Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 2.682 din 13 iunie 2003  privind aprobarea Normelor metodologice de clasare si evidenta a monumentelor istorice, a Listei monumentelor istorice, a Fisei analitice de evidenta a monumentelor istorice si a Fisei minimale de evidenta a monumentelor istorice    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 2.682 din 13 iunie 2003 privind aprobarea Normelor metodologice de clasare si evidenta a monumentelor istorice, a Listei monumentelor istorice, a Fisei analitice de evidenta a monumentelor istorice si a Fisei minimale de evidenta a monumentelor istorice

EMITENT: MINISTERUL CULTURII SI CULTELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 448 din 24 iunie 2003
În temeiul prevederilor <>art. 11 alin. (3) din Legea nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice şi ale <>art. 11 alin. (5) din Hotãrârea Guvernului nr. 28/2001 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Culturii şi Cultelor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

ministrul culturii şi cultelor emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aproba Normele metodologice de clasare şi evidenta a monumentelor istorice, prevãzute în anexa nr. 1 care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Se aproba formularul Listei monumentelor istorice, prevãzut în anexa nr. 2 care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 3
Se aproba formularul Fisei analitice de evidenta a monumentelor istorice şi al Fisei minimale de evidenta a monumetelor istorice, prevãzute în anexa nr. 3 care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 4
Direcţia monumentelor istorice din cadrul Ministerului Culturii şi Cultelor va duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 5
Prezentul ordin se publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul culturii şi cultelor,
Razvan Theodorescu

Bucureşti, 13 iunie 2003.
Nr. 2.682.

ANEXA 1

NORME METODOLOGICE
de clasare şi evidenta a monumentelor istorice

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
Clasarea şi evidenta monumentelor istorice se realizeazã potrivit dispoziţiilor <>Legii nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice şi ale prezentelor norme metodologice, emise de Ministerul Culturii şi Cultelor, cu avizul Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice.
ART. 2
(1) Clasarea este procedura prin care se conferã regim de monument istoric unui bun imobil, conform <>art. 7 din Legea nr. 422/2001 .
(2) Evidenta monumentelor istorice rezulta din procedura de alcãtuire a fisei fiecãrui monument, în care sunt consemnate informaţiile tehnice şi ştiinţifice, toate intervenţiile umane, precum şi modificãrile naturale survenite în decursul timpului, în condiţiile <>Legii nr. 422/2001 şi potrivit prezentelor norme metodologice.

CAP. II
Procedura de alcãtuire a fisei monumentelor istorice

ART. 3
Fişa de evidenta a unui monument istoric este alcãtuitã de cãtre un specialist atestat de Ministerul Culturii şi Cultelor, potrivit legii, din cadrul Serviciului de monumente istorice din direcţia pentru cultura, culte şi patrimoniul cultural naţional judeteana, respectiv a municipiului Bucureşti. În cazul în care în cadrul direcţiei pentru cultura, culte şi patrimoniul cultural naţional judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, nu este încadrat un specialist atestat, fişa de evidenta este alcãtuitã de cãtre un expert sau specialist atestat de Ministerul Culturii şi Cultelor, potrivit legii.
ART. 4
Etapele pe care specialistul sau, dupã caz, expertul prevãzut la art. 3 trebuie sa le urmeze în vederea alcãtuirii fisei de evidenta a unui monument istoric sunt urmãtoarele:
a) cercetarea monumentului istoric pe teren, urmãrindu-se:
- verificarea denumirii oficiale, a denumirilor anterioare şi, dupã caz, a hramului bisericii sau a denumirii ansamblului;
- verificarea adresei corecte;
- descrierea imobilului;
- stabilirea datei construirii, a istoricului şi a stãrii de conservare;
- schita de plan;
- fotografii ale imobilului;
b) obţinerea de informaţii de la autoritatea administraţiei publice locale în legatura cu:
- regimul juridic al proprietãţii, actual şi anterior;
- planul cadastral al imobilului;
- reglementãrile urbanistice în care se înscrie imobilul;
c) obţinerea de informaţii bibliografice şi de arhiva:
- stabilirea ctitorului, a finanţatorului sau a autorului, dupã caz;
- stabilirea lucrãrilor anterioare de restaurare;
- analiza proiectelor anterioare de restaurare;
- cercetarea altor surse de documentare.
ART. 5
(1) Fişa de evidenta a unui monument istoric se redacteazã astfel:
a) inserarea codurilor anterioare;
b) sinteza informaţiilor asupra fiecãrui capitol şi camp din fişa;
c) completarea campurilor fisei, pe computer;
d) inserarea codului primit în Lista monumentelor istorice.
(2) Fişa de evidenta completatã potrivit alin. (1) este transmisã, pe suport hârtie şi magnetic, Direcţiei monumentelor istorice din cadrul Ministerului Culturii şi Cultelor, unde este înregistratã de cãtre inspectorul de zona.
(3) Direcţia monumentelor istorice transmite fişa de evidenta prevãzutã la alin. (2) Institutului Naţional al Monumentelor Istorice, în vederea verificãrii criteriilor de clasare utilizate.
ART. 6
(1) Lista monumentelor istorice se întocmeşte de cãtre specialiştii Direcţiei ştiinţifice din cadrul Institutului Naţional al Monumentelor Istorice, pe baza fişelor de evidenta a monumentelor istorice, întocmite potrivit art. 4 şi 5, cu avizul Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice şi, dupã caz, al Comisiei Naţionale de Arheologie.
(2) Lista monumentelor istorice se aproba prin ordin al ministrului culturii şi cultelor, se publica în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi se actualizeazã la fiecare 5 ani.
(3) Lista monumentelor istorice sta la baza întocmirii cadastrului de specialitate al monumentelor istorice.

