Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 210 din 30 iunie 2003  cu privire la notificarea echipamentelor radio in conformitate cu   art. 13 din Hotararea Guvernului nr. 88/2003 privind echipamentele radio si echipamentele terminale de telecomunicatii si recunoasterea mutuala a conformitatii acestora    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 210 din 30 iunie 2003 cu privire la notificarea echipamentelor radio in conformitate cu art. 13 din Hotararea Guvernului nr. 88/2003 privind echipamentele radio si echipamentele terminale de telecomunicatii si recunoasterea mutuala a conformitatii acestora

EMITENT: MINISTERUL COMUNICATIILOR SI TEHNOLOGIEI INFORMATIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 539 din 28 iulie 2003
ORDIN nr. 210 din 30 iunie 2003
cu privire la notificarea echipamentelor radio în conformitate cu <>art. 13 din Hotãrârea Guvernului nr. 88/2003 privind echipamentele radio şi echipamentele terminale de telecomunicaţii şi recunoaşterea mutuala a conformitatii acestora
EMITENT: MINISTERUL COMUNICAŢIILOR ŞI TEHNOLOGIEI INFORMATIEI
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 539 din 28 iulie 2003

Având în vedere prevederile <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 79/2002 privind cadrul general de reglementare a comunicaţiilor, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 591/2002 ,
în temeiul <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.337/2002 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informatiei, al <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.594/2002 privind organizarea şi funcţionarea Inspectoratului General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informatiei şi al <>Hotãrârii Guvernului nr. 88/2003 privind echipamentele radio şi echipamentele terminale de telecomunicaţii şi recunoaşterea mutuala a conformitatii acestora,

ministrul comunicaţiilor şi tehnologiei informatiei emite prezentul ordin.

