Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 2.577 din 17 decembrie 1998  pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 82/1997 privind regimul accizelor si al altor impozite indirecte, aprobata si modificata prin Legea nr. 196/1998, cu modificarile si completarile ulterioare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 2.577 din 17 decembrie 1998 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 82/1997 privind regimul accizelor si al altor impozite indirecte, aprobata si modificata prin Legea nr. 196/1998, cu modificarile si completarile ulterioare

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 510 din 29 decembrie 1998
    Ministrul finanţelor,
    având în vedere prevederile Hotărârii Guvernului nr. 447/1997 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor, cu modificările şi completările ulterioare,
    în temeiul art. 36 din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 82/1997 privind regimul accizelor şi al altor impozite indirecte, aprobată şi modificată prin Legea nr. 196/1998, cu modificările şi completările ulterioare,

    emite următorul ordin:

    ART. 1
    Se aproba Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 82/1997 privind regimul accizelor şi al altor impozite indirecte, aprobată şi modificată prin Legea nr. 196/1998, cu modificările şi completările ulterioare, anexa la prezentul ordin.
    ART. 2
    La data intrării în vigoare a prevederilor prezentului ordin îşi încetează aplicabilitatea:
    - Ordinul ministrului finanţelor nr. 95/1998, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 62 bis din 11 februarie 1998;
    - Ordinul ministrului finanţelor nr. 1.531/1998, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 291 din 7 august 1998;
    - Ordinul ministrului finanţelor nr. 1.925/1998, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 386 din 12 octombrie 1998;
    - Ordinul ministrului finanţelor nr. 2.048/1998, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 443 din 20 noiembrie 1998.
    ART. 3
    Direcţia generală legislaţie impozite indirecte va lua măsuri pentru aducerea la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin.
    Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

                 Ministrul finanţelor,
                 Decebal Traian Remes



    ANEXĂ


    MINISTERUL FINANŢELOR

                   NORME METODOLOGICE
de aplicare a Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 82/1997 privind regimul accizelor şi al altor impozite indirecte, aprobată şi modificată prin Legea nr. 196/1998, cu modificările şi completările ulterioare

    In temeiul art. 36 din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 82/1997 privind regimul accizelor şi al altor impozite indirecte, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 380 din 29 decembrie 1997, aprobată şi modificată prin Legea nr. 196/1998, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 417 din 5 noiembrie 1998, cu modificările şi completările ulterioare,
    se emit următoarele norme metodologice:

    Accize

    ORDONANŢA
    Art. 2. - Produsele pentru care se datorează accize sunt:
    a) alcoolul etilic alimentar, băuturile alcoolice şi orice alte produse destinate industriei alimentare sau consumului, care conţin alcool etilic alimentar;
    b) produsele din tutun;
    c) produsele petroliere;
    d) alte produse şi grupe de produse, nominalizate în anexa nr. 2 la prezenta ordonanţa de urgenta.

    NORME
    1. Produsele supuse accizelor din cadrul grupelor prevăzute la art. 2 din ordonanţa de urgenta, pe poziţii şi coduri tarifare corespunzătoare, sunt prezentate în anexele nr. 1 şi 2 la prezentele norme metodologice.
    In categoria băuturilor spirtoase sunt asimilate şi esenţele alimentare cu conţinut de alcool etilic alimentar mai mare de 0,5% în volum.

    ORDONANŢA
    Art. 4. (alin. 1, 2 şi 3) - Plătitori de accize pentru produsele prevăzute la art. 3 sunt agenţii economici - persoane juridice, asociaţii familiale şi persoane fizice autorizate - care produc sau importa astfel de produse.
    Pentru alcoolul etilic alimentar provenit din ţara sau din import, utilizat ca materie prima în obţinerea băuturilor alcoolice spirtoase, acciza se plăteşte o singura data de către agentul economic producător sau importator de alcool etilic alimentar.
    Pentru băuturile alcoolice spirtoase, produse în ţara exclusiv din alcool etilic alimentar provenit din ţara sau din import, nu se mai datorează accize.

    NORME
    2. Pentru băuturile alcoolice spirtoase produse exclusiv din alcool etilic alimentar - fără adaos de alte produse prevăzute la art. 3 din ordonanţa de urgenta - nu se mai datorează accize, întrucât pentru alcoolul etilic alimentar utilizat ca materie prima producătorul sau importatorul a calculat acciza prevăzută de legea în vigoare la data achiziţionării alcoolului etilic alimentar de către producătorii de băuturi alcoolice spirtoase.

    ORDONANŢA
    Art. 5. (alin. 1) - Pentru alcoolul etilic alimentar, băuturile alcoolice şi orice alte produse destinate industriei alimentare sau consumului, care conţin alcool etilic alimentar, accizele se datorează şi se calculează o singura data de către agentul economic producător sau importator şi sunt stabilite în sume fixe exprimate în lei pe unitatea de măsura, astfel: ... .

    NORME
    3. Sumele datorate bugetului de stat drept accize pentru produsele prevăzute la art. 3 din ordonanţa de urgenta se determina după cum urmează:
    a) pentru alcool etilic alimentar, băuturi alcoolice şi orice alte produse destinate industriei alimentare sau consumului, care conţin alcool etilic alimentar cu o concentraţie mai mare de 0,5% în volum; vinuri, produse pe baza de vin şi produse pe baza de distilat din vin, cu o concentraţie în alcool de peste 22% în volum; coniac, armaniac şi vinars:

        Q x C x K
    A = --------- ,
           100

    în care:
    A = cuantumul accizei;
    Q = cantitatea (în litri);
    C = concentraţia alcoolică exprimată în procente de volum;
    K = acciza unitară prevăzută la nr. crt. 1 din anexa nr. 1 la ordonanţa de urgenta;
    b) pentru băuturi alcoolice naturale:

        Q x C x K
    A = --------- ,
           100

    în care:
    A = cuantumul accizei;
    Q = cantitatea (în litri);
    C = concentraţia alcoolică exprimată în procente de volum;
    K = acciza unitară prevăzută la nr. crt. 2 din anexa nr. 1 la ordonanţa de urgenta;
    c) pentru vinuri şi produse pe baza de vin, bere:

        Q x C x K
    A = --------- ,
           100

    în care:
    A = cuantumul accizei;
    Q = cantitatea (în litri);
    C = concentraţia alcoolică exprimată în procente de volum;
    K = acciza unitară prevăzută la nr. crt. 3 şi 4 din anexa nr. 1 la ordonanţa de urgenta.
    In anexa nr. 3 la prezentele norme metodologice sunt redate exemple privind metodologia de calcul al accizelor.

    ORDONANŢA
    Art. 6. (alin. 1) - In cazul produselor prevăzute la art. 3, provenite din import sau din ţara, utilizate ca materie prima pentru obţinerea altor produse supuse accizelor - altele decât băuturile alcoolice spirtoase produse exclusiv din alcool etilic alimentar -, agenţii economici prelucratori vor deduce din accizele datorate pentru produsele finale facturate, pe baza de documente justificative, accizele plătite în vama sau la achiziţionarea de pe piaţa interna a materiei prime.

    NORME
    4. Pentru deducerea accizelor aferente produselor prevăzute la art. 3 din ordonanţa de urgenta, importate sau achiziţionate de pe piaţa interna şi utilizate ca materie prima pentru obţinerea altor produse, agenţii economici vor proceda astfel:
    - vor evidenţia în jurnalul de cumpărări, întocmit conform modelului prezentat în anexa nr. 4 la prezentele norme metodologice, toate intrările de produse utilizate ca materie prima şi accizele aferente, după caz;
    - vor evidenţia în jurnalul de vânzări, întocmit conform modelului prezentat în anexa nr. 5 la prezentele norme metodologice, toate livrările de produse.

    ORDONANŢA
    Art. 6. (alin. 2) - Deducerea se face pe răspunderea agenţilor economici, în raport cu cantitatea de materie prima utilizata efectiv - în limita normelor de consum -, pentru obţinerea produselor finite supuse accizelor, livrate în fiecare luna calendaristică.

    NORME
    5. Deducerea se face pe răspunderea agenţilor economici, în raport cu cantitatea de materie prima utilizata pentru obţinerea produsului finit care se livreaza în fiecare luna calendaristică. Limita normei de consum în funcţie de care se face deducerea accizelor aferente materiei prime este prevăzută în retetele de fabricaţie a băuturilor alcoolice aprobate, în baza cărora s-a obţinut licenţa de fabricaţie.
    Nu se accepta deducerea unor accize aferente materiilor prime în cuantum mai mare decât cel al accizelor aferente produselor finite livrate.

    ORDONANŢA
    Art. 9. (alin. 1) - Pentru tigarete, indiferent de provenienta şi de calitatea acestora, se datorează bugetului de stat o acciza specifica, stabilită în lei/1.000 de tigarete, la care se adauga o cota procentuală de 20%, aplicată asupra bazei de impozitare, stabilită potrivit prezentei ordonanţe de urgenta.

    NORME
    6. Sumele datorate bugetului de stat drept acciza pentru tigarete se determina după cum urmează:
    Total acciza datorată = A1 + A2
    A1 = Q x K
    A2 = Bi x 20%,
    în care:
    A1 = acciza specifica;
    A2 = acciza procentuală;
    Q = cantitatea exprimată în unităţi de 1.000 de tigarete;
    K = acciza unitară prevăzută la nr. crt. 5 din anexa nr. 1 la ordonanţa de urgenta;
    Bi = baza de impozitare prevăzută de ordonanţa de urgenta.

    ORDONANŢA
    Art. 11. (alin. 1) - Pentru produsele din tutun, altele decât tigaretele, se datorează bugetului de stat accize specifice stabilite în lei/unitatea de măsura, prevăzute în anexa nr. 1 la prezenta ordonanţa de urgenta.

    NORME
    7. Sumele datorate bugetului de stat drept acciza se determina după cum urmează:
    a) tigari şi tigari de foi:
    A = Q x K,
    în care:
    A = cuantumul accizei;
    Q = cantitatea (exprimată în unităţi de 1.000 de tigari);
    K = acciza unitară prevăzută la nr. crt. 6 din anexa nr. 1 la ordonanţa de urgenta;
    b) tutun destinat fumatului, tutun de prizat şi tutun de mestecat:
    A = Q x K,
    în care:
    A = cuantumul accizei;
    Q = cantitatea (kg);
    K = acciza unitară prevăzută la nr. crt. 7 şi 8 din anexa nr. 1 la ordonanţa de urgenta.

    ORDONANŢA
    Art. 14. - Pentru carburanţii auto se datorează bugetului de stat accize stabilite în ECU pe tona de produs finit, prevăzute în anexa nr. 1 la prezenta ordonanţa de urgenta.

    NORME
    8. Sumele datorate bugetului de stat drept accize pentru carburanţii auto se determina după cum urmează:
    A = Q x K x R,
    în care:
    A = cuantumul accizei;
    Q = cantitatea (tone);
    K = acciza prevăzută la nr. crt. 9, 10 şi 11 din anexa nr. 1 la ordonanţa de urgenta;
    R = curs de schimb.
    Transferurile carburanţilor auto în cadrul subunitatilor fără personalitate juridică din structura unui agent economic cu personalitate juridică nu sunt generatoare de plata a accizelor. Aceasta obligaţie se creează în momentul transferului dreptului de proprietate.

    ORDONANŢA
    Art. 16. (alin. 2) - Plătitori de accize sunt şi persoanele fizice care introduc în ţara bunuri de natura celor prevăzute la nr. crt. 8 din anexa nr. 2 la prezenta ordonanţa de urgenta.

    NORME
    9. Plătitori de accize sunt şi persoanele fizice care introduc în ţara autoturisme şi autoturisme de teren (inclusiv din import, rulate), indiferent de capacitatea cilindrica a acestora.
    Calculul accizelor se efectuează în funcţie de capacitatea cilindrica a autoturismelor şi în raport cu gradul de poluare (redus sau normal) al autoturismului.
    Gradul de poluare se stabileşte de către Regia Autonomă "Registrul Auto Roman", pe baza verificărilor efectuate asupra autoturismelor, şi va fi atestat deţinătorului de autovehicule printr-un înscris.
    Acest înscris va fi prezentat organului vamal şi va sta la baza determinării cuantumului accizelor.
    Determinarea gradului de poluare se va efectua în baza reglementării naţionale "Condiţii tehnice pentru vehicule rutiere, în vederea admiterii în circulaţie pe drumurile publice din România".

    ORDONANŢA
    Art. 20. - Din accizele datorate bugetului de stat pentru cafeaua obţinută prin prajirea cafelei verzi se deduc, pe baza de documente justificative, accizele plătite în vama sau la achiziţionarea de la terţi pentru cafeaua verde.
    Principiile deducerii accizelor se aplica şi în cazul sortimentelor de cafea obţinute prin amestecul diferitelor tipuri de cafea naturala, pentru care au fost plătite accize, cu alţi inlocuitori de cafea.
    In acest caz, din accizele datorate bugetului de stat pentru sortimentele de cafea cu inlocuitori se deduc, pe baza de documente justificative, accizele plătite cu ocazia achiziţionării cafelei introduse în prelucrare.

    NORME
    10. Din accizele aferente cafelei prajite obţinute din prelucrarea cafelei neprajite (verzi) se deduc accizele aferente cantităţilor de cafea utilizate ca materie prima.
    Deducerea se face pe răspunderea agenţilor economici, în raport cu cantitatea de materie prima utilizata pentru obţinerea produsului finit ce se livreaza în fiecare luna calendaristică, şi este condiţionată de dovada achitării efective a accizelor aferente materiei prime. Limita scazamantului maxim admis la prajire este de 20% .
    Pentru determinarea accizelor datorate bugetului de stat se va proceda astfel:
    - se vor evidenţia distinct într-un jurnal, conform modelului prezentat în anexa nr. 4 la prezentele norme metodologice, toate cantităţile de cafea neprajita (verde) cumpărate în vederea prelucrării;
    - se vor evidenţia distinct într-un jurnal, conform modelului prezentat în anexa nr. 5 la prezentele norme metodologice, toate cantităţile de cafea prajita rezultate din prelucrare şi livrate lunar.
    Jurnalul de cumpărare a materiei prime şi cel de vânzare a produselor finite se vor întocmi pentru fiecare luna calendaristică în parte, în baza documentelor de evidenta operativă.
    Datele din aceste jurnale vor sta la baza întocmirii decontului lunar de accize.

    ORDONANŢA
    Art. 21. [lit. e)] - Sunt scutite de la plata accizelor:
    e) produsele livrate la rezerva de stat şi la rezerva de mobilizare, pe perioada în care au acest regim;

    NORME
    11. Pentru produsele scoase din rezerva de stat sau din rezerva de mobilizare plata accizelor se face de către unităţile deţinătoare ale acestor stocuri la livrarea produselor către beneficiari.

    ORDONANŢA
    Art. 22. - Pentru produsele prevăzute la art. 21 lit. a) alin. 2, lit. b), lit. f) şi lit. g) scutirea se acorda prin restituirea accizelor plătite la achiziţionarea acestora, pe baza documentelor justificative şi numai pentru cantităţile folosite cu destinaţiile expres menţionate în prezenta ordonanţa de urgenta.

