Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 267 din 28 mai 2007  privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor art. 7 alin. (2) lit. c) si ale   art. 8 lit. b) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 146/2002 privind formarea si utilizarea resurselor derulate prin trezoreria statului, aprobata cu modificari prin   Legea nr. 201/2003 , cu modificarile si completarile ulterioare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 267 din 28 mai 2007 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor art. 7 alin. (2) lit. c) si ale art. 8 lit. b) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 146/2002 privind formarea si utilizarea resurselor derulate prin trezoreria statului, aprobata cu modificari prin Legea nr. 201/2003 , cu modificarile si completarile ulterioare

EMITENT: MINISTERUL ECONOMIEI SI FINANTELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 392 din 11 iunie 2007

În temeiul prevederilor <>art. 11 alin. (4) din Hotãrârea Guvernului nr. 386/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Economiei şi Finanţelor,
în baza prevederilor <>art. 15 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 146/2002 privind formarea şi utilizarea resurselor derulate prin trezoreria statului, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 201/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

ministrul economiei şi finanţelor emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aprobã Normele metodologice de aplicare a prevederilor art. 7 alin. (2) lit. c) şi ale <>art. 8 lit. b) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 146/2002 privind formarea şi utilizarea resurselor derulate prin trezoreria statului, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 201/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, cuprinse în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Pct. 7.2.1 lit. E şi pct. 8.5 lit. b) din Normele metodologice de aplicare a prevederilor <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 146/2002 privind formarea şi utilizarea resurselor derulate prin trezoreria statului, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 201/2003 , aprobate prin <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1.235/2003 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 734 din 21 octombrie 2003, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se abrogã.
ART. 3
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intrã în vigoare la data publicãrii.

p. Ministrul economiei şi finanţelor,
Sebastian Teodor Gheorghe Vlãdescu,
secretar de stat

Bucureşti, 28 mai 2007.
Nr. 267.

ANEXĂ
NORME METODOLOGICE
de aplicare a prevederilor art. 7 alin. (2)
lit. c) şi ale art. 8 lit. b) din Ordonanţa de
urgenţã a Guvernului nr. 146/2002 privind formarea
şi utilizarea resurselor derulate prin trezoreria
statului, aprobatã cu modificãri prin Legea
nr. 201/2003, cu modificãrile şi completãrile ulterioare