ART. 1
Producãtorul, reprezentantul autorizat al acestuia sau persoana responsabilã cu introducerea pe piata a echipamentelor radio (importatorul ori distribuitorul) trebuie sa notifice în scris Inspectoratului General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informatiei, denumit în continuare I.G.C.T.I., intenţia de a introduce pe piata din România echipamentele radio care funcţioneazã în benzi de frecventa a cãror utilizare nu este armonizata în Uniunea Europeanã şi România, echipamente radio prevãzute în clasa 2 conform anexei nr. VIII la <>Hotãrârea Guvernului nr. 88/2003 privind echipamentele radio şi echipamentele terminale de telecomunicaţii şi recunoaşterea mutuala a conformitatii acestora.
ART. 2
(1) Notificarea prevãzutã la art. 1 trebuie facuta cu cel puţin 4 sãptãmâni înainte de data la care se intenţioneazã introducerea pe piata a acestor echipamente şi trebuie sa conţinã informaţii referitoare la caracteristicile radio ale echipamentului, în special cele privind benzile de frecventa, ecartul între canale, tipul de modulatie şi puterea de radiofrecventa.
(2) Persoana responsabilã pentru introducerea echipamentului radio pe piata poate fi numai persoana juridicã romana sau persoana fizica romana.
(3) Notificarea echipamentului radio se face prin completarea formularului-tip prevãzut în anexa nr. 1, în conformitate cu indicaţiile de completare prevãzute la fiecare rubrica. Solicitantul notificãrii poate obţine formularul-tip al notificãrii de la sediul central al I.G.C.T.I., direcţiile teritoriale ale I.G.C.T.I. sau de pe pagina de Internet a I.G.C.T.I.
(4) Solicitantul notificãrii înregistreazã la sediul central al I.G.C.T.I. formularul-tip al notificãrii completat, însoţit de declaraţia de conformitate (copie) a producãtorului sau a reprezentantului autorizat al acestuia stabilit în Uniunea Europeanã sau în România, întocmitã conform modelului prevãzut în standardul EN 45014, respectiv standardul SR EN 45014.
(5) Documentele notificãrii, prevãzute la alin. (4), pot fi transmise la I.G.C.T.I. prin scrisoare, fax sau e-mail. În cazul transmiterii prin fax sau e-mail este necesarã confirmarea notificãrii prin scrisoare.
(6) Notificarea este consideratã realizatã numai dacã au fost îndeplinite toate cerinţele privind transmiterea, forma şi conţinutul sau.
(7) În cazul în care nu sunt îndeplinite cerinţele prevãzute la alin. (4), I.G.C.T.I. va cere solicitantului notificãrii îndeplinirea acestora, în termen de 7 zile de la data transmiterii documentelor notificãrii.
ART. 3
(1) Dacã din evaluarea informaţiilor furnizate ca urmare a notificãrii rezulta ca echipamentul radio are caracteristici care nu cauzeazã interferente prejudiciabile şi care nu pot perturba serviciile de radiocomunicatii existente în benzile de frecvente atribuite în România, în termen de 15 zile I.G.C.T.I. elibereazã persoanei responsabile cu introducerea echipamentului radio pe piata avizul de confirmare pentru echipamentele radio.
(2) Avizul de confirmare permite introducerea echipamentelor pe piata şi precizeazã condiţiile de punere în funcţiune şi de utilizare a acestora, condiţii care pot include obţinerea licenţei de utilizare a frecventelor (LUF) sau a licenţei de emisie (LE), eliberate de Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informatiei.
(3) Echipamentele radio supuse notificãrii pot fi importate numai dupã eliberarea de cãtre I.G.C.T.I. a avizului de confirmare.
(4) Valabilitatea avizului de confirmare este limitatã la tipul de echipament radio notificat.
(5) Avizul de confirmare nu reprezintã un certificat de conformitate a echipamentului radio notificat cu cerinţele esenţiale aplicabile.
(6) Avizul de confirmare nu conferã titularului dreptul exclusiv de a introduce pe piata echipamentul radio notificat.
(7) Formatul avizului de confirmare este prevãzut în anexa nr. 2.
ART. 4
În cazul în care din evaluarea informaţiilor furnizate ca urmare a notificãrii rezulta ca echipamentul radio are caracteristici care pot cauza interferente prejudiciabile, inclusiv perturbarea serviciilor de radiocomunicatii existente în benzile de frecvente atribuite în România, I.G.C.T.I. comunica notificatorului, în termen de 15 zile, ca echipamentul radio nu poate fi utilizat în România.
ART. 5
Pot fi introduse pe piata fãrã notificare şi puse în funcţiune fãrã restrictii în România urmãtoarele categorii de echipamente:
a) receptoare radio, subansambluri radio pasive (care nu emit unde electromagnetice: antene, filtre, duplexoare etc.), alte echipamente de comunicaţii care nu emit unde radio;
b) echipamente radio şi echipamente terminale de telecomunicaţii care sunt prevãzute în clasa 1 conform anexei nr. VIII la <>Hotãrârea Guvernului nr. 88/2003 .
ART. 6
Notificarea şi avizul de confirmare nu se aplica urmãtoarelor categorii de echipamente:
a) echipamente radio pentru navele maritime, care au aprobarea de tip prevãzutã de <>Ordinul ministrului transporturilor nr. 216/2000 sau Directiva 96/98/CE ;
b) echipamente radio pentru aviaţia civilã, pentru care exista certificarea prevãzutã de <>Ordinul ministrului transporturilor nr. 785/2000 pentru aprobarea aplicãrii unor reglementãri europene tehnice care cuprind cerinţele tehnice necesare în vederea certificãrii, în conformitate cu dispoziţiile Reglementãrii europene SAR - 21 - Proceduri de certificare pentru aeronave, produse şi piese asociate, aprobatã prin <>Ordinul ministrului transporturilor nr. 434/1999 ;
c) echipamente radio destinate exclusiv pentru managementul traficului aerian;
d) echipamente radio utilizate exclusiv în cadrul activitãţilor din domeniul siguranţei publice, al siguranţei statului, inclusiv cel al protecţiei intereselor economice ale statului, dacã aceste interese se referã la siguranta statului, din domeniul apãrãrii naţionale, precum şi în cadrul activitãţilor statului din domeniul dreptului penal.
ART. 7
Se interzic introducerea pe piata, deţinerea şi punerea în funcţiune a echipamentelor de bruiaj şi întrerupere a radiocomunicatiilor.
ART. 8
Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 9
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va fi pus în aplicare prin grija Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informatiei şi a Inspectoratului General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informatiei.