    NORME
    12.1. In ceea ce priveşte scutirea prevăzută la art. 21 lit. a) alin. 2:
    Pentru produsele supuse accizelor, cumpărate de la producătorii interni şi revandute la export de către agenţii economici autorizaţi sa efectueze astfel de operaţiuni, facturarea se va face la preţuri cu accize, iar valoarea accizelor se va evidenţia obligatoriu şi distinct în factura.
    Pentru băuturile spirtoase exportate se restituie accizele aferente echivalentului de alcool etilic alimentar pur conţinut în aceste produse.
    Exportatorii, pe baza cererii-tip conform modelului prezentat în anexa nr. 6 la prezentele norme metodologice şi a documentelor justificative care sa ateste exportul şi calculul analitic al accizelor solicitate a fi restituite, pot cere organelor fiscale teritoriale restituirea accizelor aferente produselor finite exportate în cursul unei luni calendaristice. Cererea se face în termen de cel mult 60 de zile de la data efectuării exportului.
    Restituirea accizelor aferente exportului se va efectua de către organele fiscale în a căror raza teritorială agentul economic îşi are sediul fiscal, în următoarele condiţii:
    - depunerea unei cereri-tip de restituire, conform modelului prezentat în anexa nr. 6 la prezentele norme metodologice;
    - depunerea unei copii legalizate de pe contractele de export încheiate cu partenerii externi;
    - justificarea realităţii exportului pe baza de documente (factura externa, declaraţie vamală de export), care sa ateste realizarea efectivă a exportului;
    - depunerea dovezii achitării accizelor aferente produselor achiziţionate pe piaţa interna şi exportate.
    Restituirea accizelor se va face în termen de cel mult 30 de zile de la depunerea documentaţiei complete şi numai în urma verificării efective a realităţii sumelor solicitate a fi restituite.
    12.2. In ceea ce priveşte scutirea prevăzută la art. 21 lit. b):
    Pentru produsele comercializate prin magazinele autorizate potrivit legii sa comercializeze mărfuri în regim "duty free", restituirea se face în baza cererii-tip, conform modelului prezentat în anexa nr. 7 la prezentele norme metodologice, adresată organelor fiscale teritoriale.
    Restituirea accizelor aferente produselor aprovizionate la preţuri cu accize şi vândute în regim "duty free" se va face în urma unei verificări efective a realităţii sumelor solicitate a fi restituite.
    12.3. In ceea ce priveşte scutirea prevăzută la art. 21 lit. f):
    In situaţiile în care agenţii economici achiziţionează alcool etilic alimentar de la producători sau importatori, pe care îl utilizează în producţia de alcool sanitar, pot solicita restituirea accizelor plătite la achiziţionarea alcoolului utilizat ca materie prima numai atunci când acest alcool sanitar este destinat livrării către unităţi sanitare şi farmacii.
    Prin unităţi sanitare, în acest caz, se înţelege: spitale, sanatorii, policlinici, dispensare şi cabinete medicale.
    12.4. In ceea ce priveşte scutirea prevăzută la art. 21 lit. g):
    In situaţiile în care agenţii economici achiziţionează alcool etilic alimentar de la producători sau importatori, pe care îl utilizează în producţia de medicamente şi de oţet alimentar, pot solicita restituirea accizelor plătite la achiziţionarea alcoolului utilizat ca materie prima.
    Pentru a beneficia de restituire, producătorii prevăzuţi la lit. f) şi g) vor depune la organul fiscal teritorial o cerere-tip, conform modelului prezentat în anexa nr. 8 sau în anexa nr. 9 la prezentele norme metodologice, după caz.
    Cererea se depune lunar, pana la data de 25 a lunii următoare, pentru toate cantităţile de alcool achiziţionate în cursul lunii precedente şi introduse efectiv în fabricaţie.
    Restituirea se va face în termen de cel mult 30 de zile de la data depunerii documentaţiei complete la organul fiscal teritorial, pe baza verificării realităţii sumelor solicitate.
    Agenţii economici producători de alcool sanitar destinat livrării către unităţi sanitare şi farmacii, precum şi cei producători de oţet alimentar, care folosesc pentru realizarea acestor produse alcoolul etilic alimentar fabricat în secţiile proprii, vor beneficia de scutirile prevăzute la art. 21 lit. f) şi g) în următoarele condiţii:
    - lunar, din accizele aferente tuturor cantităţilor de alcool etilic alimentar prelucrate vor deduce accizele aferente alcoolului etilic alimentar, corespunzător cantităţilor de alcool sanitar livrate către spitale şi farmacii, precum şi cantităţilor de oţet alimentar livrate.

    ORDONANŢA
    Art. 23. [lit. c)] - Momentul datorării accizelor îl constituie:
    c) data efectuării livrării băuturilor alcoolice, pentru alcoolul etilic alimentar utilizat ca materie prima la obţinerea acestora - în cazul unităţilor care deţin atât secţii de producere a alcoolului etilic alimentar, cat şi secţii de producere a băuturilor alcoolice.

    NORME
    13. Acelaşi principiu se aplica şi în cazul alcoolului etilic alimentar utilizat ca materie prima pentru obţinerea altor produse decât băuturile alcoolice.
    In vederea evidenţierii tuturor cantităţilor de alcool utilizat ca materie prima, agenţii economici care deţin atât secţii de producere a alcoolului etilic alimentar, cat şi secţii de prelucrare a acestuia în produse pe baza de alcool etilic alimentar vor proceda astfel:
    - la livrarea alcoolului etilic alimentar către secţiile de prelucrare în alte produse se calculează şi se evidenţiază acciza aferentă cantităţilor de alcool introduse în prelucrare;
    - documentele de transfer al alcoolului dintr-o secţie în alta vor fi centralizate lunar într-un jurnal, conform modelului prezentat în anexa nr. 4a) la prezentele norme metodologice;
    - toate livrările de produse rezultate din prelucrarea alcoolului etilic alimentar se vor evidenţia în jurnalul de vânzări, întocmit conform modelului prezentat în anexa nr. 5 la prezentele norme metodologice;
    - valoarea accizelor datorate bugetului de stat se determina pe baza datelor cuprinse în jurnalul privind transferurile [anexa nr. 4a)] şi în jurnalul privind vânzările (anexa nr. 5) în urma efectuării deducerilor prevăzute la art. 21 lit. f) şi g) din ordonanţa de urgenta.

    Taxa pentru jocuri de noroc

    ORDONANŢA
    Art. 25. (alin. 2) - Taxa se aplica asupra veniturilor realizate din exploatarea jocurilor de noroc, calculate ca diferenţa între totalul rulajului încasărilor pentru fiecare tip de joc şi totalul premiilor acordate jucatorilor în limitele prevăzute de lege.

    NORME
    14. Premiile acordate jucatorilor, în accepţia ordonanţei de urgenta, sunt premiile acordate efectiv jucatorilor atât în numerar, cat şi sub forma de obiecte.
    Pentru determinarea bazei de calcul la care se aplica taxa procentuală prevăzută la art. 25 alin. (1) din ordonanţa de urgenta din veniturile efectiv încasate de la jucători - reflectate zilnic în registrul de casa în coloana "încasări" - se deduc premiile efectiv acordate în aceeaşi zi jucatorilor - reflectate în registrul de casa în coloana "plati". In cazul premiilor acordate în obiecte, din încasările legal determinate se deduce valoarea de achiziţie a bunurilor acordate ca premii.
    Nu se deduc din valoarea încasărilor totale realizate - care sta la baza calculării taxei pentru jocuri de noroc - fondurile de premiere constituite şi neacordate efectiv jucatorilor.
    In cazul activităţii de jocuri de noroc desfăşurate pe baza unor contracte de colaborare sau de asociere în participaţiune, încheiate între agenţii economici deţinători de aparatura specifica şi agenţii economici care pun la dispoziţie acestora spaţiul de joc necesar, veniturile obţinute de agenţii economici deţinători de spaţiu sunt considerate venituri din activitatea de jocuri de noroc şi se supun taxei de 30% .
    In situaţia loteriilor, tombolelor şi a altor jocuri de noroc pentru care biletele de participare la joc se pun în vânzare în luni calendaristice anterioare celei în care se organizează jocul, taxa datorată bugetului de stat se determina în luna în care se organizează jocul şi se acorda premiile, luându-se în calcul toate încasările realizate din vânzarea biletelor de participare la jocul respectiv.

    Dispoziţii comune şi finale

    ORDONANŢA
    Art. 26. (alin. 2) - Valoarea în lei a accizelor şi a impozitelor datorate bugetului de stat, stabilite potrivit prezentei ordonanţe de urgenta în ECU/unitatea de măsura, se determina prin transformarea sumelor exprimate în ECU la cursul de schimb valutar, stabilit de Banca Naţionala a României în penultima zi lucrătoare a săptămânii. Acest curs se utilizează pe toată durata săptămânii următoare.

    NORME
    15. Prin expresia saptamana următoare, în accepţia ordonanţei de urgenta, se înţelege perioada cuprinsă între ziua de luni, ora zero, şi duminica următoare, ora 24,00.

    ORDONANŢA
    Art. 27. - Răspunderea calculării şi varsarii la bugetul de stat a accizelor, a impozitului la ţiţeiul şi la gazele naturale din producţia interna, precum şi a taxei pentru jocurile de noroc revine plătitorilor prevăzuţi în prezenta ordonanţa de urgenta.

    NORME
    16. Răspunderea calculării şi varsarii la bugetul de stat a taxei de 10% asupra încasărilor obţinute din vânzările de mărfuri în regim "duty free" revine agenţilor economici autorizaţi sa comercializeze produse în acest regim.
    Agenţii economici plătitori de accize şi de impozit la ţiţeiul şi la gazele naturale din producţia interna au obligaţia sa înscrie distinct în facturile de vânzare cuantumul acestor impozite.

    ORDONANŢA
    Art. 28. - Toţi agenţii economici plătitori de accize sau de alte impozite indirecte, reglementate prin prezenta ordonanţa de urgenta, sunt obligaţi ca, în baza unei declaraţii scrise, sa se înregistreze ca plătitori de astfel de impozite la organele fiscale teritoriale. Organele fiscale teritoriale au obligaţia sa atribuie fiecărui plătitor un cod special şi sa remită agenţilor economici, în termen de 15 zile de la data primirii declaraţiei, înştiinţarea de luare în evidenta ca plătitor de astfel de impozite indirecte şi codul atribuit.

    NORME
    17. Agenţii economici plătitori de accize sau de alte impozite indirecte, reglementate prin ordonanţa de urgenta, sunt obligaţi sa se înregistreze ca plătitori de astfel de impozite.
    Pentru vamuirea mărfurilor importate, agenţii economici care efectuează importuri de produse supuse accizelor vor prezenta organului vamal înştiinţarea de luare în evidenta ca plătitor de accize.
    Înregistrarea ca plătitor de accize şi de alte impozite indirecte se face conform prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 82/1998 privind înregistrarea fiscală a plătitorilor de impozite şi taxe, aprobată prin Legea nr. 228/1998, şi ale normelor metodologice date în aplicarea acestei ordonanţe, aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor nr. 2.116/1998.

    Obligaţiile plătitorilor

    ORDONANŢA
    Art. 30. - Plătitorii au obligaţia sa ţină evidenta accizelor, a impozitului la ţiţeiul şi la gazele naturale din producţia interna şi a taxei pentru jocurile de noroc, după caz, conform normelor metodologice emise de Ministerul Finanţelor în aplicarea acestei ordonanţe de urgenta.

    NORME
    18.1. In vederea întocmirii decontului de accize, plătitorii de accize pentru produsele prevăzute în anexele nr. 1 şi 2 la ordonanţa de urgenta vor conduce următoarele jurnale de evidenta:
    a) jurnalul de cumpărări, întocmit în cazul produselor pentru care este prevăzută deducerea accizelor, conform modelului prezentat în anexa nr. 4 la prezentele norme metodologice;
    b) jurnalul de vânzări, care va fi întocmit distinct pentru fiecare grupa de produse, supusă accizelor.
    In acest jurnal vor fi evidenţiate toate livrările de produse către terţi, conform modelului prezentat în anexa nr. 5 la prezentele norme metodologice.
    18.2. Pentru evidenţierea încasărilor din activitatea de jocuri de noroc se utilizează formularele întocmite conform modelelor prezentate în anexele nr. 10-17, împreună cu instrucţiunile de completare a acestora.
    Pe coperta 1 a fiecărui carnet se vor tipari atât denumirea exactă a formularelor legate în carnetul respectiv, cat şi următoarele:

 -------------------------------------------------------------------
| Organul fiscal |
| ........................................................... |
| Acest registru a fost înregistrat sub nr. ......./....... |
| şi conţine ....... file numerotate de la nr. ........ la |
| nr. .......... . |
| |
| |
| Inspector, |
| ....................... |
| (semnătura şi ştampila) |
 -------------------------------------------------------------------


    Tipărirea, procurarea, gestionarea, arhivarea şi păstrarea formularelor pentru evidenta încasărilor din jocuri de noroc, prezentate în anexele nr. 10-17 la prezentele norme metodologice, se fac potrivit dispoziţiilor Hotărârii Guvernului nr. 831/1997 pentru aprobarea modelelor formularelor comune privind activitatea financiară şi contabila şi a normelor metodologice privind întocmirea şi utilizarea acestora.
    Înregistrarea carnetelor cuprinzând formularele se face pe baza cererii scrise a organizatorului de jocuri de noroc, care trebuie sa conţină următoarele elemente:
    - datele de identificare a organizatorului de jocuri de noroc: denumirea, sediul, numărul de telefon/fax, codul fiscal, codul de înregistrare ca plătitor de taxa pentru jocurile de noroc;
    - denumirea fiecărui formular şi numărul aferent de carnete pentru care se solicita înregistrarea;
    - tipul, numărul şi data documentului cu care s-au achiziţionat formularele a căror înregistrare se solicita;
    - seriile formularelor respective (de la ..... pana la ......);
    - locul organizării jocurilor de noroc.
    18.3. Evidenţierea în contabilitate a accizelor calculate se efectuează după cum urmează:
    a) pentru cazurile prevăzute la art. 18 lit. a), lit. c) şi lit. d) din ordonanţa de urgenta:


    635 "Cheltuieli cu alte impozite, = 446 "Alte impozite,
         taxe şi vărsăminte taxe şi vărsăminte
         asimilate" asimilate" - analitic distinct


    b) pentru cazul prevăzut la art. 18 lit. b), accizele se includ în costul de achiziţie al produselor din import şi se înregistrează în creditul contului 446 "Alte impozite, taxe şi vărsăminte asimilate" - analitic distinct.
    18.4. Pentru reflectarea în contabilitate a impozitelor prevăzute la art. 24 din ordonanţa de urgenta se efectuează articolul contabil:


    635 "Cheltuieli cu alte impozite, = 446 "Alte impozite,
         taxe şi vărsăminte taxe şi vărsăminte
         asimilate" asimilate" - analitic distinct


    18.5. Pentru societăţile comerciale organizatoare de jocuri de noroc reflectarea în contabilitate a taxelor datorate bugetului de stat, precum şi a încasării sumelor şi acordării premiilor se efectuează după cum urmează:
    - taxa de 30%, calculată la baza de impozitare, şi taxa pentru cazinouri:

    635 "Cheltuieli cu alte impozite, = 446 "Alte impozite,
         taxe şi vărsăminte taxe şi vărsăminte
         asimilate" asimilate" - analitic distinct

    - încasarea sumelor în lei şi în valuta:

    5311 "Casa în lei" = 708 "Venituri din activităţi diverse" - analitic
                                "jocuri de noroc"

    5314 "Casa în valuta" = 708 "Venituri din activităţi diverse" - analitic
                                "jocuri de noroc"

    - achitarea premiilor acordate jucatorilor:

    658 "Alte cheltuieli = 5311 "Casa în lei"
         de exploatare" - analitic
         "jocuri de noroc"

    658 "Alte cheltuieli = 5314 "Casa în valuta"
         de exploatare" - analitic
         "jocuri de noroc"


    18.6. Pentru agenţii economici autorizaţi sa comercializeze produse în regim "duty free" reflectarea în contabilitate a taxei de 10% asupra încasărilor totale datorate bugetului de stat se efectuează după cum urmează:
    - taxa de 10%, calculată asupra încasărilor totale obţinute de magazinele autorizate potrivit legii sa comercializeze mărfuri în regim "duty free":

    635 "Cheltuieli cu alte impozite, = 446 "Alte impozite,
         taxe şi vărsăminte taxe şi vărsăminte
         asimilate" asimilate" - analitic distinct


    ORDONANŢA
    Art. 31. - Plătitorii de accize, de impozit la ţiţeiul şi la gazele naturale din producţia interna, precum şi de taxe pentru jocurile de noroc, după caz, au obligaţia sa depună lunar, pana la data de 25 a lunii următoare, la organul fiscal teritorial, decontul de impunere, potrivit modelului din normele metodologice emise de Ministerul Finanţelor.

    NORME
    19. Deconturile de impunere pentru accize, impozit la ţiţeiul şi la gazele naturale din producţia interna, precum şi pentru taxa pentru jocuri de noroc sunt prevăzute în anexele nr. 18-20 la prezentele norme metodologice.
    Aceste deconturi se depun la organele fiscale teritoriale competente în evidenta cărora se afla plătitorii.

    ORDONANŢA
    Art. 32. (alin. 1) - Plata accizelor, a impozitului la ţiţeiul şi la gazele naturale din producţia interna şi a taxei pentru jocurile de noroc se efectuează lunar - dacă legea nu prevede altfel - pana la data de 25 a lunii următoare, pe baza decontului de impunere, prin virament sau în numerar, după caz, în contul bugetului de stat, deschis la unităţile teritoriale ale trezoreriei statului, iar pentru produsele din import la organele vamale, concomitent cu plata taxelor vamale.

