Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 218 din 29 martie 2006  pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a   Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 20/2006 privind sprijinul direct al statului acordat producatorilor agricoli din sectorul vegetal in anul 2006    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 218 din 29 martie 2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 20/2006 privind sprijinul direct al statului acordat producatorilor agricoli din sectorul vegetal in anul 2006

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 311 din 6 aprilie 2006
Având în vedere prevederile art. 5 alin. (1) şi ale <>art. 16 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 20/2006 privind sprijinul direct al statului acordat producãtorilor agricoli din sectorul vegetal în anul 2006,
în baza Referatului de aprobare nr. 89.163 din 28 martie 2006 al Direcţiei generale implementare politici sectoriale şi de piaţã,
în temeiul <>Hotãrârii Guvernului nr. 155/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

ministrul agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale emite urmãtorul ordin:

CAP. I
Condiţiile de acordare a sprijinului direct pentru culturile de sfeclã de zahãr, soia din soiuri nemodificate genetic, plante textile, orez şi orzoaicã de primãvarã

ART. 1
Se aprobã Normele metodologice de aplicare a <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 20/2006 privind sprijinul direct al statului acordat producãtorilor agricoli din sectorul vegetal în anul 2006.
ART. 2
(1) Sprijinul direct se acordã producãtorilor agricoli care înfiinţeazã culturile prevãzute la nr. crt. 1-4 şi 9 din anexa nr. 1 la <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 20/2006 , începând de la o suprafaţã minimã de 0,1 ha, în baza cererii-tip al cãrei model este prevãzut în anexele nr. 1a) şi 1b).
(2) Cererea va fi însoţitã de copii ale documentelor care fac dovada îndeplinirii condiţiilor prevãzute la <>art. 4 alin. (3) şi (4) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 20/2006 , dupã caz.
(3) Documentele care fac dovada plãţii arendei/ redevenţei sau a altor obligaţii contractuale legate de folosinţa terenului sunt: copie de pe borderoul de platã a arendei, adeverinţã de la Agenţia Domeniilor Statului sau alte documente doveditoare, dupã caz.
(4) Producãtorii agricoli care cultivã sfeclã de zahãr au obligaţia sã prezinte şi o copie a contractului de valorificare a producţiei cu fabrica de zahãr.
(5) Producãtorii agricoli care cultivã cânepã pentru fibrã şi/sau sãmânţã au obligaţia sã prezinte şi o copie a autorizaţiei de cultivare în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
(6) Producãtorii agricoli care cultivã orzoaicã de primãvarã au obligaţia sã prezinte şi o copie a contractului de valorificare a producţiei.
(7) Termenul limitã pentru depunerea cererilor pentru acordarea sprijinului direct pe suprafaţa cultivatã este 15 mai 2006 inclusiv.
ART. 3
(1) Termenul de valabilitate a bonurilor valorice este 30 august 2006 inclusiv.
(2) Sucursalele judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, ale Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, denumitã în continuare Agenţie, primesc spre decontare bonuri valorice pânã la data de 30 septembrie 2006 inclusiv, dupã care vor solicita Agenţiei, pânã la data de 20 octombrie 2006 inclusiv, ultima tranşã de plãţi aferentã bonurilor valorice, iar Agenţia vireazã sumele cuvenite furnizorilor pânã la data de 30 noiembrie 2006 inclusiv.
ART. 4
(1) La întocmirea proceselor-verbale de recepţie şi restituire prevãzute în anexa nr. 9 la <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 20/2006 , beneficiarii sprijinului prezintã o copie a facturii de cumpãrare a seminţei certificate/aviz de expediţie a seminţei certificate, dupã caz, însoţitã de o copie a Certificatului de calitate al furnizorului/Buletinului de analizã oficialã, dupã caz, conform regulilor şi normelor în vigoare, şi o copie a poliţei de asigurare a culturilor. Procesele-verbale de recepţie şi restituire se întocmesc pânã la data de 30 iunie 2006 inclusiv.
(2) La recepţionarea suprafeţelor cultivate cu sfeclã de zahãr participã şi reprezentantul fabricii de zahãr contractante.
ART. 5
Sprijinul direct etapa a doua, plata în lei, pentru soia din soiuri nemodificate genetic, plante textile şi orez se acordã în baza Centralizatorului justificativ al sumelor acordate ca sprijin direct sub formã de bonuri valorice în prima etapã şi plata în lei, etapa a doua, prevãzut în anexa nr. 10 la <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 20/2006 .
ART. 6
Sprijinul direct etapa a doua, plata în lei, la cultura de sfeclã de zahãr se acordã pe mãsura valorificãrii producţiei de sfeclã de zahãr la fabrica de zahãr, pe baza documentelor de recepţie a sfeclei de zahãr şi a proceselor-verbale de recepţie a culturii, dupã cum urmeazã:
a) pentru producţii medii cuprinse între 20 şi 24 tone/ha se acordã 250 lei/ha;
b) pentru producţii medii de peste 24 pânã la 35 tone/ha se acordã 750 lei/ha;
c) pentru producţii medii de peste 35 tone/ha se acordã 1.250 lei/ha.