CAP. III
Criterii de clasare

ART. 7
(1) Criteriul de clasare este un standard calitativ şi cantitativ pe baza cãruia se evalueaza semnificatia şi importanta culturalã a bunurilor imobile şi se determina categoria juridicã a patrimoniului cultural naţional imobil din care fac parte aceste bunuri, respectiv grupa A sau B de monumente istorice.
(2) Clasarea unui imobil se realizeazã în baza urmãtoarelor criterii:
a) criteriul vechimii;
b) criteriul referitor la valoarea arhitecturala, artisticã şi urbanistica;
c) criteriul referitor la frecventa, raritate şi unicitate;
d) criteriul referitor la valoarea memorial-simbolica.
ART. 8
(1) Calificativele acordate unui imobil în baza criteriului vechimii sunt urmãtoarele:
a) imobil ridicat pana în anul 1775 - excepţional;
b) imobil ridicat între anii 1775-1830 - foarte mare;
c) imobil ridicat între anii 1830-1870 - mare;
d) imobil ridicat între anii 1870-1920 - medie;
e) imobil ridicat între anii 1920-1960 - mica;
f) imobil ridicat dupã anul 1960 - nulã.
(2) Evaluarea în baza criteriului vechimii este ponderatã de autenticitatea conceptiei, materialelor şi procedeelor de construcţie şi a amplasamentului, invers proporţional cu vechimea imobilului.
(3) La acordarea calificativelor în baza criteriului vechimii se au în vedere şi:
a) vechimea iniţialã a imobilului şi a interventiilor ulterioare;
b) vechimea elementelor componente ale imobilului;
c) vestigiile arheologice atestate, aparţinând unor imobile anterioare celui care face obiectul evaluãrii;
d) ponderea elementelor componente, provenite din intervenţiile ulterioare ridicãrii imobilului.
ART. 9
(1) Criteriul referitor la valoarea arhitecturala, artisticã şi urbanistica are drept scop stabilirea valorii imobilului din punct de vedere estetic, funcţional şi tehnic.
(2) În privinta imobilului care nu prezintã valoare arhitecturala, artisticã şi urbanistica nu se declanseaza procedura de clasare.
(3) Calificativele acordate în baza criteriului referitor la valoarea arhitecturala, artisticã şi urbanistica sunt: excepţional, foarte mare, mare, medie, mica.
(4) La acordarea calificativelor în baza criteriului referitor la valoarea arhitecturala, artisticã şi urbanistica se au în vedere:
a) coerenta planimetrica şi structuralã, precum şi conceptia tehnica;
b) plastica arhitecturala a fatadelor şi a interioarelor;
c) componentele artistice valoroase;
d) valoarea diferitelor pãrţi componente şi ponderea celor care conferã imobilului un anumit caracter;
e) relaţia cu contextul urban şi natural, apartenenţa la un ansamblu sau sit construit ori natural, pãstrat parţial sau total;
f) reprezentativitatea în cadrul unui program, unor politici urbane sau al unor tipologii;
g) reprezentativitatea pentru o epoca istorica, autor sau stil;
h) semnificatia pentru o anumitã arie istorico-geograficã.
ART. 10
(1) Criteriul referitor la frecventa, raritate şi unicitate are drept scop stabilirea valorii imobilului din punct de vedere al frecvenţei şi raritatii imobilului, componentelor acestuia sau a ansamblului.
(2) Calificativele acordate în baza criteriului referitor la frecventa, raritate şi unicitate sunt: excepţional, foarte mare, mare, medie, mica.
(3) La acordarea calificativelor în baza criteriului referitor la frecventa, raritate şi unicitate se au în vedere:
a) unicitatea imobilului, componentelor sau a ansamblului;
b) dacã reprezintã cap de serie pentru o zona istorico-geograficã, etnografica sau pentru un autor;
c) raritatea sau apartenenţa la o serie restrânsã pentru o zona istorico-geograficã, etnografica sau pentru o perioada istorica;
d) tipicitatea pentru o zona istorico-geograficã, etnografica, pentru un stil sau pentru o epoca;
e) frecventa obiectivelor valoroase într-un ansamblu istoric constituit.
ART. 11
(1) Criteriul referitor la valoarea memorial-simbolica are drept scop stabilirea valorii imobilului din punct de vedere al simbolisticii pe care o prezintã imobilul în cauza.
(2) La acordarea calificativelor în baza criteriului referitor la valoarea memorial-simbolica se au în vedere:
a) imobilele legate de anumite momente şi locuri istorice, culturale, politice sau sociale, precum şi cele reprezentative pentru anumite personalitãţi;
b) construcţiile anterioare dispãrute, de importanta istorica recunoscuta, atestate prin orice surse, documentare sau arheologice;
c) prezenta în memoria comunitãţii, la nivel naţional sau local;
d) dacã imobilul respectiv este legat de anumite traditii locale.
ART. 12
(1) În vederea clasarii unui imobil în grupa A a monumentelor istorice este necesar:
a) acordarea cel puţin a unui calificativ excepţional, cu excepţia imobilelor incluse în Lista patrimoniului mondial şi a celor din Lista indicativa de includere în Lista patrimoniului mondial;
b) acordarea cel puţin a calificativului mare la toate criteriile de clasare, cu excepţia criteriului referitor la valoarea memorial-simbolica;
c) acordarea cel puţin a unui calificativ foarte mare, a unui calificativ mare şi a unui calificativ medie.
(2) În vederea clasarii unui imobil în grupa B a monumentelor istorice este necesarã acordarea a cel puţin trei calificative medie, cu excepţia cazurilor în care, în funcţie de zona istorico-geograficã, la criteriul vechime se acorda calificativul mica.

