------|------|------|-----
Strat I |30| | | | | | |
----------|--|------------------------|------|------|------|------|------|-----
II |31| | | | | | |
----------|--|------------------------|------|------|------|------|------|-----
III |32| | | | | | |
----------|--|------------------------|------|------|------|------|------|-----
IV |33| | | | | | |
----------|--|------------------------|------|------|------|------|------|-----

-------------------------------------------------------------------------------
Pompari experimentale |Ziua|34 | |35|Anul|36| |Adîncime N |38|
la execuţie | | |Luna| | | | |piezometru | |
|----|-------|----|--|----|--|--|----------------|--|----
|Durata pomparii |37| |Cota Np |39|
| | |ore | | |
----------------------|-----------------|--|----------|----------------|--|----
|Niv d1(m) |40| | | N d2 |46| | |N d3 |52| |N d expl|58|
|---------- |--|----| |--------|--|-----| |-------|--|---|--------|--|----
I |Deniv s1(m)|41| | | s2 |47| | | s3 |53| | s expl |59|
|-----------|--|----|II|--------|--|-----|III|-------|--|---|--------|--|----
|Debit Q1 |42| | | Q2 |48| | | Q3 |54| |Q expl |60|
|(l/s) | | | | | | | | | | | | |
--|-----------|--|----|--|--------|--|-----|---|-------|--|---|--------|--|----
q1 Q/s1 (l/s) |43| | q2 |49| | q3 |55| |q expl |61|
--------------|--|----|-----------|--|-----|-----------|--|---|--------|--|----
R1 raza infl. |44| | R2 |50| | R3 |56| |R expl |62|
(m) | | | | | | | | | | |
--------------|--|----|-----------|--|-----|-----------|--|---|--------|--|----
K1 |45| | K2 |51| | K3 |57| |K expl |63|
coef.filtrare | | | | | | | | | | |
(m/zi) | | | | | | | | | | |
--------------|--|----|-----------|--|-----|-----------|--|---|--------|--|----

-------------------------------------------------------------------------------
H (M) (m) |64| |TH expl. |65| |miu(s) % |66| | |67|
| | |(mp/zi) | | | | | | | |
--------------|--|----|-----------|--|-----|-----------|--|---|--------|--|----
Pompa tip |68| |Q pompa |69| |H pompa (m)|70| | P pompa|71|
| | |(mc/h) | | | | | | (Kw/h) | |
--------------|--|----|-----------|--|-----|-----------|--|---|--------|--|----