În sensul prezentelor norme metodologice, termenii de mai jos au urmãtoarele semnificaţii:
a) atragere de depozite - tranzacţie cu scadenţa prestabilitã, în cadrul cãreia, în scopul absorbţiei de lichiditate pentru asigurarea resurselor necesare efectuãrii plãţilor sectorului public, Ministerul Economiei şi Finanţelor atrage depozite de la instituţiile de credit - participanţi eligibili;
b) data tranzacţiei - data la care se încheie tranzacţia;
c) data decontãrii - data la care se efectueazã decontarea tranzacţiei;
d) value tomorrow - data decontãrii este ziua lucrãtoare urmãtoare datei tranzacţiei;
e) plasament colateralizat - tranzacţii reversibile în cadrul cãrora, în scopul fructificãrii disponibilitãţilor existente în contul curent general al Trezoreriei Statului, Ministerul Economiei şi Finanţelor plaseazã depozite la bãncile şi casele centrale ale cooperativelor de credit - participanţi eligibili, acestea pãstrând proprietatea asupra activelor eligibile aduse în garanţie;
f) valoarea ajustatã - valoarea activelor eligibile aduse în garanţie ce trebuie sã acopere în proporţie de 100% creditul acordat şi dobânda aferentã.
I. Art. 7 alin. (2) lit. c) din ordonanţa de urgenţã:
(2) Disponibilitãţile rãmase neangajate în contul curent general al trezoreriei statului, dupã finanţarea deficitelor bugetare prevãzute la alin. (1), pot fi utilizate pentru:
............................................................................................
c) efectuarea de plasamente prin operaţiuni specifice la societãţi bancare şi instituţii financiare autorizate sã efectueze astfel de operaţiuni, garantate de acestea cu titluri de stat deţinute în portofoliul lor;
Norme metodologice:
1. Conform art. 7 alin. (2) lit. c) din ordonanţa de urgenţã, plasamentele financiare se efectueazã la instituţiile financiare autorizate sã efectueze astfel de operaţiuni care îndeplinesc criteriile de eligibilitate pentru a efectua operaţiuni pe piaţa monetarã, stabilite prin <>Regulamentul Bãncii Naţionale a României nr. 1/2000 privind operaţiunile de piaţã monetarã efectuate de Banca Naţionalã a României şi facilitãţile de creditare şi de depozit acordate de aceasta bãncilor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare. Lista acestor bãnci/participanţi eligibili este transmisã de Banca Naţionalã a României Ministerului Economiei şi Finanţelor şi confirmatã de cãtre aceasta ori de câte ori condiţiile de piaţã o impun.
2. Ministerul Economiei şi Finanţelor poate efectua plasamente financiare sub forma depozitelor la termen, garantate cu titluri de stat libere de sarcini, aflate în portofoliul instituţiilor financiare autorizate sã efectueze astfel de operaţiuni. Valoarea titlurilor de stat aduse în garanţie trebuie sã acopere în proporţie de 100% plasamentul acordat şi dobânda aferentã.
3. Plasamentele colateralizate pot fi realizate de cãtre Ministerul Economiei şi Finanţelor, prin direcţia de specialitate, doar în condiţiile în care la momentul anunţului licitaţiei, care se desfãşoarã conform procedurii descrise în anexa nr. 1, soldul contului curent general al Trezoreriei Statului este de cel puţin 1000 de milioane lei.
4. Scadenţa plasamentului financiar trebuie sã fie stabilitã astfel încât la momentul transmiterii anunţului licitaţiei prognoza soldului contului curent general al Trezoreriei Statului sã nu indice goluri temporare de casã pânã la momentul scadenţei.
5. Decizia privind efectuarea de plasamente financiare nu este de regulã anunţatã public, aceasta fiind o operaţiune de fructificare pe termen scurt a disponibilitãţilor bãneşti existente în soldul contului curent general al Trezoreriei Statului.
6. Ministrul economiei şi finanţelor, prin secretarul de stat, deleagã direcţiei de specialitate responsablitatea efectuãrii de plasamente financiare, precum şi semnarea contractului de plasament şi a contractului de gaj, încheiate cu fiecare participant eligibil.
7. Condiţiile de acordare şi modul de garantare a plasamentelor colateralizate se stabilesc prin contractul de plasament colateralizat şi prin contractul de gaj pentru plasament colateralizat, încheiate cu participanţii eligibili câştigãtori (anexele nr. 2 şi 3). Notificarea prezentatã în anexa nr. 4 constituie accesoriu al contractului de plasament colateralizat, iar prin aceasta instituţia financiarã consimte sã garanteze plasamentul cu titlurile de stat indicate prin elementele de identificare specifice.
8. Dobânda se calculeazã ca ratã a dobânzii simple, cu convenţia efectiv/360, şi se plãteşte la scadenţa plasamentului. În cazul în care scadenţa plasamentului este o zi nelucrãtoare, rambursarea are loc în urmãtoarea zi lucrãtoare bancarã, fãrã obligarea la dobânzi moratorii.
9. Participanţii la operaţiunile de plasare de disponibilitãţi efectuate de Ministerul Economiei şi Finanţelor prin Trezoreria Statului au urmãtoarele obligaţii:
1) sã încheie Contract de plasament colateralizat (anexa nr. 2) cu Ministerul Economiei şi Finanţelor, în baza cãruia vor putea participa la operaţiunile de plasare de disponibilitãţi efectuate de Trezoreria Statului;
2) sã aibã calitatea de participant la sistemul de depozitare şi decontare SaFIR;
3) sã iniţieze operaţiunea de gajare a titlurilor de stat şi sã efectueze transferul de proprietate a titlurilor de stat, în momentul în care primesc confirmarea adjudecãrii plasamentului;
