Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 229 din 26 martie 2003  privind aprobarea Normelor si procedurilor pentru punerea la dispozitie, de catre Regia Nationala a Padurilor, a masei lemnoase pe picior ce se aloca Agentiei Nationale pentru Locuinte in scopul construirii de locuinte pentru tinerii proveniti din institutii de ocrotire sociala si care au implinit varsta de 18 ani    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 229 din 26 martie 2003 privind aprobarea Normelor si procedurilor pentru punerea la dispozitie, de catre Regia Nationala a Padurilor, a masei lemnoase pe picior ce se aloca Agentiei Nationale pentru Locuinte in scopul construirii de locuinte pentru tinerii proveniti din institutii de ocrotire sociala si care au implinit varsta de 18 ani

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 310 din 8 mai 2003
În temeiul art. 21^1 din Normele metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor <>Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 962/2001 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în baza prevederilor <>art. 9 alin. (6) din Hotãrârea Guvernului nr. 362/2002 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale <>art. 4 alin. (3) din Hotãrârea Guvernului nr. 3/2001 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei,

ministrul agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor şi ministrul lucrãrilor publice, transporturilor şi locuinţei emit urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aproba Normele şi procedurile pentru punerea la dispoziţie, de cãtre Regia Nationala a Pãdurilor, a masei lemnoase pe picior ce se aloca Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe în scopul construirii de locuinţe pentru ţinerii proveniţi din instituţii de ocrotire socialã şi care au împlinit varsta de 18 ani, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Regia Nationala a Pãdurilor şi Agenţia Nationala pentru Locuinţe vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 3
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul agriculturii,
alimentaţiei şi pãdurilor,
Ilie Sarbu

p. Ministrul lucrãrilor publice,
transporturilor şi locuinţei,
Traian Panait,
secretar de stat

ANEXA 1

NORME ŞI PROCEDURI

pentru punerea la dispoziţie, de cãtre Regia Nationala a
Pãdurilor, a masei lemnoase pe picior ce se aloca Agenţiei Naţionale
pentru Locuinţe în scopul construirii de locuinţe pentru ţinerii
proveniţi din instituţii de ocrotire
socialã şi care au împlinit varsta de 18 ani

