Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 2.971 din 9 octombrie 2008  pentru aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a Comisiei de solutionare a solicitarilor privind alimentarea cu gaze naturale a consumatorilor izolati    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 2.971 din 9 octombrie 2008 pentru aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a Comisiei de solutionare a solicitarilor privind alimentarea cu gaze naturale a consumatorilor izolati

EMITENT: MINISTERUL ECONOMIEI SI FINANTELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 708 din 17 octombrie 2008

În temeiul prevederilor art. 3 alin. (3) din Regulamentul de organizare şi funcţionare al Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 410/2007 , şi ale <>art. 11 alin. (4) din Hotãrârea Guvernului nr. 386/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Economiei şi Finanţelor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
având în vedere dispoziţiile art. 8 lit. v) pct. 2 şi ale <>art. 5 lit. e) din Legea gazelor nr. 351/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale art. 2 din Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 113/2008 şi <>Ordinul ministrului economiei şi finanţelor nr. 2.125/2008 pentru numirea Comisiei de soluţionare a solicitãrilor privind alimentarea cu gaze naturale a consumatorilor izolaţi,
în considerarea prevederilor art. 1 alin. (1) şi (2) şi ale <>art. 3 alin. (2) din Ordinul ministrului economiei şi finanţelor nr. 169/2008 privind condiţiile de alimentare cu gaze naturale a consumatorului izolat,

preşedintele Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei şi ministrul economiei şi finanţelor emite prezentul ordin.

ART. 1
Se aprobã Regulamentul de organizare şi funcţionare a Comisiei de soluţionare a solicitãrilor privind alimentarea cu gaze naturale a consumatorilor izolaţi, prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

p. Preşedintele Autoritãţii
Naţionale de Reglementare
în Domeniul Energiei,
Nicolae Opriş

p. Ministrul economiei şi finanţelor,
Viorel Palaşcã,
secretar de stat

ANEXĂ


REGULAMENT
de organizare şi funcţionare a Comisiei de soluţionare a
solicitãrilor privind alimentarea cu gaze naturale
a consumatorilor izolaţi

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
Comisia de soluţionare a solicitãrilor privind alimentarea cu gaze naturale a consumatorilor izolaţi, denumitã în continuare Comisie, este constituitã în conformitate cu Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 113/2008 şi <>Ordinul ministrului economiei şi finanţelor nr. 2.125/2008 .
ART. 2
Comisia îşi desfãşoarã activitatea în conformitate cu prevederile prezentului regulament.
ART. 3
Membrii Comisiei sunt numiţi prin ordin comun al preşedintelui Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei şi al ministrului economiei şi finanţelor şi sunt nominalizaţi din cadrul Ministerului Economiei şi Finanţelor şi Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).
ART. 4
Comisia va avea un secretariat şi îşi va desfãşura activitatea la sediul ANRE. Secretariatul va fi alcãtuit din 2 membri numiţi de cãtre preşedintele Comisiei, pe baza propunerilor ANRE şi ale Ministerului Economiei şi Finanţelor.

CAP. II
Atribuţiile Comisiei

ART. 5
Comisia analizeazã documentaţiile depuse de operatorii licenţiaţi de cãtre ANRE pentru distribuţia gazelor naturale, denumiţi în continuare solicitanţi, şi propune Comisiei spre aprobare sau respingere solicitarea de alimentare cu gaze naturale a consumatorilor izolaţi, în conformitate cu prevederile prezentului regulament.
ART. 6
Comisia, prin secretariatul acesteia, înregistreazã solicitãrile şi elibereazã avizele de principiu.

