Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 221 din 7 octombrie 2009  privind modificarea si completarea Metodologiei de atestare a competentei tehnice a persoanelor juridice care intocmesc documentatii si/sau executa lucrari de cercetare geologica, lucrari de exploatare a petrolului si a resurselor minerale si de expertizare, precum si a persoanelor fizice care intocmesc documentatii si/sau executa lucrari de cercetare geologica si de expertizare, aprobate prin   Ordinul presedintelui Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale nr. 122/2006     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 221 din 7 octombrie 2009 privind modificarea si completarea Metodologiei de atestare a competentei tehnice a persoanelor juridice care intocmesc documentatii si/sau executa lucrari de cercetare geologica, lucrari de exploatare a petrolului si a resurselor minerale si de expertizare, precum si a persoanelor fizice care intocmesc documentatii si/sau executa lucrari de cercetare geologica si de expertizare, aprobate prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale nr. 122/2006

EMITENT: AGENTIA NATIONALA PENTRU RESURSE MINERALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 692 din 14 octombrie 2009
ORDIN nr. 221 din 7 octombrie 2009
privind modificarea şi completarea <>Metodologiei de atestare a competenţei tehnice a persoanelor juridice care întocmesc documentaţii şi/sau executã lucrãri de cercetare geologicã, lucrãri de exploatare a petrolului şi a resurselor minerale şi de expertizare, precum şi a persoanelor fizice care întocmesc documentaţii şi/sau executã lucrãri de cercetare geologicã şi de expertizare, aprobate prin <>Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale nr. 122/2006
EMITENT: AGENŢIA NAŢIONALÃ PENTRU RESURSE MINERALE
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 692 din 14 octombrie 2009

În temeiul prevederilor <>art. 3 lit. d) din Hotãrârea Guvernului nr. 756/2003 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale,

preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale emite prezentul ordin.