    NORME
    20. Sumele datorate bugetului de stat drept accize şi impozit la ţiţeiul şi la gazele naturale din producţia interna se vor vărsa de către agenţii economici astfel:
    a) în toate judeţele şi sectoarele municipiului Bucureşti în care funcţionează trezorerii ale statului, conturile sunt deschise la trezoreriile locale din cadrul perceptiilor, circumscripţiilor fiscale şi administraţiilor financiare în a căror raza teritorială plătitorii îşi au sediul fiscal, şi anume:
    - contul 20.14.01.01 "Accize"
    - contul 20.14.01.02 "Impozit pe ţiţeiul din producţia interna şi gaze
                          naturale"
    b) în municipiul Bucureşti - sectoarele 4 şi 5, precum şi în judeţul Ilfov, unde nu funcţionează trezorerii ale statului, conturile sunt deschise pe seama unităţilor fiscale, în a căror raza teritorială plătitorii îşi au sediul fiscal, la unităţile Băncii Comerciale Romane - S.A., şi anume:
    - contul 60.14.x.01 "Accize"
    - contul 60.14.x.02 "Impozit pe ţiţeiul din producţia interna şi gaze
                         naturale"
    Taxele de autorizare pentru comercializarea alcoolului, băuturilor alcoolice, produselor din tutun şi a cafelei se virează la bugetul de stat astfel:
    - în contul 20.17.01.03 "Taxe pentru eliberarea de licenţe şi autorizaţii", deschis la unităţile trezoreriei statului;
    - în contul 60.17.x.03 "Taxe pentru eliberarea de licenţe şi autorizaţii", deschis la filialele sectoarelor 4 şi 5 ale Băncii Comerciale Romane - S.A. pentru agenţii economici cu sediul fiscal în sectoarele respective şi în judeţul Ilfov.
    Plăţile se efectuează cu ordin de plata tip trezorerie, care se completează cu toate elementele cuprinse în formular. In mod deosebit se vor avea în vedere:
    - la poziţia "banca beneficiarului" se înscrie sucursala judeţeana a Băncii Naţionale a României, cont 51.000, respectiv Sucursala municipiului Bucureşti a Băncii Comerciale Romane - S.A., cont 51 50....;
    - la poziţia "beneficiar" se înscrie trezoreria municipiului (oraş, perceptie)..., cont 20.14.01.01 pentru accize sau cont 20.14.01.02 pentru impozit la ţiţeiul din producţia interna şi gaze naturale.
    Organele fiscale asigura evidenta nominală pe plătitori a accizelor şi a impozitelor datorate şi încasate potrivit normelor în vigoare.
    21. Prezentele norme metodologice se aplica o data cu intrarea în vigoare a Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 50/1998 pentru modificarea şi completarea prevederilor Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 82/1997 privind regimul accizelor şi al altor impozite indirecte, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 489 din 18 decembrie 1998.


    ANEXA 1
    -------
la normele metodologice
------------------------


                    LISTA
cuprinzând produsele supuse accizelor, prevăzute în anexa nr. 1 la Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 82/1997, pe poziţii şi coduri tarifare

------------------------------------------------------------------------
| Nr. |Denumirea produsului | UM | |
| crt.| şi a grupei de | | Cod tarifar |
| | produse | | |
|----------------------------|------|-----------------------------------|
| A. Alcool etilic alimentar,| | |
| băuturi alcoolice şi orice | | |
| alte produse destinate in- | | |
| dustriei alimentare sau | | |
| consumului, care conţin | | |
| alcool etilic alimentar | | |
|----------------------------|------|-----------------------------------|
| 1. |Alcool etilic alimen- | |ex.13 02 19 30 (cu>0,5% vol. |
| |tar; băuturi alcoolice| hl |alcool etilic) |
| |si orice alte produse |alcool|ex.2008 (cu>0,5% vol. alcool etilic|
| |destinate industriei | pur |21 06.90.20 |
| |alimentare sau consu- | |ex.22 03 00 (cu>10% vol. |
| |mului care conţin al- | |alcool etilic) |
| |cool etilic alimentar,| |ex.22 04 (cu>22% vol. alcool |
| |cu o concentraţie mai | |etilic) |
| |mare de 0,5% în volum;| |ex.22 05 (cu 22% vol. alcool |
| |vinuri, produse pe | |etilic) |
| |baza de vin şi produ- | |ex.22 06 (cu>22% vol. alcool etilic|
| |se pe baza de distilat| |22 07 10 00 |
| |din vin cu o concen- | |22 08 20 12 |
| |tratie în alcool de | |22 08 20 14 |
| |peste 22% în volum; | |22 08 20 27 |
| |coniac, armaniac şi | |ex.22 08 20 29 (cu>22% vol. |
| |vinars | |alcool etilic) |
| | | |ex.22 08 20 40 (cu>22% vol. |
| | | |alcool etilic |
| | | |22 08 20 62 |
| | | |22 08 20 64 |
| | | |22 08 20 87 |
| | | |ex.22 08 20 89 (cu>22% vol. |
| | | |alcool etilic; vinars) |
| | | |22 08 30 |
| | | |22 08 40 |
| | | |22 08 50 |
| | | |22 08 60 |
| | | |22 08 70 |
| | | |22 08 90 11 |
| | | |22 08 90 19 |
| | | |22 08 90 41 |
| | | |22 08 90 52 |
| | | |22 08 90 57 |
| | | |22 08 90 69 |
| | | |22 08 90 74 |
| | | |22 08 90 78 |
| | | |22 08 90 91 |
| | | |22 08 90 99 |
| | | |33 02 10 10 |
|-----|----------------------|------|-----------------------------------|
| 2. |Băuturi alcoolice | hl |22 08 20 26 |
| | naturale |alcool|ex.22 08 20 29 (cu ≤ 22% vol. |
| | | pur |alcool etilic, altele decât |
| | | |vinarsul) |
| | | |ex.22 08 20 40 (cu ≤ 22% vol. |
| | | |alcool etilic, altele decât |
| | | |vinarsul) |
| | | |22 08 20 86 |
| | | |ex.22 08 20 89 (cu ≤ 22% vol. |
| | | |alcool etilic, altele decât |
| | | |vinarsul) |
| | | |22 08 90 33 |
| | | |22 08 90 38 |
| | | |22 08 90 45 |
| | | |22 08 90 48 |
| | | |22 08 90 71 |
|-----|----------------------|------|-----------------------------------|
| 3. |Vinuri şi produse pe | hl/ |ex.22 04 21 (cu ≤ 22% vol. |
| |baza de vin |1 grad|alcool etilic şi cu <2,5 bari |
| |3.1 Vinuri nespumoase |alcoo-|presiune în butelie) |
| | | lic |ex.22 04 29 (cu ≤ 22% vol. |
| | | |alcool etilic şi cu < 2,5 bari |
| | | |presiune în butelie) |
| | | |ex.22 04 30 (0,5 < % vol. alcool |
| | | |etilic ≤ 22) |
| |3.2 Vinuri spumoase | hl/ |ex.22 04 10 (cu ≤ 22% vol. |
| | |1 grad|alcool etilic şi cu < 3,5 bari |
| | |alcoo-|presiune în butelie) |
| | | lic |ex.22 04 21 (cu ≤ 22% vol. |
| | | |alcool şi cu > 2,5 bari presiune) |
| | | |ex.22 04 29 (cu ≤ 22% vol. alcool |
| | | |etilic şi cu > 2,5 bari presiune |
| | | |în butelie) |
| |3.3 Vinuri spumante | hl/ |ex.22 04 10 (cu ≤ 22% vol. alcool |
| | |1 grad|etilic şi cu ≥ 3,5 bari presiune |
| | |alcoo-|în butelie) |
| | | lic | |
| |3.4 Vermuturi şi alte | hl/ |ex.22 05 (cu ≤ 22% vol. alcool |
| |produse pe baza de vin|1 grad|etilic) |
| |cu o concentraţie în |alcoo-| |
| |alcool de pana la 22% | lic |ex.22 06 (cu ≤ 22% vol. alcool |
| |inclusiv în volum | |etilic) |
|-----|----------------------|------|-----------------------------------|
| 4. | Bere | hl/ |ex.22 03 00 (cu ≤ 10% vol. alcool |
| | |1 grad|etilic) |
| | |alcoo-| |
| | | lic | |
|-----|----------------------|------|-----------------------------------|
| | B. Produse din tutun | | |
|-----|----------------------|------|-----------------------------------|
| 5. | Tigarete | 1000 |24 02 20 |
| | |tiga- | |
| | |rete | |
|-----|----------------------|------|-----------------------------------|
| 6. | Tigari şi tigari de | 1000 |24 02 10 00 |
| | foi |tigari| |
|-----|----------------------|------|-----------------------------------|
| 7. | Tutun destinat fuma- | kg |24 03 10 |
| | tului | |ex.24 03 91 00 (tutun destinat |
| | | |fumatului) |
| | | |ex.24 03 99 90 (tutun destinat |
| | | |fumatului) |
|-----|----------------------|------|-----------------------------------|
| 8. | Tutun de prizat şi | kg |24 03 99 10 |
| | tutun de mestecat | | |
|-----|----------------------|------|-----------------------------------|
| | C. Produse petroliere| | |
|-----|----------------------|------|-----------------------------------|
| 9. | Benzina premium, | tona |27 10 00 34 |
| | regular şi normală | |27 10 00 36 |
|-----|----------------------|------|-----------------------------------|
| 10. | Benzina fără plumb | tona |27 10 00 27 |
| | | |27 10 00 29 |
| | | |27 10 00 32 |
|-----|----------------------|------|-----------------------------------|
| 11. | Motorina auto (com- | tona |ex.27 10 00 66 (motorina auto) |
| | bustibil pentru | |ex.27 10 00 67 (motorina auto) |
| | motoare Diesel) | |ex.27 10 00 68 (motorina auto) |
 -----------------------------------------------------------------------

    NOTA:
    -----
    Cu prefixul "ex" au fost marcate situaţiile în care din întreaga poziţie tarifară sau din întregul cod tarifar sunt supuse accizelor numai produsul sau grupa de produse menţionate.



    ANEXA 2
    -------
la normele metodologice
-----------------------


                    LISTA
cuprinzând taxele speciale de consumaţie (accizele) pentru alte produse şi grupe de produse din import şi din ţara, pe coduri tarifare