CAP. II
Condiţiile de acordare a sprijinului direct pentru culturile de plante medicinale şi aromatice

ART. 7
(1) Sprijinul direct prevãzut la <>art. 1 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 20/2006 se acordã pentru suprafeţele cultivate cu plante medicinale şi aromatice din soiurile prevãzute în Catalogul oficial al soiurilor de plante de culturã din România şi/sau în Catalogul unui stat membru al Uniunii Europene şi/sau Lista 3 "Plante ce urmeazã a fi notificate dacã sunt supuse notificãrii", prevãzutã în anexa la Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale şi al ministrului sãnãtãţii nr. 244/401/2005.
(2) Cererea-tip al cãrei model este prevãzut în anexele nr. 1a) şi 1b) este însoţitã de declaraţia pe propria rãspundere de înfiinţare şi/sau exploatare a suprafeţei pentru care solicitã sprijin direct, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 2, o copie a contractului de valorificare a producţiei/dovadã cã o folosesc în unitãţi proprii de procesare, dupã caz, precum şi de copii ale documentelor care fac dovada îndeplinirii condiţiilor prevãzute la <>art. 4 alin. (3) şi (4) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 20/2006 , dupã caz.
(3) Documentele care fac dovada plãţii arendei/redevenţei sau a altor obligaţii contractuale legate de folosinţa terenului sunt: copie de pe borderoul de platã a arendei/adeverinţã de la Agenţia Domeniilor Statului sau alte documente doveditoare, dupã caz.
(4) Termenul limitã pentru depunerea cererilor pentru acordarea sprijinului direct pentru suprafaţa cultivatã este 15 mai 2006 inclusiv.
ART. 8
Sprijinul direct pe unitatea de suprafaţã se acordã producãtorilor agricoli de plante medicinale şi aromatice care înfiinţeazã şi/sau exploateazã o suprafaţã minimã de 0,1 ha inclusiv.
ART. 9
(1) Termenul de valabilitate a bonurilor valorice este 30 august 2006 inclusiv.
(2) Sucursalele judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, ale Agenţiei primesc spre decontare bonuri valorice pânã la data de 30 septembrie 2006 inclusiv, dupã care vor solicita Agenţiei, pânã la data de 20 octombrie 2006 inclusiv, ultima tranşã de plãţi aferentã bonurilor valorice, iar Agenţia vireazã sumele cuvenite furnizorilor pânã la data de 30 noiembrie 2006 inclusiv.
ART. 10
(1) Procesele-verbale de recepţie/restituire se încheie la data de 30 iunie 2006 inclusiv.
(2) La recepţionarea culturilor, beneficiarii sprijinului prezintã o copie a facturii de cumpãrare a seminţei certificate/aviz de expediţie a seminţei certificate, dupã caz, însoţitã de copie a Certificatului de calitate al furnizorului/Buletinului de analizã oficialã, dupã caz, conform regulilor şi normelor în vigoare, şi o copie a poliţei de asigurare a culturilor.
ART. 11
Sprijinul direct etapa a doua, plata în lei, se acordã în baza Centralizatorului justificativ al sumelor acordate ca sprijin financiar sub formã de bonuri valorice în prima etapã şi plata în lei, etapa a doua, prevãzut în anexa nr. 10 la <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 20/2006 .