ART. 1
Obiectul de reglementare al prezentelor norme şi proceduri îl constituie modalitatea prin care cantitatea de masa lemnoasã pe picior din pãdurile proprietate a statului, administrate de Regia Nationala a Pãdurilor, alocata prin hotãrâre a Guvernului, se pune la dispoziţie Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe pentru realizarea de locuinţe cu caracter social, destinate închirierii, pentru ţinerii proveniţi din instituţii de ocrotire socialã şi care au împlinit varsta de 18 ani, conform prevederilor <>art. 24^1 din Legea nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale art. 21^1 din Normele metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor <>Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 962/2001 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 2
(1) Pana la data de 1 august anterioarã anului pentru care se aloca masa lemnoasã, Agenţia Nationala pentru Locuinţe va comunica Regiei Naţionale a Pãdurilor necesarul de masa lemnoasã pe picior pe judeţe, stabilit în conformitate cu specificaţiile tehnice din proiectele de execuţie a locuinţelor. Pentru anul 2003 acest termen este de 7 zile de la intrarea în vigoare a prezentelor norme şi proceduri.
(2) Necesarul de masa lemnoasã pe picior se stabileşte avându-se în vedere sortimentele dimensionale corespunzãtoare actelor de punere în valoare a masei lemnoase.
ART. 3
(1) Regia Nationala a Pãdurilor repartizeazã unitãţilor din structura sa volumul de masa lemnoasã pe picior aprobat prin hotãrâre a Guvernului pentru construirea de locuinţe cu caracter social, corelat cu repartizarea comunicatã de Agenţia Nationala pentru Locuinţe conform prevederilor art. 2, ţinând seama de structura şi amplasarea masei lemnoase puse în valoare, cu respectarea prevederilor amenajamentelor silvice.
(2) Repartizarea prevãzutã la alin. (1) se comunica unitãţilor silvice pana la data anunţãrii licitaţiilor organizate în conformitate cu prevederile <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.081/2002 pentru aprobarea Normelor metodologice privind organizarea şi desfãşurarea licitaţiilor pentru dobândirea de cãtre agenţii economici care au activitate în domeniul prelucrãrii lemnului în produse finite a dreptului de a încheia contracte de vânzare-cumpãrare pe termen lung a masei lemnoase cu Regia Nationala a Pãdurilor.
ART. 4
(1) În funcţie de cantitãţile repartizate de Regia Nationala a Pãdurilor conform prevederilor art. 3 alin. (1), unitãţile din subordinea acesteia stabilesc partizile din care se realizeazã masa lemnoasã respectiva.
(2) Listele partizilor respective, valoarea şi eşalonarea la tãiere se comunica Regiei Naţionale a Pãdurilor în termen de maximum 10 zile de la data primirii repartiţiei, dar nu mai târziu de data de 1 octombrie a fiecãrui an.
ART. 5
(1) Regia Nationala a Pãdurilor încheie cu Agenţia Nationala pentru Locuinţe protocolul de punere la dispoziţie a masei lemnoase pe picior pentru construirea locuinţelor cu caracter social.
(2) Masa lemnoasã pe picior aprobatã se pune la dispoziţie Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe în mod gratuit, de cãtre Regia Nationala a Pãdurilor, prin unitãţile sale, în conformitate cu prevederile <>art. 24^1 alin. (2) din Legea nr. 152/1998 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale art. 21^1 din Normele metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor <>Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 962/2001 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(3) Protocolul prevãzut la alin. (1) cuprinde lista partizilor alocate şi valoarea acestora, calculatã ca preţ de pornire la licitaţiile de masa lemnoasã în conformitate cu prevederile legale, precum şi caietele de sarcini privind exploatarea masei lemnoase pentru fiecare partida şi eşalonarea la tãiere a fiecãrei partizi.
ART. 6
(1) Exploatarea masei lemnoase pe picior se asigura de cãtre Agenţia Nationala pentru Locuinţe, care încheie în acest sens contracte de prestãri de servicii cu agenţi economici atestaţi în activitatea de exploatare a lemnului, conform prevederilor legale referitoare la achiziţiile publice. Prin aceste contracte agenţii economici selectaţi sunt abilitaţi sa primeascã în numele Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe masa lemnoasã pe picior de la unitãţile Regiei Naţionale a Pãdurilor, sa efectueze lucrãrile de exploatare a acesteia şi sa furnizeze beneficiarilor nominalizaţi de Agenţia Nationala pentru Locuinţe sortimentele lemnoase obţinute.
(2) Agenţii economici selectaţi conform prevederilor alin. (1) vor fi împuterniciţi în scris de cãtre Agenţia Nationala pentru Locuinţe pentru primirea masei lemnoase pe picior de la unitãţile Regiei Naţionale a Pãdurilor şi pentru exploatarea acesteia, cu respectarea prevederilor din caietele de sarcini şi a reglementãrilor silvice în vigoare.
(3) Agenţia Nationala pentru Locuinţe comunica Regiei Naţionale a Pãdurilor, pana la data de 15 ianuarie a fiecãrui an, agenţii economici cu care a încheiat contracte pentru exploatarea masei lemnoase aferente anului respectiv, precum şi partizile pentru care aceştia au dreptul sa reprezinte Agenţia Nationala pentru Locuinţe. Pentru anul 2003 data limita pana la care Agenţia Nationala pentru Locuinţe comunica lista agenţilor economici este 1 octombrie.
(4) În activitatea de exploatare a masei lemnoase agentul economic este direct responsabil de respectarea normelor tehnice specifice regimului silvic şi a prevederilor din caietul de sarcini, acest fapt fiind în mod obligatoriu înscris în contractul economic pe care Agenţia Nationala pentru Locuinţe îl încheie cu fiecare agent economic.
ART. 7
(1) Autorizarea exploatãrii şi predarea parchetelor se fac de cãtre ocolul silvic, la solicitarea scrisã a fiecãrui agent economic împuternicit de cãtre Agenţia Nationala pentru Locuinţe, solicitare care se depune la sediul ocolului silvic înainte de termenul prevãzut pentru începerea exploatãrii fiecãrei partizi.
(2) În situaţia în care, în termen de 15 zile de la data prevãzutã în eşalonare ca data de începere a exploatãrii, agentul economic împuternicit de Agenţia Nationala pentru Locuinţe nu se prezintã pentru ridicarea autorizaţiei de exploatare, Regia Nationala a Pãdurilor este consideratã libera de sarcini pentru partida respectiva şi va lua mãsurile legale de valorificare a acesteia.
(3) Masa lemnoasã neexploatata ca urmare a situaţiei prevãzute la alin. (2) diminueazã volumul alocat Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe pentru anul respectiv.

-----------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016