4) sã ramburseze integral la scadenţã depozitul atras colateralizat cu titluri de stat, precum şi dobânzile aferente.
10. Titlurile de stat utilizate pentru garantarea depozitului atras trebuie sã îndeplineascã urmãtoarele condiţii, în mod cumulativ, dupã cum urmeazã:
1) sã fie în proprietatea instituţiei financiare;
2) sã fie libere de sarcini;
3) sã aibã o scadenţã ulterioarã scadenţei operaţiunii efectuate;
4) sã nu aibã plãţi de cupoane pânã la maturitatea plasamentului.
11. Data decontãrii licitaţiilor de plasare de depozite efectuate de Ministerul Economiei şi Finanţelor prin Trezoreria Statului este "value tomorrow".
12. Pe perioada pentru care titlurile de stat constituie obiectul unui gaj ca urmare a efectuãrii de plasamente de cãtre Ministerul Economiei şi Finanţelor, dobânda aferentã acestor titluri se cuvine proprietarului înregistrat, respectiv instituţiei financiare.
13. Deblocarea garanţiilor constituite la acordarea plasamentului este condiţionatã de rambursarea plasamentelor şi de plata dobânzilor aferente.
14. Decontarea/plasarea şi constituirea gajului se realizeazã potrivit Regulilor sistemului de depozitare şi decontare SaFIR şi ale sistemului cu decontare brutã în timp real ReGIS.
15. În cazul efectuãrii de plasamente colateralizate anunţul rezultatului licitaţiei va fi urmat de o notificare, prezentatã în anexa nr. 4, prin care aceştia consimt sã garanteze plasamentul şi vor indica elementele de identificare a titlurilor de stat ce fac obiectul gajului.
16. În situaţia în care la scadenţa depozitului plasat de cãtre Ministerul Economiei şi Finanţelor un participant eligibil nu îşi îndeplineşte obligaţiile ce îi revin, referitoare la respectarea termenului de decontare a operaţiunilor efectuate cu Ministerul Economiei şi Finanţelor, acesta va fi obligat la plata unei dobânzi penalizatoare, calculatã pe o perioadã egalã cu perioada de plasare, la nivelul ratei de politicã monetarã a BNR plus nivelul ratei BUBID ON aferente zilei de scadenţã a plasamentului, aplicatã asupra depozitului nerambursat la scadenţã. Sumele reprezentând dobânzi penalizatoare se fac venit la bugetul Trezoreriei Statului.
17. Tipurile de mesaje utilizate în cadrul operaţiunilor de plasare efectuate de Ministerul Economiei şi Finanţelor, precum şi modul lor de completare în mod unitar se fac conform Regulilor sistemului SaFIR.
18. Executarea garanţiilor se specificã de cãtre Ministerul Economiei şi Finanţelor în anunţul de licitaţie şi se realizeazã prin una dintre cele douã metode de mai jos:
18.1. prin apropierea tuturor sau a unei pãrţi din titlurile de stat gajate, de cãtre Ministerul Economiei şi Finanţelor în contul obligaţiilor financiare garantate, cu respectarea reglementãrilor aplicabile;
18.2. prin vânzarea tuturor sau a unei pãrţi din titlurile de stat gajate, de cãtre Ministerul Economiei şi Finanţelor în favoarea sa, în contul obligaţiei financiare garantate, cu respectarea reglementãrilor aplicabile.
II. Art. 8 lit. b) din ordonanţa de urgenţã:
Art. 8. - Asigurarea permanentã a echilibrului dintre resursele contului curent general al trezoreriei statului şi necesitãţile de finanţare se poate realiza prin urmãtoarele metode, în funcţie de condiţiile pieţelor monetarã şi valutarã:
.............................................................................................
b) atragerea de depozite pe termen scurt de la bãnci sau alte instituţii financiare, la un nivel al ratei dobânzii stabilit în condiţii de maximã eficienţã pentru stat, probate cu documente specifice, care sã ateste prospectarea în totalitate a pieţei financiare în scopul selectãrii celei mai avantajoase oferte pentru trezorerie.
Norme metodologice:
1. Ministrul economiei şi finanţelor, prin secretarul de stat, deleagã direcţiei de specialitate responsabilitatea atragerii de depozite în vederea asigurãrii echilibrului resurselor contului curent general al Trezoreriei Statului, precum şi a încheierii convenţiei pentru atragere de depozite.
2. Decizia privind atragerea de depozite pe termen scurt de la bãnci nu este de regulã anunţatã public, aceasta fiind luatã în preziua apariţiei lipsei de lichiditãţi sau cel mai târziu în ziua respectivã.
3. Atragerea de depozite pe termen scurt de la instituţii financiare se desfãşoarã prin procedura licitaţiei organizate de Ministerul Economiei şi Finanţelor, descrisã în anexa nr. 1.
4. Dupã confirmarea atragerii depozitului se încheie o convenţie între Ministerul Economiei şi Finanţelor şi instituţia financiarã respectivã, în care se menţioneazã volumul depozitului, perioada, rata dobânzii, scadenţa, precum şi contul în care se efectueazã rambursarea capitalului şi plata dobânzii, potrivit modelului prezentat în anexa nr. 5.
5. Decontarea depozitului atras se realizeazã potrivit Regulilor sistemului cu decontare brutã în timp real ReGIS.
6. Dobânda se calculeazã ca ratã a dobânzii simple, cu convenţia efectiv/360, şi se plãteşte la scadenţa depozitului. În cazul în care scadenţa depozitului este o zi nelucrãtoare, rambursarea are loc în urmãtoarea zi lucrãtoare bancarã, fãrã obligarea la dobânzi moratorii.
7. La scadenţã, pentru rambursarea sumelor şi plata dobânzilor aferente depozitelor atrase, se va proceda la întocmirea Fişei de calcul a dobânzii aferente depozitului atras (anexa nr. 6), Notei de rambursare a plasamentului, Notei de lichidare şi Ordonanţarea la platã pentru plata dobânzii aferente sumelor atrase.