CAP. III
Condiţiile de acordare a sprijinului direct pentru cultura de hamei

ART. 12
Pentru susţinerea culturii în anul 2006 se acordã un sprijin direct, conform celui prevãzut în anexa nr. 1 la <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 20/2006 , în douã etape, astfel:
a) pentru plantaţiile de hamei pe rod se acordã un sprijin în valoare de 1.760 lei/ha, din care în prima etapã bonuri valorice în sumã de 880 lei/ha, iar în a doua etapã sprijinul direct este în valoare de 880 lei/ha;
b) pentru plantaţiile tinere de hamei se acordã sprijin în valoare de 1.440 lei/ha, din care în prima etapã bonuri valorice în sumã de 720 lei/ha, iar în a doua etapã sprijinul direct este în valoare de 720 lei/ha.
ART. 13
(1) Sprijinul direct prevãzut la <>art. 1 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 20/2006 se acordã pentru suprafeţele cultivate cu hamei din soiurile prevãzute în Catalogul oficial al soiurilor de plante de culturã din România şi/sau din Catalogul Comunitãţii Europene.
(2) Cererea de solicitare a sprijinului direct pentru hamei, al cãrei model este prevãzut în anexele nr. 1 a) şi 1 b), este însoţitã de declaraţia pe propria rãspundere de cultivare a suprafeţei de hamei pentru care solicitã sprijinul, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 2, precum şi de copii ale documentelor care fac dovada îndeplinirii condiţiilor prevãzute la <>art. 4 alin. (3) şi (4) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 20/2006 , dupã caz.
(3) Documentele care fac dovada plãţii arendei/redevenţei sau a altor obligaţii contractuale legate de folosinţa terenului sunt: copie de pe borderoul de platã a arendei/adeverinţã de la Agenţia Domeniilor Statului sau alte documente doveditoare, dupã caz.
(4) Termenul limitã pentru depunerea cererilor pentru acordarea sprijinului direct pentru suprafaţa cultivatã este 15 mai 2006 inclusiv.
(5) Bonurile valorice sunt valabile pânã la data de 30 august 2006 inclusiv.
ART. 14
(1) Procesele-verbale de recepţie/restituire se încheie la data de 30 iunie 2006 inclusiv.
(2) La recepţionarea culturilor, beneficiarii sprijinului prezintã o copie a poliţei de asigurare, iar pentru culturile pe rod, şi o copie a contractului de valorificare a producţiei.
ART. 15
Sucursalele judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, ale Agenţiei primesc spre decontare bonuri valorice pânã la data de 30 septembrie 2006 inclusiv, dupã care vor solicita Agenţiei, pânã la data de 20 octombrie 2006 inclusiv, ultima tranşã de plãţi aferentã bonurilor valorice, iar Agenţia vireazã sumele cuvenite furnizorilor pânã la data de 30 noiembrie 2006 inclusiv.
ART. 16
Sprijinul direct etapa a doua, plata în lei, se acordã în baza Centralizatorului justificativ al sumelor acordate ca sprijin financiar sub formã de bonuri valorice în prima etapã şi plata în lei, etapa a doua, prevãzut în anexa nr. 10 la <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 20/2006 .

CAP. IV
Condiţiile de acordare a sprijinului direct pentru culturile de legume de câmp şi cartofi timpurii, legume de solarii, de sere reci şi plantaţii de pomi, arbuşti fructiferi şi cãpşuni

