Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 228 din 11 iulie 2001  pentru aprobarea Normei sanitare veterinare cu privire la metodele de analiza a probelor si la limitele maxime admise pentru mercur in produsele din pescuit    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 228 din 11 iulie 2001 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare cu privire la metodele de analiza a probelor si la limitele maxime admise pentru mercur in produsele din pescuit

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 441 din 6 august 2001
Ministrul agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor,
în temeiul prevederilor <>art. 31 alin. 1 din Legea sanitarã veterinara nr. 60/1974 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în baza <>Hotãrârii Guvernului nr. 12/2001 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, modificatã prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 440/2001 ,
vazand Referatul de aprobare nr. 141.576 din 6 iunie 2001, întocmit de Agenţia Nationala Sanitarã Veterinara,
emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aproba Norma sanitarã veterinara cu privire la metodele de analiza a probelor şi la limitele maxime admise pentru mercur în produsele din pescuit, prevãzutã în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Agenţia Nationala Sanitarã Veterinara, instituţiile centrale de profil şi direcţiile sanitare veterinare judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti vor aduce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 3
Agenţia Nationala Sanitarã Veterinara va controla modul de aplicare a prevederilor acestui ordin.
ART. 4
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul agriculturii,
alimentaţiei şi pãdurilor,
Ilie Sarbu

ANEXA 1


NORMA SANITARĂ VETERINARA
cu privire la metodele de analiza a probelor şi la
limitele maxime admise pentru mercur în produsele din pescuit

CAP. 1
Dispoziţii generale

ART. 1
Prezenta norma sanitarã veterinara stabileşte metodele de analiza şi conţinutul total de mercur maxim admis în produsele din pescuit.

CAP. 2
Reguli pentru prelevarea probelor şi metoda de analiza

ART. 2
Conţinutul total de mercur maxim admis în produsele din pescuit, cu excepţia celor prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezenta norma, este de 0,5 ppm-0,5 mg/kg de greutate de produs proaspãt. Pentru pãrţile comestibile ale speciilor prevãzute în anexa conţinutul total de mercur maxim admis este de 1 ppm-1 mg/kg produs proaspãt.
ART. 3
(1) Metoda de analiza folositã pentru determinarea conţinutului total de mercur din produsele din pescuit este spectometria de absorbţie atomica cu generare de hidruri - tehnica vaporilor reci.
(2) În vederea determinãrii valorii medii a conţinutului de mercur din produsele din pescuit analizele se realizeazã pe un amestec omogen obţinut prin triturarea fina a probelor.
ART. 4
(1) Autoritatea competenta stabileşte programul de recoltare de probe de produse din pescuit proaspete şi congelate. Programul de recoltare de probe de produse din pescuit se stabileşte în conformitate cu prevederile legale în vigoare şi ţinând cont de urmãtorii factori:
A. Tipul de produs:
a) speciile prevãzute în anexa;
b) alte specii.
B. Numãrul minim de probe care se recolteaza de la fiecare lot pentru fiecare categorie de produs este de:
- categoria a): 10 mostre luate de la 10 indivizi diferiţi;
- categoria b): 5 mostre luate de la 5 indivizi diferiţi.
(2) În cazul unor peşti din speciile prevãzute în anexa, care prezintã marimi diferite, numãrul de probe recoltate trebuie sa fie reprezentativ pentru componenta lotului.
(3) În sensul prezentei norme sanitare veterinare, lotul este definit astfel: cantitatea de produse din pescuit din aceeaşi specie, care a fãcut obiectul aceluiaşi tratament şi care poate proveni din acelaşi loc de pescuit şi de pe aceeaşi nava.
ART. 5
Conţinutul total de mercur maxim admis în produsele din pescuit poate fi modificat de autoritatea competenta în funcţie de limitele stabilite la nivel internaţional.

ANEXA 1
-------
(la norma sanitarã veterinara)
------------------------------

Rechin (toate speciile)
Ton (Thunnus spp.)
Ton mic (Euthynnus spp.)
Bonito (Sarda spp.)
Plain bonito (Orcynopsis unicolor)
Peste sabie (Xiphias gladnis)
Sailfish (Istrophorus platypterus)
Merlucius (Makaira spp.)
Tipar (Anquilla spp.)
Bass (Dicentrarchus labrax)
Sturion (Acipenser spp.)
Halibut (Hippoglossus hippoglossus)
Peştele roşu (Sebastes marinus, Sebastes mentella)
Blue ling (Molva dipterygia)
Pisica de mare din Atlantic (Anarhuhas lupus)
Pike (Exos lucius)
Cainele de mare portughez (Centroscymnes cvelolepis)
Stiuca (Raja spp.)
Calcan (din speciile Lepidopus caudatus, Aphanopus carbo)
Anglerfish (Lophius spp.)

-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016