------------------------------------------------------------------------------
Ad.|Gros| Coloana |Np | | Limita |Calitatea apei
(m)|(m) |litologica|(m)| Descrierea | strati- |------------------------------
| | (sc.....)| | litologica | grafica |Analiza chimica nr. |72|
---|----|----------|---|--------------|---------|--------------------|--|------
| | | | | |Data recoltarii |73|
| | | | | |--------------------|--|------
| | | | | |Reziduu fix (mg/l) |74|
| | | | | |--------------------|--|------
| | | | | |pH |75|
| | | | | |--------------------|--|------
| | | | | |Cationi (mg/l)
| | | | | |------------------------------
| | | | | |NH4(+) |76|
| | | | | |--------------------|--|------
| | | | | |Na(+) |77|
| | | | | |--------------------|--|------
| | | | | |K(+) |78|
| | | | | |--------------------|--|------
| | | | | |Na(+) + K(+) |79|
| | | | | |--------------------|--|------
| | | | | |Mg(++) |80|
| | | | | |--------------------|--|------
| | | | | |Ca(++) |81|
| | | | | |--------------------|--|------
| | | | | |Fe(++) |82|
| | | | | |--------------------|--|------
| | | | | |Mn(++) |83|
| | | | | |--------------------|--|------
| | | | | | |84|
| | | | | |--------------------|--|------
| | | | | |Anioni (mg/l)
| | | | | |------------------------------
| | | | | |Cl(-) |85|
| | | | | |------------------------------
| | | | | |SO4(--) |86|
| | | | | |--------------------|--|------
| | | | | |HCO3(--) |87|
| | | | | |--------------------|--|------
| | | | | |CO3(--) |88|
| | | | | |--------------------|--|------
| | | | | |NO2(-) |89|
| | | | | |--------------------|--|------
| | | | | |NO3- |90|
| | | | | |--------------------|--|------
| | | | | |PO4(---) |91|
| | | | | |--------------------|--|------
| | | | | | |92|
| | | | | |--------------------|--|------
| | | | | |CO2 (g/l) |93|
| | | | | |--------------------|--|------
| | | | | |O2 (mg/l) |94|
| | | | | |--------------------|--|------
| | | | | |SiO (mg/l) |95|
| | | | | |--------------------|--|------
| | | | | |H S (mg/l) |96|
| | | | | |--------------------|--|------
| | | | | |Substanţe organice |97|
| | | | | |--------------------|--|------
| | | | | |Duritatea totalã G |98|
| | | | | |--------------------|--|------
| | | | | |D permanenta G |99|
| | | | | |--------------------|--|------
| | | | | |D temporarã G |10|
| | | | | | | 0|
| | | | | |--------------------|--|------
| | | | | |Indicatori chimici toxici
| | | | | |--------------------|--|------
| | | | | | | |
| | | | | |--------------------|--|------
| | | | | | | |
| | | | | |--------------------|--|------
| | | | | | | |
| | | | | |--------------------|--|------
| | | | | | | |
| | | | | |--------------------|--|------
| | | | | | | |
| | | | | |--------------------|--|------
| | | | | | | |
---|----|----------|---|--------------|---------|--------------------|--|------

Tabel 1.b.
-------------------------------------------------------------------------------
|Cod | Denumire | FIŞA | *LEGENDA
| | |-pentru calculul |1.Capacitatea nomina-
| | |necesarului de apa şi| la
| | |a restitutiei la uti-|2.Norma(indice) de
| | |lizatori de tip | necesar
| | |industrial (inclusiv |3.Norma (indice) de
---------------|------|----------|CET şi CTE) şi altele| restituire
SIRUES | ---- | |asemenea centre popu-|4.Cantitate de apa
Grupa de acti- | | |late şi zootehnice, | necesarã/prelevata
vitate | --- | |irigaţii şi piscicul-|5.Cantitate de apa
| | |tura. | restituitã/efectiv
| | | | evacuata
Activitate | -- | |-pentru cantitatea |6.Debit mediu zilnic
Judeţ | -- | |efectiv prelevata şi | captat
Localitate | --- | |evacuata în receptori|7.Debit mediu zilnic
Strada nr. | --- | | | restituit
Prefix+nr.tel. | ---- | | |
şi fax | ---- | | |
---------------|------|----------|---------------------|-----------------------
Necesar,produs,prestare |199..|199..PROPUNERI/REALIZARI
-------------------------------------------------------|-----------------------
Coduri |Denumire |*|Cod|UM| con- |To-|Tr.1|Tr.2|Tr.3|Tr.4
| | |UM | |tractat |tal| | | |
| | | | | ---- | an| | | |
| | | | |realizat| | | | |
----------------|--------------------|-|---|--|--------|---|----|----|----|----
B | C |D| E |F | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
----------------|--------------------|-|---|--|--------|---|----|----|----|----
1 | 2| 3| 4| 5 |NECESAR DE APA |4| | | ---- |-- | ---| ---| ---| ---
| | | | | Total [A] |-|---|--|--------|---|----|----|----|----
| | | | | |6| | | | | | | |
---|--|--|--|---|--------------------|-|---|--|--------|---|----|----|----|----
| RESTITUTIE APA |5| | | ---- |-- | -- | -- | -- | --
| Total [B] |-|---|--|--------|---|----|----|----|----
| |7| | | | | | | |
----------------|--------------------|-|---|--|--------|---|----|----|----|----
| | | | | |1|---|--|--------|---|----|----|----|----
| | | | | produs 1 |2|---|--|--------|---|----|----|----|----
| | | | | |3|---|--|--------|---|----|----|----|----
| | | | | |4| | | ----- |-- |--- |--- |--- | --
| | | | | |-|---|--|--------|---|----|----|----|----
| | | | | |5| | | ----- |-- |--- |--- |--- | --
| | | | | |-|---|--|--------|---|----|----|----|----
| | | | | |6|---|--|--------|---|----|----|----|----
| | | | | |7| | | | | | | |
---|--|--|--|---|--------------------|-|---|--|--------|---|----|----|----|----
| | | | | |1|---|--|--------|---|----|----|----|----
| | | | | produs 2 |2|---|--|--------|---|----|----|----|----
| | | | | |3|---|--|--------|---|----|----|----|----
| | | | | |4| | | ----- |-- |--- |--- |--- | --
| | | | | |-|---|--|--------|---|----|----|----|----
| | | | | |5| | | ----- |-- |--- |--- |--- | --
| | | | | |-|---|--|--------|---|----|----|----|----
| | | | | |6|---|--|--------|---|----|----|----|----
| | | | | |7| | | | | | | |
---|--|--|--|---|--------------------|-|---|--|--------|---|----|----|----|----