 ----------------------------------------------------------------
| Nr. |Denumirea produsului | |
| crt.| sau a grupei de | Cod tarifar |
| | produse | |
|-----|----------------------|-----------------------------------|
| 0 | 1 | 2 |
|-----|----------------------|-----------------------------------|
| 1. | Cafea verde |09 01 11 00 |
| | |09 01 12 00 |
|-----|----------------------|-----------------------------------|
| 2. | Cafea prajita, inclu-|09 01 21 00 |
| | siv cafea cu înlocui-|09 01 22 00 |
| | tori |09 01 90 90 |
|-----|----------------------|-----------------------------------|
| 3. | Cafea solubila, |21 01 11 |
| | inclusiv amestecuri |ex.21 01 12 (preparate cu cafea |
| | cu cafea solubila |solubila) |
|-----|----------------------|-----------------------------------|
| 4. | Ape, ape minerale şi |22 02 10 00 |
| |ape gazoase, cu conti-| |
| |nut de zahăr sau alte | |
| |produse de indulcit si| |
| |substanţe aromatizate | |
|-----|----------------------|-----------------------------------|
| 5. | Confecţii din blănuri|43 03 10 10 |
| |naturale (cu excepţia |ex. 43 03 10 90 (altele decât de |
| |celor de iepure, oaie,|iepure, oaie, capra) |
| |capra) |ex. 65 06 92 00 (altele decât de |
| | |iepure, oaie, capra) |
|-----|----------------------|-----------------------------------|
| 6. | Articole din cristal |ex.70 09 91 00 (din cristal) |
| | |ex.70 09 92 00 (din cristal) |
| | | 70 13 21 |
| | | 70 13 31 |
| | | 70 13 91 |
| | |ex.70 18 90 (din cristal) |
| | |ex.94 05 10 50 (din cristal) |
| | |ex.94 05 20 50 (din cristal) |
| | |ex.94 05 50 00 (din cristal) |
| | |ex.94 05 91 (din cristal) |
|-----|----------------------|-----------------------------------|
| 7. | Bijuterii din aur |ex.71 13 19 00 (din aur si/sau |
| | si/sau platina, cu |platina cu excepţia verighetelor) |
| | excepţia verighetelor| |
|-----|----------------------|-----------------------------------|
| 8. | Autoturisme şi auto- | |
| |turisme de teren (in- | |
| |clusiv din import | |
| |rulate) | |
|-----|----------------------|-----------------------------------|
| | a) echipate cu motor | |
| |cu benzina: | |
|-----|----------------------|-----------------------------------|
| |- cu capacitatea ci- | |
| |lindrica sub 1601 cmc | |
|-----|----------------------|-----------------------------------|
| | - cu grad normal de| |
| | poluare |ex.87 03 21 (autoturisme şi auto- |
| | |turisme de teren cu grad normal |
| | |de poluare) |
| | |ex.87 03 22 19 |
| | |(cu grad normal de poluare) |
| | |ex.87 03 22 90 |
| | |(autoturisme şi autoturisme de |
| | |teren cu grad normal de poluare) |
| | |ex.87 03 23 19 |
| | |(sub 1601 cmc cu grad normal de |
| | |poluare) |
| | |ex.87 03 23 90 |
| | |(autoturisme şi autoturisme de |
| | |teren sub 1601 cmc cu grad normal |
| | |de poluare) |
|-----|----------------------|-----------------------------------|
| | - cu grad redus de |ex.87 03 21 |
| | poluare |(autoturisme şi autoturisme de |
| | |teren cu grad redus de poluare) |
| | |ex.87 03 22 19 |
| | |(cu grad redus de poluare) |
| | |ex.87 03 22 90 |
| | |(autoturisme şi autoturisme de |
| | |teren cu grad redus de poluare) |
| | |ex.87 03 23 19 |
| | |(sub 1601 cmc cu grad redus de |
| | | poluare) |
| | |ex.87 03 23 90 |
| | |(autoturisme şi autoturisme de |
| | |teren sub 1601 cmc cu grad redus |
| | |de poluare) |
|-----|----------------------|-----------------------------------|
| |- cu capacitatea ci- | |
| |lindrica între 1601cmc| |
| |si 1800 cmc | |
|-----|----------------------|-----------------------------------|
| | - cu grad normal de| |
| | poluare |ex.87 03 23 19 |
| | |(între 1601 cmc şi 1800 cmc cu grad|
| | |normal de poluare) |
| | |ex.87 03 23 90 |
| | |(autoturisme şi autoturisme de |
| | |teren între 1601 cmc şi 1800 cmc cu|
| | |grad normal de poluare) |
|-----|----------------------|-----------------------------------|
| | - cu grad redus de | |
| | poluare |ex.87 03 23 19 |
| | |(între 1601 cmc şi 1800 cmc cu grad|
| | |redus de poluare) |
| | |ex.87 03 23 90 |
| | |(autoturisme şi autoturisme de |
| | |teren între 1601 cmc şi 1800 cmc cu|
| | |grad redus de poluare) |
|-----|----------------------|-----------------------------------|
| |- cu capacitatea ci- | |
| |lindrica între 1801 | |
| |cmc şi 2000 cmc | |
|-----|----------------------|-----------------------------------|
| | - cu grad normal de| |
| | poluare |ex.87 03 23 19 |
| | |(între 1801 şi 2000 cmc cu grad |
| | |normal de poluare) |
| | |ex.87 03 23 90 |
| | |(autoturisme şi autoturisme de |
| | |teren între 1801 cmc şi 2000 cmc cu|
| | |grad normal de poluare) |
|-----|----------------------|-----------------------------------|
| | - cu grad redus de | |
| | poluare |ex.87 03 23 19 |
| | |(între 1801 şi 2000 cmc cu grad |
| | |redus de poluare) |
| | |ex.87 03 23 90 |
| | |(autoturisme şi autoturisme de |
| | |teren între 1801 cmc şi 2000 cmc cu|
| | |grad redus de poluare) |
|-----|----------------------|-----------------------------------|
| |- cu capacitatea ci- | |
| |lindrica între 2001 | |
| |si 2500 cmc | |
|-----|----------------------|-----------------------------------|
| | - cu grad normal de| |
| | poluare |ex.87 03 23 19 |
| | |(între 2001 şi 2500 cmc cu grad |
| | |normal de poluare) |
| | |ex.87 03 23 90 |
| | |(autoturisme şi autoturisme de |
| | |teren între 2001 şi 2500 cmc cu |
| | |grad normal de poluare) |
|-----|----------------------|-----------------------------------|
| | - cu grad redus de | |
| | poluare |ex.87 03 23 19 |
| | |(între 2001 şi 2500 cmc cu grad |
| | |redus de poluare) |
| | |ex.87 03 23 90 |
| | |(autoturisme şi autoturisme de |
| | |teren între 2001 şi 2500 cmc cu |
| | |grad redus de poluare) |
|-----|----------------------|-----------------------------------|
| |- cu capacitatea ci- | |
| |lindrica peste 2500 | |
| |cmc | |
|-----|----------------------|-----------------------------------|
| | - cu grad normal de| |
| | poluare |ex.87 03 23 19 |
| | |(peste 2500 cmc cu grad normal de |
| | | poluare) |
| | |ex.87 03 23 90 |
| | |(autoturisme şi autoturisme de |
| | |teren peste 2500 cmc cu grad |
| | |normal de poluare) |
| | |ex.87 03 24 10 |
| | |(autoturisme şi autoturisme de |
| | |teren cu grad normal de poluare |
| | |ex.87 03 24 90 |
| | |(autoturisme şi autoturisme de |
| | |teren peste 3000 cmc cu grad |
| | |normal de poluare) |
|-----|----------------------|-----------------------------------|
| | - cu grad redus de | |
| | poluare |ex.87 03 23 19 |
| | |(peste 2500 cmc cu grad redus |
| | | de poluare) |
| | |ex.87 03 23 90 |
| | |(peste 2500 cmc cu grad redus |
| | | de poluare) |
| | |ex.87 03 24 10 |
| | |(autoturisme şi autoturisme de |
| | |teren cu grad redus de poluare) |
| | |ex.87 03 24 90 |
| | |(autoturisme şi autoturisme de |
| | |teren peste 3000 cmc cu grad |
| | |redus de poluare) |
|-----|----------------------|-----------------------------------|
| | b) echipate cu motor | |
| | Diesel | |
|-----|----------------------|-----------------------------------|
| |- cu capacitatea ci- | |
| |lindrica sub 1601 cmc | |
|-----|----------------------|-----------------------------------|
| | - cu grad normal de| |
| | poluare |ex.87 03 31 10 (autoturisme şi au- |
| | |toturisme de teren cu grad normal |
| | |de poluare) |
| | |ex.87 03 31 90 |
| | |(autoturisme şi autoturisme de |
| | |teren cu grad normal de poluare) |
| | |ex.87 03 32 19 |
| | |(sub 1601 cmc cu grad normal de |
| | | poluare) |
| | |ex.87 03 32 19 |
| | |(sub 1601 cmc cu grad normal de |
| | | poluare) |
| | |ex.87 03 32 90 |
| | |(autoturisme şi autoturisme de |
| | |teren sub 1601 cmc cu grad normal |
| | |de poluare) |
|-----|----------------------|-----------------------------------|
| | - cu grad redus de |ex.87 03 31 10 |
| | poluare |(autoturisme şi autoturisme de |
| | |teren cu grad redus de poluare) |
| | |ex.87 03 31 90 |
| | |(autoturisme şi autoturisme de |
| | |teren cu grad redus de poluare) |
| | |ex.87 03 32 19 |
| | |(sub 1601 cmc cu grad redus de |
| | | poluare) |
| | |ex.87 03 32 90 |
| | |(autoturisme şi autoturisme de |
| | |teren sub 1601 cmc cu grad redus |
| | |de poluare) |
|-----|----------------------|-----------------------------------|
| |- cu capacitatea | |
| |cilindrica între 1601 | |
| |si 2000 cmc | |
|-----|----------------------|-----------------------------------|
| | - cu grad normal de| |
| | poluare |ex.87 03 32 19 |
| | |(între 1601 şi 2000 cmc cu grad |
| | |normal de poluare) |
| | |ex.87 03 32 90 |
| | |(autoturisme şi autoturisme de |
| | |teren între 1601 şi 2000 cmc cu |
| | |grad normal de poluare) |
|-----|----------------------|-----------------------------------|
| | - cu grad redus de | |
| | poluare |ex.87 03 32 19 |
| | |(între 1601 şi 2000 cmc cu grad |
| | |redus de poluare) |
| | |ex.87 03 32 90 |
| | |(autoturisme şi autoturisme de |
| | |teren între 1601 şi 2000 cmc cu |
| | |grad redus de poluare) |
|-----|----------------------|-----------------------------------|
| |- cu capacitatea | |
| |cilindrica între 2001 | |
| |si 2500 cmc | |
|-----|----------------------|-----------------------------------|
| | - cu grad normal de| |
| | poluare |ex.87 03 32 19 |
| | |(între 2001 şi 2500 cmc cu grad |
| | |normal de poluare) |
| | |ex.87 03 32 90 |
| | |(autoturisme şi autoturisme de |
| | |teren între 2001 şi 2500 cmc cu |
| | |grad normal de poluare) |
|-----|----------------------|-----------------------------------|
| | - cu grad redus de | |
| | poluare |ex.87 03 32 19 |
| | |(între 2001 şi 2500 cmc cu grad |
| | |redus de poluare) |
| | |ex.87 03 32 90 |
| | |(autoturisme şi autoturisme de |
| | |teren între 2001 şi 2500 cmc cu |
| | |grad redus de poluare) |
|-----|----------------------|-----------------------------------|
| |- cu capacitatea | |
| |cilindrica între 2501 | |
| |si 3100 cmc | |
|-----|----------------------|-----------------------------------|
| | - cu grad normal de| |
| | poluare |ex.87 03 33 19 |
| | |(între 2501 şi 3100 cmc cu grad |
| | |normal de poluare) |
| | |ex.87 03 33 90 |
| | |(autoturisme şi autoturisme de |
| | |teren între 2501 şi 3100 cmc cu |
| | |grad normal de poluare) |
|-----|----------------------|-----------------------------------|
| | - cu grad redus de | |
| | poluare |ex.87 03 33 19 |
| | |(între 2501 şi 3100 cmc cu grad |
| | |redus de poluare) |
| | |ex.87 03 33 90 |
| | |(autoturisme şi autoturisme de |
| | |teren cu grad redus de poluare) |
|-----|----------------------|-----------------------------------|
| |- cu capacitatea | |
| |cilindrica peste 3100 | |
| |cmc | |
|-----|----------------------|-----------------------------------|
| | - cu grad normal de| |
| | poluare |ex.87 03 33 19 |
| | |(peste 3100 cmc cu grad normal de |
| | | poluare) |
| | |ex.87 03 33 90 |
| | |(autoturisme şi autoturisme de |
| | |teren peste 3100 cmc cu grad |
| | |normal de poluare) |
|-----|----------------------|-----------------------------------|
| | - cu grad redus de | |
| | poluare |ex.87 03 33 19 |
| | |(peste 3100 cmc cu grad redus |
| | | de poluare) |
| | |ex.87 03 33 90 |
| | |(autoturisme şi autoturisme de |
| | |teren peste 3100 cmc cu grad redus |
| | |de poluare) |
|-----|----------------------|-----------------------------------|
| 9. | Parfumuri, ape de |33 03 00 |
| |colonie şi ape de | |
| |toaleta | |
|-----|----------------------|-----------------------------------|
| 10. | Aparate video de in- |85 21 |
| |registrat sau de re- |ex.85 19 (combine audio) |
| |produs, chiar incor- |ex.85 20 (combine audio) |
| |porand un receptor de |ex.85 27 (combine audio) |
| |semnale videofonice; | |
| |combine auto | |
|-----|----------------------|-----------------------------------|
| 11. | Dublu radiocasetofoa-|ex.85 27 (dublu radiocasetofoane cu|
| |ne cu redare de pe |redare pe banda magnetica sau |
| |banda magnetica sau |compact disc) |
| |compact disc | |
|-----|----------------------|-----------------------------------|
| 12. | Camera video |85 25 40 |
|-----|----------------------|-----------------------------------|
| 13. | Cuptoare cu microunde|85 16 50 00 |
|-----|----------------------|-----------------------------------|
| 14. | Aparate pentru condi-|84 15 10 00 |
| |tionat aer, de perete | |
| |sau de ferestre, for- | |
| |mand un singur corp | |
|-----|----------------------|-----------------------------------|
| 15. | Arme de vânătoare şi |ex. 93 02 00 10 |
| |arme de uz individual,|(arme de vânătoare şi arme de uz |
| |altele decât cele de |individual, altele decât cele de |
| |uz militar sau de |uz militar sau de sport) |
| |sport |ex. 93 02 00 90 |
| | |(arme de vânătoare şi arme de uz |
| | |individual, altele decât cele de |
| | |uz militar sau de sport) |
| | |ex. 93 03 10 00 |
| | |(arme de vânătoare şi arme de uz |
| | |individual, altele decât cele de |
| | |uz militar sau de sport) |
| | |ex. 93 03 20 10 |
| | |(arme de vânătoare şi arme de uz |
| | |individual, altele decât cele de |
| | |uz militar sau de sport) |
| | |ex. 93 03 20 90 |
| | |(arme de vânătoare şi arme de uz |
| | |individual, altele decât cele de |
| | |uz militar sau de sport) |
| | |ex. 93 03 30 00 |
| | |(arme de vânătoare şi arme de uz |
| | |individual, altele decât cele de |
| | |uz militar sau de sport) |
| | |ex. 93 03 90 00 |
| | |(arme de vânătoare şi arme de uz |
| | |individual, altele decât cele de |
| | |uz militar sau de sport) |
| | |ex. 93 04 00 00 |
| | |(arme de vânătoare şi arme de uz |
| | |individual, altele decât cele de |
| | |uz militar sau de sport) |
| | |ex. 93 07 00 00 |
| | |(arme de vânătoare şi arme de uz |
| | |individual, altele decât cele de |
| | |uz militar sau de sport) |
 ----------------------------------------------------------------

    NOTA
    -----
    Cu prefixul "ex" au fost marcate situaţiile în care, din întreaga poziţie tarifară sau din întregul cod tarifar, sunt supuse accizelor numai produsul sau grupa de produse menţionate.



    ANEXA 3
    -------
la normele metodologice
-----------------------


                   EXEMPLE
privind metodologia de calcul al accizelor pentru alcool şi băuturi alcoolice

    I. Alcool etilic alimentar; băuturi alcoolice şi orice alte produse destinate industriei alimentare sau consumului, care conţin alcool etilic alimentar cu o concentraţie mai mare de 0,5% în volum; vinuri, produse pe baza de vin şi produse pe baza de distilat de vin cu concentraţie în alcool de peste 22% în volum; coniac, armaniac şi vinars.

    A. IMPORT

    1) Produse imbuteliate

    a) - alcool etilic alimentar ambalat în sticle cu capacitate de 0,50 l, cu tărie alcoolică de 96% vol.

                      0,50 l x 96% x 2.640.000 lei
    Acciza pentru = ---------------------------- = 12.672 lei
    o sticla 100

    b) - alcool etilic alimentar ambalat în sticle cu capacitate de 0,75 l, cu tărie alcoolică de 96% vol.

                      0,75 l x 96% x 2.640.000 lei
    Acciza pentru = ---------------------------- = 19.008 lei
    o sticla 100

    c) - vodca ambalata în sticle cu capacitate de 0,33 l, cu tărie alcoolică de 40% vol.

                      0,33 l x 40% x 2.640.000 lei
    Acciza pentru = ---------------------------- = 3.485 lei
    o sticla 100

    d) - lichior ambalat în sticle cu capacitate de 0,75 l, cu tărie alcoolică de 25% vol.

                      0,75 l x 25% x 2.640.000 lei
    Acciza pentru = ---------------------------- = 4.950 lei
    o sticla 100

    e) - whisky ambalat în sticle cu capacitate de 0,70 l, cu tărie alcoolică de 43% vol.

                      0,70 l x 43% x 2.640.000 lei
    Acciza pentru = ---------------------------- = 7.946 lei
    o sticla 100

    f) - coniac ambalat în sticle cu capacitate de 0,70 l, cu tărie alcoolică de 40% vol.

                      0,70 l x 40% x 2.640.000 lei
    Acciza pentru = ---------------------------- = 7.392 lei
    o sticla 100

    2) Produse în vrac

    a) - importul a 10.000 l alcool etilic alimentar cu tărie alcoolică de 96,3% vol.

             10.000 l x 96,3% x 2.640.000 lei
    Acciza = ------------------------------- = 2.542.320 lei
                        100

    b) - importul a 20.000 l vodca cu tărie alcoolică de 40% vol.

             20.000 l x 40% x 2.640.000 lei
    Acciza = ----------------------------- = 2.112.000 lei
                        100

    c) - importul a 25.000 l lichior cu tărie alcoolică de 25% vol.

             25.000 l x 25% x 2.640.000 lei
    Acciza = ------------------------------ = 1.650.000 lei
                        100

    B. PRODUCŢIE INTERNA

    1. Produse imbuteliate

    a) - vinars îmbuteliat în sticle de 0,70 l cu tărie alcoolică de 40% vol.

                      0,70 l x 40% x 2.640.000 lei
    Acciza pentru = ---------------------------- = 7.392 lei
    o sticla 100

    b) - bitter îmbuteliat în sticle de 1 litru, cu tărie alcoolică de 25% vol.

                      1 l x 25% x 2.640.000 lei
    Acciza pentru = ------------------------- = 6.600 lei
    o sticla 100

    c) - vermut îmbuteliat în sticle de 1 litru, cu tărie alcoolică de 17% vol.

                      1 l x 17% x 30.000 lei
    Acciza pentru = ---------------------- = 5.100 lei
    o sticla 100

    2) Produse în vrac

    a) - 30.000 l alcool etilic alimentar cu tărie alcoolică de 96,3% vol.

             30.000 l x 96,3% x 2.640.000 lei
    Acciza = -------------------------------- = 7.626.960 lei
                         100

    II. Băuturi alcoolice naturale

    1. Produse imbuteliate

    a) - tuica sau rachiu natural, îmbuteliat în sticle de 1 litru, cu tărie alcoolică de 30% vol.

                      1 l x 30% x 1.800.000 lei
    Acciza pentru = ------------------------- = 5.400 lei
    o sticla 100

    b) - tuica sau rachiu natural, îmbuteliat în sticle de 0,50 l, cu tărie alcoolică de 33% vol.

                      0,50 l x 33% x 1.800.000 lei
    Acciza pentru = ---------------------------- = 2.970 lei
    o sticla 100

    2) Produse în vrac

    - 12.000 l tuica sau rachiu natural, cu tărie alcoolică de 28% vol.

             12.000 l x 28% x 1.800 lei
    Acciza = -------------------------- = 60.480 lei
                        100

    III. Grupa "Vinuri şi produse pe baza de vin"

    a) - sticle de vin nespumos cu capacitate de 0,70 l cu tărie alcoolică de 11,5% vol.

                      0,70 l x 11,5% x 7.200 lei
    Acciza pentru = ------------------------- = 580 lei
    o sticla 100

    b) - sticle de vin spumos cu capacitate de 0,70 l, cu tărie alcoolică de 11% vol.

                      0,70 l x 11% x 12.000 lei
    Acciza pentru = ------------------------- = 924 lei
    o sticla 100

    c) - sticle de vin spumant, cu capacitate de 0,70 l, cu tărie alcoolică de 12% vol.

                      0,70 l x 12% x 36.000 lei
    Acciza pentru = ------------------------- = 3.024 lei
    o sticla 100

    IV. Grupa "Bere"

    a) - sticle de bere cu capacitate de 0,33 l, cu tărie alcoolică de 4,5% vol.

                      0,33 l x 4,5% x 19.200 lei
    Acciza pentru = --------------------------- = 285 lei
    o sticla 100

    b) - sticle de bere de 0,50 l, cu tărie alcoolică de 5% vol.

                      0,5 l x 5% x 19.200 lei
    Acciza pentru = ----------------------- = 480 lei
    o sticla 100

    c) - 20.000 l bere vrac cu tărie alcoolică de 4,5% vol.

                20.000 l x 4,5% x 19.200 lei
    Acciza = ---------------------------- = 17.280 lei
                          100

    NOTA:
    La calcularea accizelor în lei rezultatul subunitar va conţine trei zecimale; a treia cifra a zecimalelor se va rotunji +/-, în funcţie de mărimea celei de a patra zecimale.



    ANEXA 4
    -------
la normele metodologice
-----------------------


    Denumirea agentului economic
    ...........................
    Sediul ....................
    Cod plătitor de accize ....


                        JURNAL
      PRIVIND CUMPĂRĂRILE DE MATERII PRIME SUPUSE ACCIZELOR
               luna ............ anul .............

