Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 223 din 21 martie 2003  pentru aprobarea Normei sanitare veterinare care stabileste garantiile suplimentare in ceea ce priveste Salmonella, pentru activitatile de transport catre Finlanda si Suedia al unor tipuri de oua pentru consum uman    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 223 din 21 martie 2003 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare care stabileste garantiile suplimentare in ceea ce priveste Salmonella, pentru activitatile de transport catre Finlanda si Suedia al unor tipuri de oua pentru consum uman

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 280 din 22 aprilie 2003
ORDIN nr. 223 din 21 martie 2003
pentru aprobarea Normei sanitare veterinare care stabileşte garanţiile suplimentare în ceea ce priveşte Salmonella, pentru activitãţile de transport cãtre Finlanda şi Suedia al unor tipuri de oua pentru consum uman
EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTAŢIEI ŞI PÃDURILOR
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 280 din 22 aprilie 2003

În temeiul prevederilor <>art. 31 alin. 1 din Legea sanitarã veterinara nr. 60/1974 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în baza <>Hotãrârii Guvernului nr. 362/2002 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
vazand Referatul de aprobare nr. 151.020 din 7 februarie 2003, întocmit de Agenţia Nationala Sanitarã Veterinara,

ministrul agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aproba Norma sanitarã veterinara care stabileşte garanţiile suplimentare în ceea ce priveşte Salmonella, pentru activitãţile de transport cãtre Finlanda şi Suedia al unor tipuri de oua pentru consum uman, prevãzutã în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Direcţiile sanitare veterinare judeţene şi a municipiului Bucureşti vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 3
Agenţia Nationala Sanitarã Veterinara va controla modul de îndeplinire a prevederilor prezentului ordin.
ART. 4
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va intra în vigoare în termen de 30 de zile de la publicare.


p. Ministrul agriculturii,
alimentaţiei şi pãdurilor,
Petre Daea,
secretar de stat

Bucureşti, 21 martie 2003.
Nr. 223.


ANEXA

NORMA SANITARÃ VETERINARA
care stabileşte garanţiile suplimentare în ceea ce priveşte Salmonella, pentru activitãţile de transport cãtre Finlanda şi Suedia al unor tipuri de oua pentru consum uman

ART. 1
(1) În sensul prezentei norme sanitare veterinare, prin "oua" se înţelege oua destinate pentru consum uman şi care se încadreazã în urmãtoarele categorii:
a) oua de gradul "A",
b) oua de gradul "B".
(2) Prezenta norma sanitarã veterinara nu se aplica oualor destinate pentru obţinerea produselor din oua sau celor ce au fost livrate industriei alimentare. În astfel de situaţii se procedeazã în conformitate cu "Norma sanitarã veterinara privind condiţiile de sãnãtate şi igiena pentru producerea şi comercializarea produselor din oua", aprobatã prin <>Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 356 din 5 august 2002 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 852 din 26 noiembrie 2002, cu condiţia ca pachetele care le conţin sa fie marcate clar, pentru a indica o astfel de destinaţie.
ART. 2
(1) Centrele de impachetare vor furniza garanţii pentru ouale exportate în Finlanda şi Suedia. Aceste garanţii vor confirma ca ouale exportate provin din loturi de gaini ouatoare de la care s-au prelevat probe pentru testãri microbiologice, efectuate în conformitate cu prevederile anexei nr. 1.
(2) Ouale exportate în Finlanda şi Suedia vor fi însoţite de un certificat sanitar veterinar, în conformitate cu prevederile din anexa nr. 2.
ART. 3
Garanţiile suplimentare prevãzute de prezenta norma sanitarã veterinara nu se vor aplica oualor ce provin dintr-o exploatatie de pãsãri supusã unui program recunoscut ca echivalent cu cel implementat de Finlanda şi Suedia, în conformitate cu procedura stabilitã de "Norma sanitarã veterinara privind condiţiile sanitare veterinare pentru producerea, comerţul cu statele membre ale Uniunii Europene şi importul din tari terţe al unor alimente pentru animalele de companie şi al unor produse comestibile neprelucrate pentru animalele de companie", aprobatã prin <>Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 88 din 26 februarie 2002 şi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 537 din 23 iulie 2002.
ART. 4
(1) Autoritatea veterinara centrala a României prin Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor poate adopta acte normative sau prevederi administrative suplimentare necesare prezentei norme sanitare veterinare, pentru a se asigura implementarea şi conformitatea cu prevederile acesteia.
(2) Autoritatea veterinara centrala a României va lua mãsurile necesare şi va sanctiona potrivit legii, orice încãlcare a prevederilor prezentei norme sanitare veterinare.
(3) Atunci când autoritatea veterinara centrala a României adopta cele menţionate la alineatele precedente, trebuie sa se facã o referire expresã la prezenta norma sanitarã veterinara.