ART. 17
(1) Sprijinul direct se acordã în baza cererii-tip, al cãrei model este prevãzut în anexele nr. 3a) şi 3b), însoţitã de copii de pe documentele care fac dovada îndeplinirii condiţiilor prevãzute la <>art. 4 alin. (3) şi (4) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 20/2006 , dupã caz.
(2) Documentele care fac dovada plãţii arendei/redevenţei sau a altor obligaţii contractuale legate de folosinţa terenului sunt: copie de pe borderoul de platã a arendei/adeverinţã de la Agenţia Domeniilor Statului sau alte documente doveditoare, dupã caz.
(3) Persoanele fizice autorizate, pe lângã documentele prevãzute la alin. (1), depun şi o copie a documentului de înregistrare la registrul comerţului.
(4) Sprijinul direct pentru persoane fizice membri ai asociaţiilor profesionale sau ai grupurilor de producãtori se acordã pe baza cererii depuse de preşedinţii acestora sau de împuterniciţii lor pe bazã de mandat, care va fi însoţitã de:
a) o copie a actului constitutiv al grupului de producãtori înregistrat la registrul comerţului;
b) o copie a hotãrârii adunãrii generale prin care s-a hotãrât acordarea sprijinului prin grupul de producãtori sau asociaţia profesionalã;
c) lista membrilor în care se specificã suprafaţa cultivatã de fiecare membru, cu numãrul de înregistrare din registrul agricol, datele de identificare şi semnãtura.
ART. 18
Termenul limitã pentru depunerea cererilor pentru acordarea sprijinului direct pentru suprafeţele cultivate cu legume de câmp şi cartofi timpurii, legume de solarii şi sere reci, precum şi pentru plantaţiile de pomi fructiferi, arbuşti fructiferi şi cãpşuni este 15 mai 2006 inclusiv.
ART. 19
(1) Sprijinul direct se acordã producãtorilor agricoli prevãzuţi la <>art. 1 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 20/2006 , astfel:
a) prin acordarea de bonuri valorice o singurã datã, pentru suprafeţele de plantaţii de pomi fructiferi, arbuşti fructiferi şi cãpşuni, începând de la 0,1 ha inclusiv;
b) pentru suprafeţele de legume de câmp şi cartofi din soiurile timpurii sau suprafeţele înfiinţate cu tuberculi preîncolţiţi din alte soiuri, recoltate pânã la data de 15 iulie inclusiv, denumiţi în continuare cartofi timpurii, sprijinul direct se acordã începând cu 0,1 ha inclusiv;
c) pentru suprafeţele cultivate cu legume de solarii şi sere reci, sprijinul se acordã începând de la 0,03 ha inclusiv.
(2) Bonurile valorice pentru membrii asociaţiilor profesionale sau ai grupurilor de producãtori legal constituite se ridicã de preşedinte sau de împuternicitul acestuia, cu aprobarea adunãrii generale.
(3) Bonurile valorice acordate sunt valabile pânã la data de 30 august 2006 inclusiv.
ART. 20
Termenul limitã pentru recepţionarea culturilor prevãzute la nr. crt. 7 şi 8 din anexa nr. 1 la <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 20/2006 este data de 30 iunie 2006 inclusiv. La recepţie beneficiarii sprijinului direct prezintã o copie a facturii de cumpãrare a seminţei certificate/aviz de expediţie a seminţei certificate, dupã caz, însoţitã de o copie a Certificatului de calitate al furnizorului/Buletinului de analizã oficialã, dupã caz, şi o copie a poliţei de asigurare a culturilor.
ART. 21
Sucursalele judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, ale Agenţiei primesc spre decontare bonuri valorice pânã la data de 30 septembrie 2006 inclusiv, dupã care vor solicita Agenţiei, pânã la data de 20 octombrie 2006 inclusiv, ultima tranşã de plãţi aferentã bonurilor valorice, iar Agenţia vireazã sumele cuvenite furnizorilor pânã la data de 30 noiembrie 2006 inclusiv.
ART. 22
Sprijinul direct etapa a doua, plata în lei, pentru culturile de legume de câmp şi cartofi timpurii, legume de solarii şi sere reci se acordã dupã recepţionarea culturilor de cãtre reprezentantul teritorial al Agenţiei, pe baza Centralizatorului justificativ al sumelor acordate ca sprijin direct sub formã de bonuri valorice în prima etapã şi plata în lei, etapa a doua, prevãzut în anexa nr. 10 la <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 20/2006 .