Ministrul comunicaţiilor
şi tehnologiei informatiei,
Dan Nica

Bucureşti, 30 iunie 2003.
Nr. 210.

ANEXA 1

INSPECTORATUL GENERAL PENTREU


┌──────────┐
│ │
│I.G.C.T.I │
│ │
└──────────┘
COMUNICAŢII ŞI TEHNOLOGIA INFORMATIEI

INSPECTORATUL GENERAL PENTRU COMUNICAŢII ŞI TEHNOLOGIA INFORMATIEI
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ NOTIFICAREA ECHIPAMENTELOR RADIO │
│ │
│ În conformitate cu prevederile articolului 13 din Hotãrârea de Guvern │
│ nr. 88/2003 sau ale articolului 6.4 din Directiva 1999/5/EC │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Aceste informaţii sunt considerate confidenţiale: Da [] Nu [] │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Documentul va fi trimis la adresa: │
│Inspectoratul General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informatiei │
│Str. Italiana nr. 22, sector 2, Bucureşti, Cod Poştal 70204, România │
│Tel: +40 21 30 32 999; Fax: +40 21 30 32 937; e-mail: notif@igcti.ro: │
│www.igcti.ro │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Numãrul de înregistrare şi data notificãrii: ................................ │
│ │
│Notificare prin: [] scrisoare [] e-mail [] fax │
│ │
│NOTA- În cazul notificãrii prin fax sau e-mail este necesarã confirmarea │
│ notificãrii prin scrisoare │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

1. Persoana responsabilã pentru notificarea echipamentului radio:

[] producãtor
[] reprezentant autorizat pentru...................... .....
[] persoana responsabilã pentru introducerea echipamentului pe piata

([] importator; [] distribuitor)

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Numele Firmei: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Adresa: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Localitatea: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Codul poştal: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Ţara: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Persoana imputernicita pentru notificare: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Telefon: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Fax: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│e-mail: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Pagina de Internet: │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

2. Persoana responsabilã pentru introducerea echipamentului radio pe piata:
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Numele: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Adresa: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Localitatea: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Codul poştal: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Ţara: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Telefon: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Fax:. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│e-mail: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Pagina de Internet: │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

3. Producãtor
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Numele Firmei: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Adresa: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Localitatea: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Codul poştal: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Ţara: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Persoana imputernicita pentru notificare: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Telefon: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Fax: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│e-mail: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Pagina de Internet: │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

