Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 2.306 din 7 iunie 2007  pentru modificarea si completarea Regulamentului privind concursul de selectie a proiectelor cinematografice in vederea acordarii de credite financiare directe pentru dezvoltare de proiecte, productie si distribuire de filme, aprobat prin   Ordinul ministrului culturii si cultelor nr. 2.335/2006     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 2.306 din 7 iunie 2007 pentru modificarea si completarea Regulamentului privind concursul de selectie a proiectelor cinematografice in vederea acordarii de credite financiare directe pentru dezvoltare de proiecte, productie si distribuire de filme, aprobat prin Ordinul ministrului culturii si cultelor nr. 2.335/2006

EMITENT: MINISTERUL CULTURII SI CULTELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 450 din 3 iulie 2007

În temeiul prevederilor <>art. 73 alin. (2) din Ordonanţa Guvernului nr. 39/2005 privind cinematografia, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 328/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
având în vedere prevederile <>art. 11 alin. (4) din Hotãrârea Guvernului nr. 78/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Culturii şi Cultelor, republicatã,

ministrul culturii şi cultelor emite urmãtorul ordin:

ART. I
Regulamentul privind concursul de selecţie a proiectelor cinematografice în vederea acordãrii de credite financiare directe pentru dezvoltare de proiecte, producţie şi distribuire de filme, aprobat prin <>Ordinul ministrului culturii şi cultelor nr. 2.335/2006 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 742 din 31 august 2006, cu modificãrile ulterioare, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. Articolul 9 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 9. - La data anunţãrii publice a primei sesiuni anuale de concurs, Centrul Naţional al Cinematografiei va comunica lista festivalurilor cinematografice acreditate oficial de Federaţia Internaţionalã a Asociaţiilor Producãtorilor de Film (F.I.A.P.F.), precizând festivalurile care sunt incluse în categoria «A», precum şi a altor festivaluri cinematografice agreate de Centru, pentru a fi luate în consideraţie în condiţiile legii şi ale prezentului regulament."
2. Dupã alineatul (1) al articolului 11 se introduce un nou alineat, alineatul (1^1), cu urmãtorul cuprins:
"(1^1) În situaţia în care unul sau mai multe dintre fondurile alocate pentru finanţarea filmelor de lung metraj de ficţiune de debut, a filmelor de lung metraj ficţiune, a filmelor de scurt metraj ficţiune, a dezvoltãrii de proiecte de film, precum şi pentru finanţarea filmelor documentare şi de animaţie nu s-au epuizat în urma distribuirii, fondurile rãmase pot fi redistribuite, prin hotãrârea Consiliului, în cadrul altei categorii unde fondurile au fost insuficiente."
3. Dupã alineatul (1) al articolului 20 se introduc douã noi alineate, alineatele (1^1) şi (1^2), cu urmãtorul cuprins:
"(1^1) Procedura de consultare a uniunilor şi asociaţiilor din domeniul industriei cinematografice, în vederea stabilirii componenţei comisiilor de selecţie a proiectelor cinematografice, se realizeazã în urmãtoarele etape:
a) uniunile şi asociaţiile din domeniul cinematografiei vor transmite Centrului Naţional al Cinematografiei, pânã la data stabilitã de acesta, câte o propunere pentru fiecare comisie de selecţie, însoţitã de CV-ul persoanei nominalizate în acest sens. Propunerile vor fi afişate pe site-ul www.cncinema.ro.;
b) în termen de 10 zile de la afişare, Centrul Naţional al Cinematografiei va organiza o dezbatere consultativã cu reprezentanţii uniunilor şi asociaţiilor din domeniul cinematografiei, alţii decât cei propuşi pentru comisiile de selecţie, urmând ca pe baza votului secret al acestora sã fie alese dintre persoanele propuse conform prevederilor lit. a) 5 persoane pentru alcãtuirea comisiei de selecţie a proiectelor cinematografice pentru producţia şi dezvoltarea de proiecte, pentru secţiunea filmelor de ficţiune de lung şi scurt metraj, şi 3 persoane pentru alcãtuirea comisiei de selecţie a proiectelor cinematografice pentru producţia şi dezvoltarea de proiecte, pentru secţiunea filmelor documentare şi de animaţie;