CAP. V
Condiţiile de acordare a sprijinului direct pentru cultura viţei-de-vie din soiuri nobile

ART. 23
(1) Sprijinul direct se acordã la cultura viţei-de-vie din soiuri nobile în anul 2006 prin atribuirea de bonuri valorice în sumã de 200 lei/ha, într-o singurã etapã, pentru achiziţionarea de pesticide pentru combaterea bolilor la viţa-de-vie.
(2) Pentru viţa-de-vie din soiuri nobile pentru vinuri DOC se acordã suplimentar şi o platã în lei, în valoare de 410 lei/ha, într-o singurã etapã.
ART. 24
Beneficiarii sprijinului direct prevãzuţi la <>art. 1 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 20/2006 sunt producãtorii agricoli care deţin şi exploateazã suprafeţe cultivate cu viţã-de-vie cu soiuri nobile pentru suprafeţe de minimum 0,1 ha inclusiv, înscrise în Registrul plantaţiilor viticole.
ART. 25
(1) Sprijinul direct se acordã în baza cererii al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 3 a), însoţitã de copii ale documentelor care fac dovada îndeplinirii condiţiilor prevãzute la <>art. 4 alin. (3) şi (4) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 20/2006 , dupã caz, iar termenul limitã de depunere este pânã la 15 mai 2006 inclusiv.
(2) Documentele care fac dovada plãţii arendei/redevenţei sau a altor obligaţii contractuale legate de folosinţa terenului sunt: copie de pe borderoul de platã a arendei/adeverinţa de la Agenţia Domeniilor Statului sau de pe alte documente doveditoare, dupã caz.
(3) Bonurile valorice sunt valabile pânã la data de 30 august 2006 inclusiv.
ART. 26
Sucursalele judeţene ale Agenţiei, respectiv a municipiului Bucureşti, primesc spre decontare bonuri valorice pânã la data de 30 septembrie 2006 inclusiv, dupã care vor solicita Agenţiei, pânã la data de 20 octombrie 2006 inclusiv, ultima tranşã de plãţi aferentã bonurilor valorice, iar Agenţia vireazã sumele cuvenite furnizorilor pânã la data de 30 noiembrie 2006 inclusiv.
ART. 27
Reprezentantul sucursalei Agenţiei şi cel al Oficiului Naţional al Denumirilor de Origine pentru Vinuri şi Alte Produse Vitivinicole (ONDOV) întocmesc procesul-verbal de recepţie şi restituire pentru suprafeţele de viţã-de-vie din soiuri nobile producãtoare de vinuri DOC autorizate de ONDOV, conform anexei nr. 9 din <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 20/2006 , pânã la data de 30 septembrie 2006 inclusiv.
ART. 28
Plata în lei în valoare de 410 lei/ha se acordã pânã la data de 30 noiembrie 2006, pe baza Centralizatorului justificativ al sumelor acordate ca sprijin financiar sub formã de bonuri valorice în prima etapã şi plata în lei, etapa a doua, prevãzut în anexa nr. 10 din <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 20/2006 .

CAP. VI
Condiţiile de acordare a sprijinului direct pentru culturile ecologice

ART. 29
(1) Sprijinul direct se acordã producãtorilor agricoli prevãzuţi la <>art. 1 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 20/2006 , înregistraţi la Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, conform prevederilor <>cap. I din anexa la Ordinul ministrului pãdurilor, apelor şi mediului nr. 527/2003 pentru aprobarea Regulilor privind sistemul de inspecţie şi certificare şi condiţiile de acreditare a organismelor de inspecţie şi certificare în agricultura ecologicã, pentru culturile ecologice certificate, în baza cererilor-tip, ale cãror modele sunt prevãzute în anexele nr. 4 şi 5.
(2) Pentru culturile ecologice prevãzute la nr. crt. 12 din anexa nr. 1 la <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 20/2006 , cererea va fi însoţitã de urmãtoarele documente:
a) copii ale documentelor care fac dovada îndeplinirii condiţiilor prevãzute la <>art. 4 alin. (3) şi (4) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 20/2006 , dupã caz;
b) documentele care fac dovada plãţii arendei/redevenţei sau a altor obligaţii contractuale legate de folosinţa terenului sunt: copie de pe borderoul de platã a arendei, adeverinţa de la Agenţia Domeniilor Statului sau de pe alte documente doveditoare, dupã caz;
c) fişa de înregistrare a producãtorului prevãzutã în <>cap. I din anexa la Ordinul ministrului pãdurilor, apelor şi mediului nr. 527/2003 ;
d) contractul producãtorului cu un organism de inspecţie şi certificare acreditat de Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale.
ART. 30
Termenul limitã pentru depunerea cererilor pentru acordarea sprijinului direct pentru suprafaţa cultivatã cu culturile ecologice certificate este 15 mai 2006 inclusiv.
ART. 31
Acordarea sprijinului direct producãtorilor agricoli pentru culturile ecologice certificate se face dupã recoltatul fiecãrei culturi, în baza certificatului de atestare ecologicã a suprafeţelor sau a certificatului de atestare ecologicã a exploataţiei, dupã caz, cu evidenţa suprafeţelor certificate pe culturi, eliberat de organismul de inspecţie şi certificare cu care producãtorul a încheiat contractul.
ART. 32
Anexele nr. 1a), 1b), 2, 3a), 3b), 4 şi 5 fac parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 33
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul agriculturii,
pãdurilor şi dezvoltãrii rurale,
Gheorghe Flutur