Col.F(unitatea de mãsura) - 4,5 - mii mc
- 6,7 - l/s

Nota:
- Pentru volume < 7500 mc/an (0,2 l/s), pentru care nu se încheie contracte cu utilizatori, în col. 1 se trec valorile din actele de reglementare
- La rindurile 4 şi 5 la realizat (de la numitor) se completeazã de cãtre autoritatea de gospodãrire a apelor

------------------|------------------|-|---└--I--------|---|----|----|----|----
B | C |D| E |F | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
------------------|------------------|-|---|--|--------|---|----|----|----|----
1 | 2| 3| 4| 5| 6|[C] ACOPERIREA |4|162| | ---- |-- | ---| ---| ---| ---
| | | | | |NECESARULUI |-|---|--|--------|---|----|----|----|----
| | | | | |total (1+2+3+4) |6|374| | | | | | |
---|--|--|--|--|--|------------------|-|---|--|--------|---|----|----|----|----
|1.Din surse direc-|4|162| | ---- |-- | ---| ---| ---| ---
|te, total din |-|---|--|--------|---|----|----|----|----
| care: |6|374| | | | | | |
---|--|--|--|--|--|------------------|-|---|--|--------|---|----|----|----|----
| | | | | | |4|162| | ---- |-- | ---| ---| ---| ---
| | | | | | |-|---|--|--------|---|----|----|----|----
| | | | | | |6|374|--|--------|---|----|----|----|----
---|--|--|--|--|--|------------------| | | | | | | | |
| | | | | | |4|162| | ---- |-- |--- |--- |--- |---
| | | | | | |-|---|--|--------|---|----|----|----|----
| | | | | | |6|374|--|--------|---|----|----|----|----
---|--|--|--|--|--|------------------| | | | | | | | |
| | | | | | |4|162| | ---- |-- |--- |--- |--- |---
| | | | | | |-|---|--|--------|---|----|----|----|----
| | | | | | |6|374|--|--------|---|----|----|----|----
---|--|--|--|--|--|------------------| | | | | | | | |
| | | | | | |4|162| | ---- |-- |--- |--- |--- |---
| | | | | | |-|---|--|--------|---|----|----|----|----
| | | | | | |6|374| | | | | | |
---|--|--|--|--|--|------------------|-|---|--|--------|---|----|----|----|----
|2.Din reţelele |4|162| | ---- |-- | ---| ---| ---| ---
|altor unitãţi to- |-|---|--|--------|---|----|----|----|----
|tal, din care |6|374| | | | | | |
---|--|--|--|--|--|------------------|-|---|--|--------|---|----|----|----|----
| | | | | | |4|162| | ---- |-- | ---| ---| ---| ---
| | | | | | |-|---|--|--------|---|----|----|----|----
| | | | | | |6|374|--|--------|---|----|----|----|----
---|--|--|--|--|--|------------------| | | | | | | | |
| | | | | | |4|162| | ---- |-- |--- |--- |--- |---
| | | | | | |-|---|--|--------|---|----|----|----|----
| | | | | | |6|374| | | | | | |
---|--|--|--|--|--|------------------|-|---|--|--------|---|----|----|----|----
| | | | | |3.Din recirculare |4|162| | ---- |-- | ---| ---| ---| ---
| | | | | |în unitate, total:|-|---|--|--------|---|----|----|----|----
| | | | | | |6|374| | | | | | |
---|--|--|--|--|--|------------------|-|---|--|--------|---|----|----|----|----
|4.Din refolosire |4|162| | ---- |-- | ---| ---| ---| ---
|externa directa, |-|---|--|--------|---|----|----|----|----
| total, din care: |6|374| | | | | | |
---|--|--|--|--|--|------------------|-|---|--|--------|---|----|----|----|----
| | | | | | 1. de la |4|162| | ---- |-- | ---| ---| ---| ---
| | | | | | |-|---|--|--------|---|----|----|----|----
| | | | | | |6|374|--|--------|---|----|----|----|----
---|--|--|--|--|--|------------------| | | | | | | | |
| | | | | | 2. de la |4|162| | ---- |-- |--- |--- |--- |---
| | | | | | |-|---|--|--------|---|----|----|----|----
| | | | | | |6|374| | | | | | |
---|--|--|--|--|--|------------------|-|---|--|--------|---|----|----|----|----