CAP. IV
Procedura de clasare

ART. 13
(1) Procedura de clasare se declanseaza de cãtre direcţiile pentru cultura, culte şi patrimoniul cultural naţional judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, astfel:
1. din oficiu, în urmãtoarele situaţii:
a) pentru bunurile imobile aflate în proprietatea statului sau a unitãţilor administrativ-teritoriale;
b) pentru bunurile imobile aflate în proprietatea cultelor religioase;
c) pentru bunurile imobile descoperite intamplator sau în cadrul unor cercetãri arheologice sistematice;
2. la cererea sau, dupã caz, la propunerea:
a) proprietarului bunului imobil, a muzeului municipal sau judeţean;
b) primarului localitãţii, a consiliului local sau judeţean, respectiv a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, pe al cãrui teritoriu administrativ se afla bunul imobil în cauza;
c) Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice sau Comisiei Naţionale de Arheologie;
d) asociaţiilor şi fundaţiilor legal constituite, cu activitate în domeniul protejãrii monumentelor istorice.
(2) Dosarul de clasare se întocmeşte de cãtre direcţiile pentru cultura, culte şi patrimoniul cultural naţional judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, şi se înainteazã Direcţiei monumentelor istorice în termen de 15 zile de la înregistrarea cererii sau, dupã caz, a propunerii prevãzute la alin. (1) pct. 2.
(3) Direcţia monumentelor istorice analizeazã dosarul de clasare, îl supune spre avizare Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice şi, dupã caz, înainteazã ministrului culturii şi cultelor propunerea de clasare sau de neclasare.
(4) În cazul în care dosarul de clasare este incomplet, Direcţia monumentelor istorice solicita direcţiei pentru cultura, culte şi patrimoniul cultural naţional judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, în termen de 15 zile de la primirea dosarului, completarea acestuia. Direcţia pentru cultura, culte şi patrimoniul cultural naţional judeteana, respectiv a municipiului Bucureşti, are obligaţia de a completa dosarul de clasare în termen de 15 zile de la comunicarea solicitãrii de completare.
ART. 14
(1) Dosarul de clasare cuprinde:
1. documentaţia tehnica:
a) fişa analitica de evidenta, întocmitã de direcţia pentru cultura, culte şi patrimoniul cultural naţional judeteana, respectiv a municipiului Bucureşti, în a carei raza teritorialã se afla imobilul;
b) harti şi planuri de situaţie;
c) releveul actual al imobilului;
d) fotografii interioare şi exterioare ale imobilului, ale împrejurimilor şi ale sitului, dupã caz;
e) date referitoare la folosinta imobilului;
f) expertiza tehnica; depunerea la dosarul de clasare a expertizei tehnice este facultativã;
2. documentaţia istorica: studiu istorico-arhitectural întocmit de un specialist atestat în domeniul monumentelor istorice;
3. documentaţia privind situaţia juridicã:
a) copii legalizate de pe actele care atesta dreptul de proprietate sau alte drepturi reale asupra imobilului;
b) copii legalizate de pe planul cadastral şi de pe cartea funciarã;
4. acte administrative:
a) cerere, în cazurile prevãzute la art. 13 alin. (1) pct. 2;
b) referatul de specialitate al direcţiei pentru cultura, culte şi patrimoniul cultural naţional judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti;
c) avizul comisiei regionale a monumentelor istorice, cu precizarea propunerii de clasare în grupa A sau, dupã caz, grupa B a monumentelor istorice;
d) referatul de specialitate al inspectorului de zona din cadrul Direcţiei monumentelor istorice din Ministerul Culturii şi Cultelor, cu susţinerea clasarii în grupa A sau, dupã caz, grupa B a monumentelor istorice;
e) avizul Secţiunii de evidenta a Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice;
f) referatul de expertiza al unui specialist atestat de Ministerul Culturii şi Cultelor, în cazul în care este susţinutã clasarea imobilului în alta grupa decât cea susţinutã de cãtre inspectorul prevãzut la lit. d).
(2) La cererea Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice, Institutul Naţional al Monumentelor Istorice fundamenteazã din punct de vedere ştiinţific clasarea monumentelor istorice.
ART. 15
