Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 230 din 16 aprilie 2009  privind modificarea si completarea anexei Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 230 din 16 aprilie 2009 privind modificarea si completarea anexei "Modul de implementare, conditiile specifice si criteriile de eligibilitate pentru aplicarea schemelor de plati nationale directe complementare in sectorul zootehnic, in acord cu reglementarile comunitare in domeniu" la Ordinul ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale nr. 295/2007 pentru stabilirea modului de implementare, a conditiilor specifice si a criteriilor de eligibilitate pentru aplicarea schemelor de plati nationale directe complementare in sectorul zootehnic, in acord cu reglementarile comunitare in domeniu

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 274 din 28 aprilie 2009

Vãzând Referatul Direcţiei politici de piaţã în zootehnie nr. 126.271 din 14 aprilie 2009,
având în vedere prevederile <>art. 1 şi 13 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 125/2006 pentru aprobarea schemelor de plãţi directe şi plãţi naţionale directe complementare, care se acordã în agriculturã începând cu anul 2007, şi pentru modificarea <>art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societãţile agricole şi alte forme de asociere în agriculturã, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 139/2007 ,
în temeiul <>Hotãrârii Guvernului nr. 8/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale,

ministrul agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale emite urmãtorul ordin:

ART. I
Anexa "Modul de implementare, condiţiile specifice şi criteriile de eligibilitate pentru aplicarea schemelor de plãţi naţionale directe complementare în sectorul zootehnic, în acord cu reglementãrile comunitare în domeniu" la <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 295/2007 pentru stabilirea modului de implementare, a condiţiilor specifice şi a criteriilor de eligibilitate pentru aplicarea schemelor de plãţi naţionale directe complementare în sectorul zootehnic, în acord cu reglementãrile comunitare în domeniu, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 283 din 27 aprilie 2007, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. Articolul 1 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 1. - (1) În cadrul plãţilor naţionale directe complementare în sectorul zootehnic (PNDC), primele se acordã producãtorilor agricoli definiţi la <>art. 9 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 125/2006 pentru aprobarea schemelor de plãţi directe şi plãţi naţionale directe complementare, care se acordã în agriculturã începând cu anul 2007, şi pentru modificarea <>art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societãţile agricole şi alte forme de asociere în agriculturã.
(2) Persoanele fizice autorizate vor fi tratate în mod similar persoanelor juridice."
2. Dupã articolul 2^2 se introduc douã noi articole, articolele 2^3 şi 2^4 , cu urmãtorul cuprins:
"Art. 2^3. - (1) Pentru anul 2009, prima pe exploataţie se acordã producãtorilor agricoli menţionaţi la art. 1 o singurã datã pe an, în funcţie de efectivul de bovine înregistrat în Registrul naţional al exploataţiilor la data de 31 ianuarie 2008, care îndeplinesc cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) exploataţia sã fie de minimum 3 capete de bovine;
b) vârsta bovinelor sã fie de minimum 6 luni;
c) exploataţia sã fie înregistratã în Registrul naţional al exploataţiilor la data solicitãrii primei;
d) sã nu aibã datorii restante la bugetul de stat şi la bugetul local, la data solicitãrii primei.
(2) Pentru a beneficia de prima prevãzutã la alin. (1), solicitanţii trebuie sã depunã o cerere la centrul local/judeţean al Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, respectiv al municipiului Bucureşti, dupã caz, în perioada 25 aprilie-31 mai 2009, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 1, însoţitã de urmãtoarele documente:
a) copie de pe buletinul de identitate/cartea de identitate/codul unic de înregistrare/certificatul de înregistrare;
b) declaraţie pe propria rãspundere cã nu au datorii restante la bugetul de stat şi la bugetul local, la data solicitãrii primei.
Art. 2^4. - (1) Pentru anul 2009, prima pe exploataţia de bovine se acordã şi producãtorilor agricoli, aşa cum sunt menţionaţi la art. 1, o singurã datã pe an, pentru exploataţiile înfiinţate în perioada 1 februarie 2008-31 ianuarie 2009, în funcţie de efectivul de bovine înregistrat în Registrul naţional al exploataţiilor la data de 31 ianuarie 2009, care îndeplinesc, cumulativ, urmãtoarele condiţii:
a) exploataţia sã fie de minimum 3 capete de bovine la data de 31 ianuarie 2009;
b) vârsta bovinelor sã fie de minimum 6 luni la data de 31 ianuarie 2009;
c) exploataţia sã fie înregistratã în Registrul naţional al exploataţiilor la data solicitãrii primei;
d) sã nu aibã datorii restante la bugetul de stat şi la bugetul local, la data solicitãrii primei.
(2) Pentru a beneficia de prima prevãzutã la alin. (1), producãtorii agricoli trebuie sã deţinã un efectiv de animale pentru care nu s-a solicitat primã în anul 2008.
(3) Pentru a beneficia de prima prevãzutã la alin. (1), solicitanţii trebuie sã depunã o cerere la centrul local/judeţean al Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, respectiv al municipiului Bucureşti, dupã caz, în perioada 25 aprilie-31 mai 2009, cerere al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 1, însoţitã de urmãtoarele documente:
a) copie de pe buletinul de identitate/cartea de identitate/codul unic de înregistrare/certificatul de înregistrare;