Bucureşti, 29 martie 2006.
Nr. 218.


ANEXA 1 a)




Comuna (oraşul, municipiul) ..........
Judeţul ..............................
Nr. de înregistrare ........ din .....

Aprobat
Directorul Sucursalei Agenţiei de Plãţi
şi Intervenţie pentru Agriculturã,
.........................................
(Semnãtura şi ştampila)



CERERE
pentru acordarea sprijinului direct pe suprafaţa
cultivatã/exploatatã cu ......... în anul 2006


Domnul/Doamna ....................................................,
domiciliat/domiciliatã în localitatea ................................,
str. ..................... nr. ......, judeţul .......................,
B.I./C.I. seria ........ nr. .................., eliberat/eliberatã la
data de ................. de ......................., CNP ...............,
în baza actelor doveditoare anexate la prezenta cerere, cultiv/exploatez
...................................... ha.

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Suprafaţa Sprijinul din care Total
Cultura - ha - direct acordat ─────────────────────────── sprijin
- lei/ha - Bon valoric Plata în lei direct
- lei -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL GENERAL:
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Declar pe propria rãspundere cã suprafeţele corespund documentelor
legale şi pe baza celor prezentate solicit atribuirea sprijinului direct
pe suprafaţa cultivatã/exploatatã în conformitate cu Ordonanţa de urgenţã
a Guvernului nr. 20/2006.
Mã oblig sã particip la recepţionarea lucrãrilor conform prevederilor
<>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 20/2006 şi sã restitui sumele
primite, în condiţiile în care nu realizez suprafaţa cultivatã/exploatatã
pentru care am solicitat sprijin direct.
Suma solicitatã o veţi vira în contul nr. ...............,
deschis la ................................................ .
(bancã/CEC)


Solicitant,
...............
(Semnãtura)




ANEXA 1 b)




Comuna (oraşul, municipiul) ..........
Judeţul ..............................
Nr. de înregistrare ........ din .....

Aprobat

Directorul Sucursalei Agenţiei de Plãţi
şi Intervenţie pentru Agriculturã,
.........................................
(Semnãtura şi ştampila)



CERERE
pentru acordarea sprijinului direct pe suprafaţa
cultivatã/exploatatã cu ......... în anul 2006


Reprezentantul ...................... S.C./S.A. .......................,
cu sediul în localitatea .................., str. ........................
nr. ........, judeţul ...................., CUI ............................,
în baza actelor doveditoare anexate la prezenta cerere, cultiv/exploatez
...................................... ha.