CAP. III
Documente solicitate

ART. 7
În vederea emiterii avizelor de principiu pentru alimentarea cu gaze a consumatorilor izolaţi, solicitanţii vor depune la secretariatul Comisiei urmãtoarele documente:
a) cerere-tip conform modelului prezentat în anexa nr. 1;
b) cererea consumatorului izolat pentru acordarea accesului la SD, depusã la solicitant conform prevederilor Regulamentului privind accesul la sistemele de distribuţie a gazelor naturale, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.043/2004 pentru aprobarea Regulamentului privind accesul la Sistemul naţional de transport al gazelor naturale, a Regulamentului privind accesul la sistemele de distribuţie a gazelor naturale şi a Regulamentului privind accesul la conductele de alimentare din amonte, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
c) acordul concesionarului serviciului public de distribuţie a gazelor naturale din unitatea administrativ-teritorialã în care se aflã consumatorul izolat, denumit în continuare concesionar, în cazul în care existã un concesionar; acordul se va constitui sub forma unei convenţii-cadru încheiate între solicitant şi concesionar, întocmitã conform anexei nr. 2;
d) propunerea soluţiei tehnico-economice de alimentare cu gaze naturale a consumatorului izolat. În situaţia în care soluţia de alimentare presupune execuţia unei instalaţii de racordare la Sistemul naţional de transport sau la conductele din amonte, debitul solicitat de cãtre consumatorul izolat nu poate fi mai mic de 1.500 mc/h, cu excepţia situaţiilor prevãzute la art. 11 alin. (1) din prezentul regulament;
e) planul de încadrare în zonã (scara 1: 10.000) cu trasarea pe acesta a locaţiei consumatorului izolat, a soluţiei tehnice propuse pentru alimentarea cu gaze naturale a obiectivului, precum şi a celorlalte reţele de gaze naturale existente în zona respectivã;
f) alte documente considerate relevante pentru analizarea solicitãrii.

CAP. IV
Procedura de analizare a documentaţiilor

ART. 8
(1) Cererea adresatã de solicitant, însoţitã de documentele prevãzute la art. 7, se înregistreazã la secretariatul Comisiei care va ţine evidenţa acestora într-un registru special numerotat şi ştampilat.
(2) Secretariatul Comisiei analizeazã documentele primite în termen de 30 de zile calendaristice, introduce informaţiile conţinute de acestea în baza de date şi transmite solicitantului fie o notificare pentru completarea şi/sau suplimentarea documentelor transmise, fie avizul de principiu pentru alimentarea consumatorului izolat.
(3) Comisia, prin secretariatul acesteia, poate solicita ANRE verificarea la faţa locului a datelor transmise de solicitant. În situaţia în care se constatã cã datele înscrise în documentaţie nu corespund realitãţii, Comisia poate decide respingerea solicitãrii.
(4) Solicitantul va completa documentaţia în termen de 15 zile de la data primirii notificãrii pentru completarea şi/sau suplimentarea documentelor transmise.
(5) În cazul în care solicitantul nu transmite documentele de completare în termenul precizat la alin. (4), Comisia, prin secretariatul acesteia, va clasa solicitarea respectivã, notificând totodatã solicitantul.
ART. 9
(1) Convocarea Comisiei se face ori de câte ori este necesar de cãtre preşedintele acesteia, cu cel puţin douã zile lucrãtoare înainte de data prevãzutã pentru şedinţã. Convocarea va fi însoţitã de ordinea de zi privind solicitãrile înregistrate.
(2) Comisia îşi desfãşoarã activitatea în prezenţa a 4 membri.
(3) Orice decizie a Comisiei trebuie sã întruneascã votul a cel puţin douã treimi din numãrul membrilor sãi prezenţi. Deciziile Comisiei se consemneazã într-un registru unic înfiinţat în acest scop.
(4) Membrii Comisiei care nu sunt de acord cu decizia adoptatã au obligaţia de a-şi prezenta punctul de vedere în scris, elaborând în acest sens o notã individualã, care se ataşeazã procesului-verbal.
(5) Preşedintele Comisiei împuterniceşte pe unul dintre membrii acesteia ca înlocuitor al sãu la întrunirile la care nu poate participa din motive obiective.