b) copie de pe documente care atestã provenienţa animalelor;
c) declaraţie pe propria rãspundere cã animalele pentru care se solicitã prima nu au fost eligibile la platã pentru primã în anul 2008;
d) declaraţie pe propria rãspundere cã nu au datorii restante la bugetul de stat şi la bugetul local, la data solicitãrii primei."
3. La articolul 3 alineatul (1), literele c) şi d) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
"c) efectivul de femele ovine/femele caprine pentru care se solicitã prima sã fie menţinut în exploataţie la adresa menţionatã în cerere, în perioada 1 iunie-31 august, în vederea efectuãrii controlului la faţa locului de cãtre organismul delegat de Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, conform procedurii de control elaborate de cãtre aceasta;
d) sã nu aibã datorii restante la bugetul de stat şi la bugetul local, la data solicitãrii primei."
4. La articolul 3 alineatul (2), preambulul se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Pentru a beneficia de prima prevãzutã la alin. (1), solicitanţii trebuie sã depunã o cerere la centrul local/judeţean al Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, respectiv al municipiului Bucureşti, dupã caz, în perioada 25 aprilie-31 mai 2009, cerere vizatã de asociaţiile crescãtorilor de ovine/caprine constituite la nivel local, afiliate la federaţiile naţionale de profil, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 2, însoţitã de urmãtoarele documente:".
5. La articolul 3 alineatul (2), litera b) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"b) declaraţie pe propria rãspundere cã nu au datorii restante la bugetul de stat şi la bugetul local, la data solicitãrii primei."
6. La articolul 3, dupã alineatul (2) se introduc douã noi alineate, alineatele (2^1) şi (2^2), cu urmãtorul cuprins:
"(2^1) Asociaţia se obligã ca în perioada depunerii dosarelor sã informeze crescãtorii de animale şi sã asigure prezenţa unui reprezentant la centrul local/judeţean al Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, respectiv al municipiului Bucureşti, dupã caz, în vederea preluãrii documentaţiei pentru a aviza cererea.
(2^2) În situaţia în care reprezentantul asociaţiei nu a fost prezent la centrul local/judeţean al Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, respectiv al municipiului Bucureşti, dupã caz, în zilele stabilite, asociaţia se obligã sã avizeze cererile în termenul stabilit în prezentul ordin."
7. La articolul 3 alineatul (4), litera b) se abrogã.
8. Articolul 4 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 4. - (1) Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã întocmeşte şi transmite Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, pânã în data de 1 august 2009 pentru bovine şi pânã în data de 31 septembrie 2009 pentru ovine/caprine, centralizatorul cu efectivele eligibile la plata primelor pentru anul 2009.
(2) Acordarea primelor de la bugetul de stat, în cadrul plãţilor naţionale directe complementare în sectorul zootehnic, pentru efectivele eligibile la platã, se face începând cu luna octombrie a anului 2009."
9. Articolul 5 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 5. - (1) Pentru efectuarea verificãrii administrative a cererilor depuse pentru prima pe exploataţia de bovine, Autoritatea Naţionalã Sanitarã Veterinarã şi pentru Siguranţa Alimentelor permite accesul Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã la baza naţionalã de date în vederea verificãrii efectivelor de bovine înregistrate în Registrul naţional al exploataţiilor la data de 31 ianuarie 2008 pentru situaţia prevãzutã la art. 2^3 alin. (1), respectiv la data de 31 ianuarie 2009 pentru situaţia prevãzutã la art. 2^4 alin. (1), precum şi în vederea verificãrii înregistrãrii exploataţiilor de bovine în Registrul naţional al exploataţiilor la data solicitãrii primei.
(2) Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã verificã în baza naţionalã de date, pentru prima pe exploataţia de bovine cu minimum 3 capete de bovine şi vârsta de minimum 6 luni, urmãtoarele date:
a) denumirea exploataţiei;
b) CUI/CNP;
c) codul exploataţiei;
d) numãrul de identificare al bovinei;
e) rasa;
f) data naşterii bovinei.
(3) Dupã finalizarea verificãrii în baza de date a existenţei exploataţiilor de bovine în anul 2009, conform procedurii elaborate de Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, va fi întocmit un proces-verbal de control administrativ care va fi ataşat la dosar."
10. La articolul 5^1 alineatul (1), litera a) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"a) verificarea existenţei exploataţiilor de ovine femele/caprine femele cu minimum 50/25 de capete care au vârsta de minimum un an la data de 31 martie a anului în care se face solicitarea primei şi sunt înregistrate în Registrul naţional al exploataţiilor;".
11. La articolul 5^1 alineatul (4), preambulul se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(4) În cadrul controlului la faţa locului în perioada 1 iunie-31 august pentru speciile ovine şi caprine, conform procedurii de control pe teren elaborate de Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, se verificã urmãtoarele aspecte:".
12. La articolul 6^1 , alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã întocmeşte şi transmite Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale centralizatorul cu efectivele de bovine, ovine şi caprine pentru care se solicitã prime pentru anul 2009, pânã în data de 25 iunie 2009."
13. Anexele nr. 1 şi 2 se modificã şi se înlocuiesc cu anexele nr. 1 şi 2 la prezentul ordin.
ART. II
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale,
Ilie Sârbu