 ------------------------------------------------------------------------------
| Nr. | Felul şi |Furni-| Denumi-|Cânţi- |UM| Tărie |Valoare| Acciza| Acciza |
| crt. | data docu-| zor |rea pro-|tate | | alcoo-| totală|unitară| totală |
| | mentului | | dusului| | | lica | | |cuprinsă|
| | | | | | | | | | în |
| | | | | | | % vol.| | | preţul |
| | | | | | | | | | de |
| | | | | | | | | | cumpa- |
| | | | | | | | | | rare |
|------|-----------|------|--------|-------|--|-------|-------|-------|--------|
| 0 | 1 | 2 | 3 | 4 |5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
|------|-----------|------|--------|-------|--|-------|-------|-------|--------|
| | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | |
|Total | | | | | | | | | |
 ------------------------------------------------------------------------------

           Director, Întocmit,
           Numele şi prenumele Numele şi prenumele
           Semnătura Semnătura



    ANEXA 4a)
    ---------
la normele metodologice
-----------------------


    AGENTUL ECONOMIC
    ..............................
            (denumirea)
    Sediul .......................
    Cod plătitor de accize .......


                     JURNAL
privind transferurile de materii prime supuse accizelor
             luna ......... anul ..........

-------------------------------------------------------------------------------
Nr. | Felul şi | Secţia| Denumirea| Cânţi-| |Tăria |Valoa-| Acciza| Acciza
crt.| data do- | furni-| produsu- | tatea |U.M.|alcoo- |rea | unita-| tota-
    | cumentului| zoare | lui | | |lica |totală| ra | la
    | | | | | |(% vol.)| | |
----|-----------|-------|----------|-------|----|--------|------|-------|------
 0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
----|-----------|-------|----------|-------|----|--------|------|-------|------
    | | | | | | | | |
    | | | | | | | | |
    | | | | | | | | |
    | | | | | | | | |
    | | | | | | | | |
    | | | | | | | | |
    | | | | | | | | |
    | | | | | | | | |
----|-----------|-------|----------|-------|----|--------|------|-------|------
    | TOTAL: | | | | | | | |
-------------------------------------------------------------------------------

               Director, Întocmit,
     ............................ ..............................
   (numele, prenumele şi semnătura) (numele, prenumele şi semnătura)



    ANEXA 5
    -------
la normele metodologice
-----------------------


    Denumirea agentului economic
    ...........................
    Sediul ....................
    Cod plătitor de accize ....


                          JURNAL
        PRIVIND VÂNZĂRILE DE PRODUSE FINITE SUPUSE ACCIZELOR
                luna ............ anul ...........

 ------------------------------------------------------------------------------
| Nr. | Felul şi |Bene- | Denumi-|Cânţi- |UM| Tărie |Valoare| Acciza| Acciza |
| crt. | data docu-|ficiar|rea pro-|tate | | alcoo-| totală|unitară| totală |
| | mentului | | dusului| | | lica | | | |
| | | | | | | | | | |
| | | | | | | % vol.| | | |
| | | | | | | | | | |
|------|-----------|------|--------|-------|--|-------|-------|-------|--------|
| 0 | 1 | 2 | 3 | 4 |5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
|------|-----------|------|--------|-------|--|-------|-------|-------|--------|
| | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | |
 ------------------------------------------------------------------------------

           Director, Întocmit,
           Numele şi prenumele Numele şi prenumele
           Semnătura Semnătura


    ANEXA 6
    -------
la normele metodologice
-----------------------


    Denumirea agentului economic
    ...........................
    Sediul ....................
    Cod plătitor de accize ....


            CERERE DE RESTITUIRE
a accizelor aferente produselor exportate
    pe luna ......... anul ..........

 ------------------------------------------------------------------------------
|Nr.|Nr. si|Fur-|Denu-|Can- |UM|Va- | din|Nr. si|Nr. si|Nr. |Denu-|Can-|Valoa-|
|crt| |ni- |mire |tita-| |loa-| | data | data | şi |mire |ti- |rea |
| | data |zor | |te | |re |care| doc. | decl.|data | |tate| |
| | | |pro- | | | | | de | va- |fact.|bene-| |acci- |
| | doc. | |dus |cum- | |to- |ac- |achit.| male | ext.|fi- |li- |zelor |
| | de | | |pa- | |tala|ciza| a | de | |ciar |vra-| |
| |cumpa-| | |rata | | | |fact. | exp. | | |ta |pentru|
| |rare | | | | | | | de | | |ţara | | |
| | | | | | | | |cump. | | | | la |care |
| | | | | | | | | | | | | | se |
| | | | | | | | | | | | |exp.| |
| | | | | | | | | | | | | |soli- |
| | | | | | | | | | | | | |cita |
| | | | | | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | | | | |resti-|
| | | | | | | | | | | | | |tuirea|
|---|------|----|-----|-----|--|----|----|------|------|-----|-----|----|------|
| 0 | 1 | 2 | 3 | 4 |5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
|---|------|----|-----|-----|--|----|----|------|------|-----|-----|----|------|
| | | | | | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | | | | | |
|---|------|----|-----|-----|-------|----|------|------|-----|-----|----|------|
|To-| | | | | | | | | | | | | |
|tal| | | | | | | | | | | | | |
--------------------------------------------------------------------------------

           Director, Întocmit,
           Numele şi prenumele Numele şi prenumele
           Semnătura Semnătura


    ANEXA 7
    -------
la normele metodologice
-----------------------


    Denumirea agentului economic
    ...........................
    Sediul ....................
    Cod fiscal ................


                    CERERE
de restituire a accizelor aferente produselor vândute în regim "duty free"
         pe luna ............ anul ...........

 ------------------------------------------------------------------------------
| Nr. | Nr. şi |Furni-| Denumi-|Cânţi- |UM|Valoa- |Acciza | Cânţi-| Acciza |
| crt. | data docu-| zor | re pro-|tate | |rea | totală| tate |aferentă|
| | mentului | | dus |cumpa- | |totală | | |vânzări-|
| | de | | |rata | | | |vândută| lor |
| |cumpărare | | | | | | | |pentru |
| | | | | | | | | | care |
| | | | | | | | | | se |
| | | | | | | | | |solicita|
| | | | | | | | | | resti- |
| | | | | | | | | | tuirea |
|------|-----------|------|--------|-------|--|-------|-------|-------|--------|
| 0 | 1 | 2 | 3 | 4 |5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
|------|-----------|------|--------|-------|--|-------|-------|-------|--------|
| | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | |
|------|-----------|------|--------|-------|--|-------|-------|-------|--------|
|Total | | | | | | | | | |
 ------------------------------------------------------------------------------

           Conducător Întocmit
           unitate


    ANEXA 8
    -------
la normele metodologice
-----------------------


    Denumirea agentului economic
    ...........................
    Sediul ....................
    Cod plătitor de accize ....


                    CERERE
de restituire a accizelor aferente alcoolului utilizat în producţia de alcool sanitar
                luna ............ anul ...........

 ------------------------------------------------------------------------------
| Nr. | Nr./data|Fur- | Cantitate | Va- |Acciza| Cantitate | Acciza |
| crt.| doc. de |ni- | achiziţionata |loa- |totală| prelucrata | solici- |
| | cumpa- |zor | --------------| re | |-----------------| tata a |
| | rare | |(litri)|(tărie | | |(litri) |(tărie | fi res- |
| | | | |alcooli| to- | | |alcooli-| tituita |
| | | | | ca |tala | | | ca | |
| | | | | % în | | | | % în | |
| | | | | vol.) | | | | vol.) | |
|-----|---------|-----|-------|-------|-----|------|--------|--------|---------|
| 0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
|-----|---------|-----|-------|-------|-----|------|--------|--------|---------|
| | | | | | | | | | |
|-----|---------|-----|-------|-------|-----|------|--------|--------|---------|
| | | | | | | | | | |
|-----|---------|-----|-------|-------|-----|------|--------|--------|---------|
| | | | | | | | | | |
|-----|---------|-----|-------|-------|-----|------|--------|--------|---------|
| Total | | | | | | | | |
 ------------------------------------------------------------------------------

           Director, Întocmit,
           Numele şi prenumele Numele şi prenumele
           Semnătura Semnătura


    ANEXA 9
    -------
la normele metodologice
-----------------------


    Denumirea agentului economic
    ...........................
    Sediul ....................
    Cod plătitor de accize ....


                    CERERE
de restituire a accizelor aferente alcoolului utilizat în producţia de medicamente sau oţet alimentar
           luna ............ anul ...........

 ------------------------------------------------------------------------------
| Nr. | Nr./data|Fur- | Cantitate | Va- |Acciza| Cantitate | Acciza |
| crt.| doc. de |ni- | achiziţionata |loa- |totală| prelucrata | solici- |
| | cumpa- |zor | --------------| re | |-----------------| tata a |
| | rare | |(litri)|(tărie | | |(litri) |(tărie | fi res- |
| | | | |alcooli| to- | | |alcooli-| tituita |
| | | | | ca |tala | | | ca | |
| | | | | % în | | | | % în | |
| | | | | vol.) | | | | vol.) | |
|-----|---------|-----|-------|-------|-----|------|--------|--------|---------|
| 0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
|-----|---------|-----|-------|-------|-----|------|--------|--------|---------|
| | | | | | | | | | |
|-----|---------|-----|-------|-------|-----|------|--------|--------|---------|
| | | | | | | | | | |
|-----|---------|-----|-------|-------|-----|------|--------|--------|---------|
| | | | | | | | | | |
|-----|---------|-----|-------|-------|-----|------|--------|--------|---------|
| Total | | | | | | | | |
 ------------------------------------------------------------------------------

           Director, Întocmit,
           Numele şi prenumele Numele şi prenumele
           Semnătura Semnătura


    ANEXA 10
    --------
la normele metodologice
-----------------------
Formular cu regim special
    (recto)


    ORGANIZATOR: Societatea comercială ...................
    DEŢINĂTOR SPAŢIU: Societatea comercială ................
    Sala din: ..............................................

             SITUAŢIA ÎNCASĂRILOR ZILNICE
pentru activitatea de exploatare a jocurilor electronice cu câştiguri (dolari SUA)


+----+-------+--------------+--------------+------------+-----------------+---------+------+----------------------+
|Nr. | Seria | Indexul | Indexul | Factor de | Diferenta | Sold |Pret/ | |
|crt.|masinii|contoarelor la|contoarelor la|multiplicare|indexuri contoare|impulsuri|impuls| Incasari |
| | | inceput (Si) | sfarsit (Sf) | (F) |(D) = [(Sf-Si)xF]| | | |
+----+-------+-----+----+---+----+----+----+---+----+---+-----+-----+-----+---------+------+--------+----+--------+
| | | I | Ej |Ei | I | Ej | Ei | I | Ej |Ei | I | Ej | Ei |=11-12-13| $ | $ |curs| lei |
+----+-------+-----+----+---+----+----+----+---+----+---+-----+-----+-----+---------+------+--------+----+--------+
| 0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |16=14x15| 17 |18=16x17|
+----+-------+-----+----+---+----+----+----+---+----+---+-----+-----+-----+---------+------+--------+----+--------+
| 1 | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
+----+-------+-----+----+---+----+----+----+---+----+---+-----+-----+-----+---------+------+--------+----+--------+
| 2 | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
+----+-------+-----+----+---+----+----+----+---+----+---+-----+-----+-----+---------+------+--------+----+--------+
| 3 | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
+----+-------+-----+----+---+----+----+----+---+----+---+-----+-----+-----+---------+------+--------+----+--------+
| 4 | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
+----+-------+-----+----+---+----+----+----+---+----+---+-----+-----+-----+---------+------+--------+----+--------+
| 5 | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
+----+-------+-----+----+---+----+----+----+---+----+---+-----+-----+-----+---------+------+--------+----+--------+
| 6 | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
+----+-------+-----+----+---+----+----+----+---+----+---+-----+-----+-----+---------+------+--------+----+--------+
| 7 | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
+----+-------+-----+----+---+----+----+----+---+----+---+-----+-----+-----+---------+------+--------+----+--------+
| 8 | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
+----+-------+-----+----+---+----+----+----+---+----+---+-----+-----+-----+---------+------+--------+----+--------+
| 9 | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
+----+-------+-----+----+---+----+----+----+---+----+---+-----+-----+-----+---------+------+--------+----+--------+
|10 | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
+----+-------+-----+----+---+----+----+----+---+----+---+-----+-----+-----+---------+------+--------+----+--------+
| | Total | | | | | | | | | | | | | | | | | |
+----+-------+-----+----+---+----+----+----+---+----+---+-----+-----+-----+---------+------+--------+----+--------+
                                                                                                     14-50-1 (USD)
   INTOCMIT, VERIFICAT, TOTAL $ ....... = LEI ........ din care:
   Numele .............. .............
   Functia ............. ............. 1 - Organizator ........% = ... $ = ... lei
   Semnatura ........... ............. 2 - Detinator spatiu ...% = ... $ = ... lei


    ANEXA 10
    --------
la normele metodologice
-----------------------
     (verso)

                   INSTRUCŢIUNI
de completare a formularului "Situaţia încasărilor zilnice pentru activitatea de exploatare a jocurilor electronice cu câştiguri (dolari SUA)" [cod 14-50-1 (USD)]

    Formular format A4, cu regim special pentru activitatea de exploatare a maşinilor electronice cu câştiguri.
    Formularele se leagă într-un registru de 100 file, care se snuruieste şi se numeroteaza. Se înregistrează de către organizatorul de jocuri autorizat pe baza de licenţa, sau de către partea căreia ii revine obligaţia contractuală de efectuare a evidentei primare (în cazul contractelor de asociere) la organele fiscale locale în a căror raza teritorială se desfăşoară efectiv activitatea de exploatare a maşinilor.
    Se întocmeşte de către organizatorul de jocuri autorizat pe baza de licenţa, sau de către partea căreia ii revine obligaţia contractuală de efectuare a evidentei primare (în cazul contractelor de asociere) la locul de desfăşurare a activităţii, conform art. 35 din H.G. nr. 130/1997.
    Se verifica şi se vizează de către organizatorul de jocuri autorizat pe baza de licenţa sa desfăşoare jocuri de noroc.
    Nu circula în afară, fiind document de înregistrare contabila primara, pe baza căruia se întocmeşte registrul de casa.
    Se arhivează, după completarea registrului, de către organizatorul de jocuri sau de către aceea dintre părţi care a făcut şi înregistrarea formularelor la organul fiscal teritorial (în cazul contractelor de asociere) - la sediul acesteia.
    Modul de completare:

    Col. 0 = numărul de ordine în sala al aparatului
    Col. 1 = seria masinii, conform anexei la Licenţa
    Col. 2 (I) = indexul la începutul zilei - pentru contorul de intrari
    Col. 3 (Ej) = indexul la începutul zilei - pentru contorul de iesiri jetoane
    Col. 4 (Ei) = indexul la începutul zilei - pentru contorul de iesiri
                  impulsuri
    Col. 5 (I) = indexul la sfârşitul zilei - pentru contorul de intrari
    Col. 6 (Ej) = indexul la sfârşitul zilei - pentru contorul de iesiri jetoane
    Col. 7 (Ei) = indexul la sfârşitul zilei - pentru contorul de iesiri
                  impulsuri
    Col. 8 = factorul de multiplicare*) - contor de intrari
    Col. 9 = factorul de multiplicare*) - contor de iesiri jetoane
    Col. 10 = factorul de multiplicare*) - contor de iesiri impulsuri
    Col. 11 = rulaje în cursul zilei - intrari (col.5-col.2) x col.8
    Col. 12 = rulaje în cursul zilei - iesiri jetoane (col.6-col.3) x col.9
    Col. 13 = rulaje în cursul zilei - iesiri impulsuri (col.7-col.4) x
                  col.10
    Col. 14 = sold impulsuri (col.11-col.12-col.13)
    Col. 15 = preţul unui impuls în dolari SUA
    Col. 16 = încasări din exploatarea jocului în dolari SUA (col.14xcol.15)
    Col. 17 = cursul de schimb al dolarului stabilit de B.N.R. pentru ziua
                  respectiva
    Col. 18 = încasări din exploatarea jocului în lei (col.16xcol.17)
------------------
    *) Factorul de multiplicare este cel menţionat în dovada de verificare tehnica - pentru fiecare contor în parte.


    ANEXA 11
    --------
la normele metodologice
-----------------------
Formular cu regim special
       (recto)



    ORGANIZATOR: Societatea comercială ...................
    DEŢINĂTOR SPAŢIU: Societatea comercială ................
    Sala din: ..............................................