c) lista cuprinzând persoanele propuse pentru comisiile de selecţie, conform prevederilor lit. b), va fi înaintatã de cãtre directorul general al Centrului Naţional al Cinematografiei ministrului culturii şi cultelor.
(1^2) Ministrul culturii şi cultelor poate utiliza, total sau parţial, propunerile înaintate de cãtre directorul general al Centrului Naţional al Cinematografiei."
4. Alineatul (2) al articolului 20 va avea urmãtorul cuprins:
"(2) În comisii pot fi incluse şi persoane care nu fac parte din uniunile sau asociaţiile din domeniul cinematografiei, cum ar fi: exploatanţi de cinematografe, scriitori, actori, critici de film sau specialişti din domeniul audiovizualului."
5. Partea introductivã a punctului 8 al articolului 27 va avea urmãtorul cuprins:
"8. declaraţia producãtorului, conform anexelor nr. 7a) şi 7b) la prezentul regulament, în legãturã cu:"
6. Litera b) a punctului 8 al articolului 27 va avea urmãtorul cuprins:
"b) recunoaşterea internaţionalã pentru unul dintre filmele produse începând cu anul 1997: premii şi/sau selecţii la festivalurile de filme acreditate oficial de cãtre F.I.A.P.F., Oscar - Academia Europeanã de Film (EFA), precum şi la alte festivaluri agreate de Centrul Naţional al Cinematografiei, conform listelor comunicate;".
7. Partea introductivã a punctului 9 al articolului 27 va avea urmãtorul cuprins:
"9. declaraţia regizorului, conform anexelor nr. 8a) şi 8b) la prezentul regulament, în legãturã cu:".
8. Litera b) a punctului 9 al articolului 27 va avea urmãtorul cuprins:
"b) recunoaşterea internaţionalã pentru unul dintre filmele realizate în întreaga carierã: premii şi/sau selecţii la festivalurile de filme acreditate oficial de F.I.A.P.F., Oscar - Academia Europeanã de Film (EFA), precum şi la alte festivaluri agreate de Centrul Naţional al Cinematografiei, conform listelor comunicate;".
9. Alineatul (1) al articolului 31 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 31. - (1) La finalul procesului de evaluare a scenariilor, comisia de selecţie va stabili clasamentul scenariilor în ordinea descrescãtoare a notelor obţinute. Clasamentul astfel stabilit se semneazã de toţi membrii comisiei de selecţie."
10. Alineatul (2) al articolului 31 se abrogã.
11. Alineatul (1) al articolului 34 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 34. - (1) La finalul procesului de evaluare, comisia de selecţie va stabili clasamentul scenariilor şi al descrierii de proiect, în ordinea descrescãtoare a notelor obţinute. Clasamentul astfel întocmit se semneazã de toţi membrii comisiei de selecţie."
12. Alineatul (2) al articolului 34 se abrogã.
13. Literele b) şi c) ale alineatului (3) al articolului 35 vor avea urmãtorul cuprins:
"b) calitatea regizorului - care deţine, potrivit notelor acordate şi coeficientului de importanţã stabilit prin prezentul regulament, o pondere de maximum 25% din totalul punctajului acordat; criteriul «calitatea regizorului» va fi evaluat conform fişelor de evaluare prevãzute în anexele nr. 11a) şi 11b); la punctajul obţinut din anexa nr. 11a) (calitatea regizorului pentru cel mai bun film din carierã) se aplicã o pondere de 40%, iar la punctajul obţinut din anexa nr. 11b) (calitatea regizorului pentru unul dintre ultimele douã filme realizate) se aplicã o pondere de 60%. Cele douã punctaje astfel ponderate se însumeazã. În cazul filmelor realizate înainte de anul 1997 se va lua în calcul pragul de referinţã calculat de cãtre Centrul Naţional al Cinematografiei în baza unei metodologii aprobate prin decizie de cãtre directorul general;
