Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 2.926 din 28 decembrie 2010  pentru modificarea si completarea anexelor la Ordinul ministrului economiei si finantelor nr. 2.286/2008 privind lansarea Cererii de propuneri de proiecte de investitii in instalatii de desulfurare a gazelor de ardere, arzatoare cu NOx redus si filtre pentru instalatiile mari de ardere din grupuri modernizate/retehnologizate, din cadrul operatiunii 4.1.c) Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 2.926 din 28 decembrie 2010 pentru modificarea si completarea anexelor la Ordinul ministrului economiei si finantelor nr. 2.286/2008 privind lansarea Cererii de propuneri de proiecte de investitii in instalatii de desulfurare a gazelor de ardere, arzatoare cu NOx redus si filtre pentru instalatiile mari de ardere din grupuri modernizate/retehnologizate, din cadrul operatiunii 4.1.c) "Investitii in instalatii de desulfurare a gazelor de ardere, arzatoare cu NOx redus si filtre pentru instalatiile mari de ardere din grupuri modernizate/retehnologizate" din axa prioritara 4 "Cresterea eficientei energetice si a securitatii furnizarii in contextul combaterii schimbarilor climatice" a Programului operational sectorial "Cresterea competitivitatii economice" (POS CCE)

EMITENT: MINISTERUL ECONOMIEI, COMERTULUI SI MEDIULUI DE AFACERI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 7 din 4 ianuarie 2011

    În baza <>Hotãrârii Guvernului nr. 457/2008 privind cadrul instituţional de coordonare şi de gestionare a instrumentelor structurale,
    în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 1.083/2006 al Consiliului din 11 iulie 2006 de stabilire a anumitor dispoziţii generale privind Fondul European pentru Dezvoltare Regionalã, Fondul Social European şi Fondul de Coeziune şi de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1.260/1999 , cu Regulamentul (CE) nr. 1.080/2006 al Parlamentului European şi al Consiliului din 5 iulie 2006 privind Fondul European de Dezvoltare Regionalã şi de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1.783/1999 , cu Cadrul strategic naţional de referinţã 2007-2013, aprobat prin Decizia Comisiei Europene nr. 2.594 din 25 iunie 2007, precum şi cu Decizia Comisiei nr. 3.472/2007 de aprobare a Programului operaţional sectorial "Creşterea competitivitãţii economice",
    în temeiul prevederilor <>art. 9 alin. (4) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.634/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

    ministrul economiei, comerţului şi mediului de afaceri emite urmãtorul ordin:

    ART. I
    <>Ordinul ministrului economiei şi finanţelor nr. 2.286/2008 privind lansarea Cererii de propuneri de proiecte de investiţii în instalaţii de desulfurare a gazelor de ardere, arzãtoare cu NOx redus şi filtre pentru instalaţiile mari de ardere din grupuri modernizate/retehnologizate, din cadrul operaţiunii 4.1.c) "Investiţii în instalaţii de desulfurare a gazelor de ardere, arzãtoare cu NOx redus şi filtre pentru instalaţiile mari de ardere din grupuri modernizate/retehnologizate" din axa prioritarã 4 "Creşterea eficienţei energetice şi a securitãţii furnizãrii în contextul combaterii schimbãrilor climatice" a Programului operaţional sectorial "Creşterea competitivitãţii economice" (POS CCE), publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 599 şi 599 bis din 11 august 2008, cu modificãrile ulterioare, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
    1. În anexa nr. 1 "Cerere de propuneri de proiecte", la rubrica "Modalitatea, locul şi termenul de depunere a cererilor de finanţare, termenul de depunere a cererilor de finanţare se prelungeşte pânã la data de 30 decembrie 2011, ora 14,00.
    2. În anexa nr. 2 "Ghidul solicitantului", la capitolul VIII "Evaluarea şi selecţia proiectelor", la finalul subcapitolului VIII.1 "Verificarea îndeplinirii criteriilor de conformitate administrativã şi de eligibilitate" se introduce o rubricã "Notã", având urmãtorul cuprins:
    "NOTÃ:
    Dacã Acordul de mediu/decizia autoritãţii competente pentru protecţia mediului (în decizie se va face precizarea cã proiectul propus «Nu se supune procedurii de evaluare a impactului asupra mediului şi procedurii de evaluare adecvatã») nu a fost depus/ã odatã cu CRF, acesta/aceasta poate fi depusã la OIE în perioada de verificare a conformitãţii administrative a CRF şi a eligibilitãţii solicitantului şi a proiectului. Depunerea acordului de mediu/deciziei este obligatorie pânã la demararea evaluãrii tehnico-financiare a proiectului."
    3. În anexa nr. 2, la capitolul VIII, subcapitolul VIII.4 "Proiecte majore", în rubrica "Instrucţiuni privind întocmirea Dosarului proiectului major", dupã primele douã paragrafe se introduce un nou paragraf, cu urmãtorul cuprins:
    "Analiza impactului asupra mediului se realizeazã de cãtre autoritatea competentã de protecţia mediului şi se finalizeazã prin emiterea Acordului de mediu sau a deciziei prin care se precizeazã cã proiectul propus «Nu se supune procedurii de evaluare a impactului asupra mediului şi procedurii de evaluare adecvatã»."
    4. În anexa nr. 2, la capitolul VIII, subcapitolul VIII.4, în rubrica "Instrucţiuni privind întocmirea Dosarului proiectului major", al treilea paragraf se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Evaluarea impactului asupra mediului (EIM) se va realiza în conformitate cu prevederile Directivei Consiliului 85/337/EEC din 27 iunie 1985 privind evaluarea efectelor anumitor proiecte publice şi private asupra mediului, amendatã de Directiva 97/11/EC , transpusã în legislaţia româneascã prin <>HG nr. 445/2009 şi Ordinul ministrului mediului şi pãdurilor, al ministrului administraţiei şi internelor, al ministrului agriculturii şi dezvoltãrii rurale şi al ministrului dezvoltãrii regionale şi turismului nr. 135/76/84/1.284/2010 privind aprobarea Metodologiei de aplicare a evaluãrii impactului asupra mediului pentru proiecte publice şi private, <>Ordinul ministrului apelor şi protecţiei mediului nr. 863/2002 privind aprobarea ghidurilor metodologice aplicabile etapelor procedurii-cadru de evaluare a impactului asupra mediului şi <>Ordinul ministrului apelor şi protecţiei mediului nr. 864/2002 pentru aprobarea Procedurii de evaluare a impactului asupra mediului în context transfrontierã şi de participare a publicului la luarea deciziei în cazul proiectelor cu impact transfrontierã şi ale Directivei 2003/35/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 26 mai 2003 de instituire a participãrii publicului la elaborarea anumitor planuri şi programe privind mediul şi de modificare a directivelor 25/337/CEE şi 96/61/CE ale Consiliului în ceea ce priveşte participarea publicului şi accesul la justiţie."
    5. În anexa nr. 2, la capitolul VIII, subcapitolul VIII.4, la rubrica "Instrucţiuni privind întocmirea Dosarului proiectului major", dupã al şaselea paragraf se introduce un nou paragraf, cu urmãtorul cuprins:
    "În cazul în care autoritatea competentã decide cã nu este necesarã parcurgerea procedurii de EIM, decizia va trebui justificatã riguros cu elemente tehnico-economice şi de protecţia mediului."
    6. În anexa nr. 2, la capitolul IX "Contractul de finanţare", subcapitolul IX.1. "Condiţii de încheiere a Contractului de finanţare", marcatorul "Acord de mediu" se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Acord de mediu eliberat de Agenţia Naţionalã pentru Protecţia Mediului sau de cãtre autoritãţile publice regionale sau judeţene pentru protecţia mediului (conform <>HG 445/2009), în copie certificatã - dacã existã la data depunerii CRF şi a fost inclus de cãtre Solicitant în documentele anexate CRF, doar pentru cazurile în care a expirat termenul de valabilitate al acestuia pânã la data demarãrii contractãrii/decizie a autoritãţii competente pentru protecţia mediului cu precizarea cã proiectul propus «Nu se supune procedurii de evaluare a impactului asupra mediului şi procedurii de evaluare adecvatã»".
    7. În anexa nr. 2, la capitolul X "Legislaţie aplicabilã", la punctul C "Legislaţia aferentã temelor orizontale", rubrica "Dezvoltare durabilã, protecţia mediului, egalitatea de şanse:", "<>Ordinul ministrului apelor şi protecţiei mediului nr. 860/2002 pentru aprobarea Procedurii de evaluare a impactului asupra mediului şi de emitere a acordului de mediu, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 52 din 30 ianuarie 2003" se înlocuieşte cu "Ordinul ministrului mediului şi pãdurilor, al ministrului administraţiei şi internelor, al ministrului agriculturii şi dezvoltãrii rurale şi al ministrului dezvoltãrii regionale şi turismului nr. 135/76/84/1.284/2010 privind aprobarea Metodologiei de aplicare a evaluãrii impactului asupra mediului pentru proiecte publice şi private, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 274 din 27 aprilie 2010;".
    8. În anexa nr. 2, la secţiunea C "Anexe", anexa 2 "Opis al dosarului cererii de finanţare", numãrul curent 15 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "15. Acordul de mediu eliberat de Agenţia Naţionalã pentru Protecţia Mediului sau de cãtre autoritãţile publice regionale sau judeţene pentru protecţia mediului (în copie certificatã) şi Raportul privind impactul asupra mediului (în cazul proiectelor pentru care se solicitã acest studiu, conform <>HG 445/2009), (în copie)/decizia autoritãţii competente pentru protecţia mediului cu precizarea cã proiectul propus «Nu se supune procedurii de evaluare a impactului asupra mediului şi procedurii de evaluare adecvatã» (în copie)/Dovada depunerii solicitãrii pentru actul administrativ al autoritãţii competente pentru protecţia mediului (în copie). Depunerea acordului de mediu/deciziei este obligatorie pânã la demararea evaluãrii tehnico-financiare a proiectului."
    9. În anexa nr. 2, la secţiunea C "Anexe", anexa 4 "Lista de verificare a conformitãţii administrative şi a eligibilitãţii", rubrica "Criterii de conformitate administrativã", punctul 25 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "25. CRF este însoţitã de Acordul de mediu (în copie certificatã) şi Raportul privind impactul asupra mediului (în cazul proiectelor pentru care se solicitã acest studiu) (în copie)/decizia autoritãţii competente pentru protecţia mediului cu precizarea cã proiectul propus «Nu se supune procedurii de evaluare a impactului asupra mediului şi procedurii de evaluare adecvatã» (în copie)/Dovada depunerii solicitãrii pentru actul administrativ al autoritãţii competente pentru protecţia mediului (în copie)."
    10. În anexa nr. 2, la secţiunea C "Anexe", anexa 4 "Lista de verificare a conformitãţii administrative şi a eligibilitãţii", în rubrica "Criterii de eligibilitate a proiectului", punctul 5 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "5. Proiectul respectã reglementãrile naţionale şi comunitare privind protecţia mediului (în baza Anexei 3B - Declaraţie de angajament, Anexei 3F - Autoevaluarea în raport cu criteriile de mediu şi Acordului de mediu/Deciziei)."
    ART. II
    Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

                              Ministrul economiei,
                       comerţului şi mediului de afaceri,
                                   Ion Ariton

    Bucureşti, 28 decembrie 2010.
    Nr. 2.926.

                                    ---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016