(1) Direcţiile pentru cultura, culte şi patrimoniul cultural naţional judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, au obligaţia de a comunica neîntârziat declanşarea procedurii de clasare, dupã caz, proprietarului, titularului dreptului de administrare sau, respectiv, titularului altui drept real asupra bunului imobil.
(2) De la data comunicãrii cãtre proprietar sau cãtre titularul altor drepturi reale a declansarii procedurii de clasare şi pana la publicarea ordinului de clasare sau pana la emiterea ordinului de neclasare, dupã caz, dar nu mai mult de 12 luni, bunului imobil în cauza i se aplica regimul juridic al monumentelor istorice, potrivit legii.
ART. 16
(1) În termen de 30 de zile de la primirea dosarului de clasare, Comisia Nationala a Monumentelor Istorice, în urma analizarii dosarului, adopta, dupã caz, hotãrârea de clasare sau de neclasare.
(2) Bunul imobil în privinta cãruia Comisia Nationala a Monumentelor Istorice a adoptat hotãrârea de clasare se claseaza prin ordin al ministrului culturii şi cultelor, care va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.
(3) Ordinul de clasare emis de ministrul culturii şi cultelor sau hotãrârea de neclasare se comunica proprietarului şi titularilor de alte drepturi reale, precum şi autoritãţii administraţiei publice locale, în termen de cel mult 30 de zile de la data emiterii.
ART. 17
(1) Ordinul de clasare sau de neclasare poate fi contestat de proprietarul bunului imobil în cauza la Ministerul Culturii şi Cultelor în termen de 30 de zile de la data comunicãrii; contestaţia se soluţioneazã în termen de 30 de zile de la înregistrare.
(2) În cazul în care, prin votul a doua treimi din numãrul membrilor, Comisia Nationala a Monumentelor Istorice susţine hotãrârea iniţialã de clasare sau de neclasare, ministrul culturii şi cultelor este îndreptãţit sa respingã contestaţia.
(3) În cazul în care contestatarul este nemulţumit de rãspunsul primit, acesta se poate adresa instanţei de contencios administrativ, în condiţiile legii.
(4) În cazul în care ordinul de clasare sau de neclasare a fost contestat în condiţiile legii, acesta rãmâne definitiv dupã epuizarea cãilor de atac.
(5) În cazul în care ordinul de clasare sau de neclasare nu este contestat în condiţiile legii, acesta rãmâne definitiv dupã 30 de zile de la comunicarea lui în scris proprietarului şi autoritãţilor administraţiei publice locale.
(6) La data rãmânerii definitive a ordinului de neclasare, efectele aplicãrii prevederilor art. 15 alin. (2) înceteazã; reluarea procedurii de clasare nu poate interveni înainte de 3 ani, în absenta descoperirii unor elemente noi care sa o justifice.
(7) În situaţia introducerii unei acţiuni în contencios administrativ impotriva ordinului de clasare, pana la pronunţarea unei hotãrâri judecãtoreşti rãmase definitive şi irevocabile asupra bunului imobil în cauza, se aplica prevederile art. 15 alin. (2).
ART. 18
(1) Ordinul de clasare se publica prin grija Ministerului Culturii şi Cultelor în Monitorul Oficial al României, Partea I, în termen de 15 zile de la rãmânerea definitiva.
(2) Calitatea de monument istoric a bunului imobil respectiv se înscrie de cãtre proprietar, fãrã taxa, în cartea funciarã, în termen de 30 de zile de la data publicãrii ordinului de clasare în Monitorul Oficial al României, Partea I.
ART. 19
(1) În termen de 90 de zile de la data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I, a ordinului de clasare, direcţiile pentru cultura, culte şi patrimoniul cultural naţional judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, întocmesc şi comunica proprietarului Obligaţia privind folosinta monumentului istoric, în care sunt precizate condiţiile şi regulile de utilizare sau de exploatare şi de întreţinere a bunului imobil în cauza şi care însoţeşte pe tot parcursul existenţei imobilului actele de proprietate, de concesiune sau de închiriere a imobilului în cauza.
(2) Obligaţia privind folosinta monumentului istoric este servitute constituitã în folosul imobilului şi se înscrie în cartea funciarã de cãtre proprietar în termen de 30 de zile de la data comunicãrii ei.
ART. 20
Calitatea de monument istoric este marcata în mod obligatoriu pe bunul imobil printr-un însemn amplasat de reprezentanţii primãriei, în condiţiile legii.