c) calitatea producãtorului - care deţine, potrivit notelor acordate şi coeficientului de importanţã stabilit prin prezentul regulament, o pondere de maximum 25% din totalul punctajului acordat; criteriul «calitatea producãtorului» va fi evaluat conform fişelor de evaluare prevãzute în anexele nr. 12a) şi 12b); la punctajul obţinut din anexa nr 12a) (calitatea producãtorului pentru unul dintre filmele realizate în carierã) se aplicã o pondere de 40%, iar la punctajul obţinut din anexa nr. 12b) (calitatea producãtorului pentru unul dintre ultimele douã filme realizate) se aplicã o pondere de 60%. Cele douã punctaje astfel ponderate se însumeazã."
14. Articolul 36 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 36. - În cazul proiectelor de debut regizoral la categoria filmelor de ficţiune de lung metraj, proiectele vor fi evaluate fiecare în parte, iar criteriul «calitatea regizorului» va fi cuantificat conform anexei nr. 11c) la prezentul regulament."
15. Alineatul (3) al articolului 37 va avea urmãtorul cuprins:
"(3) Hotãrârile comisiilor de selecţie se semneazã de cãtre membrii acestora."
16. Alineatul (6) al articolului 38 se abrogã.
17. Alineatul (1) al articolului 40 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 40. - (1) La finalul procesului de evaluare, comisia de selecţie va stabili clasamentul proiectelor de dezvoltare, în ordinea descrescãtoare a punctelor obţinute. Clasamentul astfel întocmit se semneazã de cãtre toţi membrii comisiei de selecţie."
18. Alineatul (1) al articolului 43 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 43. - (1) Consiliul nu poate acorda creditul direct pentru douã proiecte de film de lung metraj selecţionate în cadrul unei sesiuni de concurs, care urmeazã sã fie realizate de acelaşi regizor. Regizorul poate opta pentru proiectul pe care doreşte sã îl realizeze dintre cele selecţionate. În aceastã situaţie, producãtorul celui de-al doilea proiect selecţionat poate înlocui regizorul, cu condiţia ca noul regizor sã aibã cel puţin acelaşi punctaj sau superior la criteriul «calitatea regizorului», fãrã sã se realizeze o nouã ierarhie."
19. Alineatele (2), (3), (4) şi (5) ale articolului 59 vor avea urmãtorul cuprins:
"(2) Sprijinul financiar va fi acordat producãtorilor şi regizorilor pentru unul dintre filmele realizate împreunã şi care a înregistrat în sãlile de cinematograf sau în alte sãli destinate vizionãrii cu public un numãr de spectatori mai mare decât numãrul de plãtitori definit ca prag de referinţã corespunzãtor premierelor şi, respectiv, ca prag de referinţã corespunzãtor titlurilor rulate.
(3) Pragurile de referinţã pentru filmele româneşti sau realizate în coproducţie cu participare româneascã se stabilesc de cãtre Centrul Naţional al Cinematografiei la începutul fiecãrui an, pe baza unei metodologii aprobate prin decizie de cãtre directorul general.
(4) Odatã cu stabilirea pragurilor de referinţã pentru anul respectiv, Centrul Naţional al Cinematografiei va calcula tariful mediu al biletelor de intrare.
(5) Centrul Naţional al Cinematografiei va comunica pânã la data de 31 martie a anului în curs pragurile de referinţã şi tariful mediu al biletelor de intrare, înregistrate în anul precedent, pentru filmele româneşti sau realizate în coproducţie cu participare româneascã, în conformitate cu prevederile legii şi ale prezentului regulament."
20. Alineatul (1) al articolului 60 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 60. - (1) Cuantumul sprijinului financiar automat pentru succes de public se calculeazã pentru fiecare film cumulativ pentru primii 2 ani calendaristici de exploatare, prin înmulţirea numãrului de spectatori care a depãşit pragul de referinţã corespunzãtor, stabilit pentru anul respectiv, cu tariful mediu ponderat al biletelor de intrare înregistrate în aceeaşi perioadã, aşa cum apar din datele certificate de Centrul Naţional al Cinematografiei. În cazul filmelor realizate înainte de anul 1997, cuantumul sprijinului financiar automat pentru succes la public este acordat în cuantum fix pentru toate filmele care depãşesc pragul de referinţã calculat potrivit art. 35 alin. (3) lit. b) şi este egal cu sprijinul financiar automat maxim pentru succes la public ce se poate acorda în anul solicitãrii."
21. Litera c) a alineatului (7) al articolului 74 va avea urmãtorul cuprins:


"c) capacitatea organizatoricã
şi funcţionalã a operatorului
cultural (editura) de realizare
a proiectelor editoriale, doveditã
prin:
- experienţa în derularea 0 - 15 puncte;
proiectelor editoriale şi/sau
calitatea partenerilor şi
colaboratorilor implicaţi
în proiectul editorial propus
- calitatea proiectelor editoriale 0 - 15 puncte;
organizate pânã în prezent
- experienţa naţionalã, regionalã 0 - 10 puncte;
sau internaţionalã, colaborãrile
şi parteneriatele cu autoritãţile
publice, cu organizaţii
guvernamentale din ţarã şi din
strãinãtate, dupã caz
- raportul dintre cheltuielile 0 - 20 de puncte;".
estimate şi necesarul pentru
realizarea proiectului editorial


22. Anexa nr. 7 la regulament se înlocuieşte cu anexele nr. 1 şi 2 la prezentul ordin.
23. Anexa nr. 8 la regulament se înlocuieşte cu anexele nr. 3 şi 4 la prezentul ordin.
24. Anexa nr. 11 la regulament se înlocuieşte cu anexele nr. 5 şi 6 la prezentul ordin.
25. Anexa nr. 11a) la regulament se înlocuieşte cu anexa nr. 7 la prezentul ordin.
26. Anexa nr. 12 la regulament se înlocuieşte cu anexele nr. 8 şi 9 la prezentul ordin.
ART. II
Centrul Naţional al Cinematografiei va asigura punerea în aplicare a prezentului ordin.
ART. III
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul culturii şi cultelor,
Adrian Iorgulescu

Bucureşti, 7 iunie 2007.
Nr. 2.306.


ANEXA 1
-------
[Anexa nr. 7a) la regulament]
-----------------------------

DECLARAŢIA PRODUCĂTORULUI*)
în legãturã cu unul dintre filmele realizate în
carierã (începând cu anul 1997)

1. Numãrul de spectatori înregistrat în sãlile de cinematograf din ţarã pentru unul dintre filmele (la alegere) produse începând cu anul 1997
Titlul filmului ......... premiera anul ......
Nr. de spectatori ............
2. Recunoaşterea internaţionalã pentru unul dintre filmele cu cel mai bun palmares (la alegere) produs începând din anul 1997
Titlul filmului ...................
a) premii la festivaluri internaţionale acreditate oficial, conform listelor Consiliului Naţional al Cinematografiei:
- festivalul/anul
b) selecţii la festivaluri internaţionale acreditate oficial, conform listelor Consiliului Naţional al Cinematografiei
- festivalul/anul
3. Succesul comercial pentru exploatarea în sãlile de cinematograf din strãinãtate şi difuzarea la posturile TV din ţarã şi strãinãtate a unuia dintre filmele (la alegere) produse începând cu anul 1997
Titlul filmului ..............
a) exploatarea cinematograficã în strãinãtate
- ţara/anul
b) difuzarea TV în ţarã şi în strãinãtate
- TV/anul, posturi TV
4. Situaţia rambursãrii creditelor primite de la Consiliul Naţional al Cinematografiei, dacã este cazul începând cu anul 1997 şi pânã în prezent (valoarea creditelor, rambursarea creditelor)
-----------
*) Declaraţia se întocmeşte cu menţionarea expresã a documentelor în baza cãrora a fost completatã (de exemplu, Anuarul statistic al Consiliului Naţional al Cinematografiei, înscrisuri oficiale, contracte comerciale etc.).


Semnãtura
..............


ANEXA 2
-------
[Anexa nr. 7b) la regulament]
-----------------------------


DECLARAŢIA PRODUCĂTORULUI*)
în legãturã cu unul dintre ultimele douã filme realizate

1. Numãrul de spectatori înregistrat în sãlile de cinematograf din ţarã pentru unul dintre ultimele douã filme produse (la alegere)
Titlul filmului ......... premiera anul ......
Nr. de spectatori ............ .
2. Recunoaşterea internaţionalã pentru unul dintre ultimele douã filme produse, cu cel mai bun palmares (la alegere)
Titlul filmului ...........
a) premii la festivaluri internaţionale acreditate oficial, conform listelor Consiliului Naţional al Cinematografiei:
- festivalul/anul
b) selecţii la festivaluri internaţionale acreditate oficial, conform listelor Consiliului Naţional al Cinematografiei
- festivalul/anul
3. Succesul comercial pentru exploatarea în sãlile de cinematograf din strãinãtate şi difuzarea la posturile TV din ţarã şi strãinãtate a unuia dintre ultimele douã filme (la alegere) produse
Titlul filmului ..............
a) exploatarea cinematograficã în strãinãtate
- ţara/anul
b) difuzarea TV în ţarã şi în strãinãtate
- TV/anul, posturi TV
4. Situaţia rambursãrii creditelor primite de la Consiliul Naţional al Cinematografiei, dacã este cazul începând cu anul 1997 şi pânã în prezent (valoarea creditelor, rambursarea creditelor)
-----------
*) Declaraţia se întocmeşte cu menţionarea expresã a documentelor în baza cãrora a fost completatã (de exemplu, Anuarul statistic al Consiliului Naţional al Cinematografiei, înscrisuri oficiale, contracte comerciale etc.).