Bucureşti, 16 aprilie 2009.
Nr. 230.


ANEXA 1
(Anexa nr. 1 la <>Ordinul nr. 295/2007 )


AGENŢIA DE PLĂŢI ŞI INTERVENŢIE PENTRU AGRICULTURĂ
Centrul Judeţean..................................
Nr. ................... data......................
Verificat şi aprobat pentru suma de .............. lei,
la data de .......................................
Director executiv centru judeţean,
.................................

CERERE
pentru exploataţia de bovine

A. Producãtor persoanã fizicã
Subsemnatul/Subsemnata .............../(numele, iniţiala tatãlui, prenumele) ......, domiciliat/domiciliatã în ............./(judeţul, satul, comuna, oraşul)........, str. ........... nr. ....., cod poştal ......., tel. ......., fax ......, e-mail ........, posesor/posesoare al/a BI/CI seria ..... nr. ......, CNP ............, cu codul exploataţiei .......... înregistrat la RNE, cont bancar nr. ............, deschis la Banca ................, sucursala .................

B. Producãtor persoanã juridicã
..................../(denumirea operatorului economic solicitant)..... cu sediul în: ............/(judeţul, satul, comuna, oraşul) ........., str. .............. nr. ....., cod poştal ......., tel. ........, fax ........., e-mail ........., înregistrat la oficiul registrului comerţului cu cod unic de înregistrare (CUI) ............, cu codul exploataţiei .......... înregistrat la RNE, reprezentat de domnul/doamna .............., în calitate de reprezentant legal, posesor/posesoare al/a BI/CI seria .... nr. ....., CNP ............., cont bancar nr. ............, deschis la Banca ..............., sucursala ............................,

solicit:
- prima pentru un numãr de............... capete de bovine cu vârsta minimã de 6 luni, deţinute şi identificate pânã la data de 31 ianuarie 2008, care îndeplinesc condiţiile prevãzute la art. 2^3 alin. (1), conform codurilor de identificare cuprinse în tabelul alãturat;
şi/sau
- prima pentru un numãr de .................. capete de bovine cu vârsta minimã de 6 luni, deţinute şi identificate pânã la data de 31 ianuarie 2009, care îndeplinesc condiţiile prevãzute la art. 2^4 alin. (1), conform codurilor de identificare cuprinse în tabelul alãturat.