ANEXA 1
la normele metodologice

PROCEDURI DE LUCRU
pentru desfãşurarea licitaţiei la
atragere/plasare de disponibilitãţi

Efectuarea plasamentelor colateralizate şi atragerea de depozite se realizeazã în 4 etape operaţionale, dupã cum urmeazã:
1) Anunţul licitaţiei: transmiterea cãtre instituţiile financiare/participanţii eligibili a unui anunţ de atragere/plasare de depozite prin intermediul mijloacelor de comunicare specifice, precum poşta electronicã securizatã, fax, Reuters, Bloomberg, SWIFT, se realizeazã de cãtre Ministerul Economiei şi Finanţelor prin direcţia de specialitate implicatã în administrarea disponibilitãţilor existente în contul curent general al Trezoreriei Statului, cu încadrarea în termenul de transmitere a ofertelor prevãzut în anunţul licitaţiei, şi va conţine, fãrã a se limita la acestea, urmãtoarele elemente:
- numãrul de referinţã al licitaţiei;
- data licitaţiei;
- data decontãrii;
- tipul tranzacţiei;
- scadenţa;
- termenul de transmitere a ofertelor de participare;
- metoda de executare a garanţiilor, în cazul plasamentelor colateralizate.
2) Transmiterea ofertelor de participare la licitaţie de cãtre instituţiile financiare/participanţii eligibili se va realiza dupã modelul prezentat în anexa nr. 6, prin aceleaşi mijloace de comunicare menţionate la pct. 1.
3) Alocarea sumelor se va efectua conform principiului celei mai avantajoase oferte pentru trezorerie; ofertele aflate la nivel marginal vor fi executate proporţional.
4) Anunţarea rezultatelor licitaţiei se transmite în aceeaşi zi instituţiilor financiare/participanţilor eligibili câştigãtori, în format poştã electronicã securizatã, fax, Reuters, Bloomberg, SWIFT sau prin alte modalitãţi, şi va cuprinde:
- numãrul de referinţã al licitaţiei;
- data licitaţiei;
- tipul tranzacţiei;
- scadenţa operaţiunii;
- suma alocatã;
- rata (ratele) dobânzii acceptate;
- data înregistrãrii gajului;
- metoda de executare a garanţiilor;
- data eliberãrii gajului.

ANEXA 2
la normele metodologice


CONTRACT
de plasament colateralizat
Nr. ........... din ....../..../.......