                   SITUAŢIA ÎNCASĂRILOR ZILNICE
pentru activitatea de exploatare a jocurilor electronice cu câştiguri (lei)

+----+-------+--------------+--------------+------------+-----------------+---------+------+--------+
|Nr. | Seria | Indexul | Indexul | Factor de | Diferenta | Sold |Pret/ | |
|crt.|masinii|contoarelor la|contoarelor la|multiplicare|indexuri contoare|impulsuri|impuls|Incasari|
| | | inceput (Si) | sfarsit (Sf) | (F) |(D) = [(Sf-Si)xF]| | | |
+----+-------+-----+----+---+----+----+----+---+----+---+-----+-----+-----+---------+------+--------+
| | | I | Ej |Ei | I | Ej | Ei | I | Ej |Ei | I | Ej | Ei |=11-12-13| lei | lei |
+----+-------+-----+----+---+----+----+----+---+----+---+-----+-----+-----+---------+------+--------+
| 0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |16=14x15|
+----+-------+-----+----+---+----+----+----+---+----+---+-----+-----+-----+---------+------+--------+
| 1 | | | | | | | | | | | | | | | | |
+----+-------+-----+----+---+----+----+----+---+----+---+-----+-----+-----+---------+------+--------+
| 2 | | | | | | | | | | | | | | | | |
+----+-------+-----+----+---+----+----+----+---+----+---+-----+-----+-----+---------+------+--------+
| 3 | | | | | | | | | | | | | | | | |
+----+-------+-----+----+---+----+----+----+---+----+---+-----+-----+-----+---------+------+--------+
| 4 | | | | | | | | | | | | | | | | |
+----+-------+-----+----+---+----+----+----+---+----+---+-----+-----+-----+---------+------+--------+
| 5 | | | | | | | | | | | | | | | | |
+----+-------+-----+----+---+----+----+----+---+----+---+-----+-----+-----+---------+------+--------+
| 6 | | | | | | | | | | | | | | | | |
+----+-------+-----+----+---+----+----+----+---+----+---+-----+-----+-----+---------+------+--------+
| 7 | | | | | | | | | | | | | | | | |
+----+-------+-----+----+---+----+----+----+---+----+---+-----+-----+-----+---------+------+--------+
| 8 | | | | | | | | | | | | | | | | |
+----+-------+-----+----+---+----+----+----+---+----+---+-----+-----+-----+---------+------+--------+
| 9 | | | | | | | | | | | | | | | | |
+----+-------+-----+----+---+----+----+----+---+----+---+-----+-----+-----+---------+------+--------+
|10 | | | | | | | | | | | | | | | | |
+----+-------+-----+----+---+----+----+----+---+----+---+-----+-----+-----+---------+------+--------+
| | Total | | | | | | | | | | | | | | | |
+----+-------+-----+----+---+----+----+----+---+----+---+-----+-----+-----+---------+------+--------+
                                                                                        14-50-1 (LEI)
   INTOCMIT, VERIFICAT, TOTAL = LEI ............. din care:
   Numele .............. .............
   Functia ............. ............. 1 - Organizator ........% = .......... lei
   Semnatura ........... ............. 2 - Detinator spatiu ...% = .......... lei


    ANEXA 11
    --------
la normele metodologice
-----------------------
    (verso)

                   INSTRUCŢIUNI
de completare a formularului "Situaţia încasărilor zilnice pentru activitatea de exploatare a jocurilor electronice cu câştiguri (lei)" [cod 14-50-1 (LEI)]

    Formular format A4, cu regim special pentru activitatea de exploatare a maşinilor electronice cu câştiguri.
    Formularele se leagă într-un registru de 100 file, care se snuruieste şi se numeroteaza. Se înregistrează de către organizatorul de jocuri autorizat pe baza de licenţa, sau de către partea căreia ii revine obligaţia contractuală de efectuare a evidentei primare (în cazul contractelor de asociere) la organele fiscale locale în a căror raza teritorială se desfăşoară efectiv activitatea de exploatare a maşinilor.
    Se întocmeşte de către organizatorul de jocuri autorizat pe baza de licenţa, sau de către partea căreia ii revine obligaţia contractuală de efectuare a evidentei primare (în cazul contractelor de asociere) la locul de desfăşurare a activităţii, conform art. 35 din H.G. nr. 130/1997.
    Se verifica şi se vizează de către organizatorul de jocuri autorizat pe baza de licenţa sa desfăşoare jocuri de noroc.
    Nu circula în afară, fiind document de înregistrare contabila primara, pe baza căruia se întocmeşte registrul de casa.
    Se arhivează, după completarea registrului, de către organizatorul de jocuri sau de către aceea dintre părţi care a făcut şi înregistrarea formularelor la organul fiscal teritorial (în cazul contractelor de asociere) - la sediul acesteia.
    Modul de completare:

    Col. 0 = numărul de ordine în sala al aparatului
    Col. 1 = seria masinii, conform anexei la Licenţa
    Col. 2 (I) = indexul la începutul zilei - pentru contorul de intrari
    Col. 3 (Ej) = indexul la începutul zilei - pentru contorul de iesiri jetoane
    Col. 4 (Ei) = indexul la începutul zilei - pentru contorul de iesiri
                  impulsuri
    Col. 5 (I) = indexul la sfârşitul zilei - pentru contorul de intrari
    Col. 6 (Ej) = indexul la sfârşitul zilei - pentru contorul de iesiri jetoane
    Col. 7 (Ei) = indexul la sfârşitul zilei - pentru contorul de iesiri
                  impulsuri
    Col. 8 = factorul de multiplicare*) - contor de intrari
    Col. 9 = factorul de multiplicare*) - contor de iesiri jetoane
    Col. 10 = factorul de multiplicare*) - contor de iesiri impulsuri
    Col. 11 = rulaje în cursul zilei - intrari (col.5-col.2) x col.8
    Col. 12 = rulaje în cursul zilei - iesiri jetoane (col.6-col.3) x col.9
    Col. 13 = rulaje în cursul zilei - iesiri impulsuri (col.7-col.4) x
                  col.10
    Col. 14 = sold impulsuri (col.11-col.12-col.13)
    Col. 15 = preţul unui impuls în lei
    Col. 16 = încasări din exploatarea jocului în lei (col.14xcol.15)
------------------
    *) Factorul de multiplicare este cel menţionat în dovada de verificare tehnica - pentru fiecare contor în parte.


    ANEXA 12
    --------
la normele metodologice
-----------------------
Formular cu regim special
     (recto)


    ORGANIZATOR: Societatea comercială ...................
    DEŢINĂTOR SPAŢIU: Societatea comercială ................
    Sala din: ..............................................


           SITUAŢIA ÎNCASĂRILOR PE LUNA ........ ANUL ........
pentru activitatea de exploatare a jocurilor electronice cu câştiguri (lei si/sau dolari SUA) pentru masina seria ............

 ------------------------------------------------------------------------------
| Ziua | Indexul contoarelor | Indexul contoarelor | Încasări |
| | la început (Si) | la sfârşit (Sf) | |
|------|----------------------|-----------------------|------------------------|
| | I | Ej | Ei | I | Ej | Ei | $ | lei |
|------|------|-------|-------|------|-------|--------|----------|-------------|
| 0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
|------|------|-------|-------|------|-------|--------|----------|-------------|
| 1 | | | | | | | | |
|------|------|-------|-------|------|-------|--------|----------|-------------|
| 2 | | | | | | | | |
|------|------|-------|-------|------|-------|--------|----------|-------------|
| 3 | | | | | | | | |
|------|------|-------|-------|------|-------|--------|----------|-------------|
| 4 | | | | | | | | |
|------|------|-------|-------|------|-------|--------|----------|-------------|
| 5 | | | | | | | | |
|------|------|-------|-------|------|-------|--------|----------|-------------|
| 6 | | | | | | | | |
|------|------|-------|-------|------|-------|--------|----------|-------------|
| 7 | | | | | | | | |
|------|------|-------|-------|------|-------|--------|----------|-------------|
| 8 | | | | | | | | |
|------|------|-------|-------|------|-------|--------|----------|-------------|
| 9 | | | | | | | | |
|------|------|-------|-------|------|-------|--------|----------|-------------|
| 10 | | | | | | | | |
|------|------|-------|-------|------|-------|--------|----------|-------------|
| 11 | | | | | | | | |
|------|------|-------|-------|------|-------|--------|----------|-------------|
| 12 | | | | | | | | |
|------|------|-------|-------|------|-------|--------|----------|-------------|
| 13 | | | | | | | | |
|------|------|-------|-------|------|-------|--------|----------|-------------|
| 14 | | | | | | | | |
|------|------|-------|-------|------|-------|--------|----------|-------------|
| 15 | | | | | | | | |
|------|------|-------|-------|------|-------|--------|----------|-------------|
| 16 | | | | | | | | |
|------|------|-------|-------|------|-------|--------|----------|-------------|
| 17 | | | | | | | | |
|------|------|-------|-------|------|-------|--------|----------|-------------|
| 18 | | | | | | | | |
|------|------|-------|-------|------|-------|--------|----------|-------------|
| 19 | | | | | | | | |
|------|------|-------|-------|------|-------|--------|----------|-------------|
| 20 | | | | | | | | |
|------|------|-------|-------|------|-------|--------|----------|-------------|
| 21 | | | | | | | | |
|------|------|-------|-------|------|-------|--------|----------|-------------|
| 22 | | | | | | | | |
|------|------|-------|-------|------|-------|--------|----------|-------------|
| 23 | | | | | | | | |
|------|------|-------|-------|------|-------|--------|----------|-------------|
| 24 | | | | | | | | |
|------|------|-------|-------|------|-------|--------|----------|-------------|
| 25 | | | | | | | | |
|------|------|-------|-------|------|-------|--------|----------|-------------|
| 26 | | | | | | | | |
|------|------|-------|-------|------|-------|--------|----------|-------------|
| 27 | | | | | | | | |
|------|------|-------|-------|------|-------|--------|----------|-------------|
| 28 | | | | | | | | |
|------|------|-------|-------|------|-------|--------|----------|-------------|
| 29 | | | | | | | | |
|------|------|-------|-------|------|-------|--------|----------|-------------|
| 30 | | | | | | | | |
|------|------|-------|-------|------|-------|--------|----------|-------------|
| 31 | | | | | | | | |
|------|------|-------|-------|------|-------|--------|----------|-------------|
| |Total | | | | | | | |
 ------------------------------------------------------------------------------
                                                           14-50-1/a
      ORGANIZATOR DEŢINĂTOR SPAŢIU
      ----------- ----------------
    Întocmit, .............. ..................
    Delegat ................ ..................
    Vizat:
       Director ................ Director ..........
       Contabil şef ............ Contabil şef ......


    ANEXA 12
    --------
la normele metodologice
-----------------------
     (verso)

                   INSTRUCŢIUNI
de completare a formularului "Situaţia încasărilor pe luna ......... anul .......... pentru activitatea de exploatare a jocurilor electronice cu câştiguri pentru masina seria ......." (cod 14-50-1/a)

    Formular format A4, cu regim special, pentru activitatea de exploatare a maşinilor electronice cu câştiguri.
    Formularele se leagă în registre de 99 file (33 x 3 exemplare), care se snuruiesc şi se numeroteaza. Se înregistrează de către organizatorul de jocuri autorizat pe baza de licenţa, la organul fiscal teritorial în a cărui raza se afla sediul organizatorului.
    Serveşte la centralizarea încasărilor din exploatarea maşinilor electronice cu câştiguri.
    Se întocmeşte lunar, pentru fiecare masina în parte, pe baza datelor din "Situaţia încasărilor zilnice pentru activitatea de exploatare a jocurilor electronice cu câştiguri" (col. 14-50-1). Se întocmeşte de către delegaţii organizatorului de jocuri şi deţinătorului de spaţiu şi se vizează de conducerea acestora.
    Se întocmeşte în trei exemplare, câte unul pentru organizatorul de jocuri şi pentru deţinătorul spaţiului, al treilea rămânând la cotorul registrului.
    Exemplarele 1 şi 2 se arhivează în compartimentele de contabilitate ale partenerilor, ca anexa la nota contabila, iar exemplarul 3 rămâne la cotorul registrului, arhivandu-se de către organizatorul jocurilor de noroc.
    Modul de completare:

    Col. 0 = ziua din luna calendaristică pentru care se întocmeşte
                  situaţia
    Col. 1 (I) = indexul din prima zi a lunii - pentru contorul de intrari
    Col. 2 (Ej) = indexul din prima zi a lunii - pentru contorul de iesiri
                  jetoane
    Col. 3 (Ei) = indexul din prima zi a lunii - pentru contorul de iesiri
                  impulsuri
    Col. 4 (I) = indexul la sfârşitul ultimei zile a lunii - pentru contorul de
                  intrari
    Col. 5 (Ej) = indexul la sfârşitul ultimei zile a lunii - pentru contorul de
                  iesiri jetoane
    Col. 6 (Ei) = indexul la sfârşitul ultimei zile a lunii - pentru contorul de
                  iesiri impulsuri
    Col. 7 = încasări din exploatarea jocului în luna de raportare, in
                  dolari SUA; se preiau sumele aferente din formularul cod
                  14-50-1(USD) col.16; nu se completează în cazul maşinilor care
                  operează în lei
    Col. 8 = încasări din exploatarea jocului în luna de raportare, in
                  lei; se preiau sumele aferente din formularul cod
                  14-50-1(USD), col.18 (în cazul maşinilor care operează in
                  valuta) sau din formularul 14-50-1(LEI), col.16 (în cazul
                  maşinilor care operează în lei).


    ANEXA 13
    --------
la normele metodologice
-----------------------
Formular cu regim special
     (recto)


    ORGANIZATOR: Societatea comercială ...................
    DEŢINĂTOR SPAŢIU: Societatea comercială ................
    Sala din: ..............................................


                    RECAPITULATIA
        ÎNCASĂRILOR PE LUNA ............ ANUL ................
pentru activitatea de exploatare a jocurilor electronice cu câştiguri (lei si/sau dolari SUA)

 ------------------------------------------------------------------------------
| Nr. | Seria | Indexul contoarelor | Indexul contoarelor | Încasări |
| crt. |masinii | la început (Si) | la sfârşit (Sf) | |
|------|--------|------------------------|-----------------------|-------------|
| | | I | Ej | Ei | I | Ej | Ei | $ | lei |
|------|--------|-------|-------|--------|-------|-------|-------|------|------|
| 0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
|------|--------|-------|-------|--------|-------|-------|-------|------|------|
| 1 | | | | | | | | | |
|------|--------|-------|-------|--------|-------|-------|-------|------|------|
| 2 | | | | | | | | | |
|------|--------|-------|-------|--------|-------|-------|-------|------|------|
| 3 | | | | | | | | | |
|------|--------|-------|-------|--------|-------|-------|-------|------|------|
| 4 | | | | | | | | | |
|------|--------|-------|-------|--------|-------|-------|-------|------|------|
| 5 | | | | | | | | | |
|------|--------|-------|-------|--------|-------|-------|-------|------|------|
| 6 | | | | | | | | | |
|------|--------|-------|-------|--------|-------|-------|-------|------|------|
| 7 | | | | | | | | | |
|------|--------|-------|-------|--------|-------|-------|-------|------|------|
| 8 | | | | | | | | | |
|------|--------|-------|-------|--------|-------|-------|-------|------|------|
| 9 | | | | | | | | | |
|------|--------|-------|-------|--------|-------|-------|-------|------|------|
| 10 | | | | | | | | | |
|------|--------|-------|-------|--------|-------|-------|-------|------|------|
| 11 | | | | | | | | | |
|------|--------|-------|-------|--------|-------|-------|-------|------|------|
| 12 | | | | | | | | | |
|------|--------|-------|-------|--------|-------|-------|-------|------|------|
| 13 | | | | | | | | | |
|------|--------|-------|-------|--------|-------|-------|-------|------|------|
| 14 | | | | | | | | | |
|------|--------|-------|-------|--------|-------|-------|-------|------|------|
| 15 | | | | | | | | | |
|------|--------|-------|-------|--------|-------|-------|-------|------|------|
| | Total | | | | | | | | |
 ------------------------------------------------------------------------------
                                                           14-50-1/b

                     TOTAL $ ...... = LEI ............. din care:

                     1 - Organizator .........% = ....... $ = ............lei
                     2 - Deţinător spaţiu ....% = ....... $ = ............lei

                     TAXA 20% DATORATĂ = ........$ =................lei

      ORGANIZATOR DEŢINĂTOR SPAŢIU
      ----------- ----------------
    Întocmit ............. ...................
    Delegat ................ ..................

    Vizat:
    Director ................ Director ..........
    Contabil-şef ............ Contabil-şef ......