Semnãtura
..............


ANEXA 3
-------
[Anexa nr. 8a) la regulament]
-----------------------------

DECLARAŢIA REGIZORULUI*)
în legãturã cu unul dintre filmele realizate în carierã

1. Numãrul de spectatori înregistrat la sãlile de cinematograf din ţarã pentru unul dintre filmele (la alegere) din carierã [pentru filmele realizate înainte de 1997 se va ţine cont de pragul de referinţã**) al numãrului de spectatori înregistrat în anul respectiv]
Titlul filmului ............................. premiera/anul
Nr. de spectatori ................
2. Recunoaşterea internaţionalã pentru unul dintre filmele cu cel mai bun palmares (la alegere) realizat în carierã
Titlul filmului ............................
a) premii la festivaluri internaţionale acreditate oficial, conform listelor Consiliului Naţional al Cinematografiei
- festivalul/anul
b) selecţii la festivaluri internaţionale acreditate oficial, conform listelor Consiliului Naţional al Cinematografiei
- festivalul/anul
3. Succesul comercial pentru exploatarea în sãlile de cinematograf din strãinãtate şi difuzarea la posturile TV din ţarã şi din strãinãtate a unuia dintre filmele (la alegere) realizate în carierã
Titlul filmului .............................
a) exploatarea cinematograficã în strãinãtate
- ţara/anul
b) difuzarea TV în ţarã şi în strãinãtate
- TV/anul, posturi TV
------------
*) Declaraţia se întocmeşte cu menţionarea expresã a documentelor în baza cãrora a fost completatã (de exemplu, Anuarul statistic al Consiliului Naţional al Cinematografiei, înscrisuri oficiale, contracte comerciale etc.).
**) Pragul de referinţã al numãrului de spectatori se calculeazã printr-o metodologie aprobatã prin decizie a directorului general al Consiliului Naţional al Cinematografiei, conform art. 35 alin. (3) lit. b) din regulament.


Semnãtura
..............


ANEXA 4
-------
[Anexa nr. 8b) la regulament]
-----------------------------

DECLARAŢIA REGIZORULUI*)
în legãturã cu unul dintre ultimele douã filme realizate

1. Numãrul de spectatori înregistrat la sãlile de cinematograf din ţarã pentru unul dintre ultimele douã filme (la alegere) [pentru filmele realizate înainte de 1997 se va ţine cont de pragul de referinţã**) al numãrului de spectatori înregistrat în anul respectiv]
Titlul filmului ............................. premiera/anul
Nr. de spectatori ................
2. Recunoaşterea internaţionalã pentru unul dintre ultimele douã filme realizate, cu cel mai bun palmares (la alegere)
Titlul filmului ............................
a) premii la festivaluri internaţionale acreditate oficial, conform listelor Consiliului Naţional al Cinematografiei
- festivalul/anul
b) selecţii la festivaluri internaţionale acreditate oficial, conform listelor Consiliului Naţional al Cinematografiei
- festivalul/anul
3. Succesul comercial pentru exploatarea în sãlile de cinematograf din strãinãtate şi difuzarea la posturile TV din ţarã şi din strãinãtate a unuia dintre ultimele douã filme realizate (la alegere)
Titlul filmului ............................
a) exploatarea cinematograficã în strãinãtate
- ţara/anul
b) difuzarea TV în ţarã şi în strãinãtate
- TV/anul, posturi TV
------------
*) Declaraţia se întocmeşte cu menţionarea expresã a documentelor în baza cãrora a fost completatã (de exemplu, Anuarul statistic al Consiliului Naţional al Cinematografiei, înscrisuri oficiale, contracte comerciale etc.).
**) Pragul de referinţã al numãrului de spectatori se calculeazã printr-o metodologie aprobatã prin decizie a directorului general al Consiliului Naţional al Cinematografiei, conform art. 35 alin. (3) lit. b) din regulament.


Semnãtura
..............