În temeiul art. 7 alin. (2) lit. c) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului
nr. 146/2002 privind formarea şi utilizarea resurselor derulate prin
trezoreria statului, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 201/2003 , cu
modificãrile şi completãrile ulterioare,
între
Ministerul Economiei şi Finanţelor, cu sediul în Bucureşti, str. Apolodor
nr. 17, sectorul 5, reprezentat prin ........................................,
în calitate de .............................., şi ...........................,
în calitate de ..........................,
şi
........................................., cu sediul în .....................,
(Instituţia financiarã)
str. .................... nr. ......., înregistratã la registrul comerţului cu
nr. ..................., cod fiscal nr. ........................, reprezentatã
prin ..............., în calitate de ................., şi ..................,
în calitate de .............................,
a intervenit prezentul contract:
1. Ministerul Economiei şi Finanţelor plaseazã la .........................
(Instituţia financiarã)
suma de ........................., reprezentând plasament colateralizat, având
o valoare egalã cu suma acceptatã la licitaţiile organizate, înscrisã în
notificãrile tranzacţiilor, notificãri care constituie accesorii ale
prezentului contract de plasament colateralizat.
2. Rata dobânzii plasamentului colateralizat este de ......................
3. Perioada pentru care se efectueazã plasamentul colateralizat este de ...
zile, începând cu data de ........
4. Plata plasamentului colateralizat se face în contul cu cod IBAN nr. ...,
NIF ............. .
5. .................................... se obligã sã garanteze plasamentele
(Instituţia financiarã)
colateralizate cu titluri de stat menţionate în contractul de gaj pentru
plasament colateralizat încheiat pentru fiecare tranzacţie.
6. Valoarea totalã ajustatã a titlurilor de stat aduse în garanţie trebuie
sã acopere în proporţie de 100% plasamentul acordat şi dobânda aferentã.
7. În cazul în care .................................... nu achitã integral
(Instituţia financiarã)
la scadenţã plasamentele acordate şi/sau nu plãteşte integral dobânzile
aferente, Ministerul Economiei şi Finanţelor va proceda la executarea
garanţiilor corespunzãtor valorii nerambursate. În situaţia în care din
executarea garanţiilor rezultã diferenţe favorabile Ministerului Economiei şi
Finanţelor, diferenţa va fi viratã ..........................................,
(instituţiei financiare)
în cazul diferenţelor nefavorabile debitorul urmând sã plãteascã o dobândã
penalizatoare, la nivelul ratei de politicã monetarã a BNR plus nivelul ratei
BUBID ON aferente zilei de scadenţã a plasamentului, aplicatã asupra
depozitului nerambursat la scadenţã.
8. Restituirea plasamentului colateralizat se face în contul cu cod IBAN
nr. ......................, NIF .................... .
9. Plata dobânzii aferente plasamentului colateralizat şi a dobânzii
penalizatoare menţionate la pct. 7 se face în contul cu cod IBAN nr. ........,
NIF........
10. Anunţul licitaţiei este parte integrantã a prezentului contract.
11. Prezentul contract s-a încheiat în douã exemplare, câte unul pentru
fiecare parte contractantã, ambele cu aceeaşi valoare juridicã, şi intrã în
vigoare la data semnãrii.


Ministerul Economiei şi Finanţelor, (Instituţia financiarã),
...........................
Numele şi prenumele, Numele şi prenumele,
............................ ...........................

Funcţia, Funcţia,
............................ ...........................

Semnãturile autorizate şi ştampila Semnãturile autorizate şi ştampila
............................ ...........................



ANEXA 3
la normele metodologice


CONTRACT DE GAJ
pentru plasament colateralizat
Nr. ........... din ....../..../.......