    ANEXA 13
    --------
la normele metodologice
-----------------------
     (verso)

                   INSTRUCŢIUNI
de completare a formularului "Recapitulatia încasărilor pe luna ......... anul .......... pentru activitatea de exploatare a jocurilor electronice cu câştiguri (lei si/sau dolari SUA)" (cod 14-50-1/b)

    Formular format A4, cu regim special, pentru activitatea de exploatare a maşinilor electronice cu câştiguri.
    Formularele se leagă în registre de 99 file (33 x 3 exemplare), care se snuruiesc şi se numeroteaza. Se înregistrează de către organizatorul de jocuri autorizat pe baza de licenţa, la organul fiscal teritorial în a cărui raza se afla sediul organizatorului.
    Serveşte la centralizarea încasărilor din exploatarea maşinilor electronice cu câştiguri şi la determinarea taxei pentru jocurile de noroc.
    Se întocmeşte lunar, pe baza datelor din "Situaţia încasărilor pe luna ...... anul ....... pentru activitatea de exploatare a jocurilor electronice cu câştiguri (lei şi dolari SUA) pentru masina seria ......." (col. 14-50-1/a). Se întocmeşte de către delegaţii organizatorului de jocuri şi deţinătorului de spaţiu şi se vizează de conducerea acestora.
    Se întocmeşte în trei exemplare, câte unul pentru organizatorul de jocuri şi pentru deţinătorul spaţiului, al treilea rămânând la cotorul registrului.
    Exemplarele 1 şi 2 se arhivează în compartimentele de contabilitate ale partenerilor, ca anexa la nota contabila, iar exemplarul 3 rămâne la cotorul registrului, arhivandu-se de către organizatorul jocurilor de noroc.
    Modul de completare:

    Col. 1 = numărul de ordine în sala al masinii
    Col. 2 (I) = indexul din prima zi a lunii - pentru contorul de intrari
    Col. 3 (Ej) = indexul din prima zi a lunii - pentru contorul de iesiri
                  jetoane
    Col. 4 (Ei) = indexul din prima zi a lunii - pentru contorul de iesiri
                  impulsuri
    Col. 5 (I) = indexul la sfârşitul ultimei zile a lunii - pentru contorul de
                  intrari
    Col. 6 (Ej) = indexul la sfârşitul ultimei zile a lunii - pentru contorul de
                  iesiri jetoane
    Col. 7 (Ei) = indexul la sfârşitul ultimei zile a lunii - pentru contorul de
                  iesiri impulsuri
    Col. 8 = încasări din exploatarea jocului în luna de raportare, in
                  dolari SUA; se preia totalul lunar determinat în formularul
                  cod 14-50-1/a col.7; nu se completează în cazul maşinilor
                  care operează în lei
    Col. 9 = încasări din exploatarea jocului în luna de raportare, in
                  lei; se preia totalul lunar determinat în formularul cod
                  14-50-1/a col.8.


    ANEXA 14
    --------
la normele metodologice
-----------------------
Formular cu regim special
     (recto)


    ORGANIZATOR ............
    DATA ...................

                   SITUAŢIA
încasărilor zilnice la sala de bingo ...................

    1. Încasări din vânzarea cartoanelor:

 ------------------------------------------------------------------------------
| NR. | CARTOANE | NUMĂRUL | VALOAREA |
| CRT. | | | |
|------|----------------------------------------------|----------| ------------|
| 0 | 1 | 2 | 3 |
|------|----------------------------------------------|----------|-------------|
| 1.1 | Cartoane de 500 lei | | |
| 1.2 | Cartoane de 1.000 lei | | |
| 1.3 | Cartoane de 1.500 lei | | |
| 1.4 | Cartoane de 2.000 lei | | |
| 1.5 | Cartoane de 3.000 lei | | |
| 1.6 | Cartoane de 5.000 lei | | |
| 1.7 | Cartoane de 10.000 lei | | |
| 1.8 | Cartoane de ...... lei | | |
| 1.9 | Cartoane de ...... lei | | |
| 1.10 | Cartoane de ...... lei | | |
| 1.11 | Cartoane nule-total | | |
|------|----------------------------------------------|----------|-------------|
| 1.12 | TOTAL VÂNZĂRI: (rd.1.1+....+rd.1.10-rd.1.11) | | |
 ------------------------------------------------------------------------------

    2. Premiile acordate:

 ------------------------------------------------------------------------------
| 2.1 | Premii de linie | | |
| 2.2 | Premii de bingo | | |
| 2.3 | Premii de bingo acumulat | | |
| 2.4 | Premii speciale | | |
|------|----------------------------------------------|----------|-------------|
| 2.5 | TOTAL PREMII ACORDATE: (rd.2.1+....+rd.2.4) | | |
 ------------------------------------------------------------------------------

 ------------------------------------------------------------------------------
| 3 | TOTAL ÎNCASĂRI (rd.1.12-rd.2.5) | |
 ------------------------------------------------------------------------------
                                                            14-50-2

               DIRECTOR, CASIER,



    ANEXA 14
    --------
la normele metodologice
-----------------------
     (verso)

                    INSTRUCŢIUNI
de completare a formularului "Situaţia încasărilor zilnice la sala de bingo ...." (cod 14-50-2)

    In baza raportului zilnic de gestiune a jocurilor, prevăzut în Hotărârea Guvernului nr. 130/1997 din 18 aprilie 1997, se întocmeşte situaţia încasărilor zilnice de la sala de bingo, de către casier. Formularele se leagă în registre de 100 file (50 x 2 exemplare) care trebuie sa fie vizate de către organul fiscal teritorial în a cărui raza se situează spaţiul în care se desfăşoară jocurile.
    Situaţiile zilnice se întocmesc în doua exemplare, din care un exemplar rămâne la casierul general - anexat la cotorul registrului - iar un exemplar merge la compartimentul de contabilitate.
    Situaţiile zilnice vor fi înregistrate în registrul de casa de către casierul general. Toate documentele se vor indosaria la actele de casa, care vor fi păstrate conform normelor legale în vigoare.
    Modul de completare a formularului:

    rd. 1.1-1.10 (col.2) - numărul de cartoane de valoarea menţionată, vândute
                           pentru jocurile din ziua respectiva;
    rd. 1.1-1.10 (col.3) - valoarea cartoanelor vândute pentru jocurile din ziua
                           respectiva;
    rd. 1.11 (col.2) - totalul cantitativ al cartoanelor rămase nevandute
                           pentru jocurile din ziua respectiva şi anulate;
    rd. 1.11 (col.3) - totalul valoric al cartoanelor rămase nevandute
                           pentru jocurile din ziua respectiva şi anulate;
    rd. 1.12 (col.2) - se determina prin însumarea tuturor cartoanelor puse
                           în vânzare şi deducerea celor rămase nevandute
                           (cantitativ) pentru jocurile desfăşurate în ziua
                           respectiva;
    rd. 1.12 (col.3) - se determina prin însumarea tuturor cartoanelor puse
                           în vânzare şi deducerea celor rămase nevandute
                           (valoric) pentru jocurile desfăşurate în ziua
                           respectiva;
    rd. 2.1-2.4 (col.2) - numărul premiilor efectiv acordate la jocurile
                           desfăşurate în ziua respectiva;
    rd. 2.1-2.4 (col.3) - valoarea premiilor efectiv acordate la jocurile
                           desfăşurate în ziua respectiva - reflectate la
                           rubrica "plati" în registrul de casa.


    ANEXA 14a)
    ----------
la normele metodologice
-----------------------
Formular cu regim special
     (recto)


    ORGANIZATOR .............
    DATA ....................

                    SITUAŢIA
încasărilor din organizarea de loterii, tombole şi alte jocuri transmise prin reţelele de televiziune precum şi din organizarea de pariuri de orice fel

    1. Încasări din vânzarea biletelor de participare:

 ------------------------------------------------------------------------------
| NR. | VALOAREA UNITARĂ A BILETELOR VÂNDUTE | NUMĂRUL | VALOAREA |
|------|----------------------------------------------|----------| ------------|
| 0 | 1 | 2 | 3 |
|------|----------------------------------------------|----------|-------------|
| 1.1 | Bilete de ........ lei | | |
| 1.2 | Bilete de ........ lei | | |
| 1.3 | Bilete de ........ lei | | |
| 1.4 | Bilete de ........ lei | | |
| 1.5 | Bilete de ........ lei | | |
| 1.6 | Bilete de ........ lei | | |
| 1.7 | Bilete de ........ lei | | |
| 1.8 | Bilete de ........ lei | | |
|------|----------------------------------------------|----------|-------------|
| 1.9 | TOTAL VÂNZĂRI: (rd.1.1+....+rd.1.8) | | |
 -----------------------------------------------------------------------------

    2. Premiile acordate:

 ------------------------------------------------------------------------------
| | FEL PREMIU | VALOARE | NUMĂR | VALOARE |
| | | UNITARĂ | PREMII| |
|--------------------------------------------------|---------|-------|---------|
| 2.1 | ....................... | | | |
| 2.2 | ....................... | | | |
| 2.3 | ........................ | | | |
| 2.4 | ....................... | | | |
|------|-------------------------------------------|---------|-------|---------|
| 2.5 | TOTAL PREMII ACORDATE:(rd.2.1+..+rd.2.4) | | | |
 ------------------------------------------------------------------------------

 ------------------------------------------------------------------------------
| 3. | TOTAL ÎNCASĂRI (rd.1.9 - rd.2.5) | |
 ------------------------------------------------------------------------------
                                                                14-50-2.1

            DIRECTOR, CASIER,


    ANEXA 14a)
    ----------
la normele metodologice
-----------------------
     (verso)

                   INSTRUCŢIUNI
de completare a formularului "Situaţia încasărilor din organizarea de loterii, tombole şi alte jocuri transmise prin reţelele de televiziune precum şi din organizarea de pariuri de orice fel" (cod 14-50-2.1)

    Se întocmeşte de către casier ori de câte ori se organizează astfel de jocuri. Formularele se leagă în registre de 100 file (50 x 2 exemplare) care trebuie sa fie vizate de către organul fiscal teritorial în a cărui raza se situează spaţiul în care se desfăşoară jocurile.
    Situaţiile zilnice se întocmesc în doua exemplare, din care un exemplar rămâne la casierul general - anexat la cotorul registrului - iar nu exemplar merge la compartimentul de contabilitate.
    Situaţiile zilnice vor fi întocmite pe baza datelor înregistrate în registrul de casa, de către casierul general. Documentele se vor indosaria la actele de casa, care vor fi păstrate conform normelor legale în vigoare.
    Modul de completare a formularului:

    rd. 1.1-1.8 (col.2) - numărul de bilete de participare de valoarea
                          menţionată, vândute pentru jocurile din ziua
                          respectiva; nu se completează în cazul organizării de
                          pariuri;
    rd. 1.1-1.8 (col.3) - valoarea biletelor de participare vândute pentru
                          jocurile din ziua respectiva; nu se completează in
                          cazul organizării de pariuri;
    rd. 1.9 (col.2) - se determina prin însumarea tuturor biletelor de
                          participare puse în vânzare (cantitativ) pentru
                          jocurile desfăşurate în ziua respectiva;
    rd. 1.9 (col.3) - se determina prin însumarea tuturor biletelor de
                          participare puse în vânzare (valoric) pentru jocurile
                          desfăşurate în ziua respectiva;
    rd. 2.1-2.4 (col.3) - valoarea unitară a premiilor efectiv acordate la
                          jocurile desfăşurate în ziua respectiva;
    rd. 2.1-2.4 (col.4) - numărul premiilor efectiv acordate la jocurile
                          desfăşurate în ziua respectiva;
    rd. 2.1-2.4 (col.5) - valoarea premiilor efectiv acordate la jocurile
                          desfăşurate în ziua respectiva - reflectate la rubrica
                          "plati" în registrul de casa.



    ANEXA 15
    --------
la normele metodologice
-----------------------
Formular cu regim special
     (recto)


    ORGANIZATOR .............
    DATA ....................

                    SITUAŢIA
încasărilor lunare la sala de bingo ...................

    1. Încasări din vânzarea cartoanelor:

-------------------------------------------------------------------------------
 Nr. Indicator Valoarea
crt.
-------------------------------------------------------------------------------
  1. Total vânzări
-------------------------------------------------------------------------------

    2. Premiile acordate:

-------------------------------------------------------------------------------
 Nr. Indicator Valoarea
crt.
-------------------------------------------------------------------------------
 2.1 Premii de linie

 2.2 Premii de bingo

 2.3 Premii de bingo acumulat

 2.4 Premii speciale
-------------------------------------------------------------------------------
 2.5 Total premii acordate:
       (rd.2.1+....+rd.2.4)
-------------------------------------------------------------------------------
 3. Total încasări:
       (rd.1 - rd.2.5)
-------------------------------------------------------------------------------
                                                           14-50-2/a

             Director, Casier,


    ANEXA 15
    --------
la normele metodologice
-----------------------
    (verso)

                   INSTRUCŢIUNI
de completare a formularului "Situaţia încasărilor lunare la sala de bingo ...." (cod 14-50-2/a)

    Se întocmeşte în trei exemplare, de către casierul general, într-un registru de evidenta de 99 file (33 x 3 exemplare), care trebuie snuruit, numerotat şi vizat de către organul fiscal teritorial în a cărui raza se situează spaţiul în care se desfăşoară jocurile.
    Se întocmeşte pe baza situaţiilor zilnice (formular cod 14-50-2). Din cele trei exemplare, un exemplar revine organizatorului de jocuri de noroc autorizat pe baza de licenţa, al doilea exemplar rămâne posesorului de spaţiu, iar al treilea rămâne anexat la cotorul registrului.
    Serveşte la calcularea taxei pentru jocurile de noroc.
    Modul de completare a formularului:

    rd. 1 - valoarea cartoanelor vândute pentru jocurile din ziua
                 respectiva; se cumulează totalurile zilnice ale vânzărilor din
                 "situaţiile zilnice .." (formular cod 14-50-2, rd.1.12, col.3)
    rd. 2.1-2.4 - se totalizează valorile înscrise în "situaţiile zilnice .."
                 (formular cod 14-50-2, rd. 2.1-2.4, col.3).


    ANEXA 15a)
    ----------
la normele metodologice
-----------------------
Formular cu regim special
     (recto)


    ORGANIZATOR .............
    DATA ....................

                    SITUAŢIA LUNARĂ
a încasărilor din organizarea de loterii, tombole şi alte jocuri transmise prin reţelele de televiziune, precum şi din organizarea de pariuri de orice fel

    1. Încasări din vânzarea cartoanelor:

-------------------------------------------------------------------------------
 Nr. Indicator Valoarea
crt.
-------------------------------------------------------------------------------
  1. Total vânzări
-------------------------------------------------------------------------------

    2. Premiile acordate:

-------------------------------------------------------------------------------
 Nr. Fel premiu Valoarea
crt.
-------------------------------------------------------------------------------
 2.1. ................

 2.2. ................

 2.3. ................

 2.4. ................
-------------------------------------------------------------------------------
 2.5 Total premii acordate:
       (rd.2.1+....+rd.2.4)
-------------------------------------------------------------------------------
 3. Total încasări:
       (rd.1 - rd.2.5)
-------------------------------------------------------------------------------
                                                           14-50-2.1/a

             Director, Casier,


    ANEXA 15a)
    ----------
la normele metodologice
-----------------------
     (verso)

                   INSTRUCŢIUNI
de completare a formularului "Situaţia lunară a încasărilor din organizarea de loterii, tombole şi alte jocuri transmise prin reţelele de televiziune, precum şi din organizarea de pariuri de orice fel" (cod 14-50-2.1/a)

    Se întocmeşte în trei exemplare de către casierul general într-un registru de evidenta de 99 file (33 x 3 exemplare), care trebuie snuruit, numerotat şi vizat de către organul fiscal teritorial în a cărui raza se situează spaţiul în care se desfăşoară jocurile.
    Se întocmeşte pe baza situaţiilor zilnice (formular cod 14-50-2.1). Din cele trei exemplare, un exemplar revine organizatorului de jocuri de noroc autorizat pe baza de licenţa, al doilea exemplar rămâne posesorului de spaţiu, iar al treilea rămâne anexat la cotorul registrului.
    Serveşte la calcularea taxei pentru jocurile de noroc.
    Modul de completare a formularului:

    rd. 1 - valoarea biletelor de participare vândute pentru jocurile
                 organizate în luna respectiva; se cumulează totalurile zilnice
                 ale vânzărilor din "situaţiile zilnice .." (formular cod
                 14-50-2.1, rd.1.9., col.3)
    rd. 2.1-2.4 - se totalizează valorile înscrise în "situaţiile zilnice .."
                 (formular cod 14-50-2.1, rd. 2.1-2.4, col.5).


    ANEXA 16
    --------
la normele metodologice
-----------------------
Formular cu regim special
     (recto)


    ORGANIZATOR:
    Societatea comercială ............
    Data:............................