4. Informaţii despre echipamentul radio:
┌────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────┐
│Identificarea echipamentului; │ │
│Se înscriu datele de identificare ale │ │
│echipamentului, prevãzute la art. 31 din │ │
│H.G. 88/2003, respectiv art. 12.4 din Directiva │ │
│ 1999/5/EC : denumirea, tipul, modelul, varianta │ │
│sau versiunea, denumirea comercialã, codul de │ │
│fabricaţie, numele producãtorului sau │ │
│importatorului │ │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│Categoria şi destinaţia echipamentului: │a) Categoria: │
│Se marcheaza patratul corespunzãtor categoriei, │ │
│respectiv destinaţiei echipamentului, asa cum │ │
│sunt ele stabilite de producãtor. În cazul │[] emitator; [] emitator - │
│altor categorii sau destinaţii, acestea │ receptor; │
│trebuie descrise pe scurt, cu suficiente │[] alta categorie .......... │
│detalii │ │
│ │ │
│ │b) Destinaţia: │
│ │[] mobil; [] fix; │
│ │[] statie [] portabil; │
│ │ de baza; │
│ │[] alta destinaţie:......... │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│Tipul aplicatiei: │[] transmisiuni analogice; │
│Se marcheaza patratul corespunzãtor tipurilor │[] transmisiuni de date; │
│de aplicaţii în care echipamentul se poate │[] alarme │
│utiliza, asa cum sunt ele stabilite de │[] telemetrie; │
│producãtor. În cazul altor aplicaţii, acestea │[] telecomanda; │
│trebuie descrise pe scurt, cu sufici ente │[] alte aplicaţii: ..........│
│detalii │ │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│Alte detalii privind utilizarea (dacã este │ │
│cazul): │ │
│Se prezintã alte detalii privind utilizarea │ │
│echipamentului, dacã acestea sunt prevãzute │ │
│de producãtor │ │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│Banda de frecvente, respectiv benzile de │ │
│frecvente: │ │
│Se prezintã banda sau benzile de frecvente │ │
│(emisie şi recepţie) în care echipamentul este │ │
│destinat sa funcţioneze │ │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│Frecventa, respectiv frecventele de lucru: │ │
│Se prezintã frecventele (emisie şi recepţie) de │ │
│lucru ale echipamentului (dacã este cazul). │ │
│Se precizeazã, dupã caz, dacã echipamentul │ │
│utilizeazã intreaga banda de frecvente sau dacã │ │
│stabilirea frecventelor de lucru se face dinamic│ │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│Tipul modulatiei: │ │
│Se prezintã tipul, respectiv tipurile de │ │
│modulatii întrebuinţate de echipament (ex. │ │
│modulatie de amplitudine, modulatie de │ │
│frecventa, modulatie defaza, modulatie digitala,│ │
│etc.). În cazul modulatiei digitale trebuie │ │
│prezentatã schema de modulatie │ │
│(ex. 4QAM, 16QAM, QPSK, etc.). │ │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│Ecartul dintre canale: │ │
│Se prezintã, în cazul echipamentelor prevãzute │ │
│cu canalizarea benzii de frecvente, ecartul │ │
│între canalele adiacente (ex. 25 kHz, 12,5 kHz, │ │
│etc.). Atunci când se poate, trebuie prezentatã │ │
│poziţia relativã a fiecãrui canal în banda de │ │
│frecvente. │ │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│Numãrul de canale (dacã este cazul): │ │
│Se prezintã numãrul de canale din banda │ │
│de frecvente │ │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│ Clasa de emisie: │ │
│ Se prezintã clasele de emisie şi largimea de │ │
│ banda necesarã, în conformitate cu │ │
│ clasificarea Uniunii Internaţionale de │ │
│ Telecomunicaţii - UIT (Clasele de emisie sunt │ │
│ codate internaţional prin utilizarea a şapte │ │
│ caractere pentru parametri de baza şi doua │ │
│ caractere opţionale pentru detalii referitoare │ │
│ la semnal. Definiţiile şi modul de codare sunt │ │
│ prevãzute de Regulamentul radio al UIT, │ │
│ Apendice ŞI). │ │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│Puterea maxima de ieşire sau puterea radiatã: │ │
│Se prezintã puterea maxima de emisie, │ │
│precizându-se dacã puterea mai sus menţionatã │ │
│este putere de ieşire (putere la conectorul de │ │
│antena al emitatorului) sau puterea radiatã de │ │