În temeiul art. 7 alin. (2) lit. c) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului
nr. 146/2002 privind formarea şi utilizarea resurselor derulate prin
trezoreria statului, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 201/2003 , cu
modificãrile şi completãrile ulterioare,
între
Ministerul Economiei şi Finanţelor, cu sediul în Bucureşti, str. Apolodor
nr. 17, sectorul 5, reprezentat prin ....................................., în
calitate de ....................., şi ........................, în calitate de
..........................,
şi
..............................., cu sediul în ............................,
(Instituţia financiarã)
str. ............. nr. ......., înregistratã la registrul comerţului cu
nr. ..................., cod fiscal nr. ........................, reprezentatã
prin ...................., în calitate de ...................................,
şi ..................................., în calitate de ......................,
a intervenit prezentul contract:
1. ........................................ se obligã sã gajeze în favoarea
(Instituţia financiarã)
Ministerului Economiei şi Finanţelor titlurile de stat consemnate în
Notificarea nr. ..................... din data de ...........................,
care face parte integrantã din prezentul contract de gaj, pentru garantarea
plasamentului colateralizat în sumã de .............................., acordat
la data de ............................... .
............................................. declarã pe propria rãspundere
(Instituţia financiarã)
cã titlurile de stat ce fac obiectul garanţiei, potrivit prezentului contract
de gaj pentru plasament colateralizat, sunt în proprietatea sa şi nu sunt
gajate sau sechestrate.
2. Ministerul Economiei şi Finanţelor preia cu titlu de garanţie titlurile
de stat menţionate de ................................
(Instituţia financiarã)
în Notificarea nr. .................. din data de .......................... .
3. În cazul în care ........................................ nu ramburseazã
(Instituţia financiarã)
integral la scadenţã plasamentul colateralizat acordat şi nu plãteşte integral
dobânda aferentã, Ministerul Economiei şi Finanţelor va proceda la executarea
garanţiei, corespunzãtor valorii nerambursate, în condiţiile aplicãrii
prevederilor pct. 6 din contractul de plasament colateralizat.
4. Anunţul licitaţiei este parte integrantã a prezentului contract.
5. Prezentul contract de gaj pentru plasament colateralizat intrã în
vigoare la data efectuãrii plasamentului de cãtre Ministerul Economiei şi
Finanţelor şi îşi înceteazã valabilitatea în momentul rambursãrii integrale a
obligaţiilor de platã asumate.
6. Prezentul contract de gaj pentru plasament colateralizat constituie
accesoriu la Contractul de plasament colateralizat nr. ..................... .
7. Prezentul contract de gaj pentru plasament colateralizat s-a încheiat în
douã exemplare, câte unul pentru fiecare parte contractantã, şi intrã în
vigoare la data semnãrii.

Ministerul Economiei şi Finanţelor, (Instituţia financiarã),
.........................

Numele şi prenumele, Numele şi prenumele,
............................ .........................

Funcţia, Funcţia,
............................ .........................

Semnãturile autorizate şi ştampila Semnãturile autorizate şi ştampila
............................ .........................



ANEXA 4
la normele metodologice


ANTET
(INSTITUŢIE FINANCIARĂ)

NOTIFICARE
pentru garantarea cu titluri de stat a plasamentului ...................
din data de ............../.............../.....................

....................... se obligã sã gajeze în favoarea Ministerului Economiei
(Instituţia financiarã)
şi Finanţelor urmãtoarele titluri de stat:
- lei -
┌────┬────────┬─────────┬──────────┬───────────┬─────────┬─────────┬─────────┐
│Nr. │ │ Numãrul │ Data │ Numãrul │ Valoarea│ Valoarea│ Valoarea│
│crt.│Cod ISIN│ contului│ scadenţei│ titlurilor│ nominalã│ nominalã│ de piaţã│
│ │ │ BIC │ emisiunii│ (bucãţi) │ unitarã │ totalã │ totalã │
├────┼────────┼─────────┼──────────┼───────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6=5*4 │ 7 │
├────┼────────┼─────────┼──────────┼───────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────┼──────────┼───────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│ x │ TOTAL │ X │ X │ X │ X │ X │ X │
└────┴────────┴─────────┴──────────┴───────────┴─────────┴─────────┴─────────┘

................................ declarã pe propria rãspundere cã titlurile
(Instituţia financiarã)
de mai sus, constituite drept garanţie, sunt în proprietatea sa şi sunt libere
de sarcini.
........................ consimte la blocarea acestui portofoliu de titluri
(Instituţia financiarã)
de stat în contul de evidenţã deschis pe numele bãncii în SaFIR.

Prezenta notificare face parte integrantã din Contractul de gaj nr. .......
............................. .

(Instituţia financiarã),
.....................................

Numele şi prenumele,
.....................................

Funcţia,
.....................................

Semnãturile autorizate şi ştampila,
.....................................

Data
.....................................



ANEXA 5
la normele metodologice



MINISTERUL ECONOMIEI ŞI FINANŢELOR (INSTITUŢIA FINANCIARĂ)
Nr. ......../.../.../... Nr. ......./.../.../...