ARTICOL UNIC
<>Metodologia de atestare a competenţei tehnice a persoanelor juridice care întocmesc documentaţii şi/sau executã lucrãri de cercetare geologicã, lucrãri de exploatare a petrolului şi a resurselor minerale şi de expertizare, precum şi a persoanelor fizice care întocmesc documentaţii şi/sau executã lucrãri de cercetare geologicã şi de expertizare, aprobatã prin <>Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale nr. 122/2006 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 551 din 27 iunie 2006, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. La articolul 4, dupã alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (2), cu urmãtorul cuprins:
"(2) Prevederile alin. (1) nu se aplicã persoanelor fizice, cetãţeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, şi/sau persoanelor juridice cu sediul într-un stat membru al Uniunii Europene, dacã acestea nu exercitã pe teritoriul statului român activitãţile prevãzute la alin. (1), cu caracter efectiv şi independent, pe o perioadã nedeterminatã, având un sediu stabil pe teritoriul statului român, fãrã ca acesta sã fie în mod necesar un sediu statutar."
2. La articolul 15, dupã alineatul (1), se introduc douã noi alineate, alineatele (2) şi (3), cu urmãtorul cuprins:
"(2) Pentru verificarea îndeplinirii de cãtre solicitant, persoanã fizicã, cetãţean al altui stat membru al Uniunii Europene sau persoanã juridicã stabilitã cu sediul principal în alt stat membru al Uniunii Europene, a condiţiilor cerute de prezentul ordin, Agenţia Naţionalã pentru Resurse Minerale acceptã ca probã documentele eliberate în scop similar de cãtre autoritãţi competente din statele membre.
(3) În cazurile prevãzute de lege, Agenţia Naţionalã pentru Resurse Minerale poate cere autoritãţilor competente din statele membre ale Uniunii Europene informaţii sau solicitãri privind efectuarea unor verificãri, inspecţii şi investigaţii cu privire la solicitantul, persoanã fizicã, cetãţean al altui stat membru al Uniunii Europene, ori persoanã juridicã, cu sediul principal în alt stat membru al Uniunii Europene."
3. La articolul 16, dupã alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu urmãtorul cuprins:
"(3) În termen de 15 zile de la depunerea documentelor prevãzute la alin. (1), Agenţia Naţionalã pentru Resurse Minerale confirmã solicitantului primirea acestora şi îl informeazã, dupã caz, cu privire la lipsa oricãrui document."
4. Articolul 17 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 17. - (1) Comisia de atestare analizeazã dosarele prezentate şi emite, în termen de 90 zile de la data depunerii dosarului, o decizie motivatã cu privire la urmãtoarele situaţii, dupã caz:
a) invitarea solicitantului pentru interviu, în cadrul unei şedinţe de atestare;
b) solicitarea de completare a dosarului;
c) respingerea dosarului.
(2) Deciziile comisiei de atestare se consemneazã în procese-verbale, care sunt semnate de membrii acesteia, şi se comunicã solicitantului, în termen de 5 zile de la adoptare."
5. Articolul 18 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 18. - (1) Deciziile comisiei de atestare, luate în urma şedinţei de atestare, respectiv acordarea atestatului sau neîntrunirea condiţiilor de atestare, se consemneazã în procese-verbale, care sunt semnate de membrii comisiei şi de solicitant.
(2) Refuzul semnãrii de cãtre solicitant se consemneazã în procesul-verbal.
(3) Decizia se comunicã solicitantului în cadrul şedinţei de atestare şi produce efecte de la data comunicãrii.
(4) Decizia poate fi atacatã în faţa instanţelor judecãtoreşti române.
(5) Sub sancţiunea nulitãţii, decizia trebuie sã cuprindã termenul de atac şi instanţa judecãtoreascã competentã."
6. La articolul 21, alineatul (3) se abrogã.
7. La articolul 27 litera b), dupã liniuţa a 6-a se introduce o nouã liniuţã, cu urmãtorul cuprins:
"- plan de gestionare a deşeurilor din industria extractivã."
8. La articolul 31 litera b), dupã liniuţa a 7-a se introduce o nouã liniuţã, cu urmãtorul cuprins:
"- plan de gestionare a deşeurilor din industria extractivã."
9. Articolul 34 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 34. - (1) Durata valabilitãţii certificatului de atestare este de 4 ani, cu condiţia îndeplinirii continue a cerinţelor impuse pentru emiterea acestuia, cu posibilitatea modificãrii sau retragerii în cazul în care persoana fizicã ori juridicã nu mai îndeplineşte condiţiile şi criteriile de atestare. Aceastã situaţie este sesizatã de organele abilitate de lege pentru controlul tehnic şi financiar şi de persoanele competente din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, aducându-se la cunoştinţa comisiei de atestare, care are obligaţia de a analiza cazul în mod operativ în şedinţã extraordinarã.
(2) Titularii atestatelor sunt obligaţi sã comunice Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale orice modificãri intervenite care conduc la situaţia de neîndeplinire a condiţiilor şi criteriilor de atestare.
(3) Certificatul de atestare se poate reînnoi, prin prelungirea duratei acestuia, la cererea titularului, formulatã cu cel puţin 90 de zile înainte de data expirãrii."
10. Articolul 35 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 35. - (1) Procedura de reînnoire a certificatului presupune verificarea de cãtre comisia de atestare a îndeplinirii continue, de cãtre titular, a cerinţelor impuse pentru emiterea certificatului de atestare.
(2) În vederea verificãrii îndeplinirii cerinţelor, astfel cum este dispus la alin. (1), titularul certificatului de atestare va depune memoriul de activitate, împreunã cu anexele privind dotarea tehnicã, închiriatã sau proprietate, şi personalul de specialitate.
(3) Perioadele de prelungire se înscriu în cuprinsul certificatului de atestare."
11. La anexa nr. 2 la metodologie, la litera b), dupã liniuţa a 7-a se introduce o nouã liniuţã cu urmãtorul cuprins:
"- plan de gestionare a deşeurilor din industria extractivã;".
12. Anexa nr. 4 la metodologie se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:


"ANEXA Nr. 4
la metodologie

Persoanã juridicã


MEMORIU (SITUAŢIE)
privind activitãţile miniere şi/sau operaţiunile petroliere
reprezentative desfãşurate în domeniu în ultimii 5 ani


......................................................................................................
..........................................................................................................
..........................................................................................................