Nota: - coloana F (unitatea de mãsura) - 4 - mii mc
- 6 - l/s


--------------------|------------------|-|---|--|------|---|----|----|----|----
B | C |D| E |F | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
--------------------|------------------|-|---|--|------|---|----|----|----|----
1| 2| 3| 4| 5| 6| 7|[E]CERINŢE NECE- I4|162| |--- |-- | ---| ---| ---| ---
--|--|--|--|--|--|--| SARE |-|---|--|------|---|----|----|----|----
| total (1+2+3+4) |6|374| | | | | | |
--|--|--|--|--|--|--|------------------|-|---|--|------|---|----|----|----|----
|1.Din surse direc-|4|162| |--- |-- |--- |--- |--- |---
|te,total din care:|-|---|--|------|---|----|----|----|----
| |6|374| | | | | | |
--|--|--|--|--|--|--|------------------|-|---|--|------|---|----|----|----|----
| | | | | | | |4|162| |--- |-- | ---| ---| ---| ---
| | | | | | | |-|---|--|------|---|----|----|----|----
| | | | | | | |6|374|--|------|---|----|----|----|----
--------------------|------------------| | | | | | | | |
| | | | | | | |4|162| |---- |-- |--- |--- |--- |---
| | | | | | | |-|---|--|------|---|----|----|----|----
| | | | | | | |6|374|--|------|---|----|----|----|----
--------------------|------------------| | | | | | | | |
|2.Din reţelele |4|162| |---- |-- |--- |--- |--- |---
|altor unitãţi to- |-|---|--|------|---|----|----|----|----
|tal, din care: |6|374| | | | | | |
--------------------|------------------|-|---|--|------|---|----|----|----|----
| | | | | | | |4|162| |--- |-- |--- |--- |--- |---
| | | | | | | |-|---|--|------|---|----|----|----|----
| | | | | | | |6|374|--|------|---|----|----|----|----
--------------------|------------------| | | | | | | | |
| | | | | | | |4|162| |---- |-- |--- |--- |--- |---
| | | | | | | |-|---|--|------|---|----|----|----|----
| | | | | | | |6|374|--|------|---|----|----|----|----
--|--|--|--|--|--|--|------------------| | | | | | | | |
|[D] MODUL DE |5|162| |---- |-- |--- |--- |--- |---
|RESTITUTIE |-|---|--|------|---|----|----|----|----
|total (1+2+3) |7|374|--|------|---|----|----|----|----
--------------------|------------------| | | | | | | | |
| | | | | | |1.În surse directe|5|162|--|------|---|----|----|----|----
| | | | | | | total, din care: |-|---| |------|---|----|----|----|----
| | | | | | | |7|374| | | | | | |
--|--|--|--|--|--|--|------------------|-|---|--|------|---|----|----|----|----
| | | | | | | |5|162| |---- |-- |--- |--- |--- |---
| | | | | | | |-|---|--|------|---|----|----|----|----
| | | | | | | |7|374|--|------|---|----|----|----|----
--|--|--|--|--|--|--|------------------| | | | | | | | |
| | | | | | | |5 162| |---- |-- |-- |--- |--- |---
| | | | | | | |-|---|--|------|---|----|----|----|----
| | | | | | | |7|374|--|------|---|----|----|----|----
--|--|--|--|--|--|--|------------------| | | | | | | | |
|2.În reţele de |5|162| |---- |-- |--- |--- |--- |---
|canalizare ale |-|---|--|------|---|----|----|----|----
|altor unitãţi | | | | | | | | |
|total, din care: |7|374| | | | | | |
--------------------|------------------|-|---|--|------|---|----|----|----|----
| | | | | | | |5|162| |---- |-- |-- |--- |--- |---
| | | | | | | |-|---|--|------|---|----|----|----|----
| | | | | | | |7|374|--|------|---|----|----|----|----
--|--|--|--|--|--|--|------------------| | | | | | | | |
|3. În subteran, |5|162| |---- |-- |--- |--- |--- |---
| total |-|---|--|------|---|----|----|----|----
| |7|374|--|------|---|----|----|----|----
--------------------|------------------| | | | | | | | |
| | | | | | | |5|162| |---- |-- |-- |--- |--- |---
| | | | | | | |-|---|--|------|---|----|----|----|----
| | | | | | | |7|374| | | | | | |
--|--|--|--|--|--|--|------------------|-|---|--|------|---|----|----|----|----