│antena. În cazul puterii radiate, trebuie sa │ │
│fie precizat tipul antenei şi despre ce fel de │ │
│putere este vorba (ex. puterea efectiv radiatã │ │
│- e.r.p., puterea echivalenta izotropic radiatã │ │
│- e.i.r.p.). În cazul aplicatiilor inductive, │ │
│în locul puterii se va prezenta intensitatea │ │
│câmpului magnetic şi distanta fata de elementul │ │
│radiant la care acesta este determinat │ │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│Tipul antenei: │[] integrata echipamentului; │
│Se marcheaza patratul corespunzãtor antenei │[] exterioarã: │
│utilizate cu echipamentul. În cazul │ │
│echipamentelor prevãzute cu conector │Tipul ....... Câştigul ..... │
│de antena se prezintã antenele prevãzute a fi │Tipul ....... Câştigul ..... │
│utilizate împreunã cu echipamentul │............................ │
│precizându-se tipul şi câştigul fiecãrei │Tipul ....... Câştigul ..... │
│antene │ │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│Ciclul de întrebuinţare (dacã este cazul): │[] < 0.1%; │
│Se prezintã procentual durata în care emitatorul│[] < 1 % ; │
│este activ (emite) într-un ciclu de funcţionare │[] < 10 % * │
│a echipamentului, marcandu-se patratul │[] pana la 100 % │
│corespunzãtor │ │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│Modul de operare: │[] simplex; │
│Se marcheaza patratele corespunzãtoare modului │[] duplex, ecartul emisie/ │
│de operare al echipamentului. În cazul modului │ recepţie.......; │
│duplex, trebuie prezentat ecartul (banda de │[] semiduplex; │
│frecvente de separare) între frecventa de │[] continuu; │
│emisie şi frecventa de recepţie │[] intermitent; │
│ │[] alt mod ............. │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│Protocolul de acces (dacã este cazul): │ │
│Se prezintã protocolul utilizat de echipament │ │
│pentru controlul sau gestiunea accesului la │ │
│canalele de frecventa (ex. GSM, DCS, TDMA, FDMA,│ │
│DS-CDMA, FH-CDMA, etc.) │ │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│Standarde sau specificaţii aplicabile: │ETS/EN ............... │
│Se prezintã toate standardele şi alte │parţial [] complet [] │
│specificaţii tehnice aplicate, pentru asigurarea│ETS/EN .................. │
│conformitatii echipamentului cu cerinţele │parţial [].... complet [] │
│esenţiale de compatibilitate electromagnetica şi│........................... │
│utilizare eficienta a spectrului (Art. 6, │ │
│pct. (1), lit. b) şi Art. 6, pct. (2) din │Altele: ............... │
│HG 88/2003). Se marcheaza pentru fiecare │ │
│standard patratul corespunzand aplicãrii │ │
│parţiale sau complete a standardului │ │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│Procedura de evaluare a conformitatii aplicatã: │[] Anexa II │
│Se marcheaza patratul corespunzãtor procedurii │[] Anexa III │
│aplicate pentru evaluarea conformitatii, conform│[] Anexa IV │
│prevederilor HG 88/2003, respectiv ale │[] Anexa V │
│ Directivei 1999/5/EC │ │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│Organismul notificat sau organismele notificate │ │
│(dacã este cazul): │ │
│Se prezintã numele şi numãrul de identificare al│ │
│fiecãrui organism notificat, implicat în │ │
│aplicarea procedurii de evaluare a conformitatii│ │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│Declaraţia de conformitate: │ │
│Se prezintã numãrul şi data Declaraţiei de │ │
│conformitate, în numele cui este data, numele │ │
│şi calitatea persoanei care semneazã Declaraţia │ │
│de conformitate; │ │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│Marcajul echipamentului include identificatorul │[] Da │
│de clasa: │[] Nu │
│Se marcheaza patratul corespunzãtor, │ │
│prezentându-se astfel dacã marcajul echipamen- │ │
│tului include sau nu identificatorul de clasa │ │
│prevãzut de Anexa VII, lit. B, din HG. 88/2003 │ │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│Informaţiile primite pot fi transmise │[] Da │
│autoritãţilor de management al spectrului din │[] Nu │
│alte tari? │ │
└────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────┘