CAP. V
Procedura de declasare

ART. 21
(1) Declasarea este procedura de radiere din Lista cuprinzând monumentele istorice a unui bun imobil sau numai a unei pãrţi din acesta.
(2) Declasarea monumentelor istorice urmeazã aceeaşi procedura ca cea prevãzutã pentru clasare. Ea este declansata din oficiu în oricare dintre situaţiile urmãtoare:
a) descãrcarea de sarcina arheologicã, în cazul siturilor arheologice, conform avizului Comisiei Naţionale de Arheologie;
b) disparitia monumentului istoric.
(3) Dosarul de declasare se întocmeşte de cãtre direcţiile pentru cultura, culte şi patrimoniul cultural naţional judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, şi se înainteazã Direcţiei monumentelor istorice.
(4) Dosarul de declasare este întocmit potrivit prevederilor art. 14 alin. (1), dupã caz.
(5) Direcţia monumentelor istorice analizeazã dosarul de declasare, îl supune spre avizare Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice şi înainteazã ministrului culturii şi cultelor propunerea de declasare.
(6) În cazul în care dosarul de declasare este incomplet, Direcţia monumentelor istorice solicita direcţiei pentru cultura, culte şi patrimoniul cultural naţional judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, în termen de 15 zile de la primirea dosarului, completarea acestuia. Direcţia pentru cultura, culte şi patrimoniul cultural naţional judeteana, respectiv a municipiului Bucureşti, are obligaţia de a completa dosarul de declasare în termen de 15 zile de la comunicarea solicitãrii de completare.
(7) În privinta procedurii de declasare sunt aplicabile prevederile art. 15 şi ale art. 18 alin. (1).

CAP. VI
Procedura de schimbare a grupei de clasare

ART. 22
(1) Schimbarea grupei de clasare a monumentelor istorice se face potrivit procedurii prevãzute pentru clasare.
(2) Dosarul de schimbare a grupei de clasare se întocmeşte de cãtre direcţiile pentru cultura, culte şi patrimoniul cultural naţional judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, şi se înainteazã Direcţiei monumentelor istorice în termen de 15 zile de la înregistrarea cererii sau, dupã caz, a propunerii prevãzute la art. 13 alin. (1) pct. 2.
(3) Dosarul de schimbare a grupei de clasare este întocmit potrivit prevederilor art. 14 alin. (1), dupã caz.
(4) Direcţia monumentelor istorice analizeazã dosarul de schimbare a grupei de clasare, îl supune spre avizare Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice şi, dupã caz, înainteazã ministrului culturii şi cultelor propunerea de schimbare a grupei de clasare.
(5) În cazul în care dosarul de schimbare a grupei de clasare este incomplet, Direcţia monumentelor istorice solicita direcţiei pentru cultura, culte şi patrimoniul cultural naţional judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, în termen de 15 zile de la primirea dosarului, completarea acestuia. Direcţia pentru cultura, culte şi patrimoniul cultural naţional judeteana, respectiv a municipiului Bucureşti, are obligaţia de a completa dosarul de schimbare a grupei de clasare în termen de 15 zile de la comunicarea solicitãrii de completare.
(6) În privinta procedurii de schimbare a grupei de clasare sunt aplicabile prevederile art. 15 şi 18.

CAP. VII
Procedura de clasare de urgenta

ART. 23
(1) Clasarea de urgenta este procedura exceptionala prin care un bun imobil aflat în pericol iminent de distrugere sau de alterare fizica este clasat în grupa A sau B, dupã caz, în vederea luãrii mãsurilor urgente necesare pentru salvarea sa.
(2) Solicitarea declansarii procedurii de clasare de urgenta se face în termen de maximum 3 zile de la constatarea situaţiei de urgenta de cãtre proprietar, primar sau de direcţia pentru cultura, culte şi patrimoniul cultural naţional judeteana, respectiv a municipiului Bucureşti; solicitarea se adreseazã Direcţiei monumentelor istorice.
(3) Impotriva ordinului de clasare de urgenta proprietarul se poate adresa instanţei de contencios administrativ.
(4) Pana la soluţionarea litigiului prevãzut la alin. (3), bunului imobil în cauza i se aplica dispoziţiile art. 15 alin. (2).