Nota: col F (unitatea de mãsura) - 4 şi 5 - mii mc.
- 6 şi 7 - l/s

--------------------|------------------|-|---|--|------|---|----|----|----|----
B | C |D| E |F | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
--------------------|------------------|-|---|--|------|---|----|----|----|----
1| 2| 3| 4| 5| 6| 7|[F]RESTITUTII AFE-|5|162| |--- |-- | ---| ---| ---| ---
--|--|--|--|--|--|--|RENTE CERINTEI MI-|-|---|--|------|---|----|----|----|----
|NIM NECESARE (1+2)|7|374| | | | | | |
--|--|--|--|--|--|--|------------------|-|---|--|------|---|----|----|----|----
|1.În surse directe|5|162| |--- |-- |--- |--- |--- |---
| total, din care: |-|---|--|------|---|----|----|----|----
| |7|374| | | | | | |
--|--|--|--|--|--|--|------------------|-|---|--|------|---|----|----|----|----
| | | | | | | |5|162| |--- |-- | ---| ---| ---| ---
| | | | | | | |-|---|--|------|---|----|----|----|----
| | | | | | | |7|374|--|------|---|----|----|----|----
--|--|--|--|--|--|--|------------------| | | | | | | | |
| | | | | | | |5|162| |--- |-- |--- |--- |--- |---
| | | | | | | |-|---|--|------|---|----|----|----|----
| | | | | | | |7|374|--|------|---|----|----|----|----
--|--|--|--|--|--|--|------------------| | | | | | | | |
| | | | | | | |5|162| |--- |-- | ---| ---| ---| ---
| | | | | | | |-|---|--|------|---|----|----|----|----
| | | | | | | |7|374|--|------|---|----|----|----|----
--|--|--|--|--|--|--|------------------| | | | | | | | |
| | | | | | | |5|162| |--- |-- | ---| ---| ---| ---
| | | | | | | |-|---|--|------|---|----|----|----|----
| | | | | | | |7|374| | | | | | |
--|--|--|--|--|--|--|------------------|-|---|--|------|---|----|----|----|----
|2.În reţelele de |5|162| |--- |-- | ---| ---| ---| ---
|canalizare ale al-|-|---|--|------|---|----|----|----|----
|tor unitãţi |7|374| | | | | | |
|total, din care | | | | | | | | |
--|--|--|--|--|--|--|------------------|-|---|--|------|---|----|----|----|----
| | | | | | | |5|162| |--- |-- | ---| ---| ---| ---
| | | | | | | |-|---|--|------|---|----|----|----|----
| | | | | | | |7|374|--|------|---|----|----|----|----
--|--|--|--|--|--|--|------------------| | | | | | | | |
| | | | | | | |5|162| |--- |-- |--- |--- |--- |---
| | | | | | | |-|---|--|------|---|----|----|----|----
| | | | | | | |7|374|--|------|---|----|----|----|----
--|--|--|--|--|--|--|------------------| | | | | | | | |
| | | | | | | |5|162| |--- |-- | ---| ---| ---| ---
| | | | | | | |-|---|--|------|---|----|----|----|----
| | | | | | | |7|374| | | | | | |
--|--|--|--|--|--|--|------------------|-|---|--|------|---|----|----|----|----

