┌───────────────────────────────────┬───────────┬──────────────┬───────────────┐
│Greutatea unitãţilor de impachetare│ > 20 kg │ 10 - 20 kg │ 10 kg │
├───────────────────────────────────┼───────────┼──────────────┼───────────────┤
│Coeficient de prelevare │ x 1 │ x 3/4 │ x 1/2 │
└───────────────────────────────────┴───────────┴──────────────┴───────────────┘
SECŢIUNEA C
METODA MICROBIOLOGICA PENTRU EXAMINAREA PROBELOR
Examenele microbiologice a probelor pentru Salmonella trebuie sa fie efectuate în conformitate cu prevederile standardului Organizaţiei pentru Standardizare ISO 6579:1993 sau editiile revazute, ori prin metoda descrisã de cãtre Comitetul Nordic privind Analiza Alimentelor (NMKL) metoda no. 71, a patra editie, 1991 sau editii revizuite. În unele cazuri, pot fi autorizate metode ce oferã garanţii echivalente, în concordanta cu procedura stabilitã de art. 16 al "Normei sanitare veterinare privind condiţiile de sãnãtate pentru producerea şi comercializarea carnii proaspete", ce transpune Directiva 64/433/CEE .
În caz de litigiu sau când rezultatele examenelor de laborator sunt contestate, în scopul soluţionãrii acestor situaţii, trebuie sa se ia ca metoda de referinta standardul Organizaţiei Internaţionale pentru Standardizare ISO 6579:1993, sau editiile revazute - SR EN 6579/97; 12824/2001.