CAP. V
Emiterea/refuzul de emitere a avizului de principiu

ART. 10
Dupã verificarea documentaţiei, Comisia decide asupra acordãrii sau respingerii solicitãrii pentru alimentarea consumatorului izolat, eliberând în acest sens un aviz de principiu. Avizul de principiu se întocmeşte în 4 exemplare, unul pentru solicitant, unul pentru Comisie, unul pentru Ministerul Economiei şi Finanţelor şi unul pentru ANRE.
ART. 11
(1) Comisia poate decide acordarea avizului de principiu pentru racordarea unor obiective sociale de interes naţional sau local la sistemele precizate la art. 7 lit. d) din prezentul regulament, indiferent de debitul solicitat, cu consultarea în prealabil a compartimentelor de specialitate din cadrul ANRE şi a operatorilor care exploateazã reţelele la care se solicitã racordarea.
(2) În situaţia în care dupã verificarea documentaţiilor se constatã cã sunt minimum 2 solicitanţi pentru alimentarea aceluiaşi consumator izolat, Comisia are dreptul de a decide acordarea avizului de principiu solicitantului care nu a fost sancţionat contravenţional pentru neîndeplinirea şi/sau îndeplinirea necorespunzãtoare a condiţiilor de valabilitate pentru licenţa de distribuţie a gazelor naturale şi/sau care va realiza alimentarea cu gaze naturale a obiectivului la cele mai mici costuri.
ART. 12
(1) În cazul în care solicitarea este respinsã, Comisia transmite solicitantului şi motivaţiile aferente.
(2) Deciziile Comisiei privind respingerea solicitãrilor de alimentare cu gaze naturale a unui consumator izolat pot fi atacate la instanţa de contencios administrativ competentã, în termen de 30 de zile de la comunicarea respingerii.
(3) Documentele primite de la solicitant şi scrisorile de completare şi/sau suplimentare se îndosariazã şi se pãstreazã la sediul ANRE.

CAP. VI
Conţinutul avizului de principiu

ART. 13
Avizul de principiu pentru alimentarea cu gaze naturale a consumatorului izolat va conţine, dupã caz, urmãtoarele prevederi:
a) datele de identificare ale solicitantului;
b) adresa şi denumirea consumatorului izolat;
c) soluţia tehnicã de alimentare cu gaze naturale a consumatorului;
d) obligativitatea solicitantului de obţinere a autorizaţiilor/licenţelor necesare pentru alimentarea cu gaze naturale a consumatorului izolat;
e) obligativitatea solicitantului de cedare a consumatorului izolat, în termen de 120 de zile de la solicitarea concesionarului serviciului de distribuţie a gazelor naturale din localitatea respectivã, conform prevederilor condiţiilor de valabilitate a licenţei de distribuţie a gazelor naturale;
f) alte precizãri cu privire la condiţiile menţionate în <>Ordinul ministrului economiei şi finanţelor nr. 169/2008 privind condiţiile de alimentare cu gaze naturale a consumatorului izolat.
ART. 14
Avizul de principiu se constituie sub formã scrisã, este semnat de cãtre preşedintele Comisiei şi se va comunica solicitantului în termen de 5 zile de la data emiterii.

CAP. VII
Dispoziţii finale

ART. 15
Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezentul regulament.


ANEXA 1
-------
la regulament
-------------


CERERE
de emitere a avizului de principiu pentru
alimentarea consumatorului izolat

- model -

Nr de înregistrare ....... data ..........