ANEXA 2

LISTA
monumentelor istorice

A. Structura Listei monumentelor istorice
Lista monumentelor istorice este structuratã pe judeţe, iar în cadrul acestora, pe 6 categorii, în funcţie de natura lor:
- I. Arheologie
- II. Arhitectura
- III. Monumente de for public
- IV. Monumente memoriale/funerare
Capitolele Listei monumentelor istorice:
1. Codul
2. Denumirea oficialã actuala
3. Denumirea oficialã anterioarã
4. Localitatea - municipiu, oraş, sat
5. Comuna, în cazul satelor
6. Adresa
7. Datare
8. Deţinãtor
9. Codul din Lista monumentelor istorice din 1991-1992.
B. Detalierea structurii
1. Codul:
O data cu prima publicare a Listei monumentelor istorice în conformitate cu prevederile <>Legii nr. 422/2001 , în anul 2004 fiecare monument istoric va primi un numãr de cod propriu.
În componenta numãrului de cod intra:
- indicativul numeric al judeţului în care se afla, respectiv 41 pentru municipiul Bucureşti;
- categoria funcţionalã cãruia îi aparţine;
- numãrul curent în cadrul fiecãrei categorii;
- grupa valoricã în care a fost încadrat: A, respectiv B.
2. Denumirea oficialã actuala:
- numele oficial al monumentului istoric, cu care acesta a fost clasat;
- pentru biserici este obligatorie menţionarea hramului.
3. Denumirea oficialã anterioarã:
- numai în cazuri deosebit de relevante sau când monumentul istoric a intrat cu o anume denumire în literatura de specialitate.
4. Localitatea
Succesiunea monumentelor istorice în cadrul unui judeţ este:
- oraşul resedinta de judeţ;
- toate localitãţile în ordinea alfabetica a localitãţilor (oraşe, sate).
5. Comuna
Pentru comunele de care aparţin satele exista o rubrica specialã, imediat dupã menţionarea satului.
6. Adresa
Succesiunea monumentelor istorice în cadrul unei localitãţi:
- în localitãţile în care exista strãzi care se individualizeazã prin nume, criteriul este succesiunea alfabetica: nume propriu sau comun, numele de familie al unui personaj, dar precedat de prenumele sau;
- toate monumentele de pe aceeaşi strada apar în succesiunea numerelor poştale;
- în localitãţile în care strazile nu poarta nume, identificarea monumentului se face prin numãrul de casa/poştal;
- pentru monumentele din extravilan se indica repere topografice şi de toponimie localã.
7. Datare:
- cea consemnatã în fişa analitica de evidenta.
8. Deţinãtor
Menţiuni: statul, primãria, cultul religios, privat.
9. Codul din Lista monumentelor istorice din 1991-1992
Lista monumentelor istorice va cuprinde, pentru monumentele înscrise în lista din 1991-1992, şi codul din aceasta, pentru o mai lesnicioasa identificare.
C. Principii metodologice de întocmire a Listei monumentelor istorice din 2004
1. Validarea calitãţii de monument a obiectivelor înscrise în Lista monumentelor istorice din 1991-1992
2. Introducerea tuturor monumentelor clasate în intervalul 1992-2004
3. Radierea obiectivelor declasate din Lista monumentelor istorice din 1991-1992.


ANEXA 3

FIŞA ANALITICA
de evidenta a monumentelor istorice

1. IDENTIFICARE
┌─────────┬─────────────────────────────────────────────────┬──────────────┐
│ 1.1. │Cod │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 1.1.1. │Lista 1955 │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 1.1.2. │Lista 1991-1992 │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 1.1.3. │Lista 2004 │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 1.2. │Categorie │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 1.2.1. │Monument │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 1.2.2. │Ansamblu │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 1.2.3. │Sit │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 1.3. │Denumirea actuala │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 1.4. │Denumirea originara │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 1.5. │Denumiri anterioare │ │
└─────────┴─────────────────────────────────────────────────┴──────────────┘

2. LOCALIZARE ADMINISTRATIVĂ/AMPLASAMENT

┌─────────┬─────────────────────────────────────────────────┬──────────────┐
│ 2.1. │Stat │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 2.2. │Judeţ/nume/indicativ/numãr │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 2.3. │Oraş; sat-comuna actuale │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 2.4. │Cod poştal │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 2.5. │Strada, numãr actuale │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 2.6. │Oraş; sat-comuna originare/anterioare │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 2.7. │Strada, numãr anterioare │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 2.8. │Referinte cartografice/toponimie │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 2.9. │Referinte cadastrale │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 2.10. │Referinte privitoare la zona de protecţie │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 2.11. │Categoria de arhitectura │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 2.12. │Tipul de folosinta sau funcţiunea │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 2.13. │Folosinta actuala │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 2.14. │Folosinta iniţialã │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 2.15. │Folosinta anterioarã │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 2.16. │Reglementãrile urbanistice în care se înscrie │ │
└─────────┴─────────────────────────────────────────────────┴──────────────┘

3. STATUT PROPRIETATE

┌─────────┬─────────────────────────────────────────────────┬──────────────┐
│ 3.1. │Actualul proprietar │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 3.2. │Proprietar originar │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 3.3. │Proprietari anteriori │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 3.4. │Utilizator │ │
└─────────┴─────────────────────────────────────────────────┴──────────────┘