LISTA
animalelor pentru care se face solicitarea


┌────┬─────────────────────────────────────────┬───────┬───────────────────────┐
│Nr. │ Numãrul de identificare │ Rasa │ Data naşterii │
│crt.│ (pânã la 14 caractere alfanumerice) │ │ (ziua/luna/anul) │
├────┼──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┼───────┼──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┼───────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┤
│ Total capete solicitate: │ │
└──────────────────────────────────────────────┴───────────────────────────────┘



Declar pe propria rãspundere cã datele înscrise în prezenta cerere sunt reale, iar în caz contrar voi suporta rigorile prevederilor legale în vigoare privind falsul în declaraţii.

Data ............... Semnãtura şi ştampila ................


ANEXA 2
(Anexa nr. 2 la <>Ordinul nr. 295/2007 )


AGENŢIA DE PLĂŢI ŞI INTERVENŢIE PENTRU AGRICULTURĂ
Centrul Judeţean.............................
Nr. ................... data................. Vizat
Verificat şi aprobat pentru suma de .......... lei,
la data de .................................... Asociaţia ...........
Director executiv centru judeţean, (semnãturã şi ştampilã)
.................................

CERERE
pentru ovine adulte şi/sau caprine adulte

A. Producãtor persoanã fizicã
Subsemnatul/Subsemnata ................./(numele, iniţiala tatãlui, prenumele) ......, domiciliat/domiciliatã în ............./(judeţul, satul, comuna, oraşul)........, str. ........... nr. ....., cod poştal ......, tel. ........, fax ........, e-mail ........., posesor/posesoare al/a BI/CI seria ...... nr. ......, CNP ............, cu codul exploataţiei ........... înregistrat la RNE, cont bancar nr. ............, deschis la Banca ................, sucursala ...................

B. Producãtor persoanã juridicã
.................../(denumirea operatorului economic solicitant)....... cu sediul în: ............/(judeţul, satul, comuna, oraşul) ....., str. ............ nr. ......, cod poştal ........., tel. ........, fax ......., e-mail ..........., înregistrat la oficiul registrului comerţului cu cod unic de înregistrare (CUI) ..........., cu codul exploataţiei ......... înregistrat la RNE, reprezentat de domnul/doamna ............, în calitate de reprezentant legal, posesor/posesoare al/a BI/CI seria ...... nr. ......, CNP ............., cont bancar nr. .........., deschis la Banca ............., sucursala ............................,

solicit:
- prima pentru un numãr de ..... capete femele ovine care au împlinit vârsta de minimum un an pânã la data de 31 martie 2009, care în perioada de control 1 iunie-31 august se gãsesc la adresa ...........(localitatea, strada, nr. sau nr. topo pãşune pe raza localitãţii, dupã caz)...., conform codurilor de identificare cuprinse în tabelul alãturat;
şi/sau
- prima pentru un numãr de ...... capete femele caprine care au împlinit vârsta de minimum un an pânã la data de 31 martie 2009, care în perioada de control 1 iunie-31 august se gãsesc la adresa .........(localitatea, strada, nr. sau nr. topo pãşune pe raza localitãţii, dupã caz)...., conform codurilor de identificare cuprinse în tabelul alãturat.

LISTA
animalelor pentru care se face solicitarea


┌────┬───────────────────────────────────┬───────┬───────────────────────┐
│Nr. │ Numãrul de identificare │Rasa şi│ Data naşterii │
│crt.│(pânã la 12 caractere alfanumerice)│ sexul │ (ziua/luna/anul) │
├────┼──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┼───────┼──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┼───────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┤
│ Total capete solicitate: │ │
└────────────────────────────────────────┴───────────────────────────────┘



Declar pe propria rãspundere cã datele înscrise în prezenta cerere sunt reale, iar în caz contrar voi suporta rigorile prevederilor legale în vigoare privind falsul în declaraţii.

Data.................. Semnãtura şi ştampila....................

------


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016