5. Persoana responsabilã pentru deţinerea Dosarului Tehnic de Construcţie:
(conform prevederilor din Anexa IV, pct. 6, la Hotãrârea Guvernului
nr. 88/2003 sau din Anexa IV, ultimul alineat, la Directiva 1999/5/EC )

┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Numele companiei: │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Adresa: │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Localitatea: │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Codul poştal: │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Ţara: │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Persoana de contact imputernicita: │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Telefon: │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Fax: │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ e-mail: │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Pagina de Internet: │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


6. Declaraţie

┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Am luat la cunostinta faptul ca: │
│ 1. Introducerea pe piata a echipamentului se va face numai dupã eliberarea│
│ Avizului de Confirmare de cãtre Inspectoratul General pentru Comunicaţii │
│ şi Tehnologia Informatiei; │
│ 2. Prezenta notificare nu conferã: │
│ ● dreptul punerii în funcţiune în România a echipamentului notificat; │
│ utilizarea echipamentului radio poate fi restrictionata în conformitate│
│ cu alte prevederi legale (de ex, licenta de utilizare a frecventelor │
│ (LUF), licenta de emisie (LE), alte reglementãri privind gestiunea │
│ spectrului de frecvente radioelectrice); │
│ ● dreptul exclusiv privind introducerea pe piata a echipamentului. │
│ Prin prezenta declar ca am autoritatea de a semna prezenta notificare şi │
│ ca informaţiile furnizate sunt corecte şi complete. │
│ │
│ │
│ │
│ Nume şi prenume, calitatea ........................... │
│ │
│ │
│ Semnatura ................ │
│ │
│ Data .......... │
│ │
│ Nota - Persoana responsabilã pentru notificare trebuie sa prezinte o │
│ imputernicire din partea firmei notificatoare. │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘





ANEXA 2

┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ ┌──────────────┐ ROMÂNIA │
│ │INSPECTORATUL │ INSPECTORATUL GENERAL PENTRU COMUNICAŢII │
│ │GENERAL PENTRU│ ŞI TEHNOLOGIA INFORMATIEI │
│ │ COMUNICAŢII │ │
│ │ │ │
│ │ I.G.C.T.I. │ Strada Italiana nr. 22, sector 2, Bucureşti, │
│ │ │ Cod Poştal 70204 │
│ │ ŞI TEHNOLOGIA│ Tel: +40 21 303 29 99; Fax: +40 21 303 29 37; │
│ │ INFORMATIEI │ www.igcti.ro; e-mail: notif@igcti.ro │
│ └──────────────┘ │
│ │
│ AVIZ DE CONFIRMARE │
│ pentru echipamentele radio │
│ │
│ nr. ..../data ....... │
│ │
│ eliberat în temeiul art. 13 alin. (4) din Hotãrârea Guvernului │
│ nr. 88/2003 şi al art. 3 din Ordinul ministrului │
│ comunicaţiilor şi tehnologiei informatiei nr. 210/2003 │
│ │
│ Titularul ................................... │
│ │
│ cu domiciliul în: Localitatea ............., Strada ................, │
│ Nr. ..., Bl. ..., Sc. ..., Et. ..., Ap. ......, Judeţul/Sectorul ...... │
│ Codul Poştal ........., Telefon .........., Fax ......, e-mail ......... │
│ │
│ Înregistrat în registrul comerţului cu: nr. ........... din ............ │
│ │
│ Act de identitate: ...... seria ...... nr. ........ eliberat de ........ │
│ beneficiazã de dreptul de a introduce pe piata echipamentele radio │
│ identificate prin: │
│ │
│ Denumirea ............................................................. │
│ │
│ Tipul ................... Modelul ....... Versiunea/Varianta .......... │
│ Denumirea comercialã .................................................. │
│ Fabricat de ......................... Ţara ............................ │
│ │
│ Avizul a fost eliberat în urma examinãrii notificãrii înregistratã cu │
│ nr. ..... data ............ │
│ │
│ Valabilitatea avizului este limitatã la tipul de echipamente notificate. │
│ │
│ Prezentul aviz nu reprezintã un certificat de conformitate a │
│ echipamentelor radio cu cerinţele esenţiale aplicabile. │
│ │
│ Punerea în funcţiune şi utilizarea echipamentelor radio este (nu este) │
│ condiţionatã de obţinerea licenţei de utilizare a frecventelor (LUF) sau │
│ a licenţei de emisie (LE), emise de Ministerul Comunicaţiilor şi │
│ Tehnologiei Informatiei, sau de alte reglementãri aplicabile (se │
│ menţioneazã aceste reglementãri). │
│ │
│ Avizul nu conferã titularului dreptul exclusiv de a introduce pe piata │
│ aceste echipamente radio. │
│ │
│ │
│ DIRECTOR GENERAL │
│ │
│ │
│ (semnatura) │
│ │
│ (numele şi prenumele) │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


--------------







Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016