4. DATARE

┌─────────┬─────────────────────────────────────────────────┬──────────────┐
│ 4.1. │Datare prin perioade/secole │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 4.2. │Datare prin intervale de date │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 4.3. │Datare precisa │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 4.4. │Justificarea datarii │ │
└─────────┴─────────────────────────────────────────────────┴──────────────┘

5. PERSOANE ŞI EVENIMENTE ASOCIATE ISTORIEI MONUMENTULUI

┌─────────┬─────────────────────────────────────────────────┬──────────────┐
│ 5.1. │Ctitor/finanţator │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 5.2. │Autor/mester │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 5.3. │Istoric │ │
└─────────┴─────────────────────────────────────────────────┴──────────────┘

6. DESCRIERE

┌─────────┬─────────────────────────────────────────────────┬──────────────┐
│ 6.1. │Zona şi aşezarea │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 6.2. │Descriere obiectiv individual │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ │- Plan │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ │- Elevatie │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ │- Volumetrie │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ │- Faţade │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ │- Forma invelitoare │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ │- Compartimentare interioare │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ │- Extinderi │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ │- Anexe │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 6.3. │Elemente de construcţie │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 6.4. │Materiale şi tehnici de construcţie/structura │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 6.5. │Materiale de acoperis │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 6.6. │Componente artistice │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 6.7. │Mobilier │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 6.8. │Inscripţii │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 6.9. │Încadrare stilistica │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 6.10. │Patrimoniu mobil │ │
└─────────┴─────────────────────────────────────────────────┴──────────────┘

7. CONSERVARE, RESTAURARE, PREZERVARE

┌─────────┬─────────────────────────────────────────────────┬──────────────┐
│ 7.1. │Starea generalã de conservare │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 7.2. │Lucrãri anterioare de restaurare │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 7.3. │Propuneri restaurare, reabilitare, reconversie │ │
└─────────┴─────────────────────────────────────────────────┴──────────────┘

8. DOCUMENTARE/REFERINTE

┌─────────┬─────────────────────────────────────────────────┬──────────────┐
│ 8.1. │Bibliografie │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 8.2. │Dosare şi rapoarte, în arhive │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 8.3. │Harti, planuri, desene │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 8.4. │Fotografii │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 8.5. │Alte informaţii │ │
└─────────┴─────────────────────────────────────────────────┴──────────────┘

9. NIVELUL DE INTERES/CLASARE

┌─────────┬─────────────────────────────────────────────────┬──────────────┐
│ 9.1. │Grupa valoricã: │ │
│ │- A │ │
│ │- B │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 9.2. │Categoria dupã natura obiectivului: │ │
│ │- I │ │
│ │- II │ │
│ │- III │ │
│ │- IV │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 9.3. │Criterii de evaluare globalã │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 9.4. │Data şi documentul protecţiei │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 9.5. │Codul primit prin respectivul act │ │
└─────────┴─────────────────────────────────────────────────┴──────────────┘

10. SISTEMATIZAREA EVIDENTEI

┌─────────┬─────────────────────────────────────────────────┬──────────────┐
│ 10.1. │Data redactarii fisei │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 10.2. │Instituţia în cadrul cãreia s-a redactat fişa │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 10.3. │Autorul fisei şi calitatea acestuia │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 10.4. │Trimiterea la documentaţia fotografica aferentã │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 10.5. │Trimiterea la documentaţia desenatã aferentã │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 10.6. │Semnatura autografa a specialistului care a │ │
│ │întocmit fişa │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 10.7. │Semnatura şi ştampila conducatorului instituţiei │ │
│ │în cadrul cãreia s-a redactat fişa │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 10.8. │Numãrul procesului-verbal de validare în Comisia │ │
│ │regionala a monumentelor istorice │ │
└─────────┴─────────────────────────────────────────────────┴──────────────┘

FIŞA MINIMALA
de evidenta a monumentelor istorice*1)

1. IDENTIFICARE

┌─────────┬─────────────────────────────────────────────────┬──────────────┐
│ 1.1. │Cod │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 1.1.1. │Lista 1955 │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 1.1.2. │Lista 1991-1992 │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 1.1.3. │Lista 2004 │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 1.2. │Categorie │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 1.2.1. │Monument │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 1.2.2. │Ansamblu │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 1.2.3. │Sit │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 1.3. │Denumirea actuala │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 1.4. │Denumirea originara │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 1.5. │Denumiri anterioare │ │
└─────────┴─────────────────────────────────────────────────┴──────────────┘