În baza prevederilor art. 8 lit. b) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului
nr. 146/2002 privind formarea şi utilizarea resurselor derulate prin
trezoreria statului, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 201/2003 , cu
modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru asigurarea cadrului necesar
administrãrii în condiţii optime a contului curent general al Trezoreriei
Statului, în sensul asigurãrii resurselor necesare efectuãrii plãţilor
sectorului public,
între
Ministerul Economiei şi Finanţelor, cu sediul în Bucureşti, str. Apolodor
nr. 17, sectorul 5, cod fiscal nr. ................, cont IBAN ..............,
reprezentat legal prin .................., în calitate de ...................,
şi ...................., în calitate de ....................,
şi
...................................., cu sediul în .......................,
(Instituţia financiarã)
str. .................... nr. ....................., înregistratã la registrul
comerţului cu nr. ..................., cod fiscal nr. .................., cont
IBAN .................., reprezentatã legal prin ................, în calitate
de .................., şi .................., în calitate de ................,
se încheie prezenta convenţie.
I. Obiectul convenţiei
1. Instituţia financiarã .................... constituie un depozit în sumã
de .................... lei la Ministerul Economiei şi Finanţelor - Trezoreria
Statului, pe o perioadã de ............, începând cu data de ............... .
2. Nivelul ratei dobânzii este de .....% pe an. Calculul dobânzii se
efectueazã în funcţie de anul calendaristic de 360 de zile.
II. Obligaţiile pãrţilor
1. Instituţia financiarã ................. va vira în Contul curent general
al Trezoreriei Statului nr. ...................., deschis la Banca Naţionalã a
României, suma de .................... lei.
2. Ministerul Economiei şi Finanţelor va rambursa în ziua de ..............
suma de ................... lei, reprezentând valoarea depozitului scadent, în
Contul nr. .................. şi suma de ................... lei, reprezentând
dobânda aferentã, în Contul nr. .................... .
III. Prezenta convenţie s-a încheiat în 2 (douã) exemplare, câte unul
pentru fiecare parte semnatarã, având valoare juridicã egalã.

Ministerul Economiei şi Finanţelor (Instituţia financiarã)
.............................

Numele şi prenumele, Numele şi prenumele,
.............................. .............................

Funcţia, Funcţia,
.............................. .............................

Semnãturile autorizate şi ştampila, Semnãturile autorizate şi ştampila,
.............................. .............................



ANEXA 6
la normele metodologice


MINISTERUL ECONOMIEI ŞI FINANŢELOR
Direcţia ....................

FIŞA DE CALCUL
a dobânzii aferente depozitului atras
┌─────────────┬──────────┬────────┬────────┬───────┬───────┬────────────────┐
│ Titularul │ Numãrul │ Durata │Perioada│Dobânda│ Suma │ Dobânda de │
│plasamentului│convenţiei│- zile -│ │ (%) │plasatã│ plãtit │
│ │ │ │ │ │ -lei- │ - lei - │
│ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼──────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6=(5*2*4)/360 │
├─────────────┼──────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼──────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────┴──────────┴────────┴────────┴───────┴───────┴────────────────┘

Total de rambursat
(col. 5 + col. 6)

Semnãturi autorizate
..........................



ANEXA 7
la normele metodologice


ANTET
(INSTITUŢIE FINANCIARĂ)
Nr. ........... din .../.../...


OFERTA DE PARTICIPARE
la licitaţia din data de .................... pentru plasament
colateralizat cu titluri de stat sau constituire de depozite

Nr. de referinţã al licitaţiei: ............
┌────┬───────────────────────────────────┬───────────────────────────────────┐
│Nr. │ Oferta │ Opţiuni │
│crt.│ ├───────────┬───────────┬───────────┤
│ │ │ 1 │ 2 │ 3 │
├────┼───────────────────────────────────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│ │ Suma (lei) │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│ │ Rata dobânzii (%) │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │
└────┴───────────────────────────────────┴───────────┴───────────┴───────────┘

Data acordãrii: ..................
Data scadenţei: ..................

(Instituţia financiarã)
..........................

Numele şi prenumele,
..........................

Funcţia,
..........................

Semnãturile autorizate şi ştampila,
..........................

Data
..........................


-----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016