Nota: col.F (unitatea de mãsura) - 5 - mii mc
- 7 - l/s

TABELUL 1.c.

FIŞA
pentru evidenta lucrãrilor de întreţinere, reparaţii curente şi reparaţii capitale, programate la sistemul de alimentare cu apa şi evacuarea apelor uzate de la folosinta.......................

-------------------------------------------------------------------------------
Nr. | Denumirea lucrãrii |Întreţinere | Reparaţii curente | Reparaţii capitale
crt.|(în ce consta aceasta)|---------------------------------------------------
| |Perioada* |Perioada* |Perioada*
| |programata |programata |programata
-------------------------------------------------------------------------------
| | | |
-------------------------------------------------------------------------------
| | | |
-------------------------------------------------------------------------------

Nota: Lucrãrile se vor specifica pentru fiecare obiect al sistemului de alimentare cu apa şi canalizare-epurare ape uzate (captare, galerii sau conducte aductiune, statie de tratare, rezervoare de inmagazinare, reţea de distribuţie a apei, reţea de canalizare, staţii de preepurare, statie de epurare finala şi alte pãrţi componente ale sistemului de alimentare cu apa).
--------------
* sau eventual intervalul de timp la care se efectueazã lucrãrile de întreţinere, reparaţii curente şi reparaţii capitale.

TABELUL 1.d.

FIŞA
pentru evidenta calitãţii apelor evacuate în receptorii naturali şi/sau în reţelele de canalizare, de folosinta...................

-------------------------------------------------------------------------------
Nr. | |indicatorul de calitate* | UM | Valoarea admisã
crt.| | |-------------------------------------------
| | | Perioada**
-------------------------------------------------------------------------------
| | |
-------------------------------------------------------------------------------
| | |
-------------------------------------------------------------------------------

NOTA:
* Indicatorii de calitate reglementati prin avizul de gospodãrirea apelor, eventual completati şi cu alţi indicatori de calitate neluati iniţial în considerare. În cazul captarilor de apa din subteran, documentaţia trebuie sa cuprindã obligatoriu planul de situaţie la scara 1:10.000 sau 1:25.000, cu pozitionarea şi cotarea în teren, precum şi fişa de inventariere a fiecãrui foraj completatã conform datelor de execuţie.
** Perioada de efectuare a analizelor de calitate, conform frecvenţei de determinare stabilitã prin avizul de gospodãrirea apelor sau prin autorizaţia de funcţionare sau în funcţie de posibilitãţile folosinţei.

--------------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016