Cãtre Comisia de soluţionare a solicitãrilor privind alimentarea cu gaze naturale a consumatorilor izolaţi, şos. Cotroceni nr. 4, sectorul 6, Bucureşti
Subscrisa ........, cu sediul în ......., înregistratã la oficiul registrului comerţului cu nr. ......, CUI/codul fiscal ......., reprezentatã prin ......(numele şi prenumele)......, în calitate de ...... (funcţia)......., în conformitate cu prevederile <>Ordinului ministrului economiei şi finanţelor nr. 169/2008 privind condiţiile de alimentare cu gaze naturale a consumatorului izolat, solicit eliberarea avizului de principiu pentru alimentarea cu gaze naturale a ...........(denumirea consumatorului izolat)......., amplasat în ...........(denumirea localitãţii, judeţului).........
În susţinerea cererii, conform dispoziţiilor art. 7 din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Comisiei de soluţionare a solicitãrilor privind alimentarea cu gaze naturale a consumatorilor izolaţi, aprobat prin Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 123/2008 şi Ordinul ministrului economiei şi finanţelor nr. 2.971/2008, anexãm urmãtoarele documente:
- ..................................;
- ..................................;
- ..................................;
- .................................. .

.......................
(semnãtura reprezentantului)

L.S.
............

ANEXA 2
-------
la regulament
-------------


CONVENŢIE-CADRU

Astãzi ........., între Societatea Comercialã ........, cu sediul în ......, înregistratã la oficiul registrului comerţului cu nr. .........., CUI/codul fiscal ........, reprezentatã prin .......(numele şi prenumele)......., în calitate de ......(funcţia)........, în calitate de concesionar al serviciului de distribuţie din .......(localitatea, judeţul)........., denumit în continuare concesionar, şi Societatea Comercialã ..........., cu sediul în .........., înregistratã la oficiul registrului comerţului cu nr. ....., CUI/codul fiscal .........., reprezentatã prin ........(numele şi prenumele)........., în calitate de ......(funcţia)......., titular al Licenţei nr. ........ de distribuţie a gazelor naturale, denumit în continuare solicitant, a fost încheiatã prezenta convenţie.
I. Dispoziţii generale
Prezenta convenţie este încheiatã în conformitate cu prevederile <>Ordinului ministrului economiei şi finanţelor nr. 169/2008 privind condiţiile de alimentare cu gaze naturale a consumatorului izolat.
II. Obiectul convenţiei
Obiectul convenţiei îl reprezintã alimentarea cu gaze naturale a consumatorului ..........(denumirea) .............(adresa obiectivului).
III. Condiţii de alimentare cu gaze naturale:
a) alimentarea cu gaze naturale a consumatorului izolat se va realiza pe o duratã ........., datã la care va fi preluat consumatorul izolat de cãtre concesionarul serviciului de distribuţie din unitatea administrativ-teritorialã în care acesta este situat;
b) plata redevenţei aferentã prestãrii serviciului de distribuţie a gazelor naturale pentru consumatorul izolat se face în contul Trezoreriei ........., ca venit la bugetul de stat, la nivelul celei stabilite pentru concesionar pentru localitatea în cauzã;
c) punerea activelor la dispoziţia concesionarului de drept, dacã acestea sunt necesare îndeplinirii neîntrerupte a obligaţiilor ce rezultã din licenţã.
IV. Drepturile şi obligaţiile solicitantului:
a) dreptul exclusiv de a desfãşura activitatea de distribuţie a gazelor naturale pentru alimentarea cu gaze naturale a consumatorului izolat, utilizând bunurile proprietate a terţilor realizate în condiţiile <>Ordinului ministrului economiei şi finanţelor nr. 169/2008 ;
b) obligaţia de a ceda consumatorul izolat în termen de 120 de zile de la notificarea scrisã a concesionarului;
c) obligaţia de a nu extinde reţeaua de distribuţie a gazelor naturale pentru alimentarea altor obiective fãrã a deţine în prealabil acordul Comisiei de soluţionare a solicitãrilor privind alimentarea cu gaze naturale a consumatorilor izolaţi;