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Suprafaţa Sprijinul din care Total
Cultura - ha - direct acordat ─────────────────────────── sprijin
- lei/ha - Bon valoric Plata în lei direct
- lei -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL GENERAL:
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Declar pe propria rãspundere cã suprafeţele corespund documentelor
legale şi pe baza celor prezentate solicit atribuirea sprijinului direct
pe suprafaţa cultivatã/exploatatã în conformitate cu Ordonanţa de urgenţã
a Guvernului nr. 20/2006.
Mã oblig sã particip la recepţionarea lucrãrilor conform prevederilor
<>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 20/2006 şi sã restitui sumele
primite, în condiţiile în care nu realizez suprafaţa cultivatã/exploatatã
pentru care am solicitat sprijin direct.
Suma solicitatã o veţi vira în contul nr. ...............,
deschis la ................................................ .
(trezoreria)


Solicitant,
...............
(Semnãtura)





ANEXA 2


DECLARAŢIE

Subsemnatul/Subsemnata ............................, domiciliat/domiciliatã în localitatea ........................, str. ..................... nr. ......, judeţul .................. B.I./C.I. seria ......... nr. .............., eliberat/eliberatã la data de ...................., CNP ......................, reprezentant al Societãţii Comerciale/Grupului de producãtori/Staţiunii de cercetãri ................................, cu sediul în localitatea ..................., CUI .........................., declar pe propria rãspundere cã în anul 2006 înfiinţez şi/sau exploatez suprafaţa de ..... ha plante medicinale şi aromatice în sistem convenţional/ecologic, hamei.
Anexez documentele care atestã legalitatea acordãrii sprijinului direct, conform <>art. 2 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 20/2006 .
Mã oblig sã particip la recepţionarea lucrãrilor conform prevederilor <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 20/2006 şi sã restitui sumele primite, în condiţiile în care nu realizez suprafaţa cultivatã/exploatatã pentru care am solicitat sprijin direct.


.....................................
(Numele, prenumele şi semnãtura)

Data ...................


ANEXA 3 a)




Comuna (oraşul, municipiul) ..........
Judeţul ..............................
Nr. de înregistrare ........ din .....

Aprobat
Directorul Sucursalei Agenţiei de Plãţi
şi Intervenţie pentru Agriculturã,
.........................................
(Semnãtura şi ştampila)



CERERE
pentru sprijinul direct acordat producãtorilor agricoli
persoane fizice, persoane juridice pe suprafeţele de
plantaţii de pomi şi arbuşti fructiferi şi viţã-de-vie
din soiuri nobile, exploatate în anul 2006


Domnul/Doamna/Unitatea .............................................,
domiciliat/domiciliatã/cu sediul în localitatea ........................,
str. ...................... nr. ....., judeţul .........................,
B.I./C.I. seria ........ nr. ............., eliberat/eliberatã la data de
................., CNP/CUI ..................., în baza actelor doveditoare
anexate la prezenta cerere, solicit sprijin direct pentru:

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
din care Numãrul
─────────────── Total fişei
Sprijinul Bon Plata sprijin calculator
Cultura Suprafaţa direct valoric în lei direct din
- ha - acordat - lei - Registrul
- lei/ha - plantaţiilor
viticole
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Plantaţii de x
pomi şi
arbuşti
fructiferi
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Viţã-de-vie din x
soiuri nobile
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Viţã-de-vie din
soiuri nobile
pentru vinuri
DOC autorizatã
de ONDOV
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL GENERAL:
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Declar pe propria rãspundere cã suprafeţele corespund documentelor legale
şi le exploatez conform tehnologiilor de culturã specifice, despre care am
luat cunoştinţã.
Pe baza celor prezentate, solicit sprijin direct, în conformitate cu
<>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 20/2006 .
Menţionez cã am depus cerere şi în localitatea ................. pentru
suprafaţa de pomi şi arbuşti fructiferi/viţã-de-vie nobilã şi/sau autorizatã
de ONDOV de .............. ha.
Suma solicitatã o veţi vira în contul nr. ..................., deschis
la ................................ .
(trezorerie/bancã/CEC)



Beneficiarul sprijinului direct,
..................................
(Semnãtura şi ştampila)




ANEXA 3 b)




Comuna (oraşul, municipiul) ..........
Judeţul ..............................
Nr. de înregistrare ........ din .....