Data
....................... ................................................
(numele, prenumele, semnãtura şi ştampila)"


13. La anexa nr. 7 la metodologie, la litera B, punctul 2 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"2. Vechime - minimum 3 ani de activitate efectivã în domeniul de atestare sau în domenii conexe".
14. Anexa nr. 9 la metodologie se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:


"ANEXA Nr. 9
la metodologie


Persoanã juridicã


FIŞA
cu privire la asigurarea cu personal pentru activitatea de ..................

..................................................................................................
Numãrul de persoane cu atribuţii de ...........................................................................................................
conducere execuţie ......................................................................................................................................................................................................................

Data
.................. .....................................
(numele, semnãtura şi ştampila)


MODELUL 1


ROMÂNIA
AGENŢIA NAŢIONALÃ PENTRU RESURSE MINERALE


Persoanã juridicã


CERTIFICAT DE ATESTARE

Comisia de atestare, constituitã în baza Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale nr. ............. din ...................................., a analizat dosarul Cererii de atestare nr. .................. din ....................... a Societãţii .............................., cu sediul în ..............................., înregistratã cu nr. ............................................. la ............................................................................, şi a hotãrât cã Societatea ........................................... îndeplineşte condiţiile şi criteriile prevãzute în metodologia de atestare şi are competenţa tehnicã de a executa urmãtoarele lucrãri:
- .........................................................................;
- .........................................................................;
- .........................................................................;
- ........................................................................ .
Prezentul certificat de atestare este valabil pânã la data de ............. şi poate fi anulat în cazul în care se constatã cã titularul nu mai îndeplineşte condiţiile atestãrii.

Nr. ....../...........


Preşedinte,
..........................


Prelungiri ale duratei certificatului:
De la .................. la ....................... Preşedinte,
De la .................. la ....................... Preşedinte,
De la .................. la ....................... Preşedinte,
De la .................. la ....................... Preşedinte,
De la .................. la ....................... Preşedinte,


MODELUL 2


ROMÂNIA
AGENŢIA NAŢIONALÃ PENTRU RESURSE MINERALE


Persoanã fizicã


CERTIFICAT DE ATESTARE

Comisia de atestare, constituitã în baza Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale nr. ............. din ............................., a analizat dosarul Cererii de atestare nr. .............. din ............... a domnului/doamnei ................................, nãscut/nãscutã în anul ......... luna ................. ziua ......, localitatea ................................., judeţul ........................, de profesie ........................................, absolvent/absolventã al/a Universitãţii/Institutului ..........................., facultatea ............................., în anul ..................., domiciliat/domiciliatã în ..................................................., str. ............................................................... nr. ....., şi a hotãrât cã domnul/doamna ....................................... îndeplineşte criteriile prevãzute în metodologia de atestare şi are competenţa tehnicã de a executa urmãtoarele lucrãri:
1. .............................................;
2. .............................................;
3. .............................................;
4. ............................................ .
Prezentul certificat de atestare este valabil pânã la data de ................ şi poate fi anulat în cazul în care se constatã cã titularul nu mai îndeplineşte condiţiile atestãrii.

Nr. ....../.............


Preşedinte,
..........................

De la ................... la ........................ Preşedinte,
De la ................... la ........................ Preşedinte,
De la ................... la ........................ Preşedinte,
De la ................... la ........................ Preşedinte,
De la ................... la ........................ Preşedinte,"


Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale,
Gelu Agafiel Mãrãcineanu


Bucureşti, 7 octombrie 2009.
Nr. 221.

----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016