ANEXA 5
-------
[Anexa nr. 11a) la regulament]
------------------------------

Calitatea regizorului
Secţiunea 1 - pentru cel mai bun film realizat în carierã


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Criteriul Nota Coeficientul Total
de importanţã punctaj
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Numãr de spectatori
Numãr de spectatori în România*)
pentru unul din filmele (la alegere)
din carierã (realizat dupã 1997)
- 50.000 de spectatori sau mai mult 10
- 45.000-50.000 de spectatori 9 1
- 40.000-45.000 de spectatori 8
- 35.000-40.000 de spectatori 7
- 30.000-35.000 de spectatori 6
- 25.000-30.000 de spectatori 5
- 20.000-25.000 de spectatori 4
- 15.000-20.000 de spectatori 3
- 10.000-15.000 de spectatori 2
- 5.000-10.000 de spectatori 1

*) Pentru filmele realizate înainte de anul 1997, numãrul de spectatori
se calculeazã conform art. 35 alin. (3) lit. b) din regulament, dupã o
metodologie stabilitã prin decizie a directorului general al Consiliului
Naţional al Cinematografiei (punctajul maxim obţinut 10 puncte)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. Festivaluri internaţionale
Recunoaştere internaţionalã pentru filmul
cu cel mai bun palmares (la alegere)
realizat în carierã
A. Premii internaţionale
- la festivaluri de categoria A, Oscar, EFA 10 0,40
- la alte festivaluri F.I.A.P.F. 8 0,20
- la alte festivaluri agreate de Consiliul 7 0,20
Naţional al Cinematografiei
B. Selecţii
(dacã filmul a fost premiat,
nu se mai puncteazã şi selecţia)
- la festivaluri de categoria A, Oscar, EFA 10 0,15
- la alte festivaluri F.I.A.P.F. 8 0,10
- la alte festivaluri agreate de Consiliul 7 0,10
Naţional al Cinematografiei
(punctajul maxim obţinut 10 puncte)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3. Succes comercial
a) Numãrul de ţãri în care un film 10 pentru 0,30
(la alegere) realizat în carierã s-a distribuţie
distribuit în sãli de cinema film în cel
puţin douã
ţãri
5 pentru
distribuţie film
într-o ţarã
strãinã

b) Numãrul de televiziuni naţionale sau 10 pentru cel 0,20
internaţionale care au achiziţionat filmul puţin
10 televiziuni
9 pentru
9 televiziuni
................
(punctajul maxim obţinut 5 puncte) 1 pentru
o televiziune
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Total punctaj secţiunea 1 (maximum 25 de puncte):
La punctajul obţinut se aplicã o pondere de 40%.
TOTAL PUNCTAJ PONDERAT secţiunea 1 .....

Membrii comisiei de selecţie:



ANEXA 6
-------
[anexa nr. 11b) la regulament]
------------------------------

CALITATEA REGIZORULUI
Secţiunea 2 - pentru unul din ultimele douã filme realizate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Criteriul Nota Coeficientul Total
de importanţã punctaj
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Numãr de spectatori
Numãr de spectatori în România*)
pentru unul dintre ultimele douã filme
realizate (la alegere) dupã 1997
- 50.000 de spectatori sau mai mult 10 1
- 45.000-50.000 de spectatori 9
- 40.000-45.000 de spectatori 8
- 35.000-40.000 de spectatori 7
- 30.000-35.000 de spectatori 6
- 25.000-30.000 de spectatori 5
- 20.000-25.000 de spectatori 4
- 15.000-20.000 de spectatori 3
- 10.000-15.000 de spectatori 2
- 5.000-10.000 de spectatori 1

*) Pentru filmele realizate înainte de anul 1997, numãrul de spectatori
se calculeazã conform art. 35 alin. (3) lit. b) din regulament, dupã o
metodologie stabilitã prin decizie a directorului general al Consiliului
Naţional al Cinematografiei (punctajul maxim obţinut 10 puncte).
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. Festivaluri internaţionale
Recunoaştere internaţionalã pentru filmul
cu cel mai bun palmares din ultimele
douã filme realizate (la alegere)
A. Premii internaţionale
- la festivaluri de categoria A, Oscar, EFA 10 0,40
- la alte festivaluri F.I.A.P.F. 8 0,20
- alte festivaluri agreate de Centrul 7 0,20
Naţional al Cinematografiei
B. Selecţii
(dacã filmul a fost premiat,
nu se mai puncteazã şi selecţia)
- la festivaluri de categoria A, Oscar, EFA 10 0,15
- la alte festivaluri F.I.A.P.F. 8 0,10
- la alte festivaluri agreate de Centrul 7 0,10
Naţional al Cinematografiei
(punctajul maxim obţinut 10 puncte)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3. Succes comercial
a) Numãr de ţãri în care unul dintre 10 pentru 0,30
ultimele douã filme (la alegere) realizate distribuţie
s-a distribuit în sãli de cinema film în cel
puţin douã ţãri
5 pentru
distribuţie film
într-o ţarã
strãinã