2. LOCALIZARE ADMINISTRATIVĂ/AMPLASAMENT

┌─────────┬─────────────────────────────────────────────────┬──────────────┐
│ 2.1. │Stat │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 2.2. │Judeţ/nume/indicativ/numãr │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 2.3. │Oraş; sat - comuna actuale │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 2.4. │Cod poştal │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 2.5. │Strada, numãr actuale │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 2.6. │Oraş; sat - comuna originare/anterioare │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 2.7. │Strada, numãr anterioare │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 2.8. │Referinte cartografice/toponimie │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 2.9. │Referinte cadastrale │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 2.10. │Referinte privitoare la zona de protecţie │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 2.11. │Categoria de arhitectura │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 2.12. │Tipul de folosinta sau funcţiunea │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 2.13. │Folosinta actuala │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 2.14. │Folosinta iniţialã │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 2.15. │Folosinta anterioarã │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 2.16. │Reglementãrile urbanistice în care se înscrie │ │
└─────────┴─────────────────────────────────────────────────┴──────────────┘

3. STATUT PROPRIETATE

┌─────────┬─────────────────────────────────────────────────┬──────────────┐
│ 3.1. │Actualul proprietar │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 3.2. │Proprietar originar │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 3.3. │Proprietari anteriori │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 3.4. │Utilizator │ │
└─────────┴─────────────────────────────────────────────────┴──────────────┘

4. DATARE

┌─────────┬─────────────────────────────────────────────────┬──────────────┐
│ 4.1. │Datare prin perioade/secole │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 4.2. │Datare prin intervale de date │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 4.3. │Datare precisa │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 4.4. │Justificarea datarii │ │
└─────────┴─────────────────────────────────────────────────┴──────────────┘

5. PERSOANE ŞI EVENIMENTE ASOCIATE ISTORIEI MONUMENTULUI

┌─────────┬─────────────────────────────────────────────────┬──────────────┐
│ 5.1. │Ctitor/finanţator │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 5.2. │Autor/mester │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 5.3. │Istoric │ │
└─────────┴─────────────────────────────────────────────────┴──────────────┘

6. DESCRIERE

┌─────────┬─────────────────────────────────────────────────┬──────────────┐
│ 6.1. │Zona şi aşezarea │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 6.2. │Descriere obiectiv individual │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ │- Plan │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ │- Elevatie │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ │- Volumetrie │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ │- Faţade │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ │- Forma invelitoare │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ │- Compartimentare interioare │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ │- Extinderi │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ │- Anexe │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 6.3. │Elemente de construcţie │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 6.4. │Materiale şi tehnici de construcţie/structura │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 6.5. │Materiale de acoperis │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 6.6. │Componente artistice │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 6.7. │Mobilier │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 6.8. │Inscripţii │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 6.9. │Încadrare stilistica │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 6.10. │Patrimoniu mobil │ │
└─────────┴─────────────────────────────────────────────────┴──────────────┘

7. CONSERVARE, RESTAURARE, PREZERVARE

┌─────────┬─────────────────────────────────────────────────┬──────────────┐
│ 7.1. │Starea generalã de conservare │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 7.2. │Lucrãri anterioare de restaurare │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 7.3. │Propuneri restaurare, reabilitare, reconversie │ │
└─────────┴─────────────────────────────────────────────────┴──────────────┘

8. DOCUMENTARE/REFERINTE

┌─────────┬─────────────────────────────────────────────────┬──────────────┐
│ 8.1. │Bibliografie │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 8.2. │Dosare şi rapoarte, în arhive │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 8.3. │Harti, planuri, desene │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 8.4. │Fotografii │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 8.5. │Alte informaţii │ │
└─────────┴─────────────────────────────────────────────────┴──────────────┘

9. NIVELUL DE INTERES/CLASARE

┌─────────┬─────────────────────────────────────────────────┬──────────────┐
│ 9.1. │Grupa valoricã: │ │
│ │- A │ │
│ │- B │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 9.2. │Categoria dupã natura obiectivului: │ │
│ │- I │ │
│ │- II │ │
│ │- III │ │
│ │- IV │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 9.3. │Criterii de evaluare globalã │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 9.4. │Data şi documentul protecţiei │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 9.5. │Codul primit prin respectivul act │ │
└─────────┴─────────────────────────────────────────────────┴──────────────┘

10. SISTEMATIZAREA EVIDENTEI

┌─────────┬─────────────────────────────────────────────────┬──────────────┐
│ 10.1. │Data redactarii fisei │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 10.2. │Instituţia în cadrul cãreia s-a redactat fişa │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 10.3. │Autorul fisei şi calitatea acestuia │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 10.4. │Trimiterea la documentaţia fotografica aferentã │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 10.5. │Trimiterea la documentaţia desenatã aferentã │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 10.6. │Semnatura autografa a specialistului care a │ │
│ │întocmit fişa │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 10.7. │Semnatura şi ştampila conducatorului instituţiei │ │
│ │în cadrul cãreia s-a redactat fişa │ │
├─────────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 10.8. │Numãrul procesului-verbal de validare în comisia │ │
│ │regionala a monumentelor istorice │ │
└─────────┴─────────────────────────────────────────────────┴──────────────┘


------------
*1) Se completeazã numai capitolele şi rubricile marcate cu bold.
-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016