ANEXA 1
-------
la norma sanitarã veterinara
-----------------------------

TEHNICA DE PRELEVARE ŞI TESTARE MICROBIOLOGICA A PROBELOR

1. Metoda de prelevare a probelor: În cazul gainilor crescute libere sau în baterii, se recolteaza probe comune de fecale, fiecare proba constând din probe separate de fecale proaspete, fiecare în greutate de cel puţin 1 gram. Probele vor fi prelevate la întâmplare, dintr-un numãr minim de puncte din clãdirea în care sunt exploatate gainile. În exploatatiile unde gainile au acces liber la mai mult de o clãdire, astfel de probe vor fi prelevate din fiecare grup de clãdiri în care sunt ţinute gainile. În cazul gainilor ouatoare crescute în custi, astfel de probe se recolteaza de pe racleti sau de pe suprafata fosei de dejectii.
2. Numãrul de probe ce urmeazã sa fie prelevate. Numãrul de probe prelevate trebuie sa facã posibila detectarea cu o fidelitate de 95%, a prezentei de 5% a Salmonellei.
3. Testarea microbiologica pentru examinarea probelor
a) testarea microbiologica a probelor pentru Salmonella trebuie sa fie efectuatã conform standardului Organizaţiei Internaţionale pentru Standardizare ISO 6579:1993 sau conform editiei revizuite ori prin metoda descrisã de Comitetul Nordic privind Analizele pentru Alimente - NMKL metoda nr. 71, a patra editie - sau în conformitate cu editiile revizuite.
b) atunci când rezultatele analizelor sunt contestate, trebuie sa fie acceptatã ca metoda de referinta, standardul Organizaţiei Internaţionale pentru Standardizare ISO 6579/1993 sau editiile revizuite.
4. Frecventa prelevarii de probe. Din fiecare lot de gaini se vor preleva probe cu doua sãptãmâni înainte de începerea ouatului, iar dupã aceea cel puţin o data la fiecare 25 de sãptãmâni.


ANEXA 2


la norma sanitarã veterinara
----------------------------

CERTIFICAT SANITAR VETERINAR
pentru transportul unor tipuri de oua cãtre Finlanda şi Suedia

CERTIFICATE SANITARY VETERINARY
For the consignement to Finland and Sweden of certain types of eggs

Nr. de referinta ..........
Reference No. ..............

I. Identificarea transportului de oua
Identification of egg consignment
Gradul de calitate: ...................................................
Quality grading: ......................................................
Categoria de greutate: ................................................
Weight category: ......................................................
Numãr de unitãţi sau de pachete: ......................................
Number of units or packs: .............................................
Data minima de valabilitate: ..........................................
Date of minimum durability: ...........................................
Greutate neta: ........................................................
Met weight: ...........................................................
Mijloace de transport: ................................................
Means of transport: ....................................................

II. Originea oualor:
Origin of the eggs:

Expeditor (numele şi adresa completa): .................................
Consignor (Rame and full address) ......................................

Adresa(ele) şi Nr.(le) de autorizare al (ale) centrului(lor) de
impachetare: ................................................
Address(es) and approval No(s) of packing centre(s)
......................................................................
......................................................................
Autoritatea competenta: ..............................................
Competent authority ..................................................

III. Destinaţia oualor
Destination of the eggs

Destinatar (numele şi adresa completa): ..............................
Consignee (name and full address) ....................................

IV. Atestare
Attestation

Eu, subsemnatul, prin prezenta certific ca ouale descrise anterior provin
dintr-un efectiv de gaini ouatoare ce au fost supuse, cu rezultate negative,
prevederilor stabilite de "Norma sanitarã veterinara care stabileşte garanţiile
suplimentare, în ceea ce priveşte Salmonella, pentru activitãţile de transport
cãtre Finlanda şi Suedia a unor tipuri de oua pentru consum uman"
I, the undersigned, hereby certify that the eggs described above originate
from a flock of laying hens which has been subjected, with negative results, to
the provisions laid down în Commision Decision 95/168/CE of 8 May 1995
establishing, as regards salmonella, additional guarantees for consignments to
Finland and Sweden of certain types of eggs intended for human consumption.

Eliberat ..............., la data de ....................
Done at (loc) on (data)
(place) (date)

.........................
(semnatura)
(signature)


┌────────┐
│Ştampila│ .........................
│ Stamp │ (numele cu majuscule)
└────────┘ (name în capital letters)


---------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016