b) Numãr de televiziuni naţionale sau 10 pentru cel 0,20
internaţionale care au achiziţionat filmul puţin
10 televiziuni
9 pentru
9 televiziuni
..............
(punctajul maxim obţinut 5 puncte) 1 pentru
o televiziune
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Total punctaj secţiunea 2 (maximum 25 de puncte)
La punctajul obţinut se aplicã o pondere de 60%.
Total punctaj ponderat secţiunea 2 ........
TOTAL PUNCTAJ "calitatea regizorului" = secţiunea 1 + secţiunea 2 = .....

Membrii comisiei de selecţie:




ANEXA 7
-------
[Anexa nr. 11c) la regulament]
------------------------------

Calitatea regizorului debutant


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Criteriul Nota Coeficientul Total
de importanţã punctaj
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Festivaluri internaţionale
Recunoaştere internaţionalã pentru un film
de scurt metraj sau studenţesc (la alegere)
realizat
a) Premii internaţionale
- la festivaluri de categoria A 10 1
- la alte festivaluri 0,7
- la festivaluri studenţeşti 0,6
b) Selecţii
- la festivaluri de categoria A 0,5
- la alte festivaluri 10 0,3
- la festivaluri studenţeşti 0,2
(punctajul maxim este de 15 puncte)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. Succes comercial 10 pentru cel puţin
- Numãr de televiziuni naţionale sau 10 televiziuni
internaţionale care au achiziţionat filmul 9 pentru cel puţin
9 televiziuni 1
...............
(Punctajul maxim este de 10 puncte) 1 pentru cel puţin
o televiziune
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Total punctaj (maximum posibil 25 de puncte)

Membrii comisiei de selecţie
....................
....................




ANEXA 8
-------
[Anexa nr. 12a) la regulament]
------------------------------

Calitatea producãtorului

Secţiunea 1 - un film din carierã (la alegere)


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Numãr spectatori
Numãr de spectatori în România pentru unul
dintre filmele (la alegere) produse începând
cu anul 1997
- 50.000 de spectatori sau mai mult 10 0,5
- 45.000 - 50.000 de spectatori 9
- 40.000 - 45.000 de spectatori 8
- 35.000 - 40.000 de spectatori 7
- 30.000 - 35.000 de spectatori 6
- 25.000 - 30.000 de spectatori 5
- 20.000 - 25.000 de spectatori 4
- 15.000 - 20.000 de spectatori 3
- 10.000 - 15.000 de spectatori 2
- 5.000 - 10.000 de spectatori 1
(punctaj total obţinut 5 puncte)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. Festivaluri internaţionale
Recunoaştere internaţionalã pentru filmul
cu cel mai bun palmares (la alegere)
produs în carierã
A. Premii internaţionale
- la festivaluri de categoria A, Oscar, EFA 10 0,30
- la alte festivaluri F.I.A.P.F. 8 0,15
- la alte festivaluri agreate de Consiliul 7 0,15
Naţional al Cinamatografiei
B. Selecţii
(dacã filmul a fost premiat, nu se mai
puncteazã şi selecţia)
- la festivaluri de categoria A, Oscar, EFA 10 0,10
- la alte festivaluri F.I.A.P.F. 8 0,05
- la alte festivaluri agreate de Consiliul 7 0,05
Naţional al Cinematografiei
(punctajul maxim acordat 7 puncte)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3. Succes comercial 10 pentru 0,2
- Numãr de ţãri în care un film din distribuţia filmului
carierã (la alegere) s-a distribuit în cel puţin douã ţãri
în sãli de cinema 5 pentru
distribuţia filmului
într-o ţarã strãinã