d) obligaţia de a realiza serviciul de distribuţie a gazelor naturale doar pentru utilizatorul precizat la cap. II, cu respectarea prevederilor reglementãrilor tehnice în vigoare;
e) obligaţia de a deţine toate documentele de evidenţã de la punerea în funcţiune a obiectivelor aferente sistemului de distribuţie, cu modificãrile, înlocuirile, reparaţiile şi intervenţiile fãcute;
f) obligaţia de a pune la dispoziţia concesionarului în localitatea în cauzã toate registrele, înregistrãrile, informaţiile şi activele aflate în posesia sa, care sunt necesare îndeplinirii neîntrerupte a obligaţiilor din condiţiile de valabilitate aferente licenţei de distribuţie a gazelor naturale; activele care se aflã în proprietatea solicitantului vor fi puse la dispoziţia concesionarului contra unui preţ negociat între pãrţi, preţul maxim fiind egal cu valoarea reglementatã neamortizatã a acestor bunuri, consideratã la fundamentarea tarifelor;
g) obligaţia de a întreprinde demersurile necesare cãtre ANRE pentru actualizarea autorizaţiilor şi licenţelor în termen de 7 zile de la predarea consumatorului izolat.
V. Drepturile şi obligaţiile concesionarului:
a) dreptul de a prelua consumatorul izolat ........(denumire consumator, adresã)......, în termen de 120 de zile, în baza unei notificãri scrise, adresatã solicitantului şi transmisã în copie cãtre Comisia de soluţionare a solicitãrilor privind alimentarea cu gaze naturale a consumatorilor izolaţi;
b) obligaţia de a întreprinde demersurile necesare cãtre ANRE pentru actualizarea autorizaţiilor şi licenţelor în termen de 7 zile de la preluarea consumatorului izolat.
VI. Notificãri
1. Pãrţile sunt obligate ca pe parcursul derulãrii prezentei convenţii sã îşi notifice reciproc, la sediul prevãzut în partea introductivã a prezentei convenţii, orice modificare a circumstanţelor avute în vedere la data semnãrii acesteia.
2. Termenul de notificare este de 30 de zile calendaristice de la data producerii modificãrii de circumstanţe, dacã prin prezenta convenţie nu se prevede un alt termen.
3. În cazul în care notificarea se face prin poştã, aceasta va fi transmisã prin scrisoare recomandatã cu confirmare de primire, considerându-se primitã de cãtre destinatar la data menţionatã de oficiul poştal primitor pe aceastã confirmare.
4. Notificãrile transmise prin fax, telex sau poştã electronicã (e-mail) se considerã primite în prima zi lucrãtoare dupã ce au fost expediate.
5. Comunicãrile verbale nu sunt luate în considerare de niciuna dintre pãrţi, dacã nu sunt confirmate prin una dintre modalitãţile prevãzute în prezentul capitol.
VII. Dispoziţii finale şi tranzitorii
Orice modificare şi/sau completare a prezentei convenţii se fac prin act adiţional, încheiat cu acordul ambelor pãrţi, un exemplar fiind transmis de cãtre solicitant Comisiei de soluţionare a solicitãrilor privind alimentarea cu gaze naturale a consumatorilor izolaţi, în termen de douã zile.
Prezenta convenţie, împreunã cu anexele sale, care fac parte integrantã din aceasta, reprezintã voinţa pãrţilor şi înlãturã orice altã înţelegere verbalã dintre acestea, anterioarã sau ulterioarã, şi intrã în vigoare la data obţinerii avizului de principiu în conformitate cu prevederile cap. V şi VI din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Comisiei de soluţionare a solicitãrilor privind alimentarea cu gaze naturale a consumatorilor izolaţi, aprobat prin Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 123/2008 şi Ordinul ministrului economiei şi finanţelor nr. 2.971/2008.
Convenţia a fost încheiatã astãzi .........., în 3 exemplare originale, câte unul pentru fiecare parte şi unul pentru Comisia de soluţionare a solicitãrilor privind alimentarea cu gaze naturale a consumatorilor izolaţi, având aceeaşi valoare fiecare, semnate de reprezentanţii legali ai celor douã pãrţi contractante.

Concesionar,
..................
Reprezentant legal,
.......................
Solicitant,
.....................
Reprezentant legal,
.......................

--------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016