          SITUAŢIA ZILNICA
a încasărilor la masele de joc

 ------------------------------------------------------------------------------
| Masa | Contravaloarea | Contravaloarea | Diferenţa |Numerar| Total |
| de | jetoanelor la | jetoanelor la | | | încasări |
| joc | începutul | sfârşitul | | | |
| | jocului | jocului | | | |
| |----------------|----------------|-------------|-------|---------------|
| |valuta | lei | valuta | lei |valuta| lei |va-|lei|valuta | lei |
| | (USD) | | (USD) | |(USD) | |lu-| | (USD) | |
| | | | | | | |ta | | | |
| | | | | | | |(U | | | |
| | | | | | | | S | | | |
| | | | | | | | D)| | | |
|------|--------|-------|--------|-------|------|------|---|---|-------|-------|
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |6=4-2 |7=5-3 | 8 | 9 |10=6+8 |11=7+9 |
|------|--------|-------|--------|-------|------|------|---|---|-------|-------|
| | | | | | | | | | | |
|------|--------|-------|--------|-------|------|------|---|---|-------|-------|
| | | | | | | | | | | |
|------|--------|-------|--------|-------|------|------|---|---|-------|-------|
| | | | | | | | | | | |
|------|--------|-------|--------|-------|------|------|---|---|-------|-------|
| | | | | | | | | | | |
|------|--------|-------|--------|-------|------|------|---|---|-------|-------|
| | | | | | | | | | | |
|------|--------|-------|--------|-------|------|------|---|---|-------|-------|
| | | | | | | | | | | |
|------|--------|-------|--------|-------|------|------|---|---|-------|-------|
| | | | | | | | | | | |
|------|--------|-------|--------|-------|------|------|---|---|-------|-------|
| | | | | | | | | | | |
|------|--------|-------|--------|-------|------|------|---|---|-------|-------|
| | | | | | | | | | | |
|------|--------|-------|--------|-------|------|------|---|---|-------|-------|
| | | | | | | | | | | |
|------|--------|-------|--------|-------|------|------|---|---|-------|-------|
| | | | | | | | | | | |
|------|--------|-------|--------|-------|------|------|---|---|-------|-------|
| | | | | | | | | | | |
|------|--------|-------|--------|-------|------|------|---|---|-------|-------|
| | | | | | | | | | | |
|------|--------|-------|--------|-------|------|------|---|---|-------|-------|
| | | | | | | | | | | |
|------|--------|-------|--------|-------|------|------|---|---|-------|-------|
|TOTAL | | | | | | | | | | |
| ZI | | | | | | | | | | |
-------------------------------------------------------------------------------|
                                                                      14-50-3

    Curs: 1 USD = ........lei


         DIRECTOR, CONTABIL ŞEF, CASIER,


    ANEXA 16
    --------
la normele metodologice
-----------------------
    (verso)

                    INSTRUCŢIUNI
privind completarea formularului "Situaţia zilnica a încasărilor la mesele de joc" (cod 14-50-3) pentru activitatea de cazinou

    Formular format A4, cu regim special, specific activităţii de cazinou. Serveşte ca document de înregistrare în contabilitate a încasărilor de la mesele de joc.
    Se întocmeşte zilnic, de către compartimentul de contabilitate, pe baza documentelor primare de închidere a jocurilor.
    Nu circula, fiind document de înregistrare contabila.
    Se arhivează în compartimentul contabilitate, împreună cu documentele justificative şi cu notele contabile.
    Modul de întocmire:

    Col. 1 = tipul şi numărul mesei de joc exploatate. De exemplu: AR 1 = masa
              de ruleta 1; BJ 1 = masa Back-Jack 1, etc.
    Col. 2 = valoarea jetoanelor (chips) la deschiderea jocurilor în dolari
              SUA, atunci când operarea se face în valuta; în cazul operarii in
              lei, se completează cu 0 (zero).
    Col. 3 = valoarea jetoanelor (chips) la deschiderea jocurilor în lei; când
              se operează în valuta (dolari SUA), suma reprezintă transformarea
              valutei în lei, la cursul de schimb al B.N.R. din ziua respectiva
              (Col. 2 x cursul B.N.R. al dolarului SUA din ziua respectiva).
    Col. 4 = valoarea jetoanelor (chips) la închiderea jocurilor în valuta
              (dolari SUA); când se operează în lei, coloana se completează cu 0
              (zero).
    Col. 5 = valoarea jetoanelor (chips) la închiderea jocurilor în lei; când
              se operează în valuta (dolari SUA), coloana se completează cu suma
              reprezentând Col. 4 x cursul de schimb al B.N.R. al dolarului SUA
              din ziua respectiva.
    Col. 6 = diferenţa dintre valoarea în valuta a jetoanelor (chips) la
              deschidere şi valoarea în valuta a jetoanelor (chips) la
              închidere.
    Col. 7 = idem coloana 6, exprimat în lei.
    Col. 8 = suma în valuta, numerar, aflată la masa de joc; în cazul operarii
              în lei, se completează cu 0 (zero).
    Col. 9 = suma în lei, numerar, aflată la masa de joc; în cazul operarii in
              valuta, se transforma Col. 8 în lei, la cursul de schimb al B.N.R.
              al dolarului SUA din ziua respectiva.
    Col. 10 = total încasări în valuta (Col.6+Col.8); în cazul operarii în lei,
              se completează cu 0 (zero).
    Col. 11 = total încasări în lei (Col.7+Col.9) în cazul operarii în valuta,
              se completează cu suma reprezentând transformarea sumei în valuta
              din Col. 10 la cursul de schimb al B.N.R. al dolarului SUA din
              ziua respectiva.


    ANEXA 17
    --------
la normele metodologice
-----------------------
Formular cu regim special
     (recto)


    ORGANIZATOR:
    Societatea comercială ............

                  CENTRALIZATORUL ÎNCASĂRILOR
la mesele de joc pe luna ......... anul ............

 ------------------------------------------------------------------------------
| Ziua | Încasări | Plati premii | Total încasări |
| |------------------|---------------------------|------------------------|
| |valuta (USD) |lei | valuta (USD) | lei |valuta (USD) | lei |
|------|-------------|----|----------------|----------|--------------|---------|
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6=2-4 | 7=3-5 |
|------|-------------|----|----------------|----------|--------------|---------|
| | | | | | | |
|------|-------------|----|----------------|----------|--------------|---------|
| | | | | | | |
|------|-------------|----|----------------|----------|--------------|---------|
| | | | | | | |
|------|-------------|----|----------------|----------|--------------|---------|
| | | | | | | |
|------|-------------|----|----------------|----------|--------------|---------|
| | | | | | | |
|------|-------------|----|----------------|----------|--------------|---------|
| | | | | | | |
|------|-------------|----|----------------|----------|--------------|---------|
|TOTAL | | | | | | |
| ZI | | | | | | |
-------------------------------------------------------------------------------|
                                                                   14-50-3/a

    Curs: 1 USD = ........lei

         DIRECTOR, CONTABIL ŞEF, CASIER,


    ANEXA 17
    --------
la normele metodologice
-----------------------
      (verso)

                   INSTRUCŢIUNI
de completare a formularului "Centralizatorul încasărilor la mesele de joc pe luna ...... anul ......" (cod 14-50-3/a)

    Formular format A4, cu regim special, specific activităţii de cazinou.
    1. Serveşte la:
    - stabilirea bazei de impozitare a încasărilor din activitatea de cazinou;
    - înregistrarea în contabilitate a veniturilor şi cheltuielilor de exploatare a meselor de joc;
    2. Se întocmeşte în compartimentul financiar-contabil, în doua exemplare:
    - un exemplar se arhivează la nota contabila;
    - un exemplar se arhivează într-un dosar separat, în cadrul compartimentului.

    Col. 1 = ziua de desfăşurare a jocurilor.
    Col. 2 = încasări în valuta (dolari SUA); în cazul operarii în valuta,
              atunci când rezultatul a fost pozitiv, suma se preia din
              formularul: "Situaţia zilnica a încasărilor", rândul "Total" -
              coloana 10.
    Col. 3 = idem col. 2, în lei; suma se ia din formularul "Situaţia zilnica a
              încasărilor", rândul "Total" - col.11.
    Col. 4 = plati premii în valuta (dolari SUA); în cazul operarii în dolari
              SUA, atunci când rezultatul zilei a fost negativ (pierdere),
              rândul "Total"- col. 10.
    Col. 5 = idem col.4, în lei, "Total"- col. 11.
    Col. 6 = încasări în valuta, cumulat de la începutul lunii.
         Exemplu: la data de 5 ale lunii, se cumulează încasările în valuta
             (dolari SUA)
         - Col. 2 pentru zilele de 1, 2, 3, 4 şi 5 ale lunii, din care se scad
           zilele cu minus din perioada respectiva.
    Col. 7 = idem col. 6, în lei.
              Rândul "Total" = Rând de control
              Total col. 2 - Total col. 4 = Total col. 6
              Total col. 3 - Total col. 5 = Total col. 7
    3. Nu circula, fiind document de înregistrare contabila.


    ANEXA 18
    --------
la normele metodologice
-----------------------


    Denumirea agentului economic Formular
    ............................. ............
    Sediul ...................... ............
    Cod plătitor de accize ......

                   DECONT
de acciza pe luna ............ anul ............

    I. PENTRU PRODUSELE SUPUSE ACCIZELOR IN SUMA FIXA

------------------------------------------------------------------------------
  Nr. Denumirea produsului Cantitatea UM Acciza Totalul
  crt. şi a grupei de produse livrata unitară accizei
                                                   sau ECU/UM dato-
                                                 importata rate
------------------------------------------------------------------------------
  0 1 2 3 4 5
-----------------------------------------------------------------------------
     A. Alcool etilic alimentar, băuturi alcoolice
     şi orice alte produse destinate industriei
     alimentare, care conţin alcool etilic
     alimentar

  1. a) Alcool etilic alimentar
       b) băuturi alcoolice
       c) alte produse destinate industriei
       alimentare sau consumului, care conţin
       alcool etilic alimentar cu concentraţie
       mai mare de 0,5% în volum
       d) vinuri, produse pe baza de vin şi
       produse pe baza de distilat din vin, cu o
       concentraţie în alcool de peste 22% în volum,
       coniac, armaniac şi vinars
  2. Băuturi alcoolice naturale
  3. Vinuri şi produse pe baza de vin
  3.1. Vinuri nespumoase
  3.2. Vinuri spumoase
  3.3. Vin spumant
  3.4. Vermuturi şi alte produse pe baza de vin,
       cu o concentraţie în alcool de pana la 22%
       inclusiv în volum
  4. Bere

     B. Produse din tutun

  5. Tigarete*)
  6. Tigari şi tigari de foi
  7. Tutun destinat fumatului
  8. Tutun de prizat şi tutun de mestecat

     C. Produse petroliere

  9. Benzina premium, regular şi normală
  10. Benzina fără plumb
  11. Motorina auto (combustibil pentru
       motoare Diesel)
    Produse din anexa nr. 2 la O.U. nr.
    82/1997 de la poz. 1 la poz. 4
  12. Cafea verde
  13. Cafea prajita, inclusiv cafea cu
       inlocuitori
  14. Cafea solubila, inclusiv amestecuri
       cu cafea solubila
  15. Ape, ape minerale şi ape gazoase, cu
       conţinut de zahăr sau alte produse de
       indulcit şi substanţe aromatizante
------------------------------------------------------------------------------

-----------
    *) In cazul tigaretelor, valoarea accizei totale datorate va include şi valoarea aferentă accizei calculate în cota procentuală.

    II. PENTRU PRODUSELE SUPUSE ACCIZELOR AD-VALOREM

-------------------------------------------------------------------------------
 Nr. Denumirea produsului Contrava- Valoarea Acciza Totalul
 crt. şi a grupei de produse loarea în vama unitară accizei
                                           bunurilor plus taxe % dato-
                                            livrate, vamale şi rate
                                           exclusiv alte taxe
                                           accizele speciale
-------------------------------------------------------------------------------
   0 1 2 3 4 5
-------------------------------------------------------------------------------
     Pentru produsele din anexa nr. 2 la
     O.U. nr. 82/1997, de la poz. 5 la
     poz. 15

  1. Confecţii din blănuri naturale
       (cu excepţia celor de iepure,
       oaie, capra)
  2. Articole din cristal
  3. Bijuterii din aur si/sau platina,
       cu excepţia verighetelor
  4. Autoturisme şi autoturisme de teren
       (inclusiv din import, rulate)

       a) echipate cu motor cu benzina
       - cu capacitatea cilindrica sub 1600 cmc
         - cu grad normal de poluare
         - cu grad redus de poluare
       - cu capacitatea cilindrica între
         1601 şi 1800 cmc
         - cu grad normal de poluare
         - cu grad redus de poluare
       - cu capacitatea cilindrica între
         1801 şi 2000 cmc
         - cu grad normal de poluare
         - cu grad redus de poluare
       - cu capacitatea cilindrica între
         2001 şi 2500 cmc
         - cu grad normal de poluare
         - cu grad redus de poluare
       - cu capacitatea cilindrica peste
         2500 cmc
         - cu grad normal de poluare
         - cu grad redus de poluare

       b) echipate cu motor DIESEL
       - cu capacitatea cilindrica sub 1601 cmc
         - cu grad normal de poluare
         - cu grad redus de poluare
       - cu capacitatea cilindrica între
         1601 şi 2000 cmc
         - cu grad normal de poluare
         - cu grad redus de poluare
       - cu capacitatea cilindrica între
         2001 şi 2500 cmc
         - cu grad normal de poluare
         - cu grad redus de poluare
       - cu capacitatea cilindrica între
         2501 şi 3100 cmc
         - cu grad normal de poluare
         - cu grad redus de poluare
       - cu capacitatea cilindrica peste
         3100 cmc
         - cu grad normal de poluare
         - cu grad redus de poluare
  5. Parfumuri, ape de colonie şi ape de
      toaleta
  6. Aparate video de înregistrat sau de
      reprodus, chiar incorporand un
      receptor de semnale videofonice;
      combine audio
  7. Dublu radiocasetofoane cu redare de
      pe banda magnetica sau compact-disc
  8. Camera video
  9. Cuptoare cu microunde
  10. Aparate pentru condiţionat aer, de
      perete sau de ferestre, formând un
      singur corp
  11. Arme de vânătoare şi arme de uz individual,
      altele decât cele de uz militar sau de
      sport
------------------------------------------------------------------------------
       Total
------------------------------------------------------------------------------

   Suma efectiv Diferenţa de Numărul şi data
   plătită ...... vărsat .......... dispoziţiei de
                                                      plata ........

                                         Organul fiscal ............
                                         Codul fiscal ..............
                                         Depunere: ziua ... luna ... anul ...
                                         Primit ....................


    Declar ca informaţiile din acest decont sunt corecte

    Numele ...................
    Prenumele ................
    Funcţia ..................
    Semnătura .................

          Ştampila


    ANEXA 19
    --------
la normele metodologice
-----------------------


    Denumirea agentului economic
    ..................................
    Sediul ...........................
    Codul plătitorului de impozit .....


                   DECONT
privind calculul şi virarea la bugetul statului a impozitului la ţiţeiul şi gazele naturale din producţia interna
          luna ............. anul ...............

    Denumire produs: ţiţei/gaze
                                                               - lei -
--------------------------------------------------------------------------------
                   Explicaţii Impozit
-------------------------------------------------------------------------------
  1. Impozitul datorat pentru perioada raportată
-------------------------------------------------------------------------------
  2. Impozitul vărsat la termenul de plata pentru
     perioada raportată
-------------------------------------------------------------------------------
  3. Diferenţa de vărsat (rd.1 - rd.2)
-------------------------------------------------------------------------------
  4. Diferenţa de compensat (rd.2 - rd.1)
-------------------------------------------------------------------------------

    Diferenţa a fost vărsată prin documentul ...... nr. ...... din data ......


          Directorul unităţile, Contabil şef,




    ANEXA 20
    --------
la normele metodologice
-----------------------


    Denumirea agentului economic
    ..................................
    Sediul ...........................
    Codul plătitorului de impozit .....


              DECONT
privind taxa pentru jocuri de noroc
       luna ...... anul ....

                                                                   - lei -
--------------------------------------------------------------------------------
                   Explicaţii Impozit
-------------------------------------------------------------------------------
  1. Taxa datorată pentru perioada raportată
-------------------------------------------------------------------------------
  2. Taxa vărsată la termenul de plata pentru
     perioada raportată
-------------------------------------------------------------------------------
  3. Diferenţa de vărsat (rd.1 - rd.2)
-------------------------------------------------------------------------------
  4. Diferenţa de compensat (rd.2 - rd.1)
-------------------------------------------------------------------------------

    Diferenţa a fost vărsată prin documentul ...... nr. ...... din data ......


          Director, Contabil şef,


                   ---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016