- Numãr de televiziuni naţionale sau 10 pentru cel 0,3
internaţionale care au achiziţionat puţin
filmul 10 televiziuni
9 pentru
9 televiziuni
.................
(punctajul total maxim 5 puncte) 1 pentru
o televiziune
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4. Returnare credite contractate anterior
(pentru filmele produse cu sprijin
din partea CNC)
- peste 50% 10 0,1
- între 45-50% 9
- între 40-45% 8
- între 35-40% 7
- între 30-35% 6
- între 25-30% 5
- între 20-25% 4
- între 15-20% 3
- între 10-15% 2
- între 5-10% 1
(punctajul maxim obţinut este de 1 punct)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5. Contribuţia financiarã în proiect
confirmatã în momentul depunerii proiectului
(contracte ferme de coproducţie, cofinanţare,
servicii proprii, contracte de prevânzare sau
scrisori ferme care sã menţioneze
participarea financiarã a cofinanţatorilor)
- 70% din buget 10
- 65-70% 9
- 60-65% 8
- 55-60% 7
- 50-55% 6 0,7
- 45-50% 5
- 40-45% 4
- 35-40% 3
- 35% 2
(punctajul maxim este de 7 puncte)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Total punctaj secţiunea 1 (maximum 25 de puncte):
La punctajul obţinut se aplicã o pondere de 40%
TOTAL PUNCTAJ PONDERAT secţiunea 1 ............

Membrii comisiei:




ANEXA 9
-------
[Anexa nr. 12b) la regulament]
------------------------------

Calitatea producãtorului
Secţiunea 2 - un film (la alegere) din ultimele douã realizate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Numãr de spectatori
Numãr de spectatori în România pentru unul
dintre ultimele douã filme (la alegere) produse
începând cu anul 1997
- 50.000 de spectatori sau mai mult 10
- 45.000 - 50.000 de spectatori 9 0,5
- 40.000 - 45.000 de spectatori 8
- 35.000 - 40.000 de spectatori 7
- 30.000 - 35.000 de spectatori 6
- 25.000 - 30.000 de spectatori 5
- 20.000 - 25.000 de spectatori 4
- 15.000 - 20.000 de spectatori 3
- 10.000 - 15.000 de spectatori 2
- 5.000 - 10.000 de spectatori 1
(punctaj total obţinut 5 puncte)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. Festivaluri internaţionale
Recunoaştere internaţionalã pentru unul dintre
ultimele douã filme produse (la alegere)
A. Premii internaţionale
- la festivaluri de categoria A, Oscar, EFA 10 0,30
- la alte festivaluri F.I.A.P.F. 8 0,15
- la alte festivaluri agreate de Consiliul 7 0,15
Naţional al Cinematografiei
B. Selecţii
(dacã filmul a fost premiat,
nu se mai puncteazã şi selecţia)
- la festivaluri de categoria A, Oscar, EFA 10 0,10
- la alte festivaluri F.I.A.P.F. 8 0,05
- la alte festivaluri agreate de Consiliul 7 0,05
Naţional al Cinematografiei
(punctajul maxim acordat 7 puncte)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3. Succes comercial 10 pentru 0,2
- Numãr de ţãri în care un film distribuţia filmului
(din ultimele douã produse) s-a în cel puţin douã ţãri
distribuit în sãli de cinema 5 pentru
distribuţia filmului
într-o ţarã strãinã

- Numãr de televiziuni naţionale sau 10 pentru cel puţin 0,3
internaţionale care au achiziţionat 10 televiziuni
filmul 9 pentru
9 televiziuni
.................
(punctajul total maxim 5 puncte) 1 pentru
o televiziune
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4. Returnare credite contractate anterior
(pentru filmele produse cu sprijin din
partea Consiliului Naţional al
Cinematografiei
- peste 50% 10 0,1
- între 45-50% 9
- între 40-45% 8
- între 35-40% 7
- între 30-35% 6
- între 25-30% 5
- între 20-25% 4
- între 15-20% 3
- între 10-15% 2
- între 5-10% 1
(punctajul maxim obţinut este de 1 punct)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5. Contribuţia financiarã în proiect
confirmatã în momentul depunerii proiectului
(contracte ferme de coproducţie, cofinanţare,
servicii proprii, contracte de prevânzare sau
scrisori ferme care sã menţioneze
participarea financiarã a cofinanţatorilor)
- 70% din buget 10
- 65-70% 9
- 60-65% 8
- 55-60% 7
- 50-55% 6 0,7
- 45-50% 5
- 40-45% 4
- 35-40% 3
- 35% 2
(punctajul maxim este de 7 puncte)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Total punctaj secţiunea 2 (maximum 25 de puncte):
La punctajul obţinut se aplicã o pondere de 60%
Total punctaj ponderat secţiunea 2 ..............
Total punctaj "Calitatea producãtorului" = secţiunea 1 + secţiunea 2 = ......

Membrii comisiei:



Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016