Aprobat
Directorul Sucursalei Agenţiei de Plãţi
şi Intervenţie pentru Agriculturã,
.........................................
(Semnãtura şi ştampila)



CERERE
pentru sprijinul direct acordat producãtorilor agricoli
persoane fizice, persoane juridice care cultivã
legume în anul 2006

Domnul/Doamna/Unitatea ..................., domiciliat/domiciliatã/cu
sediul în localitatea ................, str. ............... nr. ....,
judeţul ...................., B.I./C.I. seria .... nr. ...............,
eliberat/eliberatã la data de ................, CNP/CUI .................,
în baza actelor doveditoare anexate la prezenta cerere, solicit sprijin
direct pentru:

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Suprafaţa Sprijinul din care Total
Cultura - ha - direct acordat ─────────────────────────── sprijin
- lei/ha - Bon valoric Plata în lei direct
- lei -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Legume de
câmp şi
cartofi
timpurii
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Legume de
solarii şi
sere reci
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL GENERAL:
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Declar pe propria rãspundere cã suprafeţele corespund documentelor legale
şi le exploatez conform tehnologiilor de culturã specifice, despre care am
luat cunoştinţã.
Pe baza celor prezentate, solicit sprijin direct în conformitate cu
<>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 20/2006 .
Suma solicitatã o veţi vira în contul nr. .................. deschis
la .........................
(trezorerie/bancã/CEC).



Beneficiarul sprijinului direct,
..................................
(Semnãtura şi ştampila)




ANEXA 4




Comuna (oraşul, municipiul) ..........
Judeţul ..............................
Nr. de înregistrare ........ din .....

Aprobat
Directorul Sucursalei Agenţiei de Plãţi
şi Intervenţie pentru Agriculturã,
.........................................
(Semnãtura şi ştampila)


CERERE
pentru acordarea sprijinului direct pe suprafaţa
cultivatã cu culturi ecologice certificate în anul 2006

Domnul/Doamna ........................., domiciliat/domiciliatã în
localitatea .................., str. ............... nr. .........,
judeţul ................., B.I./C.I. seria .... nr. .................,
eliberat/eliberatã la data de .............. de ...............,
CNP ....................., în baza actelor doveditoare anexate la prezenta
cerere, cultiv ................. ha culturi ecologice.

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cultura Suprafaţa Sprijinul direct acordat Total sprijin direct
- ha - - lei/ha - - lei -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL GENERAL:
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Declar pe propria rãspundere cã suprafeţele corespund documentelor legale
şi pe baza celor prezentate solicit atribuirea sprijinului direct pe suprafaţa
cultivatã în conformitate cu <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 20/2006 .
Mã oblig sã particip la recepţionarea lucrãrilor conform prevederilor
<>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 20/2006 şi sã restitui sumele primite,
în condiţiile în care nu realizez suprafaţa cultivatã pentru care am solicitat
sprijin direct.
Suma solicitatã o veţi vira în contul nr. .................... deschis
la ...........................
(bancã/CEC).


Solicitant,
..............
(Semnãtura)




ANEXA 5




Comuna (oraşul, municipiul) ..........
Judeţul ..............................
Nr. de înregistrare ........ din .....

Aprobat
Directorul Sucursalei Agenţiei de Plãţi
şi Intervenţie pentru Agriculturã,
.........................................
(Semnãtura şi ştampila)


CERERE
pentru acordarea sprijinului direct pe suprafaţa
cultivatã cu culturi ecologice certificate în anul 2006

Reprezentantul ......................... S.C./S.A. ....................,
cu sediul în localitatea ........................, str. ...................
nr. ..., judeţul ......................., CUI .............................,
în baza actelor doveditoare anexate la prezenta cerere, cultiv .......... ha
culturi ecologice.

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cultura Suprafaţa cultivatã Sprijinul direct acordat Total sprijin direct
- ha - - lei/ha - - lei -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL GENERAL:
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Declar pe propria rãspundere cã suprafeţele corespund documentelor legale
şi pe baza celor prezentate solicit atribuirea sprijinului direct pe
suprafaţa cultivatã în conformitate cu Ordonanţa de urgenţã a Guvernului
nr. 20/2006.
Mã oblig sã particip la recepţionarea lucrãrilor conform prevederilor
<>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 20/2006 şi sã restitui sumele primite
în condiţiile în care nu realizez suprafaţa cultivatã pentru care am
solicitat sprijin direct.
Suma solicitatã o veţi vira în contul nr. .................... deschis
la ....................
(trezoreria).



Solicitant,
.............
(Semnãtura)



-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016